בעיה בתיפקוד המיני
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בעיה בתיפקוד המיני א' 02/04/2011 | 19:46שלום אני בן 27 והיפסקתי לפני שנתיים טיפול תרופתי של יותר מארבע שנים של תרופות שונות נוגדי דיכאון וגם שילובם במינון נמוך עם תרופות אנטי פסיכוטיות. כלומר במשך ארבע שנים הרופא חיפש לי תרופה שתעזור לי מבלי להזיק לי. העניין הוא וזה עניין רציני שאני נשארתי לאחר ההפסקת התרופות עם בעיה בתפקוד המיני: החשק ירד והזיקפה לא מחזיקה מעמד וקשה לי לפנטז על בנות. אני כן נמשך אליהם אבל העוצמה ממש ירדה ואני מרגיש זקן בגלל זה. אני פוחד שהתרופות גרמו נזק בלתי הפיך והרסו לי את המין. אז אני שואל פה - האם זה יכול להיות?!!!! אגב, אשמח לבקש המלצה לרופא מומחה אחר שיוכל לעזור לי לצאת מהבעיה.במידה ואת לא מתמצאת בבעיה זו (מבלי לפגוע כמובן!) אני כבר הלכתי לכמה אורולוגים שאמרו לי שזה כנראה פסיכולוגי אבל קשה לי להאמין שילד שהיה בריא מאוד מבחינה מינית ופתאום יהפוך לנכה מינית. אני ממש מאוכזב מהרופא הנ''ל כי הוא נפנף אותי ולא עזר לי בכלל והכי מפחיד שלא היה לו תשובה לתת לי בנושא זה. אני ממש אובד עצות ומבקש עזרה. תודה לכל עוזר. הלכתי גם לסקסולוג שדווקא הוא אמר שהוא לא יודע מה הגורם לזה והוא לא משוכנע שזה פסיכולוגי. בקיצור מי יכול להגיד לי מה הבעיה פה?!! הפסיכיאטר שאני הולך אליו (שזה לא אותו אחד מלמעלה)אומר לי שהוא לא מכיר כאלה מקרים. ואני נשאר במקום עם הבעיה שלי. כי הוא לא רוצה להזיק לי אז הוא לא נותן לי תרופות ואני נשאר עם הבעיה שלי, יותר נכון עם שתי הבעיות שלי. ואני כבר לא יכול יותר לסבול את זה
אני חווה את אותה הבעיהשם בדוי 02/04/2011 | 21:30אני בן 35 והפסקתי ליטול רסיטל לפני כשנה. מאז החשק לא חזר. אני גם לא מצאתי פתרון. האורולוג נתן לי טסטוסטרון וזה לא עוזר בינתיים. אני ממשיך לחפש תשובות לזה. בינתיים כולם אומרים שאחרי הפסקת התרופות זה אמור לחזור. שנינו יודעים שזה לא נכון.
ידעתי שאני לא לבד!!א' 02/04/2011 | 23:46בטח יש עוד המון כמונו שהפסיכיאטרים ורופאים אחרים סותמים להם את הפה. צריך לתבוע !!!! ולא לתת לפסיכיאטרים לצאת נקי!!!! תאמין שאני מת לתבוע את הבן זונה ששיקר לי בפנים(הפסיכיאטר שלי) אתה לא יודע איזה תסכול יש לי עליו. הוא ידע מההתחלה ולא סיפר ובסוף הודע ואח'כ שינה את גירסתו לזו שהכדורים לא עושים זאת. אבל שנינו יודעים שזה לא נכון. החרא המתנשא אמר לי שזה אף פעם לא יחזור ואני מצטער אבל אני לא חתמתי על הדבר הזה. פשוט צריך לצעוק ולא לשתוק כי אני בטוח שזה לא בסדר ולא חוקי. לא משנה מה הבעיה שלך הוא (הרופא) לא אלוהים ולא מעליך וצריך להראות לו את זה אגב, נחש בטח מה הפסיכיאטרית פה תענה לי!!?
תשובת מומחה בעיה בתפקוד המיני דר' קרני רובין 05/04/2011 | 17:55לא' ולשם בדוי שלום, 1. התרופות נוגדות הדיכאון מקבוצת ה-SSRI's גורמות באחוז ניכר לירידה בחשק המיני ולהארכת משך הזמן עד להגעה לסיפוק מיני. תופעה זו הינה רוורסיבילית לחלוטין, כלומר היא חולפת לאחר הפסקת התרופה. 2. דיכאון גורם לירידה משמעותית בחשק המיני. 3. הפסקת התרופות האמורות יכולה לגרום לחזרה של הדיכאון, ובכך לגרום לתופעות שאתם חווים. 4. במידה ולא מדובר בדיכאון הכתובת היא הסקסולוג, שאמור לשלוח לבדיקות הרלוונטיות. איני סבורה שהלשון שבה השתלחת ראויה, ועניתי רק משום שרציתי לנסות ולסייע, אך למעשה שקלתי למחוק את פנייתכם. כל בעיה ניתן להעלות, אבל אין מקום להתבטאויות כפי שהתבטאתם. דר' קרני רובין
לד''ר קרני שלוםא' 06/04/2011 | 01:30לד''ר קרני שלום, אני מצטער על השפה הבוטה בתגובתי הקודמת. אך לא על תוכן התלונה. השתמשתי בשפה בוטה מכיוון שאני מלא בטענות וכעסים על מצבי. וגם התגובה היתה לא עליך אלא כלפי בנאדם שהציג את עצמו כסובל מאותו בעיה אז הרשיתי לעצמי להשתחרר קצת אני יכול לומר לך שאני לא בדיכאון קליני כרגע וגם בטח שלא בתקופת התרופות(עבר) כי זה לא הבעיה שלי. אגב, לקחתי לא רק SSRI אלא גם SNRI התופעה במידה ולא הסברתי אותוה כראוי היא התחושה האימפוטנטית שהתרופות נותנות בזמן לקיחתם אלא רק שעכשיו אני לא לוקח אותם בכלל ועדיין מרגיש אותו תחושה. קשה לי לפנטז ולהרגיש גירוי והרגישות היא לא כמו שהיתה פעם. אני דיי בטוח שזה משהו בסיסי כמו הורמון או דבר דומה כי הבעיה נראית לי בסיסית ולא רק מינית אלא גם קשורה לעיכול אולי ובטח לתחושה שלא חזרתי לעצמי כשם שהייתי לפני תחילת לקיחת התרופות ואני מדבר על הצלילות,ריכוז,חשיבה. הייתי אצל סקסולוג שאמר לי שהוא לא יודע מה הבעיה. אני לא רופא אבל אני יכול לומר שאני לא חושב שהמצב הנפשי שלי כזה גרוע שיכול לגרום לבעיה כזאת. זה אף פעם לא קרה לי לפני התרופות. אני מקווה שתוכלי לענות לי ואף לעזור לי
תשובת מומחה תשובת המשך דר' קרני רובין 06/04/2011 | 16:01שוב שלום, ההתנצלות מתקבלת. קשה לחוות דעה מבלי לבדוק אותך, ואולם הרושם הנוצר מדבריך הוא כי אתה עדיין סוחב זנב של דיכאון מאחר וגם חוסר חשק מיני וגם צלילות, ריכוז וחשיבה פגומים הינם מסימני הדיכאון. כשאתה אומר שלא חזרת לעצמך כמו לפני התרופות, כוונתך ללפני הכניסה למצב הדכאוני? הלא לא התחלת את התרופות כי "הרגשת מצויין"? דרך אגב, האם מישהו בדק את רמות הטסטוסטרון שלך? האם תפקוד בלוטת התריס שלך תקין? במידה והדברים לא נבדקו, נסה להגיע לכך שרופא המשפחה ישלח אותך לבדיקות אלו. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
המשך שיחהא' 11/04/2011 | 13:02קודם כל תודה רבה לך על התייחסותך. שנית. בדקתי את בלוטת התריס והטטוסטורון אצל אנדיקרינולוג והוא שלח אותי לבדיקות נוספות ומצא ערך נמוך DHEA SULPHATE - 6.3 אמר לי שיש לי ערך טטוסטורון נמוך אבל לא ייתן לי טטוסטורון חיצוני כדי לא לפגוע בזרע שלי ולכן המליץ לעלות את זה דרך הספורט. ולחזור אליו אחרי מספר חודשים (3).שנית, אני מאמין שתמיד סבלתי מבעיה של חרדה ואלי קצת דיכאון. אבל בשנים האחרונות אחרי כלכך הרבה נסיונות תרופתיים אני מרגיש שאולי התרופות החמירו את זה וזה מוזר כי דיכאון לא אמור להחמיר בלקיחת תרופות. העניין הוא שאני מרגיש שהמרץ ירד, שאיפות ירדו - כלומר די מיואש ואפילו די זקן. אלה דברים שהכשלונות התרופתיים גרמו כי כמו המשפט: כגובה הצפייה כך גובה הנפילה. אבל אף לא היתה לי בעיה מינית וקשה לי להאמין שבגילי צריך להיות ירידה בחשק ובביצוע המיני שלי. ואף פעם לא חוויתי בעיה פסיכולוגית או פסיכוסומטית. ואם אפשר להוסיף אני חושב שהבעיה גם גורמת לנשירת שיער - התקרחות גברית (שלפי דעתי מתרחשת מוקדם מידיי לטעמי) ואף בעיית יציאות עיכול (אני הייתי מאוד רגיש לחלב ועכשיו לא. בתקופת התרופות הדבר נעלם ועד היום הוא לא חזר לעצמו כמו שהיה). מקווה שהתשובה לא ארוכה מידיי וגם שתוכלי לעזור לי בבעיות השונות שהעלתי פה.
תשובת מומחה תשובת המשך דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:50לא' שלום, ירידה בטסטוסטורן גורמת לירידה באנרגיות ובהחלט יכולה להוסיף על דיכאון. השאלה היא לגבי פקטורין נוספים שגורמים לדיכאון, כמו רמת ויטמין D נמוכה, רמת ויטמין B12 נמוכה, רמת ברזל נמוכה. כמו כן, לדעתי, מן הראוי היה לעשות לך פרופיל הורמונלי מלא מאחר ולא ברור לי מדוע לבחור בגילך יש ירידה ברמת הטסטוסטורון עם סימפטומיים קליניים ברורים. מה הסברו של האנדוקרינולוג לרמת הטסטוסטורון הנמוכה? ככלל, כאשר יש בעייה אנדוקרינית ודיכאון לא ניתן להוציא מהדיכאון ללא פתרון הבעיה האנדוקרינית. איני סבורה שהכדורים למניעת דכאון העמיקו את הדיכאון, אלא ההתפתחות של בעיה זו של הטסטוסטורון גרמה לכך ולהתקרחות המוקדמת. אולי כדאי לך להתייעץ באתר אנדוקרינולוגי. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
נשמע לא טוב, אפילו מלחיץא' 12/04/2011 | 22:37תודה על תשובתך, קודם כל מלחיץ אותי מה שאמרת כי זה נשמע חמור ("ברמת הטסטוסטורון עם סימפטומיים קליניים ברורים"). אני לא יודע מה לומר קודם. אני מטופל אצל רופא בכיר - ראש מחלקה ברמב''ם. האם הוא לא מטפל בי טוב? האם אפשר לתקן המצב?האם אני צריך ללכת לרופא אחר? אני די נלחץ עכשיו. האם זה אבוד? האם לבוא אל הרופא המטפל עם השאלות שלך? האם זה לא יעליב אותו? עשיתי בדיקות דם שאני חושב (לא בטוח) די מקיפה. אז אולי היא מכילה פרופיל הורמונלי מלא. שנית האם את ההתקרחות שאולי נובעת מרמת טטוסטורון נמוכה אפשר לרפא ולתקן? אגב, אני קראתי במספר מקומות שכדורים פסיכיאטרים יכולים לגרום לרמה נמכוה של טטוסטורון. אז אולי הם גרמו לזה. קיבלתי עלון מידע אצל סקסולוג שהייתי אצלו לפני כמה זמן. האם הפסיכיאטר שאני הולך אליו בתקופה זו מטפל בי כראוי? כי הוא לא שאל אותי את השאלות שאת שואלת. אולי הוא לא טוב אני לא יודע. מה לעשות? האם את צריכה עוד בדיקות שאני יראה לך? כי עשיתי כמה בדיקות דם. אבל יש שאלה אחת שבאמת מעניינת ושנבעה ממה שאמרת והיא האם יכול להיות שהבעיה הדיכאונית/חרדתית שלי נובעת באמת רק מחוסר הורמונים או שזה ההפך? כלומר שהדיכאון והחרדה גורמים לרמה נמוכה של טטוסטורון. אגב האם את צריכה שאני אראה לך את הבדיקה המלאה של הדם שעשיתי? כדי לקבל תמונה מלאה אולי כדאי שאתחיל אצלך טיפול. מה לעשות ?
תשובת מומחה רמה נמוכה של טסטוסטרון דר' קרני רובין 13/04/2011 | 12:57לא' שלום, להלן מעט מידע: הטסטוסטרון הנו הורמון המיוצר בגבר ברובו ע"י תאי ליידיג שבאשכים, ומיעוטו ע"י יותרת-הכליה (אדרנל). אין ספק שזהו אחד ההורמונים החשובים בגברים, ומשפיע על מערכות רבות. לצד תפקידיו המוכרים יותר בשמירת החשק המיני (ליבידו) והתפקוד המיני, לטסטוסטרון גם תפקיד מפתח ביצירת והבשלת תאי הזרע, יצירת תאי דם אדומים, שמירה על רמת השומנים בדם, השפעה על מסת השריר והעצם, קשר ישיר למצב הרוח, עייפות ושינה, יכולת קוגניטיבית, ועוד. אחד הסימפטומים הרגישים ביותר לטסטוסטרון נמוך הוא, כאמור, ירידה בחשק המיני ובתפקוד המיני. קשה להגדיר תמיד מהו מצב של "טסטוסטרון נמוך" רק לפי תוצאות בדיקת הדם. חשוב מאוד לברר האם במקביל קיימות השפעות אפשריות של מצב כזה. יש לשלול שהמצב אינו תוצאה של בעיה הורמונאלית אחרת, ולשלוח בדיקות מעבדה מתאימות. יש להקפיד לבצע בדיקת דם ל-Total Testosterone בשעות הבוקר ולאחר שנת לילה. דר' שפי למשל, ממליץ כי יחד עם רמות טסטוסטרון יש לבצע בדיקת הורמונים נוספים, העלולים להיות בעלי משמעות במצבי חסר טסטוסטרון. במצבים גבוליים יש צורך לבדוק גם Free Testosterone. אחד הגורמים העיקריים לרמות נמוכות של טסטוסטרון הוא שתיית אלכוהול. שתיית אלכוהול בכמויות גדולות לא רק שאינה מיטיבה עם הטסטוסטרון ועם החשק המיני, היא אף פוגעת בו. פרופ' נפתלי שטרן, מנהל המכון האנדוקריני במרכז הרפואי תל אביב טועןם כי "אלכוהול בכמויות גדולות הוא ממש רעל לאשכים". "הוא פוגע בתאים שמייצרים את הטסטוסטרון וגורם להפחתה בייצור ובהפרשת ההורמון. כאשר מדובר בשתייה מרובה במיוחד, נגרמת פגיעה גם לתפקודי הכבד, עובדה שמדכאה עוד יותר את הטסטוסטרון וגורמת לעלייה ברמת ההורמון הנשי, האסטרוגן. פרופ' נפתלי שטרן אינו ממליץ לשתות יותר משתי כוסות ביום, וטוען כי צריך לזכור שהנזק לאשכים ולייצור הטסטוסטרון יכול להיווצר גם אם שותים ארבע כוסות ביום לאורך זמן. בנוסף, טוען פרופ' שטרן כי סמים פוגעים בפעילות הטסוטסוטרון, מאחר והם מדכאים את הפרשת הטסטוסטרון. אפילו שימוש ממושך בסמים קלים כמו מריחואנה עלול לגרום לכך. ודאי וודאי ששימוש בסמים קשים. גורם נוסף שעלול לפגוע בייצור הטסטוסטרון הוא השמנה. מחקרים רבים מצביעים על כך שאצל גברים שמנים במיוחד יש עלייה ברמת האסטרוגן וירידה ברמת הטסטוסטרון. הסיבה היא, שהטסטוסטרון הופך לאסטרוגן ברקמת השומן. כתוצאה מכך עולה ייצור האסטרוגן, עובדה שגורמת לדיכוי המערכת ההורמונלית במוח, ולכן לדיכוי הפרשת הטסטוסטרון. ד"ר משה זלוצובר, אנדוקרינולוג וגינקולוג מבית החולים רמב"ם טוען כי "גם תרופות מסוימות עלולות להוריד את רמת הטסטוסטרון. הקבוצה הבולטת היא של תרופות לטיפול בסרטן הערמונית. חלק מהתרופות הללו מדכאות את הפרשת הטסטוסטרון, וחלקן חוסמות את הקולטנים לטסטוסטרון. זאת, במטרה למנוע ממנו להזין את הגידול ולגרום להתפתחותו. גם תרופה נגד התקרחות, פרופסיה, עלולה להוריד את רמת הטסטוסטרון בדם. עוד תרופות שעלולות להוריד את רמתו בדם הן תרופות נגד אולקוס כמו סימטדין, וכן מיקונזול, תרופה נגד פטריות. אשר ל-SSRI's, כמו פרוזאק ואחרים, אני בודקת יותר לעומק האם הדיכוי בחשק המיני ובסיפוק המיני הוא תולדה של דיכוי הפרשת הטסטוסטרון או לא. וכן אני בודקת האם העובדה כי הסימבלטה אינה מדכאת את החשק המיני נגרמת על ידי גירוי של הפרשת הטסטוסטרון. אני מקווה לקבל תשובות מהימנות אחרי הפסח. לסיכום, בשלב זה אין לי תשובה לשאלתך האם הבעיה הדכאונית-חרדתית שלך נבעה מחוסר הורמונים, או שזה ההפך. לגבי הבדיקות, מעבר לבדיקות שכתבתי לך בתשובתי הקודמת, נראה לי שיש מקום לבדוק את רמת הטסטוסטרון החופשי, כפי שממליץ דר' שפי בנוסף לפרופיל ההורמונלי המלא, כפי שכבר כתבתי לך. אם רצונך לשלוח לי את תוצאות הבדיקות, נראה לי כי מתאים יותר שתעשה זאת למייל הישיר שלי: karny.rubin@gmail.com . בבברכת חג שמח, דר' קרני רובין
לדר' קרני שלום13/04/2011 | 19:05
לדר' קרני שלום,א' 13/04/2011 | 19:26תודה על ההסבר המעמיק. אני רואה שאת מכירה את דר' זלוצובר. ובכן, גם אני כי הוא זה שמטפל בי. אז ככה אולי אני בידיים טובות. אך זה לא אומר שלא תאכלי לעזור לי. אני ממש לא שותה אלכוהול קודם כל. ואני לקחתי את התרופה סימבלטה והיא גם עשתה לי הפחתה בחשק המיני ובעיות בתיפקוד המיני. למרות שפחות מהפרוזאק. וגם הופתעתי לקרוא את זה שרשמת שסימבלטה עובדת הפוך ומעוררת חשק מיני - נותן רעיון לטיפול תרופתי וגם גורם לי לשאול למה אני הושפעתי הפוך. אמרת שאת בודקת את השפעת התרופות שממשפחת SSRI על הפחת הפרשת הטוטסטורון ושאולי יהיה לך תשובה אחרי פסח. ובכן אם כן אשמח מאוד לקרוא אותה במידה ותסכימי לומר או לכתוב לי אותה. נשמע לי מאוד רלוונטי אליי. אגב, אם להרחיב במקרה שלי אז בעבר לא היתה לי בעיית מין אבל כן היתה תחושת עייפות שלפי דעתי יכולה לקרות גם על רקע נפשי. אבל אין לדעת פה ת'אמת כי לא עשיתי אז בדיקות דם לרמת הורמונים ובטח לא פרופיל הורמנלי. וגם כמו שציינת בבדיקות נוספות בתשובתך האחרונה אני אכן ביצעתי לפחות אחת מהן עפ'י בקשתו של הרופא האינדרוקרינולוג שהיא Total Testosterone , ואולי גם Free Testosterone. יש לי את התוצאות במידה ותרצי לדעת. אשלח לך את התוצאות למייל ותחליטי מה לעשות. אם את שואלת אותי, לפי ההגיון שלי התרופות אשמות מסיבה עיקרית ושברורה לעין והיא שלפני כן לא היתה לי בעיית מין ורק כאשר התחלתי לקחת תרופות הבעיה החלה והמצב לא חזר לעצמו. אני מאמין שזה עקב שימוש ממושך בתרופות ועומס יתר על השכל שאולי שנים של פיכחון ירפו - אין לדעת. אני רוצה לדעת גם אם תשובות הבדיקות שעשיתי הן הפרופיל ההורמונלי שאת המלצת.
גםשי 14/04/2011 | 20:00רמת פרולקטין גבוהה בדם יכולה לגרום למה שאתה מתאר.
תשובת מומחה עדכון ביניים דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:22לא שלום וחג שמח אני רוצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי תוצאות הבדיקות ששלחת לי אך לדאבוני הכל בימים אלו הוא ב-slow motion ויתכן שיהיו לי תשובות רק אחרי החג. הצדק עם שי שגם רמה גבוהה של פרולקטין יכולה לגרום לתופעות שכאלו. בברכת חג שמח דר' קרני רובין
תודה רבה וחג שמח גם לך ובני משפחתיך.....א' 21/04/2011 | 16:14אני שמח שלא שכחת אותי
תשובת מומחה עדכון דר' קרני רובין 03/05/2011 | 18:36לא' שלום, אני עונה לך למייל הישיר שלך. בברכה, דר' קרני רובין
אני גם רוצה לראותע 03/05/2011 | 20:54נשמע מעניין דווקא אולי אפשר לפרסם חלק מהתשובה שלך בכל זאת?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:43לע' שלום, תבקש מא' את התשובה. בברכה, דר' קרני רובין
31/05/2011 | 19:58דר קרני שלום הפורום שלך מיוחד במינו מעצם זה שאת חוקרת וחוקרת בלי לתת תשובה מהשרוול כפי שלצערי עברתי בשנה האחרונה עם לא מעט קולגות שלך שלא ככ הבינו על מה הם עונים לעייננו אני אם לנערה בת עשרים שעם תהליך החזרה בתשובה שלה ועם מהלך מלחיץ של שרות לאומי רגיש במיוחד נכנסה למצב של אובססיה עם בחור שכלל לא המשיך לחזר אחריה והיא נכנסה למהלך מאני שלאחריו חטפה התקף פסיכוטי ועם זיפרקסה זה נירגע אך רק לחודשיים ושוב צללה לדאון קשה שהוחלט לתת במקום זה אינווגה זה עשה לה את כל התופעות שפשוט החליטה למות וביקשה במיון שלוותה משהו לדיכאון שם קיבלה בנוסף לאינווגה בונסרין והמצב החמיר עם פצעונים מוגלתיים בפנים ובכתפיים יחד עם מצב לא ניסבל של תופעות לוואי אחרות היא קיבלה סרקוול ולא רצתה כי יש לה שחלות פוליציסטיוצ ולא רצתה עוד תופעות היא המשיכה בוסרין 30 ויום בהיר אחד שוב פסיכוזה של צחוק וחיוכים לעצמה כי היא נזכרה כל הזמן באיזה סטנדאפ אחרי שקיבלה התקף חרדה בחדר המורים שם התנדבה ללמד כאב חד בין הצלעות כאילו התקף לב וצחוק פראי לקחתי אותה למיון ושם נאמר שזה התקף משם המשכתי לבריאות הנפש והתחילה זיפרקסה עד 15 מג שלושה חודשים היא במחלקת יום מיוחדת במינה בארץ מחוץ לבית חולים שוב התחילו חרדות ודיכאון ואין לה יותר כח לחיות או ללכת לשם הם מציעים לפונקס או אביליפי היא לא רוצה להחליף מחשש לתופעות לוואי כמו אינווגה עכשיו שמעתי שיש תרופה חדשה בשם אסנאפין או לורזידון האם ניתן לרכשם באופן פרטיסליחה אם התשתי אותך במלל הרב אסלח לך גם אם לא תעני מהר עלי לציין שיש לה גם רכיב אובססיבי מולד
יש לי אותה בעיה עזרהדני 29/12/2016 | 20:41אהלן אני גם יש לי את הבעיה הזאת לאחר הפסקה של סימבלטה 30מג ליום , הפסקתי לפני 9 ימים והזקפה שלי לא חוזרת לעצמה והחשק המיני גם לא כמו שהיה לפני הטיפול התרופתי תעזרו בבקשה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 20:29שלום, התרופה האנטי פסיכוטית היעילה ביותר היא הלפונקס. יחד עם זה לאנשים שונים תגובות שונות לכל תרופה ותופעות לוואי שונות. אשר לאסנפין (סאפריס) התרופה הוכנסה לסל התרופות בשנת 2014 כטיפול בסכיזופרניה, כקו שני, לאחר כישלון של תרופות אחרות וניתן לקבלה דרך הקופה או בבית מרקחת פרטי. התרופה נלקחת מתחת ללשון ואין לשתות או לאכול אחרי הלקיחה במשך 10 דקות אחרי שהתרופה מתמוססת. יש שאינם סובלים את הטעם של התרופה. אילופרידון (Iloperidone) או פנאפט (Fanapt) הוכנסה לסל כקו טיפול שני עבור חולי סכיזופרניה בשנת 2013. התוצאות על היעילות הלורסידון, אילופרידון (פנפט), לא היו מרשימות במיוחד אולם מאחר ויש לה יתרון של פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות אפשר לנסות אותה אם תרופות אחרות לא עזרו או שתופעות הלוואי שלהן היו בלתי נסבלות. שוב, ההשפעה של התרופות מאוד אינדיבידואלית. ניתן לקבלה דרך קופת החולים או בית מרקחת פרטי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 20:31לדני שלום, סליחה, אבל מה הקשר???? מה פתאום עלית על תכתובת מ2011?? בברכה, דר' קרני רובין
גם לי זה קרה!!!בדויה 03/02/2017 | 10:29מאז לקיחת האנטי פסיכוטיות איבדתי כמעט את כל היכולת להתאהב ולהימשך מינית.מאז חיי נלקחו. החיים שלי נלקחו מבחינתיבגיל שבע עשרה וכנראה נפגע תהליך ההתאהבות הטבעי במוח לפי דעתי .הפסיכאטרים יטענו כמובן-אין קשר לתרופות ,אלא למצב הנפשי,מענין למה זה קורה רק למי שלוקח את התרופות,אני כביכול הוגדרתי כמישהי שסובלת ממצב נפשי רע למשך תקופה,ארוכה עד שהגעתי לקבל תרופות לקח זמן ולא היו לי בעיות מיניות כאלה עד לרגע לקיחת התרופות .הדבר הראשון שהם טוענים כאחד (כמו התאגדות מאורגנת עם אותם תשובות)אם תשימו לב בכל תקלה שיכולה להיגרם מהתרופות וגם כתובה בעלון לצרכן , טענתם הראשונה-אולי זה לא מהתרופה .אפילו שכתוב בעלון לצרכן!!!,ככה הם תמיד יתחמקו מאחריות. נשווה את זה לענפים ברפואה ולמקרה בו אדם שלקח בטעות תרופות שיוצרות תגובות בין תרופתיות וחווה תופעות קשות שיכולות להוביל למוות,האם יכול הרופא באותו הרגע להגיד אולי זה לא מהתרופה,ולא לטפל בזה ?,לכל רופא צריכה להיות אחריות לכל נזק גם אם לא ניתן לדעת אם הוא מתרופה או לא ,אחריותו לפעול להבריא את החולה ולקחת אחריות על כל מקרה או נזק שנגרם מתרופות שרשם או עלול להיגרם מתרופות שהוא נתן. קביעה גורפת ומהירה שאין קשר לתרופות ואי קבלת טיפול שיפתור בעיה,דבר שמצביע על סכנה בלקיחת התרופות ועוד יותר גרוע ליקוי בפיקוח בכל מה שקשור לתחום ולחובה לדאוג לבטיחות החולים,כאשר יש מצב כזה זה לכאורה משתווה ללקיחת תרופות בלי פיקוח,אף רופא בעולם לא יכול לקבוע בכלל שזה לא מהתרופות או כן מהתרופות כי אי אפשר לדעת, עצם העובדה שזה עלול להיות או אדם חווה נזק מחובתו של רופא לדאוג לטפל בכך. במידה וסמים פסיכאטרים יוצרים נזקים מהסוג שאתם מתארים כמעט לכל אדם שלוקח אותם ונזקים אלה בלתי הפיכים לרוב ופוגעים באיכות חיים,יכול להיות שתרופות אלה לא עברו בדיקה מתאימה על מנת להיכנס לשוק התרופות. תרופות רגילות עוברות בדיקות קפדניות, שבהם נבדק שהם בטיחותיות, לפי תיאור של כל כך הרבה אנשים ודיווח על נזקים מהסוג שאתם מתארים,לפי דעתי התרופות אינן בטיחותיות ומסוכנות ופוגעות קשות באיכות החיים והתפקוד ביום יום -תפקוד מיני הוא בסיס לחיים נורמטיביים,דבר כזה אי אפשר להסתיר ומתישהו אף אחד אני מאמינה לא יחשוב שהוא לבד בסיפור הזה. מאז אותו המצב אני חשה תסמינים נפשיים של נאנסת.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 22:26לבדויה שלום, לאחרונה יש דיווחים על העלמות התשוקה המינית לאחר טיפול נוגד דיכאון. יש דיווחים כאלה גם עם תרופות אחרות. במרבית המקרים הפסקת הטיפול התרופתי מחזירה בהדרגה את החשק המיני. בחלק מהמקרים בגברים יש דיווח על ירידה ברמת ההורמון הגברי טסטוסטרון. יש וויכוח האם הוספתו משפרת את המצב. אני מסכימה איתך שבמקרה כמו שלך זה האחריות של הרופא המטפל לנסות פיתרונות שונים עד למתן עזרה במידה וניתן. רואים תופעה זו עם שתיית אלכוהול בכמויות גדולות במשך תקופה ממושכת. עם מריחואנה, עם פרופסיה (נגד התקרחות) ועוד. ייתכן והנושא תופס תאוצה מאחר וקודם לא דיברו אליו ולא נהגו לשאול. אני מבינה שזה לא מנחם אך נראה לי שיש לנסות פיתרונות שונים. בברכה, דר' קרני רובין
SSRI וטסטוסטרוןגם אני 26/11/2018 | 23:39היי דר' קרני, נתקלתי בשרשור הזה במקרה, ושמחתי לראות את ההתייחסות הרצינית שלך לעניין. גם אני כמו קודמיי סובל מטסטוסטרון נמוך לאחר נטילת ציפרלקס במשך שנים. אני יודע שהשרשור ישן, אבל במידה ואפשר - אשמח אם תוכלי להפנות אותי למאמרים רלוונטים שמתייחסים לנושא, אולי שם אוכל למצוא תשובות. תודה מראש.
איך אתה היוםאנונימי 13/06/2021 | 12:22גם אני לקחתי תרופה לפני שנה עם התופעות האלו איך אתה היום האם זה עבר לך ומה לעשות
הגברת זיקפהעובדיה 19/01/2022 | 12:17במה אני יכול להיעזר כדי להגביר זיקפה אני נוטל כדור פרוזק בלל חרדה ודיכאון אהל נראה לי שהזיקפה נחלשה לגמרי אבקש לדעת אם יש תרופה נגד דעכאון שלא פוגעת בתיפקוד המיני ובזקפה
PSSDcooper50925 27/06/2022 | 11:11מאז שהתחלתי ליטול זיפרקסה במשך שנה וחצי כמעט ולא היה לי חשק מיני בתקופה הזאת. הפסקתי עם הכדורים לפני כחמשה שבועות. מאז החשק המיני לא חזר ויותר מכך, הוא נעלם לגמרי. הכדורים הסבו נזק בלתי הפיך. קראתי על מקרים של אנשים שהחשק לא חזר להם גם אחרי שנים. זה נקרא PSSD וצריך לעורר מודעות על כך. אני אובד עצות ומרגיש שנהרסו לי החיים.
PSSDSagi bagi 16/10/2022 | 02:47גם אני ככה כבר 9 חודשים ולחשוב שלפני הייתי hyper sexual
תרופה לטיפול בחשק מינחאסף 26/11/2022 | 15:37קח טסטוסטרון אנטייט 150 מג פעם בשבוע בזריקה לישבן, זה יעורר את הכל

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד