מה עליי לעשות כדי להוכיח שאין לי סכיזורפניה פרנואידית?
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מה עליי לעשות כדי להוכיח שאין לי סכיזורפניה פרנואידית? אייל 29/01/2025 | 19:00אובחנתי עם סיכוזפרניה פרנאודיית לפני 10 שנים, היה לי משבר שגרם לי לסטרטס רב שבה הופעיו תסמינים, לא חומרים שכמו שכתוב באינטרנט ואף לא קרוב לכך אבל כך תסמינים במשך כשנתיים מאז לא היה שום דבר, אני לוקח כדורים אני רוצה להפסיק עם הכדורים ולראות אם בשנים הקרובות התסמינים חוזרים מה עליי לעשות, מהידע המקצועי שלך, כדי להוכיח מעבר לכל ספק סביר כי אני לא סכיזופרן? שאחרת יש לזה השכלות הרות אסון על שמי, למרות שאני מתפקד היטב ולא מרגיש חולההוסף תגובה
האם יתכן סכיזורפניה? מידע מלאהאם יתכן סכיזורפניה? 02/02/2025 | 12:07מעולם לא שמעתי קולות בראש מעולם לא היו לי מחשבות גדלות מעולם לא עשיתי סמים אני לא שותה אלכוהול מעולם לא היו לי את התסמינים הבאים: תסמינים פסיכוטיים יכולים להתבטא אצל אנשים עם סכיזופרניה כ: פרנויה, כמו האמונה שמרגלים אחריהם או שהם נשלטים על ידי כוחות חיצוניים. אמונה שאחרים יכולים לקרוא את מחשבותיהם. אמונה שלאירועים יומיומיים יש משמעות מיוחדת במיוחד עבורם, כמו שאדם שולח להם הודעות דרך הטלוויזיה. אשליות גדלות, כמו האמונה שהם בעלי חשיבות רבה, חזקים מאוד או בעלי כוחות מיוחדים. שמיעת רעשים או קולות שאינם קיימים, כמו שמיעת פקודות. מעבר מהיר מנושא לנושא בעת דיבור. המצאת מילים. דיון ברעיונות שנראים לא קשורים. קושי בביצוע משימות יומיומיות כגון טיפול עצמי והיגיינה. קושי בתכנון. חוויית תסמינים של קטטוניה, כולל נוקשות פיזית, תנועות חוזרות או חוסר תגובה לסביבתם. *לצורך אבחנת סכיזופרניה נדרש משך תסמינים כולל של חצי שנה לפחות, יחד עם קריטריונים נוספים. מגיל 19 עד 25 אני מתאמן בחדר כושר, וכיום אני מתאמן בחדר כושר יש מוטיבציה רבה להצליח בעולם העבודה וכלכלית ולהתפתח כל מיני תחומי חיים אני עסוק כל היום בפיתוח מיומנות תכנות, ובערב בלימודי יהדות/תורה ולימודי נושאים עסקיים הקשור בהקמת חברת אינטרנט בינלאומית פגיעה רגשית: כתוצאה מהפגיעה הנפשית והלחץ בו הייתי התפקוד שלי ירד פגיעה תעסוקתית : עבדתי לפני האבחון באבטחה משרה חלקית, לא. רציתי למצוא קריירה אלא רציתי להיות יזם שה דורש מיומנויות שלוקח זמן לפתח אצלי זה תכנות(אף לא הכווין אותי ולכן היו לי המון כשלונות) אבי לא הסכים איתי וכעס עליי שאני לא מפתח קריירה במשרה מלאה אבל לא הייתי פגיעה תעסוקתית אלא מבחירה פגיעה חברתית: תמיד רציתי חברים, אבל בגלל מה שעברתי בתיכון הייתי דחוי וגם לאחר הצבא ניסתי להשתלב אבל דחו אותי, בתקופה של המשבר לא הייתה ירידה חברתית, זה פשוט היה הרב הנוכחי שלי ,אבל תמיד רציתי חברה וגם היום אני פעיל חברתית, הטענה כי לא רציתי חברה היא שקרית ולא הייתה פגיעה חברתית על שיבוש בוחן המציאות : שיבשתי לעצמי את בוחן המציאות כדי להתמודד עם חשש והבנה כלפי אלו שעוברים על החוק + הייתי בסרטס רב ועצרתי לעצמי את החיים מרצוני עצרתי לעצמי את החיים מרצון כדי להבין איך להתנהל במצבים כאלו ובכלל בחיים בין היתר ולמה זה קרה לי הייתי בסטרס קיצוני שלא אפשר לי לנהל שגרת חיים אני מבין שצריך להיות אחראי על מעשייך ומה ומה אסור קל וחומר לאחר שלמדתי את הדינים והדרך להתמודד עם זה להיות זהיר וללמוד מה אסור ולא לשבש לעצמי את בוחן המציאות אלא להיות אחראי. היום אני רואה את המציאות כפי שהיא וכמו שהייתי לפני הפגיעה ועכשיו אני יודע להתמודד עם מי שיפגע לא כדין באמצעיים משפטית הייתי בלחץ נפשי כבד שהפריע לי לקיים שגרת חיים תסמינים שכן היו לי: דברתי לעצמי מול המראה פעמים בודדים(ההורים ראו) הייתי בלחץ רב לפעמים מתוך לחץ הוצאתי קולות שהייתי לבד גם קצת הרבצתי לעצמי מלחץ זה היה תקופה של שנתיים בערך שזה התפתח, אבל כאשר ההורים לקחו אותי לטיפול הייתי יותר מודע למצבי והתחלתי להתאפס על עצמי ולהתאוששהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התמודדות עם לחץ
-
טיפול פסיכיאטרי
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
תיורידאזין
-
פנפלורידול
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר