פורום פסיכיאטריה - עמוד 1033
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול בסימבלטה
שגיב 17/08/2014 | 11:50שלום רב, הנני סובל מחרדות מזה שנים, עד כה נטלתי רסיטל במינון של 40 מ"ג ליום, עקב השמנה ברצוני לעבור לטיפול בסימבלטה,האם עלי להפסיק לשבועיים את הטיפול ברסיטל?ואם כן איזה מינון עלי לקחת בסימבלטה היות והנני מעשן? בתודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 20:36לשגיב שלום, אין צורך לחכות. הייתי מפסיקה את הרסיטל ולמחרת מתחילה ב-30 מ"ג סימבלטה ליומיים ואז עולה ל-60 מ"ג לשבוע ותלוי בתגובה עולה ל-90 מ"ג למשך כחודש. את הסימבלטה יש לקחת בבוקר עם אוכל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס העלאת מינון
סובל 16/08/2014 | 22:31שלום דוקטור יש לי כמה שאלות. אני סובל מאוד כבר הרבה שנים ועברתי כמעט את כל התרופות הפסיכיאטריות עכשיו מטופל ב20 מ"ג ציפרלקס ו 25 מ"ג סרוקוול ( שמתיש אותי ונרדם מתוך דיכאון עצום) . אם לא לוקח אותו לא יכול להניח את הראש על הכרית . בלית ברירה לוקח אותו וסובל ממש בשינה מחלומות סיוטים שחוזרים על עצמם . קם מותש לחלוטין ולא עירני. זוכר את כל החלומות , זה ממש סבל הייתי רוצה לא לחלום בכלל. במעבדת שינה קבעו לי אינסומניה . עקב עוררות יתר איכות שינה פחות מ 70 אחוז במשך היום אני לא מרוכז ולא עירני בכלל , חלש. מרגיש שלא עולה לי דם לראש או חמצן לראש , אי שקט של חולשה אבל לא מצליח לישון.. הכל כבר נראה מת בגלל שלא עירני. אין התרגשות מרוב חולשה ועייפות.. אין תחושת בהלה מדברים.. קשה להסתכל למסך הרבה זמן, רעש ואור מפריעים לי. רק לוריבן היה עוזר לי אבל הייתי צריך כמה כדורים ביום וגם זה לא הספיק. פשוט שבר כלי. אבל כלפי חוץ לא רואים זאת. אני ממש יודע שהמקור הוא חרדה למרות שאני לא נראה בחרדה . מתי שאני קצת עירני אז מרגיש טוב פחות או יותר. מתי שממש מותש ועייף ולא מצליח אבל לישון יש מחשבות טורדניות במיוחד שירים חוזרים וחוזרים אני רוצה לעלות את הציפרלקס ל 30 ואף ל 40 והפיסיאטר אומר שיש חוק שאסור. מה את ממליצה דוקטור? סיכוי גדול שהבעיה שלי היא פוסט טראומה וזה בא לידי ביטוי בחלומות החוזרים.( אולי הם רעים בגלל סרוקוול אני כבר לא יודע ) נזעי חשמל עשיתי וגם לא עזר . רק הזריקת הרדמה הרגיעה אותי למשך היום והרגשתי טוב . נניח שזה כן פוסט טראומה . מה מתאים כדי לטפל בזה? תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 20:27לסובל שלום, פוסט טראומה מגיבה הרבה פעמים לסימבלטה, אך אינני מבינה מדוע אתה מדבר על פוסט טראומה. לדעתי יש מקום לתת לך שילוב תרופתי שאולי הטוב ביותר מהם הוא שילוב של פבוקסיל (200-250 מ"ג) עם אלטרול (100 מ"ג) וניטור של האלטרול. האלטרול מאוד מרדים ובשילוב זה מקבלים גם טיפול בפבוקסיל וגם באלטרול במינונים טיפוליים ללא נגזרות האלטרול הרגילות שיכולות להיות טוקסיות ללב. האלטרול מאוד מרגיע וגם מרדים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה חשובה מאד לדר קרני רובין
רביד 16/08/2014 | 14:55שלום אני בן 24 אובחנתי לפני 4 חודשים כבייפולר והפרעת קשב. התחלתי ליטול סרוקוול ואחרי שבועיים הגעתי ל 300 מג XR הרופאה שלי ביקשה לחכות 3 חודשים עם הסרוקוול שייצב אותי ואז לטפל בהפרעת קשב. הסרוקוול עוזרת לי מאד! לפני חודש התחלתי ליטול ביחד עם הסרוקוול אדראל 20מג פעמיים ביום התרופה מאד עוזרת לי אבל אני לא בטוח שהשילוב של סרוקוול עם האדראל הוא נכון. אני קורא בהמון פורומים ומאמרים שסרוקוול מחליש את פעילות האדראל האם זה נכון ?(מבחינה פארמקולוגית וגם מהנסיון שלך) האם שווה לי לעבור למייצב מצב רוח אחר שדווקא עובד מצויין עם האדראל?פתח בחלון חדש-
תוספת
רביד 16/08/2014 | 18:54שכחתי לציין שלאחר שבוע שהתחלתי עם האדראל אני כבר בכלל לא מרגיש את ההשפעה שלו זה ממש כאילו לקחתי כדור סוכר לכן הגעתי למסקנה שסרוקוול פשוט מבטל לגמרי את האדראל וזה רע מאד עבורי. אני מבקש את עצתך מתוך הניסיון שלך, איזה תחליף יכול להשתלב עם אדראל מבלי לפגוע ביעילותו? אל תשכחי שאני סובל מהפרעה בייפולרית ונוגדי דיכאון עושים לי רע. האם זיפרקסה או אביליפי או ספריס לא יפגעו ביעילות האדראל ? אני לא מוכן בשום אופן לנסות דפלפט או ליתיום ולמיקטל הרופאה שלי אמרה שרק תגרום לי להיות עצבני מאד. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 20:12לרביד שלום, אכן הסרקוול יכול לפחית את ההשפעה של האדרל אבל כך יכול גם כל אנטי פסיכוטי אחר לעשות, כולל האביליפיי, הזיפרקסה והספריס. מסיבה זו, צריך לנסות לטטר את המינונים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אביליפיי עשוי לגרום לטרדיב דיסקינזיה- חשוב לקרוא
מיכאל 15/08/2014 | 23:45שלום ד"ר קרני רובין אני רואה שבפורום את ממליצה רבות על אביליפיי לטיפול בדיכאון עמיד, ובעבר רשמת גם שלמיטב ידיעתך הוא לא יכול בכלל לגרום לטרדיב דיסקינזיה (בכל מינון שהוא). אני מצרף מאמר באנגלית של פרופ' לנוירולוגיה בארה"ב: http://primarypsychiatry.com/letter-to-the-editor-aripiprazole-for-depression-a-warning/ Letter to the Editor: Aripiprazole for Depression: A Warning Primary Psychiatry | May 21, 2013 To the Editor: Antipsychotics all share the property of blocking dopamine receptors in the brain.1 Almost all, including the “atypical antipsychotics,” have been associated with extrapyramidal side effects.1,2 These drugs have been almost exclusively prescribed by psychiatrists who are aware of the risks involved. They have been trained in recognizing tardive dyskinesia (TD), and counsel their patients about this risk. They document their examination for TD with the Abnormal Involuntary Movement Scale as a standard routine. When counseling for TD risk and routine evaluations are not performed, doctors are open to liability suits. Metoclopramide is widely used to treat gastric reflux disorders, gastroparesis, and nausea, and can cause the same extrapyramidal adverse effects, including TD, as caused by antipsychotics. It now carries a “black box” warning. Since it often produces dramatic improvement in gastrointestinal symptoms, is well tolerated, and is inexpensive, it is often continued for years, increasing the risk of TD. Since most doctors are unaware of the risk, patients are rarely told about the potential for TD and chart notes documenting an evaluation for movement disorders are rare. Potential suitors are recruited in television advertisements by personal injury law firms. Aripiprazole, the most recently approved atypical antipsychotic has recently been implicated as a cause of TD in patients never exposed to other dopamine receptor-blocking agents3,4 and at the low doses recommended for treating depression.4 We are concerned that the recent Food and Drug Administration approval of aripiprazole for use in treating depression may result in an increase in the number of cases of TD. Primary care physicians (PCPs) often treat depression without consultation with psychiatrists. The addition of aripiprazole into the depression arena, assisted by mass market advertising, especially on television, may lull unsuspecting non-psychiatrists into believing that this drug, and possibly similar drugs in the future, are as risk-free in terms of TD as the selective serotonin reuptake inhibitors. The medical-legal issues that PCPs are currently facing with metoclopramide law suits may occur again in a few years with aripiprazole. There are few data concerning the incidence of TD in neuroleptic-naïve patients starting aripiprazole. Although the atypical antipsychotics are believed to be “relatively” free of extrapyramidal side effects, the results of the Clinical Antipsychotic Trials in Intervention Effectiveness studies5 have questioned this belief. In a recent review6 of studies using comparable doses of antipsychotics, the annualized incidence of TD was estimated to be 3.9% for atypical antipsychotics compared with 5.5% for conventional antipsychotics—only a modest improvement. Aripiprazole may produce TD, which may be permanent. It should therefore be used only when necessary. We believe that it should only be used for refractory cases by doctors knowledgeable about antipsychotics. The dose should be as low as possible and attempts to wean off the drug should be made once the patient has achieved a stable improvement. Alternatives include switching to other antidepressants, including the tricyclics; combined therapy with drugs of different chemical families; adjunctive exercise; and psychotherapy. Other alternatives such as lithium or thyroid augmentation should be considered by psychiatrists. TD should be specifically evaluated and commented upon at each office visit so that the drug may be stopped if TD begins. Sincerely, Joseph H. Friedman, MD, and Daniel Tarsy, MD Dr. Friedman is professor and chief of the Division of Movement Disorders in the Department of Neurology at Warren Alpert Medical School of Brown University/Butler Hospital in Providence, Rhode Island. Dr. Tarsy is professor in the Department of Neurology at Harvard Medical School/Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, Massachusetts. Disclosures: Dr. Friedman is a consultant to Acadia and EMD serono; on the speakers’ bureaus of GlaxoSmithKline and Ingelheim-Boehringer; and receives research support from Cephalon, EMD Serono, Epivax, the National Institutes of Health, and The Michael J. Fox Foundation. Dr. Tarsy is a consultant to Esai Neuroscience; receives grant support from Allergan and Schwarz Pharma; and receives foundation support from The Michael J. Fox Foundation and the National Parkinson Foundation. References 1. Tarsy D, Baldessarini RJ. Epidemiology of tardive dyskinesia: is risk declining with modern antipsychotics? Mov Disord. 2006;21(5):589-598. 2. Kane JM. Tardive dysinesia rates with atypical antipsychotics in adults: prevalence and incidence. J Clin Psychiatry. 2004;65(suppl 9):16-20. 3. Lungu C, Aia PG, Shih LC et al. Tardive dyskinesia due to aripiprazole: report of 2 cases. J Clin Psychopharmacol. 2009;29(2):185-186. 4. Friedman JH. Aripiprazole induced tardive dystonia in a neuroleptic naïve patient. J Clin Psychiatry. In press. 5. Miller DD, Caroff SN, Davis SM, et al. Extrapyramidal side effects of antipsychotics in a randomised trial. Br J Psychiatry. 2008;193(4):279-288. 6. Correll CU, Schenk EM. Tardive dyskinesia and new antipsychotics. Curr Opin Psychiatry. 2008;21(2):151-156.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 19:42למיכאל שלום, הצדק איתך שלכל התרופות האנטי פסיכוטיות יש פוטנציאל לעשות TD אך עם זאת זה הרבה יותר נדיר ובוודאי במינונים הנמוכים מאשר האנטי פסיכוטיות הישנות. לגבי האביליפיי, בהחלט ראיתי תופעות אקסטרה פירמדליות קשות אשר הצריכו הפסקת הטיפול בתרופה במינון אנטי מאני ואולם למרות שטיפלתי רבות במינונים נמוכים לתקופה זו או אחרת באביליפיי כאדג'ובנט כנגד דיכאון, לא ראיתי (וזה לא אומר שאין) TD. כן ראיתי זאת מרספרידל ומזיפרקסה. על פי רוב, עירנות והפסקת התרופה המיידית גורם לנסיגת התופעה. לאור המאמר, אשים לב לכך יותר. בברכה ובתודה, דר' קרני רובין
-
-
לא יודע מה לקחת?
ueran2 15/08/2014 | 22:18שלום רב, אני בן 30 סובל מדיכאון וחרדה. לאחרונה הלכתי לרופא שהמליץ לי לקחת מלודיל. לקחתי תקופה קצרה וראיתי שזה עוזר. הפסקתי לקחת כי הרופא לא קרא לי לפגישת מעקב והרגשתי לבד והיבנתי שבעצם הטיפול הופסק ואני לא אמשיך לקחת תרופה מבלי שרופא ישגיח עליי. חיפשתי רופא להמשך טיפול והגעתי לרופאה נחמדה מאוד שהיה לי (בפעם הראשונה מזה תקופה ) כיף לדבר איתה. היא המליצה לי על תרופה אחרת בשם לוסטרל. עכשיו, חשוב לציין שלא התלוננתי על המלודיל ובעצם לא ממש דיברנו על התרופה ואיך הרגשתי איתה. רק ציינתי שלקחתי ועודני לוקח (נכון לפגישה ההיא). יצאתי מבולבל מכל הפגישות עם הרופאים כי כל רופא המליץ לי על תרופה אחרת. אני לא יכול להשתחרר מהמחשבה שמטרידה אותי : למה הרופאה החליפה לי תרופה? האם הלוסטרל יותר קלה ונוחה מהמלודיל? האם הלוסטרל תעשה את העבודה יותר טוב ממלודיל? נכון לעכשיו אני לא לוקח כלום אבל רוצה לקחת כדי לקדם את חיי כראויפתח בחלון חדש-
2 התרופות טובות
ר.צ. 15/08/2014 | 23:44מאוד יתכן, שגם הלוסטרל טובה לך. בסופו של דבר, האפקט של כל התרופות מביא לאותה התוצאה אם הן פועלות. לדעתי אתה צריך לבחור רופא אחד ולהתמיד אתו בטיפול, וזה כולל להגיע לפגישות ביקורת. הכי חשוב: בשום אופן לא להפסיק טיפול, אפילו אם לא הגעת בטעות למפגש ביקורת עם הרופא. -
מינון
ר.צ. 15/08/2014 | 23:48מבדיקה ברשת: טווח המינון הנו 25-250 מ"ג. 100 מ"ג נשמע בהחלט סביר. -
מינון- ביטול תגובה
ר.צ. 15/08/2014 | 23:50התגובה הקודמת שייכת לשאלה אחרת ואין להתייחס. -
תודה על התשובה שלך
ueran2 16/08/2014 | 13:24אני גם נוטה לחשוב כמוך. ופשוט במצב הזה אני נשאר מבולבל וצריך שמישהו יוציא אותי מזה. או שאני בדרך כלשהי אצליח לצאת מזה. פשוט קשה לי לבחור ! לקחתי כבר ת'מלודיל וברגע שהפסקתי אז איבדתי את האומץ להמשיך ועוד נוספה לי הבילבול של הדעה הנוספת. ואני גם אוסיף שהתייעצתי עם הרופאים השונים ועדיין אני לא סגור על עצמי ! אף רופא לא אמר לי ולא יגיד לי על מה ללכת בצורה ברורה ומכוונת כי אסור להם. אז פה יש גם בעיה. -
עצה
ר.צ. 16/08/2014 | 14:22שלום ערן, לוסטרל נחשבת לתרופה יעילה. היא גם חדישה יותר מהמלודיל ועם פוטנציאל לפחות תופעות לוואי. לכן הייתי ממליץ לך להתחיל טיפול עם הלוסטרל ולהתמיד עם הרופאה האחרונה. בנוסף, אין צורך להתלבט כל כך מאחר ואין פה צורך לקבל החלטה קריטית: תמיד תוכל, אם תרצה, לחזור למלודיל (אם כי לדעתי היא תרפא אותך). בהצלחה -
תשובה
ueran2 16/08/2014 | 22:07תודה רבה על התשובה (מעריך את ההכוונה) מבלי להעליב או לפגוע בך (באמת), אבל מאיפה אתה יודע את זה. כלומר האם אתה רופא או בעל ניסיון תרופתי שיכול לומר לי מנסיון. אני שואל רק כדי להסיר ספקות מלבי. בינתיים כל מה שרשמת לי ''נשמע'' הגיוני ונכון. אבל איכשהו ההתחלה נורא קשה ומפחידה. כי סך הכל אני רוצה לקחת תרופה אבל מבלי לאכול ללא שליטה. אגב, האם מלודיל מטפלת בחרדה חברתית ? נ.ב תודה על התגובה המהירה -
תשובה לערן
ר.צ. 17/08/2014 | 01:20ערן שלום, הידע הוא מתוך ניסיון כחולה, ומקריאה ברשת. דווקא ללוסטרל יש התוויה לטפל בחרדה חברתית. לגבי מלודיל - אינני יודע, אך אם הרופא הראשון רשם לך אותה והתרופה סייעה, אז כנראה שהיא מתאימה אצלך. זה לא אומר שלוסטרל לא תתאים ויתכן מאוד שתתאים יותר ועם פחות ת.לואי. אני במקומך הייתי מתחיל ליטול רבע כדור לוסטרל - לתת לגוף להתרגל - עד שתקבל תשובה מהרופאה פה בפורום. לילה טוב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 19:01לערן2 שלום, מלודיל הינה תרופה ישנה ועתירת תופעות לוואי. היא גורמת להארכה של קטע QT, להפרעות קצב חדריות מורכבות ולטכיקרדיה חדרית, בדומה לטריציקלים וזאת ברמות טיפוליות של התרופה בסרום. מסיבה זו הומלץ על מעקב קרדיאלי. לטווח ארוך יכולה ליצור בעיות קרדיאליות. בנוסף, היא גורמת להשמנה ולעצירות אף יותר מה-SSRI'S. ללוסטרל לעומת זאת הרבה פחות תופעות לוואי והיא תרופה יעילה אשר לוקח מעט זמן עד שהיא עוזרת. המלצתי היא שתיקח 50 מ"ג במשך יומיים בבוקר עם אוכל ותעלה ל-100 מ"ג למשך שבוע בבוקר עם אוכל, ותמשיך מספר שבועות עם 150 מ"ג בבוקר עם אוכל. כל עלייה במינון יכולה לגרום למעט נסיגה. התרופה בעיקר יכולה לגרום לבחילות (אבל לא חייבת) ולכן ההמלצה לקחת אותה עם אוכל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תרופה ותיקה ויעילה
ר.צ. 15/08/2014 | 23:46אינני יודע לגבי המינון. התרופה היא אמנם מהדור הישן של התרופות נוגדות הדיכאון, אך בהחלט נחשבת יעילה. -
מינון
ר.צ. 15/08/2014 | 23:49מבדיקה ברשת: טווח המינון הנו 25-250 מ"ג. 100 מ"ג נשמע בהחלט סביר. -
תודה נשמה
ל. רצ 16/08/2014 | 10:25להישאר על 100? עדיף תמיד להישאר במינון הטיפולי? -
לגבי מינונים:
ר.צ. 16/08/2014 | 14:41הכי טוב זה לקבל הדרכה מהרופא המטפל, מאחר והוא מכיר אותך הכי טוב ויכול להתאים את המינון למצבך. בתרופות הוותיקות בשום אופן לא להעלות מינון לבד וללא השגחת רופא , מאחר ומינון עודף עלול להיות מסוכן! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 18:42לשלום שלום, מינון טיפולי של אלטרול הוא בדרך כלל 150 מ"ג ומעלה. הטיפול באלטרול מאוד קשה מאחר והאלטרול גורם לפה יבש בצורה קיצונית, סחרחורות בקימה מישיבה ודפיקות לב מהירות. במינון גבוה מדי התרופה יכולה להיות מסוכנת ללב. אחת הדברים לעקוף זאת זה לשלב את התרופה יחד עם פבוקסיל, לדוגמה לתת 200 מ"ג פבוקסיל בשילוב עם 100 מ"ג אלטרול. בשילוב זה, מקבלים מנה טיפולית של פבוקסיל ומנה טיפולית של אלטרול מאחר והשילוב גורם לעלייה ברמת האלטרול בדם ומונע את הפירוק של האלטרול לחומרים שמסכנים את הלב. יחד עם זה, עדיף לעשות בדיקה של רמת האלטרול בדם, בדיקה הנעשית אך ורק במעבדה לפרמקולוגיה קלינית בהדסה עין כרם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם סימפטומים של הסרוקוול
זקטקה לתשובה 15/08/2014 | 17:41אם סרוקוול במינון של 800 מ"ג ליום, עלול להיות הסיבה לכך שיש לנוטלת אותן הפרשות דמיות? (הפרשות עם דם אדומות). ולכך שהמחזור אינו סדיר ומופיע פעמיים בחודש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 18:23לזקוקה לתשובה שלום, למיטב ידיעתי אין קשר, כדאי שהיא תפנה לרופא נשים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בקשר לביטוח לאומי
כוכב ים 10/08/2014 | 01:45שלום דוקטור אני בנאדם עם 100 אחוז נכות נפשית ומוכר בביטוח לאומי היו לי 2 אשפוזים פסיכיאטרים ו1 מהם היה בכפייה עכשיו הבעיה היא שביטוח לאומי שלח מכתב ובו מבקש חוות דעת של פסיכיאטר מטפל שירשום מה מצבי וככה הם יבינו האם להמשיך לי את קצבת הנכות או לא יש לי תור לפסיכיאטר אבל אני לא רוצה ללכת גם מסיבות אישיות וגם כי אני פשוט בטוח במיליון אחוז שאני לא יכול לצאת מפתח החדר .. עכשיו מה לעשות ? חשבתי להתקשר לביטוח לאומי ולהגיד להם שאני לא יכול לצאת מהחדר ובכלל מהבית ושיבואו הם אליי ויקבעו לי כבר דרך הבית בביקור את דרגת הנכות אבל אני פוחד שהם יחטטו לי בדברים או יכנסו לחדרי .. ואני פוחד כי אני לא יודע לקראת מה אני הולך .. השאלה שלי אלייך האם זה בכלל אפשרי שביטוח לאומי יעשה ביקור בית במקום שאלך אני לבית חולים הם יבואו אליי ? וגם מה סדר הביקור שלהם בבית מה הם עושים ? אופציה נוספת הייתה לקחת פסיכיאטר פרטי שעושה ביקורי בית ושהוא יבוא אליי לבית ואני אדבר איתו והוא יפקסס להם חוות דעת .. האם את יכולה לעשות את זה ? או יכולה להפנות אותי למישהו שעושה את זה ? אני פשוט באופן מוחלט אומר לך דוקטור שיציאה מהבית או בכלל מהחדר היא בלתי אפשרית בשבילי תודהפתח בחלון חדש-
אני סובל מ
כוכב ים 10/08/2014 | 02:53אני סובל מחרדה חברתית קשה OCD סכיזופרניה וזהו .. מה דעתך ? -
ועוד שאלה
כוכב ים 13/08/2014 | 17:51הפסיכיאטר נתן חוות דעת .. עכשיו איך אני גורם לביטוח לאומי לבוא אליי ולא אני אליהם ? -
תתקשר אליהם
אני 15/08/2014 | 01:26ותברר את העניין -
תיקון טעות
כוכב ים 15/08/2014 | 18:24הפסיכיאטר שלי אמר לי שאם אני לא יבוא הוא לא יתן חוות דעת למרות שאבא שלי הלך אליו וסיפר לו הכל אליי והפסיכיאטר אמר שהמצב לא משו אז למה הוא לא יכול לתת חוות דעת ? הוא הציב תנאי ואמר שאם אני לא בא אליו אין חוות דעת .. עכשיו חשוב לי שתבינו הוא יכול להמציא חוות דעת הוא פשוט לא רוצה .. ואיך אני יתקשר אליהם ? מה להגיד ? עם מי אני יכול לדבר ? -
2 שאלות
דפי 15/08/2014 | 19:01שלום לך, 1. קודם כל בן כמה אתה? 2. מה עשית בועדה הקודמת, כלומר לפני שנתיים? איך קבעו לך 100 אחוז קצבת נכות? בברכה, דפי -
שלום דפי
כוכב ים 16/08/2014 | 00:08אני בן 22 למה את שואלת ? בת כמה את ? 2.) לא זוכר .. זה כל כך משנה לך ? אני רק זוכר שהלכתי לשם ועל סמך מצבי הרפואי קבעו לי את הנכות -
בוקר טוב ושבת שלום
דפי 16/08/2014 | 08:33היי כוכב ים, אני שואלת, מכיוון שאני תוהה, אם בועדה הקודמת הצלחת לצאת ולהיות נוכח בועדה, מה מונע בעדך לצאת לפגישה עם הפסיכיאטר? מה מונע בעדך לצאת את פתח הדלת? מה השתנה מאז? האם מצבך החמיר מאז? -
כן
כוכב ים 16/08/2014 | 15:42מצבי החמיר מאז .. ואף אחד לא מבין את זה -
הבנתי
דפי 16/08/2014 | 16:01אני יודעת שישנם מקרים שרופא + פקידה של ביטוח לאומי כן מגיעים הביתה לשם קביעת אחוזי שירותים מיוחדים. לגבי נכות כללית איני יודעת. לפי דעתי תוכל לפקסס למחלקת נכות של ביטוח לאומי את חוות דעת הרופא + תכתוב מכתב המסביר את מצבך הרפואי ואת הקושי שלך להגיע לועדה. בכל אופן הייתי מחכה לתשובת הדר' בפורום. בהצלחה. -
כנראה שלא הבנת
כוכב ים 16/08/2014 | 17:10הבעיה היא שהרופא הכלב לא נותן לי חוות דעת עד שאני לא מגיע עליו .. ואבא שלי הלך עליו והוא מתעקש שאני יגיע למרות שאבא שלי אמר לו שאני לא יכול לצאת -
תפנה לפסיכיאטר אחר
דפי 16/08/2014 | 17:27זה פסיכיאטר פרטי? יש פסיכיאטרים שמגיעים הביתה, בתוספת תשלום. אם זה פסיכיאטר של המרפאה יהיה קשה מאוד להביא אותו אלייך הביתה, מכיוון שזו פרוצדורה, הוא צריך אישור מהפסיכ' המחוזי בכדי לעשות כן. -
תגובה
כוכב ים 16/08/2014 | 17:49לא , זה פסיכיאטר של בית חולים יש פסיכיאטרים שעושים ביקור בית ? את יודעת כמה זה עולה ואיפה אני יכול למצוא אחד כזה ? זה פסיכיאטר של מרפאה אכן .. אני מבין שזה לא פשוט להביאו לבית שלי אבל שאבא שלי הולך אליו ומספר לו עד כמה המצב חמור והוא עדיין לא נותן חות דעת את זה אני לא מבין זה פשוט רוע לב -
תחפש באינטרנט באזור מגורייך
דפי 16/08/2014 | 18:04תבדוק כמה כל אחד דורש, כי המחיר לא קבוע. יש פסיכיאטרים שיורידו במחיר, פשוט תסביר את המצב שלך, שאין לך יכולת ואפשרות לצאת מהבית. לגבי הפסיכ' של המרפאה, הוא חייב לראות אותך בכדי לתת לך חוות דעת. אסור לו למסור חוות דעת רק על סמך מה שאביך אומר לו, למרות שזה נכון ואמין. -
שכחתי לציין
דפי 16/08/2014 | 19:11במידה וחוות הדעת של הפסכי' תהיה בידך, אל תשכח לכתוב במכתב לביטוח לאומי, שאפילו לפסיכ' לא הצלחת/יכולת להגיע, אלא נאלצת להזמינו אלייך הביתה. זה רק יעזור להם להבין את חומרת מצבך. -
אין ברירה
כוכב ים 16/08/2014 | 20:03דיברתי עכשיו עם מישהי שמבינה בתחום והיא אמרה לי שלהזמין פסיכיאטר פרטי הביתה זה סתם בזבוז כסף .. מה גם אם זה היה ריאלי הרי כל אחד יכול לשלם לפסיכיאטר פרטי ולהגיד לו שיכתוב שהוא חולה חוץ מזה שגם אם פסיכיאטר יבוא לביתי איך בדיוק הוא ירשום חוות דעת ? נראה לי שביטוח לאומי בכלל לא מקבלת חוות דעת פרטית אלא רק מבית חולים וחוץ מזה הוא צריך להוציא את התיק הרפואי שלי מבית החולים -
ל ״ אני ״
כוכב ים 17/08/2014 | 00:12להתקשר ומה בדיוק להגיד להם שמצבי החמיר ואני מוגבל שלא יכול לצאת מהבית ? תחושב שזה אכפת להם בכלל ? הם רוצים חוות דעת אני לא יודע מה לעשות דוקטור בבקשה עזרה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 21:14לכוכב ים שלום, פסיכיאטר איננו יכול לתת לך חוות דעת אם הוא לא בדק אותך. אפילו אם אביך מספר על מצבך. האפשרויות שבידך, הן או לקחת הרגעה ובכל זאת לנסות להגיע לפסיכיאטר או להביא פסיכיאטר פרטי שיבדוק אותך ויחווה את דעתו. הביטוח הלאומי מקבל חוות דעת של פסיכיאטר פרטי ויקבל גם את חוות הדעת שאתה לא מגיע אליהם בגלל מצבך הנפשי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 18:20לכוכב ים שלום, אני שוב חוזרת על הדברים שכתבתי לך וזה בעצם גם דברים שדפי הסבירה לך בצורה כה נבונה: פסיכיאטר איננו יכול לתת לך חוות דעת אם הוא לא בדק אותך. אפילו אם אביך מספר על מצבך. האפשרויות שבידך, הן או לקחת הרגעה ובכל זאת לנסות להגיע לפסיכיאטר או להביא פסיכיאטר פרטי שיבדוק אותך ויחווה את דעתו. הביטוח הלאומי מקבל חוות דעת של פסיכיאטר פרטי ויקבל גם את חוות הדעת שאתה לא מגיע אליהם בגלל מצבך הנפשי. ברצוני להוסיף שכפסיכיאטרית פרטית כתבתי הרבה חוות דעת והרבה מכתבים לביטוח הלאומי שמתקבלים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
השפעות של סרוקוול 800 מ"ג
חסוי 14/08/2014 | 22:24האם סרוקוול במינון של 800 מ"ג ליום, עלול להיות הסיבה לכך שיש לנוטלת אותן הפרשות דמיות? (הפרשות עם דם אדומות). ולכך שהמחזור אינו סדיר ומופיע פעמיים בחודש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 18:12לחסוי שלום, למיטב ידיעתי אין קשר, כדאי שהיא תפנה לרופא נשים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מאניה דיפרסיה?
דפי 06/08/2014 | 13:27שלום דר' קרני, במשך תקופה אני עם ביטחון עצמי מופרז, שלא מאפיין אותי. מה שכן שאני מודעת לזה עכשיו, וזה מפריע לי, אני אדם חרדתי בדרך כלל וסובלת מאוסידי מחשבתי. אתמול לקחתי 2 לוריוון כי לא יכולתי לישון, וגם זה בקושי עזר, ישנתי אולי 3 שעות. עד לפני יומיים היה לי חשק מיני מוגבר, ועכשיו כלום, מוזר. בבוקר, הייתי היפר, הראש רץ לי ועשיתי הכל מהר מהר. כשנזכרתי שהרופא שלי אמר לי שיכול להיות שאני סובלת מיזה, התחלתי לבכות, ונזכרתי בדברים קשים שעברתי בחיי. עכשיו אני רגועה משום מה, לא יודעת איך ארגיש אחר כך. מה הסבירות שאני אכן סובלת מיזה? יכול להיות שהאבחנה לא מדויקת כמו שהרופא שלי אמר? אז מה יש לי? רוב חיי הייתי היפראקטיבית, לא יכולתי לשבת במקום אחד, בלי מנוחה, עד שהראש מסתחרר, הרגשה שאני עומדת ליפול כל רגע ועדיין ממשיכה לנוע ולעשות דברים. לא מצליחה להשיג את המחשבות, קופצת מנושא לנושא, מרעיון לרעיון, הן פיזי והן מחשבתי. הכל אצלי מהיר אפילו הכתיבה. מה הסבירות שאם באמת יש לי מאניה דיפרסיה, שאסבול ממצב מאני רוב הזמן, שזה כמה שנים? מבקשת את תגובתך ודעתך בנושא. תודה מראש, דפיפתח בחלון חדש-
עדיין מרגישה אי יציבות
דפי 08/08/2014 | 11:14שוב שלום, היום קמתי בוכה, מפוחדת. ניסיתי לעשות קצת ספורט, ואחרי 20 דקות גבר לי החשק המיני,אני לא אוהבת את המצב הזה, יש לי סלידה מעצמי. מה יש לי דר'? יש לי גם חום פנימי בפנים, מרגישה את המצח מתוח, וכאב ראש תמידי. אודה שתעני לי בבקשה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/08/2014 | 13:29לדפי שלום, נראה לי שאת רוב הזמן במצב היפומאני ויש מצבים שאת גולשת למאניה. אני מבינה את לא מקבלת תרופות או שאני טועה? הייתי ממליצה בראש ובראשונה שתעשי בדיקות של תפקוד בלוטת התריס, אנטי DNA ושל ANA. במידה וכל אלה תקינים ושהמצב ההיפומאני מפריע לך ייתכן ויש מקום לטיפול במייצב כמו ליטיום. בברכה, דר' קרני רובין -
יש מצב שאני סובלת ממצב היפומאני שנים?
דפי 11/08/2014 | 14:27שלום דר' ותודה על התגובה, יש מצב שאכן אני סובלת ממצב היפומאני שנים? מגיל 22 אני זוכרת את עצמי ככה. מה שכן לפני 10 שנים הייתי בדיכאון עמוק, לא יצאתי את הבית במשך חצי שנה, הדיכאון נמשך מעל שנה. מה הסבירות שמצב מאני יתקוף אותי ולאחר מכן אסבול מחרדות? הכוונה שלי ישנם בקרים שהייתי כמה מפוחדת, לקראת הערב לא מרגישה בחרדות, מצב רוח מרקיע שחקים עד כדי לשיר ולרקוד ולא לעשות חשבון לאף אחד. זה שפוי? אני מפחדת מעצמי. -
שכחתי להוסיף
דפי 11/08/2014 | 14:47לפעמים אני חושבת שיש לי בכלל סכיזופרניה. למה? כשאני לוקחת תרופה נגד דיכאון או תרופת הרגעה, בזמן שאני מדברת עם מישהו/י אני מרגישה שאני מדברת כמו מישהו אחר, למשל כמו איזו אישה שראיתי לפני חודש אצלי בבניין, שסובלת מבעיה.... יכול להיות שאלה בכלל חרדות שגורמות לי לחשוב שאני כמוה, או כמו מישהי אחרת, לפעמים זה גבר, אני מתנהגת כמו בן דוד שלי, ומחקה את התנהגותו... אני מנסה להתנגד להתנהגות שלי, ולפעמים אני מוצאת את עצמי בשעת "חיקוי" וזה מאוד מפחיד. אולי יש לי סכיזופרניה? מה דעתך? אודה לתגובה. תודה מראש, דפי -
מה רע להיות רוב הזמן בהיפומאניה
אני 13/08/2014 | 17:54להרגיש טוב יותר מהרגיל -
רע!
דפי 13/08/2014 | 18:27כשזה לא מתאים או הולם את התקופה שעוברים, למשל בתקופת אבל. וזה לא ממש רוב הזמן, כי בחלק מהזמן אני בוכה או עצבנית וכועסת וחסרת איפוק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 18:10לדפי שלום, לדעתי את רוב הזמן בהיפומאניה וגם הדיכאונות הם אינם עמוקים למעט אותו דיכאון עליו סיפרת והם למעשה מעין "היפודיכאונות". הפרעה מסוג זה נקראת הפרעה ציקלוטימית וכיום מומלץ לטפל בה במייצבים. אין לך סכיזופרניה. נראה לי כי התיאור שלך לגבי המצבים בהם את מדברת כאילו זה מישהו אחר הם חלק מהתיאטרליות של ההיפומאניה או מצבים של דה-פרסונליזציה \ דה-ריאליזציה. בברכה, דר' קרני רובין -
דר', את חכמה מאוד.
דפי 17/08/2014 | 20:49בדקתי לגבי הפרעת דה פרסונליזציה, וזה ממש תואם את מה שאני חווה. לא הייתי מגלה זאת לבד, או בעזרת הפסיכיאטר שלי. חן חן, כל טוב. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 18:00לדפי שלום, רציתי להוסיף הסבר לגבי מהות הפרעת הדה פרסונליזציה. זו בעצם איננה הפרעה אלא מנגנון הגנה מאוד יעיל כנגד חרדה קשה. חיילים בשדה הקרב ואנשים שעברו את השואה מתארים את החוויה הזו אשר עוזרת להם לעבור את הדברים ולעבד אותם רק לאחר מכן. ילדים משתמשים במנגנון הזה הרבה מאוד וכמבוגרים אנחנו בדרך כלל מגייסים אותו רק בעיתות של מצוקה. הבעיה מתחילה כאשר בן אדם זקוק להיות בשליטה 100 אחוז של הזמן ואז זה פתאום יוצר תגובה של פחד. כך שאם באות התחושות האלה, תשאלי את עצמך למה את כל כך בלחץ. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד