פורום טיפולי פוריות - עמוד 1753
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
אוביטרל
ווכ 28/11/2016 | 07:27כמה זמן מהזרקת האוויטרל מתרחש ביוץ? הזרקתי היום יום א' בשעה 3:00 (שלוש לפנות בוקר- כך שלמעשה זה כבר יום ב') והזרעה ביום ג' בשעה 4 אחרהצ . התזמון טוב? יעברו 37 שעות מרגע הזריקה. בדיקות ביום א' e1590 p1.5 l 3הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תיזמון מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/11/2016 | 11:21הוסף תגובה
-
-
איזה שבוע+מתי יש דופק
חסויה 22/11/2016 | 10:37הי פרופ' יקר. החזרה ב31/10איזה שבוע אני? אתמול ראו שק... מתי /איזה שבוע יהיה גם דופק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבוע 5+,יש לבדוק קיומו של דופק עוברי בעוד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/11/2016 | 17:14הוסף תגובה
-
תמיכה הורמונלית
חסויה 22/11/2016 | 17:45תודה רבה על המענה המהיר כמו כן,אני עם תמיכת הורמונים(אסטרופאם+,אדומיטרין ו1ליומיים פרונטוגסט)בגלל בעיה הורמונלית. שאלה שלי היא עכשיו שיש שק ומחכה לדופק שבוע הבא, מה יותר חשוב שיעלה הe2 או הפרוגסטרון? למי יש חשיבות גדולה יותר? תודה מראש על הכלהוסף תגובה
-
עוד שאלה בבקשה
חסויה 23/11/2016 | 08:41בוקר טוב פרופ' עוד שאלה: אני עם סוכרת (סוג2). ומטופלת בהריון בסיכון אצל אנדוקרינולוג. כרגע הוא נתן לי 2גלוקומין(גם לפני ההריון) והוסיף לי עכשיו אינסולין לערב.... שאלה שלי היא האם הגלוקומין בטוח בתחילת ההריון שלי עכשיו? (הha1c שלי 6.4). מה אתה ממליץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשיכי בטיפול התמיכתי ובצעי את האולטרסאונד בעוד שבוע כפי שהנחיתי אותך,אין צורך לבצע בדיקות הורמונאליות מכל סוג שהו בשלב הזה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/11/2016 | 16:28הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטעמי יש לעבור לטיפול באינסולין בלבד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/11/2016 | 16:32הוסף תגובה
-
ההורומונים ירדו
חסויה 27/11/2016 | 12:12הי פרופ' היום עשיתי בדיקת הורמונים(בגלל בעית הורמונים)וכזכור אני לוקחת אסטרופם4 ו 4אדומיטרין +1ליומיים פרונטוגסט. מחר נכנסת לשבוע 6 ואמורה לראות דופק מחר(כי שבוע שעבר ראו שק) הבטא עלתה ל4383 אך ההורמונים נפלו.. אי2ירד ל775(היה 820) הפרוגסטרון ירד ל89(היה 159) אני ממש דואגת...אשמח לדעתךהוסף תגובה
-
המשך
חסויה 27/11/2016 | 12:31עוד שאלה, עד מתי בטא אמורה להכפיל את עצמה...???? כי לדעתי שבוע שעבר יום ג' היא היתה 1880 ועכשיו רק 4384 מפחדת שמשהו לא תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין לכך משמעות,מדובר בתנודות בטווח הצפוי והמקובל,אולם הן אינן נותנות אינדיקציה לגבי תקינות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 14:58הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר השבוע החמישי הביטה לא בהכרח מכפילה את עצמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 14:59הוסף תגובה
-
תודה רבה מקווה לטוב
חסויה 27/11/2016 | 15:08תודה רבה פרופ' מקווה לטוב,תודה על הכלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 17:30הוסף תגובה
-
-
בדיקת הריון
דלית 27/11/2016 | 16:29שלום רב!עברתי החזרת תרומת ביציות יום 3 מוקפאים ...בתאריך 17.11...האם יכולה לעשות בדיקת הריון ביתית מחר שזה יום 11 או 12 להחזרה?לפי מה סופרים?היום ההחזרה נחשב יום 1 או למחרת? תודה מראש...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תבצעי ב-29/11
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 17:16הוסף תגובה
-
-
הפרשה חומה
אורטל 26/11/2016 | 19:41שלום אני 4 ימים לאחר החזרת שתי עוברים והיום הייתה לי הפרשה.זה סימן שלא נקלט?אני לוקחת תמיכה של אוביטרל פרוסטוגןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא אומר כלום,ההפרשה הינה מגירוי מקומי שנגרם ע״י הנרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:04הוסף תגובה
-
-
כניסה להריון מביוץ ביו"מ ה26
אחת 26/11/2016 | 20:39שלום רב, לרוב אני מבייצת ביו"מ ה21. החודש בייצתי ביו"מ ה26 האם כתוצאה מכך הסיכוי להכנס להריון יותר קטנים בגלל שהביצית כביכול "זקנה" בגלל הביוץ המאוד מאוחר? האם כתוצאה מהכך הסיכוי למומים או להפלות יותר גדולים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:04הוסף תגובה
-
-
שק הריון
ג'וסה 22/11/2016 | 12:21היי, אשמח להרגעה :) גיל הריון לפי ווסת אחרונה 4+5 למרות הגיל הצעיר נשלחתי לבדוק שק הריון בשל תוצאות בטא גבוהה (1663 לפני יומיים, היום כבר 4500)- עדיין לא ניתן לראות בבירור שק הריון.. רואים משהו, לא ברור מה יש מקום לדאגה, או שזה פשוט מוקדם מדי..?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ג'וסה
דנה 22/11/2016 | 13:15היי אפשר לשאול אותך אם היו לך כאבים דומים למחזור? או לא הרגשת כלום והוא פשוט לא הגיע ? תודה לך ,הוסף תגובה
-
תשובה
ג'וסה 22/11/2016 | 13:20תודה על המענה, לא סובלת מכאבי מחזור בד"כ.. בכל מקרה לא היה משהו חריג בתחושה למעט "מיחושי בטן" אני אחרי החזרת בלסטו שהוחזר ביום 8/11 ונשלחתי לבדוק שק רק בשל הבטא הגבוהה, לפמרות שמבחינת גיל ההריון זה יחסית מוקדם למה שאלת? יש מקום לדאגה..?הוסף תגובה
-
תשובה
דנה 22/11/2016 | 13:30שאלתי כי זה נשמע הריון חזק וטוב, אולי תאומים? ניראה לי שכולנו רוצות בטא כמו שלך! המון בהצלחה מותק !הוסף תגובה
-
תשובה לדנה :)
ג'וסה 22/11/2016 | 14:27אופס, רק עכשיו שמתי לב שזאת לא הייתה שאלה של מישהו מהצוות :) .. לכן גם עניתי ברצינות. תודה רבה מתוקה!! מחכה לבטא הזאת כבר המון זמן...... (שלוש שנים בטיפולי פוריות) לכן גם קצת חוששת לשמוח לפני שאדע שהכל בסדר המון בהצלחה, בקרוב אצלך! :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המצב חריג יהיה צורך לשלול היריון שאינו מתפתח,או היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/11/2016 | 17:13הוסף תגובה
-
חידוד חשוב
ג׳וסה 22/11/2016 | 20:12לא בטוחה אם הובנתי נכון, זה לא שלא נצפה כלום בחלל הרחם, אלא שהטכנאית לא ידעה לומר בוודאות מה היא רואה.. זה מה שכתבה: נצפה ממצא נוזלי בגודל 2*7 מ״מ בחלל הרחם היכול להתאים לשק הריון , לא הודגם עדיין תוכן עוברי. היא טענה ששבוע 4 זה מוקדם מדי לראות שק, למרות הבטא הגבוהה... ביקשו שאחזור בשבוע הבא לאולטרסאונד חוזר מה דעתך....?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור יהיה צורך לחזור על בדיקת האולטרסאונד כדי לאשר שההיריון מתפתח כמצופה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/11/2016 | 16:34הוסף תגובה
-
עדכון
ג'וסה 23/11/2016 | 19:12תודה רבה, הוזמנתי לאולטרסאונד חוזר בראשון מחזיקה אצבעות ומקווה לטוב :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/11/2016 | 13:24הוסף תגובה
-
עדכון
ג׳וסה 27/11/2016 | 10:53שמחה לעדכן שראינו היום שק הריון ושק חלבון כנראה שזה אכן היה מוקדם מדי בשבוע שעבר, למרות הבטא הגבוהה ממשיכה לעקוב ולקוות לטוב :))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:03הוסף תגובה
-
-
סימנים לאחר החזרת עובר
נועה 27/11/2016 | 11:33שלום רב פרופ', לפני כשבוע עברתי החזרת עובר אחד בלסטוציסט מתרומת ביצית. אני לוקחת תמיכה עפ"י הנחיית הרופא המטפל. בהחזרה הקודמת שהתבצעה לפני כחודשיים ובה נקלטתי להריון (שנפל בשבוע 6) חוויתי עייפות, כאבים בשדיים ונפיחות בבטן. היום אני מרגישה מצויין וללא כל תופעות. האם להסיק כי לא נקלטתי? האם יתכן הריון גם ללא כל תופעה? אני בלחץ ובדיקת דם רק בעוד שבוע (לאחר 12 יום מההחזרה). תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לתסמינים הקלינים אין יכולת ניבוי אם הטיפול צלח או נכשל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:02הוסף תגובה
-
-
הזרקת אוביטרל
סיוון 27/11/2016 | 11:55שלום, אשמח לעזרתך בשאלה. אם הזרקתי אוביטרל ביום שישי ב-8:00 בבוקר, קיימנו יחסים בערב. ביום שבת לא שכבנו- האם זה רלוונטי לשכב ביום ראשון? שזה יומיים לאחר ההזרקה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עדיין רצוי כי מדובר על טווח אפשרי של חלון הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 15:01הוסף תגובה
-
-
היסטוסקופיה
יוני 27/11/2016 | 13:23שלום פרופ' האם אפשר להתחיל זריקות גונל ואחרי יומיים לעשות את הבדיקה היסטרוסקופיה אבחנתית ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
היסטרוסקופיה וטיפול הורמונאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/11/2016 | 14:56בהחלט אפשרי,אולם צריך חקחת בחשבון שאם ימצא ממצא חריג,יתכן ויהיה צורך להשעות את הטיפולהוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים מוקפאים
מיטל 24/11/2016 | 20:28ביום ראשון האחרון עברתי החזרת עוברים מוקפאים. בת 33, יש לי תאומות בנות 8 והחזירו לי שני עוברים- המעבדה ציינה כי מדובר בשני עוברים מצוינים, אחד בעל 3 תאים ואחד בעל 2 תאים. היום בערב ממש התעצבנתי וצעקתי. האם זה יכול להשפיע על הקליטה, איך אפשר לדעת האם ייקלט, האם יש תסמינים מיוחדים בימים ספציפיים אותם אני אמורה להרגיש? ממש צריכה את הפידבק שלך.המחשבות לא עוזבות אותי....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאירוע בערב א צפויה להיו כל השעה על סיכוייך,בהתחשב בנתונים שציינת מתקבל הרשום שסיכוייך להרות טובים למדי,סימנים קליניים שונים אינם מהווים מדד אמין לאפשרות שאת בהיריון או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 10:15הוסף תגובה
-
החזרת עוברים מוקפאים
מיטל 25/11/2016 | 10:22תודה רבה על המענה והתמיכה. אני רוצה לציין שהיו לי סהכ 7 עוברים, אחד לא היה טוב. וכבר עשו שתי החזרות בתקופה האחרונה שלא צלחו. אלה שני העוברים האחרונים... בשונה מהפעמים הקודמות, הפעם הרופא התייחס לצלקת ברחם ( מניתוח קיסרי קודם) והחדיר את הצינורית בצורה כזו שהצלקת של הניתוח קיסרי לא תפריע להכנסת העוברים. אם זה לא יצליח נצטרך להתחיל הכל מחדש. האם יש איזשהן הנחיות שאתה היית מציע לנקוט בהם בכדי לגרום להצלחת התהליך? ממש לא רוצה להתחיל בכל מחדש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בשלב זה אין מה להוסיף,ויש להניח שהתמיכה ההורמונאלית שאת מקבלת הינה סבירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/11/2016 | 21:14הוסף תגובה
-
החזרת עוברים מוקפאים
מיטל 25/11/2016 | 21:20תודה על המענה. רציתי לדעת האם לצלקת ברחם כתוצאה מניתוח קיסרי, יכולה להיות על השפעה על קליטת עוברים? האם העובדה שהפעם הרופא ייחס לכך חשיבות, יש משמעות? כמו כן, בפעמיים הקודמות הבטן שלי הייתה נפוחה מאוד ואילו הפעם היא הרבה פחות נפוחה. מה הסיבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל ניתוח ברחם עלול לגרום להידבקויות,העלולות להפריע להליך ההשתרשות,יש לבצע היסטרוסקופיה לשלול את קיומן של הידבקויות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/11/2016 | 10:52הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
כריתת קרום בתולים
-
בדיקות קשורות
-
7DHC
-
דם להריון, בטא
-
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
טינידאזול
-
מונחים קשורים
-
אמבריולוגיה
-
ביצית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן