פורום פסיכיאטריה - עמוד 1074
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
קלונקס ומריחואנה רפואית אני 07/06/2014 | 18:37היי, כמה זמן לאחר שלקחתי קלונקס (1.5 מ״ג) מותר לי לעשן מריחואנה רפואית ? זאת אומרת תוך כמה זמן הקלונקס מתנקה לגמרי מהגוף? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:41לאני שלום, הקלונקס נשאר בדם בין 23 שעות ל-72 שעות. לא ידוע לי שאסור לקחת קנאביס עם קלונקס. בברכה, דר' קרני רובין
זיפרקסיה ופלוטין אלה 07/06/2014 | 20:46שלום ד"ר, אימי חולת סכיזופרניה מזה 16 שנים. היא נוטלת את המינונים הבאים: זיפרקסיה – ערב 10 מ"ג (2 כדורים) פלוטין – בבוקר 40 מ"ג (2 כדורים) חקרתי קצת בנושא וגיליתי שפלוטין נוגדת דיכאון, OCD ובולימיה. לאימי אין אף אחד מהתופעות הנ"ל. מדוע יש צורך בזה? זיפרקסיה כלשעצמה לא מספיקה על מנת לטפל בסכיזורפניה? תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:36לאלה שלום, נראה לי כי יש מקום שתפני שאלה זו לרופא המטפל. באופן כללי נותנים SSRI's לחולים סכיזופרנים באם יש דיכאון פוסט פסיכוטי, OCD ברקע או סימנים שליליים קשים. אם אמא מאוזנת לא הייתי נוגעת בטיפולה כי לא מחליפים סוס מנצח. בברכה, דר' קרני רובין
זריקת הרגעה שיר 07/06/2014 | 21:08אבי מקבל ריספירדל אך מסרב לקחת את הכדור האים ניתן לתת לו בזריקה .??..? יש מצוקה נוראית משום שהוא באי שקט ואלים לסביבה מה הפיתרון לאדם שמסרב לשתות כדור באופן קבוע ???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:33לשיר שלום, לא כתבת בן כמה אביך. מכל מקום הוא נשמע כאילו הוא איננו באיזון וכי הוא מסוכן לסביבה. אם הדברים הם אכן כך ייתכן ויש לאשפזו בניגוד לרצונו. הדבר דורש הוצאת הוראת אשפוז ע"י פסיכיאטר או פסיכוגריאטר. בעיקרון יש זריקה של רספרידל קונסטה אך לוקח זמן עד שהיא משפיעה ולא נין לתת אותה בכוח. בברכה, דר' קרני רובין
הלידול ועייפות 07/06/2014 | 11:28שלום דר בעבר התיעצתי עימך הפעם רציתי לשאול על ההשפעה של ההלידול ביתי בת 30 לוקחת הלידול 22 מג ביום לאחרונה החליטו לחלק לה את התרופה ולתת חצי בבוקר איני יודעת אם יש קשר אבל היא בבקרים מאוד עייפה בקושי יכולה לתפקד האם יש קשר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:20שלום, לדעתי בהחלט יש קשר ויש מקום לשנות את החלוקה. בברכה, דר' קרני רובין
טרזודיל מיקי 08/06/2014 | 01:31ברצוני לרכוש את התרופה טרזודיל אני צריכה אותה באופן דחוף בבקשה ד"ר תעזור ליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:15למיקי שלום, איך את רוצה שאעזור לך? תפני לרופאת המשפחה שתרשום לך מרשם. בברכה, דר' קרני רובין
יואב יואב 04/06/2014 | 18:15שלום, כמה המינון המינימלי של גאודון בתוספת ל7.5 אביליפיי לטיפול בסכיזופרניה? האם יש ירידיה משמעותית ביעילות התרופה גאודון, במעבר מ-120 ל-100? אפשר להשוות את זה לירידה מ-140 ל-120 או שמתחת ל-120 זה כבר לא יעיל בצורה משמעותית? מה לגבי תופעות לוואי? איזה תופעות צפוי שהיו בעוצמה גבוה יותר אחרי סיום מעבר מ-120 ל-100? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 16:15ליואב שלום, אינני מבינה את שאלתך. גאודון כתרופה אנטי פסיכוטית ניתן במינון של 160 מ"ג (80 מ"ג פעמיים ביום). מנת החזקה של גאודון יכולה להיות 60 מ"ג פעמיים ביום אך לא תמיד. החשוב הוא לקחת את התרופה עם אוכל בכמות מכובדת (כ-500-600 קלוריות). אם לוקחים את התרופה על בטן ריקה 80% מהתרופה אינו נספג. אינני מבינה את עניין המעבר מ-120 ל-100 מ"ג ולא את הצפי שיהיו תופעות לוואי. בברכה, דר' קרני רובין
תודה על התשובה, רופא אמר שיואב 07/06/2014 | 16:55שלא כדי להוריד מ120 ל-100 גאודון כי זה מגביר סיכויי לתופעות לוואי (בשילוב עם אביליפיי). האם זה נכון? אם כן איזה תופעות? כמו כן אמר שהיעילות התרופה מאוד יורדת במעבר מ-120 לכל מינון מתחת לזה. הבעיה עם התרופה שצריך לקחת אותה עם האוכל פעמיים ביום (מלבד זה שהיא לא תיספג יש סיכוי לבעיה בריאותית אם לוקחים רק עם פרוסה לחם כל פעם?) וזה גורם להשמנה. בנוסף זה גורם לבלבול ובעיות זיכרון שלא מאפשרות ללמוד במסגרת אקדמאית. אני מקווה שממעבר מ-120 למינון נמוך יותר זה יפתור את בעיות האלה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/06/2014 | 16:43ליואב שלום, מה פתאום לקחת אביליפיי יחד עם גאודון? אינני מוצאת שום טעם בכך. אין לי מושג אם הורדה מ-120 מ"ג גאודון ל-100 מ"ג בשילוב עם אביליפיי נותן יותר או פחות תופעות לוואי. לדעתי השילוב לא הגיוני. אשר ליעילות התרופה אני מבינה שאתה מדבר על פסיכוזה. ואכן גאודון נעשה פחות יעיל ככל שיורדים במינון כנגד הפסיכוזה. אני לא יודעת האם 120 מ"ג זה קו החיתוך. אינני מבינה את הטעם לקחת תרופה אם היא איננה נספגת. לקיחתה ללא אוכל גורמת לכך ש-80 אחוז אינו מגיע למחזור הדם. בברכה, דר' קרני רובין
Delusions of parasitosis שירה 06/06/2014 | 16:17שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לאימי. לפני שנה וחצי בערך היא אובחנה ע"י רופא עור בDelusions of parasitosis לאחר תקופה ארוכה שהתלוננה על כינים וניסתה על עצמה את כל סוגי החומרים שיש (כולל לאחרונה משחה שהזמינה במיוחד בשם איברמקטין). היא פנתה לרופא עור והוא במקביל לרופאת משפחה שלה ניסו לעזור לה. היא אינה מוכנה לקבל שמדובר באשליות, ובטוחה שמדובר במשהו שאף אחד אחר לא מצליח לראות ושזה לא עוזב אותה. בחודש וחצי האחרונים היא הסכימה לקחת אלטרול נגד דיכאון אבל עושה רושם שזה לא עוזר במיוחד. בפגישה האחרונה עם הרופא עור הוא הפנה אותה לבית חולים אבל היא לא הלכה. גם לא יודעת כמה זה היה עוזר. כרגע היא במצב דיכאון עמוק,באפיסת כוחות, אינה מוכנה ללכת לראות פסיכיאטר,בטוחה כי היא רואה חרקים כל הזמן שיוצאים לה מתוך הקרקפת ומתחילה לאיים לעיתים בהתאבדות. חשוב לציין כי היא גרה רב ממני ומשאר המשפחה. מה אני יכולה לעשות? מה אפשר להגיד לה? בבקשה עזרה....פתח בחלון חדש
תיקון: *במרחק רק06/06/2014 | 16:18
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 17:22לשירה שלום, הייתי מנסה לקחת אותה לנוירולוג בכדי לשלול בעיה אורגנית. מדובר בהלוצינציות תחושה/ראייה אשר תעיתים מצביעות על בעיה אורגנית. במידה ותישלל בעיה אורגנית יש הכרח אולי אפילו להוציא הוראת אשפוז במידה והיא עשויה להתאבד. בברכה, דר' קרני רובין
שירה 06/06/2014 | 18:38תודה רבה על המענה המהיר. רק לא הבנתי כל כך, איך נוירולוג יוכל להבין האם יש בעיה אורגנית? באמצעות סריקה למשל? אני פשוט רוצה לנסות להבין כדי שאוכל לכוון את אמא שלי למה שאמור להגיע בהמשך... ועוד שאלה- במידה ולא מדובר בבעיה אורגנית יש תרופה מסויימת שהיית ממליצה עליה שיכולה לעזור במצב שלה? תודה רבה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/06/2014 | 16:28לשירה שלום, אכן כך, נוירולוג יכול להפנותה לביצוע CT מוח וכו'. במידה ואין מדובר בבעיה אורגנית, יש מקום לטיפול אנטי פסיכוטי דוגמת רספרידל או זיפרקסה ורק אם טיפול זה יחשוף שיש גם דיכאון אז להוסיף כדור נוגד דיכאון דוגמת לוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/06/2014 | 17:04לעינב שלום, למיטב ידיעתי זהו כדור מצופה ואשר על כן לא רצוי לעשות זאת. בשביל מה את רוצה לעשות את זה? 25 מ"ג אינם מינון גבוה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
הפנרגן משפיעה עלי מאוד לשינה ארוכהעינב 04/06/2014 | 16:42לכן רציתי לקחת חצי כדור.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 15:50לעינב שלום, תנסי לחצות ולראות מה יקרה. בברכה, דר' קרני רובין
אוקי תודהעינב 06/06/2014 | 17:35חציתי ולא נתקלתי בבעיות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/06/2014 | 16:22לעינב שלום, מצוין. בברכה, דר' קרני רובין
דני 06/06/2014 | 10:08שלום רב. אני מבין שבד"כ ההשפעה היא פרטנית, אבל בכל זאת - כמה שאלות: 1. התחלתי לקחת וולבוטרין (שלושה שבועות על 150 מ"ג) ועליתי בימים האחרונים ל300 מ"ג. ככל שהזמן עובר - החרדה רק עולה, ומתווספות כל מיני תופעות לוואי בלתי רצויות. האם התופעה מוכרת ושווה להחזיק מעמד עוד כמה ימים? או שפשוט התרופה לא מתאימה לי וכדאי להחליף? יש לציין שאני עובד במשרה מלאה ואני לא יכול להמצא במצב של חרדה כל הזמן (ומעדיף לא להתחיל להוסיף קלונקס בצורה קבועה). ואם כבר אני מחליף תרופה- כמה ימים כדאי לתת לגוף בין כל תרופה? 2. כיצד ניתן להעריך טיפול באיקסל מול וולבוטרין, מה היתרונות של כל תרופה על פני האחרת? ספציפית - האם באיקסל ישנם תופעות לוואי מיניות (כמו למשל, בעיות בזקפה)? מאוד אודה לך על תשובתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 17:03לדני שלום, 1. וולבוטרין הינו כדור המשפיע בצורה איטית ולוקח כ-6 שבועות עד להשפעה מלאה. בכלל בכדורים נוגדי דיכאון ובוולבוטרין בפרט יש מקום לקחת בתקופה עד לשיפור כדורי הרגעה. נראה לי כי יש מקום לנסות להחזיק מעמד. בנוסף, לא רק שאין צורך לעשות הפסקה אלא ניתן להוסיף כדור מקבוצת ה-SSRI'S למשל לוסטרל. 2. אינני יודעת להעריך את זה. הן שתי תרופות שונות ולכל אחת פרופיל של תופעות לוואי. איקסל בגברים יכולה ב-7% לגרום לכאבי אשכים אשר חולפים כאשר מפסיקים את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
תגובה06/06/2014 | 17:10ד"ר - תודה קודם כל על עזרתך. לפי מה שאת אומרת, לוולבוטרין יש חסרון עקרוני בכך שהוא מתחיל להשפיע רק אחרי שישה שבועות. לדעתי לא הגיוני לקחת את הסיכון הזה אם תופעות הלוואי מייסרות אותי, ואולי הם לא יפסקו גם אחרי שישה שבועות. בנוסף, אני לא יודע מה יהיו ההשלכות של שימוש יומיומי במשך שלושה שבועות בקלונקס. לגבי האיקסל, למי שאין כאבים באשכים - יכול להיות רגוע שאין השלכות שליליות על מערכת המין?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/06/2014 | 17:26לדני שלום, הייתי ממליצה לנסות להוסיף לוסטרל 100-150 מ"ג לוולבוטרין. השילוב מרגיע יותר. לא יקרה כלום מחודש של קלונקס. למיטב ידיעתי יש פחות תופעות מיניות מאשר לשאר התרופות נוגדות הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
רק לוודאדני 06/06/2014 | 17:32כי לא הבנתי עד הסוף: לאיזו תרופה יש פחות ת"ל מיניות, לוולבוטרין או לאיקסל? ואני אשאל שוב לגבי האיקסל, אם אין כאבים באשכים, האם זה אומר שלא נגרם נזק כלשהו למערכת המין?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/06/2014 | 16:21לדני שלום, ככלל, תופעות לוואי זה מאוד אינדיבידואלי: לגבי הוולבוטרין יש מספר מחקרים שבהם נמצא שהוא מעלה את רמת הדופאמין במוח וכך מסייע להגברת החשק המיני. יעילות התרופה לא הוכחה באופן חד משמעי, ונראה שהיא תלויה מאד במקרה. כאשר יש ירידה בחשק המיני עקב שימוש בתרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-SSRI (תרופות כמו פרוזק, סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס ודומות) החלפת התרופה לוולבוטרין – או הוספה שלה – עשויה לעזור. לגבי איקסל, אצל גברים מופיעות לעיתים נדירות בעיות מיניות (אימפוטנציה, קושי בשפיכה וירידה בחשק), או כפי שכתבתי לך ב-7 אחוז יש כאבים ונפיחות באשכים. כל זה הפיך עם הפסקת הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
קלונקס ומריחואנה רפואית (לת) אני 07/06/2014 | 18:37היי, כמה זמן לאחר שלקחתי קלונקס (1.5 מ״ג) מותר לי לעשן מריחואנה רפואית ? זאת אומרת תוך כמה זמן הקלונקס מתנקה לגמרי מהגוף? תודה מראש.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד