פורום טיפולי פוריות - עמוד 1339
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
אחרי החזרת עוברים
שולי 12/02/2019 | 20:52היי פרופ' אשכנזי אני שבועיים אחרי החזרת עוברים והבטא יצא שלילי יהמחזור לא הופיע עדיין כדאי לחזור על הבדיקה שוב? כו שלהאמין לתוצאה שיצאה לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם יעברו עוד 2-3 ימים ולא תקבלי בהחלט יהיה נבון לבצע בדיקת דם חוזרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2019 | 22:08הוסף תגובה
-
-
דלקת בשתן בתחילת הריון
נועה 13/02/2019 | 09:10אני בתחילתו ממש של הריון ראשון ( בקושי שבוע 5 לאחר החזרת עוברים מוקפאים). מיום שבת סובלת גם מסינוסיטיס וגם מדלקת בשתן. לגבי הסינוס ייתכן ומתחיל שיפור ללא טיפול אבל לגבי הדלקת בשתן המצב מחמיר ואני חוששת שחייבת טיפול תרופתי- האם מותר לתת בשלב הזה? האם יכול לפגוע בהריון? ואיזה סוג הכי פחות מסוכן אם אכן יש סיכון ( היה לי כבר בעבר הריון כבר שלא התפתח ולכן החשש שלי מאוד גדול)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סליחה שאני מתערבת
לישי 13/02/2019 | 16:26אבל אני יודעת שדלקת בשתן בהריון חייבים לטפל! לא הייתי מחכה לתשובה באתר והולכת למיון נשים במרפאה שינחו אותך לטיפול ובדיקת שתן בנצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש טיפול אנטיביוטי הולם גם למצב היריון-הערכתי שהרופא יתן לך את הטיפול הראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2019 | 22:07הוסף תגובה
-
-
רזרבה שחלתית
נעמה 13/02/2019 | 16:07שלום אני בת 31, ללא ילדים. מזה 10 שנים הוסת שלי ארוך- מתחיל מ2-3 ימי הכתמות, אח"כ עוד 3-4 ימי דימום רגיל ועוד כיומיים הכתמות - סה"כ 8-10 ימים לפני 3 שנים בבדיקת פרופיל הורמונלי ביום הרביעי לוסת (ספירה מהדימום הרגיל)- FSH -15, לפני שנה FSH מיום השני לוסת - 13. הרופאה אומרת שמדובר על FSH גבוה ושלחה אותי לבדיקת AMH -1.7, האם זה תקין לגיל שלי? מה יכולה להיות הסיבה ל-FSH מעל 10? האם יש לי מה לדאוג לגבי הרזרבה השחלתית ולמהר להיכנס להריון? בתודה, נעמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תיקון
נעמה 13/02/2019 | 17:07סליחה, מתקנת AMH לא 1.7 אלא 1.17.האם זה תקין לגיל שלי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת ה-AMH גבוליתו לגילך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2019 | 22:04הוסף תגובה
-
-
בלסטוציסט יום 5
מצפה 09/02/2019 | 19:59היי פרופ' עברתי אתמול החזרה של בלסטוציסט מוקפא, נאמר לי שהוא שרד אך שהוא מכווץ..לא נראה שהם התרגשו מכך אך לא שקטה ורציתי לדעת מה המשמעות של כך? בנוסף עברתי 2 הפלות בשבועות מוקדמים ב2 ההריונות האחרונים, הרופא ביקש שאקח מיקרופירין 100 מ"ג מיום ההחזרה. מה דעתך לגבי מיקרופירין? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.איכות הבלסטוציסט שהוחזר אינה אופטימאלית 2.לא ברורה מטרת הטיפול באספירין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2019 | 14:58הוסף תגובה
-
בדיקות קרישיות
מצפה 11/02/2019 | 14:16היי פרופ, תודה על תשובתך. בהמשך לאספירין..אחרי 2 הפלות בשבועות מוקדמים (אחת לפני שנצפה דופק והשנייה אחרי שנצפה) הופניתי לבדיקת קרישיות. הכל יצא תקין חוץ מ2 הערכים האלו: DNA (ds) Ab (התוצאה יצאה 10 כשהטווח הוא עד 6) LAC-SCT-SCREEN (התוצאה יצאה 53.2 כשהטווח הוא עד 47) במצב כזה היית ממליץ על אספירין? יש מצב שיכול להיות שיש צורך אפילו בקלקסן? אודה מאוד מאוד לתשובתך!!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הייתי בודקת מתן קליקסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2019 | 15:03הוסף תגובה
-
לא הבנתי.כוונתך הייתה שהיית שוקל מתן קלקסן?
.. 12/02/2019 | 18:01הרופא שלי ביקש שאקח רק אספירין, בהתאם לתוצאות הבדיקות כמה קריטי לקחת קלקסן? ממש מפחדת להסתכן בעוד הפלה בגלל שלא פעלנו נכון. מאוד מודאגת!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעדיף קליקסן בנסיבות המקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 18:03הוסף תגובה
-
-
הריון
מאיה 12/02/2019 | 07:01שבוע 8 יש דופק תמיכה 3 דופטסון 3 אסטרופם 3 אנדמוטרין מזה כמה ימים פעם ביום בניגוב מעט דם או הפרשה חומה יש מה לדאוג? בבדיקה לפני יומים העובר תקין ותואם שבועהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כנראה הדבר נובע מגירוי של צואר הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 13:46הוסף תגובה
-
הריון
מאיה 12/02/2019 | 17:29צה זה אומר גירוי יתר? יש מה לעשות להיזהר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גירוי על ידי התמיכה המקומית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 17:52הוסף תגובה
-
הריון
מאיה 12/02/2019 | 18:03אז זה לא מהווה סכנה להריון?הוסף תגובה
-
-
F S H 21.25 A M H 0.69
משה 12/02/2019 | 16:28בת 19 נשאית X שביר עם F S H 21.25 ו-A M H 0.69 מה לגבי שאיבת ביציות להקפאההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סביר בהחלט-פני למומחה פריון בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 17:54הוסף תגובה
-
-
עובר טרי בן 5 ימים
קארין 12/02/2019 | 17:05תודה פרופסור. למרות שאני יודעת שזה המחזור חייבים לבצע בטא? הרי גם ככה זה יצא שליליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכול לגופו של עניין ומקרה,בכל מקרה פעלי בעיצת הרופא דלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 17:53הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת דם
אורח 10/02/2019 | 17:30בת 27 ללא ביוץ לקחתי 2 אסטרפם מהיום ה2 במשך 7 ימים ו3 איקוקלומין מיום ה5 במשך 5 ימים סבב שלישי של איקוקלומין עשיתי בדיקת דם ביום ה11 למחזור (במקביל מתחילה מעקב זקיקים) אסטרודיל -380 LH 14.10 פרודרסטרון 2.5 מה זה אומר?תקין? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התגובה עדיין נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2019 | 23:00הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקת דם
אורח 10/02/2019 | 23:10האם עם כאלה נתונים ניתן להיכנס להריון? היית מנסה עם מיניון יותר גבוה ? או לשנות כדורים? תודה על עזרתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מאחר והדבר מותנה בגורמים רבים קשה להתנבא על סמך הממצאים הקיימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2019 | 15:13הוסף תגובה
-
מבולבלת קצת..
אורח 11/02/2019 | 17:161.לפני האסטרופם לקחתי דופסטון. והיה דימום יומיים בלבד. ועוד יומיים כתמים. זה תקין? 2. אני במעקב זקיקים - ב10.2 יום 11 למחזור - היתה רירית 9 מ"מ וזקיקים קטנים 11.2 יום 12 למחזור היתה רירית 7.5 מ"מ וזקיקים קטנים. יש מצב שיתפתח עוד זקיק גדול החודש? הרופאה רוצה להגיע לזקיק 17 מ"מ כדאי להזריק זריקה לביוץ. האם זה לא בעייתי שירד עובי הרירית? 3. מיד אחרי הוסת היה הרבה הפשרות שקופות שפסקו . יש לזה משמעות? תודה רבה על העזרה בכל הבלבול. תודה על האפשרות למענה מקצועי ומהירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
1.תקין 2. ? 3.בספק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 13:59הוסף תגובה
-
התייעצות לגבי ההמשך
אורח 12/02/2019 | 17:43תודה על התגובה המהירה. היום הייתי אצל הרופאה. והיא אמרה שבגלל שאין תגובה לאיקוקלומין 3 סבבים הראשון עם כדור אחד שני 2 כדורים ושלישי 3 כדורים היא מציעה לעבור לרופא פוריות ולעשות זריקות. שאלה: האם כדאי לנסות אולי עוד סבב עם האיקוקולומין? אולי יש כדור נוסף שכדאי לנסות? אשמח לשמוע את דעתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצתי היא לעבור למומחה פריון ולהתחיל בטיפול עם זריקות של גונדוטרופינים ביחד עם השבחות זרע +הזרעות תוך רחמיות במועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 17:51הוסף תגובה
-
-
איקקלומין בביוץ סדיר
גלית 11/02/2019 | 08:25שלום רב .בת 38. עם ביוצים סדירים (מחזור כל 27 יום ביוץ יום 13-14)ואין בעית זרע. מנסים להכנס להריון כמה חודשים. הרופא נתן לי החודש לנבות איקקלומין כדי להגביר את כמות הזקקים הבשלים ולהעלות סיכויים לכניסה להריון. אבל קראתי שאיקקלומין לא יעיל בנשים עם מחזורים סדירים וכשאין בעיית ביוץ.הרירית שלי גם מגיעה לעןבי טוב של 9-10 ואני מפחדת שזה ידקק לי אותה . 1.האם אכן איקקלומין מעלה את כמות הזקיקים הבשלים בנתונים שלי? 2. האם אין חשש לפגיעה ברירית הרחם בשימוש של חודש חודשיים ?קיבלתי לקחת כדור 5 ימים מהיום ה3 ל7. 3. הבנתי שזה מעקב את הביוץ .כמה זמן אחרי הכדור האחרון הביוץ יתרחש? תודה לך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחסור באיקקלומין
גלית 11/02/2019 | 10:26עכשיו גיליתי שיש מחסור באיקקלומין בכל הארץ.מה יכול להיות התחליף והאם רופא נשים יכול לרשום אותו?(אנחנו בהליך המתנה לפגישת רופא פוריות רק שהתור הו4 לעוד חודשיים ובנתיים רצינו לא לבזבז את הזמן)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
1.האפשרות קיימת 2.האפשרות קיימת 3.3-6 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2019 | 15:07הוסף תגובה
-
מה התחליף המומלץ לאיקקלומין?
גלית 11/02/2019 | 15:14אשמח לדעת מה יכול להחליף את האיקקלומין? ותודה באשר לשאר התשובות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטרזול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 13:54הוסף תגובה
-
תודה רבה
גלית 12/02/2019 | 14:17תודההוסף תגובה
-
-
ערכי פרופיל הורמונלי
חברים 11/02/2019 | 15:13בדיקה ביום ה3 לדימום אסטרוגן 144 tsh 1.7 fsh 5.9 lh 3.6 פרוגסטרון 3 מה הבדיקה אומרתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקה תקינה מעידה על רזרבה תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2019 | 14:00הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
טסטוסטרון
-
בדיקת DNA עוברי
-
תרופות קשורות
-
דאנאזול
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
טמפון
-
אי-פריון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן