רמוטיב
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
רמוטיב אלעד 27/01/2016 | 02:18ערב טוב ושלום לך. קראתי על תרופה רמוטיב שיש לה תופעות לוואי מאוד קטנות ובכל מיני מקומות היה כתוב שזו תרופה טובה ולא כדאי לזלזל בה אפילו שהיא טבעית. אני הוגדרתי כחולה ב"דיסטמיה" ומכל מה שקראתי אני מרגיש שאני סובל מדיכאון קל או בינוני (מצב רוח אפרורי, מתפקד כרגיל אבל לא ממש נהנה, בעל מוטיבציה נמוכה, כבר לא צוחק כמו פעם וכו'). סבלתי מאוד מתופעות לוואי קשות מכל מיני תרופות. בעצם התרופה היחידה שהחזקתי איתה מעמד היתה ציפרלקס. הייתי על מינון 10 חודש, 15 עוד חודש והגעתי עד 20 מ"ג למשך חודשיים (המשכתי חודשיים נוספים למרות שלא הצלחתי להגיע לאוגזמה בכלל בכלל, חרקתי שיניים בעוצמה עד כאב ועוד כל מיני דברים מתסכלים). תרופות אחרות "גמרו אותי" כבר בתחילת הדרך (שמעת על כאבי אשכים?? עצירת שתן?? עצירות מטורפת?? סבלתי מכל מה שרשום בעלון). ד"ר קרני בבקשה תייעצי לי - לי ברור לגמרי שאני סובל מדיכאון קל או בינוני אבל יכול להיות שרמוטיב יעזור לי אם ציפרלקס לא עזר? ואם כן - איך וכמה לקחת? בבקשה תעזרי לי תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:06לאלעד שלום, רמוטיב הינה תרופה נוגדת דכאון מצויינת, אשר לפי המחקרים עובדת על דכאון קל עד בינוני ובאותה עוצמה כמו הציפרלקס. אכן יש לה הרבה פחות תופעות לוואי מאשר ל-SSRI'S. יחד עם זאת יש מטופלים אשר אינם מגיבים אליה כפי שיש מטופלים אשר אינם מגיבים לתרופות אחרות. ייתכן ורמוטיב יעזור לך. המינון הוא 500 מ"ג ליום, פעם ביום. ניתן לקחת את התרופה בבוקר, בערב או בצהריים. אני מבינה מכאבי האשכים שניסית את האיקסל, האם ניסית את הסימבלתה? במידה ולא ניסית ובמידה ורמוטיב לא ישפר את מצבך בצורה מספקת הייתי מנסה תרופה זו. סך הכל תרופה זו בדרך כלל עם פחות תופעות לוואי מה-SSRI'S, ובודאי מהאיקסל ואפילו מהאפקסור, לגבי עצירת שתן. מאידך, התרופה מאוד יעילה. בנוסף, חשוב שתוודא את תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
אלופה!אלעד 02/02/2016 | 18:07אכן הכאבים באשכים הופיעו וחלפו בהתאמה לטיפול באיקסל. סימבלטה ניסיתי אבל היא דפקה לי את האורגזמה וגם איתה נעלתי את השיניים חזק. אנסה רמוטיב. תודה רבה על התקווה!הוסף תגובה
רמוטיב - המשך שאלהאלעד 04/02/2016 | 19:18שלום שוב ד"ר, מהן תופעות הלוואי של רמוטיב? התחלתי לקחת לפני כמה ימים ואני מרגיש עייפות גדולה. ממש תשישות. האם זה קשור לתרופה? ואולי לשילוב עם קלונקס שאני לוקח פעם ביום? האם זה חולף? תודה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/02/2016 | 20:27לאלעד שלום, העייפות קרוב לוודאי היא בגלל השילוב עם הקלונקס. סביר להניח שעייפות זו תחלוף אך הייתי מפחיתה את כמות הקלונקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
למה להחליף?אלעד 04/02/2016 | 23:40תודה רבה! שמח שלפחות יש הסבר לזה - השילוב עם הקלונקס... לרמוטיב בפני עצמו יש תופעות לוואי כלשהן? בפני עצמו גם יכולה להיות עייפות כזו? עם מה לדעתך כדאי לישון בלי שתהיה אינטראקציה כזו (תשישות, עייפות, מותשות)?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2016 | 16:13לאלעד שלום, הרמוטיב יכול לגרום בתחילת הטיפול לתופעות לוואי הקשורות להפרעות במערכת העיכול כגון: בחילה, כאבי בטן ושלשולים. בנוסף, יתכנו גם: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה, עצבנות ואי-שקט. לא נתקלתי בעייפות שכזו בטיפול רק ברמוטיב. עדיף להשתמש בלוריבן אשר השפעתו היא של כ-4 שעות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
רמוטיבדנה 14/08/2019 | 07:41הי אני נוטלת כבר שבועיים רמוטיב עקב דיכאון ובעיקר חרדה לא הצלחתי עם לוסטרל עקב הבחילות כעט אחרי שבועיים וקצת אני לא מרגישה שינוי משמעותי אם בכלל עם הרמוטיב כמה זמן עלי לתת לזה הזדמנות? והאם ציפרלקס עדיפה על לוסטרל מבחינת הבחילות?הוסף תגובה
התחלת טיפול ברמוטיב 500 מגמודאגת 14/08/2020 | 09:28האם ייתכן שאחרי כ 10 ימים מהתחלת השימוש ברמוטיב יופיעו התפרצויות כעס ואי שקט? תוך כמה זמן הכדור אמור להשפיע לטובה?הוסף תגובה
רמוטיבטלי 05/04/2024 | 08:03האם ייתכן שרמוטיב תגרום לעצירות?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קבוצתי
-
טיפול בהתקפי חרדה
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
אסנאפין
-
סרטינדול
מונחים קשורים
-
אונומטומניה
-
אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
רופאים בתחום

ד"ר פבלו אריאל רויטמן פסיכיאטריה
4.9 ( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."

ד"ר אילן וולקוב פסיכיאטריה
5.0 ( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר