ויפאקס כחלופה לסימבלטה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
ויפאקס כחלופה לסימבלטה צחי 02/09/2014 | 03:10Nלד"ר רובין .בהמשך לשיחתנו, נסיתי סימבלטה כחודש במינון 60 מג וחוויתי תופעות לוואי כגון עצירות והחמרת המצב. הרגשתי שהתרופה לא מועילה והפסיכאטירית החליפה לי לויפאקס 75 מ"ל. איך אני אמור ליטול את התרופה לחצות אותה או ישר להתחיל עם 75 מ"ג?. מצוין בעלון שהתרופה מיועדת גם לחרדה לחברתית. האוסידי שלי מתבטא בחרדה חברתית מסיומת למשל פגישות מחזור, ראיונות עבודה ופגישה עם אדם שמצא חן בעיני וכו'.לא עם חברים קרובים. האם ויפאקס משמין? והוא חלופה ראויה לאפקסור המקורי?. אני ממש דואג בקשר להשמנה. דווקא עם הסימבלטה לא השמנתי ,אלא להפך. אך לא הועילה ומחירה ל90 מ"ג או 120 מ"ג די יקר. מתנצל מראש על השאלות המרביות. תודההוסף תגובה
בנוסף ד"ר -די חשובצחי 04/09/2014 | 04:31Hהאם יתכן שאני עובר תהליך גמילה מהסימבלטה כבר אחרי חודש?? הפכתי עצבני במהלך היום ו/או רגשני יותר על המידה, אני בוכה בקלות מכל דבר פתאום,.יש לי מעט סיוטים ויכול להיות שגם הלוציונציות.. אני חצי ער ולא מסוגל להרדם אך נכנס לתהליך חלום עם חרדה קלה עוצם עיניים ורואה צורות שומע קולות מהדהדים ומרגיש שאני חולם בהלות שאני חצי ער .זה לא ממש קרה לפני... אחרי הלוסטרל /איקסל והכי לא יעיל הסימבלטה. אני מתלבט בין הויפאקס XR או הפבוקסיל שמאוד המליצו עליו לבעיית החרדה+אוסידי/דיכאוןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:41לצחי שלום, 1. נוטלים את הויאפקס XR פעם ביום ומתחילים עם 75 מ"ג. ככלל, אני עוברת ל-150 מ"ג תוך יומיים. 2. בד"כ לא רואים השפעה על המשקל עם ויאפקס. 3. ויאפקס XR הינה חלופה יעילה. יש מחקרים המצביעים על כך שיש צורך במינון מעט גבוה יותר מאשר באפקסור. 4. אינני סבורה שאתה יכול לומר שהסימבלטה לא הועילה מאחר ולא עלית למינון של 90 מ"ג או 120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/09/2014 | 16:44לצחי שוב שלום, 1. לא ייתכן שאתה עובר תהליך של גמילה מסימבלטה לאחר חודש. סביר להניח שהפסקת הסימבלטה חשפה את הדיכאון והרגישות שלך. 2. "הלוצינציות" אינן הלוצינציות כמו אצל סכיזופרנים אלא נקראות הלוצינציות היפנוגוגיות - אלו הם חזיונות שרואים לפני ההירדמות אשר הינן נורמליות לחלוטין. 3. הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות זה לקפוץ מתרופה לתרופה. הן הויאפקס והן הפבוקסיל טובים לחרדה. במידה ואכן מדובר גם ב-OCD הפבוקסיל עדיף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
המון תודה על המענה המפורט!צחי 05/09/2014 | 18:46I אכן המעבר מתרופה לתקופה יצר אצלי הרגשות ותופעות לא נעימות בכלל , אני רוצה לדבוק בתרופה אחת עם מינמום ת.לוואי. בעיקר תופעת השמנה. נורא נבהלתי מתופעות הלוואי ןהגמילה של הויפאקס ( בקופח כללית לא מספקים את האפקסור לצערי) אני סובל מתקופות של דיכאון למשל מקרה מצער, או שנוי. אני אדם מאוד רגיש לדאבוני. האוסידי החרדתי שלי מתבטא בפחד ממחלות למשל חשש קצת מוגזם להדבק ב-HIV, האוסידי גם מתבטא בתחום החברתי דייט פגישות מחזור וכו' . למרות שיש לי לא מעט חברים. יש גם מעט טקסים- סידור, בדיקה וכו'. אבל האוסידי מופיע בתקופות לעיתים נעלם. בגדול הדיכאון ןבעיקא החרדה משמעותיים. הלוצינציות האלו היו מלווים בחרדה. בגלל זה מתלבט בין הויפאקס לפבוקסיל. עדיף מה שהכי מרגיע. כאמור ניסתי כבר - ציפרלקס (נוראי), לוסטרל (לא הועיל והשמין אך הרגיע מעט) ,איקסל וסימבלטה. שוב תודה על הכל. שבת שלום ד"רהוסף תגובה
ומה בעניין התרופה פריסטיק?צחי 06/09/2014 | 18:49Iהאם התרופה נמצאת בארץ?? נודע לי שהיא גירסה משופרת לויפאקס, אם כן התרופה בסל? מה דעתך בעניין ד"ר?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/09/2014 | 11:38לצחי שלום, אני הייתי ממליצה לעבור לפאבוקסיל ולעלות ב-50 מ"ג כל ארבעה ימים עד ל-200 מ"ג. מתחילים 50 מ"ג בערב, אח"כ 100 מ"ג בערב, 150 מ"ג בערב ואחרי זה 50 מ"ג בבוקר ועוד 150 מ"ג בערב. אחרי ארבעה ימים נוספים 100 מ"ג בוקר וערב מאחר והפבוקסיל מרגיע יותר. אם זה לא מספיק לאחר כחודש הייתי מעלה את המינון ל-250. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/09/2014 | 11:53לצחי שלום, הפריסטיק הוא מטבוליט של האפקסור (הוויאפקס). מבירור עם החברה, התרופה עומדת להגיע לארץ ולכן אין שום טעם לייבא אותה. כמו כן, קיים ספק אם יש יעילות או שונות רבה מהאפקסור, למעט אולי מעט פחות תופעות לוואי. לי, אישית, אין ניסיון עם תרופה זו, אך חולה ששאל אותי עליה וכששמע את התשובה אוזן על הוויאפקס XR. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
פריסטיקרוני 03/05/2015 | 02:06שלום , אבקש לדעת אם הפריסטיק כבר ניתן להשגה בארץ ואם כן האם בסל הבריאות. תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2015 | 19:27לרוני שלום, למיטב ידיעתי טרם ניתן להשיג את הפריסטיק בארץ שלא באמצעות טופס 29 ויבוא שלו. גם כאשר ניתן יהיה, התרופה לא תהיה בסל עד שלא תוכנס לתוכו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
מחיהעחחנעמחמנ 31/12/2022 | 08:26הייעעחחהוסף תגובה
צצכצפצפצולןןןלפהפהפהפ 03/01/2025 | 02:15חןגהוגהצהפלאהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
סכיזופרניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה
-
תיאום טיפול פסיכיאטרי בקהילה
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
פמולין
-
פימוזיד
מונחים קשורים
-
אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
-
אפזיה
רופאים בתחום

ד"ר אילן וולקוב פסיכיאטריה
5.0 ( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר