חרדה מהגרוע מכל.. עזרה בבקשה!
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
חרדה מהגרוע מכל.. עזרה בבקשה! עידן 13/01/2011 | 22:59שלום לך ד''ר קרני ברצוני לבקש את עזרתך בכמה סימפטומים אשר גורמים לי להרגיש שהינני חולה במחלה סופנית ראשית אספר שאיבדתי תיאבון ירדתי במשקל 4 קילו בשבועיים יש לי יציאות רכות ואווריריות בצבע צהוב יש לי חולשה כללית בגוף קוצר נשימה ומחשבות שאני עומד למות עשיתי בדיקות דם שתן שיצאו תקינות ואפילו צילום חזה שיצא גם הוא תקין לחלוטין השרירים שלי בגוף תפוסים מאוד ובבטן יש לי הרגשה מוזרה מאחורי הפופיק כמו עקיצות צביטות קטנות שגורמות לאי נוחות רציתי לדעת אם כל ההרגשות האלה הם סימפטומי חרדה כפי שהרופא שלי אומר? אני סובל מחרדה כבר 8 שנים זה הפסיק לי לתקופה ארוכה ועכשיו זה חזר? האם זה יתכן? אני ממש מודאג ואשמח לקבל תשובה בהקדם בכדי להרגיע את רוחי תודה מראש עידן נ.ב כל זה התחיל לפני שבועיים שבן משפחה מת מסרטן וזה נורא השפיע על רגשותיי והוסיף למצבי הכלכלי הלקוי ולמתחים חדשים שנוצרו עקב הולדת ביתי לפני חודישים וחציהוסף תגובה
מדוע אין מענה לשאלתי?14/01/2011 | 22:19הוסף תגובה
לעידןיגאל 15/01/2011 | 20:28היי עידן גם אני סבלתי בדיוק כמוך מאותם הסימפטומים אשר הפכו את חיי לגהינום עליי אדמות, עד לרצון להיעלם מפני האדמה. היום בדיעבד אני יכול לומר לך שזה בסוף עובר ( לי לקח חצי שנה) אגב כתבת שלפני 8 שנים שסבלת וכעת זה חזר , אם כך אני מציע כי תיקח את הטיפול שעזר לך בזמנו , בין אם זה היה טיפול תרופתי או פסיכותרפי או שילוב של שניהם. הרבה בריאות ותהיה חזק וסבלניהוסף תגובה
ליגאל16/01/2011 | 00:19יגאל אני מודה לך מאוד על התשובה המרגיע שנתת לי גהינום זו לו מילה בכדי לתאר את מה שאני עובר יש לי ילדה בת 3 חודשים שאני בקושי נהנה איתה וזה כלכך כואב לי היא נולדה לא מזמן וזה אמור להיות הזמן הכי שמח בחיים שלי אך משום מה כנראה שאלוקים רוצה אחרת אני ממש משתדל בכל כוחי להרפות ממחשבות שליליות ולא לחשוב שאני חולה בסרטן ובכל מני מחלות סופניות מה שהלחיץ אותי זה הסימפטומים שמצאתי באינטנרט לגבי מחלת הסרטן שהם ממש דומים לסימפטומים של חרדה כל השילשולים והכאבי בטן האלה מלווים בחוסר כח וחוסר תיאבון ואיבוד משקל ממש לא נותנים לי מנוח אני מקווה שהמצב ישתפר עם הזמן ואני שמח שאתה בריא היום. מקווה להתגבר על ההפרעה הכי גדולה הזאת שגורמת לי לחשוב שימיי ספורים תודה לך ולילה טובהוסף תגובה
תשובת מומחה חרדה מהגרוע מכל.. דר' קרני רובין 16/01/2011 | 00:37שלום עידן כל הסימפטומים עליהם התלוננת בהחלט יכולים לנבוע מהתקפי חרדה וציינת 2 גורמי לחץ קשים. האחד זה מות קרוב המשפחה מסרטן והשני להבדיל אלפי הבדלות, זה הולדת הבת - דבר שמשנה את כל אורחות החיים. תומך באבחנה זו העובדה שבדיקות הדם והשתן , תקינים. אולי כדאי לבצע עו תרבית צואה ואם זו תהיה ללא ממצאים (כפי שקרוב לודאי תהיה) אז זו קרוב לודאי האבחנה. חרדה או נכון יותר התקפי חרדה זו הפרעה שיכולה בהחלט להעלם ולחזור במיוחד אם לא עברת טיפול התנהגותי קוגניטיבי שילמד אותך לשנות מחשבות למחשבות פחות קטסטרופליות ולבחון אופציות נוספות. כדאי שתפנה לפסיכיאטר בכדי לשקול טיפול תרופתי ולמטפל התנהגותי קוגניטיבי. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה דר' קרני17/01/2011 | 18:42תודה על היעוץ והעזרה אך אני ממשיך לסבול מצואה ושלשולים צהובים ואינני מרגיש סימפטומי חרדה יותר מלבד החרדה לצורת היציאות בשירותים והצבע שלהם אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב אולי זה טפיל או וירוס שמדאיג אותי נקווה לטוב רפואה שלמה לכולם.הוסף תגובה
תשובת מומחה המלצה לבדיקה נוספת דר' קרני רובין 18/01/2011 | 01:42כדאי לבדוק גם את תפקוד בלוטת התריס:TSH, FREE T4, T3 or FREE T3. בברכההוסף תגובה
כדאי שתדע...18/01/2011 | 01:45שבתקופות של חרדה יש לי את רוב הסימפטומים שציינת כאן, ממש את כולם כולם. וגם אצלי כל הבדיקות יצאו שליליות. כדאי בכל זאת שתעדה את הבדיקות ההכרחיות, אבל מנסיוני רוב הדברים האלה יכולים לנבוע מחרדה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה דר' קרני רובין 18/01/2011 | 02:01נכון. אך כפי שאתה אומר כדאי לבצע את כל הבדיקותהוסף תגובה
אבריקו 19/01/2011 | 00:07עידן ! המתפלל על חברו נענה תחילה . אני כותב לך את זה עם דמעות בעיניים . ה' יעזור לכולנו להיות בריאים ןחזקים . פנה לאתר של ד"W ר ברוך אליצור ותוריד תרגילי הרפיה זה מדהיםהוסף תגובה
המלצהאבריקו 19/01/2011 | 00:11עידן היקר! כל המתפלל על חברו נענה תחילה. אני כותב עם דמעות בעיניים. פנה לאתר של ד"ר ברוך אליצור והורד את קבצי ההרפיה הם מדהימים! אני נעזר בהם רבות בברכת בריאות טובה ושמחת חייםהוסף תגובה
לאבריקו ודר קרני24/01/2011 | 04:23תודה רבה על ההמלצה נכנסתי והורדתי את הקבצים אני שמח שהגבת לי ועזרת לי למצוא עוד פיסה קטנה של תקווה ועוד חלק קטן לפאזל הגדול הזה שלא מסתיים אני משתדל מאוד לצאת מהבועה והשגרה הלקויה הזאת של לקום בבוקר ולא לצאת מהחדר עד הלילה.. ושוב לישון וכן הלאה. אני אמשיך לעדכן כאן אם יהיה שיפור דר קרני תודה גם לך על העצה לבדיקות נוספות כגון בלוטת התריס ובדיקות צואה עשיתי את בדיקות הצואה שיצאו תקינות לחלוטין ועשיתי גם בדיקת דם TSH יצא תקין גם הוא ביקשתי גם מהרופא שלי אולטרסאונד בשביל השקט הנפשי שלי שיבדקו לי את הבטן ושאראה שמצבי הפיזי תקין אולי אוכל להירגע יותר בנתיים חל שיפור רק במצב התיאבון אני מדי פעם אוכל אומנם לא כמו פעם אבל העיקר שאני אוכל תודה רבה לכולם על התגובות רפואה שלמה לכולם.!הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
לבומפרומאזין
-
פמולין
מונחים קשורים
-
דפרסונליזציה
-
CBD קנאבידיול
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר