מי אני מה אני OCD וPTSD שנתיים בשיקום מה עושים הלאה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מי אני מה אני OCD וPTSD שנתיים בשיקום מה עושים הלאה SABAMOMO 14/01/2011 | 14:00מאז השתנו חיי בתאונה בשוק השמאלית נהיתה אמטומה {שטף דם } שלא נרפאה במשך חודשים רבים !רופאים רבים ניסו לרפא אבל ללא הצלחה ,וכל אחות רופא , או כל אחד שראה את הרגל קבע חד משמעית לאיש יש סוכר! או שושנה !ולאחר כחודש ימים ראה המצב חירורג ואמר אין זמן לקוסמיטיקה חתך את חזית השוק במקום שהעור הוא הכי דק בגוף ולכן הפצע לא התרפא, בכדורים ומשחות אין ספור! רופא עור שטיפל וראה שאני לא מגיב לטרופות קבע חד משמעית אתה ניגש לפסיכיאטר במיידי !!לאחר יום אושפזתי בבית חולים תל השומר בהקשר לפצע שהזדהם והרגל שהתנפחה הייתי מאושפז כ10 ימים ומצבי הוטב מבחינת הרגל אבל !!לא החלמה !!המשכתי בטיפולים וגם ניגשתי לפסיכיאטרית שקבעה בזמנו OCD וטיפולם בציפרלקס , והמלצה לשיחות פסוכולגיות במרפאת בית החולים אברבנל, 7מדורי גהינום עד שמקבלים חולה לטיפולודחיות רבות ומכתבים עד שאצתה מטופל!! בקיצור כשאתה בא עם הפניה מפסיכיאטר מומחה לאישפוז קובעת האחות שאתה לא צריך אישפוז אתה תקבל טיפול במרפאות בית החולים !טיפול של חודשים ארוכים ובאחד הימים אדוני מקבל ש ב ץ מ ו ח י באחד מערבי יום ראשון אני יושב וצופה בTV בתוכנית סטירית צחוק מעבודה ולפתע מרגיש זרם חשמלי בעוצמה רבה שזורם לי מהרגל השמאלית ועולה לי במעלה הגוף עד לראש ואז פני מתהפכים והופכים לפני מכשיפה וכל הפרצוף זז שמאלה ואני בחרדצי מנסה לתת סטירה לפני בצד השמאלי אבל ידי השמאלית ממאנת להגיב ! ואז אני מרים את ידי הימנית בכדי לסטור לעצמי בצד שמאל של פני ו א ז מישהו מסית את ידי משמאל לימין ואני סוטר לעצמי בחוזקה בצד הימני של פרצופי, ומנסה לדבר ומתחיל לגמגם ומדדה לטלפון ומחייד למדא ושואל ומאבד בו בזמן ההכרה! למזלי הטוב איתרו את כתובתי לפי מספר הטלפון ושלחו אמבולנס וכשביתי הוגיע שאני התעלפתי שלחו טיפול נמרץ!! בזמן שאיבדתי את הכרתי!! בא אלי מ ל א ך לבוש שחורים ומשך אותי במהירות למעלה כשהוא אוחז בידי השמאלית ומושך אותי במהירות לתוך מנהרה שמוארת באורות שרק מי שהיה שם ראש את עוצמת האורות במנהרת הזמן הזו , ולפתע כשעיני פקוחות אני רואה שלושה מלאכים לבנים עם כנפיים נוצצות מתקרבים לעברינו והמלאך בשחור! עוזב את ידי ובורח מפני שלושת המלאכים בלבן ובכוח האנרציה הגעתי לשער של המקום! את הש ע ר ראיתי במו עיני שער עם עמודי שלמה משיש השער עצמו היה מז ה ב הוא היה מעוצה מפסי ז ה ב מלבניים ומסובבים , בתחתי השער היה מגן דוד רבים לכל אורך השער , בחלרו העליון של השער היה על כל פס זהב רימון של ספר תורה עם פעמונים מזהב! במרכז השער היה כ ת ר תורה מעוצב מגלילי זה ב מדהימים! ובעומדי ליד ש ע ר ה ז ה ב ששני עמודי שלמה משני צידיו !המראה של היופי האין סופי שנשקף מהשער שראיתי את גן העדן מול עיני יופי ששום מילים לא יכולים לתאר את המדשאות הירוקות את העיצים עם כל פירות הצבעוניים והמפל המשתפך מצד שמאל של השער ובריכת ענק שהיתה במקום ובה דגים ענקיים של דגי זהב עם עיניים נוצצות וגדולות עם פס שחור לאורך העין, ואז בעומדי בשער הז ה ב עומד מולי כנראה הרבי שאני מסתכל לתוך עיניו הכחולות אפורות במבט של איש המביט ונותן השראה של בטחון ומבט של חמלה נסוך על פניו!ואני פונה לכבודו ואומר לו ! כבודו אולי יפתח לי את השער ואכנס למקום ששיך לו ואנוח לי מהחיים !! אז פונה אלי הרב ושואל האם יש לי מפתח של השער ? והיכן הליווי שלי ? הסתכלתי עליו בפליאה ושאלתי האם גם כאן !!??ב מרומו של עולם שואלים אותי על מפתוחת של דלתות הלו בעולמנו הקיים הזה סוגרים כמעט כל דלת ושער בפני החולים והפגועים !!ואז הוצי הרב את ידו מבעד לשער הז ה ב מבין הסורגים וקירב את ידו לכתפי ואמר בזו הלשון לך לדרכך בחור חפש את המפתח ותחזור בעוד 30 שנה וכשאתה חוזר תחזור עם מפתח ועם ליווי!!!!ואז הירגשתי זרם ענק בצידי השמאלי וירדתי לעולמנו ומצאתי את עצמי אצלי בבית שוכב על השולחן בסלון שלי ומסביבי כ20 איש שצועקים! 40\80 הוא איננו ורופא שני צועק הוא חוזר ואני פותח עיני ושואל את הרופא מימיני מה כול ההמולה הזו כאן בית?והרופא מחייך ואומר אתה כאן לא לעצום עיניים ולא לישון אז ביקשתי אולי תתן לי פנרגן והכל יעבור ? אך הוא חייך ואמר נתנו לך מנה כפולה של אדרנלין והנה אתה כאן איתנו ואני ממשיך מ ג מ ג ם ואומר לו כי אני רוצה לקום והוא עודד אותי והיגיש לי את ידו לכוון ידי השמאלית וזו שלי השמאלית לא הגיבה ואז התברר לי שכנראה קיבלתי שיתוק בצידי השמאלי ופני התעוותו לצד שמאל והגמגום כנראה באו מהשבץ המוחי !האמבולנס לקח אותי למיון בית החולים איכילוב בתל אביב, ושם כשראיתי אנשים אחרי ארועיים מוחיים ק ב ל ת י פ ח ד שאוי ואבוי אם אני יהיה אחד כמותם, ומאז ועד היום אני עושה מאמצים כבירים כדי להשתקם פיזית ונפשית יש שאומרים שאני מצליח ויש שאומרים שההצלחה שלי מועטה אני עדיין סובל מחולשה בכל צד שמאל עם כאבים כרוניים בכל צד שמאל ובגב ! ומטופל במרפאת כאב לוקח תרופות כמו פרקוסט פנרגאן ,אלטרולט,וויפקאס ,מירו ,ליריקה וגאבאפנטין, בונדרומין וואבן,ואומפרדקס, טופל ומטופל בפיסוטרפיה , במרפאת כאב , בטיפולי רייקי , במרפאת שיקום,הוסף תגובה
תשובת מומחה המצב לאחר שבץ מוחי דר' קרני רובין 16/01/2011 | 01:58SABAMOMO שלום הצטערתי לקרוא את כל תלאותיך וסיבלך. האם הבנתי נכון שאתה אדם צעיר? האם נשללה מחלה אוטואימונית ובמיוחד APLA? איני מבינה איךOCD נכנס לתמונה. קבלת שבץ מוחי וכיום אתה מתמודד עם נזקיו. מדובר בטראומה פיזית למוח. מוח מתאושש מאוד לאט ולא תמיד הכל חוזר, אך בהחלט יש שיקום איטי וצריך המון סבלנות ואמונה שתצא מזה.כמו כן מאוד חשוב כי תמשיך עם ההליך השיקומי. באיחולי התקדמות והשתקמותהוסף תגובה
המצב לאחר שבץSABAMOMO 18/01/2011 | 10:11בהקשר לשאלותייך אני סבא מאד צעיר בן 60 ולצערי הייתה לי תאונה בספטמבר 2008 ומאז האמטומה שתרופות לא עזרו לרפא החליט רופא העור לשלוח אותי לפסיכיאטרואז קבעה הפסיכיאטרית OCD לאחר חודשים של טיפולים החליטו בבית החולים אברבנל כי הנל סובל מPTSD ואז לאחר מכן באפריל 2010 בא השבץ ומרוב פחד שראיתי אנשים באשפוז הרבצתי לעצמי בכל הצד השמאלי וכך שוחררתי מבית החולים איכילוב בשחרור כתבו שאין לשלול CVA ואני היום עושה מאמצים עיליים להשתקם בטיפולם של כל המומחים !ברצוני לשאול את גברתי אם את מקבלת חולים כמוני לאיבחון או חוות דעת !?הוסף תגובה
תשובת מומחה המצב לאחר שבץ מוחי דר' קרני רובין 23/01/2011 | 03:15שלום לך SABAMOMO טוב אז אני עכשיו מבינה מזה סבא מומו. כן סבא מומו. אני מקסבלת לאיבחון אנשים במצבים כשלך במרפאה שעושה איבחון9 אינטגרטיבי. כלאמר במרפאה זו יש נאורולוג מאבחן פסיכונאורולוגי וכו'. קרוב לודאי שזה מה שדרוש לך. המרפאה נקראת מרפאת מרחב בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
סכיזופרניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
טיפול בהפרעות אכילה
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
נוילפטיל (פריציאזין)
-
סרטינדול
מונחים קשורים
-
דפרסונליזציה
-
אידוי קנאביס רפואי
רופאים בתחום

ד"ר איגור קלמן פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר