פורום טיפולי פוריות - עמוד 1954
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
הפריה לילד שני חסוי 23/08/2015 | 06:17שלום פרופסור. הריון ראשון היה מהפריה ואחרי 3 וחצי שנים ברוך השם הילד שלי נולד. בעזרת השם שנרצה להתחיל הפריות לילד שני איך זה הולך? כל הבדיקות שלי ושל בעלי מחדש או שהתיק שנשאר בבית חולים מספיק עם הבדיקות הישנות? עשינו אז כל הבדיקות. כולל צילום רחם ןבדיקות דם ובדיקת זרע.מה כן עושים מחדש ? נצטרך שוב בדיקת זרע? אשמח שתכוון אותי .תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקראת טיפול לילד נוסף פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/08/2015 | 17:41יהיה צורך לחדש את בדיקות הדם שלך ושל בעלך,בדיקות השד,בדיקת הפאפ,ובדיקת הזרע,ויהיה צורך לארגן מכתב הפניה לקבלת טופס 17 נוסףהוסף תגובה
דקפפטיל תופעות לוואי דנה 23/08/2015 | 16:53שלום נזרקתי אתמול דקפפטיל 3 יחידות הייתה לי בחילה חולשה של עשרים דק בערך והקאתי פעמיים האם זה יכול לפגוע במועד הביוץ? האם יכול להיות שלא נספגההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דקפפטיל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/08/2015 | 17:39לא יפגעהוסף תגובה
שק הריון ללא עובר סיואר 19/08/2015 | 19:24שלום ... אני בת 24 בריאה בד"כ רציתי לשאול מה הם הסיבות לשני הריונות עם שק הריון ללא עובר . הפלה ראשונה היתה לפני 8 חודשים בשבוע 9 והיום אני בסוף שבוע 7 עם שק הריון שמתאים ל 5.3 ללא עובר .. והאם יש עוד סיכוי שימשיך הריון תקין ????!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Blighted ovum פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 16:51הסיבה היא פגם גנטי בעוברים,לא נראה שיש סיכוי גם להיריון הזההוסף תגובה
עוד שאלהסיואר 21/08/2015 | 18:52אז כעת מה ההמלצה לעשות בדיקות לברר , והאם אפשר מיד לאחר ההפלה להתחיל בבדיקות או יש סיכוי אם נקלטת שוב להריון יהיה הריון תקין ??? ותודה רבה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך בירור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/08/2015 | 09:25ישנן בעיות רבות הקשורות בהפלות חוזרות הניתנות לפתרון,את הבירור תבצע חודש לאחר ההפלההוסף תגובה
תודהסיואר 22/08/2015 | 15:28תודה רבההוסף תגובה
צטרוטייד פתוח דנה 21/08/2015 | 07:11שלום האם אפשר להשתמש בצטרוטייד מוכן שעוד לא נעשה בו שימוש והיה יום במקרר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בהחלט פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 13:36הוסף תגובה
צטרוטיידדנה 21/08/2015 | 20:27תודה רבה שאלה נוספת מעקב זקיקים ביום ה-9 למחזור ( 21.8 ) נצפו זקיקים בגדלים: 11,12,13,14,14,15,15,15,16,16,16,17,17,18,18,19,19,23 מחר (שבת) התבקשתי להזריק צטרוטייד מונופור 187.5 ו3 דקפפטיל וביום ראשון כלום נקבעה שאיבה ליום שני 24.8 (יום ה-12 למחזור) 1.האם זה לא מאוחר מידי מבחינת גודל הזקיקים? 2.האם לא אפספס את הטובים וישארו מעט ? 3. אם לא אזריק כלום בראשון זה הגיוני? 4. נהוג לתת 3 דקפפטיל במקום אוביטריל אחד? ממתינה להתייחסותך תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה השראת ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/08/2015 | 09:221. מתקבל הרשם שהתזמון מצוין 2.נראה שהסיכוי לכך נמוך 3.לאחר השראת הביוץ בשבת לא נדרשת ביום ראשון כל תוספת הורמונלית נוספת 4.השיקול למתן דקפפטיל להשראת הביוץ נובע כנראה מחשש לגירוי יתר שחלתי-עלייך לדון על כך עם הרופא המטפל שההחלטה באחריותוהוסף תגובה
תודה! שבוע טובדנה 22/08/2015 | 09:37תודה רבההוסף תגובה
פרוגסטרון נמוך מאוד לאורה 20/08/2015 | 11:48שלום רב, אני עתידה להתחיל טיפולי פוריות בשל חוסר בתאי זרע אצל בעלי במסגרת הבדיקות שעשיתי כהכנה יצא לי פרוגרסטרון ביום ה21 למחזור ברמה של 2 מה זה אומר האם אין לי ביוץ האם בעצם יש גם לי בעיה? זה ניתן לטיפול או שזה משהו שעלול לעכב את כל תחילת הטיפול שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוגסטרון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 15:30או שטרם בייצת או שמדובר בהפרעה בביוץהוסף תגובה
ברשותך עוד שאלהלאורה 21/08/2015 | 20:21יכול להיות שביום ה21 למחזור עדיין לא היה ביוץ? והאם ניתן לטפל בזה? או שאנחנו בבעיה?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך בירור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/08/2015 | 09:24בהחלט האפשרות קיימת,ניתן לטפל בכל בעיה ,גם בבעיה זוהוסף תגובה
תודהליאורה 22/08/2015 | 09:31אז יש תקווה עדיין איך מאתרים אז מתי הביוץ בעצם? כי תמיד חשבתי שזה ביום ה14 למחזור לא חשבתי שיכול להיות בשלב מאוחר יותרהוסף תגובה
לא ניקלט אריקה 17/08/2015 | 17:21שלום לך פרופסור רציתי לדעת מה הסיבה פעמיים עברתי החזרה של עוברים מוקפאים ולא ניקלטו לפני שהתחלתי את הטיפולים הרופא אמר שיש לי את האפשרות להיכנס להריון רציתי לדעת אולי התמיכה שנותנים לי לא מתאימה אני מקבלת אסתרופם ביום השלישי של המחזור×3 פעמים ביום ושלושה ימים לפני ההחזרה נרות אנדומטרין×3פעמים ביוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תמיכה הורמונלית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/08/2015 | 12:40מתקבל הרושם שהתמיכה שאת מקבלת הינה תמיכה הולמת להליך החזרה של עוברים מוקפאיםהוסף תגובה
המשך לשאלהאריקה 18/08/2015 | 12:42צהריים טובים פרופסור אז בכל זאת הסיבה?הוסף תגובה
תשובת מומחה שיעור היריון בהחזרת עוברים מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/08/2015 | 12:46שיעור זה עומד על 20%,לכן העובדה שלא הרית בשני מחזורי הטיפול אינה מפתיעה,וקשורה בד״כ באיכות העוברים,ובמיוחד באיכותם לאחר הקפאה והפשרההוסף תגובה
לא ניקלטאריקה 18/08/2015 | 15:42צהריים טובים פרופסור לפי מה שהבנתי אז הסיכוי הוא כימעט אפסי להיקלט????הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכויי היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/08/2015 | 10:08כאמור הסיכוי הינו כ-20% -סיכוי בהחלט סביר ששוה לעמול בשבילוהוסף תגובה
המשךאריקה 19/08/2015 | 13:29אז זה אומר שיש עדיין סיכוי זה רק עיניין של זמן ומזל תודה רבה לך על היחס והזמן שאתה מקדישהוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/08/2015 | 15:27הוסף תגובה
יותר רגועהאריקה 19/08/2015 | 15:38צהריים טובים פרופסור מודה לך הרגעתה אותי ומקווה לבשורות טובות המשך יום טובהוסף תגובה
תשובת מומחה גם לך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 16:54הוסף תגובה
הפרשות ריריות נתי 19/08/2015 | 18:03שלום, אני בשבוע 11. בימים האחרונים מידי פעם ישנן הפרשות ריריות בצבע צהוב ירקרק ולעיתים אפילו חום, ללא ריח. ממה זה נובע והאם מצריך טיפול? הרגשתי הכללית טובה מלבד דלקת בשתן שהיתה קודם לכך וטופלה באנטיביוטקה. האם יש קשר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשות בהיריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 16:53ריבוי הפרשות בהיריון שכיח ,ואינו חריג במובן זההוסף תגובה
המטומה טולי 18/08/2015 | 19:29שלום פרופסור לאחר טיפול IVF בו הוחזרו 2 עוברים טריים. שבוע 8 +3 בבדיקת אולטראסאונד היום הכל היה תקין ומתאים לגיל, למעט המטומה של 1.7*2.58 . נראה כי הרופאה לא התרגשה כל כך ממצא זה וציינה כי יתכן כי זהו שק היריון שני שלא התפתח. אני מודאגת, נקבע לי תור לשקיפות עורפית רק בעוד שבועיים פלוס. שתי שאלות לי אליך : ראשית, אני עובדת בעבודה שמצריכה הרבה שהייה בחוץ והליכה מרובה האם אני מסכנת את העובר ומוטב שאנוח. שנית, האם כדאי להגיע למעקב רפואי בשבועיים וחצי הבאים או לחכות לשקיפות העורפית ? אגב, חייבת לציין שכל בדיקות הדם טרם כניסה להיריון לא הראו אינדיקציה לבעיות בקרישיות הדם. אודה לתשובתך ותודה על הפעילות הברוכה שלך בפורום הזה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך מעקב היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/08/2015 | 09:56בהיותך בשבוע 8+ מרבית הבעיות של ההשתרשות מאחורייך,לכן הפרוגנוזה היא מצויינת,איני רואה כל סיבה להגביל אותך בפעילות בשלב זה שאינך מדממת בכלל,במקומך הייתי ממתין לביקורת לקראת השקיפול העורפית,למרות שלא הייתי במטל כלאחר יד ביקורת לפני ,גם אם הסיבה היא להרגיע אותך כדי לאפשר לך לתפקד כרגיל.בכל מקרה של הפרשה דמית יהיה עלייך לפנות לביקורת לפני המועד הייעודיהוסף תגובה
תודה רבה !!!טולי 19/08/2015 | 17:49תודה רבההוסף תגובה
שאלה קטנטנה ואחרונהטולי 19/08/2015 | 20:29האם יהיה סביר להניח כי הממצא שנמצא אכן יכול להעיד על שק שני שלא התפתח ? ( על אף שלא נראה בבדיקות אולטראסאונד מוקדמות יותר ? )הוסף תגובה
תשובת מומחה הערכתי היא שלא מדובר בהיריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 16:49הוסף תגובה
הפחתת תאומים גליה 21/08/2015 | 09:20שלום יש לי תינוק בן שנה בבית ואני עם הריון תאומים (לצערי לא מבייצת אז האופציה היחידה שלי זה טיפולים ). אני בתת משקל, שבוע 9 חיה בגיהנום עם בחילות נוראיות מבוקר עד ערב המוגלובין 10.2 סחרחורות וחולשה נוראית. לא מצליחה לתפקד עם הילד בבית ובכלל בעבודה. יש לי כבר סיאטיקה כך שגם רוב החלק התחתון כואב כל הזמן. יש לי אנדומטריומה ברחם. אני מעוניינת לעבור הפחתת עוברים ומודעת לסיכון. אני צריכה לעבור את הוועדה ונורא נורא חוששת. אני בלחץ נוראי שלא יאשרו לי. אני פשוט אתמוטט נפשית אם זה יקרה. ממש אתמוטט. אני מכירה את עצמי ויודעת שלא אוכל להתמודד עם תאומים ובטח שלא עם פגים (שזה בוודאי מה שיקרה ). האם הוועדה מקשה במקרים כמו שלי? יכולים לפסול הבקשה שלי או לטרטר אותי? אני לא מסוגלת לסבול עוד יום ככה. איך אני יכולה לשכנע אותם? אני נורא נורא לחוצה מהפגישה איתם. בוכה רק מהמחשבה שלא יאשרו. .. אשמח לעיצההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפחתה מתאומים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 12:06בנסיבות המקרה רצוי שתביאי לועדה גם המלצה של פסיכיאטר על מצבך הרגשי והגופני ועל הנטל הקשה מבחינה נפשית שהיריון כזה עלול לגרום לךהוסף תגובה
ואם לאגליה 21/08/2015 | 12:10אני לא כל כך יודעת איך אספיק אבל אנסה. בלי זה אתה חושב שיש סיכוי שיאשרו לי? הרי זה לא הגיוני שהגוף שלי יחזיק הריון כזה עד הסוף. הם לא יבינו את זה?הוסף תגובה
תשובת מומחה הפחתה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 16:47הערכתי היא שאם תעלי את כל תענותייך ותבססי אותם,כל הסיכוי שהדבר יאושרהוסף תגובה
תנועות עובר ליבי 20/08/2015 | 09:32שלום פרופ'. שבוע 23, מרגישה תנועות עובר משבוע 17 לערך. עם התקדמות השבועות התנועות התגברו והתחזקו ובאופן כללי העובר מאוד פעיל. היום בבוקר לאחר קפה ושתי עוגיות החלה "השתוללות" של כשעה עם תנועות מרובות וחזקות. לרוב הקפה והעוגיה של הבוקר (מקפידה לשתות קפה אחד בלבד ביום)אכן מעוררים אותו אבל אף פעם לא הרגשתי תנועות מרובות למשך זמן ארוך כזה. למיטב הבנתי מעקב התנועות הוא החל משבוע 28 ולאופי ותדירות התנועות יש פחות משמעות מתחת לשבוע זה אבל אני בכל זאת מודאגת. האם זה תקין או שעלי להיבדק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תנועתיות אינטנסיבית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2015 | 16:46מתקבל הרושם שהפעילות הינה בטווח התקין,במיוחד שלא התרחש שום אירוע חריגהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
בדיקות קשורות
-
אנדרוסטנדיון בדם
-
חומצה פולית
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
חומצה נאלידיקסית
מונחים קשורים
-
דלקת נרתיק
-
ביצית

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
ד"ר רמית מעוז-סגל