פורום טיפולי פוריות - עמוד 884
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
ברקסין והחזרת מוקפאים סיגל 25/10/2020 | 16:04שלום פרופסור, אני לקראת החזרת מוקפאים, לוקחת אסטרופם וגינלי ופומי, פעמיים ביום, 4 כדורים ביום. מתחתי שריר במפשעה והרופא נתן לי ברקסין ל 10 ימים. שכחתי להגיד לו שאני מטופלת פוריות, האם נטילת ברקסין עלול לפגוע בתהליך או להתנגש עם האסטרופם והאוטרוגסטן שאקח בהמשך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא אמור להפריע,בכל מקרה יש לקחת אותה לזמן מוגבל ולפני החזרת העובר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 09:00הוסף תגובה
טיפול ראשון ליאת 14/10/2020 | 16:57שלום פרופסור מנסים שנה וקצת אני ובן זוגי בני 28 לי וסת סדירה כל 29 יום ולבן זוגי מורפולוגיה 2% 3 הזרעות שלא צלחו עברנו ל- IVF פעם ראשונה - עם גונאל 200 ואחכ שילוב אורגלוטרן מזרק 1, וביום 13 למחזור שאבו לי 6 ביציות ו4 הופרו ביצעתי החזרה של עובר ביום 2 שנאמר לי שהוא מעולה (עדיין לא עשיתי בטא רק ב20.10) ושאת השאר הם יקפיאו אבל היום הרופא עדכן כי אף עובר לא הוקפא כי לא היו איכותיים. איך יכול להיות? האם זה אומר שיש לנו בעיה? בנוסף איך יכול להיות שהיו רק 6 ביציות ורק 4 הופרו? לטענת הרופא קיבלתי מינון נמוך של הורמונים בגלל המשקל (שוקלת 49 גובה 1.70) ואם היינו נותנים יותר אז היו יותר ביציות. האם כך הדבר? חוששת מאוד שהכמות קטנה מהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אשמח לשמוע את דעתך לגבי פנייתיליאת 14/10/2020 | 16:58אשמח לשמוע את דעתך לגבי פנייתיהוסף תגובה
תשובת מומחה יש לקוות שהעובר שהוחזר לך יניב היריון,ואם חס וחלילה הדבר חא הסתייע קרוב לודאי שהרופא יכתיב לך פרוטוקול משופר ויתכן עוצמתי יותר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/10/2020 | 23:34הוסף תגובה
המשך שאלהליאת 14/10/2020 | 23:51האם לדעתך יש לי בעיה בביציות? גונל במינון 200 זה לא הרבה? (אגב בוצע מיקרומניפולציה)הוסף תגובה
מקפיצה שאלהליאת 15/10/2020 | 09:26מקפיצההוסף תגובה
??ליאת 16/10/2020 | 10:22?הוסף תגובה
תשובת מומחה לדעתי אין לל בעיה עם הביציות ומוקדם להסיק מסקנות חסרות שחר כאלו פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/10/2020 | 20:04הוסף תגובה
בטאליאת 20/10/2020 | 12:39שלום פרופסור עשיתי היום בטא ויצא 20 אין לי דימום והפרוגסטרון יצא מעולה לפי מה שהרופא אמר. מקבלת תמיכה 2 כדורים ביום אנדומטרין האם יש סיכוי שהריון תקין?הוסף תגובה
תשובת מומחה אמנם הערך הראשוני נמוך במקצת אולם בהחלט יש סיכוי עדיין פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/10/2020 | 14:00הוסף תגובה
בטאליאת 22/10/2020 | 13:03שלום פרופסור, עשיתי היום בדיקת דם הבטא ירדה ל9 (לפני יומיים הייתה 20) הפרוגסטרון ירד ל32 (לפני יומיים היה 121) והאסטרדיול גם ירד ל 231 ראיתי את התוצאת באתר, הרופא עדיין לא חזר אליי. אני מבינה כמובן שזה לא תקין אין לי כאבים ואין דימום , להפסיק את התמיכה? מה לעשות? זה הריון כימי? אוף למה זה קרה לדעתך? הרירית הייתה 13 אמרו לי שהעובר היה טוב (יום 2- החזירו לו אותו שהיה 3 תאים) מה הייתה הבעיה :(הוסף תגובה
תשובת מומחה לא סביר,המינון בטווח המקובל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/10/2020 | 15:20הוסף תגובה
מה הכוונה לא סביר? לא הבנתי את תשובתךליאת 22/10/2020 | 15:40אודה להתייחסותךהוסף תגובה
אשמח לשמוע את דעתךליאת 23/10/2020 | 23:41אשמח לשמוע את דעתךהוסף תגובה
תשובת מומחה כאמור טענתי היא שלא סביר שישנה בעיה עם הביציות שלך ולגבי המינון הטיפולי הוא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/10/2020 | 21:18הוסף תגובה
דימוםליאת 25/10/2020 | 17:48שלום פרופסור אתמול קיבלתי ווסת אחרי שביום חמישי הבטא ירדה ל9 (הריון כימי) יש הרבה דימום, יותר מהרגיל, אתמול היו לי התכווצויות חזקות ברחם וכאבי בטן מטורפים וגם אני משלשלת מיום שישי. מחר או מחרתיים אעשה שוב בדיקה לראות שהתאפס. אבל למה לדעתך הווסת הזאת כל כך קשה? עכשיו נרגעו קצת הכאבים (יום 2 לווסת) אבל עדיין דימום חזק ושלשולים. אני שוקלת להמשיך טיפול נוסף בווסת הבאה ולא עכשיו, מה דעתך?הוסף תגובה
תשובת מומחה גם הפלה כימית היא סוג של הפלה העלולה להיות מלווה בדמם מוגבר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:52הוסף תגובה
הזרקת חומצה היאלרונית לפני החזרת עוברים לאה 25/10/2020 | 19:10שלום פרופ' נכבד, התחלתי פרוטוקול טיפול לפני החזרת עוברים. אני יודעת שבזמן הריון אסור להזריק חומצה היאלרונית ובוטוקוס. אך האם לפני הריון מותר חומצה היאלרונית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפולים אסתטיים-היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:50בתקופת ההיריון לא מומלץ לבצ טיפולים אסתטיים.כאמור בתקופת הטרימסטר הראשון של ההיריון - עד לשבועות 12־14 להיריון. בתקופה זו איננו מבצעים שום פעילות רפואית וודאי שלא טיפולים אסתטיים. בתקופה זו שבה הולך ומתהווה עובר ברחם, אין להחדיר לגוף שום חומר שאינו נדרש. אמנם, החומצה ההיאלורונית, אינה מופיעה ברשימת החומרים הידועים כטרטוגניים (teratogenic), כלומר כאלה העלולים לגרום לנזקים בעובר, אבל החדרת חומר זר לגוף מסיבה קוסמטית, בתחילת ההיריון נראית לי בלתי הולמת ואף אסורה. לגבי הבוטקס יודגש שבוטוליניום טוקסין מופיע כחומר טוקסי במחקרים בבעלי חיים בהיריון ולכן אסור בהזרקה לנשים בהיריון. המידע לגבי הבוטוליניום אינו חד־משמעי אך הסיכון לא נחוץ.הוסף תגובה
אוביטרל רעות 26/10/2020 | 07:49שלום רב, ב13.10 בערב הזרקתי אוביטרל, כאשר ב15.10 עברתי שאיבה בבוקר וב18.10 בבוקר עברתי החזרת 2 עוברים. בתאריך 25.10 בבוקר ביצעתי בדיקת הריון ביתית ויצא פס חזק ופס חלש. האם מדובר בשאריות אוביטרל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:25הוסף תגובה
אמינית בדיקת הריון ביתירעות 26/10/2020 | 08:42תודה רבה על התשובה המהירה! סביר כי 7 ימים לאחר החזרה כבר רואים פס? ראוי לציין כי מדובר בפס מאוד חלש.הוסף תגובה
תוצאה חיובית במקלון ולמחרת שלילית אלין 25/10/2020 | 19:19שלום, ב13.10 בצהריים בוצעה הזרעה. הזרקתי אוביטרל ב11.10 בלילה וב13.10 לאחר ההזרעה בשעות הערב... אתמול בערב 24.10 עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא פס נוסף חלש מאוד... היום בצהריים ביצעתי שוב לא יצא פס נוסף... האם זה אומר שכנראה אלו היו שאריות מאוביטרל בבדיקה הראשונה ? מחר יש לי בדיקת דם מתלבטת אם בכלל ללכת...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:39הוסף תגובה
ביציות לא בשלות קארין 25/10/2020 | 11:41שלום, אני לאחר 4 שאיבות ובכולם נשאבו כמויות יפות של ביציות (12-17) אך הן לא היו בשלות.(בודדות היא בשלות אך לא הצליחו להפרות אותם). בוצע פרוטוקול קצר עם גונאל ופרגובריס עם טריגר אוביטרל ו2 דקפפטיל, ופרוטוקול ארוך עם מונפור וטריגר אוביטרל. אך עדיין לא היו ביציות בשלות. מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חזקה על הרופא שיחפש גישה טיפולית אלטרנטיבית בתקווה שתסייע בהבשלת הביציות(עיכוב מתן הטריגר,סטרואידים,הורמון גדילה וכ..)בתקווה שמספר ביציות יבשילו ויאפשרו היווצרות עוברים מתאימים להחזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/10/2020 | 15:18הוסף תגובה
אצלי גונאל גם לא הבשיל את הביציותפרגו 25/10/2020 | 19:44ועם פרגובריס הצליחהוסף תגובה
תשובת מומחה כמובן שבחינת פרוטוקול אלטרנטיבי הנה בהחלט חלק מהאסטרטגיה הטיפולית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:38הוסף תגובה
תופעות לוואי אחרי שימור פוריות דנה 25/10/2020 | 20:45שלום אני כחודשיים אחרי סבב ראשון של שימור פוריות.(הקפאת ביציות) וסובלת מבחילות והפרעות במערכת העיכול. האם זוהי תופעת לוואי אפשרית כחודשיים אחרי? האם כדאי לבדוק את מצב ההורמונים בדם? אציין שהווסת חזרה לעצמה מאז בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לכאורה לא אמור להיות קשר,שווה בכל מקרה לבצע אולטרסאונד של האגן כדי לראות שלא נותרו ציסטות בשחלות לאחר הטיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:37הוסף תגובה
כשל שחלתי מוקדם מיכל 20/05/2017 | 18:06שלום, הנני בת 38.5 פלוס ילד אחד בן 1.9. עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי (לא ביום השלישי למחזור כי כבר שלושה חודשים לא קיבלתי בכלל) Fsh 102 Lh 76 Amh 0.1 נאמר לי ע״י רופאת הנשים שלי בקופה כי אני במצב של כשל שחלתי מוקדם. לעומת זאת, רופא נשים פרטי טוען כי יתכן ואולי אפשר להוריד את רמת ה/fsh ע״י שימוש בגלולות מרסילון פעמיים ביום. וזאת בכדי לדכא את רמת ה-fsh אם זה יצליח אז עוברים ל-ivf כבר קראתי מחקרים על הזרקת prp לשחלות ו״התנעתן״ ע״י כך, דעתך בנושא? מה עוד ניתן לעשות חוץ מתרומת ביצית? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכוי זמני של ה-fsh באצעות גלולה אינו פותר את הבעיה אלא יוצר מראית עיין של בדיקות תקינות,אולם בפועל לא יכול להיות שינוי ברזרבה השחלתית שלך,כך שהצדק עם הרופאה שלך ,ואילו עמדת הרופא מטעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/05/2017 | 16:31הוסף תגובה
רזרבה שחלתית נמוכהמיכל 21/05/2017 | 16:37תודה על המענה. איך בכל זאת ניתן להכנס להריון מהביצית שלי? כי הרופא טוען שע״י דיכוי ה-fsh ושימוש אגרסיבי בהורמונים לטיפול ivf אולי בכל זאת ניתן.. מדובר בפרופסור ״מכובד״ מנהל מחלקת ivf באחד מבתי החולים הגדולים במרכז בארץ. הייתכן שהוא משלה אותי?הוסף תגובה
הודעה למיכליעל 28/08/2018 | 08:53מיכל אשמח אם תיצרי איתי קשר אני במצב דומה לשלך והייתי שמחה לשמוע אם הצליח לך ואם כן מי הרופא.הוסף תגובה
תשובת מומחה לנסות לא יזיק פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2018 | 13:43הוסף תגובה
תשובת מומחה להלן הצעה לטיפול בתגובה שחלתית ירודה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2018 | 13:50תגובה שחלתית ירודה: זוהי השיטה שתסייע בהצלחת טיפולי הפוריות נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה, מתקשות להיכנס להריון וחוות קשיים בטיפולי פריון המתבצעים בעזרת השראת ביוץ. טיפול חדשני המשלב מספר תרופות אנדרוגניות (המבוססות על הורמוני מין גבריים), נמצא כיעיל מאוד בקרב נשים אלה ואף יכול להגשים את חלום המשפחה: כל המידע החיוני מאת: פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי רזרבה שחלתית נמוכה, היא מצב של תת פוריות הנוצר כתוצאה מכמות ירודה של זקיקי ביציות וכתוצאה מכך של ביציות בשחלות. נשים הסובלות מרזרבה שחלתית ירודה מתקשות בדרך כלל להרות ואף חוות קשיים בהצלחת טיפולי הפריון. למעשה, ירידה בכמות הביציות בשחלה נפוצה בקרב נשים בגיל מבוגר יותר, אך היא עלולה להתרחש בכל גיל בשל סיבות שונות, בניהן ניתוחים או בעיות בריאותיות שונות. רזרבה שחלתית נמוכה מהווה אתגר משמעותי בכל הנוגע לטיפולי פוריות. מהם הקריטריונים להגדרת תגובה שחלתית נמוכה, אילו טיפולים קיימים כיום ומהו הטיפול המשולב שמגדיל באופן משמעותי את הסיכוי להצלחת טיפול הפוריות? מומחה מסביר. כיצד מגדירים תגובה שחלתית ירודה? בשנת 2011, בבולוניה שבאיטליה, הוגדרו שלושה קריטריונים מרכזיים לצורך קביעת מצב בו נשים סובלות מתגובה שחלתית ירודה. למעשה, קביעת תגובה שחלתית ירודה מחייבת עמידה בלפחות שניים משלושת הקריטריונים שהומלצו: 1. גיל מתקדם או גורם סיכון אחר שעשוי להביא לתגובה שחלתית ירודה. 2. תגובה ירודה בתפקוד השחלתי במקרים קודמים – הפקה של פחות משלוש ביציות בטיפול קודם במסגרת הפרוטוקול הקונבנציונלי להשראת ביוץ. 3. תבחיני רזרבה שחלתית בלתי תקינים, antral follicle count (AFC)- מדובר במצב בו מספר הזקיקים בסיסי הקיים נמוך מ-5-7 זקיקים, ורמת ההורמון AMH (Anti Mullerian Hormone) בגוף האישה נמוכה מ- 0.5-1 כיצד ניתן לטפל בתגובה שחלתית ירודה? במשך השנים הוצעו תכשירי עזר רבים על מנת לשפר את התגובה השחלתית בזמן טיפולי זריקות להשראת ביוץ (גונדוטרופינים), אך עד כה לא נמצאה אסטרטגיית טיפול אולטימטיבית שעשויה לשפר מהותית את התוצאות במצבים אלה. שימוש בהורמונים אנדרוגנים מספר מחקרים בספרות הצביעו על היתרון הטיפולי במתן תוספות אנדרוגיניות, כמו –DHEA,rLH,HCG, LETREZOL,או טסטוסטרון תת עורי. תוספים אלה מעלים את רמת הטסטוסטרון (הורמון המין הזכרי) בגוף ובכך עשויים לשפר את התגובה השחלתית בעת הטיפול בתכשירים להשראת ביוץ (גונדוטרופינים) בקרב נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה. הטסטוסטרון חיוני לקיום התהליך ההורמונלי בשחלות (הנקרא גם סטרואידוגיניזה), ורמה מוגברת של ההורמון במרקם התוך זקיקי תורמת לתגובה משופרת של הזקיקים וכך גם לתגובה שחלתית טובה יותר לטיפול השראת הביוץ. כתוצאה מכך מספר הביציות המופק רב יותר, מתקיימת עלייה במספר העוברים המופקים ובכמות ההריונות. שימוש בהורמונים אנדרוגנים משפרים את התגובה השחלתית בזמן טיפולי הפריון המתבצעים בעזרת השראת ביוץ שימוש בלטריזול לטריזול היא תרופה המשמשת להעשרת הזקיקים באמצעות שימוש בהורמוני מין גבריים (אנדרוגנים). התרופה, הוכחה במספר מחקרים כמעלה את רמת הטסטוסטרון ואנדרוסטנדיון (הורמונים אנדרוגנים) בקרב נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה, זאת בהשוואה לנשים שלא טופלו באמצעותה. שימוש בפרגניל פרגניל היא תרופה המכילה את הורמון ההריון, המוכר כ- בטא HCG. התרופה ניתנת בהזרקה ולאחר כ-36 שעות ממועד מתן התרופה מתרחש הביוץ.תכשיר הורמונאלי זה מנוצל גם לצורך ייצוב התגובה של הקולטנים בתאי התמיכה של הזקיקים בשחלה, לעידוד צמיחת הזקיקים בשחלה ולהעלאת תגובת הזקיקים המצויים בה.למעשה התברר שהשימוש בתכשיר משפר גם תגובת הזקיקים לטיפולי הפוריות שימוש באנדרוגנים הניתנים באמצעות מריחה על גבי העור אנדרוגנים הניתנים באמצעות מריחה על גבי העור, נמצאו במחקרים כמשפרים את התגובה ההורמונלית בצורה משמעותית, וכתוצאה מכך גם מצריכים מינונים נמוכים יותר של זריקות להשראת הביוץ. למעשה, הטיפול המקדים באנדרוגנים בקרב נשים שהוגדרו כסובלות מתגובה שחלתית ירודה, הביא ככל הנראה להעצמת הרגישות של השחלה לזריקות השראת הביוץ ושיפר את תפוקת הביציות. מחקרים נוספים אף הראו שהטיפול האנדרוגיני המקדים הניתן באמצעות מריחה על גבי העור שיפר גם את מספר הביציות הבשלות, הביציות המופרות, ואת מספר העוברים האיכותיים המופקים, וכך גם העלה משמעותית את שיעור ההריונות בקרב נשים הסובלות מהבעיה. טיפול אנדרוגיני משולב כדי להעצים את התגובה השחלתית לטיפולים להשראת הביוץ, מתבצע שימוש בשלושה אמצעים המשמשים לצורך העלאת רמת האנדרוגנים בשחלה במקביל: מתן משולב של לטריזול, מתן אנדוגניים תת עוריים וזריקות HCG: אסטרטגיית הטיפול כוללת שני שלבים: השלב הראשון השלב הראשון יחל חודש לפני הטיפול הייעודי להפריה. במהלכו מתבצעת העשרה של השחלה בהורמונים אנדרוגיניים באמצעות: 1. מתן אנדרוגינים בצורת ג'ל למריחה הנספג דרך העור התכשיר – mg, 25 AndroGel הניתן במריחה כל יומיים החל מהיום הראשון למחזור. 2. מתן Letrozole 2.5 mg מידי יום . 3. מתן hCG 2500 IU (פריגניל) פעמיים בשבוע. בנוסף, בשלב הראשון ניתן גם טיפול הורמונאלי תחליפי של אסטרוגן בשלב ראשון ואסטרוגן ופרוגסטרון בשלב שני,כדי ליצור מעגל הורמונאלי מחזורי בחודש ההכנה לטיפול הייעודי(השלב הראשון). השלב השני עם קבלת המחזור, יחל טיפול ייעודי להשראת ביוץ, עד להבשלת הזקיקים. לאחר מכן תינתן זריקת זריקת HCG אשר יוצרת את מועד הביוץ, ולאחר 36 שעות ניתן יהיה לשאוב את הביציות לצורך ביצוע ההפריה החוץ גופית. פרוטוקול הטיפול החדשני, מציע שימוש מקביל בשלושה מסלולים שונים, זאת כדי להעלות את סיכויי הצלחת טיפול ההפריה החוץ גופית בקרב נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה. שיטה זו להעצמת התגובה השחלתית עשויה לשפר באופן מהותי את מספר הביציות המתקבלות בעקבות הטיפול ,את שיעור ההפריה,ואת שיעור העוברים המתקבלים וכפועל יוצא את שיעור ההריונות באותן נשים הסובלות מתגובה שחלתית ירודה.הוסף תגובה
אשמח גם לשמועיולי 26/10/2020 | 08:35הי יעל אשמח לשמוע אם עשית משהו לשפר את המצב? אצלי AMH 0.3..הוסף תגובה
לחץ להיריון אא 25/10/2020 | 22:54היי נמצאת לאחר הזרעה ראשונה לצערי שכשלה . הרופא שלי ממליץ לעשות חודש כן חודש לא הזרעה איך אתה ממליץ לי להימנע מלחץ להיריון יודעת בוודאות שזה מה שמעכב אותי ולא מצליחה לשכוח מזה (לפני כשנה היריון שנגמר בהפלה ) ככה שהכל תקין איתנו ? אפשר טיפים להורדת לחץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה 1.אין מניעה להמשיך בטיפול באופן רציף אם השחלה מתאפסת עם קבלת המחזור 2.כל פעילות אלטרנטיבית יזומה עשויה להעתיק במידה מסויימת את המיקוד שלך בבעיית הפוריות שלך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:35הוסף תגובה
זרע וכניסה להיריון א 25/10/2020 | 22:55היי אישתי נמצאת בחודש הפסקה של ההזרעה האם לדעתך זה זרע שיכול להכניס להיריון באופן ספונטני? Volume 2.5 Concentration 48 Total concentration 120 Percent of motile sperm 20 Total motile sperm 24 Vitality 42 Morphology 3 נאמר לי שיש טיפונת בעיה בתנועתיות האם בכל זאת אפשר להקלט טבעי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יש לך בהחלט סיכוי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/10/2020 | 08:28הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
לידת עכוז
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד תלת-מימד במיילדות ובגינקולוגיה
-
בדיקת דופלר
תרופות קשורות
-
פולימיקסין B סולפאט
-
בלאומיצין PFI
מונחים קשורים
-
הזרעה מלאכותית
-
בלוטות ברתולין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן