פורום טיפולי פוריות - עמוד 2599
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
איחור במחזור הדר 21/08/2012 | 14:36שלום רב, לפני חודשיים הפסקתי לקחת גלולות נגד הריון. בחודש הקודם המחזור הגיע בזמן. החודש הזה המחזור מאחר לי כבר בשבוע. עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. בנוסף, ביצעתי היום בדיקת דם ואני ממתינה לתשובה. האם במידה והתשובה שלילית זה אומר בוודאות שאני לא בהריון? האם כדי לקחת כדורים לזירוז המחזור? יכול להיות שאיחור במחזור נובע מהפסקת הגלולות? ( בחודש הקודם כאמור כן קיבלתי מחזור ). תודה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איחור במחזור-פרופ משיח פרופ' שלמה משיח 21/08/2012 | 15:03אם אינך בהריון, האיחור במחזור נובע מאיחור בביוץ. אין טעם לעשות בדיקות מלבד פרופיל הורמונלי ביות השלישי של המחזור. כ"כ לעקוב אחרי הביוץ ואם אינך מביצת צריך לטפל.הוסף תגובה
לא מוסברים.... נורית 21/08/2012 | 08:12שלום פרופסורים יקרים, אנחנו זוג+ 1 בשנות השלושים לחיינו. בשנים האחרונות מתקשים להשיג הריון תקין. בשנה האחרונה בטיפולי הפרייה ולמרות שהעוברים מושלמים ואפילו מתקבלים בלסטוציסטים עד עכשיו נקלטו הריונות כימיים בלבד ולא מעט....הכל נבדק ותקין ולמרות זאת אני מקבלת כל טיפול מונע אפשרי להפלות חוזרות. דבר נוסף שנינו מעשנים, לא כבדים, אבל מעשנים.....לאחרונה החלטנו להפסיק לעשן רצינו לדעת האם כדאי לקחת הפסקה בטיפולי ההפרייה עד שהגוף יתנקה? אם כן כמה זמן להמתין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עישון ופריוןפרופ' יעקב אשכנזי 21/08/2012 | 11:04שלום,כדאי לדעת שהעישון פוגע בכל מערכות הפריון של האישה החל מתהליך הביוץ ועד לאיכות הביציות ,והעוברים,ובאיכות הזרע אצל גברים,בעקבות פגיעה ב-DNA של הזרע להלן ציטוטים ממספר מאמרים הנוגעים לבעיית העישון ,ופוריות הגבר והאישה ,ותוצאות טיפולי ההפרייה. כיום קיימת המלצה גורפת להפסיק עישון לפני טיפולי פוריות. ההמלצה שלי להפסיק לפחות שלושה חודשים לפני כל טיפול נוסף Tobacco smoke contains several hundred substances including nicotine, carbon monoxide and mutagens (e.g. radioactive polonine, benzo[a]pyrene, naphthalene and methylnaphthalene). The different mutagens inhaled during cigarette smoking may damage the entire oocyte complex its DNA,its meiotic spindles and oocyte granulosa cell complex. ART cycles may yield less mature oocytes due to impaired secretion of vascular endothelial growth factor, which alters local angiogenesis, and increased thickness of the zona pellucida, resulting in low fertilization and pregnancy rates Stillman et al., 1986 Paszkowski et al., 2002; Zenzes et al., 1998, 2000). There is strong evidence that smoking negatively impacts virtually all facets of fertility. follicle development/ovulation oocyte retrieval from the ovary and its transport down the fallopian tubes.Fertilization and early embryo development. There are also reports of a smoking-induced reduction in uterine receptivity Bolumar et al., 1996; Buck et al., 1997; Feichtinger et al., 1997; Augood et al., 1998. Soares et al., 2007 Studies have illustrated that when a pregnant woman smokes, the future fertility of the fetus (male or female) is also put in jeopardy (Sharpe and Franks, 2002. Smoking induces DNA damage in sperm Rubes et al., 1998; Zenzes et al., 1999. Currently, it is generally accepted that smoking cessation should be an integral part of infertility treatment Sharpe and Franks, 2002.הוסף תגובה
קומפלקס ויטמין B +C מור 21/08/2012 | 09:06האם יש להמנע מליטול קומפלקס ויטמין B+C לאחר IVFהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטמין B ,C פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2012 | 09:18אינני רואה בעיה עם לקיחת תוספות ויטמינים המכילים ויטמין B ,Cהוסף תגובה
דימום בתחילת הריון מירי 20/08/2012 | 16:41שלום, אני בהריון שבוע 7 אחרי הפריה. הכפלות הבטא היו תקינות ואתמול בבוקר ניצפו 2 שקים עם דפקים. אתמול בצהריים התחילו לי כתמים של דם אדום שנמשכו עד הלילה,והיום בבוקר פסקו. לא הלכתי היום להבדק כיוון שהדם פסק וגם כי הייתי רק אתמול בבדיקה ולא נעים לי... האם בכל זאת יש מקום להיבדק,או שאם הדם פסק זה סימן טוב?מה דעתכם? תודה רבה!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דמם בהקיון שבוע 7 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 22:43שלום,דמם בהריון יכול להתרחש ובמידה וימשך כדאי להיבדקהוסף תגובה
בדיקת דם אחרי החזרה שושי 20/08/2012 | 20:44עברתי ivf נעשתה החזרה של עובר 1 . החזרה היתה ב 13/8 בערב למחרת בערב הזרקתי חצי מזרק אוביטרל . אמרו לי לעשות בדיקת דם ביום שישי האם אפשרי לעשות בדיקה ביום חמישי ?כמה זמן מגיע המחזור אחרי שאיבה עם לא נקלט ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת דם לאחר החזרת עוברים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 22:27שלום,מאחר והחזרת העוברים היתה ב13.08 ,יש לבצע את בדיקת הדם להריון ב25.08(יום שבת)אז בצעי את הבדיקה ביום א ה-26.08הוסף תגובה
עזרה בהנצה המודאגת 20/08/2012 | 13:41שלום רב,אתמול בוצעה לי החזרת 2 עוברים אחרי 48 שעות. בשל כשלונות חוזרים ונשנים, איני צעירה ובעיות זרע, בפרוטוקול היה רשום AHA ואני אכן מקבלת Doxillin ו-Predniaon . אלא שבסיכום הפרייה לא כתוב מילה על עזרה בהנצה, ואני חוששת שהדבר לא נעשה בסוף. אציין כי אני אמורה לקבל הודעה אם תהיה החזרה כפולה, אבל הרי ייתכן שהעוברים לא יתפתחו כך שאם לא נעשה, גם כבר לא יעשה. האם בגלל שלא רשום בסיכום ייתכן שהדבר לא נעשה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עזרה בהנצה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 15:15שלום ,עזרה בהנצה נעשית בד״כ ביום 3 לאחר השאיבה שהעוברים הם בני 6-8 תאיםהוסף תגובה
תשובת מומחה עזרה בהנצה-פרופ משיח פרופ' שלמה משיח 20/08/2012 | 15:36את השאלות באשר לאם בוצע יש לשאול את הרופא המטפל ואת אחראי/ת מעבדת ה-IVF. זכותך המלאה לקבל אינפורמציה זו.הוסף תגובה
שימוש באוביטרל במהלך ההריון שקד 20/08/2012 | 15:22שלום, הבנתי שלפעמים משתמשים באוביטרל לא רק בכדי לעורר ביוץ אלא גם בכדי לתמוך בזקיק הצהוב בכדי שתמשיך להיות הפרשה תקינה של פרוגסטרון. ברצוני לדעת באילו מקרים נותנים אוביטרל גם במהלך ההריון? האם זהו דבר נפוץ? והאם מדובר במתן חד פעמי או תהליך ארוך טווח לאורך זמן ההריון? תודה, שקדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתן אוביטר-פרופ משיח פרופ' שלמה משיח 20/08/2012 | 15:34אוביטרל נותנים בהריון בעיקר במטרה לתמוך בגופיף הזהוב של ההריון. זה בעיקר במקרים של הפלות חוזרות וכאשר יש הוכחה שיש אי ספיקה של הגופיף הזהוב (כמו רמת פרוגסטרון נמוכה).הוסף תגובה
הריון טבעי- אולי? רוצה תינוק 11 20/08/2012 | 13:50שלום רב, בטיפול האחרון נעשתה הנצה בפעם הראשונה וקיבלתי דוקסילין ופרדניזון, לצערי הטיפול נכשל ויקבלתי ווסת בתאריך ה- 18-07-2012 החודש ניסינו טבעי ונכון להיום 20-08-2012 הווסת עדין לא הגיעה. ( נקווה גם שלא תגיע) האם שימוש בהורמוניפ הנ"ל הוא זה שגורם לאיחור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איחור במחזור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 15:17שלום,במצב העניינים שאת מתארת כל האפשרויות קיימותהוסף תגובה
תשובת מומחה הריון טבעי? פרופ' שלמה משיח 20/08/2012 | 15:18האיחור בות נובע, קרוב לודאי, מהשפעת ההורמונים גורמי הביוץ (גונל F וכדו) עם זאת ייתכן הריון. רצןי לבתע בדיקת דם להריון.הוסף תגובה
דימום- דחוף בבקשה ענת 19/08/2012 | 21:38הי אני בת 27 בהריון לאחר הפרייה (הבעיה הייתה אצל בעלי)בשבוע ה-12 ושלושה ימים, בשבוע שעבר עשיתי בדיקת שקיפות וברוך ה יצא תקין העובר היה 54 מ"מ, השקיפות: 0.9, סיכון לפי גי האישה 1:1122 ולפי שקיפות עורפית +גיל האישה 1:8562. (אציין שמהשבוע ה-5 עד עכשיו יש לי הפרשות חומות והרופא פריון בזמנו אמר לי שזה שכיח והרופא נשים גם כן ואמר שאין לי מה לדאוג כי הבדיקות תקינות- קיבלתי "אנדומטרין" עד סוף שבוע 9. (עוד אציין, שאני סובלת מבחילות, הקאות ורוק וההפרשות בדר"כ מגיעות לאחר שאני מקיאה אך לא רק) הבוקר הייתי בשירותים והייתה הפסקת חשמל כך שלא ראיתי מה נגבתי ולאחר כמה שעות הסתכלתי בפח וראיתי נייר עם דם ורק אני הייתי בשירותים- אציין שעל התחתונית גם לא לאורך היום ואני יודעת שזה לא מטחורים או משהו כי זה היה ממש צבע וצורה של מחזור אך לא הרגשתי שום כאב ושום סימן. נכנסתי ללחץ כמובן ורצתי למרפאת נשים שם עשו לי אולט' וברוך ה הכל תקין יש דופק גודל העובר 67.33 מ"מ מתאים לשבוע 13, בנוסף נצפו תנועות גוף. מצב השחלות: בצד ימין41*51בשחלה מבנים נוזלים הגדול בקוטר 27 מ"מ ובשמאלית: 24*40 בשחלה מבנים נוזלים הגדול בקוטר 18 מ"מ. הבחורה שעשתה לי אולט' גם בדקה אם יש דם ברחם או משהו שמעיד על דם ולא מצאה דבר וגם אמרה לי שיש נשים שזה קורה להן ואין לי מה לדאוג. האם עליי להיות בלחץ? עושה רושם שהרופא שלי ממש לא נבהל מזה ואומר שאם היה מודאג היה מבקש ממני מעקב שבועי אך אין צורך וזה יעבור מעצמו. אני למרות הבדיקה ממש בלחץ מעולם לא היה לי סימן של דם- זאת פעם ראשנה. סליחה על האורך. מה דעתך? אודה לך על תשובה מהירה שבוע טוב ותודה רבה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימום קל בשבוע 13 להריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 00:22ענת שלום,עושה רושם שאין סיבה לדאגה וכל הפרמטרים ההריוניים תקינים,בשלב זה אני מסכים עם עמדתו של הרופא שלךהוסף תגובה
תודה רבה ועוד שאלה קטנהענת 20/08/2012 | 10:14אז מדוע זה קורה לי? בגלל ההקאות? בגלל שעברתי הפרייה? וזה לא מהווה סיכון לעובר?הוסף תגובה
תשובת מומחה דמם בשבוע 13 להריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 11:40דמם בשבוע 13 להריון ישנם גם סיבות משנה שדמם יכול להופיע. מצוואר הרחם,או מהנרציק,לעיתים אזור השתרשות השיליה הינו סמוך לצוואר הרחם ,גם זה יכול לגרום לדימום.במקרה שלך לא נצפתה סיבה מהותית לדמם ,לכן כדאי לך בשלב זה להירגעהוסף תגובה
תודה רבהענת 20/08/2012 | 12:32ויום טובהוסף תגובה
תמיכה בהריון נעמה 20/08/2012 | 10:59שלום פרופ', שאלתי היא לגבי תמיכה בהריון לאחר IVF. אני עם תמיכה של 2 קרינון ביום. נצפה דופק ואני בשבוע 6+4. האם ישנה סכנה כלשהי במינון כזה של תמיכה - 2 קרינון ביום? איך קובעים מתי להפסיק את התמיכה? האם ישנם מדדים כלשהם? האם כשמדובר בתמיכה של 2 קרינון צריך להפסיק באופן הדרגתי? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תמיכה פרוגסטטיבית בהריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2012 | 11:35נעמה שלום התמיכה שאת מקבלת בהחלט מספיקה,נהוג לתת תמיכה בהריונות IVF עד שבועות 7-9,כל אחד לפי דרכו ונסיונו,רק נסיבות מיוחדות כמו רקע של הפלות,דמם,הפלה מאיימת יכולים להאריך את משך הטיפולהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי זקס
-
בדיקת דופלר
תרופות קשורות
-
מתילארגומטרין
-
פולימיקסין B סולפאט
מונחים קשורים
-
אטרופיה
-
כרומוזום X

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן