חרדה ודרכי טיפול
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
חרדה ודרכי טיפול אשלי22 21/01/2011 | 15:38שלום אני בת 32 אמא ל3קטנטנים מזה 8 שנים(לאחר תאונה)אני סובלת מהתקפיי חרדה כשהם מגיעים יש לי רצף במשך כמה שבועות ואני יכולה להיות גם שנה +ללא שום התקף אני אדם מאוד!אופטימי וחזק למדתי תזונה ופעילה מאוד פיסית במשך כל השנים התמודדתי לבד(היה קשה) עברתי טיפול בן שעתיים בביו פידבק לפני כ5 שנים(לאחר לידת בכורתי) בשבועיים האחרונים אני חווה התקפים בלתי נסבלים הם קורים בעיקר כשאני יודעת שאהיה לבד מס' רב של שעות ברצוני לשאול מספר שאלות 1-האם תופעה כזו היא נפוצה? 2-האם ניתן "להפטר" לחלוטין מחרדה- ללא טיפול תרופתי? 3-האם הדפיקות לב המואצות יכולות לגרום להתקף לב? 4-האם יש לך מקור אינפורמציה לבני משפחה(בעלי)על מנת שיקרא הוא טוען שזה הכל בראש ואני מונעת מעצמי את ההתמודדות סליחה על אורך השאלה בברכת שבוע טוב!הוסף תגובה
אפשר לקבל מענה?26/01/2011 | 16:09הוסף תגובה
לאשלישמואל 29/01/2011 | 15:05אשלי שלום רב.. אני סובל מחרדה כבר 10 שנים וראשית אסביר מספר דברים קודם כל בעלך צודק שהכל בראש.. זה לא מחדש כלום הרי זה ברור לכולנו שזה לא בישבן. אנשים שלא חווים את הרגשת החרדה נותים לא להבין את קושי ההתמודדות והמלחמה בחרדה ופוטרים את הבעיה בלומר יאללה תצאי מזה זה הכל בראש הרי זה כמו ללכת לבחור עיוור ולומר לו תראה או לומר לחירש תשמע הסימפטום של דופק לב מהיר הוא בהחלט מקושר לחרדה וישנם אנשים שחווים סימפטומים מרובים יותר אני יכול לומר לך שאצלי יש מכל טוב כאבי ראש כאבי בטן פלפיטציות שלשולים בחילות כאבי שרירים מחשבות על מוות פחד ממוות דופק לב מואץ קוצר נשימה ועוד הרבה.. אגב אני לא מכיר אף אחד שמת מדופק לב מהיר זה דבר לגיטימי שמפחדים הלב דופק מהר יותר כמו שאת מתעמלת במכון הכושר ומאמצת את הגוף הלב מגיב בהתאם לסיטואציה בו את נמצאת.. ואני לא שמעתי על מישהו שקיבל התקף לב מזה דבר נוסף שרציתי לציין מכיוון שהזכרת שיש לך ילדים הייתי ממליץ בחום לא להיות בקרבתם שאת חשה בהתקף מסויים ולא לחשוף בפניהם. זה עלול להזיק להם ולהכניס גם אותם לחרדה. נסי לצאת להליכה מקוצרת עד שתרגעי יותר לגבי הנושא שאת פעילה פיזית ואת עושה כושר זה מעולה ישנם אנשים שאפילו לא יכולים לצאת מביתם מחרדת ציבור וכדומה. ככל שתעשי יותר כושר ותעסיקי את עצמך החרדה תעזוב אותך בשלב מסויים ותחפש קורבן אחר. כמובן שלפעמים זה לא ממש מספיק וצריך גם ללכת ליעוץ פסיכולוגי לקבלת הנחיות או תרופות.. מאחל לך את כל הבריאות שבעולם שמואל.הוסף תגובה
תשובת מומחה חרדה ודרכי הטיפול בה דר' קרני רובין 01/02/2011 | 03:15שלום אשלי אתך הסליחה על העיכוב במתן המענה. לשאלותיך כ-10% מהאוכלוסיה סובלים מחרדות . 4% נזקקים לעזרה מקצועית. כלומר מדובר בהפרעה מאוד שכיחה. ניתן להתגבר על הפרעה זו ללא תרופות באמצעות טיפול התנהגותי קוגניטיבי, אך הדבר מאוד קשה ורק בודדים מצליחים להתמודד עם כך. החשש מטיפול תרופתי מאוד אופיני וקשור לצורך העצום להיות בשליטוה 100% של הזמן. הטיפול היעיל והאפקטיבי הוא השילוב של שניים - טיפול תרופתי המוריד את רגישות היתר של מערכת העצבים וטיפול התנהגותי קוגניטיבי שמלמד לשנות מחשבות אוטומטיות ונותן כליםמ כמו הביופידבק שלמדת. לא, דפיקות הלב המואצות לא גורמות להתקף לב- מקורן בהפרשה מוגברת של אדרנלין וזו תגובה טבעית בכל מצב של סטרס. לגבי בעלך צודק שמואל בתגובתו. אם שוברים רגל זה מובן אך אם הנשמה פגועה לא רואים זאת וקשה להבין זאת. לגבי ספרות בעברית על איזה רמה מדובר? יש באינטרנט הרבה ויש ספרי לימוד בפסיכיאטריה שהם בעברית. אם אמצא משהוא מתאים אוסיף לך תגובה יש ספר מאוד טוב שמסביר את השיטה ההתנהגותית קוגניטיבי "בוחרים להרגיש טוב" של דוד ברנס, בהוצאת מכון פסגות. למרות שהוא מדבר יותר על דיכאון יש שם פרק על עיוותי חשיבה והדך לשנות חשיבה הם מאוד רלבנטיים גם לחרדות. (אני תמיד ממליצה לא לקרוא את ההקדמות - הן משעממות ולא לעשות את המבחן לדכאון כי עוד לראיתי משהוא שלא יוצא סופר דיכאוני. אך חשוב להבין את הפרק על עיוותי החשיבה). בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול EMDR
-
תרופות פסיכיאטריות
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
ברומאזפאם
-
קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
מונחים קשורים
-
ביפולרי
-
אינפנטיליות
רופאים בתחום

ד"ר פבלו אריאל רויטמן פסיכיאטריה
4.9 ( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."

ד"ר אברהם יקיר פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר