שינה ומירו
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
שינה ומירו יוגב 05/07/2017 | 11:02שלום דר... אני נוטל מירו חצי כדור לפנח השינה כי אני סובל מהפקעות שינה ופחד משינה בעקבות מחסור בשינה של כמה שנים שלט טופל כמו שצריך עי הגורמים הרפואיים. הבעיה היא שגם עם מירו אני מתעורר הרבה בלילה...למה? אני חולם ומתעורר..חולם ומתעורר לפעמים זה כמה דקות ...וגם שהעליתי ל30 זה יותא עורר אותי מאשר הרדים אותי עם 15 מג . מה יש לי? למה אני נרדם חולם מתעורר תוך כמה דקות רפ יקיצות בלילנ עם כדורים. דיכאון סמוי? חרדה? לכולם מירו עוזר ורק לע לא וכנל עוד מלא כדורים.הוסף תגובה
נסיון שלי עם מירוDaniel 05/07/2017 | 12:55בהחלט מירו בימים הראשונים גרם גם לי לחלומות שזכרתי בהתעוררות, זה נוטה לחלוף אולי אתה מתעורר מהחלום.. זה אמור לחלוף למירו יש תכונה מיוחדת, במינונים הנמוכים הוא יותר מרדים, ככל שעולים במינון הוא פחות מרדים ואפילו "מעורר" אני הגעתי איתו עד מינון 60 והוא עזר לי בעבר גם לעייפות שסבלתי ממנה לדיכאון המינון של מירו הוא 30-60 (בתכלס המינון הרשמי המקסימלי הוא 45 אך לדיכאון יש רופאים שיעלו עד 60) לשינה גם חצי מ15 מג ייתן השפעה חזקה(אולי יותר מ15 אפילן)הוסף תגובה
daniel דניאליוגב 06/07/2017 | 11:21המירו סותם לי את האף והפסקתי אותו ... כבר לא יכולתי שבועיים אני לוקח אותו והוא סתם לי את האף חלוטין שאני מתכוון חלוטין אני אומר ממש ..זה לא נזלת ...זה ממש סתם לא נשמתי מהאף ונחנקתי בלילה . מה לעשותהוסף תגובה
daniel דניאלDaniel 06/07/2017 | 14:35אז זה בוודאות מהמירו אז כדאי להפסיק, מירו הוא לא הכדור האידיאלי לשינה, לדיכאון הוא מעולה, לדיכאון+נדנודי שינה פסיכיאטר יעדיף להתחיל איתוהוסף תגובה
הבעיה שלי היא הפרעות שינה קיצוניותיוגב 07/07/2017 | 12:29לאחר קשיי שינה במשך שנתיים בערך שלא טופלו כמו שצריך עקב מת וסטרס מתמשך ..בוא נגיד שאם הייתי מקבל מירו בהתחלה הייתי בריא לחלוטין ...נוצר מצב של פגיעה במוח נראה לי שאני נרדם ומים חולם ומתעורר וזה רק 1-10 דקות לפני אני מתהפך מצד לצד ומספיק לחטוף הזיה(חלום בהקיץ) . הבעיה שלי זה היקיצות , נרדם ועל השניהי חולם ואז מתעורר . שום כדור לא עזר מאנטי פסיכוטי ועד נוגדי דיכאון . כמובן כדורי שינה בנזו לימנהם . ננתנו לי אנטי פסיכוטי שאני לא פסיכוטי וגם זה לא עזר , פיצצו אותי בכדורי שינה למינהם ולא עזר , וטיפול תאים לא נתנו ליהוסף תגובה
דיכאון גורם לפגיעה בשינההפרשן 07/07/2017 | 15:35שלום, אתה צריך למצוא טיפול יעיל לדיכאון ואז השינה תשתפר. אין דרך אחרת. ניסית ויאפקס/ ונלה / ונלפקסין ?הוסף תגובה
אבל אני לא בדיכאון או שלא מודע ?יוגב 08/07/2017 | 14:43אני לא ישן 7 שנים , ישן בבמוצע שעתיים ביום תפקדי בסדר 4 שנים עד שמבחינה פיזית לא יכולתי .שוב אני רוצה לישון אבל לא יכול ... אני נרדם ומתעורר כל כמה דקות בערך נרדם-חולם מתעורר ונהיו לי הזיות ושיתוקי שינה הרבה , באמת שלא נעים ..ייסורים חבל על הזמן ... קיבלתי לוסטרל שמעורר,ציפרקלס שעוד יותר מעורר,מירו ועוד מכה כדורים אנטי פסיכוטים עדיין הייתי נרדם ומתעורר כל כמה דקות ולא אבחנו לי דיכאון .הוסף תגובה
תשובההפרשן 08/07/2017 | 21:54אם לא אבחנו דיכאון מדוע נתנו לך מירו ? כעיקרון קשה לעיתים לאבחן דיכאון סמוי ולכן מנסים את המירו. הענין הוא שלדעתי לא עלית מספיק במינון. כדאי לגשת לפסיכיאטר מומחה לאבחון וטיפול מסודר. כדאי גם לנסות סירקדין ,שזה מלטונין. זהו חומר שהמוח מפריש ויש לו חלק חשוב ביותר במנגנון השינה. תחפש פה בפורום הרופאה ממליצה עליו רבות.הוסף תגובה
אור היקר פטאיה תרדים אותך שובחביב 09/07/2017 | 16:25סתם אני צוחק נסה סרוקוול 25-50 מ"ג יתן לך מענההוסף תגובה
הפרעות שינהDaniel 09/07/2017 | 18:26נראה לי שכדאי שתפנה לבדיקת שינה במעבדת שינה, ואז ייראו בדיוק מה גורם לנדנודי שינה האלו האמת שגם אני אשמח לבדיקה כזאת, למרות שהשינה שלי רציפה אך אני סובל מעייפויות ואולי היא לא איכותית . זה הזמן שתפנה לבדיקת שינה רצינית במעבדת שינה לאחר שניסית את כל הכדורים הללו סטרס, דאגות , חרדה גם הם גורמים לנדנודי שינה וקשיים בשינה - ובמצב כזה ברגע שמטפלים בחרדה גם השינה משתפרת תשאל את הפסיכיאטר שלך מה לדעתו האבחנה, ואם לדעתו זה נפשי . שווה בהחלט לנסות סירקדין בכל אופן אם אתה רוצה להיות חכם ולמצוא פיתרון למצבך תלך לבדיקת שינה במעבדת שינה ! אתה נמצא פה עכשיו בפורום פסיכיאטריה, וגם כשתפנה לפסיכיאטרים הם קודם כל יניחו שזה משהו נפשי ולכן יתנו לך את הכדורים נגד דיכאון וחרדה - לך לבדיקת שינה ! זה הפתרון.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:17שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רוביןהוסף תגובה
מירויוסי 01/08/2018 | 05:25שלום אני אמור להתחיל כדור בשם מירו שמעתי שהוא משמין וגורם לעייפות כרגע אנע לא עובד בגלל בעיות שינה ודיכאון שנהיה לי אני אוכל להשתלב בעבודה שהדיכאון יעבור והשינה תסתדר?? כי שמעתי שזה גורם לעייפות גם במהלך היוםהוסף תגובה
שאלה לגבי מירומלי 02/01/2019 | 00:09נכון הכדור גורם להתקפי רעב ומאד קשה להתעורר בבוקר צריך עבודה מהצהרים אני ידנה עד 12 וגם בקושי קמה אבל עזר לדיכאוןהוסף תגובה
Insomniaחנה 03/04/2022 | 05:05שלום רב , גם אני לא מצליחה להירדם לאחר שישנתי נהדר אם בונדורמין הרופא החילטה שאקח מירו אני ללא שינה לאחר שלקחתי 2כדורים בשעה 24:00 ועדיין לא נירדמתי למה? אבקש תשובה בבקשה עברתי לילה לבן לגמריהוסף תגובה
סירקדין ומירונאוה 14/06/2022 | 20:36סירקדין גם לא עוזר בכלל.הוסף תגובה
חליחלי 04/07/2022 | 14:48אני לא רופאה ואין לי שום ידע ברפואה. פשוט קראתי היכן שהו שהאפקט המרדים קיים רק במינונים הנמוכים כמומחצי או רבע כדור. קח את דברי בערבון מוגבל. תברר עם הרופא האם מה שכתבתי נכון. יתכן שזה לא נכון.הוסף תגובה
בעית שינהאביב 14/04/2023 | 01:11האם מצאת פתרון לבעיית השינה שלך? אשמח לקבל מיגעהוסף תגובה
תמיכה כי לי נמאססמי 25/01/2024 | 03:56האם אםשר לעשן משהו טוב במקום כל השיט הזה נמאס לי!!!😂הוסף תגובה
האם .עליזה הוכברג 09/02/2024 | 19:42יש לי פרקינסון ואני לוקחת רבע מירו ורבע בונדורמין וישנה מצויין. אני לא זוכרת חלומות. בכלל. האם זה בגלל זה ? האם יכול להיגרם לי נזק כלשהו. בגלל המירו או בגלל השילוב של שניהם?הוסף תגובה
שילוב מיר עם בונדורמיןחסין אשוי 02/01/2025 | 18:23אני לוקח בונדורמין תקופה ארוכה בינתיים הפעילות של הכדור הופחת מאוד גם לוקה מירו למצב דיכואון השאלה אם אני לוקח חצי כדוד מירו פלוס חצי כדור בןנדורמין אני מתחלי לישון יותר טוב מחכה למענה בבקשההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אשפוז פסיכיאטרי
-
טיפול בסכיזופרניה
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
כלורפרומאזין
-
דסיפראמין
מונחים קשורים
-
אונומטומניה
-
אידוי קנאביס רפואי
רופאים בתחום

פרופ' לאון גרינהאוס פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה באבחון וטיפול דיכאון, חרדה, מאניה דיפרסיה ומצבים פסיכיאטרים מורכבים-פרופסור אמריטוב האוניברסיטה העברית, לשעבר מנהל בית חולים
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר