פורום כירופרקטיקה - עמוד 24
ד"ר מיכאל שוורץ
אני כירופרקטור מוסמך משנת 1994.
חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ומורשה משרד הבריאות. עובד בשתי קליניקות פרטיות.
אני מטפל במגוון שיטות גם כירופרקטיקה מסורתית וגם עדינה. בנוסף, אני מטפל מוסמך באינטגרציה מבנית שזו שיטה שנועדה דרך טיפול ברקמות רכות לשפר יציבה לאנשים שסובלים מיציבה לקויה ובכך לעזור לסובלים מכאב.
אני מטפל באנשים שסובלים מבעיות שריר־שלד כגון:
✓ כאבי צוואר
✓ כאבי גב תחתון
✓ כאבי גב אמצעי
✓ כאבי ראש
✓ כאבי גפיים
✓ פריצות דיסק
✓ נימול בגפיים
האני מאמין שלי...
כל אדם הוא ייחודי לכן גם תוכנית הטיפול חייבת להיות מותאמת לפציינט הספציפי .
צריך הקשבה מעמיקה והבנת הצרכים של המטופל.
-
פריצת דיסק
סיגל 07/01/2016 | 22:04שלום רב. אובחנה אצלי פריצת דיסק בחוליה 5. אני מרגישה שהציבה שלי לא נכונה ויש עומס על צד ימין. היכן שקרתה הפריצה. יכול להיות שיש בעיה של אורך רגליים לא שווה שגרם לפריצה? היכן אני בודקת הבדלי אורך ברגליים ומה הטיפול????תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אורך רגליים
עומר הירש 08/01/2016 | 10:04שלום סיגל, ישנם שני סוגים של הבדלי אורך ברגליים - אנטומי ופיזיולוגי. הבדל אנטומי הוא מצב שרגל אחת ארוכה/קצרה יותר מהשניה (באופן משמעותי, שכן אצל אף אחד אורך הרגליים הוא זהה לחלוטין). מקרים כאלה צריכים להיות מטופלים ע"י הגבהה של הרגל הקצרה באמצעות סוליה מיוחדת או מדרס מיוחד. אבחון של מצב זה צריך להתבצע ע"י צילום רנטגן. רוב המקרים אינו אנטומי, אלא פיזיולוגי. במקרים אלו, הבדלים בטונוס השרירים בין שני צדי הגוף יוצרים מצב בו אם נשווה את אורך הרגליים בשכיבה, נראה שהן לא זהות. באופן מעשי בד"כ שרירי הגב התחתון מושכים את האגן למעלה בצד אחד, למשל (ש עוד מנגנונים). במצב זה תיקון באמצעות סוליה מיוחדת או מדרס יכולים לעזור לזמן קצר, אך מאד מהר הבעיה תחזור, ואפילו תחמיר. בשני המקרים, היעדר טיפול מביא למצב בוא את מסתובבת יום יום עם חוסר איזון משמעותי בלחצים המופעלים על חוליות הגב שלך, ואשר לאורך זמן בהחלט יכולים לגרום להיחלשות ואף לכשל בדיסק, ולהיא לפריצת דיסק. במידה והבעיה היא פיזיולוגית, הטיפול הטוב ביותר כיום הוא כירופרקטיקה. כירופרקטור מביא לאיזון בתפקוד מרכת העצבים, ובכך לאיזון של טונוס השרירים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי צוואר וכתף להלן תוצאות בדיקות
מרי 01/01/2016 | 06:07שלום רב בת 56 מתאמנת קבוע ומיזה כחודשיים שאני סובלת מכאבים שבאים לסירוגין ורק במנוחה כאבי צוואר וכתף שמאל,לציין שבמהלך הספורט לא כואב,רק במנוחה,בצילום שעשיתי אלו התוצאות,אשמח לתגובה ופענוח כי אני לא מבינה בזה הרבה * יישור של לורדוזיס צווארי C3,4,5,6 בחוליות ניוונים שינוים C3-4,C5-6 המרווחים של היצירות בתודה מראש מריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צילום צוואר
עומר הירש 01/01/2016 | 22:20שלום מירי, כיוון שלא ראיתי את הצילום שלך, פענוח אני לא יכול להציע לך. לעומת זאת, אשמח להבהיר את משמעות הדו״ח שציינת: לורדוזיס זהו השם של העקומה הצווארית, וכן של זו המותנית, והיא מתארת את כיוון השקערורית (בעמוד השדרה הטוראקליות העקומה נקראת קיפוזיס). הלורדוזה הצווארית צריכה להיות בעלת קימור מסויים, ואצלך ישנה השאלה של קימור זה. זהו ממצא נפוץ מאד, לצערי, ובפני עצמו אינו בהכרח בעל חשיבות משמעותית, מעבר לכך שלורדוזה שטוחה מגבירה את הסיכוי לתהליכים ניווניים בצוואר, כאבי ראש, ועוד. שינויים ניווניים הינם ממצא נפוץ, במיוחד אצל מבוגרים (בניגוד לילדים), והוא בד״כ קשור ליציבה שלנו לאורך שנים ולטראומות השונות שעברו על גופנו, גם ממצא זה בפני עצמו אינו משמעותי, ואנשים חיים נהדר עד שיבה טובה עם מלא שינויים ניווניים. לא הבנתי האם מדובר על היצרות של המרווחים הבין חולייתיים (מקום משכנם של הדיסקים), או של המרווחים דרכם יוצאים שורשי העצבים, כיוון שבד״כ כאשר מדובר בשורשי העצבים, הדבר מצויין ספציפית, אני מניח שמדובר בדיסקים. ממצא זה נפוץ כשיש השאלה של הלורדוזה, ולהיפך, והוא מציין מצב בו הדיסקים דקים מהרצוי. שוב ממצא זה אינו משמעותי בפני עצמו, מעבר לכך שיש שוב סיכוי מוגבר לשינויים ניווניים וכו׳. מאוסף הממצאים שתיארת קשה לי לומר האם יש קשר ישיר לתסמינים שלך, אבל מניסיוני הקליני, כנראה שלא. ממליץ לך בחום לגשת לבדיקה וטיפול אצל ד״ר לכירופרקטיקה בהקדם. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מודה לך על תגובתך
מירי 05/01/2016 | 18:53אני העתקתי לך את תוכן הצילום ובכל זאת אני מבינה שצריכה לגשת לכירופרקטיקה לפי דבריךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
עומר הירש 08/01/2016 | 09:57כדי לתת תגובה מקצועית על צילום רנטגן, צריך לראות אותו. הסבר ברמת ה"תרגום" של הדו"ח אפשר בהחלט לת ברוב המקרים גם בלי לראות את הצילום עצמו, אבל אם את באמת רוצה להבין מה קורה שם, מישהו צריך פיזית לראות אותו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי גב בעת נשימה המקרינים לחזה עליון
שי 03/01/2016 | 09:27שלום ד"ר הירש, כבר במשך שנה שאני סובל מאי נוחות וכאבים באיזור גב עליון, הכאב מתאפיין בזה שבעת נשימה(לרוב עמוקה לפעמים גם רגילה) נשמע קליק מאזור הגב עליון המלווה בכאב אזורי ולאחרונה מקרין חזק גם נקודתית בחזה. מיד הבנתי שכנראה מדובר בחולייה בגב עליון בעייתית או תנועתיות צלע בעייתית. יש לציין שאני מטופל כבר במשך שנה אצל כירופרקט - אחת לחודש אך מעולם לא נעשה צילום או אבחנה אלא אני מגיע, מקבל אותה רוטינה של טיפול וממשיך לדרכי עם קצת פחות כאב אך מעולם לא הרגשתי כי מנסים להצביע על הבעיה ואומרים אותה בקול מאחר ולא נעשו צילומים שונים. במישוש עם האצבעות שלי על החוליות אני בוודאות מרגיש כאב יותר גדול באחת מן החוליות העליונות אך אפשר להגיד גם שבמישוש והפעלת לחץ על החזה אפשר להרגיש את הכאב בגב עליון מתגבר ולפעמים גם מתחת לבית השחי הימני באזור הצלעות . שאלתי היא, האם תוכל להמליץ לי על כירופרקט בעל ניסיון אבחוני על אזורים אלה - גב עליון - צלעות - כאבי נשימה גביים, אני סוחב את הכאב איתי כבר שנה ואני חושש שהוא יהפך לכרוני ואצטרך לחיות איתו. אשמח להמלצה טובה של כירופרקט באיזור הצפון על מנת שאוכל להחליף את הכירופרקט הנוכחי המטפל עקב חוסר הקלה בכאב ויעילות טיפול נמוך. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כירופרקט בצפון
עומר הירש 03/01/2016 | 09:50שלום שי, באופן כללי כל כירופרקטור לומד לאבחן ולטפל באזורים שאתה מתאר. העובדה שאינך מקבל הקלה אומרת לנו שאחת מהאפרויות הבאות נכונה עבורך: 1) הטכניקה בה משתמש הכירופרטור אליו אתה הולך אינה הטכניקה האידאלית עבורך בשלב זה. 2) יתכן ויש קצר בתקשורת בינך ולבינו, והוא לא מודע לקושי שאתה חווה? ולהקלה החלקית בלבד שאתה מפיק מהטיפול? 3) יתכן ובשלב זה אתה זקוק לטיפול בתדירות גובהה יותר מפעם בחודש ישנם מס' כירופרקטורים טובים באזור הצפון, מהיכן אתה בדיוק? יש בחיפה, בכרמיאל, בתבור, בחדרה, בנהריה.... אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית עם שמו של הכירופרקטור אצלו אתה נמצא בטיפול כרגע כדי שנוכל לנסות להבין מה בדיוק הסיבה לחוסר ההצלחה של הטיפול.הוסף תגובה
-
-
המלצה על כירופרקטור
פול 01/01/2016 | 21:30שלום רב!אני המלצתי למישהי על כירופרקטור מעולה ד"ר דוד גרינבלט שטופלטי על ידו לפני שנים,אך כל הנסיונות ליצור איתו קשר עלו עלו בתוהו,איתכן ולא עובד יותר או סיבה אחרת.השאלה שלי האם במקרה ידוע לך משהו אודותיו או שהאם אתה יכול להמליץ על כירופרקטור טוב אחר בירושלים.תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כירופרקטור בירושלים
עומר הירש 01/01/2016 | 22:22שלום פול, כירופרקטורים בירושלים: ד״ר יצחק פרימן ד״ר איציק דרימר ד״ר אדם וינטר ד״ר ליאורה לידר ד״ר ג׳ין פלוטקין יש עוד מס׳ כירופרקטורים באזור. אתה מוזמן גם להיכנס לאתר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה, ולחפש לפי מיקום -ירושלים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
המלצה
מיכל 23/12/2015 | 09:04שלום רב, אודה אם תוכל להמליץ על קולגה שלך באיזור רמת השרון. מחפשת כירופרקט עבור הבת שלי בת 20. תודה והמשך יום נעים, מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצה
עומר הירש 31/12/2015 | 12:19הי מיכל,סליחה על העיכוב. בהרצליה ורמת אביב יש מס' כירופרקטורים - בהרצליה: ד"ר פיני נוימן, ד"ר רועי סרי ברמת אביב: ד"ר רונן מנדי, ד,ר שחר קנין, ד"ר דניאל קרן, ד"ר שמי שגיב.... יש עוד כמה שלא הזכרתי סתם כי אלו הראשונים שעלו לי לראש. כולם טובים, כל אחד בטכניקות היחודיות לו. החלמה מהירה ובריאות שלמה לבתך, ולך כמובן.הוסף תגובה
-
-
חוליה שזזה מהמקום
תומר 12/12/2015 | 14:05אני ספורטאי בן 13 כל החיים שלי שיחקתי טניס מגיל 5 וכתוצאה כנראה מגדילה או מכה לא שידוע לי גיליתי על ידי צילום ct שחוליה L5 זזה לי מהמקום המומחה לגב אמר לי שזה ישאר לי ככה לתמיד זה נכון? יש דרך לטפל בחוליה שזזה מהמקום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הוספת משפט
תומר 12/12/2015 | 14:11לתופעה שיש לי קוראים ספנדילוזיס דו צדדיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ספונדילוזיס
עומר הירש 12/12/2015 | 14:56שלום תומר, בלי לראות את הצילומים ובלי לקבל היסטוריה מעמיקה יתר לא ניתן לתת תשובה באמת טובה, אבל בוא נבהיר כמה דברים: ספונדילוזיס זו מילה בלטינית המתארת מצב בו אזור בחוליה אינו עשוי עצם. ספונדילוזיס טראומטי יכול להיגרם כתוצאה מנפילה או תאונה למשל, ואז פשוט אין כלום, יש שבר בחוליה. ספונדילוזיס שאינו טראומטי, כמו שנשמע שלך יש, הוא בד״כ תופעה מולדת. ספונדילוזיס יכול להיות יציב ויכול לגרום לתנועה של החוליה על גבי החוליה שמתחתיה, מצב הנקרא ספונדילוליזטזיס. אני מניח שאם זה היה המצב היית מציין זאת. כיוון שלא, אני מניח שהמצב אצלך הוא יציב. ספונדילוזיס יציב לרוב אינו גורם בעיות בפני עצמו. הבעיה היא שהסיכוי ליצירת אי יציבות הוא גבוה יותר. סביר להניח שהכאבים שאתה חווה (אני מניח שבגלל כאבים הגעת לעשות סי.טי בגילך הצעיר) אינם קשורים ישירות לספונדילוליזיס, אלא לעובדה שאתה מתאמן מגיל 5 וכנראה עושה זאת בצורה לא אידאלית בלי לקבל טיפולים מתאימים ולהשתקם אחרי פציעות קלות וכו׳. מקווה שעזרתי, ובתור אחד שחי נפלא עם הספונדילוליזיס שלו כבר עשרות שנים, תהיה רגוע, תקבע תור לכירופרקט קרוב אליך, ותמשיך להצליח. חג שמח.הוסף תגובה
-
דבר אחד שלא הבנתי
תומר 12/12/2015 | 16:37האם ניתן להחזיר את החוליה למקום באיזושהי דרך? פיזיותרפיה סד וכולי...?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוליה לא במקום?
עומר הירש 12/12/2015 | 19:53תומר, איך הבנת שהחוליה לא במקום?? הספונדילוליזיס החוליה נמצאת במקום הנכון, פשוט לא כל החוליה עשוייה עצם. כשהחוליה לא במקום המצב נקרא ספונדילוליזטזיס. במקרה זה, שוב, אם המצב יציב, אז בד״כ לא צריך לעשות כלום, יש עדויות לכך שטיפול כירופרקטי יכול לעזור, אך הן לא חד משמעיות. אם המצב לא יציב זה סיפור אחר ואז צריך מעקב ובמקרים קיצוניים ביותר, אולי התערבות כירורגית, אבל לפי התיאור שלך אתה לא שייך לקבוצה זו. בקיצור, סביר להניח שכאבי הגב שלך לא קשורים לספונדילוליזיס, וסביר להניח שאין צורך לטפל בו במיוחד, שכן סביר להניח שאתה חי איתו בשלום עוד לפני הלידה (כיוון שאתה שולל פציעה/נפילה/חבלה או כל טראומה שיכולה להסביר את המצב).הוסף תגובה
-
המשך
תומר 12/12/2015 | 20:31אז יש דרך שבה אפשר להחזיר את החוליה למקום? אני אוכל לחזור לעשות ספורט? אמרו לי שאי אפשר להחזיר את החוליה אבל ניתן להקל על הכאב אני רוצה לשמוע עוד דעה ואני לא מתכוון לתת לכאבים האלו להשפיע לי על החיים בינתיים הציעו לי פיזיותרפיה ומסאזים אבל אמרו שזה לא יוכל להחזיר את החוליה אלא רק להקל עם הכאב ישנה דרך להחזיר חוליה למקומה? או שאין צורך אם כנראה נולדתי עם זה ומה שאני צריך זה רק להקל על הכאב?הוסף תגובה
-
ספנדילוזיטיס
תומר 12/12/2015 | 20:35התופעה היא כנראה ספנדילוזיטיס מכיוון שמה שיש זה תזוזה של החוליההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ותזוזת חוליות
עומר הירש 12/12/2015 | 22:59תומר, חשוב שתבין, הדעה שאתה מקבל כאן אינה מחייבת שכן אינה מבוססת על מידע מלא. באופן כללי, אם הבעיה שלך היא כאבים, טפל בכאבים, שוב, אני ממליץ לך ללכת להיבדק ע״י כירופרקט שגם יוכל לקרוא את הצילומים שלך ולתת לך תשובה הרבה יותר מדוייקת. ספונדילוליזטזיס בפני עצמו אינו בעיה בהכרח. צריך להעריך את המצב כמו שצריך, ואז להחליט מה הדרך הכי טובה לעזור לך. יכול להיות שאפשר להחזיר אותך לפעילות מלאה, ויכול להיות שאכן יש לך ספונדילוליזטזיס פעיל מה שבהחלט מסבך את העניין. בלסיכטמו של דבר, זה לא המקום לקבל את התשובה שאתה מחפש. קבע תור לכירופרקט, תתייעץ כמו שצריך עם בדיקה מלאה ובחינה של הצילומים וכו׳ ותמשיך משם.אם אתה צריך הפניה, אתה מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית. בהצלחה!!הוסף תגובה
-
סיום
תומר 13/12/2015 | 00:16תודה רבה עומר נתת לי כמה תשובות חשובות תודה רבההוסף תגובה
-
שאלה נוספת
תומר 16/12/2015 | 20:57היי עומר דיברתי איתך לפני כמה ימים על הספנדילוזיטיס שיש לי ויש לי שאלה נוספת: אנחנו מתחילים בטיפולים ובתכנון אנחנו נעשה פיזיותרפיה ונקבל מסאז׳ים למהלך הטיפול. רציתי לדעת, חשבנו על לשלב טיפול של דיקור סיני בנוסף, מה לדעתך כדי לנו לעשות, לעשות רק את הפיזיותרפיה והמסאז׳ים, או לשלב טיפול של דיקור סיני? האם זה שילוב טוב פיזיותרפיה ודיקור סיני או שלא כדאי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפולים
עומר הירש 16/12/2015 | 21:58דעתי האישית היא שאין קשר בין הטיפולים. זאת אומרת להבנתי אין סתירה, אבל אני לא פיזיותרפיסט, לא מסאז׳יסט ולא מדקר. מעבר לכך, לדעתי הטיפול היעיל יותר למצבך הוא טיפול כירופרקטי, אבל זו כמובן בחירה שלך ושל הוריך. בכל מקרה, המון בהצלחה וחזרה מהירה לתפקוד מלא.הוסף תגובה
-
סיום
תומר 16/12/2015 | 22:22אוקיי תודה רבההוסף תגובה
-
-
ישיבה
שירן 02/12/2015 | 14:06שלום רב, מזה המון זמן כשאני יושבת על כיסא ללא משענת נרדם לי העצב מאחורי הרגל (ממש אחרי החיבור של העכוז עם הרגל) וזה מקרין לכך אורך הרגל. הכאב הוא שרירותי ,פעם בשמאל ופעם בימין. לא היו לי חבלות כלשהן בגב או טראומה. מה יכול לגרום לכאב ואיך אפשר להפסיקו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בעכוז וברגל
עומר הירש 03/12/2015 | 22:50שלום שירן, את מתארת מצב בו יש לחץ פיזי על העכוז, וכתוצאה ממנו ישנו אבדן תחושה. הסבירות הגבוהה ביותר שמדובר פשוט בירידה בזרימת הדם. האם הכאב/הירדמות נעלמים לאחר מס' דקות בהם את עומדת? האם יש משמעות לישיבה עם רגל אחת על שניה? האם שיעול/עיטוש/הליכה לשירותים מחמירה את המצב?הוסף תגובה
-
המשך
שירן 04/12/2015 | 00:34אם אני עומדת ממצב הישיבה זה משתחרר לחלוטין אם אני ממשיכה לשבת הכאב רק מתגבר וההירדמות מוקרנת לאורך כל הרגל ותחושת הצריבה ממשיכה.זה קורה במצב של ישיבה ללא משענת על הכסא כששתי הרגליים על הרצפההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך בירור
עומר הירש 04/12/2015 | 00:48האם זה קורה בישיבה עם משענת? האם יש מצבים נוספים בהם את מרגישה תחושה זו? האם לפי התיאור שלך, כמו שאמרתי, הבעיה היא בעיה של לחץ עם כלי דם. השאלה היא למה יש לחץ על כלי הדם. מעבר לכך, בד"כ תחושת הירדמות מתחילה בכף הרגל ועולה לאט למעלה, ואת מתארת מצב הפוך, אם אני מבין נכון, ב הדבר הראשון שנרדם זה אזור העכוז, ואז לאט זה יורד לרגל, האם הבנתי נכון?הוסף תגובה
-
המשך
שירן 04/12/2015 | 13:40האמת שלא שמתי לב האם ההירדמות היא מהעכוז ,הדבר הראשון שמורגש אצלי זה ההירדמות מאחורי הרגל. וזה קורה רק במצבים של ישיבה ללא משענת לאורך זמן. יכול להיות שזה פשוט ישיבה לא נכונה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ישיבה
עומר הירש 04/12/2015 | 14:53בטוח שיש רקשר לישיבה לא נכונה, אבל עדיין יש כאן בעיה שמביאה לכך שישבה לא נכונה גורמת אצלך לתסמינים נוירולוגיים. אני ממליץ לך לגשת לכירופרקט לבדיקה של הבעיה ולטיפול על מנת לפתור את המקור לבעיה, ולא רק את התסמינים שמפריעים לך. בהצלחה!הוסף תגובה
-
-
מה כירופרקט עושה
אני 04/12/2015 | 07:33היתי פעמיים אצל כירופקרקט. טיפל בי במקביל לעוד 5 מטופלים. פעם ב 5 דקות בא, נגע לי בנקודה בגב או בצוואר, השמיע קולות משונים. וזהו. התחושה היתה כאילו סתם . בשביל כמה מגיעות עדינות. כל 5 דקות. שלוקחות כמה שניות. לוקח 200 שקל. יש לו שם ומעמד. אז למה אני מרגישה שעובדים עלי? האם באוסטאוםטיה יותר יתיחסו אחי ויטפלו בי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כירופרקט עושה....
עומר הירש 04/12/2015 | 14:51שלום לך, את מתארת טיפול בשיטה שנקראת Network Spinal Analysis. זוהי שיטה שונה באופן די ברור מרוב הגישות הקימות לטיפול כירופרקטי, אך אין זה אומר שהיא טובה יותר או פחות מכך שיטה או טכניקה אחרת. בשיטה זו המטרה היא לתת גירויים עדינים ביותר, ואז לתת לגוף לעבד אותם, וכך ליצור שינוי בתפקוד מערכת העצבים. לכן גם ניתן לטפל במס׳ אנשים במקביל. בשיטה זו התוצאות לרוב מורגשות רק כעבור מס׳ טיפולים לא קטן (למיטב זכרוני רוב המטפלים בשיטה זו עובדים בסדרות של 24 טיפולים, אך אינני מומחה בשיטה זו), ולכן לא הייתי מצפה לשינויים משמעותיים אחרי 2 מפגשים. יש אנשים ששיטה זו משנה עבורם את החיים, ויש אנשים שהיא משפיעה עליהם מעט מאד. אני לא יודע לומר איך ולמה, זו שאלה שהייתי מפנה למטפל שלך. בקיצור, אני בטוח שהכירופרקט שלך אכפת ממך, ושהוא מתייחס אליל במלוא הרצינות, אבל אולי כדאי להפנות אליו את חששותיך, שכן עודה רושם שלא עשיתם תיאום ציפיות מספק בתחילת העבודה. החלמה מהירה.הוסף תגובה
-
-
פלוני
פלוני 29/11/2015 | 14:45שלום, מבקש המלצה לכירופרקט מומחה שמתאים לבעיות כף רגל?.( שמעתי על ד"ר דקלה אורן וד"ר מוטי טלר, מה דעתך לגביהם באופן כליי ובהקשר לבעיה שלי). קצת חושש ממניפולציות באזור עמוד השדרה והצוואר, האם ניתן לטפל מקומית רק בכף רגל?. הבעיה היא קיצור קל בגיד אכילס, פלטפוס מאוד שטוח עם פרונאציה ניכרת, דלדול בכריות השומן' רגישות ע"פ הקלקנאוס התחתון ללא הפסציה הפלנטרית,עקבים בואלגוס ללא תיקון מלא של הקשת האורכית, תנועת המפרקים סביב הטאלוס טובות, בליטה גרמית עם לחץ של הנאקביקולאר כלפי הרצפה.,, כאשר הלחץ והכאב הוא באזור העקב בעיקר בעת עמידה מיד ובזמן הליכה הלחץ מופחת ובמנוחה לעיתים יש שאריות של לחץ מאחורי העקב.(הרופא אמר שזה לא דורבן והמדרס עוזר רק חלקית).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כף רגל
עומר הירש 29/11/2015 | 20:45וואוו, שאלה כזו מפורטת עוד לא קיבלתי. לגבי הכירופרקטים עליהם שאלת, מצטער, זה לא הפורום לתשובות כאלו, לטוב ולרע. אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית בנושא. לגבי שאלתך, מאיזה אזור בארץ אתה? באזור דן הייתי ממליץ על ד״ר אדם סילק או גיא אלמוג. באזור נתניה הייתי ממליץ על ד״ר רועי סרי. באזור מודיעין הייתי ממליץ על ד״ר גילאון גוברין. לגבי כף הרגל עצמה, יש תרגילים מצויינים לשיפור תפקוד הקשתות, נקראים Short foot exercises. אני לא בטוח מה אתה רוצה לדעת מעבר לכך. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
-
המשך באותו עניין
אסנת 26/11/2015 | 18:07תודה רבה לתגובתך. האם ברור נוסף לגבי האי הגרמי הוא מיפוי עצמות או MRI? לגבי נקודת הכאב, הכאב עצמו הוא ממש על עצם הפוביס עצמה, הנקודה הכאובה ביותר היא ה"גוש" הבולט שכנראה הוא אותו גיד מעובה שנראה באולטראסאונד והלאה ממנו לעבר נקודת החיבור של עצם הפוביס והבטן התחתונה. הכאב שאני חשה איננו במפשעות/ירכיים פנימיות. מלבד ביומכאניקה או תנועה לא נכונה האם יש עוד סיבות להתלקחות דלקת באזור רקמות שעל מפרק/עצם "מוזר" שכזה? למשל מחלות כלשהן,זיהומים וכו'? כמו כן, האם לדעתך הכדורים שקיבלתי (שיש הן תוםעות לוואי לא נעימות בכלל) אכן יעילות? ושוב הרבה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך תשובה
עומר הירש 26/11/2015 | 23:19ראשית, בטרן זה נוגד דלקת לא סטרואידלי, מאותה משפחה כמו איבופרופן (אדביל), אטופן וארקוקסיה. אילו תופעות לוואי את חווה? למרות שזה אולי לא הפורום המתאים לדיון הזה.... בכל מקרה, בהנחה והבעיה שלך היא אכן דלקת, לא זיהומית, אז זה בהלט יכול לעזור לך. תמיד צריך לשאול מדוע נוצרה הדלקת. יכול להיות שהבירור של ה"אי הגרמי" ידרוש מיפוי עצמות. האם הצילום בשעשו לך היה מכיוון אחד או שני כיוונים? זאת אומרת רק מקדימה, או גם מהצד? בדיקות דם סביר להניח לא יתנו הרבה בשלב הזה, אבל יכול להיות שבעתיד יהיה לכך מקום, במיוחד בהקשר של חיפוש אחר סמני דלקת. האם היו לך בעיות של כאבים בפוביס במהלך ההריונות? האם סבלת מסימפיזיוליזיס? סיבה אפשרית נוספת לכאבים כאלו היא הרניה ,("בקע") אינגווינלית.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בספורט
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
-
מונחים קשורים
-
"אוזן כרובית"
-
אנאירובי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס