פורום פסיכיאטריה - עמוד 1058
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
סירקדין...הפתעה גדולה אפרת 09/07/2014 | 21:21ד"ר רובין היקרה, המלצת לי על לקיחת סירקדין בעקבות ביות שינה שלא נפתרות כבר שנים. ניסיתי בכל דרך להשיג את הכדור ועקב גילי הצעיר לקבלת הכדור בארץ לא הצלחתי להשיגו. הרגשתי מיואשת. אני שמחה ומאושרת לבשר לך שביקשתי את המרשם דרך הרופא של בעלי שמתקרב לגיל 55, וקיבלתי ממנו את המרשם ורכשתי דרך הקופה את הכדור. אני ממש מרגישה שהבעיה שלכאורה נראת לרבים פשוטה ו/או זניחה...בעיית שינה, הינה בעיה קשה מאד שגורמת לדכאון לאובדן רצון ויוזמה לבצע פעולות פשוטות מאחר ולא ישנים כמה שעות בלילה. רציתי להודות לך על התמיכה ועל העקשנות מצידך לבדוק את כל האפשרויות על מנת לקבל את הכדור. עלותו באופן פרטי 340 ₪, ודרך הקופה 82ש"ח. וגם כשביקשתי לרכוש אותו באופן פרטי לא נתנו לי את האפשרות עקב איסור משרד הבריאות. כולי תקווה שתוקף הגיל ירד ל45 כמו בארה"ב, אבל אני מבחינתי הרגשתי שניצחתי איתך ועל כך אני מורידה בפנייך את הכובע שלא וויתרת לי והמשכת להציע לי להשיג את הכדור בכל דרך. תודה רבה היי ברוכה, את מצילה נפשות!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 18:48לאפרת שלום, בהצלחה ובברכה, דר' קרני רובין
בעיות שינה יש 09/07/2014 | 11:49שלום שמי שי =) בן 20 חייל עומד לשתחרר סובל מילדות מבעיות שינה כך לא זוכר עיפות הבעיות שינה כנירא נבעות מחרדות וחמשבות מעצבנותת באישיות מעצבנת בעיקר לא איזה תסמונת נפשית. בערך בגיל היתבגרות היתחלתי להיות עייף כול הזמן קשה לי לנשום מרוב עיפות המשכתי קצת תזמן בכוח יגעתי לגיל 16 והיחלתי לפול מעייפות בגיע זמן בגריות הייתי חייב לעשות משהו אם זה! עשו לי בדיקות דם הכול תקין אמרתי מחשבות מעצבנות לפני שינה ושלחו אותי לפסכיאטר ויתחלנו בויפקס 150 לחרדות ו2 קלמנלבין הזמן עובר זה לא ממש יעל מעלים ל-300 ויפקס מתחיל להיות יעל לחרדות ובישנות ולא עוזר לשינה ולעיפות משיכים אם הזמן מוסיפים 30 מירו במשך חודשים מסיבה לא ברורה זה גרום לי לתקים אבל גורם לישון שעות עדין עייף ועדין לוקח זמן לירדם אחרי חדשים שאבנתי בוודאות התיקים מכדורים החלפנו אותה בונסרין 30 יש לי איתה פחות תיקים ויושן הרבה שעות עדין אם קשים בעיקרון יגענו למצב הפסיכיאטר די עובד עצות או לא רוצה לביא לי כדורים יותר חזקים והוא גם חושב שהתסמנים הפסאטרים שליי סבבה שלחו אז או שלח אותי לנירולוג והוא לא יצלח למצוא שום דבר פייז אצלי אבל אמרת לי תקח תנסה פרוביג'יל אמרתי לו סבבה נוסף לי 200 בבוקר בשביל לתפקד וזה די עוזר אבל לא באופן משמעותי מידי עכשיו חזרתי לנירולג להפוך את הפרוביג'יל לקבוע צריך שתהיה לי בעיית שינה ועיפות נירולוגית שלצערי במעבדת שינה גילו שאין לי אז או לא רוצה לחדש לי את המרשם הוא יבוא לי רק עד תצאות הבדיקה שהיה לי איך לתפקד (10 יום לפני הבדיקה לא ישתמשתי) והוא שלח אותי לפסכאטר "והוא אמר לי שתשמע זה לא התחום שלי אני לא מכיר תגכדור ואני לא רושם דברים אני לא מבין ובמיוחד שהנירולג אמר לי בתווית שלהם" ואני לא חושב שאני מסוגל לחזור למצב בקודם אני הישתגע אני רוצה לעולת את המינון של פרוביג'יל לקמות יכולה לעיר סוס ובטח לא לאבד אותו=/ מה שלא צינתי אני ישנוני מאוד ותמיד אני נרדם כול הזמן תוך כדי עבודה בבצפר במחשב אבל אני לא מציון את זה בפני הרופאים כי אני מפחד שישלולו לי את הרשיון היקר שלי זה גם יהרוס לי תחיים פרוביג'יל ממש משפר את זה אבל דרך אגב מעולם לא נרדמתי בנהיגה אולי זה אומר משהו לא יודע חושב לצין שיש לי בעיות קשב ורכוז דיזגרפיה דסלקציה ודיסקלקוליה ובעיות רעד ניראות לעין ובשנה אחרונה אבדתי את התאבון של לגמרי אף פעם לא הייתי שמן אבל לפני שנה יצלחתי לעולת במשקל ל-55 קילו על 1.74 ועכשיו ירדתי בחזרה45-47 קילו אז השאלות שאלי אם כאלה 1. איתי אצל 4 נירולגים 3 פסיאטרים 2 מעבדות שינה ומוחה שינה 1 שהוא גם נירולוג ואצל כולם מספר פעמים איך זה שאף אחד לא יזכיר את הסכוי שאולי יש לי תיסמונת עיפות כרואנית (CFS)? במיוחד שאמרתי להם מספר פעמים שלאמא שלי יש פיברומיאלגיה? אבנתי שכנירא יש קשר בין התיסמונות לא? 2 אני יודע שינה ועיפות זה תחום רחב מאוד אז אולי תסמונת עפות חרונית נבדקת אצל רופא מיסוג אחר? מה הסכוי שיש לי את זה? לא מצליחים למצוא אצלי שום דבר! 3.יש לכם רעיון אולי לשוני תרופתי שיכול לעזור? 4. באמת מותש חייב עזרה טיפול תרופתי עכשיו זה: 300 ויפקס 200 פווביג'ל 30 בונסרין ו2 קלמנרבין שצריך תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 18:44לשי שלום, כתבת שיש לך "בעיות קשב ורכוז דיזגרפיה דסלקציה ודיסקלקוליה ובעיות רעד ניראות לעין". למרות זאת לא כתבת שניסו לטפל בך בריטלין או בקונצ'רטה. או שמא כן ניסו ולא כתבת. נראה לי שלוויאפק 300 מ"ג כדאי להוסיף קונצ'רטה בהתאם למשקלך וייתכן שזה ייתר את הצורך בפרוביג'יל. אינני רוצה להיכנס לוויכוח על תסמונת העייפות הכרונית ועל הפיבומיאלגיה שלדעתי הם בעצם דיכאון. בדרך כלל אנשים אשר סובלים מהפרעות קשב ואינם מטופלים מילדותם, מפתחים בהמשך דיכאונות וחרדות מאוד עמידות לטיפול אלא אם מתחילים לטפל בבעיה היסודית. בברכה, דר' קרני רובין
קלונקס ותרופות אחרות שולה 09/07/2014 | 11:44הי, אבי מקבל מזה מספר חודשים symbalta 90 + bonsarin 7.5. הוא אומלל ולא יוצא מהמיטה. הוא ניסה יום אחד לקחת חצי קלונקס והרגיש אחרת. הפסיכיאטר אומר לא לגעת בקלונקס משום שהיא הורסת את הטיפול כולו. האם זה נכון ? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 18:28לשולה שלום, לא כתבת בן כמה אביך ולא ממה הוא סובל. אני מניחה שמדובר בדיכאון. אינני מבינה מדוע קלונקס הורס את הטיפול כולו אני חושבת שהסבר לכך צריך לקבל ממי שאמר את זה. בגיל מבוגר יש בעייתיות בקלונקס שיכולה לגרום למצב בלבולי אבל אני מבינה שזה לא המקרה או לפחות זה לא גרם למצב בלבולי ולכן אני לא מבינה מדוע לא. בברכה, דר' קרני רובין
סם התאהבות? נוטי 08/07/2014 | 21:24אם על פי הגישה הרפואית: רגשות של בני אדם הם בעצם תגובות ביוכימיות שעוברות במוח אז בעצם גם רגש של התאהבות היא תופעה כימית. האם ניתן להסיק מכך שבעזרת כדור שמכיל חומרים מסוימים ניתן לגרום לבן אדם להרגיש התאהבות? כמו שנוגדי דיכאון משפיעים על חומרים מסוימים ובכך גורמים לשינוי מצב הרוח. אפשר למצוא את החומרים הספציפיים שעוברים לבן אדם בגוף בזמן התאהבות ובכך ליצר כדור שמשפיע על חומרים אלו??פתח בחלון חדש
נכון מאודר.צ. 08/07/2014 | 22:46חפש 'אוקסיטוצין' באינטרנט.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 18:04לנוטי שלום, ההשפעה של כדורים נוגדי דיכאון איננה כמו ההשפעה של אספירין שלוקחים ואז יש אפקט אנטי-דיכאוני. מדובר בשרשרת תהליכים מורכבת שמביאה להורדת הרגישות של התא שלאחר הסינפסה (מרווח בין תאי). יש אכן חומרים שבאמת אוקסיטוצין הוא אחד מהם ויש גם את החומר הלא חוקי ה- MDMA (אקסטזי) אשר משפרים את יכולת האדם להתחבר ולהרגיש. זה איננו טיפול מאחר וברגע שלא יהיו בדם האפקט יעלם. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין 450 מג בן 08/07/2014 | 17:45הרופא רשם לי מינון זה וטען שבארצות הברית אכן נותנים גם 600 מג מתי ארגיש את המרץ והאנרגיות של הדופמין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 17:54לבן שלום, מניסיוני כאשר מטפלים בוולבוטרין לבד התגובה לוקחת כ- 4-6 שבועות. בברכה, דר' קרני רובין
השמנת יתר יניב 08/07/2014 | 16:04שלום רב ד"ר קרני. הנני סובל מחרדות מזה שנים, כל התרופות מקבוצת ssris ' snris גורמות לי להשמנת יתר למרות תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית, האם ישנה תרופה מקבוצה שונה שאינה גורמת לעלייה במשקל? בתודה מראשפתח בחלון חדש
קודם כלאני 10/07/2014 | 22:49לא נשמע הגיוני שכל התרופות גורמות לך להשמין לא יודע מה הסיבה ירידה במטבוליזם או הגברת התאבון מה שבטוח לא יכול להיות שכל התרופות גרמו לזה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 17:52ליניב שלום, אני מצטרפת לתשובתו של אני ורוצה להציע לך שתנסה טיפול עם פרוזק (פלוטין, פריזמה). תרשה לי גם לחלוק על דעתך שאתה משתמש בתזונה נכונה מאחר ואם היית אוכל תזונה נכונה יחד עם פעילות ספורטיבית לא היית עולה במשקל, ייתכן ולא היית יורד. בברכה, דר' קרני רובין
קשיים בהרדמות- אשמח לעזרתך yair 08/07/2014 | 11:28שלום, בזמן שעברתי על הפורום, נתקלתי באותה שאלה, ועל כך החלטתי "להעתיק" על מנת לפשט את הדברים. שלום בן 32 מאובחן כסובל מהפרעת אישיות מעורבת, ללא מחלת נפש הבעיה העיקרית שלי היא השינה, כל הבעיות אצלי מתחילות כשיש לי לעתים נדודי שינה כשאני צריך לקום בבוקר אז אני בקושי וכמעט לא נרדם בלילה, כשאני יודע שיש לי עבודה\סידור מסויים, משהו שאני צריך לקום בשבילו בבוקר, אני לא נרדם, מין טריגר כזה, ואז זה משפיע עליי במשך היום וגורם לי להרגשה רעה. שאלתי אלייך, הייתי מעונין להפסיק עם כדורי שינה וכו..אשמח להמלצה- הכוונה להמשך טיפול(נראה לי cbt) לרופא במכבי(עקב עלויות) במידה ויומלץ לי להשתמש במלטונין,אני מנסה להבין איך מלטונין יכול להקל על "הפרעות אישיות" מעל עשר שנים? והאם במשך הזמן אוכל לתפקד ללא התרופה? אשמח להתייחסותך תודה :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 17:48ליאיר שלום, קודם כל על סמך מה איבחנו אצלך הפרעת אישיות מעורבת? כפי שכתבתי לקודמך, הפרעת אישיות איננה מתחילה בגיל 32 ואף לא בגיל 22, לכן האבחנה תמוהה בעיני. מלטונין איננו מאבחן הפרעות אישיות או הפרעות אחרות. הוא פשוט פותח שערי שינה וכך כאשר אתה הולך לישון אתה מסוגל להירדם. עוד לא התחלת את הטיפול וכבר אתה רוצה לדעת אם תוכל לתפקד ללא התרופה? לגבי טיפול התנהגותי בהפרעות בשינה, עליך לבקש במרפאה הפסיכיאטרית של מכבי הכוונה למי עוסק בכך בקופה. בברכה, דר' קרני רובין
אובד עצות. מאור 07/07/2014 | 23:04אני בן 21. אובחנתי כסובל מהפרעות אישיות נרקיסיסטית, היסטריונית, גבולית, OCD ודיכאון קליני. בנוסף יש לי הפרעות אכילה, ובעיה של הקאות [אני לא מקיא אבל כל דבר קטן מגרה לי את רפלקס ההקאה, אפילו צחצוח שיניים]. אני ספורטאי כבר 4 שנים, מתחרה בהרמת משקולות. בגיל 18 כשטופלתי לראשונה, נטלתי רסיטל שלא השפיע כלל, ואז ציפרלקס במינון כפול. הציפרלקס לא עזר לדיכאון אלא הפך אותי לפסיכופת לחלוטין: היו לי דחפים חזקים לרצוח ולאנוס, הייתי משקר בלי סוף, מנצל, פוגע ומתעלל בשביל הכיף. הפסקתי עם ציפרלקס אך חלק מהתופעות נשארו [הדחפים הנ"ל וניתוק רגשי מוחלט]. שנתיים אחרי חזרתי לפסיכיאטרית, והיא נתנה לי מירו עבור המצב הנפשי ומודל עבור ההקאות. המירו לא השפיע כלל, והמינון הוכפל. גם אז הוא לא השפיע, אך כשניסיתי לעבור לכדורים אחרים כגון סרנדה ופבוקסיל, הם דיכו לי את התיאבון לכן הפסקתי לקחת אותם. נכון לעכשיו אני ממשיך לקחת מירו למרות שהוא לא משפיע עליי, בגלל שיש לי תסמיני גמילה קשים, ואני לא יכול להרשות לעצמי לעבור אותם [בגלל הספורט ובגלל העבודה]. המודל מאוד עזר לי להקאות: בהתחלה לקחתי 50 מ"ג וההקאות פסקו לחלוטין, יכולתי אפילו לדחוף אצבע לגרון ולא היה לי רפלקס הקאה. התחלתי לאכול בכמויות ועליתי 15 ק"ג תוך חודשיים. אך לאחר מכן, ההשפעה של המודל הפסיקה, וחזרו לי הרפלקסים. עליתי ל-200 מ"ג ביום וגם זה לא משפיע, כאילו פיתחתי סבילות מוחלטת לכדור. כשאני מפסיק ליטול מודל, אני לא מסוגל לאכול; בפסח נגמר לי המודל ולא אכלתי במשך חמישה ימים שלמים, עד שקניתי שוב. לאחרונה, אני אומנם לא מרגיש מדוכא, אך אני מרגיש חוסר מוטיבציה. הרמת משקולות שהייתה החיים שלי [LITERALLY, אני עוסק בזה כבר 4 שנים והשקעתי בזה דם ויזע, הייתי מאוהב בספורט הזה וחייתי אותו] בין לילה הפכה להיות השנאה שלי. אין לי מוטיבציה יותר להתאמן, להתחרות, אני חלש פיזית ונפשית. זה דבר שלא בא בחשבון. שאלתי היא כזו: אני כבר אובד עצות מבחינת מה לקחת. ניסיתי כ"כ הרבה כדורים ונמאס לי להיות שפן נסיונות. אני רוצה כדור שימריץ אותי ויחזיר בי את המוטיבציה והחשק להתאמן ולהתחרות, ובנוסף, כדור שיפתח לי את התיאבון ויחסום את ההקאות. מה האופציות שלי? אשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 17:41למאור שלום, הבעיה היא שאתה רוצה דבר והיפוכו. כדורים שממריצים על פי רוב מדכאים את התיאבון. לדעתי מצבך כיום נובע מהתפתחות של דיכאון אשר הוריד את המוטיבציה ואת החשק להתחרות וכן את התיאבון. הייתי מנסה תחילה סרוקסט (פרוקסיטין) 40-60 מ"ג ליום במשך מספר שבועות, גם אם בתחילה תיגרם בחילה. יתרונו של כדור זה לגביך הוא שהוא בהחלט "פותח" את התיאבון. במידה וכדור זה לא יעזור, הייתי עוברת לסימבלטה 90-120 מ"ג ליום. לגבי ההקאות, הייתי מנסה להשתמש בפרמין למרות שהוא איננו בהחלט מעורר. בברכה, דר' קרני רובין
מה המחלה ? אורנה 07/07/2014 | 20:07לפני כשנה וחצי ילד משכבתי טען כי עשה עלי כישוף כזה שהוא שומע אותי כאיילו כישוף על הקול שלי.אני תמיד היתי בריאה לחלוטין . אף פעם מאז שנולדתי לא בקרתי אצל פיסכולוג ולא אצל פסיכיאטר . תמד אמרו עלי שאני בריאה ושפויה . בצבא אני עם פרופיל 97. וכלם בשכבה שלי בכתה יב אמרו שיש עלי כשוף ושהבחור שעשה אותו מחזר אחרי בצורה זו . שמעתי מהפה ממש מהפה של ילד מהיתה שלי אומר שאותו בחור כישף אותי . לא סיפרתי על זה לאף אחד כך שהם לא יכלו לדעת שאני חושבת שהוא כישף אותי. שמעתי אותו בקול רם ממש כאלו צרחו באוזן , הוא עקב אחרי ככה . ובהפסקות הוא נכנס לכיתה שלי .הוא נתן לילדם מהשכבה שלנו גם לשמוע אותי על מנת לחזר . הילדם טענו שהם שומעם אותי מבלי ששאלתי אותם . אבל הענין הוא שגם שמעתי אותם וגם הם אמרו שהם שמעו אותי מיבלי שדברנו בלל על זה . הם טענו כפיי שהבנת שהם קוראם לי מחשבות ושומעים אותי . לאחר מכן כעבור חצי שנה הילד שוב פנה אלי על מנת שנברח ביחד ?! לא יודעת הסיפור הזה נשמע לי הזוי ביותר .... ואני לא יודעת מה לעשות ... אני צריכה טיפול פסיכאטרי ? זה היה בתקופת בית ספר .... ואז היה קטע שזה עבר ... לא שמעתי ממנו יותר וכעבור חודש הזיתי נראה לי משהו : ראת קרני שטן ... בבית פעמים ... היה שקט גמור בראש ופתאום הם הופיעו לי מול העיניים ומהילדים שכאלו דברו עלי לא שמעתי יותר ... לאחר מן הזיית נראה לי , שדים , רוחות רפאים ... ושטנים... אחד מההזיות שהיו שנה שעברה אלו אני יושבת ויש מלאים שמגנים עלי .. ויש מצד שני שדים .. זה ברור מאליו שזה לא נורמאלי ! ספרתי לרופא פסיכאטר את כל הספור בלי הילד שכאלו חיזר אחרי .. הוא אמר שזאת פסיכוזה ... תקופתית ... לאחר מכן נתנו לי פרפנן והכל עבר !!!! העניין הוא שהיה שקט גמור .... עבר לי ישר מהילד והכל נעלם לא היה ממש ויום אחרי שלקחתי את התרופות .. לאחר מן עברה שנה וחצי ... ואז התחלתי שוב לשמוע בכאלו שיחות .. ואלו הבחור נכנס לי לגוף ולהרגיש אותו ... אבל שזה קורה זה ממש לשתי שניות ... ואז הלכ עובר .. כשזה קורה זה זה למה שניות בודדות מחשבות כאלו אבל ברקע אין הזיות שמיעה .. כלום סתם הרגשה אלו נכנס לגוף... וזהו אני לא שומעת אותם יותר ויש שקט גמור.. אולי הבחור באמת כשף אותי ? ופשוט השתגעתי מזה ? אבל בבקשה תגיד לי שזה זמני וזה עבור ! אני לוקחת פרפנן 8 מלגרם ... או ליתר דיוק .. 2 דורים של שמונה מלגרם . ודיקנט... :) רצתי לדעת אם זה יעבור או להתחיל בטיפול אחר ? איזה מחלה יש לי ? ואיזה טפול יהיה יעיל למחלה זו ? אני רוצה שהיא תעלם לגמר !!! תעזור בבקשה ! אנ בת 19.7 חודשים ... :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 21:51לאורנה שלום, זה לא כישוף, אני מסכימה עם הפסיכיאטר שאיבחן אצלך מצב פסיכוטי חולף. קשה לומר היום אם המצב יהיה קבוע או יחלוף ויחזור אבל בטוח שאת צריכה טיפול תרופתי ואולי חזק יותר ממה שאת מקבלת. הייתי מאוד ממליצה שתפני לפסיכיאטר כדי שיאזן את טיפולך התרופתי. בברכה, דר' קרני רובין
המשך וולבוטריןבן 06/07/2014 | 20:41והאם סרוק וול במינון300יפריע למרץ והאנרגיה שנותן הוולבוטרין?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 21:38לבן שלום, אין לי מושג, מה עוד שלא כתבת על איזה סמים אתה מדבר. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 21:40לבן שלום, סרקוול 300 מ"ג מרגיע ומרדים לפחות בתחילה. וולבוטרין יכול לגרום למרץ ויכול שלא. מכל מקום סרקוול יכול לגבור על הוולבוטרין ויכול שלא. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד