פורום רשלנות רפואית - עמוד 12
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שארית שליה תרצה 10/02/2013 | 21:05כמה פיצויים אפשר לקבל על שארית שליה שנותרה ברחם וגרמה לסבל במשך מס' חודשים אך ללא נזק עתידי? יש לציין כי השליה יצאה בחלקים והרופאה קבעה שהכל יצא ולא ביצעה בדיקה נוספת.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה היוותרות שלייה עו"ד דורון כספי 11/02/2013 | 13:42תרצה שלום, לא ניתן לקבוע מראש מה סכום הפיצויים שיתקבל, אם בכלל, עבור תביעת רשלנות רפואית, כיוון שגובה הפיצוי משתנה ממקרה למקרה. על מנת לקבל פיצוי יש להוכיח, ראשית, כי הטיפול הרפואי שניתן לך, ובעניינך- בדיקת הרחם לאחר הלידה וקביעה כי לא נותרו בו שאריות שלייה, היה בלתי סביר וחרג מסטנדרט רפואי מקובל. כמו כן, יש להוכיח כי בעקבות הטיפול שניתן לך נגרם לך נזק. לשם כך יש לאסוף את התיעוד הרפואי הרלוונטי ולהיוועץ במומחה רפואי מתאים. מקום בו מומחה רפואי יקבע כי זה המצב בעניינך, תקום לך עילת תביעה ותוכלי לתבוע לקבל פיצוי נוכח ההוצאות הכלכליות, הכאב והסבל שנגרמו לך כתוצאה מהתנהלות זו. גובה הפיצוי תלוי בגובה ההוצאות שנגרמו לך בעקבות הטיפול הרפואי שקיבלת ובחומרת הנזקים מהם סבלת. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
ההריון לירון 06/02/2013 | 20:18לפני כשבועיים פניתי למרפאה שם יש מיון נשים היה יום שישי , נכנסתי לרופא אמרתי לו שיש לי הפרשה חומה שחורה לא נעימה כבר מספר ימים . אמר הרופא בואי נבדוק רק דאג לנפנף במשפט הבא : תפני לרופא שלך לטיפול אבל אני יעשה לך טובה בואי נבדוק . אכן בדק אותי ואמר צוואר הרחם תקין נקי אני לא רואה הריון למרות שאמרתי שאני לא יודעת עם אני בהריון הדגשתי לא יודעת . הרופא רשם לי מרשם לכדורי מטרג׳ין 3 פעמים ביום 3 ימים . וביום ראשון אמר תעשי בדיקת דם . הלכתי לבית המרקחת קניתי תכדורים ואכן גם לקחתי הרי הוא רופא לא ? יום ראשון הגיע עשיתי בדיקת דם גיליתי הריון בטא 240 הזמנתי תור לרופא שלי סיפרתי לו הכל מר לי הרופא הוא קודם היה צריך להדוק עם את בהריון אחר כך להחליט לתת לך תכדורים האלה בואי נחזור על הבדיקת דם יכול ליהיות שהכדורים האלה זה יכול לפגוע בהריון הכדור מקווץ ומנקה תרחם מדימום . חזרתי על הבדיקת דם ואכן הרופא שלי צדק ההריון נפגע מהכדור הבטא ירדה ל 64 סימן לא טוב אמר הרופא בואי נחזור עוד 3 ימים על הבדיקת דם ושוב הבטא ירדה ל 17 . האם הכדור גרם לי להפלה ? האם יש הילה לתביעה נגד הקופת החולים והרופא ? ומה סכום שאני יכולה לבקש על הנזק שניגרם לי פיזית, נפשית , ולקחת נשמה שהתחילה לצמוח בבטני?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתן תרופה במהלך הריון עו"ד דורון כספי 10/02/2013 | 15:07לפונה שלום, השתלשלות האירועים בעניינך מעלה סוגיות הראויות לבירור מעמיק. בין היתר, יש לבחון האם היה על הרופא בחדר המיון להימנע ממתן מרשם לתרופה האמורה כל עוד לא התקבלו תוצאות בדיקות דם, והאם נטילת התרופה, היא שגרמה להפלה שעברת. נדגיש, שכדי לבחון את קיומה של עילת תביעה בגין רשלנות רפואית, יש לבחון את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים ולהיוועץ במומחה רפואי בתחום, אשר יבחן את אותם מסמכים באופן מעמיק ויחווה דעתו בנוגע להתנהלות הרופא במהלך ביצוע הבדיקה וקבלת ההחלטה על מתן התרופה. ככל שהמומחה יהיה בדעה כי היה על הרופא לנהוג אחרת וכי התנהלות אחרת מצדו הייתה עשויה, בסבירות גבוהה, לאתר את ההיריון ולמנוע את ההפלה שעברת, אזי יש מקום לפעול להגשת תביעה ברשלנות רפואית ולבחינת סכום השיפוי שיכול להתקבל בגינה. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
רשלנות בעיקבות ניתוח מיקי 04/02/2013 | 06:13אבי עבר ניתוח שבר (בקע) לפני כחודש, לפני הניתוח נאמר לו שהניתוח יבוצע בשיטה לפרוסקופית ללא פתיחת הבטן ואף כך נכתב בהזמנה לניתוח, לאחר הניתוח נדהמנו לגלות שהוא נותח בשיטה אחרת ע"י פתיחת הבטן, אבי אדם מבוגר ועבר כאבים עזים לאחר הניתוח והוא כועס על כך שלא יידעו אותו לפני הניתוח שכן יכל לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר ואז היה מחליט איפה הוא רוצה לעבור את הניתוח (הניתוח בוצע בביה"ח ציבורי) אשמח לדעת האם ניתן לתבוע את ביה"ח על אי מתן כל הפרטים ואי מתן שיקול דעת של החולהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה רשלנות בניתוח עו"ד דורון כספי 04/02/2013 | 13:29מיקי שלום, חוק זכויות החולה מחייב את הגורם המטפל לקבל את הסכמת המטופל להליך רפואי. כלומר, טרם מתן ההסכמה לניתוח וביצועו, על הרופא להסביר למנותח את מהות ההליך, מטרתו, וכן את הסיכונים והסיבוכים שעלולים להיווצר במהלכו ובעקבותיו. בנוסף, עליו להציע חלופות טיפוליות, לפני קבלת ההסכמה לביצוע ההליך. הימנעות ממתן ההסברים הדרושים לפני הניתוח עשויה להצמיח עילת תביעה בגין אי קבלת הסכמה מדעת או פגיעה באוטונומיה. בכבוד רב, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
TOA דו-צדדי לאחר הכנסת התכן.אי-קבלת עזרה רפואי בזמן אליונה יופה 01/02/2013 | 00:30שלום רב.כרגה אני מטופלת באנטיביוטיקה חזקה כהשלמה לטיפול שקבלתי באישפוז.סובלת מדלקות קשות(TOA דוץ) בשחלה שמאלית וגם ימינית.נורה עצוב שהמצב היה יכול להיות בפחות רע אם היתי מטופלת בשלב מוקדם יותר.אבל לצערי לפני קבלת הטיפול,כמה פעמים נסיתי לקבל בדיקה רפואית אך לא קבלתי.אני מרגישה שנפגתי אך לאן לא פונה -- אין אשמים.בגלל שלא יודעת מה חשוב ומה לא,אספר מהתחלה ואשמח אם מישהו ימצא זמן לענות לי האם באמת אין אשמים. אני לקוחה של קופת חולים מכבי.בתאריך 06.01.13 לפי אמלצה הרופא נשים עברתי הכנסת התקן.כמובן הוא הסביר לי שלאחוז קטנה של נשים יכולות להיות תופעות לוואי,אך בין התופעות שהוא תאר לא היה משהו קריטי. שבועיים לאחר מכאן(ביום שני)הבנתי שהכואבים ודימומים,ומצב כללי עברו את הגבול של תופעות לוואי מקובלות.לצערי הרופה שלי מקבל במכבי רק ביומי ראשון אז פניתי לשירות "מכבי ללא הפסקה"("מ.ל.ה" כדי למצוא אפשרות לבדיקה ראפוית.תוך שיחה טלפונית,לפי המצב שתארתי, אחות של "מ.ל.ה." החליטה שמגיע לי בדיקה והתקשרה לרופא נשים שמקבל בזן הזה בעיר עם בקשה לקבל אותי.רופא סירבה ואמרה שמצב שלי תקין לפי דעתה ויש לחקות עד הרופא המטפל(עוד שבוע).לאחר זמן קצר כואבים גדלו ואני אתקשרתי לסניף מכבי עצמו,למזכירות,הסברתי שמצב לא ניראה לי תקין.גם המזכירה דאגה עליי והלכה לחדר הרופא לבקש לקבל אותי....הרופא שאלה את השם שלי להתחלה,ולאחר מכאן שוב סירבה.(יש לציין שאני ורופא מכירים לא רק כמו פאציאנט-רופא,וגם בעבר,עד המקרה לא נעים,היא היתה הרופא המטפל שלי) אני גרה בקרית גת,עיר קטנה יחסית,ובזמן הזה לא היו רופאים נוספים,אין מוקד נשים ואין מיון.לנסוע לבית החולים לבד לא היתי יכולה כלא נהגת,ונסיע באוטובוס היה בלתי אפשרית בגלל הכואבים.בחוסר בחירה,הזמנתי תור לעוד שבוע לרופא המטפל. לחכות עד הרופא לא הצלחתי,זה היה בלתי נסבל.בתאריך 24.01.13 הגעתי למיון נשים סורוקה(באוטובוס).קבלתי יחס זניח,הרופא במיון בלי לבדוק אמרה שזה ראקציה להתקן והיא לא יכולה לעשות כלום רק להוציא.כמובן אני הסכמתי להוציא ולאחר בדיקה חפיפית תוך חצי דקה היתי נשלחת הביתה כבריאה.ללא בדיקת דם,ללא אולטראסאונד טכני....כלום. בתאריך 26.01.13 הגעתי למיון ברזילאי.אני כבר היתי בטוחה שבוב ישלחו אותי הביתה,בכיתי מהפחד וכואבים.אך הפעם סוף סוף התייחסו עליי כמו לבן אדם,הרופא מיידי לקח בדיקה דם,ועשה את כול הבדיקות אפשריות בעומק,ותעך 20 דקות היתי מאושפזת לטיפול אנטיביוטיקה.... 4 יומים אשפוז,עוד שבועיים טיפול ביתי קשה,כול הרופא שטיפל בי ,לשאלה האם יש סיכויים להקשות בעתיד,עונה שיכול להיות בעיה להביא ילדים.... וכול רופא שטיפל בי אמר שגם דלקת עצמה,גם טיפול,גם סיכונים עתידיים היו יכולות להיות פחות גרועות אם קבלת עזרה רפואי בכמה יומים לפני. באמת אין אשמים כאן? מצטערת על מכתב ארוך ושגיות כתיב. ברב כבוד,יופה אליונהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה TOA לאחר הכנסת התקן עו"ד דורון כספי 04/02/2013 | 13:26לפונה שלום, על מנת לבחון אם במקרה שאת מתארת מדובר ברשלנות רפואית, יש לאסוף את החומר הרפואי הרלוונטי (מרופאי הנשים השונים שפנית אליהם, מבי"ח סורוקה ומבי"ח ברזילי) ולהיוועץ במומחה רפואי מתאים שייתן מענה, בין השאר, לשאלות האם ניתן וצריך היה לטפל בך באופן שונה, האם היה על רופאת הנשים שפנית אליה לקבל אותך באופן מיידי, האם הטיפול הרפואי שניתן לך בבי"ח סורוקה היה נאות והאם כתוצאה מהיחס של הרופאים בביה"ח סורוקה ובקופ"ח נגרם לך נזק. במידה והתשובות לשאלות אלה יהיו בחיוב ייתכן שתקום לך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. לשם כך, אנו ממליצים כי תפני לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 035625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891
אבחנה שגויה שלי 31/01/2013 | 11:39שלום רב, לדודה שלי היה שבר במשך המון זמן ברגל, עשתה צילומים, הלכה לרופאים כולם אמרו שזה כלום וזה כאב שיעבור. לאחר חודשים של סבל, הלכה לרופא אחר, עשתה צילום, וגם הביאה את הצילום הישן. הוא מסתכל עליה ואומר לה שיש לה שבר רציני בכף רגל. ולא מבין מדוע אף אחד לא ראה את זה עד עכשיו. דודה שלי לא הלכה לעבודה תקופה עקב חוסר הטיפול ופספסה ימי עבודה וכסף. האם אפשר לקבל פיצוי על הימים ועל הסבל - בתור מה שנקרא עוגמת נפש?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחנה שגויה עו"ד דורון כספי 31/01/2013 | 11:57שלי שלום, על מנת לקבוע אם קמה לדודתך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית יש לבחון את החומר הרפואי הרלוונטי בעניינה ולהיוועץ עם מומחה רפואי מתאים, שיחווה דעתו, בין השאר בשאלה האם היה על הרופאים אליהם פנתה דודתך לאבחן את השבר ממנו סבלה, על סמך הצילום שעמד בפניהם. כלומר, יש לבחון, על סמך החומר הרפואי, האם היה ניתן לאבחן את השבר בשלב מוקדם יותר, והאם העובדה שלא אובחן השבר במועד גרמה לדודתך נזק. ככל שהתשובות לשאלות הנ"ל יהיו בחיוב, תקום לה עילת תביעה ברשלנות רפואית. במסגרת תביעת רשלנות רפואית ניתן בהחלט לתבוע פיצוי עבור הפסד השתכרות שנגרם לתובע בשל הטיפול הרשלני שניתן לו, וכן בשל כאב וסבל שנגרם לו. אם זאת, נציין כי הגשת תובענה בגין רשלנות רפואית כרוכה בהוצאה כספית ניכרת עקב ההכרח לתמוך אותה בחוו"ד רפואית. לכן כדאי לשקול את הכדאיות הכלכלית שבהגשת תובענה בעילה של רשלנות רפואית במקרה בו הנזק אינו משמעותי. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 03-5625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
עקוב במתן טיפול זיוה 31/01/2013 | 10:24שלום רב חברי סובלת מעודף משקל. הומלץ לו על ניתוח של קיצור קיבה,(טבעת). הניתוח לאור הממצאים אמור להיות באחריות הקופה. זו לצערי לא מוכנה לממן את העלות. אנחנו לא יכולים לאפשר את המימון באופן פרטי. בעקבות זאת נוצרות בעיות רפואיות עקיפות. מהן הדרכים שעומדות בפנינו על מנת לקבל את הטיפול מהקופה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח קיצור קיבה עו"ד דורון כספי 31/01/2013 | 10:37זיוה שלום בתשובתך חסרים לנו פרטים רלבנטיים לצורך מתן תשובה מקיפה. כך למשל לא ברור על ידי מי הומלץ הניתוח ומהם הנימוקים לסירוב הקופה לממן את הניתוח. בעיקרון כדי להלין על החלטת המוסד הרפואי שלא להעניק לחברך טיפול לו הוא זכאי מכוח חוק ביטוח בריאות ממלכתי תוכלו לפנות לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. שם יכולים לבדוק האם סירובה של הקופה מוצדק או לא. במידה וסירוב הקופה אינו מוצדק יכולים במשרד הבריאות להורות לקופה לממן את ביצוע הניתוח. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 03-5625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
קיצור קיבהזיוה 31/01/2013 | 10:44ראשית מעריכה מאד את התגובה הענינינית והמהירה- כל הכבוד. הניתוח הומלץ ע"י הרופא הכללי של החבר .
תשובת מומחה קיצור קיבה עו"ד דורון כספי 31/01/2013 | 10:57בכל קופת חולים ישנם קריטריונים קבועים בהם צריכים מועמדים לניתוח קיצור קיבה לעמוד. העובדה שהניתוח הומלץ ע"י רופאו הכללי של חברך לא אומרת בוודאות כי הוא עמד בקריטריונים שנקבעו ע"י הקופה. ככל שלשיטתכם הנימוקים לסירוב הקופה לממן את הניתוח אינם קשורים לעמידה בקריטריונים הנ"ל, באפשרותכם להלין על ההחלטה, כפי שציינו בתשובתנו הקודמת. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 03-5625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
איך מוכיחים? עמית 31/01/2013 | 09:53עברתיטיפול שיניים במכבי (עקירת שיני בינה), בו השאירו לי פד גזה בפה. הרגשתי מאוד רע בימים שאחרי הטיפול, וכשהגעתי לבדיקה מצאו את הפד, ומיד הכחישו הכל: טענו שאמרו לי להוציא אותו כשזה לא היה המקרה, שזו לא בעיה... איך אני יכולה והאם אני צריכה להוכיח שלא נאמר לי שיש לי פד גזה שיש להוציא, בסיום הטיפול? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה איך מוכיחים? עו"ד דורון כספי 31/01/2013 | 10:16עמית שלום, ראשית, כדי לבדוק מה נאמר או לא נאמר לך במהלך הטיפול הרפואי באפשרותך לפנות לקופת החולים ולבקש את התיעוד הרפואי הרלוונטי. ע"פ חוק כל טיפול רפואי חייב להיות מתועד, וזכותך לקבל את התיעוד הרפואי הנוגע אלייך. אם, לאחר בחינת החומר הרפואי, יתברר כי השארת הפד בפיך מהווה התרשלות, כי לא נאמר לך שעלייך להוציאו וכי כתוצאה מכך נגרם לך נזק, ייתכן שתקום לך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. בברכה, דורון כספי, עו"ד כספי סרור ושות', עו"ד טלפון: 03-5628883 מייל: mail@caspisror.co.il פקס: 03-5625445 כתובת: מגדל אלקטרה, קומה 34, רח' יגאל אלון 98 תל אביב 67891.
תוספתן אורן 30/01/2013 | 14:57שלום, האם האם אפשר לתבוע על רשלנות רפואית רופא ובית חולים שלא זיהו בזמן אפנדיציט?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוספתן עו"ד דניאל סרור 30/01/2013 | 15:03שלום אורן. התשובה לשאלתך חיובית, כפוף לכך שאי הזיהוי היה בלתי סביר בנסיבות העניין. לרופא מותר לטעות, אך אסור לו להתרשל, והמבחן הוא האם רופא סביר, באותן נסיבות היה מאבחן את הבעיה. לצורך הכרעה במקרה הספציפי, יש לבדוק את עובדות המקרה ואת הרשומה הרפואית ולקבל חיווי דעה ממומחה רפואי.
תודה על התגובה המהירה.אורן 30/01/2013 | 15:11.
הולדה בעוולה סטודנטית 17/01/2013 | 15:21קראתי איזה שהוא מאמר והיה כתוב שם המונח "הולדה בעוולה" מה זה אומר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הולדה בעוולה עו"ד דניאל סרור 30/01/2013 | 15:10בקצרה, משמעותו העקרונית של המונח המשפטי היא שברקע הלידה הנדונה נעוצה עוולה נזיקית, אשר לולא התקיימותה - לא הייתה הלידה באה אל העולם.
קשר השתיקה גיא ויעל 29/01/2013 | 18:44אנחנו בתהליכים של הגשת כתב תביעה נגד רופא שלטענתנו התרשל בעת עבודתו. כעת אנחנו מצאנו רופא שיכול לתת חוות דעת מקצועית אבל למיטב הבנתנו מחוות דעת שקראנו עליו ברשת הוא שומר על "קשר השתיקה" מה זה אומר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשר השתיקה עו"ד דניאל סרור 30/01/2013 | 15:06אין לנו מושג. מתן חוו"ד בתמיכה לתביעת רשלנות רפואית, ושמירה על "קשר השתיקה", אינם הולכים ביחד למיטב הבנתנו. בברכה, דורי כספי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד