פורום רשלנות רפואית - עמוד 10
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
רשומה רפואית אביב 07/10/2013 | 12:31שלום רב.. לפני 5 שנים עברתי ניתוח בבית חולים אסותא.. רציתי לקבל את ההרשומה הרפואית דרך טופס הבקשה שלהם באתר . קישור לטופס: https://www.assuta.co.il/category/Request_medical_records נכנסתי לטופס וראיתי שאפשר לבחור רק במרכז רפואי אחד: "אסותא תל אביב" למרות שעברתי את הניתוח במרכז אחר של אסותא רציתי לדעת האם אפשר לקבל את הרשומה הרפואית דרך הטופס למרות שרשום שם מרכז רפואי אחד של אסותא? יכול להיות שהרשומות הרפואיות נמצאים רק באסותא תל אביב ואז כשאני יבקש ישלחו לי את זה?? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשומה רפואית עו"ד דניאל סרור 07/10/2013 | 14:22אביב שלום, שאלתך חורגת מתחום עיסוקו של פורום זה. עם זאת נציין כי באפשרותך ליצור קשר טלפוני עם המרכז הרפואי בו עברת את הניתוח ולברר מולו כיצד תוכל לקבל את הרשומה הרפואית. בברכה, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
ביצוע בדיקה בניגוד להסכמה מדעת מיכל 15/09/2013 | 10:03שלום רב, מכרה שלי עברה לידת בית ובאה לבי"ח לאחר מכן לבדיקה ורישום. היא ביקשה באופן מפורש שלא לעבור בדיקה גניקולוגית, לאחר לחץ שהופעל עליה הסכימה שהרופא יסתכל בלבד אך הוא ביצע את הבדיקה בסופו של דבר. מיותר לציין שהחוויה היתה קשה מאוד עבורה. מהי הדרך הנכונה ביותר לטפל בנושא מול הרופא?, האם יש מקום לתביעה? אשמח לחוות דעתך. בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסכמה מדעת עו"ד דורון כספי 15/09/2013 | 11:22מיכל שלום, על פי חוק זכויות החולה, מתן טיפול רפואי מותנה בקבלת הסכמתו המודעת של המטופל לטיפול, למעט מקרים חריגים, ביניהם מקרה של מצב חירום רפואי. ככל שבעניינה של חברתך לא דובר במצב חירום, היה על הרופא לקבל את הסכמתה לביצוע הבדיקה הגניקולוגית. במקרה בו בוצע טיפול רפואי בלא קבלת הסכמה מדעת של המטופל, קמה לכאורה למטופל עילת תביעה כנגד הרופא בגין היעדר הסכמה מדעת או פגיעה באוטונומיה. עם זאת, נציין כי טרם הגשת תביעה יש לשקול את כדאיותה הכלכלית שכן מדובר בתביעה שעשויה להימשך זמן רב ולהיות כרוכה בעלויות כלכליות משמעותיות. בנוסף, עומדת בפני חברתך האפשרות להגיש תלונה בדבר התנהלות הרופא להנהלת ביה"ח בו נבדקה לאחר הלידה, או למשרד הבריאות. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
המלצת רופא מחייבת גיל 04/09/2013 | 17:41שלום. האם לדעתך המלצה של רופא קופת חולים מחייב את קופת חולים . 3 רופאים של קופת חולים הפנו אותי לטיפולים ברפואה משלימה וזה בגלל תאונת שעברתי שהוכרה כתאונת עבודה . ידוע לי כי רפואה משלימה הוכרה בבית הדין הארצי לעבודה כרפואה וטיפול לכל דבר ולמרות זאת קופת חולים מסרבת לקבל את המלצת הרופאים שלה ולא מכירים בטיפולים שהרופאים שלה הפנו אותי , האם המלצת הרופאים שלהם במקרה שלי לא מחייבת אותם ? מה ניתן לעשות במקרה שליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפואה משלימה עו"ד דניאל סרור 08/09/2013 | 10:05גיל שלום קופות החולים עושות הכל ע"מ לצמצם את הוצאותיהן ופעמים רבות אינן מאשרות טיפולים שממולצים ע"י רופאיהן, זאת באמצעות "יועצים" שתפקידם לבקר את המלצות הרופאים. ככל שאינך מסכים להחלטת הקופה עליך לפנות לבי"ד לעבודה בתביעה לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, רצוי בצירוף חוו"ד רפואית התומכת בטענותיך בדבר הצורך בטיפול המבוקש. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בנושא. בכבוד רב, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות' טל' 035628883
טיפול שורש אלונה 09/08/2013 | 08:43שלום רב. אני בת 35. לפני כשנתיים וחצי עברתי במהלך הריון 3 טיפולי שורש. אחד השיניים שעברו טיפול היא שן מס' 26. לדברי הרופאה היא סיימה את הטיפולים ונשאר לעשות מבנים וכתרים ואמרה לי לחזור לאחר הלידה. לאחר הלידה חזרתי מס' פעמים עם כאבים באותם שיניים. כשראיתי שעדיין יש כאבים שלא עוברים וויתרתי באותה תקופה על סגירת השיניים עם כתרים. לפני מס' חודשים כשכבר לא יכלתי להמשיך לסבול פניתי למכבידנט. כשנשלחתי לצילום סטטוס להפתעתי התברר ששן 26 לא עברה טיפול שורש שלם אלא רק התחלה שלו. לאחר בירורים שונים של מנהל המרפאה ועוד מס רופאים במרפאה נשלחתי לטיפול שןרש בשן זו תחת מיקרוסקופ. שם מסתבר לדברי הרופא שהשן ממש בבעיה. יש הסתיידות בתעלה אחת. תעלה נוספת עם מדרגה בגלל כניסה לא נכונה לתעלה. השן מזוהמת. כרגע הכניסו לי תרופה לשם ויש צורך בלפחות עוד 3 טיפולים תחת מיקרוסקופ בניסיון בכלל להציל את השן. לדברי הרופא הןא בספק אם יצליח ואולי נצטרך לעקור אותה ולעשות שתל. אני סובלת בה מכאבים. וכל המצב מתסכל. האם יש עילה לתביעה של הרופאה הפרטית שקיבלב תשלום על טיפול שןרש מלא. טענה שביצעה פעולה זו. כשזה בפועל לא נכון?? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול שורש עו"ד דורון כספי 29/08/2013 | 14:33אלונה שלום, על מנת שתקום לך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד רופאת השיניים שטיפלה בך יהיה עלייך להראות כי היא התרשלה במהלך הטיפול שעברת אצלה, כלומר שחרגה מסטנדרט ההתנהגות המקובל ולא ביצעה את טיפול השורש בצורה נאותה, או כי החלטה לא לסיים את הטיפול באותה עת ולהמתין לאחר הלידה לא הייתה סבירה בנסיבות העניין. כמו כן, יהיה עלייך להראות כי לו היה הטיפול מבוצע כיאות, או במועד מוקדם יותר לא היה נגרם לך הנזק אותו את מתארת, וניתן היה להימנע מעקירת השן. לשם כך יש לאסוף את התיעוד הרפואי הרלוונטי ולהיוועץ עם מומחה רפואי בתחום רפואת השיניים. נציין כי גם במידה ומומחה רפואי יהיה בדעה שאכן מדובר ברשלנות מצד הרופאה שטיפלה בך, יש לשקול את כדאיותה הכלכלית של הגשת תביעה, שכן תביעות רשלנות רפואית כרוכות בעלויות כלכליות גבוהות ולכן מומלץ להגישן רק מקום בו הנזק שנגרם הוא נזק משמעותי. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
כלמידיה יואב 28/08/2013 | 16:50שלום אני בן 25 ואובחנה לי כלמידיה כחודשיים וחצי לאחר ההדבקה (להערכתי). טופלתי בדוקסילין אך רק פעם אחת ביום למשך עשרה ימים. עבר שבוע מסוף הטיפול והתסמינים עדיין ישנם - נפיחות ואי נוחות באשכים ולעתים הפרשה שקופה מקצה הפין. יתכן ואני צריך טיפול נוסף? כשחזרתי לרופא הוא אמר לי לחכות חודש. רציתי לקבל חוות דעת נוספת. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כלמידיה עו"ד דניאל סרור 28/08/2013 | 18:03יואב שלום, שאלתך חורגת מתחום עיסוקו של פורום זה שהינו רשלנות רפואית. אנו מציעים כי תפנה לאחד הפורומים הרפואיים שבאתר. בברכה, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
אורתוכירורגיה יוסי 22/07/2013 | 14:28יש לי לסת צרה בצד ימין "סגר אחורי צלבי" המלווה בפתיחת פה עם קליקים וסטייה לסת שמאלית לימין. הלכתי לאורתודנט ועברתי טיפול אצלו יחד עם כירורגיה. מה שנעשה לי בכירורגי זה "השתלת עצם סינטטית" בחניך הימני הצר. ובאורתודנט גשר בלבד. לאחר 2-3 שנים של טיפול מה שקורה זה לסת עליונה הורחב צד אחד וכרגע היא א-סימטרית, ההרחבה לא בוצעה כמו שצריך,עדיין יש לי סגר אחורי לסת העליונה לא מכסה לגמרי והשיניים העליונות לא בעמדה ימנית יותר לתחתונות כפי שצריך להיות. קו אמצע לא תואם. האם מדובר ברשלנות מצידו של האורתודנט והכירורגיה? הרשלנות בכך שהשתלת עצם מיותרת(אורתודנט אחר טען מיותר) והשתמש בגשר בלבד ולא במכשיר להרחבה כך שהלסת תישאר סמטרית. כל הסבל שעברתי היה לשווא. הרשלנות בנזק לסת לא סמטרית ואולי אם לבדוק נזק בלתי הפיך ללסת או לשינייםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אורתוכירורגיה עו"ד דניאל סרור 24/07/2013 | 09:21יוסי שלום, על מנת לבדוק האם המקרה שאות אתה מתאר מקים עילת תביעה ברשלנות רפואית, יש לאסוף את המסמכים הרפואיים הרלבנטיים ולהיוועץ במומחה או מומחים רפואיים מתחום האורתודנטיה והכירורגיה, שיקבעו האם הנזקים שנגרמו לך, ככל שנגרמו, נובעים באופן ישיר מהתנהלות רפואית בלתי סבירה מצד הרופאים שטיפלו בך, ולא מסיבוך מוכר ואפשרי בהשתלות שיניים, שאז לא תעמוד לך עילת תביעה. אם אינך סובל מנזק משמעותי וצמית, יש לבחון את כדאיות הגשת התובענה בגין רשלנות רפואית, שכן תובענה זו כרוכה בעלויות כספיות גבוהות, בעיקר בשל הצורך בחוות דעת רפואית אל מול פיצוי לא גבוה הצפוי להיות מופק בסופו של ההליך. בברכה, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
כאבים בחזה אחרי ניתוח שרה 01/07/2013 | 11:02שלום, אני בת שלושים ושתיים בריאה אני בדרך כלל. עברתי ניתוח אפנדיציט כשיצאתי מהניתוח הדופק היה מאוד נמוך, 48. ומאז עולה כשבתזוזה, אך הדופק במנוחה עדיין בסביבות החמישים. הדופק הרגיל שלי לפני הניתוח הוא בין 70 לשמונים ומשהו. מאז התחילו לי כאבים בחזה בגב העליון השמאלי ובכתף שמאל. אקג בסדר, לכן לא מתרשמים שיש משהו לבבי, אך אני חלשה אחרי דקה או שתיים של פעילות וסובלת מהכאב. אני יודעת שנכנסתי לבית החולים בן אדם בריא וכעת יש את מכלול הבעיות האלה. השאלה שלי איך אפשר לעלות על מקור הנזק ולהוכיח שמשהו קרה במהלך הניתוח. הבנתי שיש עצב, עצב הואגוס, שפגיעה בו מאטה את קצב הלב ואני חושדת שפגעו בו במהלך הניתוח, הוא מגיע עד לבטן. אני צריכה רופא שיאשר את המצב, איך אני יכולה להתקדם?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בחזה אחרי ניתוח עו"ד דניאל סרור 02/07/2013 | 10:12שרה שלום, כדי לבדוק מה המקור לנזקים מהם את סובלת כיום יש לאסוף את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים מהמוסדות הרפואיים בהם טופלת לרבות תיקך הרפואי מקופת חולים והמסמכים הרפואיים מביה"ח בו נותחת, ולהיוועץ עם מומחה רפואי מתאים אשר יבדוק את המסמכים ויחווה דעתו בשאלה האם הניתוח שעברת בוצע באופן נאות, והאם הנזקים מהם את סובלת כיום היו ניתנים למניעה. כדי לאסוף את המסמכים עלייך לפנות למחלקת הרשומות הרפואיות הן של קופת החולים והן של ביה"ח בבקשה לקבל לידייך העתק מתיקך הרפואי, בד"כ הדבר כרוך בעלות כספית בהתאם לכמות המסמכים. לאחר איסוף המסמכים באפשרותך לפנות למומחה רפואי באופן עצמאי. עם זאת, מומלץ לעשות זאת באמצעות עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית, שמכיר את התחום ומנהל קשרי עבודה שוטפים עם מומחים רפואיים מן השורה הראשונה, שיוכל להפנות אותך למומחה מתאים ולמקד את המומחה בנושאים החשובים שיש לבחון. בברכה, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
מיואשת............. שמנמנה 25/06/2013 | 11:23שלום רב, בת 34+2 בחודש האחרון עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות לניתוח שרוול. יש לי תור לד"ר עמיאל פינגלבאום (הוא הרופא שמאשר את הניתוח בקופת חולים לאומית). BMI36.2 עם התחלת מחלת סוכרת סוג 2 גבולית, רופא הסכרת רשם לי כי ממליץ בחום על ניתוח בריאטרי. לפני חודשיים ניתוח הסרת יבלות במיתרי הקול(שמן,מלח,קפה) לפני 6 שנים כריתת כיס מרה (זה עוזר לאישור הניתוח?) אני מיואשת, עצובה ומתוחה. אני מחכה לניתוח הנ"ל ויודעת כי רק הוא יציל אותי, אני רוצה שינוי, שינוי של תזונה עם מגבלה בייחוד על כמויות האוכל ועל השובע. מניסיונכם, תהיה לי בעיה לקבל אישור לניתוח? האבסורד הכי גדול שהמנתח בקופה אמר לי שאם היה לי ביטוח רפואי כבר הייתי מאושרת לניתוח!!!!!!!!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח קיצור קיבה עו"ד דורון כספי 25/06/2013 | 13:32לפונה שלום, פנייתך חורגת מתחום עיסוקו של פורום זה, העוסק ברשלנות רפואית. איננו עוסקים בנושא אישורים לניתוחי קיצור קיבה ולכן לא נוכל לייעץ לך בנושא. אנו ממליצים כי תפני לאחד הפורומים הרפואיים באתר. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
ספסיס אוריאן 17/11/2012 | 09:29שלום רב, כתוצאה מאי טיפול בדלקת בשתן ע"י רופא המשפחה, אימי מאושפזת מזה 10 ימים במצב קשה בשל ספסיס. איך אני יכולה להתלונן על רשלנות זו ולמי לפנות?פתח בחלון חדש
ספסיסדורי כספי 18/11/2012 | 07:53ככל שפנייך מועדות לתלונה בלבד - את יכולה להגישה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות, או להנהלת קופה"ח בה טופלה אמך. ככל שפנייך מועדות לתביעת נזיקין - יש לברר עמך את הפרטים בכדי לגבש עמדה מקצועית לגבי שאלת קיומה של עילת תביעה. בברכה, דורי כספי
ספסיסאוריאן 18/11/2012 | 14:26שלום רב, אז אם כן יש לי עילה לתביעה?, אשמח להתייעצות מורחבת אם ניתן. תודה - אוריאן
ספסיסדורי כספי 18/11/2012 | 15:00שלום אורין במידה ותפני - נוכל לייעץ
רשלנות רפואית של רוקח בבית מרקחת פרטי אורטל 02/01/2013 | 13:31שלום, ביום ראשון האחרון ניגשתי לבית המרקחת ע"מ לקנות אנטיביוטיקה ועוד שתי תרופות לבני בן ה 11 חודשים. הגעתי הביתה ונתתי התרופות ע"פ המדבקות שהודבקו ע"י הרוחק בבית המרקחת. כשחזרתי לרופאה לביקורת היום (רביעי) הבנתי כי חלה טעות והייתי צריכה לתת לו 4.5 cc ולא 1 cc כמו שרשום במדבקה על בקבוק האנטיביוטיקה. כשנודע לי התקשרתי מיד לסופר פארם ובדקתי עם אותו הרוקח, הוא בדק את המרשם וטען כי באמת טעה אך, אמר לי בע"פ מספר פעמים כי צריך לתת 4.5 cc. יש לציין כי באותה הקנייה נרכשו 3 תרופות שונות ולהן מינונים שונים ולכן לא הייתי יכולה לזכור את כולם בע"פ. האם יש עילה לתביעה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשלנות רפואית של רוקח בבית מרקחת פרטי עו"ד דניאל סרור 02/01/2013 | 14:01אורטל שלום, על מנת שתקום לך עילת תביעה ברשלנות רפואית, יש להוכיח, בין היתר, התקיימותו של נזק שנגרם כתוצאה מהרשלנות הנטענת. בעניינך, למרבה המזל, לא נראה כי לבנך נגרם נזק כתוצאה ממתן מינון נמוך של אנטיביוטיקה, ולפיכך לא נראה שקמה לך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. בברכה, דניאל סרור, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 03-5625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד