פורום טיפולי פוריות - עמוד 2063
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
דימום 11 יום לאחר החזרה
לימי 01/01/2015 | 14:04ביום א שעבר הוחזרו לי שני עוברים , מאז עברו כ 11 ימים, בימים האחרונים הו לי כאבי מחזור והיום החל דימום, האם עדיין יש סיכוי להריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2015 | 13:29כל עוד לא הופיע דימום משמעותי תמיד קיימת אפשרות של היריוןהוסף תגובה
-
-
נוגדנים מוגברים לבלוטת התריס והפלות
מיכל32 01/01/2015 | 09:15שלום, אני בת 32 ולאחר 3 הפלות 1. שק ריק לאחר הזרעה, 2. עובר ללא דופק שבוע 7 לאחר הפריה, ו3. הריון כימי לאחר החזרת מוקפאים, נבדקו אצלי הנוגדנים לבלוטת התריס ונמצא: - Anti thyroid peroxid - גבוה מאוד 431, ועומת זאת הtsh מתנדנד בין 1.98 ל2.38, אני מאוד מתלבטת מה לעשות בטיפול הבא, (הומץ לי על הרבה דברים: קלקסן, אספירין , אלטוקסין חצי כדור ביום , ופרדניזון). אשמח לשמוע מה דעתך בנושא, מה היית ממליץ לי לקחת ומאיזה שלב בפרוטוקול הזה? (פרוטוקול ארוך עם סינרל) אני מאוד מאוד מפחדת מהפלה נוספת.. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוגדנים נגד בלוטת הצריס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2015 | 13:28במצבים אלו אני דואג לאיזון אופטימלי של בחוטת התריס ומשתמש בפרידניזון(סטרואידים)כדי לדכא את התגובה החיסונית החא רצויה כנגד הבלוטה,ומאידך הקטנת ההשפעה השלילית על העוברהוסף תגובה
-
-
הפסקת טיפול גונאל F עקב חשש לגירוי יתר
hilush 01/01/2015 | 17:37שלום, התחלתי טיפול עם גונאל F שהופסק לאחר שבוע של זריקות עקב חשש לגירוי יתר. יומיים אחרי הפסקת הטיפול היה ביוץ ככל הנראה. 7-8 ימים לאחר הביוץ היו לי הפרשות חומות ויום אח"כ דימום בלי כאבים בכלל ולא נראה ממש כמו המחזור שאליו אני רגילה. 5 ימים אח"כ הלכתי לעשות אולטרסאונד וראו שיש לי זקיק 11 ורירית 6.הטכנאית אמרה שזה כנראה שאריות מהביוץ. אני לא יודעת מה לחשוב. יש אפשרות שהדימום היה דימום השתרשות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול הורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2015 | 13:23הסיכוי אפסיהוסף תגובה
-
-
חילבה
רונה 01/01/2015 | 22:09שלום רב, האם ניתן לאכול חילבה ביתית בהריון? תודה, רונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חילבה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2015 | 13:18אין הוראת נגד לאכילת חילבה בהריוןהוסף תגובה
-
-
לקיחת פרוגינובה באיחור
שמרית 02/01/2015 | 02:53שלום פרופ' אשכנזי, בת 50, בהריון מתרומת ביצית שבוע 8. הערב שכחתי לקחת כדור שלישי של פרוגינובה 2 מ"ג שהייתי אמורה לקחת בסביבות שעה 22:00. כאשר התעוררתי בשעה 2:30 נזכרתי בכך ואז לקחתי. עד כמה איחור זה, לא טוב לעובר? בתודה, שמריתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נטילת פרוגינובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2015 | 13:16אין לכך כל משמעות לגבי ההיריוןהוסף תגובה
-
-
פיפל
פלפלונת 02/01/2015 | 08:22התבקשתי לקחת נרות לשיכוך כאבים וכן כדור ציטוטק לפני פעולת פיפל שצפויה לי בימים הקרובים. האם פרוטוקול זה מקובל? שכן קראתי על נשים שלקחו רק כדורים לשיכוך כאבים ולא נאלצו לקחת ציטוטק. אשמח לתגובה מהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציטוטק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/01/2015 | 13:15נטילת הציטוטק לא שייכת לפרוטוקול הטיפול עם פיפלהוסף תגובה
-
-
מנופור למסירה דחוףףףףףףף
יעלי 30/04/2014 | 10:21שלום, מחפשת עבור חברה ללא מימון שנתקעה באמצע טיפול מנופור למסירה דחוף. תודה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מנופור למסירה
רוית 30/04/2014 | 18:27היי באיזה אזור ארץ? אני נמצאת בגליל ויש לי מנופור למסירההוסף תגובה
-
עדיין רלוונטי? אם כן אשמח
רוני 01/05/2014 | 21:26אני גם זקוקה בדחיפות למנופור. אם רלוונטי אשמח לקבל רק צריכ לדעת איפה בגליל.הוסף תגובה
-
מנופור -עדיין רלוונטי
רוית 02/05/2014 | 12:26היי, עדיין רלוונטי, או בקיבוץ עמיעד המהלך היום (עבודה) או בכרמיאל (החל משעות הערב)הוסף תגובה
-
לא הצלחתי להגיע
רוני 03/05/2014 | 08:53הי אתמול הייתי בצפון אך לצערי לא הספקתי להגיע עד עמיעד. אני גרה באזור השרון ולכן לא אוכל לבוא עד כרמיאל. תודה על הנכונותהוסף תגובה
-
אם עדין רלוונטי אשמח
luck22 04/05/2014 | 23:00אם המונופור עדיין לא נמסר, יש לי חברה שזקוקה מאד אשמח להודיע לה ולשלוח מישהו לקחת. תודההוסף תגובה
-
אם עדיין רלוונטי אבוא היום לקחת
luck22 05/05/2014 | 09:07חברה כמו בת משפחה זקוקה מאד מאד נא התקשרי אלי אם עדיין רלוונטי ואדאג שהיום מקסימום מחר בבוקר באים לקחת תודה רבה מזלהוסף תגובה
-
אם עדיין רלוונטי אבוא היום לקחת
luck22 05/05/2014 | 09:33חברה כמו בת משפחה זקוקה מאד מאד נא התקשרי אלי אם עדיין רלוונטי ואדאג שהיום מקסימום מחר בבוקר באים לקחת תודה רבה מזלהוסף תגובה
-
מנופור -עדיין רלוונטי
רוית 05/05/2014 | 10:38מזל שלום, עדיין רלוונטי אבל אני לא אהיה באזור עד יום רביעי. במידה וזה עדין יעזור אנא עדכני אוי מאיפה יותר נוח - במהלך היום אהיה בעמיעד ובשעות הערב ניתן יהיה לאסוף את זה מברה בכרמיאל. רויתהוסף תגובה
-
תודה אנא שמרי לה
luck22 05/05/2014 | 11:06רוית, תודה רבה אנא שמרי עבורה את המונופור. ביום שלישי ניהיה בקשר ונתאם עם בעלה או מישהו מטעמו שיבוא לאסוף את זה ממך תודה רבה רבההוסף תגובה
-
רוית ערב טוב
luck22 07/05/2014 | 23:27אשמח מאד אם נוכל לתאם מתי בעלה או מישהו מטעמם יבואול לאסוף את המונופור. תודה רבההוסף תגובה
-
רוית אם עדיין רלוונטי
luck22 13/05/2014 | 22:30אם המונופור עדיין רלוונטי אנא בואי ננסה לתאם ואשלח את הבעל של החברה או מישהו מטעמו לבוא ולקחת. תודההוסף תגובה
-
מחפשת דחוף מנופור ופיורגון
חני 26/08/2014 | 08:36אחי ואשתו מאשדוד בטיפולים וחסר להם. אם יש למישהי שלא זקוקה נשמח לקבל. חנה 0525530967 ותודה.הוסף תגובה
-
מחפשת בדחיפות מנופור!!!!!
רחלי 24/11/2014 | 08:36עבורי,אני בת 41 ובן זוגי חולה, קופת החולים לא מוכנה לממן לנו את התרופה והטיפול מאוד יקר,אנחנו באמצע טיפול ונגמר לנו הכסף אשמח להגיע לכל מקום בארץהוסף תגובה
-
יש לי
kayya 18/12/2014 | 15:50יש לי בקבקון שנפתח ב 9 לדצמבר עם 450U, שמור במקרר כמובן. אם זה עדיין רלוונטי, אשמח ליצור איתך קשר.הוסף תגובה
-
מנופור
רחלי 18/12/2014 | 18:49שלום לך, תודה רבה לך, מהיכן את?הוסף תגובה
-
מונופר
kayya 19/12/2014 | 08:06אני מהדרום, המונופור בבית הורי במרכז (הנחתי שיש יותר סיכוי למצא משהי שתזדקק לו באזור יותר מאוכלס..). אם תרצי אני אקשר אותך עם אמי.הוסף תגובה
-
מנופור או גונאל למסירה דחוף
שירלי 20/12/2014 | 01:13הי אני עוברת טיפולים באופן פרטי ונאבקת לשלם על התרופות - במידה ולמישהי יש עדיין מנופור או גונאל למסירה או מכירה במחיר המוזל של קופח - ממש תצילו אותי תודה רבה ושבת שלום שירלי 054-8008228הוסף תגובה
-
מנופור למסירה
סיגל 01/01/2015 | 20:24היי, האם המנופור עדיין ברשותך? ואם כן אשמח לק ל אנמ ב 0522225278 תודה רבה סיגלהוסף תגובה
-
-
מתן אוביטרל
בר 30/12/2014 | 22:05שלום רב, אני מטופלת בגונל היום בבדיקות הדם יצא לי lh 6.2 ואסטרדיול 2760 רירית 9.8 ונצפו 2 זקיקים בגודל 18 הרופא הנחה אותי להזריק אוביטרל הלילה ומחרתיים הזרעה. חשוב לי לציין כי אנחנו בלתי מוסברים וכל הבדיקות שלנו תקינות כולל בדיקות הזרע של בעלי וליש לנו ילד מהזרעה וגונל. אשמח לשמוע דעתך בנושא. יש לי רצון לעבור שתי הזרעות האחת מחר והשנייה מחרתיים , האם יש הגיון בדבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עוד נתון שנשכח ממני
בר 30/12/2014 | 22:06ופרוגסטרון 3הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיזמון הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/12/2014 | 15:21התיזמון מצוין ויש להעדיף בהחלט שתי הזרעות על פני הזרעה בודדתהוסף תגובה
-
תשובה
בר 31/12/2014 | 22:39גם אני חשבתי כמוך וגם הרופא הקודם שלי ולכן הצלחתי להיכנס להיריון בעבר אל הרופא שלי כיום לא נתן לי לעשות 2 הזרעות אלא רק אחת יומיים 36 שעות לאחר האוביטרל, האם יש לזו הצדקה כלשהי? מרגיש שהרופא חוסך לקופה ובעצם מבזבז הרבה יותר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/01/2015 | 09:04- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם מעל 34-40 שעות.- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ. - ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית. התנאים להפריית הביצית -נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.-יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף המסקנה-לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעותהוסף תגובה
-
-
כניסה להיריון
מיריל׳ה 17/12/2014 | 16:26שלום לך ד״ר אני סוג של מיואשת...יש לי רופאת נשים קבועה כבר מס חודשים אני מנסה להכנס להיריון אך ללא הצלחה יש לי כבר ילדה 1 בבית בת 11 חודשים עליה נקלטתי תוך חודש 1 בצורה טבעית,המחזור שלי סדיר כל 28 יום...אני על סף ייאוש ולא יודעת כבר מה לעשות,אוקיי החודש הזה ביום ה6 למחזור (תוך כדי שאני עוד בווסת)עשיתי בדיקת פרוגסטרון ואסטרדיול שהרופאה שלחה אותי שוב לעשות היה אסטרדיול 258 ופרוגסטרון 2.3 היא אמרה לי שאני ממש בהתחלה של הביוץ שעוד אין לי ביוץ וזה יעלה,יש עוד זמן....עוד כמה ימים טובים...אמרה לי שהביוץ שלי יהיה בערך כמו בחודש הקודם (בחודש הקודם אותו בדיקה בדיוק עשיתי...היה פרוגסטרון 3.8 ואסטרדיול 800 ומשהו ביום ה-16!!!) היום 17/12 היום ה13 סהכ לווסת עשיתי בדיקת דם עם ההפניה שהרופאה הביאה לי שוב הלכתי ועשיתי בדיקת דם כי הרופאה אמרה לי שאלו הימים שבערך אני אמורה לבייץ כמו החודש הקודם (ביום ה16) עשיתי והתוצאה השאירה אותי בהלם ד״ר ....פרוגסטרון 1.7 ואסטרדיול 220 אני לא מבינה אני מקבלת ווסת סדיר כל 28 יום ביוץ שלי חודש קודם היה ביום 16 מה קרה פתאום שהחודש יום 13 לווסת יש ירידה??? ביום 6 החודש היה לי אסטרדיול 285 ופרוגסטרון 2.3 אני לא מבינה מה קורה כאן?מתי בייצתי??? ביום 7?8?9?10?11?12? הרופאה אמרה לי שהביוץ צריך להיות סדיר שאם היה חודש קודם ביום ה16 אז גם החודש יהיה כך.... למה זה השתנה ככ מחודש קודם??ד״ר בבקשה תעזור לי אני מתחננת בפנייך תעלה בפניי פתרון.אני חשבתי כפי שהרופאה הנחתנה אותי שאני רק בהתחלה של הימים הפוריים שיש לי זמן לביוץ עוד כמה ימים....כמו בחודש קודם...בבקשה עזור לי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 10:16בראש ובראשונה את עדיין לפני הביוץ,אינך צריכה להכנס לחששות עקב התנודות בביוץ,הלחצים הנפשיים האלו עלולים גם הם לשבש את הביוץ שלך,בכל מקרה לכל אישה יתכנו סטיות תקן של מספר ימים בין מועד ביוץ אחד למשנהו,לכן אין כל מקום לדאגה-הכול כשורה-בצעי בדיקת דם לפרוגסטרון 7 ימים לאחר הביוץ המשוער כדי להעריך את תקינותו של הביוץ ועוצמתוהוסף תגובה
-
כניסה להיריון המשך
מיריל׳ה 18/12/2014 | 13:12שוב שלום לך ד״ר,סליחה על השאלות המרובות,רוצה לדעת בבקשה ממך,איך אני לפני הביוץ??????אם היום זה היום ה 14 למחזור ואני מקבלת ווסת כל 28 יום ואתמול בבדיקה היה פרוגסטרון ואסטרדיול נמוך שאמור לעלות לי בערך ביום ה14 ומעלה כי אלו הימים בהם אני פורייה ומבייצת (בייצתי חודש קודם ביום ה16תקופת הפוריות שלי ויום הביוץ זה מהיום ה12 בערך) אז איך אני צריכה לבייץ ואני לפני הביוץ?שוב אציין פרט חשוב מאוד שהחודש הזה ביום ה6 היה לי פרוגסטרון 2.3 ואסטרדיול 280 אז איך הגיוני שמהיום ה6 ליום ה14 חלה ירידה במקום עלייה?איך אני אמורה לבייץ אם כבר החודש ביום ה6 היו לי ערכי פרוגסטרון ואסטרדיול גבוהים יותר:-((( איך הכיוני בכלל שביום ה6 החודש היו לי ערכים כה גבוהים של כמו לקראת ביוץ???בבקשה תעזור לי בכל הבלגן הזה שיהיה לי סדר ורוגע בראש ובלב...לא הייתה לי בעיה בהיריון הראשון אני לא מבינה מה יש לי?תודה רבה לך ומראש ד״ר.מיריל׳ה:-)מיואשת....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 14:01כאמור יתכן שישנה סטיית תקן בביוץ שלך שעשוי להתרחש עוד מספר ימים-בצעי בדיקה חוזרת כוללנאולטרסאונד זקיקים בעוד מספר ימיםהוסף תגובה
-
המשך כניסה להיריון
מיריל׳ה 18/12/2014 | 14:56אני חייבת לבייץ מעכשיו עד יום קבלת הווסת החדשה של חודש ינואר?איך אתה יודע שביוץ צריך להצרחש אצלי?אוף אני מבולבלת...איך אדע מתי לבצע את האולטרסאונד ובדיקת דם נוספת?אני לא יודעת מתי אני מבייצת כתוצאה מהסטייה הזו...יש מצב שאני אמורה לבייץ בימים הקרובים במידה וכן איך אדע מתי ללכת לעשות בדיקה כדי לא לפספס ד״ר...?הוסף תגובה
-
חמודה תקשיבי
מעין 18/12/2014 | 19:17עם הלחץ שיש לך גם אם תגלי בדיוק מתי היה ביוץ לא תיקלטי !! קודם כל להירגע ולהישמע להוראות הרופא שמנוסה מאיתנו שכן לפני ביוץ יש עליות וירידות ולא בהכרח משהו לא בסדר! בהצלחה רבה לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה חוזרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/12/2014 | 14:05יש לבצע בדיקה חוזרת בטווח של יומיים שלושה מהבדיקה האחרונההוסף תגובה
-
כניסה להיריון המשך
מיריל׳ה 21/12/2014 | 11:36המון תודה רבה לך ד״ר ולך מדהימה שאתם כאן עונים לי....!!!! ממש קשה ליישם את העניין של להוריד את המחשבה והלחץ אני מנסה ממש לעבוד על זה עם עצמי...אבל אין לי ברירה....ד״ר עבר 4 ימים מהבדיקה האירונה (ביצעתי את האחרונה ב17/12) האם מחר אם אבצע שוב בדיקת לרוגסטרון זה יהיה בסד?מה כבר אוכל לראות שם?יש מצב שהתפספס מועד הביוץ? שהוא היה בין ימים אלו....תודה.:-))))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/12/2014 | 12:55אם לא תבצעי לא נדע,בכל מקרה נקווה שאת עדיין לפני הביוץהוסף תגובה
-
כניסה להיריון
מיריל׳ה 21/12/2014 | 15:28אוקיי תודה רבה ד״ר מחר על הבוקר אגש לבצע את הבדקה ואעשכן אותך בהקדם!! :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/12/2014 | 10:09בהצלחההוסף תגובה
-
כניסה להיריון
מיריל׳ה 22/12/2014 | 17:19ד״ר שלום לך:-)דיברנו אמש....ביקשת שאלך לבצע שוב בדיקות דם היום עשיתי שוב בדיקת פרוגסטרון ואסטרדיול כבקשתך בגלל הסטייה שאמרת שהייתה לי וכבר יש לי תוצאות הן כבר הגיעו....אסטרדיול 1380 ופרוגסטרון 3.8........ מה זה אומר ד״ר? מה אני צריכה לעשות??? אני ביום ה18 למחזור.....תודה רבה ומראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטטוס הורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/12/2014 | 13:57הנתונים ההורמונלים מצביעים שהינך לפני הביוץ,יש לבחון את גודל הזקיק המובילהוסף תגובה
-
כניסה להיריון
מיריל׳ה 23/12/2014 | 14:35מה הכוונה לבחון את הזקיק המוביל?מדוע אתמול הסטיק הביתי (בלי קשר לבדיקת הדם שעשיתי אמש....) הראה ביוץ 2 פסים כהים וזהים והבוקר כבר לא? :( אני לא מבינה....הוסף תגובה
-
ביוץ וכניסה להיריון
מיריל׳ה 24/12/2014 | 11:44ד״ר שלום,רציתי לדעת בבקשה ממך,מדוע אתמול הסטיק הביתי (בלי קשר לבדיקת הדם שעשיתי אמש....) הראה ביוץ 2 פסים כהים וזהים והבוקר כבר לא? :( אני לא מבינה....האם יום למחרת גם הקפדנו על קיום יחסים ולא היה זכר לקו ביוץ בבדיקה הביתית זה התפספס לנו??? כי בערב לפני שהופיע בעלי פשוט לא היה בבית....:-( האם התפספס בוודאות בגלל שבבדיקת ביות בבוקר למחרת לא הופיע כבר סימן בסטיק....? תודה וסליחה!!!הוסף תגובה
-
ביוץ וכניסה להיריון
מיריל׳ה 24/12/2014 | 11:46בלי קשר לבדיקות הביתיות שעשיתי,ברגע זה,עכשיו ממש...אני מחכה לתור שלי של מעקב הזקיקים שאמרת...עושה כל מה שאתה אומר!! :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/12/2014 | 12:42התגובה החיובית בסטיק הביתי מופיעה בפועל כ24-28 שעות חפני הביוץהוסף תגובה
-
ביוץ מעקב זקיקים כניסה להיריון
מיריל׳ה 24/12/2014 | 13:24אז זה שלא הופיע לי בבוקר למחרת תשובה חיובית זה לא אומר שלא מבייצת באותו יום????? כי לא הופיע...ד״ר ממש סליחה על כל ה״חפירות״ וממש הטרדה מצדי באמת...היום הייתי במעקב זקיקים כפי שאמרת לי בדק אותי טכנאית שהיא בעצם מוזמכת לבדיקת מעקב זה...ולא רופא...היא אמרה שלא ראתה שום זקיק מוביל ושיש זקיקים קטנים...איך זה הגיוני אם שלשום היה לי בתוצאות של בדיקות דם שעשיתי (כפי שאמרת:-))ערכים של ביוץ/לפני ביוץ? פרוגסטרון 3.8 ואסטרדיול 1400....? הצילו ד״ר תציל אותי!!הוסף תגובה
-
ביוץ מעקב זקיקים כניסה להיריון
מיריל׳ה 24/12/2014 | 13:25אז זה שלא הופיע לי בבוקר למחרת תשובה חיובית זה לא אומר שלא מבייצת באותו יום????? כי לא הופיע...ד״ר ממש סליחה על כל ה״חפירות״ וממש הטרדה מצדי באמת...היום הייתי במעקב זקיקים כפי שאמרת לי בדק אותי טכנאית שהיא בעצם מוזמכת לבדיקת מעקב זה...ולא רופא...היא אמרה שלא ראתה שום זקיק מוביל ושיש זקיקים קטנים...איך זה הגיוני אם שלשום היה לי בתוצאות של בדיקות דם שעשיתי (כפי שאמרת:-))ערכים של ביוץ/לפני ביוץ? פרוגסטרון 3.8 ואסטרדיול 1400....? הצילו ד״ר תציל אותי!!אמרת שכביכול וככל הנראה אני לקראת ביוץ....הוסף תגובה
-
מתי יש לי ביוץ?
מיריל׳ה 24/12/2014 | 13:31נתונים:שחלה ימנית זקיק 11 מ״מ בממוצע....(יום 19 למחזור) שחלה שמאלית לא כתוב...עןבי רירית:12...הוסף תגובה
-
מתי יש לי ביוץ?
מיריל׳ה 24/12/2014 | 13:31נתונים:שחלה ימנית זקיק 11 מ״מ בממוצע....(יום 19 למחזור) שחלה שמאלית לא כתוב...עןבי רירית:12...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איתור ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/12/2014 | 14:08הסטיק הביצינהיה חיובי בעקבות עליית הורמון ה-LH המקדימה את הביוץ ב-24-28 שעותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/12/2014 | 14:14יתכן שבייצת ולא זוהה הזקיק המוביל שלך,בדיקת רמת הפרוגסטרון תאשר אם בייצת או לאהוסף תגובה
-
מתי היה לי ביוץ?
מיריל׳ה 25/12/2014 | 21:42ד״ר שלום לך,כיצד הגיוני שבייצתי אם אמרת לי שהנתונים מראים שאני עומדת לבייץ ובמעקב יום למחרת לא היה נראה וגם בבדיקת דם לא היה נראה...הייתה ירידה בערכים (כלומר ביוץ)ביום של מעקב הזקיקים אם הנתונים הנ״ל שציינתי בפנייך עשיתי גם בדיקת דם שהראתה אסטרדיול 660 ופרוגסטרון 6....אני פיספסתי את הביוץ?אבל איךךך אם כל יום עקבתי...יום לפני היה לי אסטרדיול 1400 ופרוגסטרון 3.8???אני לא ככ מבינה....מה אני אמורה לעשות חודש הבא ד״ר...? סביר להניח שאקבל ווסת...לא מצפה בכלל כלל... אני נורא מבולבלת:-(הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/12/2014 | 10:07אכן בייצת כבר כנראה יום לאחר שהתשובה ההורמונלית הייתה אסטרדיול 1400 ופרוגסטרון 3.8הוסף תגובה
-
ימים פוריים....מתי ניתן להיקלט אם הביוץ ב-23/12 היה?
מיריל׳ה 26/12/2014 | 12:38יום למחרת ניסיתי לבדוק בסטיק (שערב לפני הראה ביוץ) ולא הראה לי דבר.... ויום למחרת הסטיק עשיתי את המעקב זקיקים שלא ראה זקיק מוביל ובבדיקת דם ירידה בערכים 660 ו-6....בוודאות בייצתי יום למחרת למרות שהסטיק לא הראה כלום ד״ר?אם אתה אומר שכנראה הביוץ היה ביום למחרת 23/12 יום שלישי מתי היו הימים הפוריים שלי??? מוצה״ש נחשב ליום פורה?כי ראשון,שני לא קיימנו יחסים 21,22/12...קיימנו במוצה״ש...שישי וחמישי...18,19,20/12 האם אלו ימים פוריים שלי?וקיימנו ביום הביוץ גם ב23/12 מתי שאמרת שבייצתי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יום רביעי וחמישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/12/2014 | 16:33יום אביעי וחמישיהוסף תגובה
-
ימים פוריים
מירילה 27/12/2014 | 17:29ד״ר איזה יום רביעי וחמישי אחרי הביוץ?או שאתה מתכוון ל17/12 ול18/12??ולמה יום שישי ומוצהש לא נחשבים כימים פוריים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אני מתכוון ל-24-25 לחודש דצמבר השנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/12/2014 | 18:2924-24 לחודש דצמבר השנההוסף תגובה
-
ימים פוריים...
מיריל׳ה 27/12/2014 | 22:09שלום לך שוב ד״ר תודה על מענה לכל השאלות (המרובות) שלי!!:-) שבוע טוב,כוונתך שימיי הפוריים היו ברביעי וחמישי יומיים אחרי היום שאתה אומר שכביכול בייצתי? לא לפניו? אלו הימים הפוריים היחידים שהיה לי חלון הזדמנויות בהם??? או שגם ראשון ושני שתחמו את יום הביוץ בשלישי שפיספסתי גם אותם לכן לא ציינת כי כבר ציינתי ממקודם..? הימים הפוריים שלי הם רביעי וחמישי 24-25 דצמבר השנה הזו וזהו? או שהיו עןד ימים עם הזדמנויות קליטה החודש הזה...מוצה״ש לא?? :-( תודה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקופת פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/12/2014 | 10:13כאמור טווח הזמן שבו הביצית היתה ברת הפריה היה בתאריכים 24-25 לחודש,אולם יתכן מצבים שאיכות זרע הינה מצויינת ושורדת במערכות המין של האישה במשך טווח זמן גדול יותר ,כך שיתכן שקיום יחסים גם ב22-23 לחודש עשוי להניב היריוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/12/2014 | 11:30נהוג חבצע בדיקות עטקבוצ לניטורהביוץ בטווחים של יומייםהוסף תגובה
-
עיכוב חודשי של הביוץ יעיד גם על עיכןב קבלת הווסת הקרובה?
מיריל׳ה 30/12/2014 | 15:53ד״ר אחה״צ טובים,רציתי לדעת בבקשה האם העובדה שהביוץ שלי החודש התאחר והתעכב...הייתה לי סטיית תקן כנראה כמו שאמרת אז המחזור שלי יאחר החודש בוודאות? כי אני אמורה לקבל מחרתיים ויש לי חום גבוה,המחזור יתעכב בגלל עיכוב הביוץ החודש ולא בגלל קליטת היריון בוודאות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/12/2014 | 20:53אכןהוסף תגובה
-
-
סלק אדום
אורנית 30/12/2014 | 16:41שלום רב לרופא, האם מותר לאכול סלק אדום בהריון? (מבושל ). תודה, אורניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סלק אדום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/12/2014 | 15:34אין בעיההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
וסטיבוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
קולפוסקופיה
-
סיסי שליה
-
תרופות קשורות
-
בוסרלין
-
חומצה נאלידיקסית
-
מונחים קשורים
-
אם פונדקאית
-
דלקת שחלה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן