לכל מאן דבעי
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
לכל מאן דבעי זהבית 08/10/2015 | 23:54אספר את הסיפור שלי כאן בפעם הראשונה. אני בת 29. אני האחות הגדולה מבין ארבע אחיות. לפני עשר שנים, כשהייתי בצבא, גילו אצל אימא שלי גוש שפיר בשד. היום היא בריאה לחלוטין, תודה לאל. אולם בשבילי זה כנראה היה יותר מחוויה קשה שאנשים (כולל היא) התגברו עליה והמשיכו הלאה כשהיא חלפה, כי פיתחתי דיכאון מג'ורי אבדני ו-OCD. בתקופה שהיא הייתה חולה התחלתי לנקות את הבית (הענק) באופן אובססיבי, כדי שהיא לא תצטרך לנקוף אצבע בעבודות הבית ורק תנוח ותתרכז בהחלמה שלה. אולם אחותי א' התחילה באותה תקופה להסית את אחיותיי מ' ו-ל' נגדי, שטפה להן את המוח וגררה אותן לחרם עליי, חרם שאימא שלי לא ניסתה לעצור, רצח אופי שנמשך עשור. הן עסקו בסכסוכים ובחרם שנמשך און-אנד-אוף כל עשר השנים האחרונות. הן נהנו מזה. הן השפילו אותי והלבינו את פניי מול חברותיהן ומול מכרים של המשפחה שבאו אלינו הביתה. כולם כבר התחילו להסתכל עליי כאילו אני מפלצת בבית שלי. בגיל 23 ראיתי פסיכיאטר בפעם הראשונה, לאחר שהגעתי לתת משקל (44 ק"ג) כי לא הייתי מסוגלת לאכול בשל דיכאון חמור כתוצאה מכך שהייתי מוחרמת. הפסיכיאטר רשם לי מירו לעלייה מהירה במשקל ולשינה. כשאחותי ל' השתחררה מהצבא אימא שלי סכסכה בינינו וכתוצאה מהכאב של לאבד אחות (שוב!!!) עליתי לגג בניין גבוה והמחשבה על אבא שלי המדהים עצרה אותי מלקפוץ. הגיעה תקופה שאחותי מ' עברה ניתוח פלסטי להגדלת חזה וממש סעדתי אותה, כולל לקחת אותה לשירותים ולנגב לה (כבר הזכרתי שיש לי OCD?), להאכיל אותה, לקלח אותה. בזמן זה אחותה התאומה א' פשוט נעלמה לשבוע ולא נקפה אצבע כדי לעזור לה. ל' בילתה עם חברות. זה לא עצר בעד מ' מלהחרים אותי שוב זמן קצר לאחר מכן. לפני שנתיים אחותי א' התחתנה ונכנסה להיריון. עשיתי את כל המאמצים בעולם כדי לשמח אותה, "שברתי" OCD ויצאתי מגדרי, באופן מילולי, בשבילה. חשבתי שזהו, שהעבר מאחורינו. היא כבר נשואה ובהיריון, היא בטח כבר לא מתעסקת בחרא הזה. זהו, זה נגמר :) שלושה חודשים לאחר החתונה שלה היא הרימה עליי יד. ניסיתי לשפוט אותה לכף זכות, להגיד לעצמי שכנראה אלה ההורמונים של ההיריון. סלחתי לה והתקשרתי אליה עוד באותו הערב כדי לפייס אותה. אבל הן היו בראש אחר לגמרי... שתי האחיות האחרות והאימא הלכו אתה. הן הפכו את המצב והוציאו אותי אשמה. שכביכול אני הרמתי יד על אישה בהיריון. כל כך נפגעתי. הבנתי שהשנאה כלפיי כל כך גדולה, שלא משנה שתמיד הייתי שם כשהן היו בנקודות שפל, כמה הקשבתי והכלתי אפילו כשהייתי במצב גרוע בעצמי, כמה שעשיתי דברים שאפילו לא יכולתי פיזית ונפשית לעשות, הן תמיד ישפטו אותי לכף חובה, בין אם אני אשמה ובין אם לא. כתבתי מכתב פרידה ארוך שבו סיפרתי מהנקודה שלי את כל מה שעברתי בעשר שנים האחרונות. שאלתי בתמימותי את אימא שלי אם יש סיכוי שהאחיות שלי יחזרו לדבר אתי והיא אמרה בבוז שהאחיות שלי שונאות אותי ושאחותי א' הייתה הקרבן ולא אני. לא יכולתי לחיות עם השקר הזה. לא האמנתי לכל כך הרבה שנאה. לכל כך הרבה אדישות ואכזריות מצד אימא שלי, שילדה אותי. שלא אוהבת אותי. לאחר חודשיים שניסיתי לפייס אותן ושאבא שלי ניסה לגשר ולספר להן את האמת והן סירבו לדבר אתי, הרגשתי שאין לי יותר על מה להילחם ושאין סיכוי שהן אי פעם יאהבו אותי. הרגשתי שהשנאה אף פעם לא תיגמר. ניסיתי להתאבד. חבל שלא הצלחתי.
סיפור נוגע ללבשמוליק 09/10/2015 | 01:08שלום זהבית. הסיפור שלך באמת נוגע ללב. זה סיפור מאוד לא פשוט. אני מסכים לגמרי עם ד"ר רובין שאת צריכה לעזוב את הבית שבו ממש לא מעריכים אותך בלשון המעטה. עם זאת, צריך גם למצוא מסגרת חברתית אחרת תומכת מבינה ומכילה. אני יודע מנסיון אישי, שזה פשוט לעזוב בית; גם כאשר מדובר בבית גרוע, ולכן את צריכה לעשות את המהלך הזה בקצב שמתאים לך. כל טוב, שמוליק.
את מעוררת אנטיגוניזם אפילו בפורום.שלוותא 09/10/2015 | 01:37כבר מהסיפור שלך מצטיירת בחורה שהיא קורבן ורוצה להישאר קורבן, מסכנה, דחויה שלא אוהבים אותה שלמעשה את לא אוהבת את עצמך, אז למה שיכבדו אותך ויאהבו אותך? זה מקרה קלאסי של הרבה חולי נפש שמוציאים מדעתם את המשפחה. האובססיות שלהם, ההרגשה שהם לא אהובים ולא רצויים שבעצם הם גורמים לכך, פשוט נדבקים. את ממש לא מסכנה וזאת כי בגלל רגישות היתר שלך וכנראה טוב ליבך לקחת את "מחלת" אימך ללב ונכנסת מהפחד לאבד אותה לדיכאון וזה בסדר גמור אבל מאז עברו הרבה מים בנהר... כבר יכלת ממזמן לשקם את עצמך ולעזוב את הבית! כבר כתבה לך ד"ר רובין כמה פעמים שמצבך לא ישתנה לטובה אם תמשיכי לגור בבית הוריך ואין אם מי לדבר!. יש לי שכן עם התקפי זעם ודיכאון ובנוסף חלה בסרטן והוא גר לבד אז את לא יכולה ? נו באמת... הכל תירוצים וחרדה עצומה שלא תסתדרי. סתם חוסר אמונה בעצמך ובכלל. חבל...שלא תגיעו בסוף לאלימות, גם זה קורה עם חולי נפש, מכירה את הכל לצערי. מה הבעיה לקחת חדר ב2300 ושאבא יתן לך חלק ותעבדי ולאט לאט תשתקמי?? את באמת מרגיזה!
תגובה לשלוותאשי 09/10/2015 | 04:26אני קראתי את מה שזהבית שיתפה , ואני חושב שלא אתה או את יכולים לשפוט אותה , גם הנימה שאתה מציג את זה "הכל תירוצים וחרדה" אני יודע מקרוב מזה חרדה, ובאמת אומר לך שבטוח שיש מורכבות בסיפור שלה ולא תמיד זה קל כמו שזה נראה מהצד. לכן מן הראוי לגלות רגישות וסובלנות בתגובות כלפי חברי הפורום, אף אחד פה לא שמח להיות, לפעמים זה מקום מפלט השיתוף יוצר תקווה או תחושה שמקשיבים לך, גם אם בעיניך זה נראה לא אמיתי יש להניח שמדובר באמת. מקווה לתגובות תומכות בעתיד !!
לזהביתאוסנת 09/10/2015 | 11:58אי אפשר לשנות את העבר. הסיפור הזה ככל הנראה ישאר לך בראש גם אם תעזבי את הבית. את כנראה טובה מידי והמשפחה מנצלת את זה. במקרה שלי גם היו הרבה ויכוחים בבית, זה רק הלך והתגבר, גיל 24 יצאתי לגור בשכירויות, במקום לחסוך כסף כל חודש יורד שכר דירה. כל פעם שהייתי בין עבודות הם היו מאשפזים אותי, הם היו מנצלים את זה שבגיל 26 היה לי נסיון התאבדות ומאשפזים שוב. במקרה האחרון, שוב הייתי בין עבודות, והיו בעיות עם בן הזוג, אבא שלי אמר לי לקחת כמה שיותר דברים ולבוא אליהם והכל יהיה בסדר והם לא יתערבו בטיפול התרופתי. כמובן שזה היה שקר והויכוחים חזרו, אמרו לי לנתק קשר עם עמותת מגן, אמא אמרה לאבא שאם אני לא אעשה מה שהיא רוצה היא תתחלק איתו בכסף ותלך לגור ליד אחי. ואז אבא שלי בא והאשים אותי. סופו של דבר זה החמיר, אמא אמרה לי תעופי מהבית, אמרתי לה שזה לא רק בית שלה ואבא הזמין אותי, אם איימה שאם אני לא אצא היא תזמין משטרה. רק הולך ומחמיר. אז ניתקתי קשר עם המשפחה, כבר כמעט שנה לא בקשר איתם, ולא אקח סיכון לעוד אישפוז או איומים.
בושה וחרפהמת לחיות 3 09/10/2015 | 12:05שיש משפחה כזאת. את אמיצה וחזקה אוסנת
לשמוליק, תודהזהבית 09/10/2015 | 13:53במקרה שלי יש עוד אספקט. לעזוב את הבית בשבילי זה ממש סכנת חיים. אני בשנייה מנסה להתאבד. אני אפילו לא יכולה להישאר לבד בבית פה, כשאני יודעת שבעוד כמה שעות יחזרו שאר בני הבית. בקשר לפן הכלכלי, אני איבדתי כושר עבודה לפני כמה שנים ולכן אני לא יכולה אפילו לעבוד בחצי משרה. אני מקבלת קצבה מביטוח לאומי שהיא אפילו לא חצי שכר מינימום, לא מכסה שכירות, ובטח לא חשמל, מים, ארנונה, כלכלה, מוצרי היגיינה וכו'.
לזהבית - בשמחה :-) צריך לנסות לחשוב על פתרון.שמוליק 09/10/2015 | 15:08שלום זהבית. אני מנסה לחשוב על פיתרון, ויש לי רעיון שאני מאוד מאוד מסופק עד כמה הוא מתאים, אבל אני אעלה אותו; גם הוא הוא מוטעה - אני בטוח שלא יקרה כלום מלבד ביקורת. יכול להיות שבשלב התחלתי צריך לעבור למסגרת ציבורית שכוללת השגחה מספקת שבה יהיה אפשר להשגיח עלייך שלא תתאבדי עד שהמצב ישתפר ויתייצב ויהיה אפשר לחשוב על מקום טוב יותר. מסגרת כזו יכולה להיות הוסטל, ואולי אפילו אישפוז במחלקה פתוחה. החיסרון יכול להיות שיכפו עלייך טיפול תרופתי שעלול להזיק יותר מאשר להועיל; אני מניח שהמקרה שלך מצריך יותר התמקדות בטיפולים פסיכולוגיים, אבל אם מדובר בתרופות קלות, שאינן כוללות תרופות אנטי-פסיכוטיות - יכול להיות שזה עדיף. עם כל הביקורת המוצדקת שיש לאוסנת על מסגרות כאלו (הייתי בדיור מוגן, ואני ממש מבין לליבה ומסכים עם דבריה) - יכול להיות שזה עדיף כרגע. תוך כדי שיפור של המצב, תוכלי לעבוד קצת, וכשההכנסה תעלה ויהיה לך יותר ביטחון עצמי - תוכלי לעבור לדיור עצמאי. בעיקרון, את זכאית גם לסיוע בשכר דירה; לפני כחמש שנים כשהייתי בדיור מוגן הסיוע עמד בסדר גודל של 750 ש"ח לחודש. עם קיצבת הנכות אפשר לגור עם עוד שותפות. אשמח לשמוע מה דעתך על הרעיון. כל טוב, שמוליק.
מסגרת ציבוריתאוסנת 09/10/2015 | 16:44השגחה על בן אדם שרוצה להתאבד מתבצעת במחלקה סגורה, לא בפתוחה. בקושי הם מצליחים להשגיח בסגורה. אתה יכול לראות את תשובתה של הד"ר ל 2 שאלות ששאלתי לפני, אדם שמסוכן לעצמו ומנסה להתאבד אפשר להוציא הוראה לקשור אותו. כמו כן, אין אפשרות לבחור את הפסיכיאטר המטפל או את הכדורים שמקבלים. במחלקה סגורה נמצאים גם אנשים פסיכופטים מסוכנים לאחרים כי גם הם מסכנים וחולים, אין הפרדה בין מסוכנים לעצמם ובין מסוכנים לאחרים. בחדר ישנים בממוצע 3 אנשים, כאשר אם מישהי נוחרת זה לא מעניין אותם שאתה לא מצליח לישון ולנוח, לא מעבירים חדר אלא אם כן יציעו לך מאושפזים שיש אצלם 2 אנשים ויסכימו לשותף שלישי. כמו שאתה תמיד אומר צריך לספר את כל האמת למטופלים.
החזרת אותי אוסנת 5שנים לאחורמת לחיות 3 09/10/2015 | 17:02מה שהולך בסגורה זה מטורף כי יש שם פסיכוטים חלקם חמומי מוח. למזלי הייתי שם יום וחצי בלבד
למזלי הייתי שם כולה יום וחצי ועל מירומת לחיות 3 09/10/2015 | 17:41לא החליפו לי הכדור
מסכים עם שי ומוסיף:ר.צ. 09/10/2015 | 20:31מהתיאור נראה שהחולי הנפשי אינו של זהבית אלא דווקא של בני המשפחה (מלבד האבא) אשר הרוע וכפיות-הטובה נוטפים מהתנהגותם ומקוממים את הקורא. קשה לעזוב את הבית כאשר יש מחלה פעילה כלשהי, בוודאי דיכאון שזה מצב מגביל מאוד, ולא רק בגלל הנטיות האובדניות (מי שהיה שם יודע). צריך סיוע צמוד מגורם כלשהו, צריך הכוונה, דרושה כתובת.
גם מאושפזים אלימים וגם צוות אליםאוסנת 09/10/2015 | 22:35מזל שלא נשארת יותר. אצלי אישפוזים יותר ארוכים 2 אישפוזים בערך חודש וחצי חודשיים, ועוד 2 קצרים, באחד ביקשתי יצוג של עו"ד אז שחררו ובשני הכריחו אותי לחתום על אישפוז מרצון ומסרתי דף עם בקשה לצאת. אלו שנמשכו זמן כי לא הסכמתי לחזור לבית של ההורים והם לא היו מוכנים לשחרר אותי לדירה השכורה. עברתי 2 קשירות של כמה שעות באישפוז ראשון, מאושפזת באה וחנקה אותי בצוואר, הפסיכיאטרים יושבים שם במגדל השן שלהם, לא רואים את המטופלים שלהם ממטר.
יום וחצי והרגשתי בכלא יפה ששרדת אוסנתמת לחיות 3 09/10/2015 | 22:54חודשיים
מאיפה נובעת הנטייה האבדנית?אוסנת 10/10/2015 | 10:05מה היית רוצה שיהיה על מנת שלא תהיה הנטייה להתאבד? האם זה בגלל המשפחה והיחס או שאת חושבת שזו מחלה כמו כל המחלות, ורק כדורים ישפרו את המצב?
כנראה פוסט טראומה?מת לחיות 3 10/10/2015 | 16:20לפוסט טראומה של העבר ילדות וכו יש עניין מכריע למחשבות אובדניות. כל אחד היה רוצה לחזור לילדות ולהתחיל לתקן את חייו מחדש בצורה אחרת
נטייה אובדניתר.צ. 11/10/2015 | 00:10כל אדם ממוצע שהיה נקלע למשפחה מהסוג שתואר עלול, בסבירות לא נמוכה, לפתח הפרעות ריגשיות כמו דיכאון ועוד. כאשר מפתחים הפרעה רגשית המדובר במצב ביולוגי, סוג של הפרעה כימית / מחלה, ומעבר לרמת חומרה מסוימת מומלץ מאוד לטפל בבעיה בעזרת תרופות. ידוע שהנטייה האובדנית הנה חלק מהמצב הכימי/ביולוגי הזה והעובדה שהמחשבות האובדניות קיימות בצורה כה בולטת עד לכדי מימוש-כמעט מראה על הכרח לחשוב מחדש על טיב הטיפול ויעילותו. אסור 'להתאהב' בתרופות שייתכן וסייעו בעבר ומסייעות כעת במשהו אך זה לא מספיק בעליל.
לאוסנת, תודה על ההתעניינותזהבית 11/10/2015 | 00:35בתשובה לשאלתך, אין ספק שהדבר הראשון שהייתי רוצה הוא שבני המשפחה הקרובים יראו אותי כפי שאני באמת, כמו שאבא שלי והחברים שלי והמשפחה הרחוקה שלי רואים אותי. זה כאילו אני חיה חיים כפולים, החיים כשאני עם האנשים שאוהבים אותי ושאני אוהבת, כשאני מחייכת, מחבקת, מנשקת, אהובה ואוהבת. ומצד שני החיים כשאני עם המשפחה הקרובה (חוץ מאבא) שמציגה אותי כאדם שאני רחוקה מלהיות, רע ואפילו אלים. שצוחקים עליי ולועגים לי ומתייחסים אליי כאילו אני אוויר. הייתי רוצה שהם יכירו אותי ושנהיה משפחה אמתית. הדבר השני שהייתי רוצה שישתנה הוא הנכות שלי. הייתי רוצה להיות מסוגלת להיות "רגילה", בכוונה במירכאות. אולי "נורמטיבית". הכוונה להיות ללא בעיות נפשיות ובריאותיות, להיות מסוגלת לחיות לבד ולעבוד, להיות מאושרת. אני נכנסת למצב של מחשבות אבדניות משני הדברים האלה.
לר"צ, תודהזהבית 11/10/2015 | 00:48אני מסכימה לחלוטין שאני צריכה לעשות שינוי תרופתי. אין לי אומץ כי זה מערער אותי ומשגע לי את כל המערכות בגוף, עד רמות דמויות-פסיכוזה. המשפחה שלי שופטת אותי על ה"התנהגות" הזאת. ציפרלקס עזר לי פלאים, עד שהפסקתי אותו על דעת עצמי, ובמשך שנה שלמה אחריו. אתה מודע לבעיה עם ציפרלקס ו-OCD. הוא לא מכסה מספיק. את הדיכאון הוא מכסה לי יופי, בניגוד לפבוקסיל שלדיכאון הוא לא מזיז אבל עוזר לי פלאים ל-OCD. בשבילי זו ממש בחירתה של סופי.
לא חייבים להחליף, אפשר להוסיףר.צ. 11/10/2015 | 01:57אפשר להישאר עם המירו והפבוקסיל, ולהוסיף להם כדור מתגבר כלשהו. ככה בעצם לא מבצעים מהפכה בטיפול, שאכן עלולה "לשגע" (והפחד מכך מוכר היטב). קראתי, שבאירופה מקובל מאוד להוסיף לפבוקסיל ליתיום כמתגבר לפעולה האנטי דיכאונית. הליתיום מסתדר היטב גם עם המירו.
תודה רבה אהובים שליזהבית 11/10/2015 | 21:06.
"מה הבעיה לקחת חדר ב2300" ?! תגידי, את אמיתית ?הלל 11/10/2015 | 22:32מילא השיפוטיות. מילא הבורות והשפה המלוכלכת והסטיגמתית שלך ("זה מקרה קלאסי של הרבה חולי נפש"...גם זה קורה עם חולי נפש"). נעזוב רגע את הפרימיטביות הזו שלך (ושל רבים אחרים) בצד. מתי ניסית לאחרונה בעצמך "לקחת חדר ב2300" בזמן שההכנסה החודשית היחידה, מקיצבה, היא 2300 (פלוס מינוס)? וללא עבודה (כי הרי מי כבר ירצה לקחת "חולת נפש" לעבודה אצלו, חוץ ב"מפעל מוגן" אולי)? אולי תאירי את עינינו, איך אפשר להסתדר עם קיצבה כזו (ועדיין לשמור על כבוד עצמי ולא להגיע לכל מיני מקומות שהשם ישמור)?
הלל, אל תתעצבן, "שלוותא" ממש לא שווה את זהלהלל 11/10/2015 | 22:52היא לא שווה כלום. היא סתם בן אדם מיותר בעולם שטוב לו לעשות רע לאנשים. היא מכנה את עצמה בכמה כינויים שונים פה בפורום, ביניהם "גרה לבד בכיף", והתעסוקה העיקרית שלה היא לחפש תגובות של אנשים שגם ככה רע להם, ולגרום להם להרגיש יותר גרוע.
יותר מדי בעיות :-(זהבית 11/10/2015 | 23:25פיזיות, נפשיות. אם אתחיל לספר את כל הבעיות הפיזיות זה לא ייגמר. לא רואה את המוצא. ממש קשה להחזיק מעמד.
מה לעשות שזה מעצבן :-)הלל 12/10/2015 | 03:19אם זה היה תלוי בי כל מי שמשתחרר מאישפוז פסיכיאטרי (במיוחד כזה שנעשה בכפייה) היה צריך לקבל קיצבה בגובה שכר מינימום ! או אז לפחות לא היינו צריכים להיות במלחמת הישרדות כלכלית. ולמי שיש בעיה עם הרעיון הזה - לכו בטענות למדינה שמאפשרת הרס שיטתי של אנשים באשמת היותם "חולי נפש" או "אובדניים" או וואטאבר...
תרגישי חופשי לפרוקשמוליק 12/10/2015 | 13:39שלום זהבית. אין לי שום צל של ספק שאת זקוקה לתמיכה ריגשית, ועוד תזקקי לכך, ואת זה תוכלי תמיד לקבל כאן מחברי הפורום. אני מאמין שאת צריכה לצאת מהבית, אבל זו משימה קשה ואת צריכה לעשות אותה בקצב שלך, ואין שום טעם לנסות להכניס אותך ללחץ להתקדם יותר מהר ממה שאת יכולה. זה חשוב מאוד כדי שתוכלי להחזיק מעמד. את מתמודדות עם משהו שהוא מאוד לא פשוט. כל טוב, שמוליק.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 14:54לשלוותא, כתבתי כבר שאמחוק תגובות חסרות רגישות כמו זו שלך אם אראה עוד תגובה מהסוג הזה, גם אם תהיה בשם שלישי - אמחק אותה ללא כל התראה נוספת. דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 14:57לכל המתדיינים (למעט שלוותא) שלום, למרות שההתדיינויות האלה הפכו לי לסיוט, במקרה דנן באמת כל הכבוד. ברצוני רק להעיר שבמחלקה סגורה יש בעיקר חולים פסיכוטיים ולא פסיכופטיים. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד