ד"ר קרני רובין
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ד"ר קרני רובין דולב 18/05/2017 | 23:32רק רציתי להגיד לך שאת בן אדם מדהים! השירות שאת עושה כאן לטובת כולנו הוא כל כך לא מובן מאליו. הידיעה שיש מישהו שיכול לתת מענה מהיר, מקצועי, מדויק, לא מתחמק, אחראי - כמעט לכל שאלה - כל כך מנחמת ומקנה בטחון. ברור שיש דברים שרק רופא מטפל יכול לתת להם מענה בהתייחס לאדם הספציפי, אבל במקביל יש צורך גדול בשירות מן הסוג שאת נותנת לצורך מתן מענה לשאלות גנריות יותר, ואני כל כך שמח שאת נמצאת מהצד השני של "הקו". את מלאכית.
לא מספיק להיות בן אדם מדהים באינרנטאוסנת 19/05/2017 | 10:07לסגור אנשים במחלקה סגורה בכפייה זה לא בן אדם מדהים, אפילו אם הוא עוזר להרבה אנשים. אי אפשר לדרוך על אנשים על מאושפזים בכפייה, ותוך כדי להיות נחמד לשאר. גם גנב, מספיק שהוא יפרוץ לדירה אחת, גם אם הוא תורם כסף לאנשים אחרים עדיין נקרא גנב. והמבין יבין...
הערה לאוסנתפנינה 19/05/2017 | 11:34לאוסנת ההערה שלך מיותרת
נכון...אחת 19/05/2017 | 13:22הרופאה עונה בזמנה הפנוי, ללא שכר, תגובות מפורטות מאוד!! כל רופא אחר היה גובה תשלום עבור הייעוץ הניתן כאן בחינם.
כפיות טובההפרשן 19/05/2017 | 13:44אוסנת, זה לא בסדר שאת שואלת פה בפורום וזוכה מהרופאה ליחס טוב, כמו כולם, ואת מעזה להשתלח ברופאה בצורה מכוערת וללא כל בסיס. היכן ראית שהרופאה אשפזה בכפייה? הרי כבר נרשם שהיא נמנעת מכך ככל יכולתה. מוטב שתחזרי בך מההאשמות הלא ראויות שהטחת ותתנהגי בהגינות. בכלל את נוהגת להתייחס לפסיכיאטריה מנקודת מבט אישית שלך. רוב המטופלים חיים בקהילה, מיעוט קטן מאושפז ומיעוט יותר קטן מאושפז בכפייה. לצאת למסע צלב נגד תחום ברפואה אשר מסייע לכל כך הרבה אנשים על בסיס חוויה אישית שלך - לא ראוי, לא נכון, לא מוסרי.
כל הפסיכיאטרים אישפזו בכפייהאוסנת 19/05/2017 | 13:53לפרשן המפרש... עבודה עם אנשים שאושפזו בכפייה זו תחנת מעבר שלהם, הם לא ישר פתחו קליניקה אחרי לימודים.אני לא צריכה יחס טוב מאף פסיכיאטר. לולא היה אישפוז בכפייה לא הייתי כותבת כאן. אין לי שום צורך ביעוץ פסיכיאטרי ואני לא נמצאת ביעוץ פסיכיאטרי. תשאל את הרופאה בעצמך אם היא עבדה במקום שבו "חולים" אושפזו בכפייה.זה לא משנה אם מעט אישפוזים או הרבה אישפוזים. מספיק אפילו אישפוז אחד בכפייה. מה יש לי לשאול? יש עוד בנות שקוראים להן אוסנת ששואלות פה, אז זה לא אני עם השאלות או התייעצות. יועילו בטובם "חולי" הדיכאון/חרדה למינהם לא להצדיק אישפוזים בכפייה כדי לקבל יעוץ מהפסיכיאטרית וקיצבה מהמדינה.
את אותה האוסנתהפרשן 19/05/2017 | 14:25שנוהגת להגיב כאן בצורה עקבית עם אותה הגישה האנטי, ועדיין מקבלת יחס ראוי. הרי זו לא התגובה הראשונה שלך פה בפורום. ואם כן, אז בוודאי שאין זה ראוי להתקיף בצורה מכוערת ללא בסיס. תתביישי. ניתן לשער שאשפוזים בכפייה הנם סוג של 'הרע במיעוטו', צעד שמטרתו להגן על החולה או על סביבתו. בכל תחום רפואי יש טעויות ותקלות אך ניתן להניח שרוב רובם של האשפוזים הכפויים מוצדקים. ואם נפגעת, לדעתך שלא בצדק, קחי עו"ד מומחה לרשלנות רפואית ותתבעי את האחראים למחדל. די לחפור לנו.
לפרשן המפרשןאוסנת 19/05/2017 | 14:38אני אכתוב איפה שבא לי. אני לא צריכה רשות ממך, אני אחליט איך להגיב ואם לקחת עו"ד או לא ולא אתה. הם יודעים שעו"ד עולה הרבה כסף בגלל זה מרשים לעצמם לנהוג בתוקפנות ואלימות. וכנראה גם זה מה שאתה לומד מהם עם התגובה שלך. לדבר בגסות ולחשוב שאתה יכול להחליט מי יכתוב פה ומי לא. אתה בעד אישפוזים כפויים כדי "להגן" על ה"חולה" או על הסביבה, ואני בעד הפסקת הקיצבאות לכל "חולי הנפש" למינהם שהם טפילים בדיוק כמו החרדים. שהגיע זמן שילכו לעבוד ולשרת בצבא כמו כל אחד.
אני גם בעד הורדת ה"משכורת" של הפסיכיאטריםאוסנת 19/05/2017 | 15:01ל- 2300 ש"ח. במקום לעלות את קיצבת הנכות של נכים בדרגה חמורה, נכים פיסית, הם נותנים חוות דעת למתן קיצבאות ל"חולי נפש" טפילים, שמצדיקים אישפוז בכפייה, כדי שחלילה הם לא יקבלו שירות מהפסיכיאטר.
הפורום לא מיועד לזההפרשן 19/05/2017 | 15:39לפה נכנסים אנשים שמאמינים בטיפולים שמציעה הפסיכיאטריה. מקומם של ההודעות שלך בפורומים אחרים, אשר מתנגדים לגישה הקודמת. יתכן שמן הראוי שתצטרפי לאחד הגופים השוליים המתנגדים לטיפולים שמציעה הרפואה המודרנית בתחום בריאות הנפש ודרכם תפעלי למען השינויים שאת מאמינה שיש להנהיג בהקצאת המשאבים של המדינה. בפורום פה את לא תצליחי להשיג דבר.
לאוסנתא 19/05/2017 | 16:22אולי תבדקי את הגישה שלך ואם היא לא תוקפנית ואלימה - גם כלפי הכותבים והכותבות כאן בפורום וגם כלפי הרופאה מנהלת הפורום.
אני שוב חוזרת על מה שכבר כתבתיאוסנת 19/05/2017 | 16:26אתה לא מחליט מה כותבים פה ומה לא. ולא מחליט מי כותב פה ומי לא. אל תיתן לי הוראות לקחת עו"ד, לרשום במקום אחר וכו', אני לא מכירה אותך ולא מעניין אותי איפה אתה חושב שאני צריכה לכתוב, או מה אני צריכה לעשות. כל עוד האנשים האלה חושבים שהפסיכיאטר הוא רופא על אף שהוא כופה טיפולים אלימים על אנשים, או מקבלים קיצבה על חשבון נכים פיסית אני אכתוב פה. מקווה שלא אצטרך לרשום שוב, נראה לי שפעמיים זה כבר מספיק בשביל שהאסימון ירד.
לאוסנתהפרשן 19/05/2017 | 18:27אני לא רשמתי הוראות אלא עצות. הצעתי לך, שבמקום לבזבז את כוחותייך פה, מומלץ לפעול בדרכים יעילות יותר להשפעה על אנשים. גם אם זה לא מוצא חן בעינייך, פסיכיאטריה מוגדרת כחלק מהרפואה ועל זה יעידו רבים-רבים שנעזרים ולא יכולים לתפקד בלי הטיפולים או שאיכות חייהם השתפרה. אנשים הסובלים מבעיה בריאותית נפשית למעשה סובלים מבעיה פיזית , תפקוד לא תקין של אזורים במוח. אנשים חדשים הנכנסים לפה עלולים לקבל מהודעותייך רושם מוטעה ולהימנע מטיפול יעיל. נסי לחשוב על הזולת. בעמוד הקודם, עמוד מספר 2, קיבלת התייחסות יפה של הרופאה לשאלות שהצגת, לאור זאת האם נראה לך ראוי שמגיע לרופאה יחס כזה ממך כפי שרשמת היום ?
ההערה שלך על "טפילים בדיוק כמו החרדים" ממש לא במקום!האדמו"ר מתל ברוך 19/05/2017 | 18:38לידיעתך יש חרדים (גברים ונשים) שעובדים, לומדים באקדמיה, משרתים בצבא ואפילו, לא תאמיני, משלמים מיסים! אז תפסיקו להאשים את החרדים בכל תחלואי החברה. תודה.
ל- אאוסנת 19/05/2017 | 19:16אני אסביר לך מה זו אלימות. אלימות זה לסגור אנשים בכח במחלקה סגורה. אלימות זה לקשור בן אדם למיטה. אלימות זה להכריח בן אדם לקחת כדור פסיכיאטרי זול עם תופעות לוואי בתירוץ של חוסר תקציב ואם הוא לא מסכים לקרוא לבריונים להזריק לו בכח. תוקפנות זה להצדיק את זה. לרשום את הדיעה שלך לגבי "טיפול" פסיכיאטרי אלים זו לא אלימות. מי שמרגיש מאויים כולל הרופאה יכול לפנות למשטרה ולהראות להם מה כתבתי, נראה אם מישהו במשטרה יחשוב שזו אלימות. הבעת דיעה היא לא אלימות, לעומת זאת אישפוז בכפייה זה אלימות וכל עוד זה קיים אני אביע את דעתי.
לאדמור מתל ברוךאוסנת 19/05/2017 | 19:19אם יש חרדים שעובדים מצויין. דיברתי על קיצבאות לחרדים שלא עובדים. אף חילוני לא מקבל קיצבה רק על עצם היותו חילוני ולומד מה שלא יהיה.
לפרשןאוסנת 19/05/2017 | 21:18אני לא ביקשתי עצות. אנשים חדשים שנכנסים מקבלים בדיוק את הרושם הקיים. יש אנשים שהפסיכיאטרים הפעילו אלימות כלפיהם, ואושפזו בכפייה בטענה שזה טיפול רפואי, ואני לא אסתיר את העובדה הזאת. "מחלת נפש" אינה בעייה פיסית ולא פגם במח. מעניין שהחלק הזה שיודע לבקש קיצבה ולבקש לא לשרת בצבא לא נפגע. בעמוד מספר 2 אם תקרא טוב לא קיבלתי תשובה. מאחר ולאנשים שמאושפזים בכפייה, שאין להם נכות או אובדן כושר עבודה מחוץ לאישפוז ואינם מוכנים להכיר ב"מחלה" וב"נכות", לא די באלימות שמופגנת כלפיהם מצד הצוות המאשפז, הם מקבלים באלימות כדורים זולים עם תופעות לוואי כנגד רצונם, ואינם מתוקצבים לגבי דברים בסיסיים כגון אוכל (אין אוכל טבעוני מזין), או מוצרי היגינה (שמפו, סבון, דאודורנט, משחת שיניים, מברשת שיניים וכו'), ביגוד... אף אחד לא לוקח אחריות, כל אחד אומר שזה לא בעייה שלו. אם אין תקציב לא מאשפזים בטח לא בכפייה. התשובה בעמוד 2 - מה שאת חושבת לא נכון (כרגיל - קל מאוד לקפוץ למסקנות שמתאימות לך) והתייחסה לאנשים שמקבלים קיצבה ונכות ולא למקרה שאני פניתי לגביו. לא מכריחים בן אדם להיות חולה כדי להתפרנס.
לאוסנת שבת שלוםהפרשן 19/05/2017 | 21:52כפי שרשמתי לרוב את מתייחסת לתופעת האשפוז בכפיה שהינה שולית. האם זו סיבה לשלול את שאר הטיפולים שמציעה רפואת בריאות הנפש? אם את לא מרוצה מהתשובות של הרופאה מדוע את ממשיכה לשאול פה? האם את סבורה שהרופאה אחראית לאי סדרים, לעניות דעתך, במערכת הבריאות בארץ? האם לא יעיל יותר לפנות למבקר המדינה או לפעול דרך עמותות שונות הקיימות לשם כך? ואולי את מבקשת להתנקם באמצעות הפורום במי שעוסק ברפואת הנפש באשר הוא? האם חשבת על זה, שבזמן שהרופאה עוסקת בשאלותייך המתארכות היא מבזבזת זמן שיכלה להקדיש למי שבאמת זקוק לעצתה? האם ייתכן שאת פועלת מטעם גורם כלשהו שמפעיל אותך למטרותיו במסווה של בחורה שאושפזה בכפיה?
לפרשן שבת שלום גם לךאוסנת 19/05/2017 | 23:33תופעת אישפוז בכפייה היא בכלל לא שולית. העובדה שכמות המאושפזים בכפייה היא קטנה לדעתך, לא הופך את הנושא לשולי. אני לא שואלת את הרופאה שאלות לגבי מה לקחת ומה לא, ולא מתייעצת באינטרנט עם רופא שלא מכיר אותי. אני לא חולה, היתה לי בעיית שינה, והאבחון נעשה אחרי לילות ללא שינה, במקום לתת כדורי שינה נתנו אנטי-פסיכוטי במינון גבוה ואשפזו בכפייה. מאחר והתרגלתי לכדור שהוא גם מרדים הדבר היחידי שיכולתי לעשות הוא להפחית את המינון, בעזרת רוקח שהסביר לי איך, ורופא משפחה שנותן לי דרך האינטרנט מרשמים ללא חפירה פסיכיאטרית וללא כפייה. פניתי למבקר המדינה, והנושא עדיין בבדיקה/טיפול מבחינתם, לא יודעת אם יעזור. הרופאה היא ישות עצמאית והיא עונה מה שהיא רוצה למי שהיא רוצה, ולא אתה תקבע מה בזבוז זמן ומה לא. ולגבי הטענה האחרונה שלך היא הזויה לגמרי אז תצא מהסרט הזה.
לאחת, יש הרבה רופאים שעונים בהתנדבותאוסנת 20/05/2017 | 14:18ורופאים אמיתיים לא פסיכיאטרים. רופאים שעונים באינטרנט אין להם התחייבות לעצות שלהם ולכן זו לא התנדבות, כי בכל מקרה הרופא שאליו ילכו הוא זה שיקבע. רופא אמיתי עשה לי ניתוח לייזר על מספר 7, והביא למספר 0, ולא היתה לי בעייה לשלם כמה שצריך בשביל ניתוח של 5 דקות שמחזיר את הראייה. הצוות הבריוני של הפסיכיאטרים לעומת זאת קשרו אותי למיטה בהוראת פסיכיאטר (שיושב בחדר שלו ולא עושה כלום), והורידו לי את המשקפיים מספר 7 שהיו לי לפני הניתוח. לא הספיק להם שאני קשורה. פסיכיאטר אחר נתן לי כדור פסיכיאטרי כאשר היו לי עדשות מגע בתוך העיניים, אחרי הכדור נרדמתי לילה שלם עם עדשות מגע בעיניים. אלו לא רופאים. הם עסוקים בחלוקה של סמים כגון קנאביס "רפואי" (בהמשך חשיש "רפואי" לכל דורש), כדורים פסיכיאטרים ממכרים, מכתבים לביטוח לאומי לקבלת קיצבה, מכתבים לצבא לצורך קבלת פטור, ומציגים את אלה שאושפזו בכפייה (שזה המשכורת שדופקת להם כל חודש) כאנשים אלימים וחולים.
אסנת יקרה,אחת 20/05/2017 | 15:48אני מבינה את עמדתך. מאחלת לך כל טוב..
לפרשן הסחי שתקוע לו דילדו שעשוי מציפרלקס בישבןהופה 20/05/2017 | 23:57אתה מדבר יותר מדי מי לעזעאזל אתה חושב שאתה?? כמה זמן לא חווית אורגזמה תגיד? אז יש לך תוארר ראשון באיזה משהוו מה אתה משחק אותה איזה גאון שבא להטיף לכולם כאילו אתה איזה שר החינוך או איזה פרופסור מומחה להכול תשחרר אתה כבד
תתביישי לך, סיינטולוגית רעה שכמותך ! פויה ! תצאי בחוץ !מתמודד מחמד 21/05/2017 | 00:21קישטה !
זה לא סותר את זהא 21/05/2017 | 23:26זו אלימות וזו אלימות. עצוב לי שאת חושבת שאת יכולה לטפל בזה בדרכים כאלה -הלוואי שמה שכתבת והדרך שלך למחות - היו יכולים לעזור. אני חושב שזה רק בומרנג שפוגע בך בחזרה. מה שצריך זה בעיקר הרבה כסף וזמן להשקיע בעורכי דין ובמשפטים נגד עושי העוולות. וצריך לזכור שלא כולם כאלה... אבל חבל שבמקום להשקיע את האנרגיות שלך בבריאותך את מבזבזת אותן על כעסים שרק מרעילים אותך בחזרה. מאחל לך מכל הלב - הרבה בריאות !
ל- אאוסנת 22/05/2017 | 20:29אני רואה שלמדת יפה מהפסיכיאטרים, שמי שרושם הודעות שלא נראות לך הוא אלים. אם אני אלימה כמו שאתה חושב, אל תתעצל, גש למשטרה ותגיד שיש מישהי שכותבת הודעות באינטרנט והיא אלימה כלפי אנשים באופן וירטואלי ואתה ממש, אבל ממש מרגיש מאויים ומפוחד. זו בדיוק הסיבה שלא צריך להתקרב לפסיכיאטרים כי כל דבר אצלם זו מחלה, זו אלימות, זו מסוכנות. ואתה תלמיד טוב ולמדת מהם יפה להכפיש אנשים ולהאשים אותם כאשר ההודעה לא מוצאת חן בעינך.
הופה פה .. לחצתי על עצב רגישהפרשן 22/05/2017 | 23:39מר סטלני , את רגשי הנחיתות שלך לא כדאי להביע ככה לעיני כל. בטרם תכתוב פה תגובות מן הראוי שתלמד דרך ארץ מהי.
הופהסטלן זה הכי אחי 23/05/2017 | 01:01https://www.youtube.com/watch?v=JqhuSUqkuBs
לאוסנתא 23/05/2017 | 15:59הבנתי את עמדתך. כל טוב
מסכימה עם כל מילהאריאל 23/05/2017 | 19:00דולב , ידעת לנסח זאת כל כך נכון . ד"ר קרני באמת אישיות נדירה ומיוחדת ומגיע לה כל הכבוד. וד"ר רובין - ישר כוחך. אני לא יודעת אם את יודעת עד כמה את ייחודית ומיוחדת כאדם וכאיש מקצוע - עלי והצליחי בכל ! תודה על הכול!!!!
מסכימה עם כל מילה של דולב!אריאל 23/05/2017 | 19:03כמובן. מצאתי לנכון להבהיר
ועל זה נאמר : "סגנון הביקורת החביב עלי בדרך כלל, הוא חנופה טוטאלית וחסרת גבולות".חן חן למתחנפן 23/05/2017 | 20:25(פיטר או'טול)
תהיה אליםאריאל 23/05/2017 | 21:27וגס רוח או בעצם - תהיי אלימה וגסת רוח - זה ללא ספק עדיף על פירגון , אמון וחשיבה חיובית שכמובן ייחשבו תמיד כחנופה על ידי אנשים מרים וממורמרים כרונית. אז פירגון זה לראות את הטוב ולהכיר על כך תודה! - משהו שהוא זר לאנשים כמוך

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד