קלונקס וסכנת מוות?
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
קלונקס וסכנת מוות? בבקשה דחוף 05/04/2016 | 14:29ד"ר ניר עישר כתב לי שגמילה מקלונקס יכולה לגרום לסכנת מוות. אני כרגע לא יכולה לנשום בלי הקלונקס.ץ מה יכולה לעשות? והאם כשארתה להגמל - אהיה בחרדות איומות מאוד ואפילו קיימת סכנה שאמות? בבקשה לפרט. זה יעשה לי המון התקפי חרדה, כי מצד אחד לא אוכל לקחת קלונקס ומצד שני ארגיש שאני מתה בכל רגע.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/04/2016 | 21:38ל"בבקשה דחוף" שלום, אינני יודעת למה התכוון ד"ר ניר עישר. אולי כוונתו הייתה שאם לוקחים קלונקס במינון גבוה במשך שנים ומפסיקים בבת אחת יכולים לגרום להתקף אפילפטי. אם יורדים במצב זה מאוד בהדרגה במינון אין שום סיבה שזה יקרה ואין סיבה לדאגה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
אז מותר ךקחת 1 מ"ג (0.5 מ"ג פעמיים ביום)כך החיים ? 11/04/2016 | 20:42אז אם למשל אקח כל החיים 0.5 מ"ג - פעמיים ביום .... לא תהיה סכנת מוות או סכנה להתקף אפילפטי, התקף רעידות קשות ודבריפ מהסוג הזה ? גם כשאנסה להפסיק (נניח להשאר בסוף על חצי כדור) ? ברור לי שזה לא הטיפול האידיאלי, אבל כרגע אין משהו אחר שעוזר, כי המצב שלי מאוד קשה בגלל אלפי סיבות. לא ברור לי למה הוא התכוון, אבל הוא טען שאני לא צריכה לפחד מתופעות לוואי של כדורים מסויימים, אלא אם כבר אז לפחד מהקלונקס, כי הוא יכול לגרום לסכנת מוות כשמנסים להגמל.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/04/2016 | 20:08ל"כך החיים?" שלום, אינני מבינה מדוע אני צריכה לחזור על דבריי, הרצ"ב בשנית: אם יורדים במינון הבנזודיאזפינים מאוד בהדרגה, אין שום סיבה שזה יקרה ואין סיבה לדאגה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
לרדת מאוד בהדרגה... 14/04/2016 | 12:46לא ידעתי שצריך לרדת בהדרגה מבנזודיאזפינים. חשבתי שברגע שהssri עוזר אז זה בסדר להפסיק איתם. אם נניח יום אחד פה ואחד שם לא היה לי צורך בקלונקס, זה נחשב להפסקה פתאומית ? זה נורא מלחיץ אותי עכשיו...עד שהצלחתי יום אחד בלי. יכול להיות לי התקף רעידות ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/04/2016 | 13:11ל... שלום, השאלה היא תמיד כמה זמן לוקחים את הבנזודיאזפינים ובמיוחד את הקלונקס ובאיזה מינון. אם לוקחים חודשים את הקלונקס במינון גבוה אז לא כדאי להוריד בבת אחת. אם לוקחים מינון נמוך של הקלונקס ותקופה קצרה אפשר לעבור לטיפול בשעת הצורך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
מה זה מינון גבוהומה זה מינון נמוך ? 19/04/2016 | 02:25?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:01ל... שלום, מינון של 1 מ"ג ויותר זה מינון גבוה. מינון נמוך הוא 0.25 מ"ג עד 0.5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
🤣🤣🤣🤣🤣🤣יואוו הגעת רחוק נשמה טובה 🤣 16/10/2021 | 00:48תקשיבי נשמה מהקלונקס לא מתים, מהמחשבות הרעות מתים , תעשי מדיטציה , תשתי חליטת צמחים, מליסה. וטליה .6 כוסות ביום, ותהני מהחיים , אל תפסיקי את הכדורים בפעם אחת לעולם!!!!לכי לפסיכיאטר שיסדר לך תפריט גמילה, הכל לאט ובהדרגה, תעשי המוןן מדיטציה, תצאי לים כל יום. לא חייב לישחות. יש גם ימים קרים , תחשבי תמיד חיובי, ותתחילי לאט לאט להבין , שאת ממש לא צריכה שום כדור פסיכיאטרי, כדי להיות רגועה , הכל תלוי רק בך תיזכרי אתזה תמיד!!! הכל בראש ! 💖הוסף תגובה
פסיכיאטרהאריה 22/11/2021 | 02:23אני משתמש עם כדור קלונקס 2" מיליגרם כבר שנים האים אני יכול להמשיך האם אני בסיכון כי אני מרגיש שהכול בשבילי תפל ואני תמיד עייף עד כדי כך שאני לא יכול לדבר ויובש בפה וחנק ובקושי אני הולך זה תופעות של קלונקס אוו מי חרדות אוו מי מימחשבות כפייתיות בנוסף נתנו לי קנביס רפואי 7 שנים גם וייפקס אני לוקח של 300 מיליגרם מה עליי לעשות קנביס אני כבר לא מעשן כי זה עושה לי רע מאווד לא יכול ליגוע בקנביס בהתחלה זה עשה לי טוב היום אני נגעל מי זה גם מפחדהוסף תגובה
קלונקסיעלי 14/07/2022 | 22:09לא מפסיקים בבת אחת ויכולים לתת משהו אחר.תתיעציהוסף תגובה
כדוריםמיכל 1998 01/10/2022 | 04:35ואם אני לוקחת 30 קלונקס ועוד אסיוול ולוריוון? כמה מסוכן זה לקחת?הוסף תגובה
כל כך קל לתת עצות מסכנות חיים וחסרות אחריות ברשתCaught your BS 29/05/2024 | 10:00מאוד קל לתת עצות מסכנות חיים וחברות אחריות באופן משווע. תני לי לנחש, את לא פסיכיאטרית, ספק אם רופאה כלשהי או פסיכולוגית. ספק אם קיימת בכלל השכלה בתחום. עצות מנותקות מהעובדות הרפואיות והכימיות דה פקטו, ומבוססות בעיקר על סמך אידיאולוגיה סובייקטיבית המניחה כי אפרמטיביות בלבד תרפא הכל. תמיכה משמעותית לתהליך, כן. עידוד עצמי והעלאת מוטיבציה, כן. לרפא באופן בלעדי לחלוטין? ממש לא. ובוודאי ובוודאי תלוי אדם מצבו הרפואי, מצבו הנפשי ויכולותיו. מדעית הרפואית את מטעה, טועה ואף מסכנת חיים של אדם זר ששאל שאלה ברשת. את תקחי אחריות על כל הדרדרות/פגיעה שתגרם עקב עצתך המנותגת מהמציאות? סביר לא. את אנונימית ברשת, ככל הנראה צעירה שעוד יש לה מה ללמוד על העולם. בהצלחה ופעם הבאה תחשבי פעמים לפני זריקת עצות בנושאי רפואה. ורצוי גם לוודא את ה"עובדות" שלך. לבדוק לפחות שיש עוד חוקרים ורופאים ומידע רפואי שתומך בדעותייך. (כן, אלו דעות. לא עובדות מדעיות)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהפרעות אכילה
-
טיפול בדיכאון וחרדה
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
פימוזיד
-
לבומפרומאזין
מונחים קשורים
-
אפזיה
-
נוהל 106
רופאים בתחום

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5.0 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"

ד"ר אחמד אבו אליונס גריאטריה
4.9 ( 20 חוות דעת )
"ד"ר אחמד איבחן את אמא שלי בצורה מדוייקת, היה נחמד ורגיש הסביר הכל בסבלנות יתרה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר