רופאים בתחום
פרופ' אבינועם אופיר פרופ' אבינועם אופיר
מומחה למחלות עיניים קרא עוד
דר' אהוד רייך דר' אהוד רייך
רופא מומחה בשירות לגידולי עיניים במרכז רפואי רבין קרא עוד

פורום קטרקט וקטרקט בלייזר

ד"ר אליה לוינגר

ד"ר אליה לוינגר
ד''ר אליה לוינגר הוא מומחה לרפואת עיניים, מנהל שירות הקטרקט בביה"ח איכילוב. משמש כרופא ומנתח בכיר במרכז הרפואי "עיניים" בתל-אביב, ב"עתידים מדיקל סנטר" ובמחלקת עיניים במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • חוטים/הבזקים לאחר ניתוח קטרקט
  • נדב
  • 15/03/2019 21:49
  • שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט בלייזר לפני כשבועיים בעין ימין. הושתלה לי עדשה מונופוקאלית לתיקון קוצר ראייה 6.5- ובוצע תיקון אסטיגמטיזם של 0.25 צילינדר. בשבוע הראשון לאחר הניתוח הראייה הייתה מצויינת, אפילו מושלמת, כולל תיקון אסטיגמטיזם. שבוע לאחר הניתוח הופיע מה שנראה כמו "חוט" או שערה בהירה בקצה הימני של שדה הראייה. בלילה "החוטים" התחלפו להבזקים וחדות הראייה פחתה. סביב נקודות אור (פנסים, תאורת רחוב) הופיעו "הילות". בבדיקה שבוע לאחר הניתוח אמר המנתח שמדובר בשינויים בזגוגית העין, שזו "הפרעה חשמלית" וזה יעבור. שאלותיי: 1. לא סבלתי מהתופעות הנ''ל לפני הניתוח. האם ניתוח קטרקט (בלייזר במקרה שלי) עלול להיות "טריגר" כלומר גורם ישיר לתופעת היפרדות זגוגית העין? 2. בהסתמך על נסיונכם תוך כמה זמן התופעות הנ''ל מפסיקות בדרך כלל? שבועות? חודשים? יתכן שאצטרך לחיות עם זה? 3. אני מבין שקוצר ראייה מעל 6- (אצלי 6.5-, 6.75-) מהווה גורם סיכון להיפרדות רשתית. האם כדאי להיות במעקב מיוחד או ליטול תרופות/טיפות מסויימות כדי להפחית את הסיכון להיפרדות רשתית (שעלולה להביא לאובדן ראייה)? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, 1 הניתוח יכול להיות טריגר אך יתכן ומדובר בצרוף מקרים 2 קשה להעריך 3 אכן קוצר ראיה מהווה גורם סיכון. אני ממליץ על מעקב ולשים לב האם יש החמרה בתופעות שציינת. אם יש החמרה אני ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קטרקט לאדם שעלול לזוז
  • בר
  • 12/03/2019 21:05
  • שלום, אמא שלי צריכה לעבור ניתוח קטרקט ובעקבות גידול בגרון היא עברה ניתוח וכיום נושמת דרך שסתום בצואר. השסתום גורם לכך שהיא עלולה פתאום להשתעל בצורה בלתי רצונית וכשהלכה להתיעץ עם מנתח קטרקט כדי לבצע ניתוח הוא אמר שהוא לא מוכן לנתח אותה , כדי שלא תזוז באמצע הניתוח, והמליץ לה ללכת לניתוח בבי״ח בהרדמה מלאה רציתילשמוע האם יש פתרונות נוספים למצב וגם האם יש מקומות שעושים ניתוחים כאלה בהרדמה מלאה וכך ניתן לבחור את הרופא.. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דלקת עפעפיים
  • תמריתההההההה
  • 12/03/2019 18:56
  • שלום. אני סובלת כבר כמה חודשים מדלקת עפעפיים ואני מטפלת בכך. רציתי לדעת איך אוכל לדעת האם המחלה כרונית או לא? תודה והמשך יום נעים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נתוח קטרקט
  • אלברט
  • 23/02/2019 19:35
  • שלום רב במהלך הניתוח ניתן לחשב ולשלוט על כח העדשה המושתלת על מנת להקטין מספר ובמקרים רבים אף לאפס אותו. בכל מקרה הניתוח הוא לא להורדת משקפיים. בכל מקרה יש להמתין עם עדכון המשקפיים לפחות 3 שבועות לאחר הניתוח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח קטרקט
  • טרי
  • 19/02/2019 21:03
  • עיניים שורפות
  • יוסי
  • 18/02/2019 08:04
  • קטרקט
  • א
  • 10/02/2019 19:58
  • יש לי קטרקט אני בן 39 בשני העיינים ועין עצילה שמאל (פזילה) האם ניתוח הקטרקט יוכל לתקן את הפזילה ? או שכדאי קודם לבדוק בנושא הפזילה לפני ניתוח קטרקט?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תופעות אחרי ניתוח
  • עליזה
  • 05/02/2019 07:29
  • שלום ד״ר אני יומיים אחרי ניתוח הסרת קטרקט בלייזר. הבוקר לא הצלחתי לפקוח את העין במשך מספר דקות והיתה תחושה של כבדות בעין. האם זו תופעת לוואי מוכרת לאחר ניתוח או שיש לפנות לרופא המטפל?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב. התופעה ידועה ומוכרת. אם אין שיפור או שיש החמרה אני ממליץ לפנות לרופא המטפל. בכל מקרה אם יש ירידה בראיה אודם רגישות לאור לא להמתין ולפנות לבדיקה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קטארט
  • סימה
  • 30/01/2019 21:41
  • האם יש משמעות גדולה בין ניתוח קטרט עם לייזר לעומת ללא לייזר המנתח שלי אמר שאין משמעות והציע לעשות ללא לייזר אני לא יודעת מה להחליט אני עושה את זה דרך ביטוח רפואי פרטי וגם האם יש לזה משמעות לגבי המנתח אם זה עם לייזר או לא מכל בחינה שהיא

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב כעיקרון יש מחקרים המראים שיש שימוש פחות באנרגיה במהלך ניתוח עם לייזר ושמירה על הקרנית. כמו כן אם הקטרקט מתקדם, מניסיוני מהלך ההיתוך קל יותר טכנית למנתח ולכן ככל הנראה בטוח יותר. כיום אני מעדיף לבצע את מרבית הניתוחים בלייזר, אבל זוהי העדפה האישית שלי.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דר'" שלום עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אני צריך לעבור ניתוח קטרקט האם חובה לעשות רק בליזר את הניתוח אוו אפשר הרגיל תודה
  • נחמה
  • 29/01/2019 19:05
  • שאלות חשובות לד"ר לוינגר המומחה
  • אסתר
  • 12/12/2018 16:28
  • שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניים בירושלים אצל ד"ר לוינגר. נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 550 מיקרון. מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט. רציתי בבקשה לשאול אותך כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז. 1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים? האם המתלה יכול לא להתאחות בכלל? 2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים? 3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)? 4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך? 5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב? 6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק? 7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם? 8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית? 9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני? 10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח? 11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב? 12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה? 13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע יומיות או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק).? 14. האם חודש לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? כמו זרם חזק על העיניים במקלחת, שפשוף העיניים, איפור כבד, קרמחם בעיניים? תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות. שיהיה לך יום מקסים!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות ותשובות
  • אביהו א
  • 28/01/2019 00:15
  • אני, ורבים אחרים כמוני לא ראינו את תשובותיך בפורום האחר ואיננו יודעים כלל מהו הפורום האחר. בכל זאת מעוניינים לקבל תשובות לכל שלל השאלות שנשאלו כאן בפורום הזה. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות ותשובות
  • אביהו א
  • 29/01/2019 02:15
  • ניתוח קטראקט - תלוי גיל
  • דוד
  • 23/01/2019 16:20
  • שלום רב, אין צורך לדחות את הניתוח בכל מקרה אם יש ירידה בראיה ללא קשר לגיל. לעיתים דחיית הניתוח יכולה להקשות את הוצאתו ולהגדיל את הסיבוכים שבניתוח.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סיבוכים
  • דוד
  • 25/01/2019 10:05
  • המון תודות
  • דוד
  • 26/01/2019 12:48
  • איך אפשר למנוע את זה
  • אנמונית
  • 24/01/2019 23:20
  • שלום וברכה מה ניתן לעשות בכזה מקרה עם נהיה מקוצר ראיה גבוה אני בת 26 עם מיופיה משפחתי לסבתא יש את זה גם אני חייבת להגיע אלכם לעיניים כדי לסדר את הבעיה כמה שיותר מהר במוקד לא נותנים לי לעשות תורים כי טענו שאני מטופלת של דוקטור גרייפנר ואני כבר לא ואם לא הטופל את זה עכשיו יכול להיות שאני אבוד את ראייתי בעתיד אנא עזרו לי 0527129015

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בת 26 עם קוצר ראיה גבוה עד הגג
  • מבקשת עזרה דחופה
  • 24/01/2019 14:26
  • שלום וברכה האם קרום ברשתית וקעור יכול להגיע מקוצר ראיה גבוה תודה רבה ואם כן האם מותר ללדת ככה ילדים עם זה ומה ניתן לעשות בזכה מקרה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מיסוך אחריי ניתוח קטרקט
  • נימה
  • 07/01/2019 14:52
  • שלום רב, לפניי כמעט שנה אמא שלי ,בת 70+ עברה ניתוח קטרקט, מאז, להרגשתה קיים מיסוך בראיה, וסינוור הרופא שביצע את הניתוח בדק ואמר שעל פי כל מה שהוא רואה בבדיקות הממוחשבות שעורך הוא לא רואה שום בעיה, ואף ממליץ לנתח את העין השנייה. שאלתי היא מה יכול לגרום לתחושה שהיא חווה, ומה כדיי לעשות עם זה? האם זוהי תחושה שקוראת לפעמים?האם יש סיכוי שייעבור? יכול להיות שיש בעיה עם הניתוח? אשמח מאד להמלצתך... ובנוסף, האם כדיי לנתח את העין השנייה? החשש שתופעה זו תחזור על עצמה מפחיד ...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, הסיבה השכיחה ביותר היא הופעת קטרקט מישני, הנגרם עקב הצטלקות של הקופסית בה העדשה נמצאת. אופציה שניה היא הופעת מספר או צילינדר או יובש. בכל מקרה מדובר בהשערות בלבד. לגבי ניתוח בעין השניה ברורים לי החששות אך קשה לי להעריך מה מצב הקטרקט ועד כמה מתקדם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מעבר בסמוך לתנור אינפרא אדום
  • לוי
  • 05/01/2019 08:05
  • שלום, אתמול הייתי במסעדה, ישבתי בשולחנות בחוץ, ליד כל שולחן היה מוצב מעין תנור חימום (לדעתי מסוג "אינפרא אדום") שהגובה שלו היה די נמוך (בערך 1.8 מטר), המעברים בין השולחנות היו צרים ולכן כשהגעתי כדי להתיישב בשולחן ובקימה מהשולחן, התנור ממש היה בכיוון הפנים ממרחק קצר וניתן היה לחוש בחום הרב שיוצא ממנו בפנים, כמובן שמדובר רק על השניות המעטות עד שהתיישבתי או שהתרחקתי, האם זה יכול להזיק/לפגוע בעיניים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טיפות עיניים
  • לילי
  • 04/01/2019 05:04
  • עשיתי לפני שנה קטרקט ויש לי יובש בעיניים. רציתי לדעת, אני צריכה לשים טיפות כי העיניים נעשות יבשות ואדומות,בסוף היום האם זה נכון לעשות כך?מה לדעתך צריך לעשות? בת 56

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה עקיף לייזר או רגיל לקטרקט
  • יוסי
  • 31/12/2018 12:40
  • שלום אני בן 67 ואובחן לי קטרקט האם עדיפה שיטת ניתוח בלייזר לעומת בשיטה הרגילה והאם יש יתרון לעדשת מולטיפוקל ואם מספר שיטות של ניתוחי לייזר או מכשירים שונים ואיזו שיטת לייזר עדיפה תודה מראש יוסי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, לגבי שיטת הניתוח הדבר תלוי בסוג הקטרקט ומידת הקושי שלו. יש יתרון משמעותי ללייזר בכך שהוא מקטין משמעותית את כמות האנרגיה שיש צורך להשקיע בפירוק שלו לאחר השימוש בלייזר. לגבי עדשה מולטיפוקלית קשה לי להמליץ כן או לא הדבר מצריך בדיקות מדוקדקות והערכה האם הדבר מתאים בכלל למטופל.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • האם יש ניתוח תיקון שמתקן הילות טשטוש סינוורים לאחר אינטראלאסיק?
  • גלית
  • 29/12/2018 16:49
  • שלום רב, עברתי ניתוח אינטראלאסיק לפני 3 חודשים אני רואה בוהק, הילה ונצנוצים מסביב למקור אור שהאור נמרח על פני היקף גדול בהרבה מאשר מקור האור. הבוהק קורה ביום ובלילה. לכל שלט נהיה עוד נפח, ולא ברור איפה הוא מתחיל ונגמר. יש לי נצנוצים מקור האור מתפרס ונהיה דמוי כוכב כאשר יוצאים מלא קרניים ממנו. תופעה זו קורת לי ביום ובלילה, כמובן שבלילה התופעה גרועה פי הרבה אך גם בחדרים עם תאורה חלשה ומעומעמת התופעה הזו קיימת. האם התופעות הללו נגרמו בגלל שהקרנית נפגעה? מה גורם לעיניים לראות הילות סביב מקורות אור? מה גורם לכך הראייה של אור שנמרח מסביב למקורות אור כמו הכתוביות בטלוויזיה שעם הילות מסביב האם התופעות הללו הן בגלל שבניתוח הקרנית נחתכה ויש עכירות או בגלל שהקרנית נהרסה? אני סובלת 3 חודשים של גיהינום אני לא יכולה לראות טלוויזיה כי הכתוביות מטושטשות במחשב הכל מטושטש בחוץ בחושך הכל על הילות סביב רמזורים סביב מנורות סביב פנסי רחוב הסבל הוא קשה מנשוא!!! האם יש ניתוח כזה שיכול לטפל בהילות טשטוש סינוורים לאחר אינטראלאסיק? האם יש ניתוח תיקון שמתקן הילות טשטוש סינוורים לאחר אינטראלאסיק?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ,תופעת סינוור והילות לאחר ניתוח קטראקט
  • ת.ל
  • 28/12/2018 12:26
  • לפני כשבוע עברתי ניתןח קטרקט ,והשתלת עדשה מסוג סימפוני. כל הזמן יש תחושה של סינוור ונאלצת ללכת עם כיסוי על העין. מה יכולה להיות הסיבה לכך,ומה נעשה בנידון. בנוסף,מהן עדשות המולטיפוקליות שמתקהות,המומלצות ביותר היום,איזו תןצרת. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום רב, קשה לילהעריך במדויק, אך לעיתים יש תגובה דלקתית לאחר הניתוח שיכולה לגרום לרגישות לאור. אם לאחר שבוע יש עדיין רגישות כל כך רבה לאור אני ממליץ לפנות לרופא המטפל. לצערי לא אוכל להמליץ על סוג מסויים של עדשות במסגרת הפורום.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום קטרקט וקטרקט בלייזר

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)