פורום טיפולי פוריות - עמוד 1132
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
פרוגרסטרון נמוך
שוש 26/08/2012 | 13:26פסרופסורים יקרים שלום, הוחזרו לי 3 בלסטוציסטים מוקפאים תמיכה 4 פרוגינובה ו2 קרינון ביום. לאחר עשרה ימים בטא 65 לא נבדקו ערכי פרוגסטרון וE2. ביום ה12- בטא 136 פרוגרסטרון 32.3 וE2 539. לצערי בעבר לאחר שהבטא דישדשה וערכי הפרוג' היו נמוכים ובקושי עלו עברתי הפלה טבעית. ממחחר אתחיל לקחת בנוסף לתמיחת הקרינון גם זריקת פרוגרסטרון 50 מ"ל יום כן יום לא 4 זריקות. (האם כדאי להתחיל בזריקות כבר מהיום בלילה או שאין הבדל בין היום בלילה למחר בבוקר?) האם הזריקות הן פיתרון הטוב ביותר במצבי, האם יש פיתרון יעיל יותר? מיותר לציין שההריון יקר לי מאוד, ואני רוצה לנקוט בכל האמצעים לשמור אותו. אשמח לתשובתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתן זריקות פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2012 | 13:30שלום,בנושא מתן זריקות פרוגסטרון ,דעתי היא שתמיד יפה שעה אחת קודםהוסף תגובה
-
שאלת המשך
שוש 26/08/2012 | 13:40תודה רבה פרופסור אשכנזי היקר, האם יש הריונות שמתחילים עם פרוגרסטרון כ"כ נמוך ומתפתחים באופן תקין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון ופרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2012 | 14:21בהריון ספונטני ערכי הפרוגסטרון משמעותית נמוכים יותר ובכל זאת מתפתח הריון תקין,טווח הערכים שאיתו התחיל ההריון שלך בהחלט תקין,אולם צריך לספק פרוגסרון בכמות סופר פיסיולוגית על מנת למנוע חסך שעלול לסכן את תהליך ההשתרשותהוסף תגובה
-
תודה רבה פרופסור יקר אתה מדהים!!
שוש 26/08/2012 | 14:23תודה רבה פרופסור יקר אתה מדהים!!הוסף תגובה
-
עוד שאלה
שוש 26/08/2012 | 18:59שאלה נוספת, קיבלתי זריקה של 50 מל יום כן יום לא. האם ממולץ לקחת את הזריקה כל יום? ועד מתי לוקחים אותה? הבנתי שיש זריקה נוספת של 500 מל שאותה לוקחים פעם בשבוע. מה ההבדל בינהן? מי מהן עדיפה?הוסף תגובה
-
שאלה חדשה- קרינון
שוש 27/08/2012 | 09:43פרופסור יקר, אתמול קיבלתי זריקת פרוג' 50 מ"ל והיום (סליחה על התיאור) הקרינון יצא לא לבן כמו שיוצא בדר"כ אלא יצא כגושים חומים (כמו דם) אציין שאין לי דימום על התחתונית, האם צריך לדאוג? האם אפשר לעשות משהו? האם כדאי לבקש להגביר את תמיכת הפרוג' לזריקות 50 מל כל יום ולא יום כן יום לא? סליחה על כמות השאלות אני פשוט נמצאת בחששות גדולות מאוד להתיחסותך אודה יום טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תמיכת פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 10:11הזרקה של 50מ״ג אחת ליומיים מספיקה בהחלט ,אין צורך בשלב זה להוסיף פרוגסטרון רטרד 500מ״גהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקות פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2012 | 10:14בנסיבות שאת מתארת ניתן לתת זריקת פרוגסטרון יומית של 50מ״גהוסף תגובה
-
שאלה נוספת בקשר לבטא
שוש 28/08/2012 | 11:02לאחר זריקת הפרוגרסטרון הוא אכן עלה ביום ה12 היה 32.3 והיום ביום 14 49.8 E2 עלה מ539 ביום 12 ל1545 ביום ה14. לצצערי נראה כי הבטא לא עולב האופן תקין ביום ה10 - 65 (מדובר בבלסטוציסיטם) ביום ה12- 136 ביום ה14- 206 האם קיים עוד סיכוי (אני אעשה בדיקה נוספת בעוד יומיים) אבל האם מנסיונכם הרב ייתכן מצב להריון תקין? כבר עברתי הפלה בשוע 5 לאחר שהבטא לא עלתה באופן תקין, והחששות שלי גדולים מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות בדיקות הביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/08/2012 | 00:12שלום,למרות שהביטה עלה בצורה גבולית בין היום ה-12-14 עדיין אין להספיד את ההריון ויתכן שבסופו של תהליך ההריון עוד עשוי להיות תקיןהוסף תגובה
-
בטא יורדת
שוש 30/08/2012 | 21:23פרופסור יקר, היום ביצעתי בדיקה בה ערך הבטא ירד ל129 היה לפני יומיים 206 הפר״ ירד מ49 ל38 הרופא שלי ביקש שאמשיך עם התמיכה ומחר אבצע בדיקה נוספת, אני לא מבינה מה הטעם ואשמח לדעת מה את חושב? זו ההפלה השניה שלי בשבוע 5 (הסיבה שהופננו להפריה היא בגין הזרע של בעלי מורפולוגיה 0) האם ייתכן שגם משהו אצלי לא תקין? האם יש בדיקה מסויימת שאתה חושב שכדאי לי לבצע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידת הביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/08/2012 | 23:14שלום,צר לי על הכשלון הנוסף,קיוויתי שלמרות העליה הגבולית התוצאה תהייה תקינה,אני משתתף בצערךהוסף תגובה
-
פרוגסטרון תוצאה
לידור 16/02/2017 | 10:00בוקר טוב, בת 25 וחצי אני בהריון בשבוע 7 אתמול ביצעתי בדיקת דם פרוגסטרון 105.6 התוצאה האם זה תקין? אין לי בעיות פוריות ברקעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקין,בשבוע כזה אין טעם לבצע בדיקת פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/02/2017 | 15:28הוסף תגובה
-
בדיקת פרוגסטרון
שני 16/10/2017 | 00:11אני בהריון בשבוע 6+6 ככל הנראה הוא אינו תקין עקב אי עליה גבוה של הבטא.. 1.10 411 3.10 769 10.10 1550 15.10 1815 בבדיקת א.ס שק הריון בגודל 7 ממ. שלשום התחיל דימום שהתחיל להתחזק אתמול ומצווה בכאבי מחזור. היום, 15.10 ביצעתי בדיקת פרוגסטרון וערך הבדיקה היה 4.8 כנראה שזו הפלה שניה בחצי שנה האחרונה. האם יש קשר בין רמת הפרוגסטרון הנמוכה לאי התפתחות ההריון שכן תמיכה באמצעות הוספת פרוגסטרון הייתה יכולה למנוע את ההפלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/10/2017 | 11:08הוסף תגובה
-
פרוגרסטרון שירד
רינת 26/08/2018 | 20:48ערב טוב פרופסור החזרתי ב14.8 שני עוברים של יום 5 וב24.8 הבטא הייתה 172 והפרוגרסטרון היה 41 . היום ביצעתי שוב בטא יצא 361 והפרוגרסטרון מאוד ירד 14.5 מה אני אמורה לעשות קראתי שזה לא טוב שיורד הפרוגרסטרון??הוסף תגובה
-
פרוגרסטרון שירד
רינת 26/08/2018 | 20:56ערב טוב פרופסור החזרתי ב14.8 שני עוברים של יום 5 וב24.8 הבטא הייתה 172 והפרוגרסטרון היה 41 . היום ביצעתי שוב בטא יצא 361 והפרוגרסטרון מאוד ירד 14.5 מה אני אמורה לעשות קראתי שזה לא טוב שיורד הפרוגרסטרון??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשיכי בטיפול התמיכתי,ויתכן שהרופא המטפל יוסיף לך תמיכה נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2018 | 14:25הוסף תגובה
-
אחרי הפלה ןהתחלת תהליך חדש להריון
מיקי 03/01/2020 | 09:36עברתי הפלה בחודש 5 לצערי הרבה גילו לי אחרי ההפלה שהיה לי חיידק ברקמה איך אני מןנעת את זה בהריון הבא שלא יקרה לי את זה עוד הפעםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרופא אמור לתת לך טיפול ייעודי ולבדוק שמגלמת מהזיהום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/01/2020 | 13:31הוסף תגובה
-
-
מה הסיבה?
נאווה 02/01/2020 | 13:12שלום, סבב לפני חודשיים נשאבו 22 ביציות התקבלו 12 עוברים מהם 6 בלסטוציסטים. סבב שני 17 ביציות רק 5 עוברים( לא בלוסטוציסטים). ראשית ביקשתי שיקפיאו ולא ימשיכו לגדל לבלסטומיסטים, האם נכון? שנית איך יכול להיות הבדל גדול כ"כ איך הפעם ככ מעט. אני חושבת ששאבו מוקדם מדי הפעם, האם זו יכולה להיות הסיבה? אילו עוד סיבות יכולות להיות? חשוב לי לדעת לעתיד. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השינויים נובעים מהתגובה השחלתית,תיזמון השאיבה,הפרוטוקול הטיפולי והנתונים ההורמונאליים שלך,מחבד זאת אצל כל זוג יתכנו שינויים בין מחזור למחזור בטווח של עד 30-40%,לגבי הגידול לבלסטוציסטים הדבר מותנה בשיקולי הרופא לגבי מספר העוברים שיוחזרו,הקפאה,מספר הטיפולים שעברת והרקע האינדיווידואלי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2020 | 13:17הוסף תגובה
-
-
מה הסיכוי להכנס להריון
יעל 02/01/2020 | 08:50היי פרופ'אשכנזי, אני בתהליך של תרומת ביצית. הרירית מגיעה ל6 ממ. קיבלתי כבר 2 סוגים של טיפולים, אבל זה לא עולה על 6, או 6.1. האם יש סיכוי בכלל להכנס להריון עם רירית כזאת? אני מיואשת לחלוטין מהמצב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם מורה נבוכים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2020 | 12:32רחם בריא, עם רירית בעובי המתאים, חיוני להתפתחות הריון - החל מהשתרשות הביצית המופרית וכלה בגדילה תקינה של העובר. אבל מה קורה אם אתם עושים את הכול נכון, אך רירית הרחם דקה מדי? חלון ההזדמנויות להשתרשות העובר ברירית הרחם מתקיים בין הימים 19-23 במחזור סדיר, בן 28 ימים. תזמון הפרשת ההורמונים ושיתוף הפעולה בין גורמים המשפיעים על מבנה התאים ברירית הרחם מביאים להתפתחות מתאימה שלה ומכשירים אותה לקלוט את הביצית המופרית (בלסטוציסט). מהם השלבים בצמיחת רירית הרחם? רירית הרחם מתחילה לצמוח ולהתעבות מיד עם קבלת המחזור ובהמשך השלב הפוליקולרי (החלק הראשון של המחזור, שלב ההתפתחות של הזקיק, שנמשך עד הביוץ), בהשפעת האסטרוגן. לאחר הביוץ, בעקבות הפרשת הפרוגסטרון, רקמת רירית הרחם נעשית צפופה ואחידה יותר. התחדשות רירית הרחם בכל מחזור תלויה באספקת הדם דרך רשת כלי הדם שבשכבה הבסיסית שלה, הנושרת בכל מחזור עם קבלת הווסת. רשת כלי הדם ברירית חושפת אותה לחמצן בלחץ חלקי גבוה. יחד עם צמיחת הרירית הפונקציונלית על גבי שכבת רירית הרחם הבסיסית, יורד לחץ החמצן בצורה משמעותית ומאפשר את השתרשות העובר. אולם כשרירית הרחם נשארת דקה והלחץ החלקי של החמצן בשכבת הרירית הפונקציונלית נשאר גבוה, נמנעת הפרשת גורם הקרוי VEGF (או vascular endothelial growth factor). האחראי להתפתחות כלי הדם של הרירית, וכתוצאה מכך ישנה התפתחות דלה של רירית הרחם ונוצרים רדיקלים חופשיים הפוגעים בעובר ומונעים את השתרשותו. מהו עובי רירית הרחם הרצוי לקליטת הריון? אפשר להעריך את מצב רירית הרחם, כגון עובי ומבנה התאים, וכן זרימת הדם בתוכה לקראת מועד ההשתרשות, בעזרת אולטרסאונד וגינלי (מתבצע על ידי מתמר דק מיוחד דרך הנרתיק). העובי המינימלי של רירית הרחם שנדרש להשתרשות תקינה של העובר הוא בסביבות 7 מ"מ, למרות שדווחו הריונות גם כשעובי רירית הרחם היה 4 מ"מ בלבד. ראוי לציין ששיעור ההשתרשות עולה משמעותית כשעובי רירית הרחם גדול מ-9 מ"מ. מהם הגורמים לרירית רחם דקה מדי? ישנם מספר מצבים המשפיעים על עובי רירית הרחם ועלולים לפגום בהתעבותה: 1. רמות נמוכות של אסטרוגן בריאות רירית הרחם ותקינות המחזור בכלל תלויות ברמות מספיקות של אסטרוגן. אצל נשים שסובלות מאל-וסת (חוסר במחזור בגיל פוריות) גם רירית הרחם תהיה דקה יותר בשל רמות נמוכות של הורמון האסטרוגן. הטיפול: מתן אסטרוגן לבד או בשילוב עם הורמונים אחרים ובדיקת התגובה של רירית הרחם. אם הטיפול אינו יעיל, יתכן שישנה בעיה באספקת הדם לרירית הרחם או שקיים נזק לרקמת הרירית. 2. בריאות לקויה של הרחם נזקים בעקבות פעולות כירורגיות בחלל הרחם (כמו גרידה, ניתוחי פוליפים ברחם, תיקון מחיצות, ניתוח קיסרי), זיהומים כרוניים, מחלות מין או מחלות דלקתיות של האגן (שפוגעות בחצוצרות, שחלות או הרחם) עלולים להוביל לירידה באספקת הדם לרירית הרחם ולגרום לנזק רקמתי (לפעמים גם לשכבת הרירית הבסיסית) ולצלקות ברחם,הפוגעים בתפקודו וביכולת השתרשות העובר. לפעמים הנזק נרחב כל כך עד שהוא גורם להידבקויות תוך רחמיות ומצריך ניתוח. במצב של הידבקויות בתוך הרחם יינתן למטופלת אסטרוגן בטבליות לבליעה או דרך הנרתיק למשך מספר שבועות, לפני ואחרי הניתוח, לצורך הכנת רירית הרחם. 3. אספקת דם לקויה לרירית הרחם בעיות באספקת הדם לרירית הרחם עלולות לפגוע בהתפתחותה, העיבוי שלה ושל בלוטות המרכיבות אותה, ולגרום לה להישאר דקה, כך שלא תוכל לקלוט את הביצית המופרית. ישנן סיבות שונות לירידה באספקת הדם לרחם:כמו במצב של שרירני רחם: השרירנים עצמם, ההסתיידות שלהם, או הטיפול בהם עלולים ליצור לחץ על כלי דם המזינים את רירית הרחם, ולשבש את אספקת הדם לאזורים מסוימים של הרחם. 4. שימוש באיקקלומין לאיקקלומין (כלומיפן) יש אפקט אנטי-אסטרוגני והוא מוביל להגברת הפרשה של ההורמונים GnRH ו- FSH, בתקווה להביא בסופו של דבר לביוץ. אך שימוש חוזר במספר מחזורי טיפול באיקקלומין גורם להצטברות אחת הנגזרות שלו בגוף ועלול להפחית את יכולת האסטרוגן לעודד את התעבות רירית הרחם עד שישה שבועות לאחר סיום הטיפול. 5. חשיפה ממושכת לגלולות או לפרוגסטרון שימוש ממושך בתכשירי פרוגסטרון או נטילת גלולות למניעת היריון עם ריכוז פרוגסטרון גבוה קשורים להתנוונות רירית הרחם. ככל שהאישה השתמשה בתכשירים אלו זמן רב יותר, כך הסיכון לרירית רחם דקה גדול יותר. 6. רקע בלתי מוסבר ייתכנו מקרים של רירית רחם דקה באופן כרוני על רקע בלתי מוסבר. מהן שיטות הטיפול המקובלות לשיפור רירית רחם דקה מטרת הטיפול הינה הגברת זרימת הדם לרירית הרחם באופן ישיר או עקיף, במטרה להביא לשיפור איכות רירית הרחם ועובייה. הדבר נעשה בעזרת חומרים הבאים: 1. אספירין במינון נמוך (אם כי סקירת מחקרים עדכניים מצאה כי לשיטה זו אין עדיפות מבחינת שיעור ההשתרשות). 2. פנטוקסיפילין שמשפר את זרימת הדם, עם או בלי ויטמין E, עשוי לשפר את הצמיחה של רירית הרחם ואת שיעור ההשתרשות. 3. סילדנפיל (כן, החומר הפעיל של ויאגרה!), תרופה המרחיבה כלי דם וכך משפרת את אספקת הדם לאברי הרבייה והרחם. טיפול זה יעיל גם לאחר ניתוח להפרדת הידבקויות תוך רחמיות. 4. הוספת ויטמין E (עם או בלי ארגינין) משפרת את תגובת האפיתל הבלותי של רירית הרחם ומעודדת יצירת כלי הדם המזינים את הרירית. מהן השיטות החדישות לשיפור רירית הרחם? מחקרים עדכניים מצביעים על אמצעים חדישים לשיפור התפקוד של רירית הרחם, שלא הגיבה לטיפולים הקודמים: 1. עירויים חוזרים לרירית הרחם עם G-CSF - Granulocyte colony-stimulating factor: מדובר בחומר שיכול לגייס תאי אב לאזור הפגוע ברירית הרחם ולעבות אותה. הוא ניתן ביום מתן זריקת הביוץ (HCG) ויומיים מאוחר יותר, לפני החזרת העוברים לרחם. הזלפה איטית של החומר לרחם עשויה לשפר את התגובה של רירית הרחם ולסייע להליך ההשתרשות. 2. שימוש בתאי אב (stem cells): שימוש בתאי אב ממקור עוברי או מרקמה כלשהי בגוף עשוי להביא להתמיינות תאי האב המושתלים ברירית הרחם לתאי רירית רחם. טיפול זה עשוי להצמיח רירית תקינה באזור הפגוע, למשל לאחר גרידה או ניתוחים, ובכך לאפשר עיבוי טוב יותר של רירית הרחם ולשפר את שיעור ההריונות המתקבלים במצבים של רירית פגועה ודקה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת אגן קטן
נועה 02/01/2020 | 09:36שלום, אני בת 35, מנסים להכנס להריון ראשון מזה חצי שנה. התקבלו התוצאות הבאות בבדיקת אגן קטן ביום 7 למחזור (על פי הנחיית רופא לבצע את הבדיקה ביום 5-8). אשמח לדעת מה משמעותן (התור לרופא בעוד 3 שבועות): מנח רחם: קדמי גודל רחם: 49X33X54 רירית הרחם: בעובי 3.5 ממ תיאור הרירית: סדירה, הד קו אמצע דוגלס: ללא נוזל שחלה ימנית הודגמה בגודל: 23X14 מבנה וגודל תקינים נמצא זקיק בגודל 13 ממ, 10 ממ נצפו 4 זקיקים קטנים נוספים שחלה שמאלית הודגמה בגודל: 32X20 מבנה וגודל תקינים נצפו 25 זקיקים קטניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מידע נוסף
נועה 02/01/2020 | 09:43רק אוסיף, במידה ורלוונטי, שהמחזור שלי סדיר מאוד (כל 25 יום) והמשקל תקין. תוצאות אנדוקרינולוגיות ביום 3 למחזור: LH- 5 FSH- 6.2 E2- 222 Progesterone- 2. לפני שנה וחצי הייתה לי ציסטה דרמואידית בשחלה שהוסרה בניתוחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הנתונים תקינים לשלב המחזור שבו את מצויה נדרש המשך מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2020 | 12:26הוסף תגובה
-
-
מחזור או השתרשות
דורית 02/01/2020 | 10:16שלום, אני מאובחנת שחלות פוליציסטיות ומנסה להיכנס להריון במשך שנה וחצי. מטופלת באיקקלומין, עברתי שני מחזורים ועכשיו אמורה להתחיל מחזור שלישי ואחרון. אני כרגע נמצאת ביום הרביעי למחזור שלי ואמורה מחר להתחיל לקחת את הסבב האחרון של האיקקלומין.שאלתי היא, חוץ מלעשות בדיקת דם לגילוי הריון, איך אוכל לדעת שבאמת קיבלתי מחזור ולא מדובר בדימום השתרשות? יש לציין שהדימום שלי היה כבד למשך יומיים, כהה מאוד ועם הרבה קרישים ולאחר שלושה ימים נחלש מאוד. מפחדת לקחת מחר את האיקקלומין מבלי לדעת אם הדימום הוא כתוצאה מוסת או מהשתרשות. אשמח לעצה.יש לציין שהרופא לא אישר לתת לי הפניה לבדיקת הריון ולכן אינני יכולה לבדוק האם יש/היה הריון או לא באמצעות בדיקת דם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הרופא אמור לבדוק אותך ולתכנן את הטיפול הנוסף וחזקה עליו שיעדכן אותך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2020 | 12:24הוסף תגובה
-
-
תמיכה מספיקה או לא
גלית 02/01/2020 | 11:17אני אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים בני 5 ימים . מקבלת תמיכה 3 פעמים דופסטון ביום ו4 אסטרופם .האם התמיכה הזו מספיקה ? אפשר להוסיף עוד תמיכה למשל אנדומטרין ? שאלה אחרת , כמה זה 15 נונוגרם פרוגסטרון.אם הופכים ליחידות של נונומול ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מספיקה,בערך כ-55 ננומול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2020 | 12:22הוסף תגובה
-
-
החזרת מוקפאים
רעות 02/01/2020 | 11:18בת 25, מטופלת בivf בגלל בעיה בתנועתיות הזרע,לאחר הפלה אחת בעקבות המטומה. מספר שאלות: 1. הפנו אותנו מהר מאוד לivf, האם יש אפשרות לשפר את תנועתיות הזרע בצורה משמעותית? 2. צריכה לעבור החזרה שניה, האם החזרת מוקפאים על בסיס טבעי מעלה את הסיכוי להריון תקין?, או שאין הבדל, מה העדיפות? 3. האם הסיבה להמטומה( הסיבה להפלה שהיתה לי) היא בדרך כלל אימהית, או סיבות הקשורות לעובר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.בשלב זה ההפריה באמצעות פעולה הקרויהICSI פותרת את בעיית ההפריה 2.אין הבדל 3.סיפורההביצה או התרנגולת מה קדם למה בד״כ הדבר נובע מפגם בהשתרשות בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2020 | 12:21הוסף תגובה
-
-
הריון עם תסמינים מוגברים
מקווה לטוב 01/01/2020 | 09:50שלום רב, ווסת אחרונה ב-10.11.19. בת 37.5. שבוע 10 פלוס 5. בשבוע 6 הבטא 28,000. לאחר יומיים שלושה עמדה על כ-52,000. לפני חמישה ימים נצפה עובר עם דופק ובגודל תואם לגיל ההריון. הריון 1 תקין וילדה בריאה ב"ה הריון 2 מולה חלקית הריון 3 תקין וילדה בריאה ב"ה הריון 4 לפני כחצי שנה הסתיים בשבוע 9. זהו הריוני החמישי. בהריון זה יש לי רגישות רבה בחזה, הקאות ובחילות רבות מאוד מאוד ובטן שמרגישה קצת תפוחה מדיי. האם התופעות המוגברות תקינות? האם אפשר לצפות במולה חלקית באו"ס? והכי חשוב - מתי אפשר יהיה לשלול סופית מולה חלקית? תודה רבה וכל טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.מתקבל הרושם שהכול תקין 2הערכתי היא שבדיקות הבטה והאולטרסאונד ישלחו הפעם התפתחות לא תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2020 | 23:49הוסף תגובה
-
-
החזרת מוקפאים ומחלת אפ אמ אפ
לורה 01/01/2020 | 15:16היי פרופ׳ יש לי כמה שאלות חשובות: 1. בתהליך של החזרת מוקפאים, מאיזה יום מתחילים כבר במעקב? 2. שמעתי שההצלחה תלויה בביוץ הטבעי של הגוף ( אם הרירית תוזמנה בזמן נכון) , אם אני פולציסטית ולא מבייצת ונניח נתנו לי טיפול הורמונלי כדי לעשות ביוץ זה ״מכסה״ על הביוץ הטבעי? עוד דבר, ההסטוריה שלי היא כזאת אני בת 26 ללא ילדים. בעברי עשיתי טיפולים עם בן זוג מסוים והריתי פעמיים. אחד כימי , השני הפלה בשבוע 9. ברקע מחלת FMF יכול להיות שכתוצאה מזה גם היה סקטוספילנגס והייתה כריתת חצוצרה שמאלית. שלאחריה גם נכנסתי להריון. בכל אופן כרגע , מנסה להיכנס שוב פעם להריון עם בן זוג חדש. שלו יש בעיית זרע. טיפול ראשון - נשאבו 19 ביציות הופרו 13. שרדו רק 4 ליום 5. הוחזר עובר אחד - טיפול נכשל. אני חושבת שיש פה משהו לא בסדר איתי כי זה לא נקלט. אולי לשקול להחזיר 2? אולי מחלת הרקע הזו קשורה? אולי אני דפוקה והסיכוי שלי להיכנס להריון הם אפסיים? סליחה פרופ׳ שאני חופרת אבל אני כותבת ובוכה מהתסכול. תודה על ההתייחסותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1במקרה שלך עדיף טיפול הורמונאלי תחליפי להכנת רירית הרחם להחזרת מוקפאים,החזרת העובר מתוזמנת באופן יזום ובתנאי שלא התרחש ביוץ טבעי 2המשיכי בטיפול סיכוייך טובים להרות ,כל תוספת לפרוטוקול הטיפול שלך בגלל הרקע הרפואי אמורה להילקח בחשבון בהתאם לנתונים האישיים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2020 | 23:48הוסף תגובה
-
-
ערכי בטא
מיכל 01/01/2020 | 17:28ערכי בטא לאחר 13 יום עובר אחד מוקפא 301.09 כיומיים לאחר מכן בטא 696.11 האם יש סיכוי לתאומים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסיכוי אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2020 | 23:42הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
כריתת קרום בתולים
-
בדיקות קשורות
-
המוגלובין A1C
-
העמסת סוכר בהריון GCT
-
תרופות קשורות
-
טרימתופרים
-
דיאתילסטילבסטרול
-
מונחים קשורים
-
גרד
-
דגימת סיסי שליה (CVS)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן