פורום טיפולי פוריות - עמוד 1812
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
שבוע 6 שק תוך רחמי לא נראה כשק תקין me 22/07/2016 | 12:18שלום ד"ר אשכנזי, אשמח לשמוע את דעתך- בת 39.5 בהריון ראשון ספונטני, וסת אחרונה 7/6/16 בטא ראשונה 374, בטא שניה 1099, שלישית 2077, לאחר כשבוע וחצי(היום) הגענו לבדיקת אולטרסאונד ולפי מה שהרופא כתב- "שק תוך רחמי לא נראה כשק תקין, אין רואים בתוכו כל החזר, לא נמצא ממצא חריג באגן. נצפו שתי שחלות, אין נוזל באגן". המליץ לעשות עוד 4 בטא ולחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד שבוע. מה אפשר לקחת מכל זה והאם לפי נסיונך יש תקוה? אין לי כאבי בטן/דימומים, יש כאבים בציצי וללא בחילות.. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חזקה על הרופא שלך שהוא לא היה מציין את העובדה ששק ההיריון נראה לו חריג,לכן אני חושש שמדובר בהיריון לא תקין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2016 | 13:31הוסף תגובה
דחוף(מנופור) (לת) הלן 21/07/2016 | 20:21במקום לקחתי 600יח מנופור לקחתי 800 יח האם זה יפריע לטיפול דחוףףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
טיפול תקין? אני 19/07/2016 | 21:07פרופ׳ שלום המחזור שלי לא סדיר לפי הרופא יש לי שחלות פוליציסטיות. הרופא נתן לי איקקלומין לא מהמחזור וזה גרם לי לציסטה. לאחר שהציסטה התמוססה הרופא שלי נתן לי כדורים לקבלת מחזור (פרימולוט-נור ומהיום הראשון למחזור נתן לי איקקלומין. כעת אני במעקב זקיקים שכולל רק אולטראסאוד ללא בדיקות דם. האם זה תקין? האם כדאי לי לבקש בדיקות דם על מנת לגלות חלילה אם שוב תתפתח בעקבות הכדורים ציסטה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בשלב זה כל עוד לא הופיעו זקיקים מובילים ,אין צורך בבדיקת דם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 23:48הוסף תגובה
המשך שאלהאני 21/07/2016 | 08:11ברשותך שאלה לא קיבלתי מהרופא בדיקות דם בכלל למעקב (פעם שעברה גם כשהזקיקים היו גדולים והסתבר שזה ציסטה). האם עליי לבקש בדיקות דם של p וE2?הוסף תגובה
תשובת מומחה אם מאפייני הזקיקים מצביעים על גדילה עוקבת והבשחב בהתאם על פי רוב אין צורך בבדשיקת הדם,אולם אם יש תגובת יתר רצוי לבצע אתצ בדיקת הדם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2016 | 13:57הוסף תגובה
רזרבה שחלתית נמוכה נטע 18/07/2016 | 11:42שלום פרופ' אני בת 33 לפני שנתיים וחצי ילדתי את בתי בניתוח קיסרי שהסתבך' דימום חזק במהלך הניתוח וחסימת מעיים בהמשך. לאחר כשנה וחודשיים נכנסתי להריון מחוץ לרחם ונאלצו לכרות את החצוצרה. מזה כשנה אני מנסה להיכנס להריון (חשוב לי לציין שלשני ההריונות הקודמים נכנסתי מהר מאוד לאחר חודשיים של נסיונות)הרופא שלי שלח אותי לצילום רחם שגילה חסימות והדבקויות גם בחצוצרה שנשארה ונשלחתי לIVF שם גילו שFSH שלי בשחקים 26.6 ןAMH 0.51 הרופא שלי הציע פרוטוקול שמתחיל בגלולות מהיום השני למחזור לאחר מכן הפסקה של 4 ימים ואז דקא 0.1 ומונופר 300. לפי כל מה שקראתי ברזרבה שחלתית נמוכה עדיף שימוש בפרוטוקול טבעי? בUS מצאו לי 7 זקיקים בשלה אנטרלי וזה עוד לפני הטיפול. אני לא יודעת אם כדאי לי להתחיל בפרוטוקול ארוך מלא הורמונים...אשמח לעצתך! תודה תודה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצתו של הרופא המטפל שלך מתאימה ועשויה לעזור,הייתי משאיר את האפשרות של פרוטוקול טבעי כברירת מחדל אם לא תצליחי בפרוטוקול שהוצע ע"י הרופא המטפל שלך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:52הוסף תגובה
רזרבה שחלתית נמוכהנטע 19/07/2016 | 10:56שלום פרופ' אני אשמח מאוד לתגובה. חוששת שהפרוטוקול לא מתאים לי. והאם יש לי סיכוי להיכנס להריון עם ביצית משלי עם תוצאות כאלה.הוסף תגובה
תודה רבה!!!!נטע 19/07/2016 | 10:57מודה לך מאוד על התגובה.הוסף תגובה
תשובת מומחה האפשרות קיימת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 23:57הוסף תגובה
AMH נמוך נעמה 19/07/2016 | 14:56שלום אני בת 33.5 עם AMH 0.4 אחרי שני הריונות אחד נגמר בהוצאת חצוצרה והשני בהפלה טבעית בשבוע 6. הופנתי לIVF. האם יש לי סיכוי להרות מביצית שלי עם תוצאה כזו? בUS לפני הטיפול נמצאו 6 זקיקים, כמה זקיקים יש בשחלה תקינה? ללא ילדים ואובדת עצות....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיל ו-AMH פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 23:56ה- AMH מנבא את מצב הרזרבה השחלתית ואת התגובה השחלתית, אולם אינו מנבה במדויק את הסיכוי של האישה להרות בטיפולי פריון. יתכן והדבר משקף את העובדה ש- AMH הינו יותר מדד כמותי מאשר מדד איכותי לניבוי איכותן של הביציות. קיימת סברה שתוצאה נמוכה מאד שלAMH קשורה בסיכוי נמוך של האישה להרות אולם בפועל גם כשהרזרבה נמוכה יכולים להימצא ביציות איכותיות , במיוחד שמדובר בנשים צעירות.גם בנשים עם רמות נמוכות באופן קיצוני של AMH, ניתן להשיג שיעורי היריון ולידה סבירים, על כן אין מקום להימנע מטיפולי פריון רמה מעל 1.0 ננוגרם למיליליטר היא תקינה ורמה מעל 3.0 ננוגרם למיליליטר מנבאת תגובה שחלתית עזה, שטיפוסית לשחלות פוליציסטיות. רמות נמוכות מ- 0.2 או 0.3 ננוגרם למיליליטר בד"כ מורות על רמות נמוכות מאד של AMH. חשוב לוודא מה הן ערכי הנורמה שנקבעו עבור המעבדה בה בוצעה הבדיקההוסף תגובה
טיפול באיקקלומין ודחיית מחזור א 19/07/2016 | 18:28שלום רב, אני מטופלת דרך איקקלומין במטרה להיכנס להיריון, חוששני שבמידה ובטיפול הנוכחי לא תהייה קליטה אז המחזור/ ימי נידה יצאו לי בזמן חופשה ואני מעוניינת לדחות זאת. האם יש כדור שניתן לקחת במקרה הזה לדחייה אבל שלא יהיה מצב שיוכל לפגוע בסיכוי קליטה או בהתפתחות ההיריון במידה ויקלט? חשוב לי לציין שבחודשים האחרונים היה לי היריון כימי ועוד הפלה בשבוע שביעי. במידה ויש כדור שניתן לקחת איזה? מתי מתחילים ומתי מפסיקים את הנטילה? כמה ביום? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איני מציע לשבש את ההליך הביוצי המותנה בנטילת האירכלומין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 23:50הוסף תגובה
תרופות אני 19/07/2016 | 20:28פרופ׳ אשכנזי שלום לבעלי נתפס הצוואר והוא קיבל כמה סוגים של כדורים בניהם כדור להרפיית השריר, כדור לשינה ונוגדי דלקת. אם זה קריטי ארשום את השמות שלהם. בעוד כשבועיים ב״ה אבייץ (כעת במחזור) ואנחנו מעוניינים לעבור הזרעה. האם מתן התרופות שיילקחו כ10 ימים ישפיעו על הזרע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 23:48הוסף תגובה
Prg 17 oh רותי 19/07/2016 | 21:41היי, עשיתי בדיקות הורמונליות והערך של prg 17 oh יצא 9.3. הבדיקה בוצעה לאחר איחור של למעלה מחודש בקבלת המחזור. אשמח להבין או לדעת שזה בסדרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ערכי 17 הידרוקסי פרוגסטרון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 10:46רמת ההורמון ביחידות של ננוגרם/דציליטרבשלב הפוליקולארי לפני הביוץ - פחות מ-80(8 בערכים שכנארה במקרה הנדון); ובשלב הלוטאלי שלאחר הביוץ - פחות מ-285 (רמה מוגברת של 17OHPG בשלב הלוטאלי משקפת פעילות של ה-corpus luteum); בנשים בגיל חידלון הווסת - פחות מ-60; ואילו בנשים הרות רמות ההורמון היא בטווח של 200-1,000. רמת 17OHPG במהלך המחזור החודשי עולה משמעותית יום אחד לפני השיא ברמת luteinizing hormone.לכן מאוד חשוב מתי הבדיקה נעשתה-במקרה זה מדובר בסטיית תקן רמות 17OHPG בנשים הרות (על פי Saldin וחב' ב-Fertil Steril משנת 2005) הם כדלקמן: בטרימסטר הראשון 134±9; בטרימסטר השני 230±12; בטרימסטר השלישי 351±18; בנשים שנה לאחר הלידה 40±6.הוסף תגובה
תודה על התשובה. הבדיקה נעשתה ביום ה-31 לאיחור המחזוררותי 20/07/2016 | 14:29תודה רבה על התשובה. הבדיקה נעשתה ביום ה-31 לאיחור המחזור!! אינני משתמשת בגלולות ואין חשש להריון (לפי בדיקת hcg)הוסף תגובה
תשובת מומחה סטיית התקן קטנה,ואינה מצביעה על הפרעה הורמונלית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/07/2016 | 23:47הוסף תגובה
פרוטקול טיפול חדש - דעתך דחוף. א 18/07/2016 | 11:54שלום בת 42.יש לי מחר פגישה עם רופא בבית חולים להכנת פרוטוקול חדש לטיפול IVF. בטיפולים קודמים היתה בעיה של פרוגסטרון גבוה במהלך הטיפולים. כל הפרוטוקולים היו קצרים - 4 ימים הזרקה של גונאל מיום שלוש למחזור ואח"כ מנופור. מה כדי לבקש מהרופא מחר? 1. פרוטקול קצר או ארוך עם דקקפטיל (מיום 21 למחזור)? כדי להתגבר על הבעיה של פרוגסטרון גבוה? 2. האם פרוקטוקול ארוך עם דיכוי של דקקפטיל עלול לפגום באיכות הביציות? קראתי במקום מסויים באינטרנט שפרוטוקול ארוך עם דיכוי של דקפפטיל עלול לפגוע באיכות הביציות יותר מאשר פרוטוקול קצר בגלל חוסר איזון בין הורמונים השונים. האם יש מה בכך? מה היית ממליץ לי? 3. בנוסף יש לי בעיה של רירית דקה- האם כדאי לבקש מהרופא לבצע פיפל לפני הטיפול? - האם באמת יש בזה תועלת? פעם אחד לפני שנתיים עשו לי פיפל כבר- האם לא בעיה לעשות זאת שוב? תודה רבה מקרב לבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המלצות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:461.לבצע פרוטוקול הקרוי double trigger -להלן המאמר: J Ovarian Res. 2015 Nov 4;8:69. doi: 10.1186/s13048-015-0198-3. A simplified universal approach to COH protocol for IVF: ultrashort flare GnRH-agonist/GnRH-antagonist protocol with tailored mode and timing of final follicular maturation. Orvieto R1,2. Author information Abstract Recently, several new promising modifications have been introduced to clinical practice that may simplify and optimize IVF outcome. In the present opinion paper we present a simplified approach to controlled ovarian hyperstimulation protocol (COH), which combines the benefits of the ultrashort flare GnRH agonist/GnRH antagonist protocol and the personalized tailored mode and timing of ovulation triggering, aiming to improve IVF outcome while eliminating of severe OHSS.In patients at risk to develop severe ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS), GnRH agonist (GnRHa) trigger if offered for final follicular maturation. While in those achieving ≥20 oocytes, the freeze all policy with the subsequent frozen-thawed embryo transfers (ET) is recommended, in those where less than 20 oocytes are retrieved, patients are re-evaluated 3 days after oocyte retrieval (day of ET) for signs of early moderate OHSS. If no early signs of OHSS developed, one embryo was transferred, and the patients are instructed to inject 1500 IU of HCG. In cases where signs of early moderate OHSS appear, the freeze all policy is recommended.In Patients not at risk to develop severe OHSS- three different modes of concomitant administration of both GnRHa and a standard bolus of hCG (5000-10,000 units) prior to oocyte retrieval were suggested. Standard hCG dose concomitant with GnRHa (dual trigger), 35-37 h before oocyte retrieval is offered to normal responders patients, resulting in improved oocyte/embryo quality and IVF outcome. GnRHa 40 h and standard hCG added 34 h prior to oocyte retrieval (double trigger), respectively are offered to patients demonstrating abnormal final follicular maturation despite normal response to COH. The double trigger results in significantly higher number of oocytes retrieved, higher proportions of the number of oocytes retrieved to the number of follicles >10 mm and >14 mm in diameter on day of hCG administration, higher number of MII oocytes and proportion of MII oocytes per number of oocytes retrieved, with the consequent significantly increased number of top-quality embryos, as compared to the hCG-only trigger cycles. Standard hCG dose concomitant with GnRHa (dual trigger), 34 h before oocyte retrieval should be offered to poor responders patients, aiming to overcome premature luteinization, while achieving high yield of mature oocytes.Further studies are required to support this new concept prior to its implementation as a universal COH protocol to IVF practice.הוסף תגובה
סיכויים סנדרה 18/07/2016 | 13:12שלום בת 26 עם שחלות פוליצסטיות בעבר 2 החזרת מוקפאים עם 2 הריונות כיימים עכשיו החזרת עוברים מוקפאים בפעם השלישית 3 עוברים ביום 3 כולם עם 8 תאים. מה הסיכויי להרותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מצוין -מעל ל-30% פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:37הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
ניתוח קיסרי צרפתי
בדיקות קשורות
-
סיסי שליה
-
אקו לב עובר
תרופות קשורות
-
דיאתילסטילבסטרול
-
פולימיקסין B סולפאט
מונחים קשורים
-
הזרעה
-
הפריה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן