פורום טיפולי פוריות - עמוד 894
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
כשלון בנסיון לגדל עוברים מוקפאים יום 3 לבלוציסטים (לת)
מצפההה 18/10/2020 | 23:28לפני כשנה עברנו שאיבת בציות והפריה על רקע בעיה בזרע- קרוב ל0 תנועה. נוצרו כ 17 עובררים יום 3, מאז עברנו כ 4 החזרות, 2 הסתימו בהפלות( אחד כימי), ושתיים לא נקלטו בכלל. בהחזרה האחרונה היה נסיון לגדל מספר עוברים לבלוציסטים, כולם לא שרדו פרט לאחד שהתפתח לאט, אך בסוף הוחזר לרחם, אך לא נקלט. רציתי לשאול האם חוסר הצלחה בלגדל את העוברים לבלוציבטים מעיד על כך שהעוברים לא תקינים?, מה אתה מציע לנו לעשות בפעם הבאה?, בדיקות כולשהם לי או לבעלי? תגובה שיתוף פתח בלשוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פרופיל הורמונלי
אלה 18/10/2020 | 21:39ערב טוב פרופ' אשכנזי. ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום 2 למחזור ואלה התוצאות: FSH 5.4 LH 0.6 E2 פחות מ44 PROG 3.3 Prolactin 364 Testosterone 1.7 TSH 3.2 אשמח לדעתך בנוגע למשמעות הבדיקות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הבדיקות בסה״כ תקינות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 23:26הוסף תגובה
-
-
הזרעה לעומת יחסי מין
מור 18/10/2020 | 21:44היי, עברתי 3 סבבי איקקלומין ואוביטרל לתזמון הביוץ והרופא הנחה אותנו לטיימינג קיום יחסים. הפעם, משלא התרחש הריון, הרופא הנחה להמשיך עם איקקלומין למשך חמישה ימים, זריקת אוביטרל כשהוא יהיה אך הפעם לנסות הזרעה. האם סיכויי ההזרעה גבוהים יותר מבחינת הצלחתי התהליך? למה ישנה העדפה של הזרעה על פני קיום יחסים? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול המשלב השריית ביוץ הורמונלית’+הזרעה מגדילים מהותית את הסיכוי להרות ביון היתר עקב תיזמון הביוץ והחדרת כמות תאי זרע איכותיים יותר לאזור ההפריה הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 23:24הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם
חנה 07/10/2020 | 13:58שלום פרופ היום ביצעתי בדיקת דם שלושה ימים אחרי איחור אלו הם התוצאות BHCG Quant PReG -20 mlu /ml מה זה אומר תודה והאם הערכים לא אמורים להיות 200-600או שזו בדיקה שונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערך נמוך יחסית חזרי על הבדיקה עוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/10/2020 | 15:41הוסף תגובה
-
המשך
חנה 08/10/2020 | 21:08תודה פרופ על המענה יש לי בדיקת דם חוזרת ביום ראשון בגלל שישי , התחיל לי רק בניגוב מעט דם רק שאני מנגבת האם זה מעיד על כך שאם יש הריון אז יכול להיות שהוא מספיק ? הייתי בווסת אחרונה ב 5/9 ביוץ היה ב 20/9 ואתמול עשיתי בדיקת דם והערך היה 20 והיום רק בנייר דם קצתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נראה שיש בעיה עם ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/10/2020 | 23:03הוסף תגובה
-
המשך
חנה 10/10/2020 | 22:22תודה פרופ אשכנזי אז ככה יום שישי התחיל לי ממש דם הלכתי למיון , בדיקת בטא בשתן שלילית ונאמר לי שכנראה זה היה הריון כימי שלא התפתח , ושהדם זה בעצם ווסת רגילה כי לא התפתח לשק הריון עשו לי אולטרסאונד והרופא אמר שהכל ניראה בסדר ושיש לי ציסטה ושהיא לא מהווה סיכון , שאלתי אותו האם היא תפריע לי להכנס להריון הוא אמר שלא והיא דווקא טובה בשביל להכנס להריון , לפני חודש וחצי שעשיתי אולטרסאונד לא היה לי ציסטה כאילו למה היא הופיעה פתאום ? היא יכולה לעקב לי כניסה של הריון ? והאם הריון כימי מעיד שיש לי בעיה ( היה לי איחור בסך הכל של חמישה ימים )הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אירוע של הפלה כימית שכיח בטיפולים אלו והוא דווקא מעיד על סיכוי טוב חהרות בעתיד הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2020 | 10:58הוסף תגובה
-
המשך
חנה 11/10/2020 | 13:30וואי ממש תודה פרופ אשכנזי היקר ממש עודדת אותי רציתי לשאול האם מותר לי לנסות ישר להכנס להריון או שצריך להמתין אחרי הריון כימי ? היה לי ווסת ב 5/9 ואז בטא 20 וב9/10 ווסת אחרי הכימי אז אפשר אחרי הווסת הזאת או שאסור ? והאם ציסטה שאמר הרופא מפריעההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מותר להתחיל מייד בחודש העוקב להפלה לחא המתנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2020 | 20:45הוסף תגובה
-
המשך
חנה 15/10/2020 | 09:13תודה פרופ היקר באותו החודש של ההריון הכימי ביצעתי בדיקת דם אחרי ביוץ שבוע אחרי לבדוק את בפרוגסטרון ויצא לי 9.49 ng/ml ביום ה 22 למחזור . האם בפרוגסטרון שלי נמוך ואולי בגלל זה היה לי הריון כימי או שהוא תקין אשמח לתשובה בבקשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא בהכרח,אם כי תמיכת פרוגסטרון עשויה אם לא להועיל לא להזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/10/2020 | 21:37הוסף תגובה
-
תודה רבה פרופ אשכנזי
חנה 18/10/2020 | 01:21תודה רבה פרופ היקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 15:50הוסף תגובה
-
-
שאלה קצת מוזרה :)
אני 18/10/2020 | 09:13שלום פרופ׳ אני בתחילתו של סבב ivf, האם ניתן לבצע החלקה לשיער? אם כן, האם משנה באיזה שלב בתהליך? תודה רבה אני תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין מניעה,אם זה נעשה לקראת ההחזרה יש לדאוג שמדובר בחומר המותר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 15:49הוסף תגובה
-
-
גופיף צהוב
מיטל 18/10/2020 | 07:08בוקר טוב פרופ אפשר הסבר מה זה- הפרעה הורמונאלית בתפקוד הגופיף הצהוב אפשר לקבל הסבר על התופעה? האם הדבר יכול לגרום לבעיית פוריות? יש לזה טיפול? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
מיטל 18/10/2020 | 12:01חשוב לי לציין שאני בת 30 הכל תקין פרופיל הורמונאלי תקין מחזור סדיר ויש לי ביוצים תקינים בכל חודשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר הביוץ המירקם של הזקיק משתנה והופך לגופיף צהוב שתדו להפריש אסטרוגן ופרוגסטרון המשפיעים ומכשירים את רירית הרחם לקליטת העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 15:47הוסף תגובה
-
-
יחסים לפני IVF
בטיס 15/10/2020 | 02:11שלום פרופ' אשכנזי. רציתי לשאול האם יש המלצה להמנע מיחסי מין במהלך טיפול IVF- בעת ההזרקות לקראת הביוץ, או לאחר הביוץ וההחזרה? האם האקט עצמו עלול להזיק לתהליך? והאם יחסים מוגנים כן מותרים? תודה מראש על עצתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין בעיה על למועד השאיבה ו-4 ימים לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/10/2020 | 21:38הוסף תגובה
-
המשך
בטיס 18/10/2020 | 12:55תודה פרופ' על עזרתך. אין בעיה עד השאיבה גם יחסים לא מוגנים? זה לא מסוכן אם יש הרבה ביציות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בכל מקרה את מספר ימים לפני הביוץ,ומחבד זאת החוואי ותהרי ממילא זהו רצונך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 15:44הוסף תגובה
-
-
גונל f
טולי 18/10/2020 | 14:30היי פרופסור בת 34 מנסה כשנתיים להיכנס להריון, מחזור סדיר כל 31 יום, ביוץ תקין לאחר טיפול באיקקלומין+ אוביטרל שלא צלח וכעת טיפול בגונל אף 75 לאחר 7 ימים נצפה זקיק אחד שהתפתח ל20 מתוך חמישה קטנים יותר, קיבלתי זריקת אוביטרל ביום שישי 16.10 ומאז הבטן התחתונה לא שקטה, כאבי בטן ותחושה של פעילות יתר, האם תקין? מה הסיכוי להיקלט במצב הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכוי סביר בהחלט,התגובה שציינת צפויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 15:42הוסף תגובה
-
-
בטא - סיכוי להריון תקין
במבה 15/10/2020 | 13:17שלום ד"ר, עשיתי בטא ראשונה אחרי החזרת עובר (מתרומת ביצית) יום 5 - 12 ימים אחרי החזרה: 74. בטא שניה יומיים אחר כך 105. בטא שלישית יומיים נוספים אחר כך 177. האם יש סיכוי להריון תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למרבה הצער הנתונים אינם מצביעים על היריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/10/2020 | 21:26הוסף תגובה
-
שאלת המשך
במבה 18/10/2020 | 15:35עשיתי היום בטא, שלושה ימים אחרי הבטא הקודמת ויצא 563. זה נראה כמו חוץ רחמי? מה עושים עכשיו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עלייך לפנות לרופא להמשך בקרה וטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2020 | 15:40הוסף תגובה
-
-
החזרת עובר מוקפא יום 5 שלא צלח
ליאור 12/10/2020 | 11:13שלום פרופסור, אני בת 30 והחזרתי עובר מוקפא יום 5 בסבב ראשון של הפריה. סיבת הטיפול היא ספירת זרע נמוכה של בעלי ואצלי תודה לאל תקין לפי הרופא. אתמול עשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי ואכן נצפתה ווסת היום. מה הסיבה לכישלון? אם אני צעירה יחסית והעובר היה באיכות טובה מאוד לדברי האחות מדוע בכל זאת לא צלח? חשוב לציין שיש עוד חמישה עוברים יום 5 ועוד שני עוברים יום 3 .. מה סיכויי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למרבה המער למרות נתוני הבסיס הטובים אין בטיפולים אלו 100% הצלחה בין היתר בגלל האיכות הגנטית של העוברים,יש לקוות שבין יתרת העוברים המוקפאים שלך ימצא האחד הראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/10/2020 | 12:49הוסף תגובה
-
ויש קשר בין איכות הזרע שיצרה את העובר?
ליאור 12/10/2020 | 15:15או שברגע שיש עובר איכות הזרע או הביצית שיצרה אותו כבר לא רלוונטית ומה שמעניין זה אך ורק איכות העובר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לגמרי לא מדויק,עובר יכול להיווצר מזרע פגום גנטית כנ״ל לגבי ביצית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/10/2020 | 13:14הוסף תגובה
-
ואז זה אומר שהעובר פגום גנטית ולא יוכל להשתרש?
ליאור 13/10/2020 | 16:05או שגם עם זרע או ביצית פגומים גנטית שהבשילו לעובר אפשר להיקלט לעובר תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאיד הגמטות (זרע או ביצית)פגום נוצר עובר פגום שעל פי רוב נדחה ולא משתרש אולם לעיתים הוא משתרש ונוצר היריון פגום המסתיים בד״כ בהפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/10/2020 | 23:55הוסף תגובה
-
ויש דרך לבדוק את תקינות העובר גנטית לפני ההחזרה?
לאיר 15/10/2020 | 00:06לא ידוע על בעיה גנטית אצל אחד מבני הזוג אך שואלת כדי לדעתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין בעיה אבל אין מורך מיותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/10/2020 | 21:39הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
לידה שקטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת מי שפיר
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
-
תרופות קשורות
-
מטנאמין היפוראט
-
ניטרופוראנטואין
-
מונחים קשורים
-
אנלוג של LH-RH
-
בחילות הריון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן