פורום פסיכיאטריה - עמוד 1091
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חרדות רויטל 03/05/2014 | 08:10ד"ר שלום, אני בת 44 סובלת מחרדות הרופאה בזמנו הגיעה איתי למינון של 40 מ"ג אשר הודיתי לאלוהים כל יום מחדש. רסיטל ייצב את מצבי לגמרי וחזרתי לעצמי 8 שנים עד לאותו בוקר לפני כשלושה חודשים כאשר הכל חזר אליי שוב בבום (גם שיחקתי קצת עם הרסיטל פה ושם וגם ישבתי בבית כחצי שנה ) חזרתי לרופאה הפסיכיאטרית והיא אמרה לי בגלל שהכדור היה לי מצויין להעלות ל- 50 מ"ג עם חצי קלונקס ביום ואחד שלם בלילה. בשבועיי הראשונות היה לי קשה החרדות התגברו והיקיצות בבוקר גם לאחר שבועיים וחצי הרגשתי הטבה ושיפור משמעותי ושמחתי כמובן שהנה אויי זה המינון שאני אמורה לקבל. גם התעוררתי ב- 0700 בבוקר עם תחושה טובה. כשחזרתי אליה שוב לביקורת אמרה לי להפסיק את הקלונקס חצי ביום ולהמשיך בלילה "אבל" שוב פעם להעלות את המינון ל- 60 מ"ג. אלוהים יצאתי משם בהסטריה כששאלתי אותה למה אמרה ש-50 לא מספיק כי אני לא במאת האחוזים.כמה ימים לאחר לקיחת המינון החדש שוב פעם יש לי נסיגה של חרדות גם בעבודה (אני מתגברת), שוב חוסר תיאבון שוב יקיצות מוקדמות בבוקר ושוב פעם הרגשה מגעילה שמלווה אותי לאורך כל היום. ידעתי שהמצב יחזור לקדמותו. בערב כשאני חוזרת הביתה מרגישה טוב והכל חוזר לעצמו אבל בבוקר הכל מגעיל. ד"ר אנא ממך עני לי בדחיפות לשאלתי המרכזית מדוע אני בתנודות כל היום אפ אנד דאון? יכול להיות שאני בדרך להחלמה מלאה ואילו רק תופעות לוואי אשר יחלפו עם הסתגלות המינון החד? בבקשה אני לא רוצה להחליף כדורים כי אילו מעולים ואין לי חשק לתופעות לוואי של כדורים אחרים. אני לא סובלת ממחלות נפשיות ורפואיות ההיפך אני בן אדם בריא מאוד אפילו הא.ק.ג תקין. מתי עליי להרגיש שיפור? מתחננת לעזרה. לפעמים יש לי גם כל מיני פלאשים של כמו נזכרת בדברים מהעבודה. אנא עני לי במהרה כי אני כבר מיואשת אני אמא ל-3 ילדים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת חוזרת ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:51לרויטל שלום, זה לא עוזר לשאול את אותה שאלה 50 פעם. להלן תשובתי שנתתי לך בפעמים הקודמות: כאשר משחקים עם כדורים יום כן יומיים למה לא, לעיתים יוצרים עמידות לכדור. ככלל, יש איסור של ה-FDA לעלות בציטלופרם (ציפרמיל, רסיטל) מעל ל-40 מ"ג. לפעמים עוזר לעבור מהגנריקה (התחליף) רסיטל לתרופת האם ציפראמיל. במידה והחלפה כזו במינון של 40 מ"ג לא תעזור, לא תהיה ברירה אלא להחליף את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין
חרדותרויטל זהו שמי האמיתי ואין צורך להתבייש 04/05/2014 | 21:49שלום ד"ר קרני מאוד מעניינת התשובה שלך לאדם שזקוק למענה אנושי ולא מקבל. ועוד יותר מעניין שהרופאה הפסיכיאטרית שלי שזו שנתנה לי את המינון 60 מ"ג ואחרי שבועיים של סבל ולא נכון בגלל שהתרופה לא עוזרת היא כן עוזרת אחרת לא הייתי מרגישה טוב וכל התנודות האלו בגלל העלאת המינון. אומרת לי שאני מפריעה לה ואני אומרת אבל ד"ר מה אני אמורה לעשות עכשיו והיא מנתקת לי את הטלפון בפנים. מעניין שלמדתן אותו תחום ושתיכן לא יודעות לענות באנושיות. מתי רשמתי לך 50 פעם? ואם ה- fda לא מאשר אז למה היא נותנת? כי כנראה כמו הרבה רופאים כמוכם שלא איכפת לכם מהפציינטים שלכם. האמיני גם בלי הכדורים שלכם אצא מזה. אני רק בהפרעות חרדה ואתן לא יודעות מה זה אז ברור שלא תוכלו לעזור. חבל שנותנים לכם פורומים לייעוץ ותודה לאל שאני חובשת בכירה במד"א ויודעת בדיוק מה קורה במוח. דרך ארץ קדמה לתורה, תענו כמו בני אנוש ותבינו שאנשים זקוקים לכם. אני לא הולכת להחליף כדור אנחנו לא שפני ניסיון שלכם כל רופא אומר משהו אחר. מצטערת אם אני בוטה ממצבי אצא לבד גם עם 60 מ"ג עד שאחליף רופאה שיש בה קצת אנושיות. את האבחנות שלכם השאירו בשבילכם. תודה וגלי קצת סובלנות. את לא צריכה להגיב. הלוואי והרבה אנשים שסובלים ירו את זה ויבינו שאין למי לפנות. תודה לך ד"ר קרני
חרדותחרדתית 05/05/2014 | 06:57רויטל יפה כתבת, אנחנו לא יותר משפני ניסיון של הפסיכיאטרים, גם אני כמוך בחרדות ודיכאון, לא לוקחת טיפול תרופתי, נמצאת בטיפול פסיכולוגי ויהיה בסדר, לי ולך ולכולם, תהיי חזקה, תאמיני בכוחותייך, את תתלי תקוות גדולות מידי בטיפו התרופתי או בפסיכיאטרים. ולגבי ד"ר קרני, היא עונה לאנשים שהיא בוחרת לענות להם, לי היא ענתה. כל הפורומים האלה, מיותרים ויוצרים עוד יותר מצוקות אצל האנשים. מיותר. חזקי ואמצי.
חרדותרויטל 05/05/2014 | 07:09היי חמודה הייתי מאוד רוצה לשוחח איתך בטלפון ותאמרי לי איך את מרגישה בעיקר בבוקר? כי אצלי זה קשה מאוד לאורך כל הום ובערב יש קצת שיפור איך זה אצלך? אשמח אם תצרי איתי קשר בכל שעות היממה ואין ממה להתבייש. 0532861670 מחכה בקוצר רוח.
אני בשוקמורי 05/05/2014 | 08:26שלום רב רויטל, אני בשוק שאת כותבת דבר כזה על ד"ר קרני את צודקת ישנם רופאים שלא אכפת להם אבל ד"ר קרני זאת רופאה בחסד עליון שעונה לאנשים בלי סוף ללא תמורה ומנסה לעזור לכל אדם באשר הוא. זה לא מובן מאליו שהיא יושבת פה וכותבת ומנסה לעזור לאנשים, תיכנסי לפורומים אחרים ותראי איך פסיכיאטרים עונים עם הם עונים בכלל. לפי דעתי האמירות שלך לא במקום ולא לעניין. אני סובלת כמוך שנים רבות וד"ר קרני עזרה לי בלי סוף אפילו בלי להכיר אותי ובלי שום תמורות
תשובה מנסיון אישיאורח 05/05/2014 | 18:05מנסיון אישי עם חרדות קשות והרבה תרופות שונות, רסיטל היא תרופה טובה עם מעט מאוד תופעות לוואי. אין צורך להתרגש ממינון של 60 מ"ג, זה לא כל כך הרבה וממש לא אמור לגרום לך להרגיש רע. נכון שיש הנחיה של FDA שהוא משרד הבריאות האמריקאי לא לתת מעל 40 מ"ג, אבל זה לא אומר שזה באמת אסור. יש הרבה תרופות טובות שה-FDA לא מאשר אותם לשימוש בכלל ולכן באמריקה לא משתמשים בהם, אבל באירופה ובישראל למשל משתמשים בהם בהצלחה רבה. גם אני קיבלתי בזמנו רסיטל 60 מ"ג, היו לי עם זה הרבה פחות בעיות מאשר עם תרופות אחרות במינונים נמוכים. רק שבסוף רסיטל הפסיק לעזור לי והיו צריכים לחפש תרופה אחרת. מנסיוני אני יודע שהרבה תופעות לוואי ובמיוחד התגברות של חרדות הם פסיכולוגיות. עצם זה שאני יודע שקיבלתי תרופה במינון גבוה או לחילופין תרופה מפחידה בגלל דברים אחרים גורם לי היסטריה. אני עדיין לא למדתי להתמודד עם הפחד הזה מתרופות אבל לפחות אני יודע שזה קיים אצלי. מומלץ שתחפשי פסיכיאטר אחד שתוכלי לסמוך עליו - אני יודע שזה קשה מאוד - ותלכי איתו בצורה עקבית בקשר למינון של רסיטל או החלפה לתרופה אחרת אם יש צורך. שוב אני אומר, אני יודע שזה קשה ואני עוד לא מצאתי את האיזון שלי, אבל חייבים להמשיך לנסות
לגב' רויטל ולכבוד החרדתיתר.צ. 05/05/2014 | 18:20רויטל, נראה ש-60 מ"ג החמיר את מצבך אחרת לא היית משתלחת באופן גס ברופאה שמנסה לסייע לך. לא ברור המושג הזה "שפני ניסיון" ונראה שגם פה זה נרשם מתוך תפיסת עולם מעוותת על רקע של הפרעה נפשית שאינה מטופלת כראוי. אכן דרך ארץ קדמה לתורה אך דרך ארץ אינה מנת חלקך מאחר ואין לך שום טיפת כבוד והערכה לאנשים שרוצים לסייע לך ללא תמורה אלא בעיקר מתוך אהבת הבריות ותחושת השליחות שבכך. לחרדתית- מעטות ביותר התשובות שאינן זוכות להתייחסות הרופאה, ואם לא זכו אז או שזה בשגגה או שזה מסיבה מוצדקת כלשהי על רקע שיקול דעת מקצועי.
חרדותרויטל 06/05/2014 | 14:47שלום לך אורח יקר, תודה על העידוד רק שאני לא הבנתי איך ב- 50 הרגשתי מצויין וב- 60 לא. הרופאה דווקא אמרה לי להמשיך ושבועיים הרגשות מהסוג הזה הן בסדר כנראה תופעות לוואי שוב פעם. התרופה תמיד עזרה לי עובדה שב- 50 יצאתי מהחרדות לגמרי. לפי נסיונך האישי התנודות הללו הן לא בדרך להחלמה? אני גם היסטרית מלהחליף כדורים ואני לא מרגישה צורך. מהערב ישנה קצת הקלה וזה כבר סימן טוב לא כל היום אני בדאון. אחרי שלושה שבועות עם הרסיטל הרגשתי מצויין מה זה עוד קצת חומר מאותו סוג? למה תמיד כשאני מעלה מינונים גם בעבר היו אותן תופעות? ובסוף זה עבר. אודה לך על תשובתך.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:15לרויטל שלום, צר לי שלא הבנת את הדברים אשר כתבתי. לידיעתך רק, הסיבה שה-FDA הוריד את מינון המקסימום של ציפרמיל (רסיטל) היה בגלל פגיעות קרדיאליות (של הלב). כחושבת בכירה במד"א אני משערת שאת מבינה במה מדובר. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:23לרויטל שלום, התנודות היומיות האלה הן סימן מובהק לדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:24לר.צ. שלום, תודה בברכה, דר' קרני רובין
הי רויטלאס 08/05/2014 | 10:05הי רויטל אם את אכן עובדת במדא אנא נסי לתת לעצמך אינפוזיה חד פעמית ותראי אם זה משפיע על החרדות במידה ועוזר פלאים אנא כתבי לי ואסביר לך מה הבעיה שלך ולמה את לא צריכה תרופות
הי רויטלאס 08/05/2014 | 10:05הי רויטל אם את אכן עובדת במדא אנא נסי לתת לעצמך אינפוזיה חד פעמית ותראי אם זה משפיע על החרדות במידה ועוזר פלאים אנא כתבי לי ואסביר לך מה הבעיה שלך ולמה את לא צריכה תרופות
מודאל ופרולקטין.דחוף בבקשה! דינה 27/04/2014 | 21:59שלום,דוקטור רובין! אני מקבלת 3 חודשים מודאל נגד חרדה.כדור 3 פעמים ביום. בבדיקת פרולקטין הערך 2368.אני מבינה שזה גבוה מאוד. אני בת 51.עד כמה זה מסוכן?האם חובה לעשות בדיקות הדמיה?האם במקרה כזה בטוח מדובר בממצא במוח? תופעת הלוואי היחידה שיש לי היא המחזור שלא ממש סדיר. מחכה לתשובתך. בתודה ובברכה, דינהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 15:24לדינה שלום, אחת הבעיות עם מודאל הוא העליה בפרולקטין. לא בהכרח שיש מיקרואדנומה, הדרך הטובה ביותר להבין מה קורה היא קודם כל להפסיק את המודאל ולעבור לכדור שאינו מעלה את הפרולקטין. אין ספק שכאשר הפרולקטין גבוה המחזור אינו מסודר אך גם בגילך זה קורה. הייתי ממליצה שבנוסף תתייעצי עם גניקולוג לגבי אפשרות של מתן תחליפי הורומונים במידה ונכנסת לגיל הבלות. בברכה, דר' קרני רובין
תחליפי מודאלדינה 04/05/2014 | 17:57שלום,ד''ר קרני! המון תודות לך על תשובתך המקצועיות.תמיד עזרת לי בהמלצה מקצועית. החליפו לי את מודאל ובונסירן...לא ידעתי שהוא גם מעלה את הפרולקטין וגם יש המון תופעות ליוואי קשות. אני נמצאת כבר 5 חודשים בבירורים בהמטולוגיה ו5 חודשים אני נמצאת בחרדה נוראית.אלה לא החיים אלא גאנום. ניסיתי להשתמש בלוריוון,קסנקס ללא הקלה. האם תוכלי להמליץ לי תרופה שעלולה לעזור לי,אך שלא תעלה פרולקטין או תשפיע על ספירת הדם. אם תוכלי לכתוב לי גם את הטלפון שלך במידה ואולי אצטרך. בתודה מראש ובברכה, דינה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:36לדינה שלום, למיטב ידיעתי הלוסטרל (סרטרליין) אינו מעלה את הפרולקטין ואינו משפיע על ספירת הדם. הלוסטרל כמו שאר נוגדי הדיכאון יכול לגרום לירידה קלה בתפקוד בלוטת התריס ובמידה ויש ממילא תפקוד גבולי יכול להופיע היפוטיאורידיזם שגורם בעקיפין לעלייה בפרולקטין ויכול לגרום ללקטציה. במקרה כזה מוסיפים תירואיד (T4). במידה ואת מעוניינת, באפשרותך לפנות אלי טלפונית לנייד 0503242021. במידה ולא אענה, אנא השאירי הודעה ואחזור אלייך בהקדם. עוזר לי כאשר מתקשרים מהטלפון אליו רוצים שאחזור. ניתן לשלוח גם SMS. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה והתייעצות דודו 111 23/04/2014 | 04:04שלום אני מאובחן כסובל מ double depression dysthymsia והפרעת אישיות נמנעת או הימנעותית וחרדה חברתית ו OCD וחרדה . אני מטופל בתרופות הבאות : 1. Seroquel 800 mg ביום . 2. Lustral 200 mg ביום . אני כבר לוקח לוסטראל 115 ימים . 3. Lamictal 300 mg ביום . אני כבר לוקח למיקטל 99 ימים . 4. Miro 45 mg ביום . אני כבר לוקח מירו 38 ימים . 5.Promthazin 25 mg כפול 4 פעמים ביום . 6. Clonex 0.5 mg כפול 4 פעמים ביום . הפסיכיאטר שלי אמר שניתן להוסיף Abilify 2.5 mg ביום אבל אני לא יכול לקנות אביליפיי באופן פרטי כי הוא יקר מאוד וגם אני חושש מתופעות לוואי שליליות שלו כגון אקטיזיה ותופעות אקסטרה-פרמידליות , וגם לא אקבל אישור ממשרד הבריאות לאביליפיי בגלל שאני מקבל SEROQUEL . יש לציין שאני מקבל מודאל 50 מ"ג פעמיים ביום לטיפול בבחילות והקאות . יש לציין שאחרי כל התקופה הזאת של לקיחת הטיפול שהוזכר למעלה אני עדיין סובל מדיכאון קשה ומשתק וקטלני ביותר , אין לי תיאבון בכלל ומעביר ימים בלי לאכול , אני מזניח את עצמי את ההיגיינה שלי ומעביר ימים בלי להתקלח אין לי מוטיבצייה לשום דבר , אני מרגיש אי- שקט וחוסר שקט דמוי אקטיזיה , לא יודע להתרכז בדבר ומעשן סיגריות בשרשרת . ואני עדיין סובל מ OCD גם התנהגותי וגם מחשבתי , אני גם סובל מטראוומה ממקרים שקשורים אליי והתרחשו בעבר שלי וכאשר אני ישן אני חולם חלומות טראוומטיות על מקרים טראוומטיים שקרו בעבר . רציתי לשאול האם הגיע הזמן לעשות שינוי בטיפול התרופתי מאחר ואין הטבה ? וכמה זמן צריך לעבור כדי לשקול שינוי בטיפול התרופתי ? ואם יש צורך בשינוי הטיפול התרופתי אז איזה שינוי את מציעה ועשוי להועיל לי ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:16לדודו 111 שלום, לאחר כחודשיים שטיפול איננו עוזר ניתן לשקול את החלפתו. אישית אני הייתי ממליצה לך לעשות ניסיון של טיפול ב-ECT או ב-deep TMS (מגנטים). בברכה, דר' קרני רובין
שאלה והתייעצותדודו 111 28/04/2014 | 04:52האם את חושבת שהחלפת לוסטרל בציפרלקס או בוויפאקס XR תעזור (ולהמשיך לקחת את שאר הכדורים) ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:35לדודו 111 שלום, כפי שכתבתי לא אחת, התגובות לתרופות הן מאוד אינדיוידואליות. ייתכן שהחלפה כזאת תעזור וייתכן שלא. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה והתייעצותדודו 111 04/05/2014 | 01:47במקרה שלי למה עדיף להחליף לוסטראל , לציפרלקס או לוויפאקס XR ? האם ציפרלקס עשוי לגרום למצב של אי שקט נפשי פנימי כלומר אי שקט פסיכומוטורי , מצב דמוי אקטיזיה , או אפילו אקטיזיה , ואם כן , הוספת פרולול תטפל באקטיזיה ואם כן מהו מינון הפרולול הנדרש ? האם אפשר לשלב לוסטראל 200 מ"ג יחד עם מירו 45 מ"ג ? האם אפשאר לשלב מירו 45 מ"ג יחד עם ציפרלקס 20 מ"ג ? האם אפשר לשלב מירו 45 מ"ג יחד עם וויפאקס xr 300 mg ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:58לדודו 111 שלום, אין לי מושג למה עדיף לך להחליף או למה עדיף לך שלא להחליף את התרופות. כפי שכתבתי, זה אינדיוידואלי. ככלל, עדיף בשילוב בין 2 תרופות נוגדות דיכאון לתת מינונים מעט נמוכים יותר בכל תרופה. פרולול במידה ויש טכיקרדיה או רעד עוזר במינונים של 10 מ"ג X 3 פעמים ביום. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה והתייעצותדודו 111 04/05/2014 | 21:35האם ציפרלקס עשוי לגרום למצב של אי שקט נפשי פנימי כלומר אי שקט פסיכומוטורי , מצב דמוי אקטיזיה , או אפילו אקטיזיה ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:17לדודו 111 שלום, ציפרלקס בהתחלת הטיפול יכול לגרום לתחשוה של אי שקט פנימי אשר בדרך כלל חולף עם השיפור. לא מדובר באי שקט פסיכומוטורי ובוודאי לא באקטיזיה. בברכה, דר' קרני רובין
Melatonin 2 שלום 02/05/2014 | 22:26שלום, אשמח לתשובה על שאלתי מלפני כמה ימים... האם יש שאלות שאת מדלגת עליהן ויש כאלו שזוכות למענה? אודה מאוד לתשובתך, תודה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:48לשלום שלום, עניתי לך היום. אני עונה לפי הסדר שבו שואלים. 1. בשעתו היינו נותנים 6 מ"ג מלטונין בסוג זה כמו זה שקנית בארה"ב. ההבדל בין המלטונין הזה לבין צירקדין הוא שהצירקדין הינו מלטונין ארוך פעולה והוא פועל כל הלילה בעוד המלטונין שאתה קנית, רמתו עולה מהר בדם ונופלת מהר. יש כאלו שהמלטונין הזה טוב להם, במיוחד ב-jet lag. 2. ניתן להמשיך להשתמש במלוטונין לאורך זמן כך שאינני מבינה את השאלה. ככלל, עם הפרעות שינה כמו שלך הייתי לוקחת את הצירקדין לאורך זמן. בברכה, דר' קרני רובין
תודה. אפשר הבהרה קטנה?שלום 04/05/2014 | 23:05תודה על תשובתך הברורה! הבהרה קטנה: המלטונין מארה"ב מאוד מאוד משפר את השינה. כוונתי היתה זו - כרגע לוקח קלונקס 0.5 + מלטונין 5 מ"ג לפני השינה וישן נפלא! כשארצה להפסיק את הקלונקס האם השפעת המלטונין עדיין תהיה טובה? האם הגוף יתרגל אל המלטונין ואצטרך כל פעם מינון גבוה יותר? בקרוב ארצה להפסיק את הקלונקס בהדרגה ולהשאר עם המלטונין ולקוות שאוכל להמשיך לישון טוב...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:07לשלום שלום, אין שום בעיה בהורדת הקלונקס והמשכת המלטונין מארה"ב. מלטונין איננו גורם להסתגלות ואין צורך להעלות מינונים. בברכה, דר' קרני רובין
איך את יודעת איזו תרופה לבחור? מבקש עזרה 01/05/2014 | 01:41שלום רב, אני זקוק לעזרה... הטיפול ב ssri והטיפול ב snri לא הצליח גם בשל תופעות הלוואי וגם בשל חוסר השפעה (אגב, גם וולבוטרין לא עזר). הרופא רוצה לנסות טיפול בתרופה משולבת. איך את יודעת איך לבחור את התרופה - אפקסור, סימבלטה או איקסל? אני יודע שאין בטחון אבל באחוזים גבוהים אני חייב שהתרופה לא תפגע ככל הניתן ב - עצירות, מיניות (זיקפה/אורגזמה) והשמנה(!). אלו חשובים לי ביותר להתייחסות ואני יודע שאין בטחון אבל אני גם קורא פה הרבה ויודע שיש לך נסיון רב עם מטופלים ואין חכמה כבעלת נסיון... עצירות, מיניות והשמנה! רופא המשפחה אמר לי שיש לו נסיון טוב עם ויאפקס (אמר משהו שאינני זוכר על הבדל בין הסרוטונין והאדרנלין של התרופה במינון נמוך מול מינון גבוה של התרופה). אתייעץ גם עם פסיכיאטרית של קופ"ח. האם תוכלי להמליץ מנסיונך? אני צריך עזרה... תודה רבה לך ד"ר רובין!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:32למבקש עזרה שלום, תופעות הלוואי הן דבר אינדיוידואלי. בדרך כלל, לוסטרל אינו גורם לעצירות. בנוסף, השפעתו על המין וההשמנה היא הקטנה ביותר אך לא ניתן לתת ערבויות לגבי כך. אכן ויאפקס שהופך במינון גבוה ל-SNRI, יש לו פחות בעיות עם השמנה ותופעות מיניות. אותו הדבר נכון לגבי הסימבלטה. מאחר והנושא הוא אינדיוידואלי חייבים לנסות מה הכי מתאים. בברכה, דר' קרני רובין
איך את ממליצה לקחת את התרופה?מבקש עזרה 04/05/2014 | 23:20הבנתי שכמו כל תרופה גם פה יש להעלות בהדרגה - 75 מ"ג שבוע ראשון, 150 מ"ג שבוע שני, ובשבוע השלישי יש להעלות ל 225 מ"ג. אבל חשובה לי דעתך ונסיונך: כמה זמן לשהות על 225 מ"ג לפני מעבר ל 300 מ"ג? והאם הכרחי לעבור ל 300? בדר"כ 225 יעילים? (אם זה קשור אני בן 45 שוקל 90 ק"ג). תודה רבה!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:05למבקש עזרה שלום, בדרך כלל אני ממליצה להתחיל יום-יומיים 75 מ"ג, לעלות ל-150 מ"ג לאחר מכן, ואחרי שבוע להעלות את המינון ל-225 מ"ג ואם זה לא עוזר להעלות את המינון ל-300 מ"ג לאחר עוד שבועיים-שלושה. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל מיה 03/05/2014 | 11:23שלום לקחתי שבוע וחצי 50 מ"ג לוסטרל לחרדות שיש לי בעיקר לפני מחזור ומצבי רוח. קיבלתי מחזור אחרי שבוע, הכדור עזר לי להורדת הסטרס אבל לכאבים לא עזר והיה לי גם יותר דימום (יש לציין שאני משתמשת לכאבים בנרות נקסין ואולי השילוב גרם לכך). האם כדאי להמשיך לקחת עוד זמן מה עד שאולי אחליף לסימבלתה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:54למיה שלום, המינון שאת מקבלת אינו סביר. מינון טיפולי הוא 100-200 מ"ג. אין בעיה לקחת את הלוסטרל יחד עם נרות נקסין. ייתכן וכדאי לשקול לנסות כדורים של פפברין 80 מ"ג אשר מאוד יעיל נגד כאבים מהסוג הזה. בברכה, דר' קרני רובין
פפבריןמיה 05/05/2014 | 20:20שלום 1. האם יש את הפפברין בנרות? בטוח שזה יעיל לכאבים מהרחם? כתוב "שיכוך כאבים עוויתיים הנובעים מהתכווצויות של שריר חלק במעי ובמערכות המין והשתן." 2. האם לוסטרל יכול לעזור בכאב כרוני בגב? תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 15:55למיה שלום, 1. לדעתי הרחם הוא חלק ממערכות המין. מניסיוני האישי זה יעיל לכאבים של המחזור במיוחד אם משלבים את הכדור עם נוגד כאבים כמו אקמול או אופטלגין. 2. לא ידוע לי על כך שיש נרות אבל הכדורים הם קטנטנים. 3. במידה והכאבים בגב הם תוצאה של דיכאון הלוסטל יכול לעזור. בכאבים שנובעים מפריצת דיסק הסימבלטה הרבה יותר יעיל. בברכה, דר' קרני רובין
אנפרניל - זקוק לייעוץ רועי 02/05/2014 | 18:17כבר מספר שנים שאני לוקח 150 מ"ג אנפרניל לטיפול בהתקפי חרדה חזקים. במהלך שנים אלו עליתי די הרבה במשקל. לאחרונה רופאת המשפחה רשמה לי XENICAL לירידה במשקל. האם יש התנגשות בין שתי התרופות? שמתי לב שבשבוע האחרון היו לי כבר שתי התקפות חרדה לאחר שתקופה ארוכה חייתי ללא אף התקפה. האם יש קשר בין המקרים ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:46לרועי שלום, קסניקל אמור להוריד את שומני הדם שהאנפרניל גורם לעלייתם. במילים אחרות, הם כאילו משלימים אחד את השני. יחד עם האמור, קסניקל גם סופח תרופות שונות ומכאן החשיבות לקחת אותו בהפרש של שעתיים מתרופות אחרות. אם לא נהגת כך, ייתכן ורמת האנפרניל ירדה בדם לרמה לא אפקטיבית. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה נוספת בבקשהרועי 04/05/2014 | 18:15תודה על התשובה דוקטור רובין. שאלה נוספת לי, האם יש חובה לקחת את האנפםרניל בערב אחרי האוכל? האם אפשר לקחת אותו לפני השינה או בשעות הבוקר?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 15:38לרועי שלום, אין כל חשיבות לשעה בה אתה לוקח את האנפרניל למעט הסמיכות לקסניקל ובמידה והתרופה גורמת להפרעות בשינה אז כדאי לקחת את התרופה בבוקר. בברכה, דר' קרני רובין
עזרה דחוף............ ליהי 29/04/2014 | 20:48שלום אני בת 27 כרגע אני בבית לא עושה בחיי כלום כל מה שמציעים לי לצאת לקורס או עבודה אני ישר נרתעת זה גם לצאת לבלות זה הרבה בחיים אני נמנעת ולא יוצאת לא יודעת מה מונע בעדי כאילו יש חשש שאני סכואידית מקווה שלא כי לא הייתי ככה לפני 10 שנים הייתי ילדה צוחקת ושמחה היום לגמרי כבויה סוג של זומבי כולם כבר התייאשו ממני ומחכים שאני אשתנה ועוד שנה עוברת ואני נשארת אותו דבר אני אוהבת להיות בבית עם הסרטים שלי והתוכניות מאשר לצאת אני יוצאת מידי פעם לקניון סתם בחוץ לא מעבר גג למסעדה ואירוע.. אין לי חבר בקיצור אין לי חיים עברתי טראומה שהייתי בת 17 התחיל לי בעיות ברגליים ועברתי לילות ללא שינה עם כאבים שרירים באצבעות הרגליים סבלתי מזה שנים עד שמצאתי תרופה אבל זה שיגע אותי כאבים הבכי עכשיוו אני יותר טוב עם הכדורים של הרגליים אבל זה שיבש אותי לגמרי התחילו לי כאב גב רגליים הבטן צד ימין התחיל לכאוב יצא לי מעי רגיז הפסקתי לעשות ספורט קודם הייתי רצה מרתונים אני כבר לא הבחורה השמחה שהייתי בלי הכאבים ואני רוצה שתגידי לי אחת לתמיד מה יש לי אמרו לי שאני תקועה רגשית.. אבל בתכלס אני באמת סוג של זומבי כבר חשבתי שיש לי פימוברלגיה שאני אוהבת לישון הרבה.... אני מיואשת כבר אני חהלום שלי להיות אישה חזקה ובעלת ביטחון עצמי סליחה על המגילה אבל בקיצור זו אני..............פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 16:10לליהי שלום, מאוד קשה לענות על שאלתך ממה את סובלת מבלי לבדוק אותך ולראות אותך. על פניו זה נשמע כמו דיכאון עם התקפי חרדה שגרמו לאגרופוביה קשה. אני ממליצה בכל לשון של המלצה שתפני לעזרה פסיכיאטרית כי חבל, החיים בורחים לך. בברכה, דר' קרני רובין
היי זאת ליהיליהי 04/05/2014 | 18:03תודה רבה לך שענית לי אני אקח לתשומת ליבי אני דווקא יוצאת בחוץ ומטיילת אין לי חרדות... בחוץ רק בגלל הכאבים שישי לי לפעמים בגוף אני מפחדת שזה יתקוף אותי בחוץ ואני לא אדע מה לעשות בגלל הכאבים שיש לי אני סובלת במעי רגיז אז יש לי כאבים צד ימין של הבטן יש לי ציסטות בחזה ויש לי כאבים חזקים לפעמים אז בגלל זה אני חושבת אם לצאת בחוץץ אני חושבת פעמיים ...........
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 15:36לליהי שלום, אני שבה על המלצתי שתפני לעזרה פסיכיאטרית כי חבל, החיים בורחים לך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 17:22לרונית שלום, אצל חולים אשר יש להם סכיזופרניה או סכיזופרניה בפוטנציאל, או שהם מתחת לפני השטח פסיכוטיים, תרופה מקבוצת ה-SSRI'S ללא הגנה של אנטי פסיכוטיים יכולה לגרום לפריצה של פסיכוזה סוערת. בברכה, דר' קרני רובין
יהלי יסמין 04/05/2014 | 15:03לוקחת 4חודשים פרוזק 60 מג התיאבון התחיל חודש אחרי שהתחלתי לקחת פרוזק מרוב תיאבון שמנתי יותר מ4קג הבלוטת מגן תקינה מה לעשותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2014 | 17:20ליסמין שלום, עלייך להקפיד על דיאטה עתירת חלבונים ודלת פחמימות ובמיוחד פחמימות עם ערך גליקמי גבוה, ולהרבות בספורט. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד