פורום כירופרקטיקה - עמוד 25
ד"ר מיכאל שוורץ
אני כירופרקטור מוסמך משנת 1994.
חבר האגודה הישראלית לכירופרקטיקה ומורשה משרד הבריאות. עובד בשתי קליניקות פרטיות.
אני מטפל במגוון שיטות גם כירופרקטיקה מסורתית וגם עדינה. בנוסף, אני מטפל מוסמך באינטגרציה מבנית שזו שיטה שנועדה דרך טיפול ברקמות רכות לשפר יציבה לאנשים שסובלים מיציבה לקויה ובכך לעזור לסובלים מכאב.
אני מטפל באנשים שסובלים מבעיות שריר־שלד כגון:
✓ כאבי צוואר
✓ כאבי גב תחתון
✓ כאבי גב אמצעי
✓ כאבי ראש
✓ כאבי גפיים
✓ פריצות דיסק
✓ נימול בגפיים
האני מאמין שלי...
כל אדם הוא ייחודי לכן גם תוכנית הטיפול חייבת להיות מותאמת לפציינט הספציפי .
צריך הקשבה מעמיקה והבנת הצרכים של המטופל.
-
כאבים בפוביס ותוצאות צילום
אסנת 26/11/2015 | 09:10שלום,אני בת 39 בריאה בד'רכ, פעילה תנועתית מתון למדי ואמא ל3. לפני שבוע כאבים חזקים מעל עצם הפוביס וגוש כואב. באולטראסאונד נמצא טנדינוזיס באדוקטור לונגוס עם התעבות הגיד ויתכן אנטזופטיה. נשלחתי לצילום אגן שם נמצא ספינה ביפידה, post של S1.ווריאונט. ורושם לאי גרמי סמוך לSlj. קיבלתי בטרן ל10 ימים. עדיין כאובה ומוגבלת תנועתית. מה משמעות הצילום? האם יש להמשיך ברור כמו מיפוי או בדיקות דם? כיצד מתחילה דלקת שכזו בגיד ללא מאמץ גופני או מתיחה חזקה במיוחד? אודה לחוות דעתך, הרופא המפנה שלי לא זמין עד יום ראשון...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בפוביס וצילום
עומר הירש 26/11/2015 | 17:32שלום אסנת, דלקת שכזו יכולה להתפתח גם בעקבות פעילות שגרתית לא תקינה, ואז מספיק החלקה קטנה, או תנועה לא טובה כדי לגרום להחמרה שכזו. לגבי הצילום, סביר להניח שהספינה ביפידה נמצא שם מלידה, ולכן סביר להניח שאינו מהווה ממצא משמעותי, בעיקר כי את מדווחת שלא היתה לך טראומה. לא ברורה לי המילה ווראונט אי גרמי סמוך ל SIJ = Sacro-Iliac joint, דורש ברור נוסף, שכן יכול להיות הרבה דברים. כאבים כמו שאת מתארת יכולים להיות תוצאה של ביומכאניקה לא תקינה של האגן, נקודות הדק בשרירים שונים, במקרה שלך סביר להניח שמדובר באדקטור לונגוס, ועוד. את יכולה לנסות למצוא את הנקודה הכואבת בחלק הפנימי של הירך, ואם מצליחה למצוא אחת, במיוחד עם לחץ עליה מביא לכאב שאת מתארת, אז לחץ קבוע עליה, עד לרמה סבילה, במשך כדקה יכול מאד להקל על הכאב. ניתן לחזור על הפעולה פעמיים-שלוש ביום. אם אני יכול לעזור עוד, את מוזמנת לפרט יותר ואמשיך משם.הוסף תגובה
-
-
שאלות
אבי 25/11/2015 | 13:25שלום, -בישבה נכונה ללא משענת לגב-האם צריך ל"שחרר" את שרירי הבטן או שצריך להחזיקם? -מדוע קל יותר להזיז את האצבעות נהר אחת אחרי השנייה כשהן בצורתן הטבעית והפרק מורם טיפה,מאשר כשהן שטוחות על השולחן והפרק כולו גם על השולחן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובות
עומר הירש 25/11/2015 | 16:24לגבי ישיבה ללא משענת, שרירי הבטן הקדמיים - ה"ריבועים" צריכים להיות משוחררים, אך שרוחביים והאלכסוניים יכולים בהחלט להיות מכווצים, באופן חלקי (30-50%), מה שעוזר גם לשמור על היציבה הנכונה. לא הבנתי את השאלה השנייה. מה הכוונה בצורתן הטבעית? על איזה פרק אנחנו מדברים?הוסף תגובה
-
המשךשאלה
אבי 25/11/2015 | 22:45תודה על התשובה לשאלה הראשונה לגבי השנייה התכוונתי כשמניחים את את כל היד על שולחן ופורשים את האצבעות,תנועתן אחת אחרי השנייה מהר,טיפה קשה יותר מאשר כשכל כף היד נמצאת בפוזיציה כמו שמחזיקים כדור (לזה התכוונתי הצורה הטבעית של האצבעות). כשכף היד נמצאת בפוזיציה הזו יותר קל להזיז את האצבעות מהר. מדוע זה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הנעת אצבעות
עומר הירש 25/11/2015 | 22:55כאשר האצבעות פרושות לחלוטין השרירים אינם במצב רפוי, ולכן הנעת האצבעות אינה חלקה כמו במצב רפוי בו אין צורך להתגבר על פעילות שרירית קיימת.הוסף תגובה
-
-
שריר
טובה 25/11/2015 | 13:52הי, תהיתי מה קורה בפעולת השריר-כששריר מתכווץ זה אומר שהסיבים שלו מתכווצים נכון? אם זה כך ,אז מה זה אומר שהשריר מכווץ עד לרמה שמונעת/מגבילה מאוד תזוזה של האיבר בגוף? מה גורם בכיווץ חזק שאז אי אפשר להזיז את האיבר בגוף? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כיווץ שריר
עומר הירש 25/11/2015 | 16:28השרירים שלנו אינם אברים עצמאיים שבתוכם יש סיבים. השריר מורכב מסיבים-סיבים, שבתורם מורכבים מתאי שריר שבתוכם נמצאים סיבים מקרוסקופיים בשם אקטין ומיוזין שמבצעים את פעולת הכיווץ ע"י כך שהם מגיבים אחד עם השני. http://kids.britannica.com/comptons/art-90166/The-skeletal-or-striated-muscles-of-the-human-muscular-system כיווץ הסיבים בתגובה לגירוי חשמלי או עצבי בסופו של דבר מביא לכיווץ ה"שריר" כולו. כאשר השריר מכווץ בחזקה, זה כמו שמותחים קפיץ מאד מאד חזק, עד למצב בו לא ניתן להזיז את המנוף במחובר אליו בלי לשחרר את הקפיץ (בעוד שבכיווץ חלש עדיין ניתן להזיז, אך עם התנגדות). אני מקווה שזה עונה על שאלתך, ואם לא, את מוזמנת להרחיב או לפרט ואענה בשמחה.הוסף תגובה
-
-
כאבים לא ברורים
עדי 21/11/2015 | 00:01שלום ד״ר, יש לי כאבים בכמה אזורים בגוף יותר מ4 חודשים. התחיל מאחורי ברך שמאל, חשבתי שזה דלקת והפסקתי פעילות ספורטיבית. בעת הליכה או עמידה ממושכות יש כאבים באזור האגן, בייחוד באזור מפרק הירך והמפשעות. ולבסוף התחילו כאבים במרפקים ובשורש כף היד ב2 היידים. תחושה של כבדות בידיים, רעד ביד ימין בזמן מנוחה ובבוקר שרירים מכווצים בייחוד גב וצוואר. אורתופד המליץ על פיזיותרפיה ולא סיפק מראש על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך משפט אחרון שנחתך
עדי 21/11/2015 | 00:04אורתופד לא סיפק הסבר מרגיע או מספק. בדיקות דם יצאו תקינות מלבד ברזל גבוה. אני חוששת מאוד. תודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים לא ברורים
עומר הירש 21/11/2015 | 09:15שלום עדי, צר לי לשמוע על מצבך הלא נעים. האם קרה משהו לפני 4 חודשים? תאונה? חבלה? אירוע משמעותי בחיים (חיובי/שלילי)? שינוי תזונתי/עבודה/מגורים/מערכות יחסים? בת כמה את? האם ישנה היסטוריה של תגובות אוטואימוניות? לצערי מהסיפור שהעלית כאן איני יכול לתת לך תשובה מספקת. לעיתים צרור תופעות שכזה יכול לנבוע מחבלת ראש או צליפת שוט, או מתופעה דלקתית/אוטואימונית כזו או אחרת. אני הייתי פונה לייעוץ אצל נוירולוג בהקדם, ולא אורטופד. נשמע שמקור הבעיה שלך הוא עצבי/מטבולי ולא ביומכאני. הייתי שם לב מאד לתזונה שלך ובודק האם יש החמרה בתסמינים ביום-יומיים אחרי מאכלים מסויימים. כמו כן, חשוב לבדוק רמות של ויטמין די, בי 12, חומצה פולית והורמוני תירואיד (TSH, free T3, free T4 - חשוב לבדוק את כל השלושה).הוסף תגובה
-
כאבים לא ברורים
עדי 22/11/2015 | 08:15תודה על התשובה המהירה והמפורטת! אני בת 27, לא היה אירוע או שינוי שקדמו למצבי הרפואי. זה התחיל בהדרגה והסקתי שזה קשור לפעילות מאומצת במכון כושר. אני רואה קשר ישיר בין הכאבים למאמץ. מלבד הרעד ביד שמתקיים במנוחה. ההיסטוריה הרפואית שלי כוללת כאבים חוזרים ונשנים בשורש כף היד וכאבים בגב תחתון. האם אתה עדיין ממליץ לפנות לנוירולוג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים לא ברורים המשך
עומר הירש 22/11/2015 | 10:13הי עדי, הסיבה שאני חושב שיש מקום לגשת לנוירולוג היא הכאבים הדו צדדיים במרפקים ובשורש כף היד, וכן האעד ביד. בניגוד לכאבים בברך במפשעות ובאגן, ואותם ניתן בקלות לקשור לפעילות הפיזית, את התלונות האחרות קשה לקשור אליה, והאופי שלהן נשמע הרבה יותר נוירולוגי מאשר ביומכאני. השאלה היא מהו הרקע הנוירולוגי - ניווני? מטבולי? אוטואימוני? מחד את אומרת שיש קשר ישיר בין הכאבים ובין פעילות, ומאידך אמרת שהפסקת פעילות אבל הכאבים המשיכו להתפשט בגוף. זה מצביע לדעתי בעיקר על בעיה מטבולית או אוטואימונית. הסיבה לפניה לנוירולוג היא בעיקר על מנת לשלול מצבים נוירולוגים מורכבים. במידה ולא נמצא בעיה נוירולוגית חמורה, אני ממליץ לך לגשת לטיפול אצל כירופרקט כמובן, רצוי אחד שמשלב גם ייעוץ תזונתי/תוספי תזונה במרפאה, שכן לדעתי זהו מרכיב חשוב במצבך.הוסף תגובה
-
-
כאבים באזור עצם הזנב
ענת שטיינבק 20/11/2015 | 01:08שלום . לפני כ 4 חודשים התחילו לי כעבים חזקים באזור עצם הזנב המלווים בגוש נפוח בצד שמאל שכל מגע מקרי איתו מקפיץ את רמת הכעב. טופלתי ב 2 סוגי כדורים אנטידלקתיים (איני זוכרת את שמם) כל טיפול במשך 14 ימים אך לא היה שיפור במצבי, הכאב מונע ממני לשבת ולתפקד, רכשתי כרית אורטופדית לאצם הזנב בהמלצת האורטופד ולאחר שלושה חודשים כאלה בהם לא חל שיפור הופנתי לבדיקת מיפוי עצמות. תוצאות הבדיקה יצאו לא פטולוגיות והגוש אומנם כמעט וירד אך הכעבים עדיין שם.האם זה אומר שהבעיה שלי לא בעצמות ואם לא אז מה יכול להיות הסיבה לכאב? אני מיושת ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בעצם הזנב
עומר הירש 20/11/2015 | 01:33שלום ענת, לא ממש הבנתי היכן הרגשת את הגוש - האם בשריר, בעצם, מתחת לעור? גוש כזה יכול להיות ליפומה - רקמה שומנית שבד"כ לא עושה שום דבר, אך אם היא מזדהמת יכולה להיות מאד כואבת! אפשרות אחרת היא כמובן רקמת שריר עם ספאזם, או נקודת הדק, שיכולה בהחלט לגרום לכאבים עזים, למרות שלרוב הכאבים יופיעו גם במקרים אחרים, ולא רק במגע. אפשרות נוספת היא תהליך דלקתי כזה או אחרת במפרק האגן, בעצם הזנב או במבנה אחר בסביבה, למרות שבמקרה זה הייתי מצפה שהגדורים שלקחת יעזרו. כיוון שמיפוי העצמאות יצא לא פתולוגי, אני מניח שאין מדובר בתהליך ממאיר בעצמות או במפרקים. אחרי כל זה, אנחנו מגיעים לנקודה בה אנחנו לא ממש יודעים מה הבעיה מתוך האפשרויות שהעלתי, כאשר כמובן תמיד יתכן והבעיה האמיתית היא משהו אחר שלא חשבתי עליו כרגע, והדבר היחיד שאני יכול להגיד לך זה להגיע לבדיקה אצל הכירופרקט הקרוב לביתך, ולקבל דעה יותר מבוססת. את יכולה כמובן לנסות לשים קור על האזור - מגבת מטבח לחה על המקום הכואב, ועליה שקית של סנפרוסט למשך 15-20 דק', או עד שאת מרגישה תחושה של נימול. אם את רוצה להרחיב או לפרט כאן או בפרטי, אשמח לנסות לעזור יותר.הוסף תגובה
-
-
מה פירוש המושג שינויים ספונדילוטים שנראו בצילום המותן
סוזי 13/04/2011 | 19:21הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סוזי שלום
ד"ר אלמוג 13/04/2011 | 19:42שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ואין הדבר הכרח שכאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד. כמובן שהתופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר גיא אלמוגהוסף תגובה
-
על שינויים ספונדילוטים ודיסקוגנים
בנצי הלוי 16/06/2011 | 18:44אודה לך אוטופד יקר אם תואיל להסביר לי את המשמעות של "שינויים ספונדילוטים דיסקוגנים c4-c7" כפי שניראו בצילום עמוד שידרה צווארי. ואילו בכתף שמאל "ניראו שינויים ניווניים מינימליים". אני בן 56.5 ובריא כל הזמן. אני פקיד העובד כל היום מול מחשב. האם יש לכך קשר לגיל ו/או למקצוע ו/או לשניהם גם יחד. כמו"כ, אני סובל מכאבים עמומים ועזים מידי פעם מזה כחודש ולמרות כדור נקסין 250 מ"ג שאני נוטל מזה כשבוע, שום דבר לא עוזר. ושוב פעם תודה על עזרתך במתן הסברים מקצועיים. אגב, נהגתי עד לפני כ-3 שנים על קטנוע באופן רצוף כ 34 שנים ומעולם לא סבלתי משום כאב. ושוב פעם תודה לך.הוסף תגובה
-
בct שינויים נווניים ביןחוליות ע"ש צווארי והצרות המרווחים ושינווי דיסקגינים הגבהים c4-c5-c6-c7
טאהא נעים 17/11/2015 | 08:15אניבן 59 אח במקצוע לפני שנה וחצי עברתי תאונת דרכים תאונת עבודה סובל מכאבים חזקים בצוואר המקרנים לידיים ימין ושמאל עם רדימות יותר בלילה מאשר ביום האם ליחס את ההחמרה לאונה או זה כתוצאה משנווים נוונים עם הגיל לציין שלא היו הכאבים האלה לפני התאונה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינויים בצילום וכאבים
עומר הירש 17/11/2015 | 11:42שלום בנצי, אני רואה שהודעתך מלפני 4 שנים לא נענתה, ולכן אענה כאן. ראשית אציין שד"ר גיא אלמוג אינו אורטופד, אלא דוקטור לכירופרקטיקה, כמוני. שינויים פסונדילוטיים דיסקוגנים - הכוונה לשינויים ניוונים הן בחוליות והן במרווחים הבין חולייתיים, שמכילים את הדיסק. בפני עצמו אין לכך משמעות, בהתחשב בגילך ובמקצוע שלך, אלא אם בבדיקה מתגלים סימנים שמעידים כי יתכןם ויש מעורבות של המבנים הרלוונטים בתסמינים שלך. לצערי איני יכול להגיב לעומק על שאלתך לגבי הכאבים, שכן היא כללית מדי. אחת השאלות שיש לשאול היא - למה הפסקת לרכוב על קטנוע? בנוגע לעבודה - סביר מאד להניח שחל מהשינויים, ואף חלק מהכאבים שאתה חווה קשורים באופן ישיר לעבודתך, וכי עליך לשנות ולשפר את צורת הישיבה שלך, עמדת העבודה וכו'. בהצלחה ובתקווה שכל מכאוביך כבר נעלמו מזמן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצוואר ובידיים
עומר הירש 17/11/2015 | 11:48שלום לך, התשובה לשאלתך היא שסביר מאד להניח שהכאבים שאתה חווה קשורים בצורה זו או אחרת לתאונה שעברת. לא "הזדקנת" מספיק בשנה וחצי האחרונות כדי להצדיק הופעה פתאומית (יחסית) של כאבים כאלו, במיוחד אם אתה מציין שהם לא היו קיימים לפני כן. כאבי צוואר שמלווים בכאבים שבשתי הידיים יכולים לנבוע ממס' גורמים. אחד מהם הוא כמובן שיש 2 בעיות בשני הצדדים, בלי קשר ישיר ביניהם, למעט אולי הגורם (תאונת הדרכים למשל). בד"כ זה אינו המצב. אגב, לא פרטת את התחושות בידיים - היכן בידיים, מה אופי הכאב - שורף, כואב, דוקר, זרמים וכו'. אפשרות אחרת היא שיש מעורבות מרכזית של אחד הדיסקים בצוואר, מה שיכול להיות מצב מאד לא נעים אם הוא מתקדם. אפשרות שלישית היא שישנו תהליך מרכזי אחר בחוט השדרה, כגון סירינגומאיליה (syringomyelia). יש לשלול את כל המצבים החמורים יותר לפני שמתחילים טיפול, שכן הזנחה של בעיות אלו יכולה להחמיר את המצב ולהמשיך אדרדרות. המלצתי אליך היא לגשת קודם כל לרופא המשפחה לבדיקה. סביר להניח שיפנה אותך לאורטופד, אשר ימליץ על צילום, ואולי אף CT. אישית אני הייתי מפנה אותך לצילום צווארי בעמידה, ואם יש צורך אז גם לסריקת CT. בהצלחה בינתיים,הוסף תגובה
-
-
שריר
לירון 12/11/2015 | 03:19שלום רב, מה זה אומר שכיווץ השריר לפני פעולת דחיפה מתרחשת אלפית שנייה לפני הדחיפה עצמה והאם זה קשור בגודל החפץ אותו רוצים לדחוף?..ככל שהחפץ כבד יותר קח כיווץ השריר חזר יותר ומדוע? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כיווץ שרירים לפני תנועה
עומר הירש 12/11/2015 | 10:47שלום לירון, בכל תנועה שאנו מבצעים, מהקטנה ביותר ועד הגדולה ביותר, יש מספר שלבים. השלב הראשון הוא תמיד ייצוב מוד השדרה, ולכן השרירים הראשונים להתכווץ הם תמיד השרירים שעוטפים את עמוד השדרה, ובד"כ צד אחד לפני הצד השני בהתאם לצד שבו עומדת להתבצע התנועה. השלב הבא, הוא ייצוב המפרקים שקשורים לתנועה, לדוגמא - אם אני רוצה להרים משקולת, אני צריך לייצב את הכתף, המרפק, שורש כף היד וכו'. את הפעולה הזו מבצעים אותם שרירים שעומדים לבצע את התנועה, כמו גם שרירים אחרים שמעורבים פחות בתנועה, כאשר בתוך כל שרירי ישנם סוגי סיבים שונים. סיבים מסוג אחד הם סיבים הנקראים "fast twitch" והם מופעלים ראשונים, ומייצבים את המפרקים, הסוג האחר הוא ה"slow twitch", שהם בד"כ אלו שמבצעים את הפעולה עצמה. אין קשר בין סדר הפעולות לסוג החפץ, כובדו או צורתו. ההבדל היחיד יהיה באיזו תוכנה מוטורית אנחנו משתמשים (לדחוף משקולת ולמשוך משקולת זה לא אותו הדבר, להרים משקולת של 5 ק"ג ושל 50 ק"ג זה לא אותו הדבר), מה שישפיע על השרירים הספציפיים שיופעלו, ועוצמת גיוס הסיבים שיופעלו, אבל הסדר הכללי הנ"ל נכון בכל מקרה. אציין רק שלגבי מסת החפץ - כן זה ישפיע על עוצמת הכיווץ - חפץ כבד יותר דורש יציבות גדולה יותר וגיוס גדול יותר של שרירי על מנת להזיזו, אבל עדיין היציבות תבוא לפני ההזזה. מקווה שעניתי על השאלה.הוסף תגובה
-
-
שאלה
נעמה 07/11/2015 | 16:40שאלה על תנועת הצבעות-שמתי לב שאם מזיזים את הזרוע מלפנים הגוף ובחזרה תוך כדי תנועת האצבעות (כמו בנגינה על פסנתר) אחת אחרי השנייה,במהירות,נעשית בהרבה יותר קלות מאשר אם מזיזים את האצבעות במהירות אחת אחרי השנייה ומשאירים את היד סטטית. אפשר לדעת מהי הסיבה הפיזית העומדת מאחורי זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תנועת אצבעות
עומר הירש 07/11/2015 | 22:39שלום נעמה, אני לא בטוח שאני מבין את השאלה שלך. מה שאני מבין הוא שאת רוצה לדעת מדוע הנעת האצבעות של היד הינה מהירה יותר כאשר היא מתבצעת יחד עם תנועה של האמה/הזרוע. התשובה היא ראשית שלא אמור להיות הבדל משמעותי, ואם יש הבדל כזה צריך לבדוק מדוע הוא קיים. אחת האפשרויות היא שישנה בעיה תפקודית ביעילות התפקוד של המוח הקטן (צרבלום), כאשר הנעת היד משפרת את התפקוד שלו, ומאפשרת שליטה טובה יותר באצבעות. הרבה מעבר לכך קשה לי לענות, אם את רוצה להבהיר את שאלתך, אשמח להתייחס מעבר. שבוע טובהוסף תגובה
-
המשךשאלה
נעמה 09/11/2015 | 16:41אולי אני אגע בנושא בדרך אחרת-אם אני מכווצת חזק את שרירי הזרוע אז כן יש קשר ישיר לתנועת האצבעות והתנועה היא מוגבלת יותר מאשר אם שריר הבייספ משוחרר. מדוע זה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תנועת אצבעות וזרוע
עומר הירש 09/11/2015 | 17:42בהתאם להסבר, אני מניח שהמנגנון הוא כזה - כיווץ שרירי הדו ראשי (בייספס) יוצר עליה רפלקסיבית בטונוס במדור הקדמי של הזרוע והאמה. כתוצאה מכך, השרירים האחראים על כיפוף האצבעות נמצאים בהפעלה חלקית, ויותר קשה להפעיל אותם בצורה חופשית. אפשר עם ריכוז לכווץ את הדו ראשי ובצורה מאד מודעת לשחרר את שאר השרירים, ואז לרוב הקושי שאת מתארת לא מורגש, או מורגש פחות.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
נעמה 09/11/2015 | 19:03תודההוסף תגובה
-
-
כאבים בברך
שירה 26/10/2015 | 22:38שלום עומר, אני סובלת מכאבים בחלק האחורי של ברך שמאל, הכאב מציק בקימה. בבדיקת רופא ניתן למשש ציסטה על שם בייקר. (מה הכוונה?) יתכן שיש גם קרע במניסקוס. איזה טיפול או תרופה עלי לקבל כדי לטפל בברך ולהרגיע את הכאב? תודה, שירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
החרפה בכאבים בברך
שירה 31/10/2015 | 15:25במהלך השבוע היתה החרפה במצב ויש קושי וכאבים חזקים בברך ( מהברך למטה ). הייתכן שמדובר בדלקת? מה אתה ממליץ לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה ע"ש בייקר
עומר הירש 01/11/2015 | 11:58שלום שירה, סליחה על היעדר תשובה, עיכובים בשל הסופה... ציסטה ע"ש בייקר היא פשוט ציסטה (אזור בו יש הצטברות של נוזלים עטופים בקפסולה) הנמצאת המיקום ספציפי - במקרה של בייקר, מאחורי הברך. ישנן סיבו שונות להיווצרות הציסטה, אך בשל מיקומה היא יכולה לגרום לכאבי םבמקרים רבים, אך אני מניח שאת רוב הנ"ל ידעת כבר. השאלה הנשאלת היא מה בביומכאניקה של הברך שלך לא עובד כמו שצריך, ובגללו התפתחה הציסטה, וכנראה שגם הכאבים. על מנת לענות על השאלה הזו צריך כמובן לבדוק אותך כמו שצריך. בתשובה לשאלתך הראשונה, גום בהקשר של ההחמרה, ההמלצה שלי היא זהה- גשי לבדיקה, רצוי ע"י כירופרקט, רצוי אצל אחד שמתמצא היטב בגפיים (אם את רוצה המלצה כתבי לי באופן פרטי את אזור מגוריך ואשתדל לעזור). למציאה נוחה את מוזמנת להיכנס לאתר של האגודה הישראלית לכירופרקטיקה : www.israeldc.com ולחפש מטפל לפי המיקום בארץ. לצערי אני לא יכול לספק לך תשובה יותר חד משמעית.הוסף תגובה
-
-
מתיחה לעמוד השדרה (לת)
עו"ד אילון 28/10/2015 | 08:01חשוב לי להציע לסובלים מכאבי גב את מיטת ההיפוך- גב BACK, שרק בעזרתה חזרתי מהר לשגרת חיים ללא כאבים וזאת אחרי אין סוף טיפולים. www.gavback.co.il. מעולה כולל השרות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
פאמציקלוביר
-
מונחים קשורים
-
דופק
-
אירובי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס