פורום טיפולי פוריות - עמוד 2215
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
איך אתם יודעים?
מ 10/03/2014 | 22:12איך רופא יודע בדיוק לפי גודל העובר את שבוע ההריון והיום העובר גדל מספר קבוע בכל יום? תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גודל עובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:33גודל העובר הנצפה באולטרסאונד משקף את גיל ההריון (בסטיית תקן כמובן)הוסף תגובה
-
-
ביוץ שמתאחר...
מייחלת כבר... 09/03/2014 | 22:39פרופ' אשכנזי ערב טוב, אוטוטו 40. רקע: הריון לפני כ-8 שנים. ספונטני ותקין. לפני כשנה גרידה מהריון ספונטני, עקב היעדר דופק עוברי בשבוע 9. לפני כחודש אירע אצלי משהו מוזר. עברתי הזרעה ע"ב טבעי לחלוטין (סבלתי מספיק מ- IVF עם הורמונים..), וכעבור שבועיים קיבלתי ווסת חזקה באופן קיצוני + התכווצויות כואבות מאוד באופן חריג כיממה אחת. היתה לי שפעת, ולהערכתי גם הפלה. נתונים מיום 6/3: יום מחזור 14, זקיק 16, עובי רירית: 11 דם:אסטרדיול: 302, LH: 5.80 פרוגסטרון: קטן-. נתונים מיום 9/3: יום מחזור 17, זקיק 14, עובי רירית: 11 דם: אסטרדיול: 667, LH: 15.50, עובי רירית: 11 ולשאלותיי (ווסת סדירה כמו שעון שוויצרי) 1) איך הזקיק לא התקדם היום? 2) האם יכול להיות שהביוץ כבר לא יתרחש החודש? 3) האם ייתכן שהעיכוב/אי הביוץ נובעים מההפלה שייתכן והתרחשה ? 4) האם ייתכן שפשוט אין ביוץ בגלל הגיל המתקדם? אף פעם לא אירע אצלי מקרה כזה. אודה לך מאוד אם תוכל, מנסיונך, להסביר לי את התופעה. תודה והערכה רבה !!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/03/2014 | 23:32יתכן והביוץ התרחש בין היום ה16-17,למרות העליה ברמת האסטרוגן וה-LH ,חבל שחא נחקחה בדיקת דם לפרוגסטרון כדי למקם אותך לפני או אחרי ביוץ(לטעמי אחרי)הוסף תגובה
-
אודה למענה בבקשה
מייחלת 10/03/2014 | 08:25פרופ' אשכנזי, סליחה, לא ציינתי. םקוגסטרון פחות מ-2. אף פעם, מעולם לא התרחש אצלי ביוץ כה מאוחר. יום 18 למחזור, והזקיק נותר באותו האורך. בדיקות הדם מצביעות על עליה יפה בערכי ההורמונים. האם העיכוב נוצר בגלל השפעת וההפלה שככל הנראה התרחשה? מדוע הזקיק אינו מתקדם?? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:03לא נראה לי שהתופעה קשורה בהפלה,קיימת גם אפשרות שמבצע האולטרסאונד שגה,וזאת לאור העליה באסטרוגן וב-LH וערכי פרוגסטרון המצביעים על מצב טרום ביוציהוסף תגובה
-
דחוף בבקשה
מייחלת 10/03/2014 | 14:17פרופ אשכנזי, אודה למענה בהקדם בבקשה נתוני דם מהבוקר: 649 Lh 30.50 פרוגסטרון. 2.4 והזקיק עומד על 15/16 כבר 5 ימים. אם הערכים בדם מצביעים על התקדמות יפה, בהכרח יש מתאם בין בדיקת הדם להתקדמות הזקיק?? כלומר אם ישנה התפתחות בערכי הדם, האם חייבת להיות התפתחות בנתוני הזקיק? מתי להערכתך עליי לבצע שוב בדיקות? מתי להערכתך יש לבצע הזרעה אם בכלל?? המון המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עליית הורמון ה-LH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:31עליית הורמון ה-LH מבשרת ביוץ בטווח של כ-24-28 שעות,לכן כדאי לשקול לבצע הזרעה בטווח זמן זההוסף תגובה
-
-
בדיקת בטא
שיר 10/03/2014 | 11:01אחרי החזרת 3 מוקפאים בטא ביום ה-13 - 353 ולאחר שלושה ימים בטא-1688 האם זה תקין ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 11:16מעולההוסף תגובה
-
המשך לבטא
שיר 10/03/2014 | 11:31האם יש סיכוי לתאומים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 13:08האפשרות קיימתהוסף תגובה
-
-
עזרתכם בבקשה
לי 10/03/2014 | 08:23כעבור 5 ימים של גונל F: ימין: 9,11,12,12 שמאל:9 e2- 2550 הרופא הורה על יומיים הפסקה ואז לחזור למעקב. האחות הסבירה שזה על מנת להרגיע את ההורמונים שגדלו מידי, ואני ממש בלחץ. זה מקובל? קראתי שזה עלול לפגוע באיכות הביציות, זה נכון? אם כן איך לוקחים סיכון שכזה? הגוף ימשיך לגדל את הזקיקים בעצמו כפי שקורה במחזור טבעי או שמביאים לאיפוס המערכת? אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
COASTING
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:07הפסקת הטיפול ההורמונלי לצורך איזון התגובה קרויה COASTING והיא מקובלת כדרך למניעת גירוי יתרהוסף תגובה
-
תודה והמשך
לי 10/03/2014 | 10:12הגוף ימשיך לגדל את הזקיקים בעצמו כפי שקורה במחזור טבעי או שמביאים לאיפוס המערכת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:15חלק מהזקיקים ימשיך לצמוח,חלק אחר יעבור אטרסיה וניווןהוסף תגובה
-
תודה רבה ויום מקסים!! ממש עבודת קודש אתם עושים פה...
לי 10/03/2014 | 10:23.הוסף תגובה
-
-
בדיקת זקיקים ללא טיפול הורמונלי
צ 06/03/2014 | 00:55לבדיקת כדאיות כניסה לתהליך הקפאת ביציות- האם יעזור לעשות בדיקת זקיקים ללא קבלת תרופות? מתי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הקפאת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/03/2014 | 11:31מטרת הליך הקפאת הביציות הינה לשמר יותר ביציות באיכות וכמות לשימוש עתידי,להשגת מטרה זו באופן האופטימלי נדרש טיפול הורמונליהוסף תגובה
-
בדיקת זקיקים כדי לבדוק אם משתלם יהיה להתחיל תהליך הקפאה
. 06/03/2014 | 19:19הכוונה לבצע בדיקת זקיקים כדי לבדוק אם כדאי יהיה בכלל להתחיל בטיפול הורמונלי למטרת הקפאת ביציות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקפאת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 10:55ישנם מדדים לבדוק את הרזרבה השחלתית שלך ובהתאם להתאים את פרוטוקול הטיפול -ההחלטה על הפרוטוקול והמינון הטיפולי הינה החלטה מקצועיתהוסף תגובה
-
בדיקת אולטרסאונד ומהם המדדים
ץ 10/03/2014 | 01:06הכוונה לבצע בדיקת זקיקים ע"י אולטרסאונד כדי לקבל אינדיקציה כמה ביציות ניתן יהיה לשאוב, זאת כדי לבדוק אם יש טעם בכלל להתחיל בתהליך של תרופות, שאיבה ותשלום לא קטן עבור הקפאת ביציות. מתי מומלץ לבצע זאת וכמה זוהי אינדיקציה טובה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:14כאמור קביעת הרזרבה השחלתית יכולה להעשות בדרכים רבות בין יתר המדדים הקובעים לגבי רזרבה שחלתית נמוכה הינם-גיל האישה,התגובה שלה בפועל,(AFC (antral follicule count -מספר הזקיקים הבסיסי הנמוך בתקופת המחזור,רמת E2 גבוהה במחזור,רמת FSH גבוהה במחזור,רמת AMH נמוכה,רמת INHIBIN B נמוכה,יחסי FSH/LH לטובת ה-FSH ,נפח שחלה קטן,זרימת דם לסטרומה השחלתית בתנגודת גבוה וסה"כ נמוכה,רמת IGF-1 נמוך בנוזל הזקיקי-השימוש ביותר מפרמטר אחד נותן הערכה טובה למצב השחלה,הטוב ביותר ה- . כמות זקיקים בסיסים בין 3-6 בכל שחלה יכולים להצביע על תגובה שחלתית סבירההוסף תגובה
-
-
סיכויי הצלחה
. 20/02/2014 | 14:29מהם סיכויי הצלחה עבור אישה הנושקת לגיל 41 בכל אחד מהשלבים: הקפאת ביציות, הפשרתן, הפריתן, החזרה לגוף, השגת הריון ולידת חי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/02/2014 | 15:58המלצתי החד משמעית בגיל הזה ללכת על תהליך הפריה מלא עם הפריית הביציות ,קבלת העוברים,והחזרתם בהליך הטרי,לעומת זאת באופן סטטיסטי בגיל הזה ידרשו כ-30ביציות לפחות על מנת להשיג הריון בר קיימא אחד ולידת עובר חי-(כ-3% עבור כל ביצית שהוקפאה)הוסף תגובה
-
סיכוי הצלחה בתהליך הקפאה בגיל 41 לאשה שלא הרתה
א 23/02/2014 | 21:333% סיכוי ללידת חי? כאשר בהחזרת ביציות שהוקפאו מחזירים ביצית אחת? כיצד נעשה החישוב? האם החישוב מתאים לאישה שלא הרתה מעולם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חישוב ההסתברות להריון מהקפאת ביציות בגיל 41
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/02/2014 | 09:16בהנחה שהוקפאו שלושים ביציות שיופשרו,בערך כ-27 ביציות ישרדו את ההפשרה,בהנחה ש-60% יופרו מדובר ב-15 עוברים שפוטנציאל ההשתרשות המשותף שלהם עשוי להניב לידת עובר חי אחד(3%עבור כל ביצית שהוקפאה במקור)הוסף תגובה
-
חישוב סיכוי להצלחת הקפאה עד לשלב לידת חי כאשר ההקפאה נעשית בגיל 41
א 24/02/2014 | 22:07הכוונה ל- 3% סיכוי ללידות, או 3 לידות בפועל? כיצד מחשבים את סך הסיכוי? האם בכל פעם מחזירים ביצית אחת? האם יש הבדל בסיכוי בגיל ההחזרה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/02/2014 | 00:413% עבור כל ביצית שהוקפאה-שכולן ביחד(כל השלושים)נותנים סיכוי להולדת עובר חי אחדהוסף תגובה
-
סיכוי לידת חי
ג 25/02/2014 | 01:26מחשבים 3% לכל החזרה? היכן אני טועה בנסיון להבין נסיון להבין איך מגיעים ל-100% אם כל ביצית 3% אז הסיכוי להכשל 30 פעמים הוא 30^0.97 והסיכוי להצליח הוא 0.599 ~ 30^0.97 - 1 שזה 59.9 אחוז לערך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/02/2014 | 15:22הסיכוי להפיק הריון מכל ביצית הינו 3% ולכן הסיכוי להפיק עובר חי הינו 3%כפול 30,סיכוי המתקרב ל 100%_עובר חי אחד-ראי את התחשיב המצטבר בתשובתי הקודמתהוסף תגובה
-
אבל מותר 20
כ 10/03/2014 | 01:10מה הסיכוי אם שואבים 20 ביציות בגיל 41?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:09כאמור יתכן ובגיל זה 20 ביציות לא יספיקו להשגת לידת חי אחדהוסף תגובה
-
-
מעיים רגיזים
אני 10/03/2014 | 08:46בשבוע 20 להריון. כתבתי לכם, כי מזה כשבוע ואפילו יותר יש לי יציאות מעיים לא תקינות בכל בוקר. מדובר בשלשול עם ריח רע. הפסקתי כבר מזמן את כדורי הברזל, אך ללא שיפור. אני אוכלת אוכל של בית וממעיטה לטעום מזון בחוץ. לפני ההריון סבלתי ממעיים רגיזים. שזה אומר פעם עצירות ופעם שלשול. הוצע לי ע"י פרופ' משיח לפנות לרופא גאסטרו. לא ברור לי מה יעשה הרופא ואיזה טיפול יתן כשאני בהריון. האם יציאות אלה מסכנות את הריוני? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מעיים רגיזים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:05בנסיבות אלו הייתי ממליץ לפנות לדיאטנית כדי שתרכיב דיאטה מתאימה למצב זה כדי להקטין את כמות הגזים ואת פעילות היתר של המעיים ,ומתאימה להריוןהוסף תגובה
-
-
לקראת שאיבה ביום ג' על בסיס מחזור טבעי
אפרת 09/03/2014 | 21:02בת 42 מטופלת שלך, בבדיקת הסונר היום נמצא זקיק בשחלה שמאל 18 ובשחלה ימנית 11, עובי רירית 6.7 מ"מ. לוקחת מיום ה' שעבר גונל 150 + צטרוטייד. קבלתי הוראה להזריק היום בשעה 18:00 צטראוטייד ובשעה 20:00 אוביטרל. נתבקשתי להפסיק להזריק היום גונל - האם לא הייתי אמורה להזריק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הזרקת גונל
פרופסור משיח 09/03/2014 | 21:05הזרקה נוספת של גונל היום לא תוסיף ולא תיגרעהוסף תגובה
-
עובי רירית רחם (יום 25 למחזור)
אפרת 09/03/2014 | 21:12כמו-כן, הרירית שלי היום 6.7 מ"מ וביום ד' הייתה 7 מ"מ - האם עובי הרירית יכולה לרדת לקראת השאיבה ביום ג'?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגורם המשמעותי הינו עובי הרירית ביום מתן האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/03/2014 | 23:42הגורם המשמעותי הינו עובי הרירית ביום מתן האוביטרל,יתכן והמדידות השונות הוא תוצאה של בודקים שוניםהוסף תגובה
-
-
רירית דקה
ענבר 09/03/2014 | 10:48שלום, לאחר ניתוח קיסרי מנסה להרות פעם שלישית. כאשר הייתי על גלולות לאחר הניתוח קיבלתי מחזור עם כמות דם תקינה, אבל כאשר אני מנסה להרות הרירית שלי מאוד מאוד דקה...לקחת סלק וויטמין E, לא נמצאו הדבקויות בהיסטרוסקופיה. חשוב לי לציין שנסיון להרות מתבצע באמצעות פיוריגון ללא תוספת אסטרוגן. איך אפשר להתגבר על זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית דקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/03/2014 | 23:39ניתן כאמור להעזר בויטמין E,מתן אסטרוגנים דרך הפה ווגינלי,אספירין ,ויאגרה בג׳ל לנרתיק,מרחיבי כלי דם,ביצוע פיפל,ולבסוף הפסקת טיפול למספר חודשים,לעיתים הליכי בניית רירית הרחם מתאזנים מעצמםהוסף תגובה
-
-
שאלה
אני 09/03/2014 | 17:14היי רציתי לדעת אם לפי מספר של הביטא אפשר לדעת באיזה שבוע אני נמצאת ומתי עושים אולטרסאונד ראשון? הביטא הראשונה הייתה 54 אחר כך 88 והיום 403הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערכי ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/03/2014 | 23:34רק על סמך הביטה לא ניתן לקבוע את גיל ההריון ותקינותוהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
7DHC
-
העמסת סוכר
-
תרופות קשורות
-
פודופילוטוקסין
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
מונחים קשורים
-
גורם צוואר-הרחם
-
אורגזמה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב