פרוזק
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פרוזק מעיין 01/08/2014 | 07:57שלום ד״ר רובין כתבתי כאן הרבה פעמים על החלפת רסיטל כרגע לפרוזק במינון של 40 מיליגרם כבר שבועיים עדיין יש התקפי פאניקה ומחשבות בנוסףמאני גם מקבלת 250 טגרטול להתפרצויות זעם שמאוד עוזר לי לישון עד אז נטלתי כדור בונסרין בשביל לישון כח כל כדור שינה לא עוזר.. בשבוע האחרון אני בקושי מצליחה לישון נדודי שינה קשים יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים שישן כל הלילה ואני מוצאת את עצמי ערה ומתוסכלת כל הגוף כואב מחוסר שינה האם לפרוזק יש קשר? ואיך זה שתמיד כל כך הרבה חסרונות לתרופות אני כבר ממש דואגת שלא מצליחים איתי שוב... אני רוצה למצות את הפרוזאק עד הסוף אני מניחה שעוד שבוע שאפגש עם הרופאה היא תעלה לי ל60 מיליגרפ לפי המלצתך אבל האם זה לא יותר יפגע בשינה??? והאם יש עדיין תקןןה עם הכדור הזה?? בנוסף 10 מיליגרפ אסיול במקרה הצורך 20 אבל לא ממש עוזר....תודה מראש
התקפי פאניקההמעיין 02/08/2014 | 14:46חזרו התקפי הפאניקה עם דפיקות לב חזקות עד שנירדמת לשעה מתעוררת מזה נוטלת מהר אסיול זנ קצת מרגיע אבל נישארת ערה עד הבוקר ;( וכל המצב מקשה על מצב הרוח החיילים שלנו המלחמה
משתגעתתתמעיין 03/08/2014 | 16:03שלום ד"ר וסליחה על ההטרדות.. היום דיברתי עם הרופאה שלי טלפונית ואנרה שאם אני מסוגלת לסבול את התקפי החרדה להעלות את הפרוזק ל60 מיליגרם ולחכות עד יום רביעי ואם לא לחזור לציפראמיל מה שגרם לעליה ענקית במשקל הפרוזק לאחר שבוע הוריד לגמרי את התאבון ואז הגיעו גם דפיקות הלב שלא היו שנים זה לא מניח מה היית עושה במקומי? חוזרת למוכר ולידוע? או ממשיכה למרות חוסר שינה מוחלט ודפיקות לב,,,, האם באמת הרסיטל כל כך משמין אן שרק עושה תאבון תודה מראש
המשךמעיין 04/08/2014 | 08:41ניסיתי שוב אצ הרסיטל לאחר כמהשעות ההתקפ נרגע... מה זה אומר שזה הסוס המנצח שלי כמו שהרופאה אומרת? ושמתי לב שהשילוב עם הטגרטול והציפרטמיל עושה כאבי ראש חזקים ועם הפרוזאק לא האם צודקת הגיוני?? אני לא יודעת מה לעשות ומי נגד מי.... לפחות יש את הפורום.....
יש פה מישהו מהפורום שיכול לעזור לי??מעיין 04/08/2014 | 18:18יש פה מישהו מהפורום שמכירה בעיה דומה לשלי ויכול לענות וגם אם מישהו לקח טגרטול יחד עם ציפראמיל והיו כאבי ראש חזקים ואם פרוזאק או פבוקסיל כאבים חלשים וגם חלף והאם מישהו סובל מהצקפי פאניקה והתרופה החמירה מצב זה והרסיטל לא??? הלילה מתקרב מתה מפחד שוב מעוד התקף ומהפחד לא לישון
אני מתפללת עלייך ועל כולנוזהבית 04/08/2014 | 21:16אני אף פעם לא הגבתי למישהו בפורום כי זה נוטה להכניס אותי עוד יותר לסרטים ולהחמיר את המצב שלי אך לא יכולתי להישאר אדישה לקריאה לעזרה. עזרה מקצועית אני לא יכולה לתת לך, אבל שולחת לך אהבה. תחזיקי מעמד. גם אני במצב קשה, ביותר מובנים משאני יכולה לתאר, אך לא אכביד עלייך. שתדעי שאני מזדהה. 3>
לא לפחד מ-לא לישוןר.צ. 05/08/2014 | 03:37שלום מעיין, אל תילחמי בבעיית השינה. תקבלי את זה ותנסי להעסיק את עצמך ולהירגע, אפילו שכולם ישנים. הגוף ימצא לבד את הזמן לישון, אם בלילה ואם ביום- חצי שעה פה , שעה שם - לא לדאוג. פרוזק לא מתאים לכולם ואולי גם אצלך זה הענין ולכן בעית השינה (מכיר אישית). תתייעצי עם הרופאה. למה הפסקת בונסרין? ממה את סובלת? האם זה OCD ?
היי ר.צמעיין 05/08/2014 | 08:56סובלת מאו סידי התקפי פאניקה חרדה חברתית והתפרצויות זעם לקחת גם פרוזק? מה עשה לך?? הוא מאוד מעורר למרות שגם בבוקר לוקחת הטגרטול מצויין להתקפי זעם אבל בשילוב עם הרסיטל היחידי שעזר עטשה כאבי ראש עזים ...
ל ר.צ היי שובמעיין 05/08/2014 | 10:11שכחתי לציין גם הפרעות אכילה.. ועם הרסיטל והבונסרין עליתי המון...ניסו עלי המון תרופות וכניראה לא סתם נשארתי שנים עם הרסיטל אבל אחרי ירידה של 25 קילו אני לא מוכנה לעלות עוד גרם אחד....
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:01למעיין שלום, הפרוזאק אמור לעזור לך תוך 8-12 שבועות. הוא איננו יכול לעזור לאחר שבועיים. תופעות הלוואי הקשות האלה אמורות להתחיל לחלוף לאחר שלושה שבועות מתום העלייה האחרונה במינון. העובדה שיש לך חרדות בהחלפה הזאת מהרסיטל לפרוזאק מעידה על כך שהיה הכרח בכך ושהפרוזאק אכן פועל. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:03למעיין שוב שלום, האם את לוקחת את הפרוזאק בבוקר? חשוב שתיקחי אותו בבוקר ואם נחוץ תיקחי הרגעה. הפרעות השינה יחלפו ברגע שמצבך ישתפר וגם מצב המדינה ישתפר. כולם כעת עצבניים ולא ישנים באופן שקט. למזלך, הקטנצ'יק כן ישן ואני מקווה שימשיך כך כאשר מצבך ישתפר. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:04לזהבית שלום, את ממש חמודה. אני מקווה שמצבך יתחיל להשתפר. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:09לר.צ. שלום, אני מסכימה עם עצתך לגבי השינה כי אכן ככל שנלחמים בכך, השינה בורחת. פרוזאק פחות מרגיע מ- SSRI's אחרים אך לאחר שמתאזנים אין לכך כל משמעות. בברכה, דר' קרני רובין
מעין שלוםר.צ. 05/08/2014 | 21:17מה שלומך? לדעתי עלית המשקל היא מהבונסרין בעיקר, פחות מהרסיטל. בשלב זה ההצעה הכי טובה היא לחרוק שיניים ולהמתין עוד קצת , עד שהגוף יתרגל לפרוזק והפרעת השינה תיעלם. לא לחשוש משימוש בכדור הרגעה באופן קבוע לשבועות הקרובים, ולא להילחם בחוסר השינה.
המשך פרוזאקמעיין 05/08/2014 | 22:16תודה רבה ד״ר אני רוצה להיות יותר ממוקדת בשאלתי ולא מפוזרת.. האם השילוב של טגרטול ורסיטל אכן עושים כאבי ראש חזקים כי זנ מה שקרה לי לפני כל השינויים ואיך יתכן שעם פבוקסיל ופרוזאק אין כאבי ראש כלל? כי בלי הטגרטול אני לגמרי מטורפת צורחת מכל דבר קטן ומתפרצת... האם רסיטל באמת כל כך משמין? אן אם אשמור אצליח?? מפחדת מהעלחה במשקל ומפחדת שאצטרך להפסיק עם הטגרטול אני חושבת שאני מוותרת על הפרוזאק וחוזרת לישן האם תוכלי לענות על שאלתי אם באמת יתכן שהטגרטול והרסיטל גורמים לכאבי ראש גם נהייתי רגישה כמו תמיד ולא אדישה מעדיפה אגישות על פני רגישות היתר,,. תודה על כל העזרה
לר.צמעיין 05/08/2014 | 22:52העליה במשקל לא בגלל הבונסרין הפסקתי לקחת אותו כמה שבןעות ועדיין היה רעב שלמפיל כמובן שהבונסרין מוסיף רעב אתה יודע אפ הכדור גורם לתאבון והשמנה ואולי אם אוריד מ40 מיליגרם יהיה פחות השאלה אפ יעזור לי במינון נמוך תודה גם לך עוזר יקר
לר.צמעיין 05/08/2014 | 22:52העליה במשקל לא בגלל הבונסרין הפסקתי לקחת אותו כמה שבןעות ועדיין היה רעב שלמפיל כמובן שהבונסרין מוסיף רעב אתה יודע אפ הכדור גורם לתאבון והשמנה ואולי אם אוריד מ40 מיליגרם יהיה פחות השאלה אפ יעזור לי במינון נמוך תודה גם לך עוזר יקר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/08/2014 | 21:42למעיין שלום, אני מצטרפת להמלצתו של ר.צ. לחרוק שיניים ולהמשיך עם הפרוזק ולקחת בתקופת הביניים הרגעה. בתחילת הטיפול ייתכן ש-SSRI'S יעצימו כאבי ראש אך עם הזמן הם גורמים להיעלמות כאבי הראש. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/08/2014 | 21:44למעיין שוב שלום, מכל מקום, ה-FDA אוסר על מתן יותר מ-40 מ"ג ציפראמיל (רסיטל) מסיבות קרדיאליות ואשר על כך כדאי שתרדי למינון זה. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבה ד״רמעיין 11/08/2014 | 15:59תודה רבה הפסקתי עם הפרוזאק וחזרתי לרסיטל השאלה שלי היתה אם אוכל להוריד במינון של רסיטל ולקחת פחות מ40 והאם טגרטול ורסיטל עושים כאבי ראש השילוב של שניהם,,, כי שוב חזרו כאבי ראש בשילוב עם הטגרטול בלבד!! וכאשר הפסקתי או לקחתי את הטגרטול בשילוב עם פבוקסיל או פרוזאק לא היו כאבי ראש עם הרסיטל אין כלל כאבי ראש שאלתי האם האינטרקציה עם הטגרטול פלוס הרסיל עושה את כאבי הראש? הרופאה שלי אומרת שאין היגיון שאם תרופות אחרות לא עשה ועם זו כן ואני מרגישה שכן מה עושים במצב כזה? כי הטגרטול מאוד עוזר ליצוב מצב הרוח וכמובן שאני נעזרת בנרגעה אסיול 20 אני לא במצב שיכולה להרשות לעצמי לילות ללא שינה 2 ילדים קטנים בבית שצריכים אותי....
תודהזהבית 11/08/2014 | 18:51תודה ד"ר. את עוזרת לי מאוד.
ה fdaאדם 11/08/2014 | 21:27גם לא מאשרת את הציפרמיל להפרעות חרדה ומשתמשים בה לחרדה בארץ אנחנו בארץ לא בארצות הברית השאלה מה משרד הבריאות אומר על זה
מאשרים או לא היא עוזרת לחרדה כבר שנים חוץ מחרדה חברתיתמעיין 12/08/2014 | 19:17התרופה מאוד עוזרתמלהפרעות חרדה פעם ראשונה שאני שומעת שלא מאושרת
ה fdaאני 13/08/2014 | 17:45גם אישר את הפבוקסיל רק ל אוסידי לא לדכאון ולא לחרדה לא יודע מה השיקולים שלו באישורים של תרופה למשו כזה או אחר אבל כל התרופות עובדות על הסרוטנין באותם אזורים במוח ככה שההשפעה די דומה אמורה להיות
אתה בטוח?זהבית 13/08/2014 | 19:11אתה בטוח במה שאתה אומר? אני נוטלת פבוקסיל 300 מ"ג ובאמת לא מרגישה שיפור בדיכאון ובחרדה. מרגישה שהתרופה חלשה, לא נותנת לי כיסוי מספיק ועדיין יש לי רגישות יתר. עם ציפרלקס הרגשתי חזקה יותר. הרגשתי שהתרופה יותר פוטנתית. הרופא שלי הוסיף לי חצי מירו כי בקושי אכלתי עם הפבוקסיל ובקושי ישנתי ורק אחרי נטילתו בערב אני מרגישה את ההרגשה של ההקלה. אני נוטלת רק רבע (7.5 מ"ג) כי הוא גורם לי לאכילה בלתי פוסקת מרגע נטילתו אבל מרגישה שהרבע הזה נותן לי יותר חוזק נפשי מ-300 מ"ג פבוקסיל. עכשיו מדבריך אני מבינה שיש משהו בהרגשתי.
הציפרלקס בארצות הבריתאני 15/08/2014 | 01:01מאושרת לדכאון והפרעת חרדה כללית בארץ גם לאוסידי פרוזק מאושרת לדכאון ורוב הפרעות החרדה ואוסידי וחרדה כללית ככה גם פאקסט לוסטרל לא מאושרת לחרדה כללית בארצות הברית
בארץ ובארצות אחרות בעולםאני 15/08/2014 | 01:06פבוקסיל מאושרת גם לדכאון וחרדה והיא יצאה לפני הפרוזק באירופה ב 1984 כנראה בארצות הברית סולווי (החברה הבלגית המייצרת) לא הצליחה ממש לשכנע את ה fda שהיא טובה לדכאון וחרדה אבל הרבה משתמשים בזה גם לדכאון וחרדה בסך הכל היא עושה מה שהתרופות האחרות בקבוצה עושות מעלה סרוטנין באותו איזור במוח מה שכן המבנה הכימי שלה שונה משאר התרופות במשפחה אולי בגלל זה ההשפעות שלה קצת שונות
לזהביתאני 15/08/2014 | 01:08אולי הפבוקסיל לא מתאימה לך תנסי תרופה אחרת מהמשפחה או תעברי ל snri
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 21:43לאדם שלום, אינך מבדיל בין התוויות שזה אותן סיבות לטיפול שהחברה רושמת בפנקס התכשירים של מדינה ישראל לבין תופעות לוואי מסוכנות שגורמות ל-FDA בארה"ב או לרוקחות במדינתנו לאסור על שימוש. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 22:43למעיין שלום, הפבוקסיל והפרוזאק הינן תרופות פוטנטיות מאוד (חזקות) אשר ידוע כי ניתן להשתמש בהן כנוגדי מגרנות. הרסיטל שהוא גנירקה של הציפרמיל לטעמי פחות פוטנטי ולכן ייתכן שאינו מגן עליך מפני מגרנות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 16:54למעיין שלום, הסיבה שה-FDA לא מאשר לתת יותר מ-40 מ"ג ציפרמיל או 20 מ"ג ציפרלקס הינה בגלל ריבוי הבעיות הקרדיאליות במינונים גבוהים יותר. זו לא סתם גחמה. בברכה, דר' קרני רובין.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 16:55לאני שלום, הפבוקסיל הינה הוותיקה מבין ה-SSRI'S ובאירופה היא מאושרת לדיכאון, לחרדה ול-OCD וכך גם בארץ. אין פה בעיה של סיכון בריאותי. בברכה, דר' קרני רובין.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 16:57לזהבית שלום, אין שום דבר בהרגשתך, פשוט לא עבר מספיק זמן. בברכה, דר' קרני רובין.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 17:01לאני שלום, נראה לי שהגזמת הפעם. אינני חושבת שראוי שתמליץ על החלפות כדורים. זה יכול להיות גם מסוכן. בברכה, דר' קרני רובין.
לא ממליץ על כלוםאני 19/08/2014 | 17:30רק אמרתי למה ה fda מאשרים כל תרופה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד