פורום טיפולי פוריות - עמוד 1208
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
הריון
אל 09/09/2019 | 17:27פרופ' שלום. אשמח לקבל תשובה לשאלה: האם ריבוי גרידות אצל אשה עלול לפגוע בסיכויים שלה להכנס להריון לאחר מכן? תודה מראש על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביצוע גרידות הנה פרוצדורה בעלת פוטנציאל לגרימת נזק לאברי הרביה ומאידך לפוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:50הוסף תגובה
-
-
כאבי גב תחתון
נטלי 09/09/2019 | 16:15יש לי כאבי גב תחתון חזקים שהתחילו לפני שבוע ועד היום זה כואב לי , אני יכולה לסבול . מחר יש לי החזרת עובר מוקפא על בסיס הורמונלי . האם הכאבים האלו אם ימשיכו יזיקו להשתרשות העובר או להריון אם יהיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בראש ובראשונה יש לברר מה מקור הכאבים כדי להתייחס לשאלה בהבט הרחב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 16:41הוסף תגובה
-
המשך שאלה
נטלי 09/09/2019 | 18:00האם אפשר להשתמש בפלסטר לגב לפני יום מהחזרת עובר?האם החומר שבתום המדבקה / הפלסטר נשאר בגוף עד מחר ? הוא יזיק להחזרה?הוסף תגובה
-
כאבי גב תחתון
נטלי 09/09/2019 | 18:04זה כאבים כמו כאבי מחזור ,כאבי דיסק , כאבי עייפות .זה משפיע על ההחזרה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממליץ שתתייעצי בנדון עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:49הוסף תגובה
-
-
ריסוס בבית לפני החזרת עוברים
ענבל 09/09/2019 | 18:48פרופסור שלום להערכתי בעוד כעשרה ימים אולי פחות , אני מתוכננת לעשות החזרה קבעתי ריסוס הדברה בבית לעוד יומיים אמרו לי שאפשר לחזור אחרי שעתיים השאלה היא האם זה נראה לך בסדר והאם כבר לא יהיה סיכון עד מועד ההחזרה בעזרת השםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בנסיבות המקרה,על פניו זה חא נראה בעייתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:48הוסף תגובה
-
-
הזרעה
Polina 09/09/2019 | 23:00ערב טוב דר, אתמול ביצעתי הזרעה וניתן לי קרינון כתמיכה מהיום למשך שבועיים החדרתי היום אך משום מה הייתה הרגשה שנשאר חלק על איבר מין ולא הכל נכנס זה תקין? האם זה התכשיר שנותנים אחרי הזרעה או שניתן לבקש להחליף למשהו אחר והאם זה מחייב שיהיה ואגינלי ? או שיכול להיות בצורת כדור או זריקה? הגיוני שאני מרגישה קצת נפוחה וקצת לחץ בבטן תחתונה כאבי מחזור כאלה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכול מתנהל כמצופה,הבחירה של התמיכה ואופן המתן שלה הנה בשיקולו של הרופא המצוי כמו כן בפני ברירות אלטרנטיביות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:47הוסף תגובה
-
-
אשמח לדעת מה זה אומר לגבי
אלטי 10/09/2019 | 01:09Spermogram לכבוד מס' בדיקה 472 ימי המנעות ) 2 7 :) 4 שם הנבדק אד' תאריך בדיקה 02/09/2019 קופת חולים: כללית ת.ז טלפון בבית דקות לביצוע ממתן איסוף 70 ערכים תקינים תוצאות נושאים לבדיקה Normal Liquefaction Normal Viscosity Colour (7.0 - 8.7) 8.00 pH (2 –5) ml 2.4 Volume (ml) >15 mil / ml 40.0 Concentration (mil/ml) >30 mil 96.00 Total Concentration (mil) (Rapid + Moderate) > 40% or Rapid > 25% 40 Percent of motile sperm (%) ++ Rapid (%) ++ Moderate (%) + Slow (%) Non progressive (%) 38.40 Total motile sperm (mil) 35 Percent of motile sperm after 4 hours (%) >59% Vitality (%) - Agglutination מוניקה אלפר, M.Sc . מנהלת המעבדה מס רישיון 0135 Strict criteria – Kruger Morphology (%) >5% | 0-4% Poor | 5-13% Good 5 Normal forms (%) 95 Abnormal forms (%) 86 Head defect (%) 4 Mid Piece Defect (%) 5 Tail defect (%) (2 – 5) mil / ml 1-2 Immature forms (mil/ml) (0 – 1) mil / ml 1-2 Leucocytes (mil/ml) - RBC (mil/ml) סיכום: Normazoospermia הערות : Astenozoospermia Teratozoospermia Abnormal Azoospermia Aspermiaהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התוצאות כפי שהן ערוכות אינן מצביעות על ליקוי במדדי הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:45הוסף תגובה
-
-
הריון כימי שלישי
לושלוש 09/09/2019 | 08:12שלום פרופ׳ אשכנזי, בת 42. בימים האחרונים עברתי הריון כימי שלישי. עד היום ביצענו 4 שאיבות ו-6 החזרות, מתוכן שלושה הריונות כימיים. חשוב לדעת שבכל מחזור טיפול כזה ייצרתי מעט ביציות, אבל כמעט ללא פחת. כל העוברים שהוחזרו היו בדרגה a, מושלמים, 8 תאים ביום השלישי, לפי הספר. עוד אציין שהמורפולוגיה של בעלי נמוכה ואנחנו עושים מיון זרע במעבדה בכל פעם. השאלה היא כיצד להמשיך מכאן הלאה. האם יש בירורים מיוחדים שיש לעשות בעקבות ההריונות הכימיים? אציין גם שיש לי ביציות קפואות משימור פוריות שביצעתי בין הגילאים 36.5-37.5. אשמח לחוות דעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפעולות שנקטת בהחלט ראויות,בהחלט סביר שפוטנציאל הביציות בשימור הנו ערכי יותר בהשגת היריון בהיותן צעירות יותר עם סיכוי נמוך יותר של הפרעות גנטיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 11:50הוסף תגובה
-
האם יש צודך בבירורים מיוחדים?
לושלוש 09/09/2019 | 12:29תודה רבה על תשובתך, פרופ׳ אשכנזי. האם ישנו צורך בבירורים מיוחדים עקב ההריונות הכימיים, או שאפשר להמשיך בכל זאת לנסות, בהנחה שדברים כאלו קורים בגילי ויתכן שפשוט מדובר בחוסר מזל? אם ישנם בירורים מיוחדים שיש לעשות, מהם? שוב תודה רבה!הוסף תגובה
-
שלום פרופסור, אשמח לתגובתך
לושלוש 10/09/2019 | 14:38שלום פרופסור, האם בעקבות שלושה הריונות כימיים שעברתי יש צורך בבירורים מיוחדים? או שכדאי להמשיך ולנסות כרגיל? אם יש צורך בבירורים, אילו בירורים כדאי לעשות? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כנראה שאלו פני הדברים,כל בירור מעמיק יותר אינו יכול להזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:41הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2019 | 16:42הוסף תגובה
-
-
שימוש בקרינון
גיגי 06/09/2019 | 09:57אני בטיפול הפריה חוץ גופית. ויש לי תמיכה של קרינון פעם ביום . 1)קראתי בפורומים שצריך כל יומיים או שלושה לנקות את צוואר הרחם דרך האצבע אולי , משאריות או הגושים שמצטברים מהקרינון כדי שיכנס וייספג הקרינון שבמנה שאחריה ולא יפריעו לו הגושים !!! מה דעתך על זה ? הפעולה הזאת מומלצת או לא ? זה לא יזיק ? 2) האם פעם אחד קרינון מספיק ? 3(אני יכולה לעשות בדיקת דם כל 3 ימים אחרי ההחזרה לדעת ערך הפרוגסטרון כדי לוודא האם הקרינון נספג טוב או לו ? מה הערך של פרוגסטרון הרצוי אחרי ההחזרה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.לא יזיק 2.מספיק 3.אין צורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/09/2019 | 18:34הוסף תגובה
-
המשך
אורטל 08/09/2019 | 08:03לא יזיק אבל נדרש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לעיתים זה נדרש בגלל ההצטברות בנרתיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2019 | 14:29הוסף תגובה
-
המשך
תיקי 08/09/2019 | 14:32אז איך מומלץ לנקות? עם מים וסבון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2019 | 14:41הוסף תגובה
-
הבדל בין קרינון לאנדומטרין
שוש 08/09/2019 | 16:45מה ההבדל בין קרינון לאנדומטרין? אני תמיד מקבלת כתמיכה את האנדומטרין. האם גם יכול להצטבר שאריות בנרתיק כי בפועל נראה שהכל נוזל האם כך הקרינון גם או שהוא שונה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שני התכשירים מכילים חומר פעיל הפרוגסטרון ובעוד שהחומר החא פעיל בקרינון מורכב מתמיסות שומן,החומר הלא פעיל באנדומטרין מורכב ממינרלים שונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2019 | 17:23הוסף תגובה
-
המשך
שוש 08/09/2019 | 18:04האנדומטרין גם יכול להשאיר שאריות או רק הקרינון?הוסף תגובה
-
המשך
אורטל 08/09/2019 | 18:091. כל כמה זמן לנקות במים? 2. זה לא יוציא את האוטרוגסטן שאני שמה 3 פעמים ביום?הוסף תגובה
-
אנדומטרין או קרינון
שוש 08/09/2019 | 18:12מה עדיף אנדומטרין או קרינון? מבחינה בריאותית ואיכותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט יעיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 12:02הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט יכול להשאיר שאריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 12:04הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין העדפה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 12:05הוסף תגובה
-
-
שאלה
אורטל 08/09/2019 | 08:091. פעילות אירובית וקפיצות עד ההחזרה (בד בבד עם לקיחת ההורמונים השונים) אפשר? 2. וכן פילינג (ביתי) בכל הגוף לרבות בבטן ובמפשעות ובבית השחי אפשרי עד ההחזרה ואחריה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפעילויות שהעלית מותרות עד למועד ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2019 | 14:42הוסף תגובה
-
תודה
אורטל 08/09/2019 | 18:04תודה על כל תשובותיך המלומדותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 12:05הוסף תגובה
-
-
לאחר סיום פומיניק
תהילה 08/09/2019 | 15:09שלום, רציתי לשאול כמה זמן לאחר הפסקת פומיניק צריך להגיע הווסת? והאם בימים האלה לאחר ההפסקה אפשר להיכנס להריון לפני מחזור? או שהימים האלו נקראים "בטוחים"? יש לי סימנים של הריון ובדיקה ביתית יצאה שלילי האם אמין? בהנחה שהפסקתי פומיניק ביום רביעי שעבר ולפני כן לא הייתי מקפידה כ"כ על שעות הנטילה של הכדורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך לשאלות
תהילה 08/09/2019 | 16:42שאלה נוספת, האם יש הבדל בין פומיניק לפומינט? במרשם היה רשום פומיניק והרוקח נתן פומינטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הדמם מופיע בדרך כלל בין 3-5 ימים מהפסקת התכשיר שאמור לפעול גם כאמצעי מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2019 | 17:26הוסף תגובה
-
הבדל בין פומיניק לפומינט
תהילה 08/09/2019 | 18:201. בדרך כלל אני נוטלת פומיניק והפעם הרוקח הביא פומינט במקום האם יש הבדל בין פומיניק לפומינט? 2. אני כבר 5 ימים אחרי הפסקה של הפומינט ועוד לא הגיע הווסת. יכול להיות שאני בהריון? 3. האם הימים מרגע הפסקת המניעה הם ימים שאפשר להיקלט להריון? 4. האם יכול להיות הריון בזמן נטילת הכדורים אם לא הקפדתי על שעה קבועה ביום? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדובר בפנינו שהנה גלולה למניעת היריון בהרכב שונה ,בנסיבות אלו ממליץ לפנות לרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 12:01הוסף תגובה
-
-
שלילי נוסף ומחזור שלא מגיע
אנונימי 08/09/2019 | 19:18ערב טוב פרופסור אשכנזי, אני אחרי שלילי נוסף הוחזרו 2 עוברים של 8 ו6 תאים.. הפסקתי את התמיכה לפני 5 ימים אבל אין שום סימן למחזור... בדרך כלל מקבלת מחזור אחרי יום או יומיים מהפסקת התמיכה... ההחזרה הייתה ב22.8... מתי אמור להגיע המחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סביר חהניח תוך יום יומיים בתנאי שלא כאמור בהיריון או ציסטה שחלתית המעכבת את הופעת המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/09/2019 | 11:54הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
איטמות הנרתיק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
אקו לב עובר
-
ביופסיה
-
תרופות קשורות
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
מטנאמין היפוראט
-
מונחים קשורים
-
הזרעה מלאכותית
-
גלולות למניעת הריון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן