פורום טיפולי פוריות - עמוד 2217
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
שבוע 11+5 אנונימית 08/03/2014 | 15:19מעט הפרשות חומות בהירות בניגוב לאחר פיפי האם מצריך בדיקה או שכיח עדיין בשלב זה? עוד שבוע יש לי שקיפות האם אפשר להמתין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
?אנונימית 08/03/2014 | 18:01?הוסף תגובה
תשובת מומחה הפרשות חומות(דמיות) בשבוע 12 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2014 | 18:01במצב זה נדרשת בדיקת ביקורת באולטרסאונדהוסף תגובה
בדיקת קרישיות יתר פוחדת 06/03/2014 | 22:16שלום רב איזה פקטורים הכי חשוב לבדוק ? לוקחת ויטמין d בנוסף אלספה מקס אומגה 3 וחומצה פולית האם הויטמנים יכולים להשפיע על התוצאה ? הבדיקות שקיבלתי לביצוע protein C-Activity Bat 05993 Antithrombin activ Bat 05992 prothrombin 20210 - 05619 Cardiolipin lgG AB- 06147 Beta 2 Glycoprotein 1 lgG - 06146 Homocystein - 02614 Protein S Free Bat - 05994 Factor v Leiden - 05220 Lupus Anticoag LAC Bat - 05615 Cardiolipin lgM Ab - 61470 Beta 2 Glycoprotein 1 lgM - 61460 האם אלו כל הבדיקות החשובות לביצוע קרישיות יתר ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פקטורי קרישהפרופסור משיח 07/03/2014 | 09:57רצוי מאד לפנות להמטולוג כדי לקבל הערכה מקיפההוסף תגובה
הופנתי על ידי המטולוג לבדיקת קרישיות יתרפוחדת 07/03/2014 | 12:19קיבלתי את הבדיקה כמובן מהמטולוג האם אלו כל הבדיקות ? protein C-Activity Bat 05993 Antithrombin activ Bat 05992 prothrombin 20210 - 05619 Cardiolipin lgG AB- 06147 Beta 2 Glycoprotein 1 lgG - 06146 Homocystein - 02614 Protein S Free Bat - 05994 Factor v Leiden - 05220 Lupus Anticoag LAC Bat - 05615 Cardiolipin lgM Ab - 61470 Beta 2 Glycoprotein 1 lgM - 61460 או שיש עוד בדיקות כי הרופא המטולוג אמר לי אני מאשר לך את כל הבדיקות וכך נרשם לי בהפניה בנוסף אני לוקחת ויטמנים אומגה 3 חומצה פולית ויטמין d האם זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה ? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקות קרישה נוספות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:21MTHFR,APC RESISTENCE ,לקיחת ויטמינים אינה משפיעה על הבדיקההוסף תגובה
בדיקת קרישיות יתר נוספת עוד שאלה בבקשהפוחדת 08/03/2014 | 17:48הבדיקה שציינת פרופ' אשכנזי אכן לא רשומה לי בהפניה בגלל שיש לי כבר תור ליום ראשון הקרוב לבדיקת קרישיות יתר האם אוכל לבצע בדיקה זו MTHFR,APC RESISTENCE בנפרד באופן פרטי אפילו ? אם יש אפשרות כזאת? בנוסף אם לא אבצע את הבדיקה קרישה נוספת זאת האם זה בסדר ? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת קרישיות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2014 | 17:56עלייך לבקש מהרופא הפניה נוספת וניתן יהיה מדגימת הדם לבצע את הבדיקההוסף תגובה
תשובת מומחה הפניה לבדיקה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2014 | 18:00ניתן לבקש הפניה מהרופא ולגרש את ביצוע הבדיקה מאותה דגימת דםהוסף תגובה
בשר לא מבושל היטב בהריון לולה 26 07/03/2014 | 23:10שלום אני בהריון תאומים מ ivf-icsi.. בשבוע 26+6... היום היינו אצל חברים ועשו על האש ואכלתי סטייק ושמתי לב שהסטייק לא מבושל טוב ומייד הפסקתי לאכול.. אכלתי שתי חתיכות קטנות.. עכשיו אני מפחדת שזה פגע לי בעוברים.. האם יש סיכויי שנדבקתי בטוקסופלזמה או בליסטירייה בגלל שתי החתיכות האלה?! ואם אני עושה בדיקת דם בעוד יומיים לטוקסופלזמה אני יכולה שיש השפעה ושנדבקתי?! מה לעשות אני מתה מפחד.. איזה בדיקות לעשות.. ואם חס וחלילה אני אדבק באחד מהם.. מה עושים איך מטפלים בזה איך מצילים את העוברים שלי?! עזרה בבקשההההההה ותודה לכם מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מקפיצהה ותודה מראשלולה 26 08/03/2014 | 14:11הוסף תגובה
טוקסופלסמוזיפרופסור משיח 08/03/2014 | 15:22קרוב לודאי שעשו לך בדיקת טוקסופלסמוזיס לפני ההריון. צריך לבדוק אם הינך מחוסנת. על התשובה יש לפנות לרופא זהומים. באופן כללי הסיכוי לחלות בטוקסופלס וזיס בארץ- הוא קטן ביותר.הוסף תגובה
תחילת הריון - שאלות ! ענת 07/03/2014 | 13:16הייי , סורי על התיאור המדויק אבל אני בסוף שבוע חמישי תחילת שישי ומזה כ-10 ימים יש לי הפרשות חומות - צהובות המלוות בריח. האם זה בסדר? יש לי תור לרופא רק שבוע הבא לבדיקת דופק ושק הריון. שאלה שנייה : עשיתי ברביעי האחרון בדיקת הורמונים והתוצאות היו : פרוגסטרון 77 בטא :8390 ואסטרדיול : 711 האם האסטרדיול לא נמוך??? שאלה שלישית : לפני ההריון הייתי מתעמלת ספינינג פעמיים בשבוע - האם עליי להפסיק? האם ניתן להמשיך? בנתיים לא הלכתי אבל רוצה לדעת האם ניתן לחזור ומתי .... סופש נעים ותודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחילת הריון תשובות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:161.זה לא בסדר-דורש ביקורת רפואית 2.ערכי ההורמונים תקינים לחלוטין 3.ספינינג לא בא בחשבון,כל פעילות שאינה אירובית אפשריתהוסף תגובה
תודה פרופ אשכנזי ...אשמח לדעתענת 07/03/2014 | 16:26מה זה יכול להעיד? דלקת נרתיקית? אומרים שבשבועות הראשונים תמיד יש הפרשות ....האם זה בגלל שזה מלווה בריח? מקווה שזה לא משהו חמור! יש לציין שאני אחרי הזרעההוסף תגובה
תשובת מומחה האפשרות הזו קיימת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:28האפשרות הזו קיימתהוסף תגובה
האם זה יכול לסכן את העובר???ענת 07/03/2014 | 16:47מה עושה במהלך השבת? יש לי משחת אגיסטן ( לא וגינלית) האם זה יכול לעזור? אני מטופלת פרטית של פרופ משיח ורק שבוע הבא- אחרי פורים יש תור עבורי ...מה אני עושה עד אז? אובדת עיצות !הוסף תגובה
היי - חשוב לי להוסיף ששלשום עשיתי בדיקות שתן ...ענת 07/03/2014 | 17:05והתוצאות הן : URINE CULTURE- תרבית שלילית PH 6.5 NITRIT- שלילי Ketone (U)- שלילי גלוקוז- נורמאל Urobilinogen (U)- נורמאל Bilirubin (U)- שלילי Protein (U)- שלילי Leucocytes (U)- שלילי Erythrocytes (U)- שלילי אשמח לשמוע את חוות דעתכם . מה זה יכול להיות ? פרופ משיח - אני מטופלת פרטית שלך ואנחנו ניפגש רק בעוד שבוע וחצי אבל עד אז לא כל כך יודעת מה לעשות לגבי ההפרשות המלוות בריח מזה כעשרה ימים .הוסף תגובה
מקפיצהענת 07/03/2014 | 23:49אשמח לתשובה. שבת שלום קצת מודאגתהוסף תגובה
תשובת מומחה זיהום נרתיקי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2014 | 08:00אין סכנה להריון בטווח הקצר ,אולם רצוי לטפל כדי לא לגרום לזיהומים משנייםהוסף תגובה
תודה רבה!ענת 08/03/2014 | 11:55אולי יש זיהום שלא מופיע בתרבית שתן ... אתייעץ עם פרופ משיח כשאפגש איתו ! שבת שלוםהוסף תגובה
שאלת נשיאת משקל כלנית 07/03/2014 | 09:24שלום רב, בסוף חודש חמישי להריון כתוצאה מהפריה. 1. האם מותר לשאת משקל של שקיות קניות 4 ק"ג במשך 10 דקות הליכה? 2. האם מותר להרים תינוק ששוקל 10-12 ק"ג? תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נשיאת משקלפאופ׳משיח 07/03/2014 | 09:27אם זה הריון ראשון ולא היו הפלות בעבר-אםשר לשאת משאות. מאידך לסחוב תינוק של 19-12 ק״ג זה מוגזם במקצת.הוסף תגובה
תודה, אך שאלתי היתהכלנית 07/03/2014 | 20:17האם מותר להרים (לא לסחוב) תינוק ששוקל 10-12 ק"ג כאשר אני בחודש חמישי בהריון מהפריה. והאם זה משנה אם זה הריון ראשון או שני מהפריה? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה נשיאת משקל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/03/2014 | 07:59אין כל מניעה מהרמת תינוק במשקל זה ,ןלשאת אותו לפרק זמן קצרהוסף תגובה
הפריה 3 בטי 06/03/2014 | 19:06יש לי שחלות פוליצסטיות בדרגה חזקה מאוד כל החיים ואני כבר בת31נשואה כבר שנתיים וחצי ללא ילדים. כל החיים אין מחזור רק עם דיאנה או אנדרוקור.טסטאסטורון גבוה פי 2מהנורמה ושיעור יתר.אני 183שוקלת80נראית טוב ורוצה ילדים. בעלי בן45זרע מצויין יש לו 3ילדים גדולים מנשואין קודמים ניסינו ivm ופעמים ivf ולא הצלחנו אני רוצה מאוד ילדים. האם יש משהו נוסף לעשות לעשות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 10:58מתקבל הרושם שאת מטופלת בצורה מקצועית וראויה ,ונסית אפילו IVM ,לטעמי סכוייך טובים מאוד עלייך להמשיך ולקוות לטובהוסף תגובה
שחלות פוליציסטיותפרופסור משיח 07/03/2014 | 12:03חדעתי, אחרי שתי אי הצלחות ב-ivm כדאי לעבור ל-ivf רגיל כמובן אצל מומחה שיקח בחשבון את סכנות גרוי היתר שיש בשחלות פוליציסטיותהוסף תגובה
תודה רבה על התשובה של שניכםבטי 07/03/2014 | 20:40בעזרת השם חודש הבא ננסה שוב ivf ומקווה לטוב. מאוד מודה לכם על תגובתכם המהירה. שבת שלוםהוסף תגובה
מבוהלת מאוד! עופרה 07/03/2014 | 13:24לרופאים שלום, חודש חמישי. הצצתי היום לכיוון הפות שלי, שאני כבר בקושי מגיעה אליו. ראיתי הפרשה לבנה שהסתתרה בין השפתיים. לקחתי קיסם אוזניים כדי לנקות שם אך לצערי יצא לי דם שראיתי על הקיסם. יש לציין שניקיתי בעדינות. למה ירד לי דם משפתי הפות? האם עליי לעשות משהו בעניין? תודה רבה, עופרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גודש של הפות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:13יתכן שמדובר בגודש של כלי הדם באזור הפות ,ובעקבות המניפולציה שביצעת נפצעת-אם הדמם ימשך יש לפנות לביקורת רפואיתהוסף תגובה
שאלהאני 07/03/2014 | 16:57תודה פרופסור. הדמם נפסק כעבור דקה. אפשר כבר לשכוח מהעניין אן לספר לרופא נשים? תודה ושבת שלום! אניהוסף תגובה
תשובת מומחה מתקבל הרושם שאין כל בסיס לדאגה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 20:30מתקבל הרושם שאין כל בסיס לדאגההוסף תגובה
שטף דם בטבור-מבוהלת קשת בענן 07/03/2014 | 16:04שלום, יום ד׳ החזירו לי עובר אחד. היום אני מגלה שטף דם בטבור, מאחר והרופא שלי לא עונה לי ברגעים אלו,קשה לי להמתין והחלטתי לשאול בפורום. אציין, שב-3/3 נשאבו ממני 11 ביציות,היו לי כאבים מס ימים לאחר השאיבה והם חלפו. הרופא שלי יודע על הכאבים,כמובן שביום ההחזרה הוא גם הסתכל שהכל תקין. לא היו לי כאבים כלשהם לאחר ההחזרה, ורק היום גיליתי את שטף הדם הזה. נוטלת גם אסטרופם וקרניון. אני אשמח לתשובה כי אני ממש מודאגת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שטף דם בטבור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:09קרוב לודאי שמדובר בדמם אגני לאחר השאיבה אשר נספג וגרם לשינו הצבע באיזור הטבורהוסף תגובה
תודה פרופסור-קשת בענן 07/03/2014 | 16:20אבל מה זה אומר? מה עליי לעשות ברגע זה?זה דבר שכיח? מסוכן? ממש מעריכה שהגבת לי במהירות.הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:27אין צורך בשלב זה חוץ מיידוע של הרופא לעשות דברהוסף תגובה
תודה פרופ׳! שתהיה לך ולכל הגולשים שבת שלוםקשת בענן 07/03/2014 | 16:32שבת שלום.הוסף תגובה
אני לא מבינה בבקשה הסבר .. אני 07/03/2014 | 13:12וסת בתאריך 01/2 בתאריך 14/2 שאיבה בתאריך 16/2 החזרה 3 עוברים (בת42) בטא 2/3 704 בטא נוספת 4/3 1383 אני עם תמיכה של קרינון ....לפני יומיים פסקו כאבי החזה שהיו לי .... האם זה מעיד על משהו לא תקין ? אם רצוי לבצע בטא נוספת ביום ראשון ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביקורת הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:18בצעי בדיקת אולטרסאונד ביום א 9/3 ניתן לזהות שק הריוןהוסף תגובה
היריון מרובה עוברים 1 07/03/2014 | 13:36במידה ונקלטו ברחם 3 עוברים וערך הבטא היה גבוה במיוחד ושרד עובר אחד לבסוף רמות הבטא יעלו באותו יחס שעלו בהתחלה ? או שמא העלייה תתמתן ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה העלייה תתמתן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 16:11העלייה של הביטה תתמתןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
הקפאת ביציות
בדיקות קשורות
-
17 קטוסטרואידים בשתן
-
אסטרדיול
תרופות קשורות
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
איזוקונאזול
מונחים קשורים
-
אי-פריון
-
בדיקת CIN

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב