פורום טיפולי פוריות - עמוד 1811
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
מעקב זקיקים שאלה
אני 24/07/2016 | 22:04שלום פרופ׳ אשכנזי. כאשר מזריקים אוביטרל בזקיק שגודלו לצורך הדוגמא 18/9 גורמים לביוץ מאולץ. האם האיכות של הביצית תהיה יותר טובה אילו היו מחכים שהביצית תגיע לגודל 21/22/23, האם ההזרקה של האוביטרל אם היא מוזרקת מוקדם מידי לזקיק שיש לו עוד אפשרות לגדול ״פוגעת״ באיכות או בתהליך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתן אוחביטרל בזקיקים לא בשלים עלול לשבש את שלבי ההבשלה הן של גרעין תא הביצית והן של הציטפלסמה שלו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/07/2016 | 10:59הוסף תגובה
-
המשך שאלה
אני 25/07/2016 | 15:07תודה על תשובתך, אם כך איך אפשר לדעת מתי זה נכון להזריק אוביטרל על מנת לא לפגוע באיכות הביצית? באיזה גודל זקיק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך שיבחר שעיתוי המתאים המאזן בין התגובה ההורמונאלית להבשלת הזקיקם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/07/2016 | 07:36הוסף תגובה
-
-
הפסקת תמיכה
יעל 25/07/2016 | 13:10שלום, אני בהריון בשבוע 11 לאחר החזרת מוקפא. פרטוקול ההחזרה שלי כלל איקקלומין מה שהניב הרבה ביציות. אני מקבלת לתמיכה נרות אוטרוגסטן 3 פעמים ביום. ביחידת IVF נאמר לי להפסיק תמיכה בשבוע 10 ואילו הרופאה בקופת החולים אמרה לי להפסיק בשבוע 12.אם כן מתי אני יכולה להפסיק? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבוע 12
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/07/2016 | 13:26הוסף תגובה
-
-
שאלות לגבי מחיצה באולטרסאונד ראשון
אני 21/07/2016 | 18:34שלום רב, אחרי ivf, הוחזרו 2 עוברים טריים בני 3 ימים ב19.6.17. ב 19.7.16 אולטרסאונד ראשון נצפה שק חלמון ועובר עם דופק. בנוסף בסמוך לעובר נצפתה מחיצה קטנה והטכנאית זיהתה פולסים. היא חיפשה עובר נוסף אך לא הצליחה להתמקד באזור גם כשהפכה את המתמר וחיפשה זויות ראיה נוספות. היא ציינה שאולי זה התחלה של חבל תבור והפולסים זה הזרימות אבל אולי זה עובר נוסף. הבדיקה הסתיימה והיא לא ציינה זאת בתשובה. שאלתי היא מה הסיכון במחיצה ברחם בתחילת הריון? האם הפולסים באמת יכולים לרמוז על דופק של עובר נוסף? גיל ההריון לפי us הוא 6+1, האם יתכן והפולסים זה חבל תבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אשמח לתגובה (:
אני 23/07/2016 | 15:08..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2016 | 13:09הוסף תגובה
-
מה לא סביר פרופ'?
אני 24/07/2016 | 16:31לא סביר שזה חבל תבור או לא סביר שזה עובר נוסף?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר עובר נוסף וקיומו של חבל טבור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/07/2016 | 11:00הוסף תגובה
-
-
בדיקת א.ס ביום של הזרעה
נסטיה 22/07/2016 | 17:41היי, מטופלת בגונל F נאמר לי להזריק מחר בבוקר אוביטרל לקראת הזרעה ביום ראשון בצהריים, הזקיק המוביל היה הבוקר 17 ועוד 3 זקיקים בגודל 14. האם אני יכולה לעשות אולטרסאונד וגינלי בבוקר ההזרעה לראות מה גודל הזקיק או שהחומר יכול להזיק להזרעה? והאם יש סיכוי שגם הזקיקים של ה14 יבשילו לידי ביוץ? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מוסיפה נתון, הE2 שלי הוא 211. האם תקין?
נסטיה 23/07/2016 | 09:53נשמע לי טיפה נמוך. יש לזה משמעות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכנון ,לאחר מתן האוביטרל אין צורך בביצוע אולטראסאונד נוסף חשוב לבצע את ההזרעה/הזרעות,גם הזקיק הנוסף עשוי חהבשיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2016 | 12:20הוסף תגובה
-
תודה רבה! וזה שהe2 ככ נמוך אומר משהו?
נסטיה 23/07/2016 | 12:36אהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה שחלתית יחסית ירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2016 | 13:10הוסף תגובה
-
-
איכות הביצית
שירי 23/07/2016 | 17:15השבוע ביצעתי שאיבה ונשאבו 13 ביציות , למחרת הודיעו לי כי הופרו 10 ביציות. שמחתי כל כך, כי תמיד שרדו אצלי פחות . חיכינו לבלסטוציסט עד היום ומכל העשרה יש בלסטוציסט אחד בינוני שמחכים איתו עד מחר, מצער נורא. הרירית שלי דקה אז בכל מקרה לא התכוונו להחזיר אך שמחתי שיהיו מוקפאים. אני בת 43 עם תינוק בן שנה וחצי גם מטיפולים. שאלתי היא ביומיים האחרונים שקבלתי פרגובריס הרופא הוריד את המינון מ-450 ל-150 ואחר כך ל-75, יכול להיות שזה מה שפגע באיכות הביצית, ההורדה המשמעותית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איכות ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2016 | 13:05יתכן ,אם כי בעיית איכות הביציות הינה בעיקר פונקציה של הגיל-להלן הסבר מדוע השינויים באיכות הביציות הינה דרמתית עם הגיל: “ישנן מספר סיבות לירידה בפוריות בגילאים אלה: ירידה ברזרבה השחלתית מתרחשת עם העלייה בגיל האישה ובמקביל ישנה פגיעה הולכת וגוברת באיכות הביציות, הן מבחינה מורפולוגית והן מבחינה גנטית. הפגיעה בביציות מתבטאת בהפרעה בסיבי הכישור, החשופים לפגיעות לתהליכי חמצון על ידי רדיקלים חופשיים הנוצרים בביציות – ושיעורם גדל ברבות השנים”. “פגיעה של רדיקלים אלה מתחילה מראשית החיים ומתגברת עם השנים, עד שפגיעותיהם הופכות מהותיות יותר וכוללות, בין היתר, פגיעה בחלוקת ההפחתה של הביציות ובמיטוזה שלהן. בשל כך, נוצרות ביציות עם מטען גנטי פגום, עם גרעין תאי פגוע ועם מספר כרומוזומים בלתי תקין. כמו כן, ישנה פגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית. אלה הם המיטוכונדריות. ישנו דלדול של המיטוכונדריות וישנה פגיעה ב-DNA, מה שמוביל לירידה בשיעור ההשתרשות של הביציות ולעליה בשיעור ההפלות של העוברים”. “מאמר חדש שהופיע בחודש יוני 2015 במגזין החשוב ביותר בתחום הפוריות Fertility and Sterility מספק את התאוריה השופכת אור על אחד ממנגנוני ההזדקנות של הביציות והנזק המצטבר לאיכותם וכושרן הפריוני. לא מעט מחקרים מצביעים חד משמעית על חשיבותן של הביציות בהתהוות עובר תקין ובעל פוטנציאל השתרשות טוב יותר, בעוד שלרחם ישנה משמעות פחותה בירידה בשיעור ההשתרשות”. “אחת העבודות המדעיות החלוציות, על נפלים צעירים ביותר של עוברים, הצביעה על העובדה שקיים שיעור גבוה בהרבה של אובדן עוברים בעת ההשתרשות, מאשר הפלות שנצפו בפועל. אובדן זה בהחלט קשור בפגמים כרומוזומליים בביציות. פגמים אלה יכולים להיווצר בגרעין הביצית במהלך המיוזה או המיטוזה, או כתוצאה מפגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית ו/או פגיעה ב-DNA המיטוכונדריאלי של הביצית, הפוגם בכושר ייצור חלבונים מהותיים לרבייה ולהשתרשות”הוסף תגובה
-
-
תוצאת בדיקת amh
פנינה 24/07/2016 | 00:27שלום רב, בת 41 ללא ילדים, לפני כשנה וחצי ביצעתי לראשונה בדיקת amh והתוצאה היתה 3.7. לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקה נוספת והתוצאה ירדה ל- 2.4. לפני כשבוע (שנה וחצי לאחר הבדיקה הראשונה) ביצעתי בדיקה נוספת ולתדהמתי הרבה התוצאה היתה 4.61, גבוהה אפילו יותר מהבדיקה הראשונה, מה שגרם לי לפקפק באמינות הבדיקה. רציתי לשאול האם יכול להיות איזשהו הסבר לכך שהבדיקה השלישית יצאה טובה יותר מהבדיקה הראשונה והשניה וזאת למרות שאת הבדיקה הראשונה ביצעתי בגיל 39.5 ואת הבדיקה השלישית בגיל 41.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תבדקי אם מדובר בכל הבדיקות בערכי מדידה זהים,ואם אכן מדובר באותם ערכים ,הערכתי היא שלא חל שינוי מהותי במצב הרזרבה השחלתית שלך שהינה בהחלט מעל הממוצע המקובל לגילך ויתן שמדובר במצב של שחלות פוליציסטיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2016 | 13:03הוסף תגובה
-
-
אספירין
ניקי 21/07/2016 | 13:35שלום דוקטור ג׳קי היקר,רציתי לשאול באיזה שבוע אתה ממליץ להפסיק את השימוש באספירין בבקשה , בתודה מראש, ניקי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תלוי מאיזו סיבה הוא ניתן ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2016 | 13:55הוסף תגובה
-
אספירין 81 מיליגרם
ניקי 21/07/2016 | 18:23בלי סיבה מיוחדת , רק כחלק מטיפול IVF , לוקחת מולטי ויטמין ואספירין וזהו . עד איזה שבוע להריון אתה ממליץ והאם לא מסוכן לקחת את האספירין ? אני כעת 25 שבועות , בברכה ובתודה מראש, ניקיהוסף תגובה
-
אספירין
ניקי 24/07/2016 | 12:21אפשר תשובה בבקשה ,האם זה לא מסוכן לעובר לקחת אספירין 81 מיליגרם עד שבוע 25 בבקשה ? אמרו לי לקחת אותו אפילו שלא הייתה בעיה של קרישי דםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם הדבר ניתן ללא כל סיבה עליך להיוועץ ברופא המטפל,אם כי נטילת האספיריון כרוכה בסיכון מזערי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2016 | 12:59הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2016 | 13:00הוסף תגובה
-
-
החזרת טריים בבקשה תשובה דחופה
שירה 22/07/2016 | 12:17שלום פרופסור אשכנזי היקר, עשיתי החזרה של טריים בארץ ET, שאלתי היא בבקשה, בדוח מעבדה רשום :בכל העוברים בלסטומרים במרקם מגורגר,ראשית מה זה אומר? ??? שני עוברים בני 6 תאים ושני עוברים בני 8 תאים, רשום Grade שני קווים, מה זה אומר? ? בבקשה תענה לי אני במתח זה לא נראה לי טוב, תודה ושבת שלום, הכי חשוב לדעת מה זה עוברים בלסטומרים במרקם מגורגר??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איכות עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2016 | 14:47איכות ודירוג העוברים ביום השלישי מתבצע על פי מספר קריטריונים עיקריים. בעובר בן 72 שעות נבחן תחילה האם התאים שווים וזהים בגודלם וללא פרגמנטציה, זאת על מנת לדרגו כעובר בן 3 ימים באיכות גבוהה ובעל סיכוי גבוה להשרשה. דירוג עוברים בשלב חלוקת התאים נקבע באופן הבא: עובר איכותי עם שמונה תאים (עובר בן 72 שעות); ללא פרגמנטציה, תאים שווים, רגילים וזהים בגודלם. אנו קוראים לעובר העונה על מאפיינים אלו עובר בן 3 ימים עם איכות גבוהה. המערכות לדירוג עוברים רבות ושונות באופן בו הן קובעות את המדרג, למשל האם מספר נמוך מציין עובר עם איכות גבוהה או נמוכה. אנו מבצעים את בדיקת האיכות של העוברים מהפריה חוץ גופית בקפדנות רבה ומדרגים מספר מאפיינים הקשורים למראה שלהם. מספר התאים צריך להיות בין 2-4 תאים ב-48 השעות שלאחר שאיבת הביציות, ובין 7-10 תאים לאחר 72 שעות. תאי העוברים מכונים גם בשם בלסטומרים. כאשר עובר בגודל תקין ונורמאלי/התאים הבודדים של העוברים גודל זהה. במידה והם אינם זהים בגודלם, רצוי שיהיו כמה שיותרדומים בגודלם, בהשוואה לשונים לחלוטין בגודלם. לגבי רמת פרגמנטציה:(שברים)פרגמנטציה היא תהליך בו חלקים מתאי העובר נשברים ונפרדים מגרעין התא. תא מרובה פרגמנטים נחשב כמעוות ולכן הצורה התקינה ביותר היא לא לראות פרגמנטים כלל, או להבחין בפרגמנטים בכמות מעטה. עם זאת, פרגמנטציה בתאי בני אדם היא תופעה די נפוצה ולראיה, המון תינוקות יפהפיים נולדו מהשרשה של עוברים עם פרגמנטים. מעבדות להפריה חוץ גופית, כולל המעבדה שלנו , בודקות ומתעדות את אחוז הפרגמנטים אצל כל עובר ביום השלישי. לעוברים עם למעלה מ-25% פרגמנטים פוטנציאל השרשה נמוך. לגבי עובר רב גרעינ::אצל עובר רב גרעיני ניתן להבחין ביותר מגרעין אחד בכל תא בודד ביום השני או השלישי. לאחר היום השלישי, קשה לזהות עובר רב גרעיני. רוב העוברים הרב גרעיניים הראו חריגות כרומוזומלית באבחון הגנטי טרם ההשרשה ובבדיקות הסקר הגנטי. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם עובר רב גרעיני מושרש וממשיך להיריון ולידה תקינים ולתוצאה של תינוק בריא. עוברים אלו מוחזרים לרחם רק במידה והם היחידים שזמינים להחזרה. ישנם היבטים מיקרוסקופים נוספים לדירוג מראה העוברים. למשל, וקואולה, גרעיניות, עובי הקליפה החיצונית של העובר ועוד. קביעת האיכות מתבצעת בדרך כלל רק לאחר 48 שעות משאיבת הביציות. עם זאת, ישנן מעבדות המבצעות את הבדיקה הקפדנית כבר ביום הראשון שלאחר שאיבת הביציות- בשלב הזיגוטה, או בשלב התא הראשון של העובר. הבדיקה מתבצעת בשימוש בפרמטרים מורפולוגיים של גרעין התא ביום הראשון כחלק מבדיקת האיכות הכללית של העובר, וכחלק מסדרת הקריטריונים לבחירת העובר הטוב ביותר להחזרה. למרות שבדיקת האיכות ביום הראשון יכולה להיחשב ככלי יעיל, היא עדיין אינה מוכחת וברת תוקף במעבדות הפריות חוץ גופיות שונות. לאחר 48 שעות (יום 2), העוברים חייבים להראות חלוקה לשני תאים. בנקודת זמן זו, אנו מעדיפים לראות שהם כבר בשלב של שלושה או ארבעה תאים. לאחר 72 שעות (יום 3) נרצה לראות שישה תאים ורצוי להבחין כבר בשמונה תאים. כבר ראינו תינוקות שהחלו את דרכם כעוברים בעלי ארבעה תאים ביום השלישי, אולם ככל שמספר התאים גבוה יותר, הסיכויים להיריון גדלים משמעותית. באופן כללי, לעוברים עם מספר גבוה של תאים, עם תאים בעלי מראה נורמאלי ותאים נטולי פרגמנטציה או עם מעט פרגמנטים, סיכוי גבוה יותר להשרשה מאשר לעוברים אחרים עם פחות תאים, חריגות במראה ופרגמנטציה משמעותית. איכות העוברים הנקבעת באמצעות צפייה במיקרוסקופ במעבדות להרפיות חוץ גופיות, מעניקה לנו את היכולת לנבא את הסיכויים להיכנס להיריון לאחר תהליך החזרת העוברים. עם זאת, מכיוון שקיימים גורמים נוספים המעורבים בתהליך שאנו לא יכולים להבחין בהם או למדוד אותם, ההכללות לגבי "איכות" העוברים הנובעות מדירוג עוברים אינן מדויקות. זו הסיבה לכך שראינו מחזורי הפריה שנכשלו לאחר החזרת שלושה עוברים שדורגו כמושלמים, ומנגד, ראינו תינוקות יפיפיים שנולדו לאחר החזרה עם דירוג נמוך. כיום, לא ניתן למדוד את הפוטנציאל הגנטי האמיתי של העובר והתפתחותו הנורמאלית באופן מדויק עקב מגבלות טכנולוגיות. אנו מקווים שחדשנות במכשור הטכנולוגי תוביל לתובנות חדשות. משתנה חשוב נוסף שלעיתים מתעלמים ממנו הוא שיטת ההחזרה. החזרה תקינה וחלקה ללא טראומה לרירית הרחם חיונית כדי לספק לעוברים את הסיכוי הטוב ביותר להשרשה ולהמשך התפתחות נורמאלית. למעשה, ה"מבחן" האמיתי לאיכות העובר הוא האם העובר שהושרש התפתח באופן תקין ולבסוף חזר הביתה מבית החולים עם ההורים. אם כך, מערכות דירוג עוברים אינן מושלמות, תמיד נזדקק לבדיקות ההיריון ולתוצאה הסופית של ההיריון כדי לדעת יותר לגבי איכות העובר, וזה כמובן הרבה מעבר למה שמיקרוסקופ יכול לגלות לנו. רוב המרפאות להפריות חוץ גופיות מדרגות כל עובר באחת ממערכות הדירוג הרבות שקיימות כיום. לצערנו, אין קונצנזוס או לכל הפחות הסכמה לגבי מערכת הדירוג הטובה ביותר. כל מרפאה בטוחה שהמערכת שלה היא הטובה ביותר. שלא תטעו, האגו שולט גם בעולם ההפריות החוץ גופיות. רופאים נתקלים לא פעם בשאלות ממטופלות לגבי דירוג העוברים שלהן, "לעובר שלי יש דירוג נמוך, האם זה אומר שלתינוק שלי יהיו בעיות?" למיטב ניסיוננו, ילדים שנולדו לאחר שדורגו כעוברים בעלי איכות נמוכה הם חכמים, יפים ובריאים בדיוק כמו תינוקות שדורגו באיכות גבוהה. ההבדל היחיד הוא הסיכוי שהעובר או העוברים יתפתחו לכדי היריון. איכות העובר נקבעת בהתאם לאיכות הביצית. בדיקות הבודקות את מלאי הביציות בשחלות, כמו בדיקות FSH ביום השלישי וספירת זקיקים, יכולות לספק לנו מידע יעיל לגבי כמות הביציות, אך אינן מסוגלות לנבא את איכות הביצית. אם נשפר את איכות הביציות איתן התחלנו בהפריה החוץ גופית, גם הסיכוי לתוצאה מוצלחת יותר ישתפר. לעומת זאת, ברוב המקרים איכות הביצית קבועה מראש ואנו מקבלים את מה שהיא נותנת. איכות הביצית ברובה נקבעת על ידי הכרומוזומים וההרכב הגנטי של הביצית הבודדה. אין טיפול שיכול לתקן את הפגמים הגנטיים או הכרומוזומליים, ולכן, אנו מקפידים לעשות כמיטב יכולתנו עם הביציות אותן אנו שואבים. ככל שמספר הביציות שנשאב יהיה גדול יותר, הסיכוי לקבל ביצית אחת או יותר עם איכות גבוהה גדל, כלומר, ביצית כשירה ופורייה המתפתחת באופן תקין תשתרש היטב ותהפוך לתינוק בריא. חשוב לציין שגם איכות תהליך גירוי השחלות ואיכות המעבדה להפריה חוץ גופית הן משתנים משמעותיים מאוד המשפיעים על התוצאה של איכות העובר.הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך המפורטת והמעמיקה..אבל
שירה 22/07/2016 | 18:27תודה על תשובתך המפורטת והמעמיקה, אבל ברצוני לדעת מהם עוברים עם מרקם מגורגר??? האם אלו עוברים לא טובים עם בעיות??? האם להפסיק תמיכה הורמונלית?? מחכה לתשובתך, שבת מבורכת ושוב תודה על התשובה המעמיקה ובכלל על תשומת הלב שאתה נותן לנשים בפורום ובכלל,תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בד״כ מדובר בביציות מגורגרות ולא עוברים,בכל מקרה מדובר באיכות נחותה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2016 | 12:22הוסף תגובה
-
-
ג׳ל האולטראסאונד
אני 23/07/2016 | 11:46היי פרופ׳ כמה זמן אחרי אולטראסאונד לבדיקת זקיקים כדאי לקיים יחסים על מנת שהג׳ל לא ישפיע לתנועתיות של הזרע. ושאלה נוספת ברגע שהזקיק בגודל המתאים מתי עדיף לקיים יחסים בבוקר או בערב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא משנה העיקר לקיים יחסים בסמיכות להופעת זקיק בשל טרום ביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2016 | 12:15הוסף תגובה
-
-
ביוץ (לת)
נוי 22/07/2016 | 15:16שלום ד״ר, מאז הפסקת גלולות מחזורי ביוץ סדירים, בערך כ 10 חודשים, שבמהלכם שני הריונות לא תקינים. לאחר ההפלה האחרונה (לפני כשלושה חודשים) מראה השחלות הפך לפוליציסטי ואכן לא קיבלתי מחזור. בדקתי עלייה של פרוגסטרון ולא עלה, כלומר לא היה ביוץ מאז ההפלה. אין שאריות ברחם. עברתי מאז גם היסטרוסקופיה ונמצא תקין. השאלה כיצד מעוררים ביוץ בשחלות פוליציסטיות? והאם ייתכן שהשחלות יחזרו להיות לא פוליציסטיות? גיל 29, רזה, לא שעירה, בריאה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
סרטן רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
ויטמין A
-
אקו לב עובר
-
תרופות קשורות
-
טרימתופרים
-
ליסוריד
-
מונחים קשורים
-
גרידה
-
גורם צוואר-הרחם
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן