פורום פסיכיאטריה - עמוד 1097
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
נסיגה בחרדות לאחר הפסקת ויפאקס גלית 20/04/2014 | 19:16שלום בעבר כבר כתבתי לך אך מכיוון שאין אצלי שיפור במצב אני מבקשת להתייעץ איתך לגבי המשך טיפול.. נטלתי ויפאקס/וונלה כ-9 שנים אך בשל אקטיזיה נוראית ברגליים הרופא ביקש שאוריד מינון מ-150 ל-75 ואנסה להסתדר עם מינון זה ואם תחול החמרה אמר שיחליף לי לכדור אחר. הורדתי למינון 75 והיתי על מינון זה 5 חודשים.בזמן זה הרגשתי חרדות איומות ,ניתוק,חרדה חברתית קשה שלא סבלתי ממנה אף פעם..חזרתי לרופא ונתן לי סימבלטה שאני נוטלת אותו כחמישה חודשים ושעלה בהדרגה עד מינון מקסימלי של 120מ"ג.מאז הורדת הויפאקס עברו כחמישה חודשים שבהם אני נוטלת סימבלטה והמצב היה צריך להשתפר לא? אציין שכל התקופה שנטלתי ויפאקס היתה על 150 מ"ג מינון שעזר לי ואילו עכשיו 120 סימבלטה לא ממש עוזר. מה עליי לעשות? אני מתכננת להיכנס להריון ולכן לא מעוניינת להוסיף אביליפיי כפי שהציע הרופא. הבנתי שאביליפי מסוכן בהריון. תעני לי בבקשה.מאז הורדת מינון הויפאקס חלה נסיגה חמורה במצבי. תודה רבהפתח בחלון חדש
ממה את סובלת?ר.צ. 20/04/2014 | 22:53?
נסיגה בחרדות לאחר הפסקת ויפאקסאורית כהן 21/04/2014 | 11:02אני סובלת מתחושת ניתוק,חוסר רגש,בלבול,חרדה חברתית שלא סבלתי ממנה לפני השימוש בויפאקס
התכוונתי: עבור איזו בעיה נרשם הויאפקס בפעם הראשונה לפני שניםר.צ. 21/04/2014 | 17:31?
המשךמ נסיגה בשל הפסקת ויפאקסגלית 21/04/2014 | 22:41הויפאקס נרשם לפני שנים עבור מתח,עצבנות פנימית,רעד,דכאון קל.בנוסף עבור חרדה לדבר מול קהל.יכול
תשובהר.צ. 21/04/2014 | 23:30שלום, ראשית, מחיפוש ברשת לא עלה שאבליפיי מסוכנת בהיריון. האם בדקת במרכז הטרטולוגי? שנית, לדעתי ניתן לשלב תרופות נוספות עם סימבלטה או עם ויאפקס (עוד לפני שחושבים על אביליפיי) : וולבוטרין או אדרונקס יכולות להשתלב היטב לבעיות שלך. לגבי בטיחות בהיריון - לדעתי שתיהן בסדר, אבל רצוי לבדוק עם המרכז הטר' כאמור.
נסיגה החרדות לאחר הפסקת ויפאקסגלית 22/04/2014 | 18:33שלום דר קרני אפשר תשובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 18:54לגלית שלום, 1.האבחנה של אקטיזיה מויאפקס משונה ביותר בלשון המעטה. הויאפקס כן גורם לעצבנות ולאי שקט. האם ייתכן שהייתה טעות באבחון לגבי האקטיזיה? 2.האם "האקטיזיה" נעלמה עם הפסקת הטיפול בויאפקס? 3. לגבי היריון וטיפול באביליפיי למיטב ידיעתי אין מספיק מידע. באפשרותך לברר את הנושא במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון מס' 025082825. 4. אין ספק שאם סימבלטה במינון של 120 מ"ג אינו עוזר במשך חמישה חודשים- התרופה איננה עוזרת. 5.במצב כזה יש מקום לעשות שילובי תרופות. אני לטעמי הייתי מתחילה טיפול עם פאבוקסיל או עם לוסטרל ובמידה והם לא יעזרו משלבת עם טיפול באלטרול או באנפרניל, דבר המצריך ניטור של רמת התרופה בדם (שנעשה אך ורק בהדסה עין כרם במחלקה לפרמקולוגיה קלינית). בברכה, דר' קרני רובין.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 18:57לגלית שוב שלום, האם אינך חושבת שזו חוצפה יומיים אחרי שכתבת את השאלה ועוד בחג לכתוב "אפשר תשובה"? ככלל, אני עונה פעם בשבוע. דר' קרני רובין.
המשך לשאלתיגלית 22/04/2014 | 19:46תודה רבה על תשובתך. לגבי האקטיזיה -זו אבחנה של פרופסור מומחה. כן לאחר שירדתי במינון של הויפאקס האקטיזיה חלפה. לגבי התרופות שהצעת לי-בעבר היה לי נסיון עם לוסטרל לחרדה שלא ככ עזר וגרם לעליה במשקל. הית מציעה לחזור שוב לאפקסור או ויפאקס לגבי הסימבלטה-יש שיפור קל ולא לגמרי אינו עוזר.ייתכן שיהיה שיפור נוסף עם הזמן? תודה על תשובתך
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 20:10לגלית שלום, כפי שכתבתי, 5 חודשים במינון של 120 מ"ג הם תקופה מספקת ואני בספק שיהיה שיפור נוסף. הייתי ממליצה בראש ובראשונה לבדוק את תפקוד בלוטת התריס. הכוונה בהוספת לוסטרל לרדת בסימבלטה למשל ל-90 מ"ג ולהוסיף לוסטרל 100 מ"ג. השילוב שונה מאשר כל אחת לחוד. אפשרות אחרת היא לשלב בין פבוקסיל לבין אלתרול או אנפרניל אך שילובים אלה דורשים ניטור של האלתרול או של האנפרניל. בדיקת רמת התרופה נעשית אך ורק במעבדה לפרמקולוגיה קלינית בבית החולים הדסה עין כרם. לאור הסיפור של האקטיזיה הייתי מהססת לחזור לאפקסור ויאפקס. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין ודיכאון פפ 22/04/2014 | 17:15שלום, אני לוקחת וולבוטרין 300 מג לטיפול בדיכאון כבר חודש ללא שיפור משמעותי, רציתי לשאול האם לפי דעתך זהו מספיק זמן כדיי לשלול את הכדור, כמובן שאתייעץ עם הרופא המטפל, רציתי חוות דעת שניהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 20:03לפפ שלום, עד שיש השפעה לטובה עם וולבוטרין לוקח כ-6 שבועות. במידה והטיפול לא יביא לשיפור מספיק ניתן או להחליפו או לשלבו עם תרופה אחרת דוגמת הלוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
וולבוטרין ודיכאון פפ 22/04/2014 | 17:15שלום, אני לוקחת וולבוטרין 300 מג לטיפול בדיכאון כבר חודש ללא שיפור משמעותי, רציתי לשאול האם לפי דעתך זהו מספיק זמן כדיי לשלול את הכדור, כמובן שאתייעץ עם הרופא המטפל, רציתי חוות דעת שניהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 20:01לפפ שלום, עד שיש השפעה לטובה עם וולבוטרין לוקח כ-6 שבועות. במידה והטיפול לא יביא לשיפור מספיק ניתן או להחליפו או לשלבו עם תרופה אחרת דוגמת הלוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
פרפאנן שירן 22/04/2014 | 13:07היי שלחתם לי הודעה במייל שיש תשובה לגבי שאלתי ואנני רואה אותה, מדוע??? ממני הלחוצהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:35עניתי לך פעמיים, תחפשי.
עוד שאלה שונית 22/04/2014 | 12:05היי רציתי עוד שאלה בהמשך לשאלות ששאלתי בעמוד בקודם , לגבי הבחור הזה שהחלים ממחלת הנפש בלי תרופות. דבר ראשון לא ממש ענית לי לגבי השאלה האם יכול להיות שסכיזופרניה תעלם מעצמה בלי תרופות או שזאת טעות באבחנה? דבר שני , הוא לא "מחזיק מעמד " (המילים האלה מזכירות אדם שנאחז בגלגל הצלה) כמו שאת מתארת אלא חי כמו אדם נורמאלי לכל דבר ועניין השאלה היא איך אפשר לעזור לו להתמודד עם הטראומה של האשפוז הכפוי? (מתאר את האשפוז כמו אונס, לוקחים בנאדם נורמאלי בגלל חוסר הבנה, כולאים אותו , מפשיטים אותו בכח כדי לשים עליו פיג'מה, ואף אחד לא מאמין לו שהוא נורמאלי במשך כמה ימים עד שהם מבינים שהוא נורמאלי. אני גם חושבת שמה שעשו לו טראומתי ופלילי )פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:33שונית שלום, 1. כ-15% מהאנשים שחווים התקף פסיכוטי ראשון מחלימים מכך ללא עקבות. 2. המחלה הסכיזואפקטיבית היא בעלת פרוגנוזה טובה יותר מסכיזופרניה רגילה ויכולות להיות רמיסיות. 3. לא התכוונתי ל"מחזיק מעמד" כפי שאת הבנת, אלא התכוונתי לכך שלא עבר התקף פסיכוטי נוסף למרות שאינו מקבל שום טיפול. 4. לא נראה לי שהבחור עליו את מדברת מוכן להתמודד עם הטראומה בטיפול פסיכיאטרי התנהגותי קוגניטיבי או אחר. אם הוא סבור שנעשה לו עוול באפשרותו לפנות לערכאות. בברכה, דר' קרני רובין
חרדות צח 20/04/2014 | 17:11היי דוקטור אני בחור בן 31 לפני חמש שש שנים קיבלתי התקפי חרדות שהיו על רקע פחד להשתגע הייתי בטוח שאני הולך להשתגע לחלות המחלת נפש הייתי במצב הזה ארבעה חודשים עד שהלכתי לטיפול אצל פסיכיאטרית שנתנה לי כדור רסיטל 20 מג ובאמת לאחר כמה זמן הרגשתי מעולה במשך חמש או שש שנים המשכתי כל יום לקחת את הכדור והרגשתי מצויין היו לי חברות חיי חברה וממש תקופה מצויינת יש לציין שאני אדם שמח ומצחיק מטבעי אני מוקף חברים משפחה טובה ולא עברתי שום טראומה בחיים או משהו בסגנון. לפני שלושה חודשים התחתנתי וכבר חצי שנה לפני החתונה ערדתי לחצי כדור רסיטל והרגשתי מעולה. המפנה חל לפני חודש לערך שאישתי בישרה לי שהיא בהריון במקום לשמוח נכנסתי לחרדות איומות ולחצים מעצם המחשבה שאני הולך להיות הורה ושזו אחריות רבה ואני חושב שפשוט לא עיכלתי את זה המאורע הזה החזיר לי את כל התסמינים של החרדות מבחינה גופנית שזה רעד חוסר תיאבון יובש בפה תחושה של בועה וכדומה חזרתי לפסיכיאטרית שלי והיא המליצה לי לעלות בחזרה את הכדור לשלם לאחר שבוע וחצי לא הייתה הטבה והעלתי לפני שבועיים לערך לכדור וחצי לצערי ההיריון של אישתי לא התפתח בצורה תקינה ולפני שבוע וחצי נאלצנו לעשות הפסקת היריון מאז הלחץ והפחד שיהיה לי ילד מן הסתם ירדו אבל זה הביא לכך שהחרדות שהיו לי פעם שכוללים חרדות של שיגעון ולאחרונה לאחר שנברתי באינטרנט התחלתי לחשוב שיש לי הפרעת אישיות וכל מיני דברים שבסגנון כרגע אני לא מרגיש טוב והפחד העיקרי שלי כרגע זה שבטוח שיש לי הפרעת אישיות כי אני מרגיש כזה בתוך בועה אני אפילו לא יודע איך לתאר את מה שאני מרגיש. סליחה על ההודעה הארוכה אבקש את דעתך מה עליי לעשות ומה את חושבת שיכול לעזור? תודה רבה.פתח בחלון חדש
אשמח להתייחסות. תודהצח 21/04/2014 | 19:18...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:06לצח שלום, 1. ברור מהשתלשלות העניינים שחצי כדור רסיטל לא כיסה אותך ולא מנע את התקפי החרדה. קורה לעיתים קרובות שכדור שעזר בעבר מפסיק לעזור במיוחד אם יורדים למינון לא אפקטיבי. 2. הייתי ממליצה בראש ובראשונה להחליף את הרסיטל או בציפרלקס או בלוסטרל. 3. חשוב שתעבור טיפול התנהגותי קוגניטיבי ותעבוד על המחשבות האוטומטיות מחד ותלמד שיטות התנהגותיות מאידך (כולל הרפיות, ביופידבק בדימיון ועוד). 4. להערכתי אתה סובל מאינטרניטיס (מחלת האינטרנט) אין לך הפרעת אישיות למעט העובד שאתה סבול שבחג אני אמורה לענות לך בו- ביום (אני עונה בדרך כלל כפעם בשבוע) 5. התחושה של "להרגיש בתוך בועה" איננה שייכת להפרעות אישיות אלא מעידה על חרדה קשה ושימוש במנגנוני הגנה של דה-ריאליזציה ודה-פרסונליזציה שהם מנגנוני הגנה יעילים ביותר במצב של חרדה. בברכה, דר' קרני רובין.
שחזור הודעות שונית 19/04/2014 | 11:28היי , ענית לי מקודם וההודעה נדחקה לעמוד הבא, אז מעתיקה שוב את השאלה שלי, התשובה שלך, והתשובה שלי: ש:תיאור מצב: אדם שאובחן כסובל מסכיזופרניה ואושפז למספר ימים (שוחרר על ידי בית החולים). נטל תרופות אטני-פסיכוטיות ואנטי דיכאוניות במינונים גבוהים במשך שנתיים, ולאחר מכן הפסיק. מאז שהפסיק לקחת את התרופות, עברו 6 שנים, בזמן הזה השלים תארים, עובד לפרנסתו והתחתן - ללא תלות בסביבה, ומתנהג בצורה נורמטיבית לחלוטין. לדבריו חש בטוב רוב הזמן. מיותר לציין שלא התאשפז פעמים נוספות מאז, ולא נזקק לשום טיפול או תמיכה. האם ברמת העיקרון היית אומרת שנמצא ברמיסיה מלאה מהסכיזופרניה, או שהיתה טעות באבחנה? ת: לשונית שלום, אין ספק שאותו אדם נמצא ברמיסיה. לגבי האבחנה נראה לי משונה ש"לחולה סכיזופרני" ניתן מינון גבוה של נוגדי דיכאון גם אם תחת כיסוי של תרופות אנטי פסיכוטיות. מהסיבה האמורה יש לי ספקות לגבי האבחון. האם יש לאותו אדם תובנה לגבי מה שהיה? בברכת חג שמח, דר' קרני רובין ש: תגובה לרופאהשונית 15/04/2014 22:35 ביררתי את הפרטים: הסיבה שנתנו נוגדי דיכאון היא כי האבחנה המדויקת הינה סכיזופרניה אפקטיבית, שזה כולל גם דיכאון. לגבי התובנה , טוען שפירשו לא נכון דברים שאמר, והוציאו אותו מההקשר (באופן כללי הוא בטראומה מהצורה הבוטה שאשפזו אותו) מה את מציעה לעשות? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 18:35לשונית שלום, מאחר והוא מחזיק מעמד הייתי פשוט עוקבת אחריו וכל עוד נראה שהו אמתפקד באופן תקיד ואין מחשבות ביזאריות לא הייתי עושה דבר. בברכה, דר' קרני רובין נ.ב להבא אנא המשיכי את השרשור גם אם עבר לדף הבא ואל תעשי שרשור מהסוג הזה מאחר והתוכנה מאוד לא ידידותית וצריך לחפש בנרות את התשובה שניתנה לך.
דיספוריה בני 18/04/2014 | 22:44בן 93. באפריל 2013 עבר החלפת מסתם אורטלי (Tavi). סובל מאי ספיקה לבבית קלה,פרפור פרוזדורים, עם קוצב לב ואי ספיקה כליתית ( 50%). עד אוגוסט 2013 מצבו הקוגנטיבי היה תקין לחלוטין בהיר וחד מחשבה. מספטמבר גילה חוסר עניין בפעילויות שגרתיות כגון:קריאה, צפייה בטלויזיה , חוסר יכולת לבצע שיחות טלפון שנהג לעשותן באופן עצמאי. באוקטובר לאחר 2 מעברי דירה לקה בהתקפי חרדה קשים. כיום לאחר אבחון ,סובל מדיספוריה. מטופל בזיפרקסה 2.5מ"ג ופרוזאק 10 מ"ג. באופו קבוע בשעות הערב לוקה בבלבול ובמחשבות שוא. מה ההסבר או הסיבה להישנות התופעות לרוב בשעות הערב, והאם ניתן לעשות דבר כדי למנוע אותםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 18:29בני שלום, בדרך כלל הופעה של מצב בלבולי ומחשבות שווא או מחשבות פסיכוטיות בערב זה למעשה דילריום שעל פי רוב מקורו מהתרופות. אציין רק שזיפרקסה איננה מומלצת בגיל הזה אך לא בהכרח זה המקור לתופעה. בברכה, דר' קרני רובין
דיספוריה בני 18/04/2014 | 22:44בן 93. באפריל 2013 עבר החלפת מסתם אורטלי (Tavi). סובל מאי ספיקה לבבית קלה,פרפור פרוזדורים, עם קוצב לב ואי ספיקה כליתית ( 50%). עד אוגוסט 2013 מצבו הקוגנטיבי היה תקין לחלוטין בהיר וחד מחשבה. מספטמבר גילה חוסר עניין בפעילויות שגרתיות כגון:קריאה, צפייה בטלויזיה , חוסר יכולת לבצע שיחות טלפון שנהג לעשותן באופן עצמאי. באוקטובר לאחר 2 מעברי דירה לקה בהתקפי חרדה קשים. כיום לאחר אבחון ,סובל מדיספוריה. מטופל בזיפרקסה 2.5מ"ג ופרוזאק 10 מ"ג. באופו קבוע בשעות הערב לוקה בבלבול ובמחשבות שוא. מה ההסבר או הסיבה להישנות התופעות לרוב בשעות הערב, והאם ניתן לעשות דבר כדי למנוע אותםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 18:28בני שלום, בדרך כלל הופעה של מצב בלבולי ומחשבות שווא או מחשבות פסיכוטיות בערב זה למעשה דילריום שעל פי רוב מקורו מהתרופות. אציין רק שזיפרקסה איננה מומלצת בגיל הזה אך לא בהכרח זה המקור לתופעה. בברכה, דר' קרני רובין
בעיות מיניות בזמן נטילת SSRI רועי 04/04/2014 | 14:56שלום רב, אני בן 30 ומזה מספר שנים אני סובל מ-OCD ומטופל בלוסטרל. בנוסף אני סובל מיתר ל"ד מגיל צעיר ומטופל ב-20 מ"ג אנלפריל ביום. מאז שהתחלתי לקחת לוסטרל נוצרה ירידה תלולה בליבידו ובזיקפה עד שלאחרונה הגעתי למצב שגם כשיש לי ליבידו אני לא מצליח להגיע לכדי זיקפה.גם בפעמים בעבר שזה כן קרה,זה היה למעט מאוד זמן, ולא הצלחתי להגיע לכדי שפיכה.הפסיכיאטר שאני מטופל אצלו טוען שאין לו אפשרות לתת לי תרופות לטיפול בעניין(למשל ויאגרה)וגם שאני צעיר מדי כדי ליטול תרופה מסוג זה. הבעיה היא שמלבד הקושי התפקודי,אני ואשתי רוצים להיכנס להריון והדבר אינו אפשרי טכנית במצבי הנוכחי.הפסקה עם SSRI היא בלתי אפשרית מבחינתי,זה נוסה בעבר וכל התופעות של OCD חזרו.כמו כן,בעבר נטלתי פרוזאק והמעבר ללוסטרל היה כדי לבחון SSRI שונה עם פחות תופעות לוואי בצד המיני אך הן נותרו אותו דבר.בנוסף,אנחנו מסוגלים לחיות עם המצב הזה והפתרון(למשל ויאגרה)צריך להיות לזמן מוגבל עד שיצליח ההריון ולא משהו על בסיס קבוע(למרות שהייתי מאוד רוצה פתרון קבוע לעניין).האם עליי לגשת לאורולוג?מהן האפשרויות שלי לדעתך? תודה.פתח בחלון חדש
היי אפשר התייחסות בבקשה?רועי 06/04/2014 | 23:18תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:25לרועי שלום, ניסיתי לבדוק עבורך האם יש בעיה בהוספת סיאליס או לא. למיטב הבנתי אין בעיה כזאת. הסיאליס מופיע ב-2 צורות. אחת של 20 מ"ג שמשפיעה עד 36 שעות. השנייה הינה של 5 מ"ג אשר לוקחים באופן קבוע. הרמה בדם לאחר התייצבות היא של 8 מ"ג. נראה לי שהצורה האחרונה היא היותר מתאימה לך. יחד עם האמור, הייתי ממליצה כי תפנה לפסיכיאטר העוסק בהפרעות מיניות או לאורולוג. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/04/2014 | 14:27רועי, אני לא מסוגלת לענות מדי יום אך כרגע עניתי לך באריכות. בנוסף, בשלב זה יש בעיה שהשאלות של הפורום אינן מופיעות אצלי במייל או בפלאפון וכרגע גם מנסים לתקן זאת. בברכה, דר' קרני רובין
תודה וסליחה על חוסר הסבלנות.יש לי עוד שאלה קטנה בבקשהרועי 07/04/2014 | 22:48קראתי שסיאליס לא פותרת את בעיית אי הגעה לשפיכה ויש שטוענים שתוספת וולבוטרין תעזור לזה,מה דעתך בנושא?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/04/2014 | 13:18לרועי שלום, בחיפוש אחרי מידע לגבי סיאליס כן מצאתי שמינון גבוה של ויאגרה עוזר במרבית המקרים. פניתי לקבלת מידע לגבי הסיאליס והבטיחו לי תשובה אחרי חג הפסח. במידה ולא אשוב אלייך כי תאבד לי בים הפניות, תעלה שאלה זו שוב. לגבי תוספת וולבוטרין יש לי ספקות אך שווה לנסות. בנוסף, הייתי ממליצה כי תפנה לפסיכיאטר המתמחה בטיפול מיני. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תודה רבה ד"ררועי 19/04/2014 | 18:53כשאת אומרת מינון גבוה,לכמה את מתכוונת?והוא גבוה ממה שנהוג לתת בד"כ בגלל שאני לוקח SSRI? בינתיים הפסיכיאטר שלי השתכנע והסכים לרשום לי סיאליס 5 מ"ג לטיפול יומי אך עדיין לא קניתי את התרופה.אם צריך מרשם למשהו אחר אני אלך אליו שוב. אני מחכה לתשובתך לגבי הסיאליס,ושוב המון תודה על העזרה ושיהיה חג שמח.
תשובהדר' קרני רובין 21/04/2014 | 22:23לרועי שלום, הויאגרה מופיעה ב-3 מינונים במיליגרמים: 25, 50, 100, והמדובר הוא 100 מ"ג ואף יותר. אינני ממליצה על טיפול זה בשלב זה . הייתי ממליצה שתיקח סיאליס 5 מ"ג כמו שהמלצתי בתשובתי הקודמת וכמו שהמליץ לך הרופא המטפל בך. אם זה לא יעבוד אני שוב ממליצה שתפנה לפסיכיאטר שמתמחה בהפרעות מיניות. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד