פורום פסיכיאטריה - עמוד 1073
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טגרטול
לימור 08/06/2014 | 15:20שלום סובלת מבורדרליין שנים מטופלת ברסיטל ואסיבל אחרי לידה שניה והתקפי הזעם החריפו קיבלתי טיפול בטגרטול 400 מיליגרם לפני שבוע ואכן יש שיפור הבעיה שיש כאבי ראש חזקים ומידי פעם עוד התקפ מיגרנה האם יש קשר? האם הרמה בדם עולה והאם זה יכול לחלוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 16:20ללימור שלום, טגרטול בד"כ מעלים כאבי ראש מהסוג של טריגמינל נאורלגיה ויכול לסייע גם כנגד מיגרנה. לא מצאתי לכך סימוכין אך ייתכן שמדובר פה על תופעה שלפני השיפור מופיעה החמרה ורק אח"כ השיפור מה עוד שהרמה של הטגרטול שאת מקבלת היא רמה נמוכה. זה שלא מצאתי לכך סימוכין אינו אומר שהמיגרנה איננה מהטגרטול ולכן אם התופעה איננה חולפת הייתי עושה ניסיון להפסיק את התרופה ולראות מה קורה לכאבי הראש. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך טגרטול
לימור 09/06/2014 | 17:37תודה רבה על התשובה. אני מכירה את גופי טוב ויודעת שרוב הסיכויים שכאב הראש נובע מתרופה זו בנתחלה היא הרדימה והיו קצת כאבי ראש וביומיים האחרוניים פשןט בלתי נסבל הכאבים כמו דפיקות וזרמים בראש כל פעם בצד אחר מה שגם אני רק שבוע עם התרופה ההיתכן שפתאום כאבי ראש יחמירו בגלל תרופה זו בנתחלה הרגשתי שיפור במצב הרוח ויציבות ועכשיו שוב נפילה זה גם הגיוני? האם כאבי הראש יכולים לחלוף? ומה הסיכוי שתרופה זו עוד תעזור לי? והאם כאבי הראש מסוג זה מסוכנות? תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:50ללימור שלום, הייתי ממליצה שתתיעצי עם הרופא המטפל. ככלל, ניתן לבדוק אם תרופה גורמת לתופעה זו או אחרת ע"י הפסקתה ובדיקה האם זה חולף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרוטונין
אור 07/06/2014 | 15:32שלום, האם פעילות נמוכה של סרוטונין יכולה להיות תורשתית? בנוסף, נטלתי סרוקסט כל תקופת ההיריון, האם יתכן שהילדה ספגה מזה? היום בת 12 וחוותה התקף חרדה....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:21לאור שלום, מה שתורשתי הוא רגישות היתר. חשוב לדבר עם הילדה על רגשותיה, מחשבותיה, ולהסביר לה שזה לא משהו מסוכן אלא תגובה לדברים עליהם היא חושבת. ניתן גם ללמד ילדים לעשות הרפיות. בברכה, דר' קרני רובין -
בהמשך
אור 10/06/2014 | 08:39תודה רבה. האם את יכולה להסביר את כוונתך ברגישות יתר? זה משהוא פיזי? סנסורי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:16לאור שלום, רגישות יתר היא בעצם תגובתיות יתר של מערכת העצבים לגירויים. זה יכול להיות דבר חיובי כאשר זה מנותב לאומנות או להנאה מצלילים אורות וכו'. זה יכול לגרום לחרדות כאשר לא יודעים לבטא את הרגשות. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה !!
16/06/2014 | 17:38
-
-
האם לחזור לפאקסט?
סיגל 08/06/2014 | 22:10שלום רב לכם !! קצת רקע על עצמי , לפני 4 שנים חליתי במחלת הסרטן אך לפני הגילוי כמעט שנתיים שהייתי בחרדות איומות כי הרגשתי שמשהו לא בסדר בגופי , והרופאים אמרו שזה פסיכיאטרי ונתנו לי ציפרלקס שלא התאים וכל פעם החליפו לי כדורים אך ללא הועיל. ובאמת גודל הסרטן היה כשנתיים בגופי. מזלי הרב שהגילוי לא היה מאוחר ואכן קיבלתי טיפול ביולוגי כ 3 שנים , אך החרדות לא עזבו וכל פעם לסירוגין נטלתי כדורים פסיכיאטרים. עברתי טיפול פסיכולוגי כ 8 חודשים שהועיל מאוד להפחתת החרדות וטיפול CBT . הבנתי שזה רק חרדות ואני יכולה להתמודד איתם ( ולהבין שאני לא הולכת למות חחחח) אני צוחקת כן אבל בתוך תוכי זה כבר לא מצחיק . היום אני בריאה לחלוטין רק במעקב אונקולוגי. כשנה בערך הפסקתי את הטיפול בפקסט, אך כחודשיים אני לא מאוזנת , חיה מהיום למחר אם החרדות שתוקפות אותי לעיתים קרובות ולפעמים יום אחר יום .שוקלת לחזור לכדור , אך מאוד חוששת , אם כי אם הכדור גם היו לי חרדות , אז אני שואלת את עצמי פה ואותכם אם היו לי חרדות עם הכדורים אך פחות למה לקחת כדורים ? אבל לא יכולה לחיות עם המצב הזה יותר , זה פוגע לי במקום העבודה שאני בעמדת ניהול , וכן בחיים האישיים שבו אני מוצאת את עצמי שואלת על תכלית החיים ואם אלו חיים לחיות אותם ככה , רוצה לשנות את המצב , האם הכדורים הם המוצא היחיד שניתן ? אודה לכם מאוד באם תעזרו לי פה את המשך החיים . דרך אגב אין לי פסיכיאטר , את הכדורים קיבלתי מרופא המשפחה . בברכה , אוהבת את החיים ורוצה לחיות אותם באהבה ולא להכנע. תודה.פתח בחלון חדש-
את גיבורה!
איתי 09/06/2014 | 07:37ואני מצדיע לך! :-) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:42לסיגל שלום, ראשית, אני מצטרפת לדבריו של איתי. הייתי ממליצה שתנסי לקבל טיפול בסימבלטה 60-90 מ"ג (מתחילים עם 30 מ"ג). יחסית יש לכדור פחות תופעות לוואי אך הוא מאוד יעיל כנגד חרדות. בנוסף, הייתי ממליצה שתחזרי לטיפול ה-CBT כדי לעבד את החרדות המחודשות. בברכה, דר' קרני רובין -
בהמשך לתגובתך ..
10/06/2014 | 11:34ד"ר קרני שלום !! תודה רבה על תשובתך המהירה , עזר לי מאוד! בהקשר לכדורים סימבלטה ,ניסיתי אותם בעבר ללא הצלחה לתקופה מאוד קצרה והיו לי איתם תופעות לוואי של מיגרנות ונידודי שינה . האם יש אופציה אחרת לנסות כדור אחר ולא סימבלטה שיעיל מאוד להתקפי חרדה? לתשובתך אודה , סיגל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:25לסיגל שלום, ניתן בהחלט לנסות פאבוקסיל (פלובוקסמין) או לוסטרל (סרטרליין) ואף פרוזק (פלוטין, פריזמה). בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות
מירי 05/06/2014 | 07:52שלום ד"ר, אני סובלת מחרדות. התחלתי לפני שבועיים לקחת ציפרלקס 10 מ"ג. אני מרגישה שיפור מסוים. קודם החרדות היו גם כשלא הייתי לבד. עכשיו כשאני עם מישהו זה קורה פחות. אבל עדיין לא מסוגלת להיות לבד או לצאת לבד. 1.הרופאה במקור רשמה לי 20 מ"ג אבל בגלל הפחד מתופעות הלוואי (שאכן היו) אני לוקחת 10. גם הבנתי שזה מה שמקובל. האם זה נכון? 2.אני לא מסוגלת להיות לבד עדיין.יש לי ילדה קטנה.אני מרגישה שעדיין צריכה מישהו איתי. האם זה נכון שלמרות שהתרופות עדיין לא משפיעות מספיק אני צריכה להתמודד בכוח? 3.האם כדאי שאשתמש מידי פעם ברבע ואבן כדי שכן אצליח להסתדר בינתיים לבד?אני מידי פעם לוקחת אבל מפחדת שזה לא טוב תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 16:50למירי שלום, 1. מקובל להתחיל עם 10 מ"ג של ציפרלקס אך במידה וזה לא עוזר תוך 3 שבועות יש להעלות את המינון ל-15 ול-20 מ"ג. 2. אני משערת שלו יכולת להתמודד היית מתמודדת. לדעתי יש מקום להתחיל טיפול התנהגותי קוגניטיבי וכן להעלות את המינון בעוש שבוע במידה ולא יחול שיפור משמעותי. 3. אין כל בעיה להשתמש בנוגדי חרדה כגון ואבן, קסנגיס או לוריוון. קשה לי להאמין שרבע ואבן עושה דבר מה. בברכה, דר' קרני רובין -
המון תודה ד"ר!
מירי 06/06/2014 | 16:53תודה -
אני חייבת לציין שאת עושה ממש עבודת קודש!
מירי 06/06/2014 | 19:39אין לי מילים לתאר כמה שזה עוזר ומרגיע שיש עם מי להתייעץ ולקבל תשובות מקצועיות ומעודדות! -
התמודדות עם הפחד להיות לבד
מירי 09/06/2014 | 09:19ד"ר שלום, העלתי את הציפרלקס ל 15 מ"ג אתמול. אני לוקחת 10 מ"ג כבר 20 יום. בסה"כ אני מרגישה בשבוע האחרון שיש הטבה. אבל עדיין יש לי חרדות ומפחדת להיות לבד. בינתיים יש לי עזרה ברוב שעות היום כולל הלילה. אני מתכוונת ללכת לפסיכיאטר וכנראה לשלב גם טיפול התנהגותי 1. האם בטיפול בתרופות בלבד ניתן להעלים את החרדה לגמרי? 2. האם אני עושה טעות בכך שאני לא נשארת לבד כרגע? אני פשוט לא מרגישה שמסוגלת. המחשבה להיות לבד מביאה אותי לבכי. האם העובדה שנמצאים איתי תגרום לי לפתח תלות שאח"כ יהיה לי קשה לצאת ממנה? תודה רבה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:38למירי שלום, יש מקרים שניתן לפתור את הבעיה באמצעות טיפול תרופתי בלבד. מאידך, עדיף לשלב טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם טיפול תרופתי. תמיד עדיף להימנע מיצירת הימנעויות. יחד עם זאת, באם אינך מסוגלת להישאר לבד בשלב זה לא הייתי הופכת את זה לעניין כי ברור לי שברגע שתוכלי תעשי זאת בעצמך. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה
מירי 09/06/2014 | 16:02תודה רבה! -
משהו מוזר לי....
מירי 10/06/2014 | 11:32בערך שבועיים אחרי שהתחלתי ב 10 מ"ג ציפרלקס היה יום אחד שהרגשתי ממש טוב. הייתי בבית של קרוב משפחה עם הבת שלי לבד.הוא לא היה בבית. הרגשתי מסוגלת לרדת איתה. הלכנו ברגל,הלכנו לגינה. לא היה מושלם אבל הרגשתי שאני בדרך לצאת מזה. למחרת חזרתי הבייתה עקב לחץ של המשפחה ואז הייתה לי נפילה שנמשכת עד עכשיו. מרגישה כאילו חזרתי לנקודת ההתחלה. למה זה קרה? הרי התרופה זה משהו כימי? מגמת השיפור לא הייתה אמורה להימשך? או שבטווח החודש-חודש וחצי של הטיפול התרופתי יש עדיין עליות וירידות? בינתיים מיום ראשון העלתי מינון ל 15 מ"ג -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:20למירי שלום, בתקופה הראשונה יש עליות ומורדות בהרגשה וזה נורמלי. יחד עם האמור, החרדות הן תגובה למחשבות אוטומטיות. נראה לי שבבית קרוב המשפחה חשת ביטחון שלא חשת בבית שלך שייתכן שבאופן אסוציאטיבי (התנייה) קשור לחרדות. על דברים מסוג זה יש מקום לעבוד ב-CBT. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תופיטרים
המתוסכל 07/06/2014 | 16:35שלום אני מטופל בתופיטרים 100מג פעמיים ביום. האם התופיטרים יכול לגרום לי לבעיותבץפקוד המיני כגון בעיית זיקפה ושפיכה מאוחרת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:17למתוסכל שלום, אני מבינה שאתה מדבר על טופמקס 200 מ"ג ביום. לא ידוע לי על כך שתרופה זו עושה תופעות לוואי אלו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:17למתוסכל שלום, אני מבינה שאתה מדבר על טופמקס 200 מ"ג ביום. לא ידוע לי על כך שתרופה זו עושה תופעות לוואי אלו. בברכה, דר' קרני רובין -
בעיות בתפקוד המיני
המתוסכל 09/06/2014 | 18:09תודה על תשובתך אך לא ציינתי שאני גם לוקח לוסטרל 100מג ביום האם זה מה שיכול לגרום לי לבעיית זיקפה וקושי בשפיכה ואם כן מה אוכל לעשות בכדי לשפר ולהציל את חיי המין שלי ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:13למתוסכל שלום, לוסטרל יכול לגרום לירידה בחשק המיני ולהאטה עד להגעה לאורגזמה. למיטב ידיעתי תרופה זו אינה גורמת לבעיות בזקפה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
צמפיקס
ט 16/06/2014 | 16:41שלום רציתי לשאול האם אפשר לקחת צמפיקס כשלוקחים כדור ריספירדל והם זה לא מסוכןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:10לט' שלום, אפשר לקחת צמפיקס עם ריספרדל וזה לא מסוכן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
צמפיקס
ט 16/06/2014 | 16:41שלום רציתי לשאול האם אפשר לקחת צמפיקס כשלוקחים כדור ריספירדל והם זה לא מסוכןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/06/2014 | 17:10לט' שלום, אפשר לקחת צמפיקס עם ריספרדל וזה לא מסוכן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שלל אבחנות לא יודע כבר מה נכון
איתי 06/06/2014 | 09:22שלום דר רובין, שמי איתי בן 32 נוטל תרופות פסיכיאטריות מזה 3 שנים. עד כה איבחנו שאני ביפולר, הפרעת קשב, הפרעת אישיות קלסטר B, הפרעת אישיות נרקסיסטית. חרדה חברתית+אגרופוביה, דיכאון. היה ניסיון תרופתי עם ממריצים לבד וביחד עם SSRI אבל ממריצים מכל סוג שהוא גורמים לי למחשבות אובדניות תוך כדי ההשפעה ובמיוחד בסופה. היו נסיונות טיפול ע"י מייצבים(ליתיום טפלפט למיקטל טגרטול) זה פשוט או שלא עבד או שלא יכולתי לסבול את תופעות הלוואי. היו נסיונות טיפול ע"י נוגדי פסיכוזה ביחד עם SSRI. (ניסיתי את כל נוגדי הפסיכוזה בעולם) הבעיה עם נוגדי פסיכוזה היא שהם מצד אחד עוזרים לחלק מהבעיות שלי אבל מצד שני משתקים לי לגמרי את יכולת החשיבה ואז החרדה החברתית מתעצמת כי אני פשוט לא מסוגל לעבד נתנונים ולתקשר עם אנשים. החשיבה שלי נהיית כ"כ איטית כאילו מישהו כיבה לי את המח וזה מכניס אותי לדיכאון. כשאני לא מטופל תרופתית בכלל אני סובל מחרדות קשות שגורמות למחשבות שלי להפליג למקומות לא טובים. אני מדמיין שאני מציל את העולם שאני גיבור שאני נאהב ע"י האישה הכי יפה שיש לי המון כסף שאני אדם מצליח וכדו`. אן לחילופין אני מתמלא פתאום במחשבות אובססיביות שליליות על עצמי כמה שאני אפס לא יוצלח ונזכר בסיטואצציות חברתיות מלפני 15 שנה שהשאירו אצלי צלקת ומתחיל ללעוס את המח שלי . כמו כן בלי טיפול תרופתי אני לא מסוגל לצאת מהבית כי החרדה החברתית משתלטת אין לי אנרגיות ואני כל הזמן במיטה. ברגע שאני תחת טיפול אנטי חרדתי+דיכאוני אותן מחשבות נעלמות כמעט לגמרי. לפני 3 שבועות חזרתי לציפרלקס(שבוע על 20 מ"ג) התרופות שהגבתי להן הכי טוב היו לוסטרל(200מג), ציפרלקס(20) ופרוזק(60). לא הסתדרתי עם אפקסור -סימבלטה-מירו-אנפרניל-איקסל-פבוקסיל.סרוקסט (וובוטרין ואדרונקס היו נוראיות) תראי ד"ר קרני, עם SSRI אני מצליח להגיע ל 60% החלמה. החרדה הכללית יורדת אבל הריכוז ויכולת החשיבה לא משתפרים לכן החרדה החברתית לא משתפרת. תחושת האובדנות נעלמת והמצב רוח הכללי משתפר אבל חוסר אנרגיה וחשק לעשות דברים משאירים אותי נכה בבית. כל ניסיון להוסיף תרופה בעלת השפעה טיפה מעוררת תביא לקריסה טוטאלית.(אביליפיי במינון של 1-2.5 מג העצימה את המחשבות שווא השליליות עד כדי כך שהיה בא לי לדפוק לעצמי כדור בראש) מה עושים? דרך אגב, האם יש לך ניסיון ש 30-40 מ"ג ציפרלקס הביאו לשיפור נוסף או שאין טעם בכלל לנסות? תודה מראש וסליחה על המגילה. שבת שלוםפתח בחלון חדש-
דר רובין פספסת אותי :-(
איתי 08/06/2014 | 14:19מחכה לתשובה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/06/2014 | 18:17לאיתי שלום, לגבי 30-40 מ"ג ציפרלקס - יש איסור של ה-FDA האמריקאי לתת מעבר ל-20 מ"ג ציפרלקס (או 40 מ"ג ציפראמיל). לגבי מה יש טעם לנסות, האם ניסו אי פעם להוסיף לך ריטלין על סוגיו השונים? אני לא בטוחה שאני מבינה עד הסוף מתי אתה מקבל מחשבות גדלות כפי שתיארת. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
איתי 08/06/2014 | 18:24כן, ניסיתי ריטלין על כל נגזרותיו כולל אדראל ו ויואנס וכמו שכתבתי ממריצים מדליקים לי מחשבות אובדניות . האם הצלחת להבין מהדברים שכתבתי מה עובר עליי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 16:09לאיתי שלום, בדרך כלל כאשר יש דיכאון הוספה של ריטלין או אדרל יכול להדליק מחשבות דיכאוניות או אובדניות. למרות שאיבחנו אותך בכל האבחנות שב-DSM אני מתרשמת שמדובר בהפרעה אפקטיבית אך לא ברור לי האם מדובר בדיכאון עמיד גרידה או שמדובר בהפרעה של ביפולאר II. בגלל זה שאלתי אותך על מחשבות הגדלות. בנוסף, ברור לי שאתה מגיב לא טוב לתרופות שהן אדרנרגיות. האם ניסו לתת לך ריטלין בשילוב עם תרופה נוגדת דיכאון? בברכה, דר' קרני רובין -
שלום שוב דר רובין
איתי 09/06/2014 | 16:45כן, ניסיתי ריטלין על כל ניגזרותיו (חוץ מפוקאלין) בשילוב עם ssri ובמינונים מתאימים למשקל גופי, כנ״ל לגבי אדראל ו ויואנס. ותמיד נידלקו לי מחשבות אובדניות תוך כדי ההשפעה ולאחר שהיא פגה. נכון, כנראה שיש לי רגישות יתר לתרופות אדרנגיות(או איך שלא קוראים לזה) . אני לא חושב שיש לי דיכאון עמיד כי אני מגיב טוב ל ssri. אני לא חוש. שאני בייפולר כי אני לא מגיב בכלל למייצבים ונוגדי פסיכוזה סתם גורמים לי להיות דבוק לספה לאכול כאילו אין מחר ולישון . אני לא חושב שאני סובל מהפרעת קשב כי ממריצים לא ממש מעוררים אותי ולא מעלים לי את יכולת הריכוז בשיט. אני כן סובל מדיכאון וחרדה חברתית בעוצמות שמשתקות אותי. המחשבות שווא שתוקפות אותי הן ביטוי של חרדה כללית וחרדה חברתית. אני מצליח להגיע ל 60% החלמה עם ssri ,ז״א, אין לי מחשבות גדלות אני לא אובדני מצב רוח משתפר והחרדה פוחתת , אני לא מצליח להגיע למצב שבו המח שלי מצליח להיות מרוכז שהיכולת חשיבה שלי ועיבוד הנתונים יהיו מספיק טובים שאוכל לחיות בין אנשים , לכן אני עדיין לא מסוגל לצאת מהבית ליצור קשרים חדשים או לצאת לשוק העבודה. את יורדת לסוף דעתי דר רובין? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 17:00לאיתי שלום, סוף סוף הבנתי. לאור כל האמור נראה לי שיש מקום אולי לשלב בין פאבוקסיל ואלטרול (250 מ"ג פאבוקסיל בשילוב עם 125 מ"ג אלטרול תוך ניטור הרמהשל האלטרול בדם) וטיפול אינטנסיבי ב-CBT ובמיינפולנס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס ואימון גופני
דניאל 08/06/2014 | 21:07דוקטור שלום אני נוטל מזה כחודש ציפרלקס. רציתי לשאול אם אימון ביתי קליל שמשלב שכיבות סמיכה עליות מתח קצת משקולות חופשיות לידיים לא אמור להפריע לנטילת התרופה? כמו כן האם את ממליצה על אימוני ריצה בנוסף?פתח בחלון חדש-
מצטרף לשאלה ומוסיף
ר.צ. 08/06/2014 | 23:59שלום ד"ר רובין, רקע: סובל מדיסתימיה עם 3 אפיזודות מג'וריות, באפיזודה העכשווית נמצא הטיפול ההתרופתי המתאים. שמתי לב, שבתחילת אפיזודה של דיכאון מג'ורי יש אצלי נטייה להתעמל. הכוונה בעיקר לתרגילי כוח אבל גם לאימוני סיבולת לב-ריאה. האם התופעה מוכרת? מהו ההסבר לכך? בנוסף, נראה לי שהתעמלות מופרזת גרמה אצלי לעייפות רבה ולזירוז השקיעה לאפיזודה. כעת אני בסוף האפיזודה (שארכה כשנה וחצי עד כה) ומה שתואר גורם לי לשקול האם לבצע פעילות גופנית שהיא מעבר למתונה/קלה, אם בכלל. האם ישנה המלצה רפואית לסובלים מדיכאון ברמה בינונית (או יותר) שלא לעסוק בפעילות גופנית מסוימת/פיזית מידי וכד' ?? האם ההמלצה משתנה בין אדם המטופל היטב לבין אחד שאיננו תחת טיפול מספק? ידוע לי שדיכאון קל מגיב חיובית לפעילות גופנית, אך לגבי דיכאונות בדרגה גבוהה יותר- אינני בטוח.. תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:47לדניאל שלום, אינני סבורה שפעילות גופנית קלה עשויה להזיק לטיפול התרופתי, נהפוך הוא לדעתי זה רק יסייע. אשר לריצות, לעיתים דפיקות הלב והעייפות הנוצרת כתוצאה מכך מפורשים במוח כהחרפה של הדיכאון או כהתקף חרדה. במידה וריצות אינך גורמות לכך, אני סבורה שזה רק יכול להיטיב אך במידה והדבר גורם להתגברות של חרדה/דיכאון הייתי מחכה עם זה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:54לר.צ. שלום, כידוע לך פעילות גופנית משחררת אנדרופינים אשר גורמים להנאה או לתחושה טובה. מהסיבה הזו אלה שמסוגלים להתעמל נוטים לעשות זאת. אשר להתעמלות המופרזת כזרז של שקיעה לדיכאון איני בטוחה בכך, ניתן אולי לחשוב שהסטרס המתמשך מהמאמץ הפיזי גרם לירידה ברמות הסרוטונין. זו סתם השערה שאיני בטוחה שהיא נכונה. אין המלצה ברורה באשר לפעילות פיזית במצב של דיכאון בינוני עד קשה. ככלל, ניתן לומר שלעיתים דפיקות הלב והעייפות הנוצרת כתוצאה מפעילות פיזית מפורשים במוח כהחרפה של הדיכאון או כהתקף חרדה. במידה ופעילות פיזית איננה גורמת לכך, אני סבורה שזה רק יכול להיטיב אך במידה והדבר גורם להתגברות של חרדה/דיכאון הייתי מחכה עם זה. אני לא חושבת שזה קשור לטיפול התרופתי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה היא תורשתית
סיגל 08/06/2014 | 16:44שלום אני סובלת מחרדות 12 שנה ורציתי לשאול אם זה יעבור לילדים שלי יש לי ילדה בת 10 ילד בן9 וילד בן 3 שאלתי היא לפני חודשיים הבת שלי שתתה מים ונחנקה בלעה אוויר מאז היא בחרדה נוראית היא כל הזמן פוחדת להיחנק כל דבר שהיא אוכלת אמא אני יחנק זה מאוד מפחיד אותי הלכתי לכמה שיחות אצל פסכולגית של הילד היא אמרה להירגע ולא להתחייס לזה כמה זמן ונראה מה יהי אני לא רגועה אני רוצה לטפל בה כי ההתקף החרדה היה לה שהיא נחנקה היא לא אכלה 3 ימים היא הוציא את הרוק היא לא בלעה וזה הפחיד אותי גם היום אני רואה שהיא בבוקר קצת עצובה הולכת לבית ספר מתפקדת רגיל תלימדה טובה אבל אני רואה שהיא מפוחדת גם אני מאוד מפחדת שלא יהיה לה התפרצות של החרדה היא בסך הכל בת 10 ואני בהריון לא לקחתי תרופות כלום שיש לי את החרדות בעיקר קהל אני לוקחת קונקס אבל אני לא מראה לילדים שאני סובלת עכשיו אני מתה מפחד על הילדה שלי תודה רבהפתח בחלון חדש-
יש אפשרות
אני 08/06/2014 | 17:36אך זה בכלל לא בטוח יש סיכוי כלשהו שזה יעבור ויש סיכוי שלא לא ניתן לדעת -
09/06/2014 | 15:04 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 15:29לסיגל שלום, ראשית אין צורך להילחץ, התקפי פאניקה אינם מחלה מסוכנת. יתרה מכך, התורשתי הוא רגישות היתר ולא עצם התקפי הפאניקה. רגישות היתר לא בהכרח שלילית, היא יכולה להיות גם חיובית. הרגישות היא רגישות לצבעים, לאורות, לצלילים ודרך אגב, גם לחרדה שנוצרה אצלך. חשוב לדבר איתה על הפחד שהיה לה, על כך שלא נחנקים ממים גם אם הם יורדים בקנה. בכלל חשוב לדבר איתה על הרגשות שמעוררות בה פחד או כעס. ניתן גם ללמד ילדים לעשות הרפיות כדי להתגבר על חרדות. אחת הבעיות היא כאשר חוששים לשוחח על רגשות, דבר שמאוד אופייני למשפחות של אנשים שסובלים מהתקפי חרדה. יצויין שהתקף חרדה בהריון הרבה יותר גרוע מלקיחת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מאחר וזה גורם להתכווצות של כלי הדם שמובילים את החמצן לעובר. אם יש לך התקפי חרדה הייתי ממליצה שתתיעצי עם פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד