המרכיב בדגני הבוקר שיגרום לכם לחיות יותר
חוקרים מצאו כי דגני בוקר מסוג מסוים מגנים עלינו מפני מחלות כמו סוכרת וסרטן, ומפחיתים את הסיכון למוות
חוקרים מצאו כי דגני בוקר מסוג מסוים מגנים עלינו מפני מחלות כמו סוכרת וסרטן, ומפחיתים את הסיכון למוות
האם ייתכן והסוד לאריכות חיים נמצא בצלחת דגני הבוקר שלכם? מחקר חדש מצא כי אנשים שאוכלים סוג מסוים של דגני בוקר חיים זמן רב יותר. מה הסוד: מדובר בדגני בוקר שמועשרים בסיבים תזונתיים.
קראו עוד: הסיבים בפירות נמצאים רק בקליפה? 10 מיתוסים
החוקרים מבית הספר לרפואה ציבורית באוניברסיטת הארוורד גילו כי אנשים שאוכלים דגני בוקר מועשרים בסיבים תזונתיים נמצאים בסיכון מופחת ב-19% למוות. לדברי החוקרים, הסיבים בדגני הבוקר מהווים "גורם פוטנציאלי להגנה", ומי שניזון מאותם דגני בוקר נמצא בסיכון מופחת ב-34% לתמותה מסוכרת ובסיכון נמוך ב-15% למות מסרטן.
חשוב להדגיש כי לא בכל דגני הבוקר יש סיבים תזונתיים המספקים הגנה מפני מחלות. דגני בוקר המכילים כמויות גבוהות של סוכר, למשל, לא מספקים את כמות הסיבים הדרושה לכך.
קראו עוד: למה אתם חייבים להוסיף חומוס לתפריט שלכם?
אז איך יודעים? הסתכלו ברכיבים התזונתיים הרשומים על גבי קופסת דגני הבוקר. אם הם מכילים לפחות 10 גרם של סיבים למנת הגשה (30 גרם) - הם מכילים את הכמות הדרושה לכם.
אגב, לא רק דגני בוקר יכולים לגרום לכך. ניתן להשיג סיבים תזונתיים מגורמים רבים אחרים בארוחת הבוקר, כמו שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה ופירות, למשל.
בכל מקרה, המטרה היא לצרוך 10 גרם של סיבים תזונתיים לכל אלף קלוריות שאתם אוכלים במהלך היום. ואם תאכלו את דגני הבוקר המתאימים - תוכלו להשיג אותה כבר בבוקר.