פורום טיפולי פוריות - עמוד 1432
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
טיפולי פוריות
יוני 05/08/2018 | 21:41אשתי עוברת טיפולי פוריות ואני נמצא במצב של קיצוצים בעבודה האם מבחינת החוק אני מוגן בפני פיטורין? אשמח לתשובה בהקדם יוניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לדאבוני השאלה היא משפטית וכדאי לבררה בפורום המתאים של דיני עבודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/08/2018 | 13:40הוסף תגובה
-
-
טיפולי פוריות
כנרת 04/08/2018 | 00:53שלום רב, אני בת 34 והתחלנו תהליך שלivf בעקבות בדיקה הורמונלית שהראתה שרמת הורמון אנטי מולר אצלי הינה רק 0.05. עברתי כבר שתי מחזורים של טיפולים. בשניהם שאבו לי רק 2 בציות ורק אחת הופרתה והוחזרה. בשני המקרים התוצאה הייתה שלילית. השאלות שלי הן, מה הם הגורמים לאי קליטה של הביצה שהופתה ברחם למרות שלוקחים את הנרות תמיכה?והאם יש משהו שניתן לעשות על מנת לעלות את סיכויי הצלחה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החזרת עוברים אינה ערובה להשתרשות והיריון,הדבר תלוי באיכות גנטית מורפולוגית של העובר,תנאי רירית הרחם והסטטוס ההורמונאלי לאחר ההחזרה,וברקע הרפואי וגיל האישה המטופלת ולבסוף גם באיכות הזרע של בן הזוג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2018 | 13:37הוסף תגובה
-
טיפולי פוריות
כנרת 04/08/2018 | 21:47תודה רבה על התשובה המהירה! השאלה האם ניתן לבקש בדיקות נוספות (לפני החזרה או אולי אחרי החזרה) לבדוק מה במקרה שלי שלא תקין. אני עוברת את טיפולים בחו"ל ואם כל הרצון הטוב שלהם שזה יצליח לעזור, הם רק אומרים שזה לא הצליח בלי הסבר או נסיון לנסות דברים בצורה קצת אחרת. לכן אני אני אשמח להכוונה מה אני צריכה לבקש מהם על מנת לבדוק שבפעם השלשית זה כן יצליח. בן זוגי בתחילת טיפולים עבר בדיקת זרע לשמחתנו הכל יצא אצלו תקין. האם יש קשר באי הצלחה להורמון אנטי מולר הנמוך או שזה רק קשור לייצור מוקטן של בציות? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטעמי עלייך ליצור קשר עם רופא לחוות דעת נוספת לאחר שיעבור על כל הנתונים שלך ויוכל ליעץ בצורה עניינית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/08/2018 | 13:37הוסף תגובה
-
-
גרידה
מילי 04/08/2018 | 22:52שלום ,חודש אחרי גרידה אין מחזור כאבים חזקים בשחלות אפילו מקרין כאבים ברגליים .אמרתי לרופא שלי אבל הוא לא רואה כלום באולטסאונד כאבים ממשיכים ללא מחזור .מה לעשות ? האם זה תקין ? כאבים חזקים מאוד זה מגיעה שאני לא מסוגלת לסבול לוקחת אופטלגין לפעמים בגלל שזה כל כך חזק שאני לא מסוגלת .אני אחרי טיפולים הריון שהסתיים בשבועה 9 ללא דופק .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך ששלל כל גורם הקשור בגרידה,בכל מקרה כאבים מתמשכים כאלו ראויים חביקורת נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/08/2018 | 13:35הוסף תגובה
-
-
פריון הפריה חוץ
ורד 02/08/2018 | 08:46אני בת 38 רוצה הריון דרך הפריה חוץ וPGG בגלל שאני נשאית של X שביר בבדיקה של PSH התקבלה תוצאה של 17.8 כמה הסכוי להצלחה בהתחשב בגיל ובכך שצריך לעשות את ה PGD לא עשיתי מעולם טיפול פוריות יש לי ילדים מהריון ספונטני הקטנה בת 8הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ללא ספק ישנה ירידה בסיכוי בנסיבות גילך ונתוני הרזרבה השחלתית שלך והליך ה-PGD שמתוכנן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2018 | 11:04הוסף תגובה
-
פריון הפריה חוץ
ורד 02/08/2018 | 11:14קבלתי את תשובתך שללא ספק ישנה ירידה בסיכוי בנסיבות גילך ונתוני הרזרבה השחלתית שלך והליך ה-PGD שמתוכנן אבל ברצוני לשאול באמת כמה הסכויים וכמה שוה המאמץ או אולי בכלל לרדת מהלהביא עוד ילד בגלל שזה מאד מורכב ובקיצור כמה באמת זה אפשרי?הוסף תגובה
-
היי ורד
PGD 03/08/2018 | 00:06יש קבוצת וואטסאפ לבנות שעוברות פגד עם המון ידע ורצון לעזור. אם תירצי שילחי מס פלא ואבקש לצרףאותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכתי היא שסיכוייך הם בגבולות 15-20%למחזור טיפולי בתנאי שתבוצע החזרת עובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2018 | 10:35הוסף תגובה
-
פריון הפריה חץ
ורד 05/08/2018 | 06:43תודה פרופ' על התשובה שאלתי הנוספת האם הסכוי להצלחת טיפול פוריות לנישאית X שביר תלויה במספר החזרות בתוצאה של הX שביר תודה מראש ורדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כמובן מותנה בהחזרת עובר תקין גנטית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/08/2018 | 13:34הוסף תגובה
-
-
חלון השתרשות
דנה 05/08/2018 | 09:28שלום רב, אני מטופלת בבית חולים ציבורי, אז כל סיבוב הוא רופא אחר. נקטלתי פעמיים בעבר, אך עובר נפל. בסיבוב הזה הייתה רופאה צעירה שאמרה אין חשיבות ליום החזרה, מכוון שאני מקבלת קרנון ג'ל + אסטרופם ועובר מוקפא בן 5 ימים הוחזר ביום 19, כאשר ביוץ היה אמור להיות ביום 14, רירית הייתה 8. רק שמחזור שלי הוא 32 יום וביוץ בטבעי ביום 18. ואני באמת הרגשתי ביוץ ביום החזרה (גם כמות הפרשות הייתה מוגברת). חשוב לציין שבפעמים הקודמות הוחזר עובר ביום 23. האם זה יכל להשפיע על כך שאני לא נקלטתי? חשוב לי לשמוע את דעתך על מנת לא לחזור על אותה טעות בפעם הבא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוזמון ההחזרה מותנה בהכנת רירית הרחם ע״י טיפול תרופתי ולא ביום ייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/08/2018 | 13:33הוסף תגובה
-
-
עוברים
מאיה 04/08/2018 | 16:514 חודשים לאחר לידה שקטה היום יום שבת עברתי שאיבת ביציות נשאבו 6 ב2 שאיבת קודמות משאבי הרבה פעם 14 ופעם 18 יש הסבר לירידה בכמות? דבר נוסף הפעם אקח 2 אסטרופם לקראת החזרה שבכל הפעמים לקחתי 3 האם ההבדל מאוד משמעותי? המון תודה על הסבלנות..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כנראה הרופא נתן טיפול מתון יותר,אין למינוני התמיכה השונים השפעה מהותית שונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2018 | 17:15הוסף תגובה
-
-
לאחר החזרת עובר לרחם
מיקה 04/08/2018 | 12:55שלום, בתוך כמה זמן אפשר לדעת אם החזרת הביצית לרחם ניקלט ואכן קיים הריון? אם לא מקבלת מחזור האם בודקים זאת רק ע"י בדיקת דם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בצעי בדיקת דם 12 יום ממועד החזרת העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2018 | 13:34הוסף תגובה
-
-
בלסטוציסט
בלסטוציסט 03/08/2018 | 16:57שלום פרופסור אשכנזי רוצה לדעת מהם הסיכויים של בלסטוציסט להפשרה אחרי שעבר בדיקת pgdהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כ-29-30% להשתרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2018 | 08:47הוסף תגובה
-
-
פוריות - כאבים בשחלה
מורן 03/08/2018 | 19:31שלום רב , אני בת 35 ונמצאת בטיפולי פוריות כשנה ( ivf) , ללא ילדים , הריון אחד שהסתיים בירידת מים בשבוע 15 . בגדול הכל תקין אצלי ואצל בעלי , כל הבדיקות שעברתי ביופסיה , הסטרוסקופיה , צילום רחם , קרישות יתר , הכל תקין . כרגע אני בחודשים הפסקה וחוזרת שוב לסיבוב נוסף של החזרת מוקפאים . בתקופת הטיפולים אני לוקחת מינונים גבוהים של הורמונים . ב 3 חודשים האחרונים יש לי כאבים בשחלה שמאל שהולכים ובאים , לפעמים חזקים יותר לפעמים פחות והם מקרינים לי גם על כל הרגל . מזכירה שבחודשים האחרונים אני ללא הורמונים אך הכאבים לא מפסיקים יש דרך לבדוק את זה יותר כי באולטרסאונד אומרים לי שהכל תקין מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ? תודה על המענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים עויתיים אופיניים יותר לדרכי השתן או מערכת העיכול,באשר לשחלה יש לשלול גם אפשרות של שיזור חלקי של השחלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2018 | 08:46הוסף תגובה
-
-
נוזל ברירית הרחם
22/07/2012 | 16:29היי בת 32 , עשיתי בדיקת אולטראסאונד שבה התגלה שיש לי נוזל ברירית הרחם, רירית רחם דקה . חשוב להדגיש שתאריך המחזור שלי היה ב4.7 אני מאוד מודאגת אשמח לתשובתכם ממה יכולים לנבוע נוזלים ברירית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוזל ברירית הרחם
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 23:30שלום,הופעת נוזל ברירית הרחם באה בד״כ בשני מצבים : שחלות פוליציסטיות -גירוי אסטרוגני ממושך גורם לרפלוקס של נוזלים מצוואר הרחם לרחם והצטברות בחלל הרחם,במהלך הטיפול לאחר הביוץ הנוזלים נעלמים ובד״כ הפרוגנוזה טובה ,במיוחד שמדובר בטיפולי IVF. מצב נוסף שבו מצטברים נוזלים ברחם במהלך טיפול(כולל טיפול IVF) הוא כאשר קיים פקטור מיכני(חסימתי)חצוצרתי-כמו בהידרוסלפינגס שבו מצטברים נוזלים בחצוצרה והם זולגים בחזרה לרחם,שעובי פס הנוזל ברחם מעל ל 3.5 מ״מ הדבר עלול להשפיע לרעה על הסיכוי להרות. במקרה זה לטעמי יש לשלול גורם מיכני שמתבטא ברירית דכה ואולי בפקטור חצוצרתי הגורם למעבר נוזלים מהחצוצרה לרחםהוסף תגובה
-
היי שוב
23/07/2012 | 08:56תודה על תשובתך אני לא במסגרת טיפולי פוריות ...השאלה הייתה שאלה כללית .. האם מה שרשמת עדיין תקף ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוזל בחלל הרחם
פרופ' אשכנזי 23/07/2012 | 09:44שלום,מאחר ואת לא בטיפול,הייתי מציע לבצע מעקב אולטאסונד ולהעריך את התגובה ההורמונלית שלך ביחס לשינויים ברירית הרחםהוסף תגובה
-
נוזל בחצוצרה
05/08/2012 | 23:15שלום לך יש לי שאלה לגבי נוזלים בחצוצרה האים הוא מסוכן ןלמה הוא גורם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוזל בחצוצרה
פרופ' אשכנזי 06/08/2012 | 08:06שלום,נוזל בחצוצרה הנוצר על רקע פקטור חצוצרתי מיכני שהוא תוצאה של דלקת מכיל פקטורים(ציטוקינים)שהם טוקסיים לעובר ולתהליך ההשתרשות,בנוסך נוזלים אלו שזולגים לרחם מפריעים לעובר להשתרשהוסף תגובה
-
נוזל ברחם
ההיפוכונדרית 08/03/2013 | 11:33בבדיקה ידנית ובדיגת US וגינלי: רחם תקין ללא רגישות בסונר אגן תקין מעט נוזל ברחם 3-4 ממ-למעקב בלבד בת 62 בקשתי דופלר אגן כמה זמן מיום גילוי הנוזל ברחם צריך לעבור עד לבדיקת הדופלר?אולי אין לזמן משמעות? עד כמה המצאות נוזל ברחם היא בעייתית בגילי כאבי התכווצויות של הרחם,כמו בזמן מחזור-כ הזמן? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוזל ברירית הרחם אצל נשים בבלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2013 | 13:51במצב זה אם עובי הרירת קטן מ4מ״מ אין לכך משמעות אם עובי הרירת גבוה יותר יש לשלול ממצא פתולוגי ברחם,בל מקרה יש לסרוק את האגן והפולות במצבים אלו -להלן המאמר; [Ultrasound detection of endometrial fluid in postmenopausal women]. AuthorsCurcić A, et al. Show all Journal Med Pregl. 2009 Jul-Aug;62(7-8):337-41. Article in Serbian. Affiliation Klinicki centar Vojvodine, Novi Sad, Klinika za ginekologiju i akuserstvo. Abstract The aim, of this prospective study was to estimate whether the presence of endometrial fluid detected by transvaginal ultrasound investigation was a marker for the pathological changes of the endometrium in postmenopausal women. MATERIAL AND METHODS: 128 postmenopausal women with uterine bleeding and 29 asymptomatic postmenopausal women underwent transvaginal ultrasound investigation, curettage and histopathological investigation of the curettage specimens. RESULTS: There were significantly more asymptomatic women with endometrial fluid collection was found (41,4%) than those with uterine bleeding (7,8%) (p<0,001). We found 4 cases of carcinoma of the endometrium, 4 with hyperplasia and 1 with polyp of the endometrium in women with uterine bleeding and endometrial fluid collection. In the asymptomatic group of women we found 1 case with polyp and 1 with carcinoma of the endometrium. In the presence of endometrial fluid collection the least thickness of the endometrium measured by transvaginal ultrasound was 12 mm in postmenopausal women with carcinoma of the endometrium, 7 mm in women with hyperplasia and 5 mm with polyp. No pathological changes were found below the above values. CONCLUSION: The presence of endometrial fluid detected by transvaginal ultrasonography is a good marker for pathological changes of the endometrium in postmenopausal women if the endometrial thickness is greater than 4 mm. If the endometrial thickness is 4 mm or less, the presence of endometrial fluid is not an indication for further invasive investigation of endometrial cavity, but we must eliminate possible presence of ednexal or cervical malignant disease in some patients.הוסף תגובה
-
המשך תכתובת קודמת
דליה 08/03/2013 | 16:15תודה רבה לפרופ' אשכנזי על תגובתו המהירה ,המקצועית והעיניינית קראתי בעיון את המאמר. היות ולא נמצאו ממצאים נוספים מעבר לנוזל ברחם,בבדיקת הUS הוגינלית,והיות ואיני מדממת(לפחות לא עד כה)בשביל להירגע-(זכור שאני היפוכונדרית) ועד שאבצע דופלר אגן קטן-האם על פניו אפשר לשלול סרטן? האם לעשות את בדיקת הדופלר-מה שיותר מהר?יש חשיבות לזמן? הנוזל ברחם הוא מים?דם?הפרשות?זה אומר שהחצצורה סתומה?ואם כן אז בגילי יש לחצוצרה חשיבות??צריך להסיר אותה? ,USVהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוזל ברירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2013 | 20:16מהנתונים שמסרת נראה שאין מקום לדאגה,הנוזל הוא מימי בד״כהוסף תגובה
-
כאבי אגן נוראים
שלי 03/07/2014 | 09:44שלום אני בת 31.5 מנסה מזה כבר שנתיים להכנס להריון , אני עם כאבים נוראים באגן ובבטן התחתונה נשלחתי למספר רופאים נרולוגיה, גניגולוגיה, ראומטולוג, אורטופד ועוד מלא סוגים של רופאים... לאחר המון צילומים, מיפוי עצם, רנטגן ,CT, ו- MRI בכל הגוף למאת רגליים. צילום רחם(נורא צרחתי) שנוסף לכאבי הבטן יש לי כאבי רגלים נוראים. כל זה ולא מצאו מה הבעיה לכאבי אגן נוראים זה גורם לי לחוסר תפקוד מלא כאדם נורמאלי.. כל חלק גוף תחתון. יש לי נוזל שנמצא כבר שנתיים וחצי בבטן או באגן לא ברור לי כל כך ... האם זה מה שמפריע לי להכנס להריון? כי אני בטיפולי פוריות כרגע בשלב של הזרעה... מה שלב הבא אני לא יודעת.. האם אנדמטרואיזם זה התסמינים? ומפריע להכנס להריון? הציעו לי לעשות סקופיה בבטן עם מצלמה למרות כל הצילומים האלה שלא ראו כלום אני מאמינה שגם זה לא יראו , אני מאוד מפחדת מניתוח הקוספיה כי כל בדיקה יצאה תקין מאמינה שגם זה וסתם לפתוח בטן ולהסתקן מזיהומים שגם ככה מערכת החיסונית שלי חלשה מאוד... זה נוראה מפחיד אותי , לא יודעת מה לעשות? נוסף על כך , האם תוכל לעזור לי להבין מה זאת הבדיקה הזאת ומה זה נותן לי אם עשיתי כל כך הרבה צילומים ולא נמצא כלום חוץ מנוזל באגן או בבטן .. אשמח מאוד לתשובות אני במצב של תסכול כרגע מכל המצב. בעלי עשה בדיקת זרע ואצלו מצויין אני לא יודעת מה הבעיה אם אני מקבלת כל חודש בחודשו מחזור ומה עושים לגביי המשך הפוריות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לפרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/07/2014 | 15:52ביצוע לפרוסקופיה חיוני מאוד על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת שתסביר את הרקע לכאבים הבלתי מוסברים שלך,כאמור הלפרוסקופיה הינה כלי לאבחון,המאפשרת צפייה ישירה באיברי הבטן והאגן, וכן שימוש בפרוצדורות שונות על מנת לבדוק את תפקוד האיברים. לדוגמא, ניתן להזרים חומר צבע מיוחד לבדוק את תקינות החצוצרות, ןלראות שהן אינן סתומות,כמו כן ניתן לזהות ממצאים ופתולוגיות אגניות כמו אנדומטריוזיס העשויים לשפוך אור על מצבךהוסף תגובה
-
לפרוסקופיה?
שלי 04/07/2014 | 00:33אבל עשיתי צילום רחם והכל היה תקין, זה גם חומר שמכניסים כדי לבדוק את החוצוצרות האם הם חסומות ככה הבנתי מהרופא. זה לא אותו דבר ? אנדומטריוזיס מפריעה להכנס להריון? ואם יש איך מתפלים בזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לפרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2014 | 11:24כאמור הלפרוסקופיה עשויה לגלות ממצאים שאינם מאובחנים בצילום רחם,כולל אנדומטריוזיס העלולה לפגוע בסיכוי להרות,הטיפול הוא בהתאם לממצאים ויכול לכלל בין היתר טיפולים להשריית ביוץ ועד הפריה חוץ גופית על מנת להרות בטווח הזמן הקצר ביותרהוסף תגובה
-
שק נוזלים 3.5מ"מ
רחל 20/08/2015 | 16:55אני ןבן זווג שלי ניסנו להיכנב להריון חיכנו לתשובה אבל בבגלל הכאבים לא חיכנו ובגיקות אומרים שיש לי שק נוזלים אהל הם לא יודעים עם זה הריון כי כל הבדיקות תקינות אפשר עזרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שק נוזלים ברחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 14:39יש לבצע בדיקת ביטה,ואם שלילית יש לבצע בירור -צילום רחם,היסטרוסקופיה כדי לאבחן את מקור הנוזליםהוסף תגובה
-
אנדומיטריוזיס
עדינה 19/10/2017 | 16:11שלום, אני בת 35.6 סובלת מאנדומיטריוזיס יש לי תור בשבוע הבא לניתוח לפרוסקופיה . באולטרסאונד האחרון מצאו נוזל ברחם בימי המחזור הראשונים . רופא מומחה לאנדומיטריוזיס איבחן מוקד מערב את הנרתיק בגודל 16 מ"מ-18 מ"מ מאחורי צוואר הרחם.לכן הוחלט על ניתוח לפרוסקופיה. הרירית נראית תקינה ואני מיועדת גם לבדיקת היסטרוסקופיה שתבוצע במהלך הלפרוסקופיה. רציתי לשאול מה הסיכוי להרות באופן טבעי לאחר הניתוח? האם הסיכוי הוא רק דרך הפריה חוץ גופית? האם הנוזל ברחם עשוי גם לדחות את השרשת העוברים שיוחזרו? איך אוכל להשיג הריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאור הנוזלים ברחם יש לשלול שאין הידבקיות באגן ובחצוצרות,בכל מקרה הדבר עלול להפריע להשתרשות,בנסיבות גילך והרקע של אנדומטריוזיס יש לשקול את האפשדות של ביצוע הפריה חוץ גופית כאופציה טיפולית אופטימאלית-
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/10/2017 | 12:41הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
-
אולטרסאונד תלת-מימד במיילדות ובגינקולוגיה
-
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
גלולות למניעת הריון
-
אי-ספיקה שלייתית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב