פורום טיפולי פוריות - עמוד 2130
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
תוצאות בדיקות דם ורירית
אני 09/09/2014 | 13:54היום עשיתי בדיקות דם ורירית לפני החזרה בחו"ל של טריים, בתאריך 14/9,היום אני ביום ה14 של המחזור לוקחת 3 פעמים אסטרופם דרך הפה ודרך הנרתיק,הרירית היום 6.4 הד קו אמצע:כן,הטכנאית אמרה רירית יפה,הפרוגרסטרון קטן מ0.8, האי 2 5,438 ,האי 2 לא גבוהה מידי?? זה מראה על משהו לא תקין?? שאלתי היא,האם סה"כ התוצאות בסדר?? מתי להתחיל תמיכה,האם אני עלולה לבייץ בימים הקרובים והטיפול עלול להכשל?? ממתינה לתשובתך תודה מראש על תשומת הלב וסומכת על הידע הרב שלךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2014 | 10:46הייתי שוקל להעלות את מינון האסטרופם על מנת להשיג רירית עם עובי לפחות של 7 מ"מ ,לדעתי אם ההחזרה מכוונת ליום ה-14/9 ומתן הביציות ל-12/9 יהיה צורך להתחיל גם במתן הפרוגסטרון בתאריך ה-12/9הוסף תגובה
-
תודה על התשובה עוד שאלה
אני 10/09/2014 | 14:23מחר אני עושה שוב בדיקת דם ורירית,אבל מה עם האי 2 שהוא ברמה של 5438???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמת ה-E2
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 11:39אין עם זה כל בעיההוסף תגובה
-
המשך לתשובה,עשיתי היום שוב בדיקות
אני 11/09/2014 | 12:45ראשית תודה רבה על תשומת הלב האנושית והמקצועית שלך,אתה רופא בחסד עליון,עשיתי היום שוב בדיקת דם הםרוגרסטרון 1.1, האי 2- 9800,ביום שלישי היה 5400 והפרוגרסטרון 0.8,אולם הרירית נשארה אותו דבר 6.4 תלת שכבתית,הרופא אמר להתחיל היום בבוקר תמיכה 3 פעמים ביום אוטוגסטן והזריקו לי היום בבוקר פרוגרסטרון ריטארד 500,האם התוצאות בסדר?? אני שמעתי שמתחילים לקחת תמיכה אז הרירית לא גודלת, האם נכון?? להזכירך החזרה ביום א' טריים בחו"ל,האם יש עוד משהו שאוכל לעשות ולשפר את הרירית?? לוקחת גם שלוש פעמים ביום אסטרופם לנרתיק ובפההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 15:21התהליך מיצה את עצמו,ולמרות שהרירית תת אופטימלית עדיף ללכת על התהליך הטרי ולא להקפיא את העוברים למחזור אלטרנטיבי,במצב העניינים לא נראה לי שניתן להוסיף משהו על מנת לשפר את הפרוגנוזההוסף תגובה
-
תודה רבה לך ושבת שלום
אני 11/09/2014 | 16:14ברצוני לציין שעברתי גרידה שהשפיעה על הרירית שלי,אחרי הגרידה הרירית הייתה תמיד דקה והגיעה ל 5.5 ממ,הפעם היא תלת שכבתית והגיעה ל 6.4 ממ שזה הישג בשבילי,אני גם לוקחת מיקרופירין וויטמין אי בהמלצתך וזה עזר לי מאוד, רוצה להודות לך,נקווה שאפשר להכנס להריון גם עם רירית בגודל 6.4הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2014 | 10:44בהצלחההוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה
עינת 11/09/2014 | 17:29שלום, אחרי החזרת מוקפאים, ב-9/9 בטא 280 היום 11/9 בטא 612 ונאמר לי שגם הפרות סרטון בסדר. אני מטופלת ב-4 כדורי אסטרופם וב-4 נרות אנדומטרין. מאתמול דימום (דם טרי) בכמות בינונית. האם עלי להגביר את התמיכה? האם גסטון יכול לעזור? ממה יכול לנבוע הדימום? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפלה מאיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2014 | 10:43הדמם יכול לנבוע מהפרעה בהשתרשות על רקע הורמונלי,איכות העובר המתפתח,הפרעות אחרות,בכל מקרה תוספת זריקות גסטון עשויה לעזור-עליית הביטה תקינההוסף תגובה
-
-
מקווה
מתוחה 25/08/2014 | 08:55בת30 פוליצסטית מאוד. סבב 1 של ivf ביום ראשון לפני 8 ימים e2= 6580 Pro-2.2 וביום שלישי האחרון הרופא שאב8 ביציות ו. 7 הופרו. בשישי הוחזרו 2 עוברים. מאז תמיכה באנדומטריןx3 ופרוגינובה הבטן שלי מאוד נפוחה. )גירוי קל-שותה המון מים) והמתח משגע אותי! אתמול בערב בעלי הכין טוסט והריח הגעיל אותי וגרם לי לבחילה.. האם יש סיכוי שזה סימן או שאני סתם מחפשת בכוח?? מעבר לכך- אין לי שום סימן אחר (עייפות,רגישות בשדיים וכו..) מה טווח הסיכוי הצלחה למצבי??.זרע תקין. האם זה בסדר שאעשה בטא יום שלישי בעוד 9 ימים??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/08/2014 | 09:04סיכוייך טובים מאוד בתחשב בגילך,ובמיוחד שהוחזרו לך 2 העוברים הטובים ביותר מבין העוברים,למרות זאת אין התופעות הקליניות שאת חשה אינן מעידים על הריון או לא -ביצוע בדיקה שבוע לאחר ההחזרה הינו מוקדם ולא מומלץהוסף תגובה
-
תודה
מתוחה מאוד 25/08/2014 | 09:42תודה על התגובה המהירה. האם יש אפשרות לאמוד את ההצלחה בטווח אחוזים? * באם בוצעה ההחזרה ביום שישי האחרון מתי עלי לעשות בדיקת בטא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/08/2014 | 11:15באופן כללי ניתן לומר שסיכוייך להרות עולים על ה-30% . בצעי את הבדיקה ביום רביעי הבא,12 יום ממועד ההחזרההוסף תגובה
-
נפיחות
מאי 26/08/2014 | 00:29מהגירוי יתר יש לי נפיחות מטורפת בבטן והיא כואבת נורא. היא קשה מאוד ! אני שותה כ2 ליטר ביום. אבל בלילות בעיקר כבר ממש לא יכולה לסבול את הכאב.. האם היית ממליץ לי ללכת להיבדק במיון נשים? לעשות בדיקות דם לe2? לעשות us ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 08:55בנסיבות שתארת בהחלט נדרשת ביקורת רפואית מיידיתהוסף תגובה
-
נפיחות
עזרה לנפש 27/08/2014 | 04:08תודה. נשלחתי לספירת דם. הנפיחות והאי וודאות קשה לי נפשית ופיזית. וכואב לי בבטן כי גם יש לי קושי רב ביציאות . אני כבר מעל שבועיים במצב של מנוחה שמגביר אצלי את העצירות ומתח נפשי נוראי!! . איזה פעילות גופנית מתונה מותר לעשות? הליכה/שחייה/מתיחות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך פעילות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 10:33הייתי מסתפק בשלב זה בהליכההוסף תגובה
-
עזרה בחישוב
שואלת 05/09/2014 | 11:19היי 19.7 יום ראשון ולסת 22.7- מתחילה להזריק 19.8 שאיבת 8 ביציות 22.8- החזרת 2 עוברים 3.9- בטא 200 :-)))))) פרוגסטרון 835 E2- 6872 ( יומים לפני שאיבה היה6500) מהו היום הראשון של שבוע מס1? איזה שבוע אני??? 3.9- בטא 200 :-))))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבוע הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/09/2014 | 13:16את משלימה שבוע חמישי של הריון בעוד 3 ימיםהוסף תגובה
-
חישוב
שואלת 06/09/2014 | 13:31לפי החישוב שלי אני מתחילה את יומו הראשון של החודש החמישי בעוד 3 ימים. איך בעצם מחשבים?? האם הנפיחות של הגירוי יתר הקל תרד מתישהו? לא עשיתי שום פעילות בגלל שהיה לי קשה ללכת עם הבטן הנפוחה באופן כללי אני עושה כפיפות בטן ותרגילי אחרים כל בוקר+ ריצה של 5 קמ 2-3 בשבוע מזה 3 שבועות כלום בגלל הקושי ללכת עם הנפיחות אני רוצה לחזור לפעילות וחשוב לי לעשות זאת בבטחה. האם אפשר לחזור להליכה ולשלב בה ריצה קלה לסירוגין? ומה לגבי כפיפות בטן? מעריכה את התייחסותך המקצועיתהוסף תגובה
-
תודה מראש
שואלת 06/09/2014 | 13:32תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזרה לפעילות ספורט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/09/2014 | 08:45אני מעריך שיקח פרק זמן נוסף שלשבועיים שלושה עד להתאזנות המצב באגן ,בכל מקרה ההוראה לפעילות רגילה אמורה להינתן ע"י הרופא המטפל שלך לאחר ביקורת אולטרסאונדהוסף תגובה
-
כאבים בשרירי בטן עליונים
תודה 07/09/2014 | 09:04למה שאני אוכלת (בעיקר בערב) יש לי כאבים חזקים בשרירי הבטן העליונים?? אני מרגישה רעבה לאחרונה יותר מהרגיל וקשה לי מאוד לאכול בגלל שכואב לי מאוד בשרירי הבטן העליונים.. ברמה כזו שקשה לי להתיישר ולמתוח ולזוז לצדדים ? בערך מתי רואים אם זה שק/דופק אחד או שניים? אני צרכנית של סוכרזית שמכילה דקסטרוזה סוכרלוז וסידן. מנסה להוריד כמות אבל עדין מגיעה ל6 /7 שקיות ביום לערך. עד כמה זה מסוכן עבור העובר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושות בשלבי הריון ראשונים עם גירוי שחלתי באגן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/09/2014 | 10:13התחושות שאת חשה נובעות מהמצב ההריוני +הגירוי האגני,בשבוע 6 מלא אפשר יהיה לזהות את מספר שקי ההריון ודופק עובריהוסף תגובה
-
בטא ופעילות
תודה 09/09/2014 | 14:45ביום רביעי האחרון בטא 200 שישי 373 היום- 1657 האם נשמע תקין? בנוסף הרופא המטפל אמר לי שאין בעיה שאחזור לפעילות שאני רגילה (אפילו ריצה) וזאת מבלי להבדק באולטראסאונד- האם בסדר?? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2014 | 10:43הייתי מציע לברר בראשונה את מצב ההריון לפני החזרה לפעילות רגילההוסף תגובה
-
תור רחוק
זהירה 10/09/2014 | 13:45יש לי תור רק בעוד שבועיים לבדיקת אולטרא סאונד האם עד אז יכול להוות סכנה אם אעשה פעילות מתונה כגון הליכה או שחייה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 11:41במידה והכאבים שלך משמעותיים הייתי נמנע מכל פעילות ספורטיביתהוסף תגובה
-
כאב
זהירה 11/09/2014 | 20:48אין לי כאבים של ממש יותר אי נוחות במיוחד אחרי ארוחות בשעות הערב בשרירי הבטן העליוניים . האם כדאי לגשת מחר למיון נשים בכדי לקבל אישור מהרופא שאין סכנה בפעילות מתונה.?? האם כבר יכול להיות שיש לי חשקים לכל מיני מאכלים וטעמים ? או שמ זה סתם היבט פסיכולוגי של הרצון להרגיש הריון?הוסף תגובה
-
אני במקומך שומרת על ההריון הנ"ל
אני 11/09/2014 | 20:54אם את טיפוס ספוטיבי כל הכבוד, אבל ואבל גדול, בחודשים הראשונים צריך ממש להשמר מניסיון שלי,לא לעשות פעילות ספורטיבית אירובית רק הליכות, ללא קפיצות וכו',וכמובן יש להמנע מג'קוזי חם ומים חמים מאוד,בהצלחה,אל תזלזלי שימרי את מה שיש לך ברחם,אחרי הלידה מאמינה שתחזרי לפעילות ספורטיבית במהרה,העיקר שתלדי תינוק/ת בריאיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעילות ספורטיבית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2014 | 10:40ההמלצה שקיבלת מחברתך מצויינתהוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים
פיפי 12/09/2014 | 00:55בסד שלום רב, אני אחרי לידה שלושה חודשים הריון שהושג בטיפול Ivf לידה טבעית והריון מוצלח בסבב שני של טיפולים , כרגע קיימים לנו 2 עוברים מוקפאים מתי הכי מהר שניתן לבצע החזרה של העוברים הללו , ידוע לנו שדווקא אחרי לידה הרחם פורה ומוכן לקליטת עוברים נוספים ולכן הרצון שלנו להקדים כמה שניתן את החזרתם .תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החזרת עוברים מוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/09/2014 | 10:38במידה ואינך מניקה,את יכולה להתחיל טיפול בחודש הקרובהוסף תגובה
-
-
פיפל
אילנית 10/09/2014 | 22:55מהי בדיוק בדיקת פיפל? באיזה שלב של הטיפול מבצעים אותה? מה מטרתה? למי היא מתאימה/מיועדת? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 11:33הינה בדיקה שבה נילקחת דגימת קו מרירית הרחם לצורך דיגום הרירית לשלילת פתולוגיה ברירית הרחם.פעולה זו משמשת כלי גם בטיפולי הפוריות לאחר כשלונות חוזרים בטיפול ההפריה,אול בתנאי רירית שאינם עונים על צרכי ההשתרשות,הפעולה משחררת גורמי גדילה המסייעים לתהליך ההשתרשות,ההמלצה לבצע את הפעולה כשבוע לפני קבלת המחזור הטיפולי הייעודיהוסף תגובה
-
פיפל.. המשך...
אילנית 11/09/2014 | 15:49אני בת 44 אחרי שני סבבים שלא צלחו. בשלושת ההחזרות שהיו(פעמיים טריים ופעם אחת מוקפאים) הגעתי לרירית בסביבות ה-10מ"מ. האם לאור הנתונים שהצגתי פה הזה יש טעם לבצע פיפל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 16:06כנראה שהבעיה אינה נובעת מרירית הרחם אלא מגילך,אולם ביצוע הפרוצדורה הוא מבחינת אם לא יעזור לא יזיקהוסף תגובה
-
תודה
אילנית 11/09/2014 | 16:52לפי תשובתך הראשונה הבנתי שבעצם פיפל מבצעים כשיש בעיה ברירית וכמו שאני מבינה לי אין בעיה כזו. אני פשוט מנסה להבין וללמוד מה עוד אפשר לעשות כדי לסייע בטיפול, על מה להתעקש ועל מה לא. תודה רבה על תשובתךהוסף תגובה
-
-
כדורי ברזל
בילי 11/09/2014 | 15:37רציתי לדעת כמה זמן יש לשתות כדורי ברזל לאחר לידה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כדורי ברזל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 16:08בד"כ נדרשת תקופה של 1-3 חודשים לאחר הלידה על מנת להתאזןהוסף תגובה
-
-
רירית רחם דקה
ליאת 09/09/2014 | 23:03שלום, אני בת 28, בריאה. בעלי ואני מנסים להיכנס להיריון. הפסקתי לפני 7 חודשים לקחת גלולות "דיאנה" לאחר 8 שנים ברצף. לא קיבלתי עדיין מחזור. מבדיקה אצל רופאת נשים, יש לי שחלות פוליציסטיות (הדבר נאמר לי גם לפני שהתחלתי גלולות בעבר). רירית הרחם שלי דקה מאוד- 1.74 מ"מ. אני רזה מאוד (1.67 ושוקלת סביב 47 ק"ג), אך בריאה ומעבר לבעיות הורמונליות הכל אצלי תקין. הרופאה אמרה לי לחזור אחרי שאני מעלה במשקל. שאלתי היא האם עלייה במשקל היא הדרך היחידה שבה רירית הרחם יכולה להתעבות? האם יש טיפול אחר/נוסף שאפשר לעשות? כמה זמן לוקח לרירית רחם להתעבות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם דקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/09/2014 | 09:42מאחר ולמרות שהפסקת את הגלולות טרם קיבלת מחזור ,למרות שעברו 7 חודשים ,הייתי ממליץ לבצע גם בדיקת דם לפרופיל הורמונלי כדי להגדיר את נסטטוס ההורמונלי שלך,בנוסף הייתי מציע לתת לך טיפול בתכשיר הורמונלי אשר אמור ליצור מעגל הורמונלי,בו זמנית הייתי בודק את תגובת רירית הרחם שלך לטיפול.בכל מקרה אחת מהבעיות של שחלות פוליציסטיות הינה העדר ביוץ ,יתכן וידרש טיפול להשראת ביוץ ,דבר שישפיע גם על רירית הרחם שלך ויעבה אותה באופן המתאים לכניסה להריוןהוסף תגובה
-
תודה! ושאלת המשך..
ליאת 10/09/2014 | 12:51תודה רבה על תשובתך. קיבלתי באמת הפניה לבדיקות דם הורמונליות שאעשה בהקדם. במידה ומתחילים טיפול הורמונלי, אשמח לדעת על איזה סוגי טיפול מדובר- עבור יצירת המעגל ההורמונלי, ןעבור השראת הביוץ? האם מדובר על טיפול כדוגמת כדורים לביוץ, או טיפולי פוריות יותר מתקדמים כדוגמת ivf? כמה זמן עשוי לקחת תהליך כזה עד שניתן באמת לעבות את הרירית? לגבי התזונה, האם החשיבות היא המשקל נטו, או הקפדה על תזונה בריאה עשוייה לעזור, גם אם לא תהיה מלווה בעלייה במשקל? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 11:48לאחר ביצוע הבדיקות ההורמונליות הייתי קובע את עמדתי,הייתי מתחיל במחזור טיפול עם תכשיר הקרוי פרוגילוטון על מנת לעשות מעגל הורמונלי מלאכותי,ובוחן את תגובת רירית הרחם תחת הטיפול,לאחר קבלת המחזור בהתאם לתוצאות ההורמונים שלך הייתי שוקל טיפול בתכשיר להשראת ביוץ המרכב וגונדוטרופינים כמו גונל,באשר לתזונה יש לבחון את ה-BMI שלך ולהמליץ לך תזונה מתאימה שתאושר ע"י תזונאיתהוסף תגובה
-
המשך שאלה
ליאת 11/09/2014 | 12:11תודה רבה! הbmi שלי נמוך,השאלה האם חייבת להעלות במשקל כדי לעבות רירית רחם, או שתזונה מתאימה בהתאם להמלצות תזונאית, גם אם לא תהיה מלווה בעליה במשקל, עשויה לעזור? טיפול הורמונלי עשוי לעזור גם אם לא יהיה מלווה בעלייה במשקל?(אבל כן עם תזונה נכונה)? כמה זמן התהליך יכול לקחת? האם בכל מקרה עלי לצפות של תהליך של מספר חודשים לפחות? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השפעת ה-BMI
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 12:43השפעת ה-BMI שלך הינה מכרעת לגבי התגובה ההורמונלית שלך,לכן האיזון הרצוי הוא להגיע למשקל הרצוי המינימלי כדי להפיק תגובה הורמונלית הולמת וכניסה להריון בתנאים מתאימיםהוסף תגובה
-
פגישת ייעוץ
ליאת 11/09/2014 | 12:59תודה רבה, מעריכה מאוד את העזרה. אשמח לקבוע איתך פגישת ייעוץ מסודרת, איך ניתן לקבוע תור? האם אתה מקבל מבוטחי מכבי או רק בפרטי? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול וחוות דעת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 15:01התקשרי למזכירתי בטל׳ 0548002000 וקבלי ממנה את כל הפרטים פרופ׳ אשכנזיהוסף תגובה
-
-
לאחר לידה
הודיה 11/09/2014 | 13:14שלום רב, חודשיים אחרי לידה. כל הזמן חם לי ואני מזיעה גם כשיש מזגן ונעים לכולם. מה הסיבה? הודיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר לידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 14:58התופעה אופיינית בגלל שמשק הנולים של הגוף נשארעם עודף של מספר ליטרים מיים שהגוף צריך לפנות,לכן סף הרגישות הטרמורגולטורית של הגופף משפע ביתר-אין בכך שום חריגהוסף תגובה
-
-
טסטסטורון
חסויה 09/09/2014 | 13:53הי פרופסור.שאלה לי אליך.אני פוליציסטית כל החיים ללא ביוץ וטסטסטורן גבוה תמיד מי3מהנורמה..תמיד היה 6/7במקום 3..תמיד שיעור יתר וללא מחזור. לאחר המון טיפולי הפריה עשינו תרומת ביצית ונקלטתי.עכשיו שלחו אותי לבדיקות שבוע 8ובינהם היה טסטסטורון ותוצאה 24??? זה לא המון???ההריון בינתים תקין אבל הם זה אומר משהו התוצאה הגבןהה הסאת..? אשמח לתגובה.ממש בלחץ..תודה מראש כמו תמידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחכה לתשובה דחופה תודה
חסויה מוטרדת 10/09/2014 | 09:53תודה מחכההוסף תגובה
-
עדין מחכה
חסויה 11/09/2014 | 11:49אשמח לתשובה פרופסור יקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמת הטסטוסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 11:52כאשר רמת הטסטוסטרון הינה גבוה יש לאתר את המקור ,האם הוא נובע מפעילות שחלתית לא תקינה(שחלות פוליציסטיות),או מפעילות חריגה של יותרת הכליות.בהתאם לרקע יש לקחת בחשבון גם את הטיפולים. העלייה ברמת ההורמון צפויה יחד עם זאת שאלת הרקע הינה המפתח לשיקולי הטיפולהוסף תגובה
-
תודה ועוד שאלה קטנה
חסויה 11/09/2014 | 11:56האם זה ישפיע על העובר!? אני כ8שבועות בהריון בינתים תקין... בכלל הברורים בעבר הראומשזה בעיה פוליציסטית. תודה על הכל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היפראנדרוגינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 12:05כאמור הרקע להפרשת היתר של ההורמונים הזכריים חשובה מאוד,כאמרו ישנן מספר סיבות לבעיה,בין היתר עודף אנדרוגנים יכול לנבוע מהפרעות בכל אחד מהשלבים של הייצור והמטבוליזם של אנדרוגנים • ייצור יתר מרכזי מהשחלה, כגון תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCO) או מהאדרנל, כגון היפרפלזיה אדרנלית מולדת (CAH) או גידולי אדרנל או שחלה מפרישי אנדרוגנים. • רמות נמוכות של חלבוני הנשא (SHBG) - רמות נמוכות של חלבוני הנשא של הורמוני המין נמצאים במצבים מגוונים, כמו בהשמנה, היפראינסולינמיה, היפותירואידיזם או מתן של תרופות כמו אנדרוגנים, פרוגסטינים סינתטיים, גלוקוקורטיקואידים. במצבים אלו רמת טסטוסטרון חופשי תהיה גבוהה אף על פי שכמות סך הטסטוסטרון תהיה תקינה. • עלייה בהיפוך פריפרי או ירידה במטבוליזם. • עלייה בפעילות האנדרוגן הפוטנטי דהידרוטסטוסטרון עקב עלייה בפעילות האנזים 5 אלפה רדוקטז או ירידה במטבוליזם של דהידרוטסטוסטרון. • קישור מוגבר לרצפטור לאנדרוגן. אם הרקע הינו שחלתו פוליציסטיות הסיכוי להפעה ויריליזנטית על עובר נקבה הוא נמוךהוסף תגובה
-
ואווווווו תודהההה רבה
חסויה 11/09/2014 | 12:07תודה המון...קצת נרגעתי כי פחדתי על העובר... תודה וחג שמח אין עליך.הוסף תגובה
-
-
פענוח בדירת זרע
עידן 10/09/2014 | 11:23להלן תוצאות בדיקת זרע, אודה לעזרה בפיענוח: צמיגות- תקין ph 7.3 אגלוטינציה - תקין נפח 2.5ml ריכוז(למ״ל) 10*25 תנועה 60% דרגת תנועה 2+ סהכ תאי זרע 10*462 תאים עגולים - מורפולוגיה: זרעים תקינים 5% לא תקינים 95% הקפאה -לא נבדק במכשיר casa אני גבר בן 33 בריא בדרך כלל עם רקע של אשך טמיר בצד ימין בגיל 8. האם התוצאה הנ״ל הינה תקינה וניתן להיכנס להריון באופן ספונטני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת זרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 11:42הבדיקה תקינה ומאפשרת כניסה להריון גם באופן ספונטניהוסף תגובה
-
אשך טמיר
עידן 11/09/2014 | 11:51היי, תודה רבה! הרגעת אותי מאד! האם בעקבות הרקע של אשך טמיר יש צורך לבצע בדיקה חוזרת בעוד חודש כדי לאשש את תוצאות הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת זרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/09/2014 | 12:06בשלב זה ולאור תוצאות של בדיקת הזרע נראה לי שאין בסיס לדאגההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד וגינלי
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
-
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
דלקת פות
-
גוף צהוב
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן