פורום טיפולי פוריות - עמוד 1834
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
מעקב זקיקים
נויה 24/05/2016 | 09:50שלום, יום מחזור: 13 עובי רירית הרחם: 9.5 מ"מ רירית סדירה נוזל דוגלס: מעט נוזל זקיק: 18 מ"מ 17 מ"מ נצפה ממצא הטרוגני בקוטר 18 ממ שיכול להתאים לגופיף צהוב. האם לפי הנתונים הללו בייצתי? האם הזקיקים 17 ו 18 יכולים גם לבייץ עכשיו? הבדיקה נעשה ביום ראשון בארבע וחציהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
נויה 24/05/2016 | 10:34ממתינה לתגובה :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סביר להניח שאת לפני הביוץ והממצא אינו שיך למחזור הרלוונטי,אלא נותר ממחזור קודם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/05/2016 | 15:35הוסף תגובה
-
המשך
טליה 24/05/2016 | 19:34אני מציינת יום חמיישי בערב הזרקתי אובריטל כי היו לי זקיקם 18 ו 17 ויום שישי הזרעה ושבת יחסים . האם יתכן ולא בייצתי בטווח של ה 36 שעות לאחר זריקת האובריטל ויתכן והביוץ היה רק עכשיו?הוסף תגובה
-
המשך
טליה 25/05/2016 | 08:39אודה לתגובה:-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/05/2016 | 09:26הוסף תגובה
-
-
צילום רחם והחזרת עוברים מוקפאים
שולה 24/05/2016 | 12:52שלום האם במחזור בו מבצעים צילום רחם - (צילום ביום 5 למחזור) אפשר לבצע החזרת מוקפאים אם רואים שהכל בסדר בצילום? (החזרת מוקפאים על בסיס טבעי. יום הביוץ סביב יום ה- 13-14 למחזור)? כלומר האם אין חשש מהשפעת חומר הניגוד שמזריקים אחרי צילום הרנטגן והצילום עצמו? כמה זמן חומר הניגוד נשאר בגוף? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם ההחזרה בוצעה מעבר לשבוע לאחר הצילום רחם ,לא אמורה להיות בעיה מכל הבחינות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/05/2016 | 15:34הוסף תגובה
-
-
אחרי הזרעה
נויה 22/05/2016 | 20:38יום חמישי הזרקתי אובריטל בעשר וחצי בלילה. הפרוגסטרון היה 0.8 ואסטירדול 2400. זקיק 17 17 14 11. עשיתי הזרעה ביום שישי ב 11 וחצי בבוקר. קימנו יחסים כם בשבת. היום הלכתי לבדיקת זקיקים לוודא אם אכן היה ביוץ והטכנאית אמרה שהיא רוצה שזקיק אחד ביץ ויש מעט נוזל אך היו עוד שתי זקיקים בגודל 17 ו 18. האם גם הם יכולים לבייץ? האם רצוי לקיים גם מחר יחסים? או שזה ציסטותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קיימי היום יחסים או בצעי היום הזרעה נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 09:18הוסף תגובה
-
המשך
טליה 23/05/2016 | 11:22הי לא היה באפשרותי לקיים יחסים אתמול. האם היום בערב זה יהיה מאוחר מידי? למרות ההזרקה באובריטל יש מצב שזקיקים 17 ו 18מלא ביצו? יתכן גם וזה ציסטה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין היום בערב העיתוי רלוונטי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 11:28הוסף תגובה
-
המשך
טליה 23/05/2016 | 11:36לדעתך זה עדין יכול לבייץ? למרות שביום חמישי הזקיקים היו 17 17 היו צריכים לעלות עד היום והם נשארו אותו הדבר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין היום בערב עשויה להמצא ביצית לאחר ביוץ שתתאים להפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 18:06הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקה AMH
מרינה 23/05/2016 | 09:53פרופסור אשכנזי, שלום! אשמח להתייעץ בנושא של תוצאת בדיקת amh אחרונה. בת 39, בלי ילדים, בשלב בדיקות לפני ביקור אצל רופא בנושא של התחלה טיפולי הפריה חוץ גופית. וסת חלשה מאוד בשנתיים אחרונות, תוצאות FSH היו בערך 7-8 כל התקופה של בעיה עם וסת, לפני חצי שנה 10.6-10.8 AMH לפני שנה היה 2.43 בבדיקה אחרונה עכשו ערך ירד ל 1.53 הייתי מוכנה לירידה עקב גיל, אבל נורא מפחדת מזה, שערך ירד בחצי. האם ירידה חזקה של AMH מצביעה יחד עם וסת חלשה על כך שתוך שנתיים הקרובות אני אכנס כבר לגיל הבלות ושחלות מתפקדות גרוע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת AMH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 11:31הבדיקה מצביעה על ירידה מסויימת ברזרבה השחלתית,אם כי עדיין בתחום התקין והסביר לגילך,המצב עשוי להישמר מספר שנים,אם כי המלצתי בהתחשב בכל הנתונים לנסות להרות בהקדםהוסף תגובה
-
בדיקת AMH (תוספת לשאלה)
מרינה 23/05/2016 | 12:00פרופסור אשכנזי, תודה לך על התשובה. אשמח לעוד בירור קטן אם זה אפשרי : עשיתי את הבדיקה ביום 24 למחזור ואני יודעת, שבחול למשל ממליצים לבצע אותה ביום 3 של הוסת. אומרים שברגע שיש פוליקולות גדולות מ 8 מ"מ, הן לא מפרישות כבר AMH, ולכן ערך בימים אחרים של המחזור יהיה נמוך יותר ופחות אינפורמטיבי. האם לדעתך כדי לי לבצע את הבדיקה שוב ביום ה-3 ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בניגוד חבדיקת ה-FSH המשתנה בהתאם ליום הביצוע,בדיקת ה-AMH אינה תלויה ביום הביצוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 18:05הוסף תגובה
-
-
תרופות
ליאורה 22/05/2016 | 13:59ערב טוב אני בהריון שבוע8 נקלטתי בהזרעה רביעית אמרו לי להפסיק את התמיכה אוטרגסטן בהדרגה משבוע 9 ואת הפרדניזון(אני לוקחת לדכא עלית הורמונים זכריים)השאלה שלי האם זה יכול לעשות נזק להריון?האם חס וחלילה זה יכול להשפיע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא ישפיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 09:20הוסף תגובה
-
-
גודל עובר
ליאןרה 22/05/2016 | 20:25ערב טוב אני ממש לחוצה הייתי עכשיו אצל רופא מעקב הריון שראה שהגודל של העובר הוא7+3 כשאני היום בשבוע 8+2 האם זה יכול לקרות הייתי יום רביעי גם אצל רופא כי זה מטיפולים והייתי חייבת ללכת לבית חולים לבדיקה וזה היה לפני 4 ימים והעובר גם היה 7+3 למה הוא לא גודל??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצתי היא בראש ובראשונה להירגע ולבצע ביקורת נוספת בעוד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/05/2016 | 09:19הוסף תגובה
-
-
טיפולי IVF חוזרים ללא תוצאות
אב 22/05/2016 | 12:15שלום בת 42. עברתי 6 מחזורי טיפולי הפריה חוץ גופית. ב-5 מחזורים היתה החזרת עוברים - עוברים לדברי הרופא במצב טוב.כל פעם הוחזרו 4 עוברים. יש לי בעיה של רירית דקה שבשיא מגיע ל- 6-6.5 מ"מ. לצערי בעברי עברתי גרידה 1, ופעם נוספת, היה עובר ללא דופק בשבוע 10 ונתנו לי ציטוטק ואחר כך הטסרוסקופיה ניתוחית להוציא שאריות.הסטרוסקופיה תקינה וגם צילום רחם. שאלתי היא - האם לאור מצב הרירית שאינו כל כך תקין, יש עדיין תקוה להקלט להריון? מציינת שאין לי ילדים. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2016 | 13:15לדאבוני בעייתך נובעת משני פקטורים כבדי משקל,גיל ורירית רחם שכל אחד מפחית את שיעור ההשתרשות,האחד בגלל האיכות הגנטית של העברים והשני בגלל האיכות החסרה של רירית הרחם,יחד עם זאת המצב אינו אבוד וקיים עדיין סיכוי חהיריון והשתרשותהוסף תגובה
-
-
שיליה דו אונתית
אפרת 19/05/2016 | 19:48בבדיקה אצל רופא נשים בסונר: ידוע על שיליה דו אונתית עם אינסרציה של חבל הטבור בין השיליות. מצג עכוז. צוואר 35 רופא נשים היפנה אותי לדופלר חבל טבור ואורך תעלת צוואר. האם המצב תקין (מסוכן לעובר) ודורש בסופו ניתוח קיסרי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הייתי משאיר את שיקול הדעת לעניין לרופאים במועד הלידה,לפי מיקום חבל הטבור וכלי הדם ביחס לחלק המתקדם של העובר.בכל מקרה אם מדובר במצג עכוז הרי שעדיף לבצע ניתוח קיסרי אלקטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2016 | 20:03הוסף תגובה
-
שכחתי לציין שאני כעת בשבוע 26
אפרת 19/05/2016 | 21:11האם המצב יכול להשתנות ומדוע נוצרות 2 שיליות? כמו-כן, האם בעקבות הגיל 45 ולידה ראשונה שולחים לניתוח קיסרי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ההתפתחות מותנית בהליך ההשתרשות,המלצתי היא לבצע במועד המתאים ניתוח קיסרי אלקטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2016 | 12:07הוסף תגובה
-
ניתוח קיסרי
אפרת 20/05/2016 | 12:52כעת בשבוע 26. האם המצב שתארתי אינסרציה של חבל הטבור ושיליה נוספת אחורית מסוכנת לעובר? כמו-כן, האם לאור הגיל (45)מבצעים ניתוח קיסרי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2016 | 09:04כאמור עלולה להיות למצב זה השלכה פרוגנוסטית במועד הלידה,ובאשר לניתוח-בהחלט רצוי ואפשריהוסף תגובה
-
לא ברור למה הכוונה "השלכה פרוגנוסטית"?
אפרת 21/05/2016 | 09:07אודה לתשובתך הברורה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיבוכים אפשריים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2016 | 08:14הוסף תגובה
-
-
הריון
ציפי 17/05/2016 | 22:08פרופסור שלום רב, אני בהריון שבוע חמש. האם בשבוע זה ניתן לראות בא.ס האם מדובר על עובר אחד או שניים? כמו כן כשהייתי אצל הרופא הוא לא נתן לעשות בדיקות דם. האם זה בסדר? אמר לחכות לדופק ואז נעשה בדיקות דם. אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בשלב זה ניתן לזהות את מספר שקי ההיריון,כעבור שבוע ניתן חזהות עובר עם דופק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/05/2016 | 17:35הוסף תגובה
-
הריון
ציפי 19/05/2016 | 10:48שלום רב, משום מה הרופא ראה רק נקודה אחת כהה ואמר שלא יכול להגיד אם מדובר על עובר אחד או שתיים.. אם ראו רק נקודה אחת זה אומר עובר אחד או לא בטוח? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין לא אבוד גם לשניים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/05/2016 | 19:50הוסף תגובה
-
הריון
ציפי 19/05/2016 | 21:28אוקי, אחכה לבדיקת דופק.. תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/05/2016 | 12:06הוסף תגובה
-
הריון
ציפי 20/05/2016 | 17:13תודה פרופסור. שכחתי לשאול עוד שאלה, בזמן האחרון יש לי מעט הפרשות חומות מידי פעם. מה זה אומר? זה נורא? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מצריך בדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2016 | 09:02הוסף תגובה
-
הריון
ציפי 21/05/2016 | 09:29בוקר טוב פרופסור, יש לי תור לרופא ביום חמישי. יכול לחכות עד אז? זה מצריך בדיקה מיידית? מדובר בהפרשה אחת פעם בכמה ימים.. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יכול לחכות מספר ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2016 | 08:10הוסף תגובה
-
-
ביוץ בהנקה
מניקה 21/05/2016 | 04:49לפרופ' אשכנזי שלום, אחרי הריון ivf ולידה, מניקה כבר חצי שנה. שחלות פוליציסטיות. הופיע עד כה מחזור סמלי פעמיים שנמשך פחות מיום אחד. איך אפשר לדעת מתי הביוץ כדי להתחיל לנסות שוב להיכנס להריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הנקה-ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2016 | 09:01ההנקה משבשת את התגובה ההורמונלית המחזורית ועלוחה להפריע להליך הביוץ עד לביטולו,לכן קשה לזהות את הביוץ בעת ההנקההוסף תגובה
-
הנקה-ביוץ- המשך..
מניקה 21/05/2016 | 22:27האם אתה ממליץ להפסיק להניק לשם הסדרת הביוץ או שמא יש גלולות שיכולות להסדיר זאת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל עוד את מניקה,הייתי נמנע ממתן כלתרופה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/05/2016 | 08:10הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
אבחון אנמיה ע"ש פנקוני
-
אקו לב עובר
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
ברומוקריפטין
-
מונחים קשורים
-
כרומוזום X
-
גראם שלילי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן