פורום טיפולי פוריות - עמוד 1813
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
תוספת לשאלה- השפעת פרגניל על רמת ה-fsh עמליה 17/07/2016 | 09:53אינפורמציה נוספת- בזמן ביצוע הפרופיל ההורמונלי הבטא הייתה 3.5. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רמת ה-FSH פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/07/2016 | 10:28אין לפריגניל השפעה ישירה על רמת ה-FSH,אולי בדרך עקיפה על יד העלאת ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון מהגופיף הצהוב ,יש בכך לדכא במידה מסויימת את הפרשת הגונדוטרופינים ממקור ההיפופיזה לפרק זמן קצר (פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי)הוסף תגובה
שאלה נוספתעמליה 17/07/2016 | 12:16אם כך, במידה ולפרגניל אין השפעה ישירה; האם ניתן להסיק כי רמת ה-fsh ירדה? תודה!הוסף תגובה
שאלה נוספתעמליה 17/07/2016 | 12:17אם כך, במידה ולפרגניל אין השפעה ישירה; האם ניתן להסיק כי רמת ה-fsh ירדה? תודה!הוסף תגובה
תשובת מומחה לרמת ה-FSH ישנם מה שקרוי "שינויים בין מחזוריים",שהסמן הימני במצב הרזרבה הינו תמיד הערך הגבוה שהתקבל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/07/2016 | 10:08הוסף תגובה
שאלה נוספת- ירידה ב-fsh שמונה ימים לאחר נטילת פרגנילעמליה 18/07/2016 | 14:14האם הדבר נכון גם כאשר מדובר בירידה של 50 אחוז? תודות!הוסף תגובה
תשובת מומחה הדבר אינו בהשפעת הפריגניל אלא בעקבות ההשפעה ההורמונלית הנילווית להזרקת הפריגניל -עליה ברמת האסטרוגן והפרוגסטרון היוצרים משוב שלילי ליותרת המוח ומורידים את רמת ה-FSH פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:37הוסף תגובה
טיפול הפרייה בנשים עם היסטוריה נפשית אורית 18/07/2016 | 14:23יעקב שלום, שמי אורית ואני תסריטאית ובמאית. אני בימים אלו עובדת על כתיבת תסריט שמספר על אישה בת 35 שרוצה להביא ילד. היא איננה במערכת יחסים ובאופן כללי יש לה בעיה עם קיום יחסים עם גברים ולכן היא פונה לטיפולי הפרייה. קראתי באתר של כללית לגבי זכאות לטיפולים ההלו ונתקלתי בסעיף: אישה ללא ילדים המעוניינת להקים משפחה שבראשה הורה עצמאי. אך, מה קורה עם מדובר באישה עם היסטוריה נפשית לדוגמא מישהי שמאובחנת כבעלת הפרעת אישיות גבולית (אבל היא עצמאית- עובדת, גרה לבד וכו')? האם היא זכאית לטיפולי הפרייה חוץ גופית? מה עליה לעבור על מנת לקבל אישור ולהתחיל את התהליך? בתודה מראש, אורית גוטליבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המלצתי היא לפנות למומחה פריון שבין היתר יפנה את האישה לצורך הערכה של "מוכנות הורית" פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:21הוסף תגובה
רירית מעובה אקוגני וממצא ציסטי מיקה 15/07/2016 | 15:077/7 דימום שאני פירשתי כמחזור, נמשך כ 5 ימים ונראה כדימום וסתי לכל דבר. ערכי ביוץ נצפו כ 10 ימים קודם בסביבות ה 27-28/6. רק שמס׳ ימים לאחר מכן הפרוג׳ לא עלה כמצופה לאחר ביוץ. ב 13/7 בדיקת us אצל הרופא, הראתה רירית מעובה כ 14 מ״מ וממצא ציסטי פשוט בשחלה ימין 45*42*41. שחלה שמאל במראה תקין עם זקיקים קטנים. הרופא הניח שלא היה ביוץ החודש והנחה להמתין למחזור ולבצע us חוזר בסיומו. בימים האחרונים הפרשות שקופות מרובות ומיחושים ב-2 השחלות. תוצאות בדיקות מהיום (לא הייתי שקטה...): E2 1402 פרוג׳ קטן מ 0.8 LH 6 מה כל זה אומר? באיזה שלב בחודש אני נמצאת? האם תיתכן התקדמות לעבר ביוץ, או שאמור להופיע דימום וסתי קודם? האם זו הציסטה שמפרישה? האם הרירית המעובה צריכה להדאיג?? אני ממש לחוצה בקשר לזה. אציין שאני בהפסקה מטיפולים. מעולם במהלך הטיפולים לא הגעתי לרירית כזו, אלא ל 7-8 מ״מ בלבד. אשמח לדעתכם, האם ישנה סיבה לדאגה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציסטה שחלתית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2016 | 13:11בהחלט יתכן שהתוצאות ההורמונאליות ועיבוי רירית הרחם נובעים מפעילות של ציסטה שחלתית המפרישה אסטרוגן,הנתונים מצביעים על העובדה שטרם יתרחש ביוץהוסף תגובה
חזרתי על הבדיקות היוםמיקה 18/07/2016 | 15:13בדיקות דם מהיום: E2 481 Prog. 5 LH 9.2 ביום שישי (לפני 3 ימים) E2 1402 Prog. - קטן מ 0.8 LH 6 יומיים לפני בדיקה זו של יום שישי היו זקיקים קטנים בשמאל, בימין ממצא ציסטי פשוט כ 42 מ"מ ורירית מעובה אקוגנית 14 מ"מ. איך ניתן להסביר את התוצאות מהיום? האם התחיל ביוץ? או שכבר היה לאור ערך הפרוג' (5) והאסטרדיול שירד? האם בכלל ייתכן שנוצרו זקיקים המוכנים לביוץ כשביום רביעי לפני פחות משבוע היו זקיקים קטנים מלבד הציסטה? והאם ניתן להסביר עכשיו, לאור התוצאות את עניין הרירית? האם יש מקום לדאגה בקשר אליה? תודה רבה על התייחסותך.הוסף תגובה
תשובת מומחה הערכתי היא שינך בהליך ביוצי ,ותוצאות הבדיקות תואמות את המצב פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:11הוסף תגובה
פענוח AMH neomi 18/07/2016 | 15:19שלום רב, אני בת 37 ועשיתי בדיקת AMH אודה לסיוע בפענוח הבדיקה התוצאה שהתקבלה היא 15.29 ביחידות של micg/lהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאה גבוהה היכולה להצביע על קיומה של שחלה פוליציסטית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:09הוסף תגובה
תוצאות בדיקת זרע מבולבלים 18/07/2016 | 17:01שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כ-9 חודשים. במסגרת בירורים בעלי עשה בדיקת זרע. בבדיקה הראשונה קיבלנו מדדים לא טובים (5 מיליון תאים ל2.5 מ"ל, תנועתיות 28%, 4% מורפולוגיה נורמלית, 5 מיליון תאי דם לבנים) אך התוצאות לא היו אמינות כיוון שהדגימה ניתנה מס' שעות לאחר קרי לילה. ביצענו את הבדיקה שוב לאחר כחודש, הפעם לאחר 3 ימי המנעות. להפתעתנו התוצאות היו פחות טובות! (3.5 מיליון תאים ל4 מ"ל, 26% תנועתיות, 2% מורפולוגיה נורמלית, 8 מיליון תאי דם לבנים). כמו כן ביצענו בדיקת תרבית ואנו מחכים לתוצאות. 1. האם יתכן כי ישנו זיהום אשר משפיע ופוגע באיכות הזרע ככל שעובר הזמן? 2. המחזור שלי מסודר ומגיע בכל 25 יום. אנו כרגע מטופלים אצל רופא נשים שאני מניחה כי בשלב זה ייתן לנו אנטיביוטיקה וימליץ לנו לעשות הזרעה. האם אתה חושב כי עלינו לפנות במצב שלנו לרופא המתמחה בפוריות?(או שכל עוד לא מעורב טיפול תרופתי אפשר להישאר אצל רופא הנשים). 3. האם הזרעה תהיה יעילה בהתאם למדדים בבדיקת הזרע? כמה פעמים לדעתך יש לתת צ'אנס להזרעה - לפני שמתקדמים בטיפול ל-IVF? תודה רבה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:081.בהחלט סביר להניח שדלקת הינה הסיבה לשינויים שנצפו בזרע,אם כי השינוי בין בדיקה לבדיקה הינה בטווח השינוי של בדיקות הזרע,בכל מקרה המלצתי היא לפנות למומחה פריון כדי להציע טיפול הולם בבעיה,את המדיניות הטיפולית ובכלל זה אפשרות של הזרעות אני משאיר לרופא המטפל שיקח בחשבון את כל הנתונים שלכםהוסף תגובה
הריון לא תקין תקווה 18/07/2016 | 20:42ערב טוב לפני שבועיים נצפה עובר מתאים לשבוע 5+6, עם דופק. היום, שבוע 7+6, לצערי הרב העובר לא התפתח, נשאר בגודל שנצפה בו לפני כשבועיים, ללא דופק. כמו כן, המטומה מתחת לשק הריון. נטלתי עד היום אטרוגסטן 200MG פעמיים ביום. הרופא שלח אותי לקבלת ציטוטק אך הציע לחכות שבוע לנסות שההריון יסתיים טבעית. האם יש עניין לחכות לפחות מספר ימים כך שהשפעת האוטרוגסטן תחלוף? או שעדיף מיד ללכת לקבלו כבר מחר? והאם בכלל עדיף לחכות להפלה "טבעית" על פני הציטוטק בשבוע כזה? (יש לציין כי כבר קיבלתי בעבר ציטוטק להריון שלא התפתח). תודה רבה בשורות טובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עדיף לפעול לאלתר לסיום ההירין כדי למנוע נזקים לרירית הרחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/07/2016 | 10:04הוסף תגובה
דימום לפני מחזור אני 17/07/2016 | 18:45שלום פרופ׳ אני 7 חודשים אחרי לידה. (הריון שני תקין אחרי שהראשון ספונטני הסתיים בהפלה ומההפלה לקח קרוב לשנה להיכנס להריון ( הריון השני הצליח ללא הורמונים פרט לאוביטרל והזרעה בודדת). מאז הלידה כ-4 חודשים שאני מקבלת מחזור באופן חודשי בין 27 ל-31 ימים. בזמן הזה מנסה פחות או יותר להרות באופן טבעי ללא הצלחה. החודש התחילו לי הפרשות חומות כ5 ימים לפני שאני אמורה לקבל מחזור. מנסיוני בשני ההריונות לא היה לי דמם השתרשות. עוד לא קיבלתי מחזור אבל זה בדרך לשם. שאלתי היא מה פשר הפרשות הדמיות המוקדמות האלה? והאם כדאי להתחיל במעקבים להריון נוסף? בת 33.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דמם טרום ויסתי (ללא היריון)יכול להצביע על אפשרות של אי ספיקה של הגופחף הצהוב,או אפשרות לבעיה אורגנית,בכל מקרה כדאי לפנות לרופא פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/07/2016 | 10:03הוסף תגובה
בדיקת בטא רותם 17/07/2016 | 22:51ד"ר אשכנזי שלום, אני בת 34 לאחר הזרעה תוך רחמית. זריקת אוביטרל ב 28.6 שעה 22:00. ההזרעה ב- 29.6 בשעות הבוקר (8:00 - 9:00). אוביטרל לחיזוק ב- 30.6 בשעות הבוקר. בדיקות דם שבועיים לאחר מכן ב- 14.6 : E2 = 1494 P = 87.5 Hcg = 276 עד כאן הכל תקין. לאחר 72 שעות בתאריך 17.6 הבטא הכפילה את עצמה כמעט ב- 5...והתוצאות היו: E2 = 1687 P = 79.2 Hcg = 1299 האם זה הגיוני שהבטא תכפיל את עצמה כל כך בהריון תקין? יכול להיות שמדובר בהיריון חוץ רחמי? יכול להיות ריבוי עוברים? זו לא הכפלה מטורפת? זה הגיוני? תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הנתונים הם בטווח התקין ,אם כי לא הייתי שולל על הסף גם היריון רב עוברי במקרה הנדון,בעוד מספר ימים ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד על מנת לאשש את האפשרות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/07/2016 | 10:01הוסף תגובה
ספירה ספירה 17/07/2016 | 23:06היי, איךאגב, התחלתי לקחת את הכמוסטת 3 ימים לאחר ביוץ כדי להעלות את רמות הפרוגסטרון. אני אמורה לקחת 10 ימים. היום זהו היום התשיעי. (אתמול לקחתי) האם להפסיק לקחת? יתכן והדימום הוא וסת? בעצם סופרים מחזור? אם ביום הראשון למחזור היה דימום קל מאוד ורק ביום השני החלו דימום חזקים (שאופיינים ליום הראשון...) איזה מהימים נכון לספירה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשיכי לקחת כל עוד לא הופיע מחזור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/07/2016 | 09:59הוסף תגובה
אוביטרל אניי 18/07/2016 | 08:49פרופסור אשכנזי שלום אני בטיפול של פוריגון + יחסיים הרופא אמר שלא חייב להזריק אוביטרל כי בכל מצב יהיה ביוץ האם לאוביטרל יש עוד פעולה נוספת חוץ מזה שהוא מתזמן ביוץ ?? והאם יש צורך לבקש מהרופא מרשם??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מלבד תיזמון הביוץ האוביטרל תומך בגופיף הצהוב הנוצר לאחר הביוץ ובכך מסייע להשתרשות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/07/2016 | 09:54הוסף תגובה
תודהאניי 18/07/2016 | 09:57תודה רבההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
וסטיבוליטיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
תחליף אסטרוגן
בדיקות קשורות
-
נוגדני הרפס
-
אבחון אנמיה ע"ש פנקוני
תרופות קשורות
-
אמיקצין
-
פולימיקסין B סולפאט
מונחים קשורים
-
הפריה
-
בתולים

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן