פורום פסיכיאטריה - עמוד 1056
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:22שלום, תסביר את שאלתך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:21שלום, מגיעים עם הרופא המטפל, עונים על השאלות ומשתדלים שלא להתעצבן. בברכה, דר' קרני רובין
ציפראמיל מור 13/07/2014 | 13:32באיזה שעה ביום מומלץ לקחת את התרופה? שמתי לב שהתרופה גורמת לקצת עייפות הרוקח אמר לי בתחילת הטיפול לקחת לפני השינה האם הוא צדק?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:19למור שלום, בד"כ ממליצים לקחת את התרופה בבוקר אך אם את שמה לב שהיא מעייפת אותך, בהחלט כדאי לנסות לקחת אותה בלילה. בברכה, דר' קרני רובין
אובד עצות. מאור 12/07/2014 | 22:52אני בן 21. אובחנתי כסובל מהפרעות אישיות נרקיסיסטית, היסטריונית, גבולית, OCD ודיכאון קליני. בנוסף יש לי הפרעות אכילה, ובעיה של הקאות [אני לא מקיא אבל כל דבר קטן מגרה לי את רפלקס ההקאה, אפילו צחצוח שיניים]. אני ספורטאי כבר 4 שנים, מתחרה בהרמת משקולות. בגיל 18 כשטופלתי לראשונה, נטלתי רסיטל שלא השפיע כלל, ואז ציפרלקס במינון כפול. הציפרלקס לא עזר לדיכאון אלא הפך אותי לפסיכופת לחלוטין: היו לי דחפים חזקים לרצוח ולאנוס, הייתי משקר בלי סוף, מנצל, פוגע ומתעלל בשביל הכיף. הפסקתי עם ציפרלקס אך חלק מהתופעות נשארו [הדחפים הנ"ל וניתוק רגשי מוחלט]. שנתיים אחרי חזרתי לפסיכיאטרית, והיא נתנה לי מירו עבור המצב הנפשי ומודל עבור ההקאות. המירו לא השפיע כלל, והמינון הוכפל. גם אז הוא לא השפיע, אך כשניסיתי לעבור לכדורים אחרים כגון סרנדה ופבוקסיל, הם דיכו לי את התיאבון לכן הפסקתי לקחת אותם. נכון לעכשיו אני ממשיך לקחת מירו למרות שהוא לא משפיע עליי, בגלל שיש לי תסמיני גמילה קשים, ואני לא יכול להרשות לעצמי לעבור אותם [בגלל הספורט ובגלל העבודה]. המודל מאוד עזר לי להקאות: בהתחלה לקחתי 50 מ"ג וההקאות פסקו לחלוטין, יכולתי אפילו לדחוף אצבע לגרון ולא היה לי רפלקס הקאה. התחלתי לאכול בכמויות ועליתי 15 ק"ג תוך חודשיים. אך לאחר מכן, ההשפעה של המודל הפסיקה, וחזרו לי הרפלקסים. עליתי ל-200 מ"ג ביום וגם זה לא משפיע, כאילו פיתחתי סבילות מוחלטת לכדור. כשאני מפסיק ליטול מודל, אני לא מסוגל לאכול; בפסח נגמר לי המודל ולא אכלתי במשך חמישה ימים שלמים, עד שקניתי שוב. לאחרונה, אני אומנם לא מרגיש מדוכא, אך אני מרגיש חוסר מוטיבציה. הרמת משקולות שהייתה החיים שלי [LITERALLY, אני עוסק בזה כבר 4 שנים והשקעתי בזה דם ויזע, הייתי מאוהב בספורט הזה וחייתי אותו] בין לילה הפכה להיות השנאה שלי. אין לי מוטיבציה יותר להתאמן, להתחרות, אני חלש פיזית ונפשית. זה דבר שלא בא בחשבון. שאלתי היא כזו: אני כבר אובד עצות מבחינת מה לקחת. ניסיתי כ"כ הרבה כדורים ונמאס לי להיות שפן נסיונות. אני רוצה כדור שימריץ אותי ויחזיר בי את המוטיבציה והחשק להתאמן ולהתחרות, ובנוסף, כדור שיפתח לי את התיאבון ויחסום את ההקאות. מה האופציות שלי? אשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת חוזרת ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:18למאור שלום, הבעיה היא שאתה רוצה דבר והיפוכו. כדורים שממריצים על פי רוב מדכאים את התיאבון. לדעתי מצבך כיום נובע מהתפתחות של דיכאון אשר הוריד את המוטיבציה ואת החשק להתחרות וכן את התיאבון. הייתי מנסה תחילה סרוקסט (פרוקסיטין) 40-60 מ"ג ליום במשך מספר שבועות, גם אם בתחילה תיגרם בחילה. יתרונו של כדור זה לגביך הוא שהוא בהחלט "פותח" את התיאבון. במידה וכדור זה לא יעזור, הייתי עוברת לסימבלטה 90-120 מ"ג ליום. לגבי ההקאות, הייתי מנסה להשתמש בפרמין למרות שהוא איננו בהחלט מעורר. בברכה, דר' קרני רובין
חולה סכיזואפקטיב שלא מעוניין בעזרה. איילת 12/07/2014 | 22:07שלום רב, אחי אובחן כחולה סכיזואפקטיב לפני מספר שנים ואף אושפז בכפייה 3 פעמים. כמי שרגישה לכל תנודה במצב רוחו, בחודש האחרון אני עדה להדרדרות רציפה במצבו ובכל שיחה עמו אני מבינה שהוא מרגיש שרודפים אחריו, רוצים להרע לו ומחבלים לו בשגרת החיים בכל מיני מצבים הזויים. אחי גרוש וחי לבד, רואה ילדיו פעם בשבוע. אציין שהוא גם גר בדרום וכל משפחתו חיה בצפון והוא אינו מעוניין להתקרב/ להגיע לביקורים או שנגיע אליו, מאותן סיבות שצוינו לעיל. לא בטוחה שהוא מטופל תרופתית, ברגע ששואלים אותו על זה הוא מתעצבן ומנתק את השיחה. לא מעוניין לשמוע על שום טיפול. מבחינתו הכל בסדר וההזיות הן אמת לאמיתה ! תמיד מקרים כמו אלה נגמרו באשפוז כפוי ואיני רוצה להגיע למצב הזה שוב. אודה לך אם תוכלי לעזור- מה עושים עם אח חולה שלא מעוניין בטיפול?!?!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:10לאיילת שלום, לדאבוני אין מה לעשות בשלב זה אלא אם הוא מסוכן או לעצמו או לסביבה. קרוב לודאי שהוא יגיע לאישפוז כפוי גם הפעם. כדאי מאוד לבקש שבסוף האישפוז יוציאו לו הוראת טיפול מרפאתי כפוי ואז במידה ולא יגיע לטיפול יאשפזו אותו מיידית והפחד מזה מביא את החולים להגיד לטיפול. חלק מהותי במחלה הוא חוסר התובנה ואת הדבר הזה לא ניתן לשנות. אפשר רק לגרום לכך שיקבלו טיפול מפחד מהאשפוז. חזקי ואמצי, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 21:16קצת הגזמת!!!
אכן הגזמתי מתנצלת...... 14/07/2014 | 22:08....................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
אופן הפסקת ציפרלקס רונית 09/07/2014 | 00:21שלום ד"ר רובין, חוזרת על שאלתי מ 30.6 כי נראה שפסחת עליה. לאחר 14 חודשים של נטילת ציפרלקס 10 מ"ג החלטתי, בהסכמתו של רופא המשפחה שרשם לי את התרופה, להפסיק. הוא הנחה אותי להפסיק בבת אחת. אני לא שקטה כי בהרבה אתרים קראתי שצריך להפסיק בהדרגה. אשמח לשמוע את דעתך. תודה, רוניתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 18:06לרונית שלום, אני במפורש זוכרת שאמרתי לך שתרדי ל- 5 מ"ג למשך שבועיים ואח"כ תפסיקי למרות שאני מסוייגת מההפסקה מאחר ועל פי רוב הדיכאון חוזר. בברכה, דר' קרני רובין
14/07/2014 | 21:37תודה רבה, רונית
'rבעיות שינה\ אשמח מאוד להתייחסותך ד"ר קרני yair 12/07/2014 | 16:26שלום, בזמן שעברתי על הפורום, נתקלתי באותה שאלה, ועל כך החלטתי "להעתיק" על מנת לפשט את הדברים. שלום בן 32 מאובחן כסובל מהפרעת אישיות מעורבת, ללא מחלת נפש הבעיה העיקרית שלי היא השינה, כל הבעיות אצלי מתחילות כשיש לי לעתים נדודי שינה כשאני צריך לקום בבוקר אז אני בקושי וכמעט לא נרדם בלילה, כשאני יודע שיש לי עבודה\סידור מסויים, משהו שאני צריך לקום בשבילו בבוקר, אני לא נרדם, מין טריגר כזה, ואז זה משפיע עליי במשך היום וגורם לי להרגשה רעה. שאלתי אלייך, הייתי מעונין להפסיק עם כדורי שינה וכו..אשמח להמלצה- הכוונה להמשך טיפול(נראה לי cbt) לרופא במכבי(עקב עלויות) במידה ויומלץ לי להשתמש במלטונין,אני מנסה להבין איך מלטונין יכול להקל על "הפרעות אישיות" מעל עשר שנים? והאם במשך הזמן אוכל לתפקד ללא התרופה? אשמח להתייחסותך תודה :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 21:18ליאיר שלום, קודם כל על סמך מה איבחנו אצלך הפרעת אישיות מעורבת? כפי שכתבתי לקודמך, הפרעת אישיות איננה מתחילה בגיל 32 ואף לא בגיל 22, לכן האבחנה תמוהה בעיני. מלטונין איננו מאבחן הפרעות אישיות או הפרעות אחרות. הוא פשוט פותח שערי שינה וכך כאשר אתה הולך לישון אתה מסוגל להירדם. עוד לא התחלת את הטיפול וכבר אתה רוצה לדעת אם תוכל לתפקד ללא התרופה? לגבי טיפול התנהגותי בהפרעות בשינה, עליך לבקש במרפאה הפסיכיאטרית של מכבי הכוונה למי עוסק בכך בקופה. בברכה, דר' קרני רובין
מירו והשמנה אני 03/07/2014 | 14:581.האם למירו יש השפעה על חילוף החומרים בגוף? ותשים לב שאלתי חילוף חומרים לא מעניין אותי שהוא מגביר תאבון כי אני מסוג האנשים שיכולים לאכול הרבה ולהשאר רזים וכבר השמנתי מפאקסט 20 קילו רק בגלל שהוא פגע לי במטבוליזם. 2. הבנתי שהוא גורם לגוף לייצר יותר סרוטנין ויותר נוראדרנלין אני סובל מחרדות האם זה שהוא מייצר יותר נוראדרנלין מתאים לבעיות שלי של החרדות? נוראדרנלין הוא מוליך עצבי מעורר ככה שזה נראה לי פחות מתאים לחרדות אלא עלול להגביר אותםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 19:50לאני שלום, כל הכדורים נוגדי הדיכאון מורידים מעט את הפעילות של בלוטת התריס ואני משערת שגם המירו. דבר זה הוא מאוד אינדיבידואלי. ככלל, גם כדורים שהם אדרנרגיים מונעים חרדה ובכללם האנדרונקס והסימבלטה. צריך להבתכל על זה כאילו המסלול במוח הוא אדרנלין => סרוטונין. כלומר, הגברת האנדרנלין גורמת להגברת הסרטונין. בברכה, דר' קרני רובין
אני סובל גם מאובססיביותאני 14/07/2014 | 18:09על גבול האוסידי לא יודע אם זה ממש אוסידי אבל בהחלט יש לי אובססיביות אז כדורים אנדרוגניים פחות מתאימים לי?
מורידים מעט זה לא אמור לגרום להשמנהאני 14/07/2014 | 18:24אם במקום tsh 3 יהיה לך 4 לא קריטי גם אם הוא קצת יחרוג מהנורמה לעיתים אנשים משמינים 10 קילו בחצי שנה מהתרופות האלה ללא שינוי תזונתי ובשביל שיהיה קשר לבלוטת התריס לכך היא צריכה להיות לגמרי לא בתחום 9-10 אפילו ב tsh
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 20:30לאני שלום, אכן כך, כדורים אנדרוגניים פחות מתאימים לך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 20:36לאני שלום, אינני מסכימה שהיפותירואידיזם הינו כאשר ה- TSH הוא מעל 9-10. כאשר מדברים על ההשפעה הנפשית של ההיפותירואידיזם גם 4 הוא קריטי. יתרה מכך, ניתן לראות דיכאון שתרופות אינן משפיעות עליו גם בהיפותירואידיזם סמוי אשר בו ה- TSH הוא גבולי גבוה אך העמסת TRH גורמת לעלייה תלולה של ה- TSH. לגבי דיכאון, דורשים ערכים של TSH באזור ה- 2 כדי שניתן יהיה להגיד שאין קשר. לגבי ההשמנה, ברגע שיש היפותירואידיזם יש צורך לטפל בהיפותירואידיזם אחרת לא יורדים במשקל. בברכה, דר' קרני רובין
החלפת תרופות נ' דיכאון מיכאלה 07/07/2014 | 21:47שלום רב, בתי בת ה-16.5עברה מציפרלקס (20) ל-ואנלפקסין 75 בבוקר ובערב 1/4 כדור אטומין כבר שבוע והחלה לחוות תופעות של פחדים והזיות והיא מאוד אמוציונאלית. האם רצוי להפסיק את התרופות?פתח בחלון חדש
אני לא רופאהמיכל 07/07/2014 | 22:25רק לדבר על ניסיוני. הונלפקין גרם לי לחלומות מאוד vivid. חזקים ומאד מציאותיים. לא פשוט להתרגל אליהם והרבה פעמים ההשפעה שלהם מלווה אותי ביום שאחרי. את האיטומין אני מאד אוהבת. הוא מפיל ואפשר לישון. ללא האיטומין היתה לי שינה מאד לא סדירה וטובה. ואם לא ישנים שוקעים עוד יותר. שוב אני לא רופאה, רק מדברת מנסיון לקיחת התרופות
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/07/2014 | 22:24למיכאלה שלום, מדוע הוחלף הטיפול בציפרלקס 20 מ"ג לואנלפקסין 75 מ"ג בשילוב עם אטומין 10 מ"ג? מכל מקום, 20 מ"ג ציפרלקס אינם שווי ערך ל-75 מ"ג ואנלפקסין, אלא ל-150-225 מ"ג. ייתכן והירידה הזו גרמה לפחדים ולאמוציונאליות. בברכה, דר' קרני רובין
הסיבהמיכאלה 13/07/2014 | 07:09ראשית תודה על תגובתך. לשאלתך - הציפרלקס לא הועיל לדיכאון והיא הפכה גם יותר ויותר לא שקטה ואלימה מילולית מאוד. מדובר בנערה מוכשרת וחכמה שרמת התפקוד שלה בחצישנה האחרונה נפגמה. כבר הייתי בקשר עם הרופאה שהוסיפה לה בערב 1/2 כדור סרוקל. הענין בוא שהיא מאוד עייפה במהלך היום. אבל יותר רגועה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 20:24למיכאלה שלום, אני לא בטוחה שאני מבינה ממה ביתך סובלת אך נראה לי שהרגישות שלה לציפרלקס מרמזת אולי על הפרעה ביפולרית. ייתכן שהיה כדאי לנסות למיקטל 75-100 מ"ג אולי בשילוב עם הסרקוול. העובדה שהיא עייפה מחצי סרקוול מדברת לזכותה. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד