פורום טיפולי פוריות - עמוד 1999
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
התנהגות בהריון אני 12/05/2015 | 22:28פרופ׳ שלום, האם בהריון אפשר לשכב על הבטן? כמו כן האם ניתן ללבוש בגדים צמודים (ג׳ינסים וכד׳) כל עוד הם עולים ולא מכאיבים אך צמודים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התנהלות בהיריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2015 | 17:24התשובה לשתי השאלות חיוביתהוסף תגובה
מועד החזרת עובר מוקפא פעם ראשונה עם מוקפא 12/05/2015 | 17:53היי פרו אשכנזי, יש לי עובר מוקפא קיבלתי מחזור בערב חמישי 7.5.15 והתחלתי עם כדורים הורמונליים ביום ראשון 10.5.15 שלוש פעמים ביום התבקשתי להגביל לבדיקת אולטרסאונד ב18.5.15 מה להערכתך יהיה מועד ההחזרה מה הסיכויים בעלל שישרוד את ההפשרה אשמח להתייחסותך יום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
החזרת עובר מוקפא אשמח להתייחסותךמצפה 13/05/2015 | 16:10מועד החזרת עובר מוקפא פעם ראשונה עם מוקפא12/05/15 17:53 היי פרו אשכנזי, יש לי עובר מוקפא קיבלתי מחזור בערב חמישי 7.5.15 והתחלתי עם כדורים הורמונליים ביום ראשון 10.5.15 שלוש פעמים ביום התבקשתי להגביל לבדיקת אולטרסאונד ב18.5.15 מה להערכתך יהיה מועד ההחזרה מה הסיכויים בעלל שישרוד את ההפשרה אשמח להתייחסותך יום טובהוסף תגובה
תשובת מומחה עובר קפוא פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2015 | 17:23סיכוי להשרדות עובר קפוא כ 80%,אם רירית הרחם והתנאים יבשילו ההחזרה תתרחש ב21-22 לחודשהוסף תגובה
החזרת עובר מוקפא לימור גביש 13/05/2015 | 16:51שלום עובר שהוקפא עם 7 תאים לאחר הפשרה היה 5 תאים גדל במעבדה יום נוסף והוחזר לגופי עם 6 תאים. להגדרת המעבדה העובר בדרגת 2-3. אני בת 45 והעובר הוא מתרומת ביצית ומבעלי. מה סיכוי עובר בנתונים אלה להשתרש ברחמי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיכויי היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/05/2015 | 17:19להערכתי הסיכוי להשתרש בנתונים שהעלית אינו עולה על 10%הוסף תגובה
שאלה הילה 29/04/2015 | 20:34ביום ראשון עברבי שאיבת בייציות ביום רביעי עקב אישפוז הוחזרו 2 עוברים. אחד ל12 תאים והשני 5 תאים .שאלתי היא כזאת האם זה בסדר שהוחזרו אחרי העוברים אחרי 4 ימים מהשאיבה ומה הסיכוים ?-( אושפזתי עקב דם באגן ונוזלים בבטן אחרי השאיבה )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החזרת עוברים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/04/2015 | 11:18אין בעיה עם החזרה ביום 4,אם כי אחד העוברים שלך הינו עם חלוקה איטיתהוסף תגובה
האם יש תקווההילה 02/05/2015 | 16:59אני אחרי 9 טיפולי אי וי אף . האם יש סיכוי שהטיפול הזה יצליח .אחרי הגירוי יתר שהיה לי ?הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכויי היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/05/2015 | 16:08מרגע שנוצרו עוברים והוחזרו -תמיד קיים סיכוי להיריוןהוסף תגובה
כאבים אחרי טיפולהילה 12/05/2015 | 00:14תודה על לך התשובות . עשיתי טיפול ארוך מהרגיל עם דקפפטיל וגונאל 900 כימעט חודש של זריקות .החזירו לי 2 עוברים אחד 12 תאים והשני 5 תאים .הטיפול לא הצליח קיבלתי ווסת לפני הבדיקת דם המלווים בכאבים רציניים שלא עוברים כבר יומיים .האם זה מהגירויי יתר שהיה לי ? אני מטופלת אצל פרופסור עמי עמית באיכילוב האם אני צריכה להחליף מקום? כי כבר עשיתי שם 9 טיפולים שלא הצליחו .מודה לך על התשובות המחזקות .הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים אחרי טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:08קרוב לודאי שהכאבים בהחלט קשורים לטיפול שעברת,מאז ומתמיד דגלתי בגישה שלאחר מספר כשלונות יש מקום לחוות דעת שנייההוסף תגובה
תודה רבההילה 13/05/2015 | 14:59מודה לך על התשובות באמת אחשוב לעבור בית חולים אחר . המון תודותהוסף תגובה
אשמח לתגובה שרי 11/05/2015 | 18:10ענית לי כעת לגבי ההחזרה של 2, תודה שאלתי כעת היא מהם הסיכויים להריון תקין ומה המלצתך לגבי ההנצה? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החזרת עוברים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:31אם מדובר בהחזרת הבלסטוציסטים, ולאור תוצאות הטיפול הקודם,גילך הצעיר ועוברים שהבשילו לבלסוציסטים,אין כל צורך בהנצה.הוסף תגובה
פרופ שלום עדי 11/05/2015 | 03:18בעלי ואני היינו בטיפולים לפני כשנתיים. הרופא שלנו מצא שכמות הזרע של בעלי נמוכה והתחלנו טיפולים. בנוסף לטיפולים הרופא שלנו רשם לבעלי ויטמין E 600 IUI . כמה זמן מותר לקחת כדורים כאלה רצוף? האם צריך לבדוק משהו במידה ולוקחים את זה לאורך זמן? הוא נתן לו 4 כדורים ביום, האם יש כמות מינימלית שאפשר לקחת (אם לוקחים לאורך זמן)? עד כמה זה עוזר? האם זה משפר את כמות הזרע? האם יש עוד משהו שאפשר לקחת על מנת לשפר את איכות\כמות הזרע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נטילת ויטמין E פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/05/2015 | 09:33נטילה של שני כדורים ביום מספיקה בהחלט,הויטמין הינו נוגד חמצון חשוב ומשפר מדדים באיכות הזרע בעיקר עקב נזקים הנגרמים בגלל סגנון חיים(עישון ,זיהום סביבתי,זיהומים במערכת הרביה. בכל מקרה כדי לשקול טיפולים נוספים רצוי לדעת מה הנתונים של הזרע של בעלך,הפרופיל ההורמונלי שלו,ואולטרסאונד של האשכיםהוסף תגובה
תודה רבה על התגובה יש לי עוד שאלהעדי 11/05/2015 | 21:26כמה זמן מותר לקחת את הויטמין E ברציפות. האם כדאי לעשות הפסקה כלכמה חודשים?הוסף תגובה
תשובת מומחה ויטמין E פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:23אין כל סכנה מעודף בויטמיןהוסף תגובה
פונדקאות ותרומת ביצית חסויה 11/05/2015 | 23:07הי פרופ' בעלי ואני החלטנו על פונדקאות עם זרע של בעלי כי לי יש בעיה בבציות... אז עשינו תרומת ביצית ויחזירו עוברים לפונדקאית...אלו התוצאוץ של העוברים האם הם טובים ומה סיכוי שייתפס הריון: Total 6 frozen embryos in 2 straw 3 embryios in each first 2 picture -3 embryos in one straw - one 7 cell embryo, one 6 cell embryo one 4 cell embryo second 2 picture - 3 embryos in one straw - two 8 cell embryos and one 4 cell embryosהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איכות עוברים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:22מבלי לראות את התמונות של העוברים,מתוך ששת העוברים שהוקפאו 4 הם בשלב שבין 6-8 תאים המצביע על התחלקות והתפתחות טובה של העוברים,מה שיתן לך סיכוי טוב להרות בעת הפשרת העוברים והחזרתם לרחם של פונדקאית עם איכות רירית טובההוסף תגובה
גירוי יתר מאוחר דנה 12/05/2015 | 13:08אני פוליציסטית. מפתחת גירוי יתר בד"כ בכל טיפול. הפעם, נשאבו לי 12 ביציות והערכים היו תקינים ולא גבוהים מדי. יש הריון. שהתחיל בבטא 114. אתמול בטא 2660. שבוע אחרי החזרה שחלות היו סביב 4 -5 ס"מ וללא נוזל. היום, שבועיים מההחזרה, השחלות הכפילו את עצמן לגודל של 8-9, עם ממצאים ציסטיים. הבטן מעט נפוחה. יש לי כאבים חדים ויש נוזל בדוגלס. גם ההמטוקריט בעליה... ואני עושה כמויות אדירות של שתן, פי שניים ממה שאני שותה. שאלותי: 1. האם ייתכן שהכל היה בסדר ופתאום מתחיל גירוי יתר? 2. האם זה עלול להחמיר אף יותר ככל שהבטא תעלה? 3. קיים סיכוי ששחלה הסתובבה לי אתמול וחזרה למקומה? היו לי כאבים עזים בפתאומיות והם חלפו אחרי כמה דקות. 4. מה המעקב/טיפול שצריך מלבד אולטרסאונד? וכל כמה זמן לבצע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גירוי יתר שחלתי מאוחר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:181. בהחלט מדובר בגירוי יתר עקב כניסתך להיריון,ויתכן אפילו היריון מרובה עוברים . 2.בהחלט תיתכן החמרה בממצאים הקליניים והמעבדתיים עם ההתפתחות הקרובה של ההיריון ועליית הביטה. 3.האפשרות של sub tortion ,וחזרה למצב תקין אפשריים בהחלט. 4.המעקב אמור לכלול-אוחטרסאונד אגן ובטן+מעקב אירי ההיריון המתפתח,בדיקות דם הכוללות ספירצ דם והמטוקריט,תפקודי כבד כליות קרישה,אלקטרוליטים,ובמידה ומתפתח גירוי יתר חמוראשפוז מעקב אירי מאזן נוזלים,איסוף שתן ומעקב אירי מדדי תפקוד הכליות בשתן ובדםהוסף תגובה
חלבון בשתן שירה 11/05/2015 | 23:54שלום רב פרופסור, בבדיקת שתן כללית שביצעתי הופיע חלבון בשתן של 20. מעל ערך זה - כבר לא בנורמה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם מצריך מעקב או בדיקה נוספת? תודה רבה, שירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חלבון בשתן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:09כמות זו היא בטווח הנורמה ובשלב זה לא נדרש בירור נוסףהוסף תגובה
הנצת עוברים -דחוף! שרי 12/05/2015 | 08:22היי זו שוב שרי, אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי הנצה, להזכירך אני בת 28 עם ילד אחד כתוצאה מהזרעה מלאכותית וכרגע ב-ivf. הוחזר לי טרי 1 מתוך 21 ולא נקלט. כרגע לפני החזרת בלסטוציסטים מוקפאים (2). האם לעשות הנצה? מה הסיכון בזה? האם יש מצב לעשות אחד עם ואחד בלי. תודה ממש כי במרפאה שלי אין לי ממש את מי לשאול...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החזרת מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/05/2015 | 13:05לאור תוצאות הטיפול הקודם,גילך הצעיר ועוברים שהבשילו לבלסוציסטים,אין כל צורך בהנצההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות מאוחרת
-
חלבון עוברי
תרופות קשורות
-
מתילארגומטרין
-
קלומיפן (איקקלומין)
מונחים קשורים
-
הזרעה מלאכותית
-
אבחון באמצעות תאחיזה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
ד"ר רמית מעוז-סגל