פורום טיפולי פוריות - עמוד 1211
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
נוזל ברירית הרחם
נטע 03/09/2019 | 14:23בת 40, אחרי 2 ניתוחים קיסריים. במעקב זקיקים יומיים לפני ביות אמרו שהרירית תלת שיכבתית. אחרי יומיים הזקיקים גדלו והטכנאי אמר - רירית בתוכה מעט נוזל. בהיסטרוסקופיה שעשיתי לפני חודשיים - הכל תקין. נצפתה נישה של הקיסרי. אין דימומים לא סדירים. ממה נובע הנוזל ברירית? האם הוא מפריע לכניסה להריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
6 03/09/2019 | 14:27ההריונות הקודמים היו ללא טיפולים. האם הנוזל יכול להיגרם ממחזור ארוך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כנראה מהצטברות נוזל ממקור צווארי באיזור הנישה שזולג לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 11:24הוסף תגובה
-
תודה , המשך ..
נוי 04/09/2019 | 21:30האם זה פוגע בסיכוי להריון ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:22הוסף תגובה
-
-
ביוץ
פזית 04/09/2019 | 11:08שלום רב פרופ מהם הערכים שצריכים להיות לפרוגסטרון -progesterone והאסטרוידול- (estradIiol (e-2 בביוץ?? היום אני ביום ה 13 לווסת, הפרוגסטרון שלי יצא 0.31 אסטרודיול 64.03 מה זה אומר? קרובה או רחוקה מהביוץ? תודה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערכים נמוכים,עדיין בטווח של ימים לפני הביוץ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 11:16הוסף תגובה
-
ביוץ
פזית 04/09/2019 | 19:46תודה על התשובה ניתן לדעת לפי ערכים אלו מתי בערך יתרחש? כמה זמן זרע חי בגוף האישה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא ניתן עדיין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:19הוסף תגובה
-
-
מינון תרופת ומועד החזרה
גלית 04/09/2019 | 12:04החודש הזה אני הולכת להחזיר עובר מוקפא . ביום השלישי למחזור התחלתי עם 4 כדורי אסטרופם ( 2 בבוקר ו 2 בערב ). עכשיו אני ביום ה 14 למחזור והרופא החליט שמהיום להוריד ל2 כדורי אסטרופם ביום ( 1 בבוקר ו 1 בערב ). והחזרת העובר תהיה עוד עוד 6 ימים ( כאילו ביום ה 20 למחזור ) כי הוא בלסטוציסט הן 5 ימים . השאלות שלי : 1) האם מינון האסטרופם שהופחת מ4 ל 2 זה בסדר ? 2) האם מועד ההחזרה מתאים לבלסטוציסט בן 5 ימים ? 3) נתנו לי בפעם שעברה פעמיים אנדומטרין ועכשיו 1 קרינון . האם זה אותו מינון מבחינת כמות החומר ( ההורמון )שישי בהן ? תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הייתי נשארת במינון זה לא מזיק
נושנוש 04/09/2019 | 13:19לקחתי בטעות מינון כפול מחוסר הבנה והרופא אמר לי שזה לא מזיק קרינון נתנו לך אחד בבוקר אחד בערב? בעיקרון זה אותו מינוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המינון שנטלת הנו המינון הראוי בעיני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 17:36הוסף תגובה
-
מינון תרופות
גלית 04/09/2019 | 19:05לא , קרינון רק פעם אחת . אבל בסיבוב ההחזרה שלפני הסבב הזה נתנו לי פעמיים אנדומטרין . בגלל כך אני שואלת האם פעם אחת קרינון שווה בתועלת ל 2 אנדומטרין ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:19הוסף תגובה
-
-
איכות הזרע
תהל 04/09/2019 | 22:40שלום רב פרופ יש לי 2 שאלות בבקשה: 1. כאשר האישה לא בזמן ביוץ, ומתקיימים יחסי מין, הזרע נשאר בצוואר הרחם ומתפורר תוך מספר דקות? וכאשר האישה בביוץ , אז ההפרשות של הביוץ הם אלה שגורמות לזרע לעלות כלפי מעלה לכיוון החצוצרה האם זה נכון? 2. בדיקת הזרע של בעלי תקינה. אך יש בעיה קטנה בצורה של הזרע. האם זה משהו שיכול להשפיע על כניסה להיריון? או שגם אם הצורה לא תקינה אפשר להיכנס להיריון ספונטני? תודה ולילה טוב :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.אכן כך 2.לאיכות המורפולוגית של הזרע עשויה להיות השפעה מהותית על סיכויי ההתעברות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:18הוסף תגובה
-
-
הריון
אל 04/09/2019 | 23:44פרופ' שלום. האם יש חודשים אצל אישה שבהם היא אינה מבייצת כלל? (אישה פורייה). תודה מראש על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין מצב נתון כזה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:17הוסף תגובה
-
-
ערך בטא
אביבה 04/09/2019 | 23:47שלום, האם ערך בטא 52 אחרי 9 ימים מההחזרה עם פרוגסטרון 34 מעיד על הריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:15הוסף תגובה
-
-
היסטרוסקופיה אבחנתית
שירה 05/09/2019 | 07:01שלום פרופסור, לפני שבוע ב 28/8 עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה. הדימום חלף לאחר מספר ימים, אבל במהלך השבוע עדיין יש לי כאבי בטן שמזכירים מחזור והבטן שלי נפוחה. אני אציין שפעמיים עברתי אולטרסאונד זקיקים במהלך השבוע מאחר והביוץ של קרב. האם זה תקין, שבוע אחרי הבדיקה רגישות בבטן או שזה יכול להעיד על זיהום? אין חום ואין הפרשות, תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתקבח הרושם שלא מדובר בזיהום,בכל מקרה אם הכאבים ימשכו כדאי חבצע ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:15הוסף תגובה
-
-
פרוטוקול החזרת מוקפאים
שוש 24/07/2019 | 19:17שלום פרופסור, קיבלתי הנחיות לקראת החזרת בלסטוציסטים מוקפאים, להתחיל מהיום השישי לוסת לטרוזול אחד ליום למשך חמישה ימים ולאחר 3 ימים מהכדור האחרון להגיע לבדיקות דם ואולטרסאונד ואז יגידו לי מתי להזריק אוביטרל, רציתי לשאול 1. האם בפרוטוקול כזה יכול להיווצר זקיק או שזה מידי קצר? 2. כמה זמן לאחר אוביטרל עושים החזרה של בלסטוציסטים? 3. האם בפרוטוקול של יותר ימים לטרוזול יש יותר סיכוי ליצור זקיק? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.הטיפול אמור להניב הליך ביוצי לאחר הבשלת זקיק/זקיקים ומתן אוביטרל בהתאם.,ההחזרה נעשים במקרה שלך6-7 ימים ממועד הזרקת האוביטרל,לא נהוג לתת לטריזול יותר מ-5 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/07/2019 | 10:20הוסף תגובה
-
המשך...
שוש 06/08/2019 | 18:16שלום פרופ', אני ביום ה14 למחזור ואחרי 4 ימים מסיום הלטרוזול האחרון, עשיתי היום אולטרסאונד ונצפו 2 זקיקים מובילים אבל רירית הרחם בעובי 4.5 אמרו לי לחזור על הבדיקות ביום שישי הקרוב שזה יהיה כבר היום ה17. אני ללא שום כדורים או זריקות עד שיתנו לי הוראה להזריק אוביטרל. שאלותי הן: 1. האם תקין שהרירית כזאת דקה? 2. האם זה לא מאוחר מידי עד יום שישי? זה לקראת החזרת בלסטוציסטים. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כנראה שלאור הניטור של הנתונים שלך לא צפויה הבשלת הזקיקים לפני יום ו ואיתם התעבות של רירית הרחם,לכן עלייך להתאזר בסבלנות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/08/2019 | 22:19הוסף תגובה
-
המשך..
שוש 09/08/2019 | 08:13שלום פרופ', אני ביום ה17 למחזור ושבוע לאחר סיום לטרוזול 5 ימים, כלומר שבוע ללא שום טיפול ועשיתי היום אולטרסאונד שוב לאחר שביום שלישי הרירית הייתה בעובי רק 4.7 והיום היא בעובי 4.9 מ"מ. יש לציין שבדרך כלל אין לי מחזור טבעי וכל הזמן הוסת מופיעה רק לאחר זריקות או כדורים אני בגיל 40 בטיפולי פוריות כמה שנים. כעת אני לפני החזרת מוקפאים ומחכים שהרירית תהיה מתאימה. שאלותי הן: 1. האם יכול להיות שלא הגבתי טוב ללטרוזול(זה פעם ראשונה)? 2. מה הסיכוי שהרירית עוד תגדל בימים הקרובים? 3. האם הזמן שעובר לא יכול לפגוע באיכות הרירית? כלומר שתזקין.. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נראה שאינך מגיבה כמצופה ללטרזול ולכן הייתי שוקל לגרום לך למחזור ולתכנן מחזור אלטרנטיבי בפרוטוקול העושה שימוש בטיפול הורמונאלי תחליפי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/08/2019 | 09:33הוסף תגובה
-
המשך...
שוש 10/08/2019 | 20:42עפ"י הרופא אני צריכה להגיע מחר שוב לבדיקות דם ואולטרסאונד.האם יש סיכוי שהטיפול לא ידחה אם יש מגמה של עליה בעובי הרירית וההורמונים? ואם תהיה החזרה האם איכות הרירית נפגמת מהזמן הארוך שעבר? שוב אני מזכירה שעברו למעלה מ18 יום מהמחזור ו-10 ימים מסיום הלטרוזול והזקיק המוביל בקוטר 13 בערך. תודההוסף תגובה
-
כמו שאמרת אכן הסבב הזה הסתיים
שוש 11/08/2019 | 15:11הרופאים יוצאים לפגרה ורק עוד 3 שבועות אוכל להתחיל סבב נוסף. שאלותי הן: 1. האם ניתן להמשיך ולנסות אולי ייקלט טבעי או בהזרעה עם הזקיק המוביל כעת? או שהרירית תזקין ואין לזה סיכויי הצלחה. 2. מה יכולה להיות הסיבה שהלטרזול לא "עבד" כמצופה? 3. אני בכל זאת רוצה לנסות מחזור טיפול על בסיס ביוץ האם יש שיטה נוספת שעובדת בדומה ללטרוזול? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה בניסיון הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2019 | 15:27הוסף תגובה
-
המשך ללטרוזול שלא הניב תוצאה
שוש 04/09/2019 | 15:48שלום פרופ' התחלתי טיפול עם לטרוזול שלא צלח ולאחר 3 שבועות ללא תגובה וללא התעבות הרירית בצורה משמעותית הרופא החליט שממשיכים במחזור הנוכחי ומתחילים אסטרופם 2 ליום, בפועל יצא שלקחתי אסטרופם במשך שבועיים כי הם היו בפגרה ו5 ימים קודם ההחזרה התחלתי ליטול אנדומטרין 2 ליום. ב2/9 הייתה החזרת בלסטוציסטים ונתנו לי הוראה להגדיל מינון של אסטרופם 3 ליום, אנדומטרין 3 ליום ודופסטון 3 ליום. שאלתי היא האם המינון לא גבוה מידי? זה עושה לי כאבי ראש חזקים ומפחיד אותי ההשפעה של הכדורים הנ"ל על הצלחת הטיפול. האם הדופסטון יכול להזיק לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כמובן שתגובה הולמת משפרת את סיכוייך לחא קשר למשך פרק הזמן שציינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 16:12הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מאפייני הפרופיל ההורמונאלי המירקם השחלתי הנם אחראים לתגובה האינדיווידואלית שבמקרה הזה אינה מסייעת להליך הביוצי,המלצתי לשקול טיפול בזריקות של גונדוטרופינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 16:15הוסף תגובה
-
תזונה עושה פלאים
נושנוש 04/09/2019 | 19:06אצלי הרבה זמן התרופות לא הגיבו עד שקראתי שאכילת אורז ממש מאזנת הורמונים וגורמת לביוץ בלקיחת התרופות ואכן זה עזרהוסף תגובה
-
תודה על המענה
שוש 04/09/2019 | 19:12נקווה לבשורות טובותהוסף תגובה
-
ואגב סלק עוזר לעובי רירית
נושנוש 05/09/2019 | 11:15אוכלת כמויותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע לא מבוקר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/09/2019 | 12:14הוסף תגובה
-
-
הריון
אל 04/09/2019 | 11:46פרופ שלום. אשמח לקבל תשובה: אנחנו מנסים להכנס להריון ספונטני וכבר מספר ימים מקיימים יחסי מין סביב ימי ביוץ. אתמול סחבתי 2 שקיות כבדות (אחת בכל יד), כ-4 קילו כל אחת( אולי אפילו 5 קילו), כ-20 דקות בזמן הליכה. האם יכול להיות מצב שהמאמץ היה גדול מדי ועשיתי נזק כלשהו? תודה מראש על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 17:39הוסף תגובה
-
-
יציאות מרובות
דידי 03/09/2019 | 10:07תחילת הריון אחרי החזרה שבוע 7 יש לי יציאות מרובות חלקן על בף שלשול נצפה דופק בעובר האם בעייתי?או נורמליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במקומך אם את נוטלת תכשיר ברזל הייתי מפסיק זאת למספר ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 11:27הוסף תגובה
-
לא נוטלת ברזל
דידי 04/09/2019 | 13:21יש מה לעשות בנידון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשני את כלכלת המזון היומי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/09/2019 | 17:34הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
כריתת קרום בתולים
-
בדיקות קשורות
-
צילום רחם HSG
-
בדיקת דופלר
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
מתילארגומטרין
-
מונחים קשורים
-
הזרעה
-
אנדומטריוזיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן