דחוף עזרה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
דחוף עזרה א 16/01/2011 | 07:40ב 4 הימים האחרונים אני סובלת מתחושות בעירה בגוף מלוות בהתקפות חרדה קשות ועליה בלחץ הדם. לצערי/להפתעתי כדורי אלפרליד (0.25 מ"ג) שהייתי לוקחת לפעמים ברגעי לחץ/חרדה לא עוזרים. חשוב לציין שבחודשיים האחרונים אני לוקחת 1/2 כדור פריזמה בגלל חוסר אנרגיה כללי שחשתי וחרדה קלה. אני ממש במצוקה! יש משהו שניתן לעשות כדי להפסיק את התקפות החרדה האלו המלוות בתחושת בעירה בגוף? רקע: בת 42 בשנה האחרונה, בעקבות ניתוח להסרת בלוטת פאראתירואיד לוקחת כמות גדולה של סידן וויטמין די (1200 סידן+2500 יח' ויטמין די ביום). לפני כשבועיים התחילו לי ייקיצות קבועות בלילה -תמיד בסביבות השעה 3 -אחריהן התקשיתי להרדם. לפני 4 ימים, בזמן הייקיצה באמצע הלילה, כבר הייתי בעיצומו של גל חרדה המלווה בתחושת חום ובעירה בגוף (לא יודעת אם יש קשר אך באותו ערב קיבלתי מחזור...) חשוב לציין: כשנה לפני הפריזמה לקחתי במשך מספר חודשים ציפרלקס, אותו הפסקתי כי כפי הנראה גרם לי לתחושות נוירולוגיות לא נעימות בגפיים.הוסף תגובה
תשובת מומחה נסיון לעזור דר' קרני רובין 17/01/2011 | 01:35ל-א שלום בראש ובראשונה ניתן לקחת 0.5 מ"ג קסנקס למעשה עד 12 כדורים אולם בדרך כלל 3-4 כדורים מספיקים. שנית נראה לי כי יש בהחלט מקום להעלות את מינון הפריזמה תחילה לכדור ביום ואחר כך לכדור וחצי ביום.זה נשמע כאילו יש כיום שילוב של דיכאון וחרדה. מבחינת הפרוגנוזה (המהלך) אין הבדל אם יש חרדה לבד או חרדה ודיכאון - אך צריך לטפל בכך. היקיצה באמצע הלילה אף היא אופיינית לדכאון. קרוב לודאי שהיקיצה בעמצא הלילה בעיצומו של גל חרדה, נבעה מחלום. ואחרון אך לא פחות חשוב זה שצריך לבדוק באם אין לך היפותירואידיזם או היפותירואידיזם סמוי - כי לעיתים פוגעים בבלוטת התריס. דרושה בדיקה מלאה - TSH, FREE T4, FREE T3 or T3. תפקוד הבלוטה חשוב ביותר, כי אם יש היפותירואידיזם חייבים לתקנו בכדי להשיג תגובה טובה לתרופות בברכההוסף תגובה
שאלה נוספת דחופה17/01/2011 | 07:34יכול להיות שמה שקורה הוא בעצם אקטיזיה? בעבר כשלקחתי 1/2שנה ציפרלקס (1/2 כדור ליום) היו תחושות נוירולוגיות לא נעימות שנחשדו כאקטיזייההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 18/01/2011 | 01:38אקטיזיה זו תגובה לתרופות אנטי פסיכוטיות אשר בה יש אי שקט ברגליים ולא ניתן לשבת או לעמוד בשקט. אינך מקבלת שום תרופה שגורמת לאקטיזיה והתאור של ך כלל אינו דומה לתאור של אדם הסובל מאקטיזיה. בברכההוסף תגובה
שאלה נוספת דחופה לגבי הבלוטה ולגבי האלפרליד/קסנקסא 18/01/2011 | 09:42בבדיקות הורמונים שביצעתי ביומיים האחרונים מסתבר שהורמון ה- PTH של בלוטת יותרת התריס מעל הנורמה (מה שמחשיד שאולי הניתוח שעברתי עזר זמנית בלבד ושכעת מתחיל הסיפור מחדש עם בלוטה נוספת מתוך ה-3 שנותרו)- אולם ככל הידוע לרופא שלי הורמון הpthלבדו ללא סידן גבוה בדם לא אמור לעשות אפקט כזה כמו שעובר עלי בשבוע האחרון - מה דעתך מנסיונך? רציתי לוודא גם שהבנתי אותך נכון: מותר לקחת 12 כדורי קסנקס של 0.5 ביום? או שהתכוונת ל 2 כדורים ביום? בנוסף, אני מאוד חוששת להגדיל את מינון הפריזמה, להיפך, אני חשה צורך גדול להפסיק ליטול את הפריזמה בגלל שעד שהתחלתי לקחת אותה לא הייתי בדיכאון וחרדה קשים שכאלו. פשוט הייתי בין עבודות ולא ממש אנרגטית ורציתי משהו שייתן לי קצת "היי" ומרץ. 1/2 כדור הפריזמה או אפקט הפלסבו של הנטילה שלו אכן עשו את זה למשך תקופה קצרה, אבל כעת אני במצב שמעולם לא הייתי בו, אני מרגישה שאני פשוט עלולה להשתגע מההתקפות האלו וחוששת ש"המשחק" במוח עם כל החומרים האלו עלול להביא אותי לשיגעון. היום בלי קסנקס (ולפעמים אפילו יחד איתו) אני לא מצליחה להרדם. איך לדעתך אני יכולה לחזור למצבי הקודם? אני בהחלט מעדיפה אנרגיה ירודה על הטירוף המבעית הזה שהגעתי אליו... איך בכל זאת אפשר להפסיק את נטילת הכדורים בלי ליצור שוק לגוף ולנפש? מקווה שתעני לי בהקדם - אני ממש במצוקה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה נוספת דר' קרני רובין 23/01/2011 | 02:51הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה נוספת דר' קרני רובין 23/01/2011 | 03:05סליחה א. בטעות הקלקטי על אנטר. 1. אין סיכוימ בעולם שתשתגעי -כי למשוגע לא איכפט לאבד שליטה ואת נתקפת חרדה מפני איבוד השליטה - הכי קטן. 2. את חייבת לפנות לאנדוקרינולוג. קלציום אינו תמיד גבוהה הוא יכול להיות בנורמה בחלק מהבדיקות ובחלק אחר להיות גבוהה. קלציום בהחלט נותן תסמינים שונים. 3. קסנקס ככלל אפשר לקחת עד 6 גר' אך אני תמיד ממליצה לא לעבור בשום מקרה את ה-3 גר' שזה 6 כדורים ליום והאמת שברב המקרים מסתדרים על 1.5 עד 2 גר'. 4. חצי כדור פרוזק אפשר להפסיק מהיום למחר במיוחד מאחר וזמן מחצית החיים של הפרוזק הוא 10 ימים והוא יורד מאד בהדרגה ונעלם תוך חודש מהדם. יחד עם זאת איני סבורה שכדאי שתעשי זאת על דעת עצמך כי לי נשמע כאילואת זקוקה לו ובמינון יותר גבוהה. את מוכרחה לפנות גם לפסיכיאטר שידריך אותך. מבלי לראות אותך ולהבין לעומק את הדברים לא ניתן ליעץ לך בצורה מקצועית בברכה דר' קרנירוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול רגשי למבוגרים
-
פסיכותרפיה
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
ברומאזפאם
מונחים קשורים
-
נוהל 106
-
הזיה, הלוצינציה
רופאים בתחום

ד"ר פבלו אריאל רויטמן פסיכיאטריה
4.9 ( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5.0 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"

ד"ר רננה איתן פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר