לשיאה- חרדה מוכללת
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
לשיאה- חרדה מוכללת דוד 16/04/2018 | 14:32שלום ד"ר, אני סובל מאוד מתסמיני חרדה פיזיים שמאוד פוגעים בתפקוד בבית ולא מאפשרים כרגע לעבוד. ברקע קיימת תסמונת התשישות הכרונית\פיברומיאלגיה במשך שנים רבות והחמרה משמעותית בשנתיים אחרונות עקב מצבי סטרס מתמשך, אובדנים במשפחה ודחק. ציפרלקס במינון 15 בו טופלתי משך 5 שנים לא מנע את הופעת החרדה, תופעות לוואי של ויפאקס לא אפשרו לי להמשיך אתו בוודאי לא להעלות מינון ליותר מ75. ניסיתי 5 שבועות של רמוטיב בגלל הרגישות לתופעות לוואי, אך החרדה לא שככה ונוסף הופיע טינטון ולחץ באוזניים (הממשיך גם אחרי הפסקת). הפסיכיאטרית טוענת שלדעתה גם לתרופות אחרות לא אגיב טוב ולבינתיים מטופל בלוריוון שמרגיש שאינו נותן מענה לתפקוד וגם מותיר אותי עייף ומדוכדך. לאחר שקראתי על תרופה בשם לשיאה, הצעתי לפסיכיאטריה אך זו סירבה בטענה שאינה מכירה את התרופה... האם זו תרופה שמתאים לנסותה? אם כן, איך אאתר מי שמטפל בה?הוסף תגובה
מייעץM 19/04/2018 | 02:10אני לא רופא אבל אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. בכדי שתוכל לקבל כלים מתאימים לפתירת הבעיה. התרופות זה כלי עזר לבעיה, אבל זה לא יפתור אותה.הוסף תגובה
למה לא ענתה לך??בר יעיש 16/05/2018 | 05:30המצב שלך נשמע לא משהוא.. הפסיכיאטרית שלי דווקא דיווחה על הצלחה אצל המטופלים של בשימוש בלשיאה. רק בריאות! ובמהרה!הוסף תגובה
בר-נסית בעצמך את הטיפול? איך למי לפנות?דוד 25/05/2018 | 17:30כאמור, הפסיכיאורית שלי לא מוכנה לנסות תרופה שלא מכירה (אפילו לא ידעה שקיימת). איך אדע למי לפנות?הוסף תגובה
ניסית בעצמך את הטיפול? איך למי לפנות?דוד 25/05/2018 | 17:31כאמור, הפסיכיאורית שלי לא מוכנה לנסות תרופה שלא מכירה (אפילו לא ידעה שקיימת). איך אדע למי לפנות?הוסף תגובה
ניסית בעצמך את הטיפול? איך למי לפנות?דוד 25/05/2018 | 17:31כאמור, הפסיכיאורית שלי לא מוכנה לנסות תרופה שלא מכירה (אפילו לא ידעה שקיימת). איך אדע למי לפנות?הוסף תגובה
תרופה לשיאהיהודה 01/06/2018 | 12:04אני קיבלתי את התרופה מרופא משפחה, רופא משפחה יכול לתת את זה וזה מרגיע אמנם לא כמו קלונקס אבל אני מרגיש השפעה ע,פ הידוע לי אין חשש להתמכרותהוסף תגובה
לשיאהגדי 15/04/2019 | 11:35התרופה לשיאה מועילה מאד אבל זה לוקח זמן עד שזה משפיע , בערך 4 - 5 חודשים . כך היה אצלי ואני ב"ה מרוצה מאד .הוסף תגובה
לשיאהגדי 15/04/2019 | 11:37התרופה לשיאה מועילה מאד אבל זה לוקח זמן עד שזה משפיע , בערך 4 - 5 חודשים . כך היה אצלי ואני ב"ה מרוצה מאד .הוסף תגובה
לשיטה או קלונקסאסף 19/07/2019 | 12:10האם יש הבדל ביניהם הבנתי שלשיאה היא תרופה מרגיעה השאלה שלי אם מחלישה מרגיעה מאוד?הוסף תגובה
לשיאהציפורי 18/01/2020 | 21:23לקחתי כחודשיים אולי קצת עזרה עם העצירות שהיתה לי. רגשית גם קצת סייעה. אבל בשלב מסוים מצאתי את עצמי עם בעיות של קשב וריכוז מפחידותהוסף תגובה
אפשר לשתות עם סרנדהמוטקה 03/07/2020 | 11:05אתם יודעים אם אפשר לשתות את זה ביחד עם סרנדה כתוספת?הוסף תגובה
תשובהמני 08/07/2020 | 21:18אפשר (עם סרנדה)הוסף תגובה
לשיאהדוד 08/07/2020 | 22:56בסוף ניסיתי את הלשיאה למשך כ-3 חודשים. אצלי חשתי בהתחלה הטבה אבל לאחר זמן הפכתי לעצבני - לא יודע אם לייחס ללשיאה... והפסקתי. האם הפסקתי מוקדם מידי כדי לראות את ההשפעה המיטיבה? האם אחרים חוו חוויה דומה לשלי עם התרופה?הוסף תגובה
לשיאהליטלי 06/02/2021 | 13:07היי גדי, האם נטלת את הלשיאה לבד או בנוסף לתרופה אחרת ?הוסף תגובה
התקפי חרדהרומריו 07/02/2021 | 16:35האם לשיאה ורמוטיב הם שילוב טוב לחרדות ? 🤔הוסף תגובה
Laseaשימי 12/03/2021 | 02:37לענות תשובההוסף תגובה
Laseaגבריאלה ברנד 11/08/2021 | 10:49כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? לי מתאימה ב 100%. מרגישה נהדר. אפילו הנהיגה יותר רגוע ותרבותית.הוסף תגובה
Laseaגבריאלה ברנד 13/08/2021 | 10:55כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? שמעתי ר פוגעת בכבד. אני בריאה, לא לקחת הרבה תרופות, לסיא מתאימה לפחדים / חרדות שהיו לי. אין לי שום תרופה להרגעה אחר ת.הוסף תגובה
לשיאהמורגן 21/11/2021 | 04:38הפסיכיאטר שלי המליץ על התרופה כי קלונקס לא עזר לי במינון הנמוך ולאחר שהגדילו לי את המינון של הקלונס היתה לי תופעת לוואי מפחידה של דפיקות לב מואצות. לכן המליץ לי לנסות את התרופה הטיבעית לשיאה היא התחילה להשפיע עלי תוך חודשיים ולמזלי עוזרת לי למצב הרוח אך בזמן התקף חרדה אני זקוקה לתרופה נוספת באופן חד פעמי להרגעההוסף תגובה
לשיאהמרגיע רמוטיב 09/01/2023 | 16:18כמה זמן משפיע לשיאההוסף תגובה
לשחאהנוי 12/02/2024 | 20:37אני נוטל לשיאה לקראת הלילה שינה, כפסולה של 80 מ"ג , אחרי כשעה אני נוטל ויטמין מגנזיום ציטראט,הוסף תגובה
לשיאהניס 13/02/2024 | 17:18למה נוטלים מגנזיום אחריהוסף תגובה
עצירויות/ לשיאהנוי 10/04/2024 | 20:07האם צמח מרפא זה יעיל לשיחרור עצירות, עקב קרישות אילפטי ,פרקינסוןהוסף תגובה
לישיאהרחל 12/05/2024 | 17:24לוקחת 3 שבועות . עוזרת לעצירות, קצת יותר רגועה אבל מלא כאבי ראש ושכחה.הוסף תגובה
לשיאהאפרת 02/07/2024 | 07:22בן דודתי קיבל את התכשיר מהרופא המטפל שלו, כטיפול בהפרעת שינה. הרופא אמר לו ליטול את התרופה 3 שעות לפני השינה, והרוקח המליץ לקחתה שעה לפני השינה. מאחר ואין פרטים שניתן להשיג לגבי התרופה, כמו תחילת השפעה, זמן מחצית חיים, וכד' הייתי מבקשת לדעת מה אתה ממליץ למטופליך?הוסף תגובה
לשיאהחגית 21/02/2025 | 15:23האם גורמת לרעד ואי יציבות האם עוזרת לטנטוןהוסף תגובה
טיפול לא מתאיםמרינה 23/02/2025 | 15:29הייתי נוטלת ויפאקס xr 150 פעמיים ביום. לפי הצורך הייתי מוסיפה קלונקס. לפני מספר חודשים המצב הדרדר . הרופא הוריד מינון של ויפאקס ל150 הוסיף לשיאה והחליף קלונקס לקסאנקס. הטיפול לא עוזר כלל. אולי יש משהו חוץ מויפאקס xr?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדה
-
פסיכותרפיה
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
לבומפרומאזין
-
סרטינדול
מונחים קשורים
-
אידוי קנאביס רפואי
-
אינפנטיליות
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר