שמות מסחריים
- אלדקטון Aldactone
- ספירונולקטון טבע Spironolactone Teva
ספירונולאקטון שייך לקבוצת תרופות הנקראות משתנים משמרי אשלגן.
ספירונולאקטון חוסם קולטנים לאלדוסטרון. פעילות זו מגבירה את פינוי הנתרן מהגוף (תוך שמירה על רמת האשלגן בדם), ומביאה לפינוי נוזלים דרך הכליות ולהשתנה.
בשילוב עם משתני תיאזיד או משתני לולאה משתמשים בספירונולאקטון לטיפול בבצקת (אצירת נוזלים) הנובעת מסיבות שונות. בשימוש לבד, או כפי שמקובל יותר בשילוב עם משתן תיאזידי, משתמשים בספירונולאקטון לטיפול בבצקת הנובעת מאי ספיקת לב, בבצקת הקשורה עם שחמת הכבד (cirrhosis), בתיסמונת נפרוטית (מחלות כליות) וכן במחלה נדירה שנקראת תיסמונת קון (Conn's syndrome), הנגרמת על-ידי גידול באחת מבלוטות יותרת הכליה.
לספירונולאקטון פעילות איטית, והשפעותיו מורגשות רק לאחר ימים אחדים של טיפול.
כמו עם משתנים משמרי אשלגן אחרים, קיים סיכון של רמות גבוהות מדי של אשלגן בדם אם הכליות אינן מתפקדות כיאות. מסיבה זו יש להיזהר במתן ספירונולאקטון לאנשים הסובלים מאי-ספיקת כליות.
תרופה זו אינה מחמירה סוכרת או שיגדון, כפי שעושים משתנים אחרים. תופעת הלוואי העיקרית היא בחילה; במינונים גבוהים עלולה לעיתים להופיע הגדלה של השדיים אצל גברים.
לספירונולאקטון יש פעילות "אנטי-אנדרוגנית": הוא חוסם קולטנים לטסטוסטרון ולנגזרת הפעילה שלו DHT, ומעכב את ייצור הטסטוסטרון, על-כן משתמשים בו גם לטיפול בשעירות יתר אצל נשים (התוויה שאינה רשומה כהתוויה רשמית במשרד הבריאות).
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים שלנו למשפחה וקרדיולוגיה
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: קראתי מאמר בנוגע לדמנציה. במאמר נתקלתי במונחים כגון CDR, שהוא דירוג דמנציה רפואי; MMSE, שהוא מצב מנטלי מקוצר; ו- ABMI, כלי מיפוי להתנהגות חסרת מנוחה. רציתי לדעת קצת יותר לגבי מונחים אלה, כגון: כיצד בודקים אותם ומה הם בעצם משקפים ומדרגים וכיצד.
שאלה: האם יש לכדורי אנג'ליק השפעה על השמנה או הרזיה? כלומר, האם זה יכול לעזור לי לרדת במשקל או להיפך?
שאלה: אני מעוניינת להשתתף במחקר אקדמי כלשהו (כ"עמית מחקר"), הקשור באורתופדיה / פיזיותרפיה / או כל נושא אחר הנוגע לשיאצו - אפילו כמקור השוואה או כקבוצת ניסוי.למי עליי לפנות, היכן לשאול וכו'.
שאלה: האם תוצאה של 0.30 בבדיקת דם microalbumin תקינה לגבר בן 68?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
נתרן
-
בדיקות דם
-
תפקודי כליות
תרופות קשורות
-
קולסטיפול
-
אזטימיב
-
קודאין
-
אמוקסיצילין (מוקסיפן, מוקסיויט)
-
מטופרולול