פורום פסיכיאטריה - עמוד 1096
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אוכל
דני 24/04/2014 | 00:29האם צריך ליצרוך : מירו 45מג או סוליאן 600 מ״ג עם אוכל או שאפשר גם על קיבה ריקהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:29לדני שלום, אפשר על קיבה ריקה אך תמיד רצוי לאכול לפני או מיד אחרי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אוכל
דני 24/04/2014 | 00:29האם צריך ליצרוך : מירו 45מג או סוליאן 600 מ״ג עם אוכל או שאפשר גם על קיבה ריקהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:29לדני שלום, אפשר על קיבה ריקה אך תמיד רצוי לאכול לפני או מיד אחרי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אוכל
ממממה??
ר.צ. 24/04/2014 | 23:59לא ברור -
את 2 התרופות ניתן לקחת עם או בלי אוכל
ר.צ. 25/04/2014 | 00:11. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:28לדני שלום, אפשר על קיבה ריקה אך תמיד רצוי לאכול לפני או מיד אחרי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מדוע רופאים MD ממליצים על טיפול הומאופתי ?
עמיר 02/08/2011 | 12:22אינני מצליח להבין מה גורם לרופא אשר התחנך על ברכי הרפואה הנאורה לעזוב את מקצועו ולטפל בשיטות הומאופתיות חשוכות והזויות. אמירות כמו "מים עם זכרון" , "גודל העוצמה כגודל הדילול", "מה שנותר במים לאחר הדילול הנו רוח ולא חומר" בודאי אינן מתאימות לתפיסת העולם של אנשים מבריקים עם ציון פסיכומטרי מעל 750 אשר צברו מעל 10 שנות חינוך אקדמי במוסדות מכובדים. גם העובדה שבמשך 200 שנה לא הצליחו להעמיד ניסוי קליני אחד המוכיח בצורה מדעית סטטיסטית ייתרון הרמדי ההומאופתי על פלצבו, אמורה היתה לדחות אנשים מסוגם מעיסוק באמונות טפלות, כשפים ורפואת אליל זו. ובכל זאת, יש מספר לא קטן של רופאים (MD) המציעים טיפול הומאופתי בארץ ובעולם. יותר מזה, פרופסור רפי קרסו (הנערץ עלי בשל חוכמתו ,יושרו והידע העצום שיש לו) ממליץ מדי פעם בתוכניתו ברדיו 103FM על טיפול הומאופתי. ניתן למצא דוגמאות באתר של רדיו 103FM. אני מסרב להאמין שכל אותם רופאים (שללא ספק מבינים היטב הומאופתיה מהי) בחרו בדרך זו מתוך פופוליזם\הליכה עם הטרנד או משיקולים זרים אחרים. אני באמת מכבד אותם יותר מדי מכדי להאמין בזאת. גם אינני מוכן לקבל הסברים כמו "לאחר שנים של עיסוק ברפואה קונבנציונלית החליטו לרפא את החולה ולא את המחלה" או "הגיעו למסקנה שצריך לרפא את המחלה ולא להסתיר אותה" ושאר קלישאות הנשלפות על ידי חסידי הכת ההומאופתית. מהו אם כן ההסבר לתופעה תמוהה זו ? ע.מ.פתח בחלון חדש-
ספין נוסף של חברת התרופות
גבי 06/08/2011 | 23:54שלום רב עמיר! אשמח אם תצפה בתוכנית שאני מצרף כאן זה יסביר לך הרבה דברים, זה לא יהיה לך קשה לקבל את הדברים כי אתה חלק מהרעיון של אותה תוכנית,מפרסם את השאלה "התמימה" שלך במספר לא מבוטל של פורמים בכדי להטות את דעת הציבור על הומאופתיה. תרגיל ידוע ולהלן סרטון שמחזק את התרגיל שלכם! http://health.walla.co.il/?w=/7802/1843662 בהצלחה גבי -
הקונספירציה ...
עמיר 07/08/2011 | 22:54שלום גבי, קודם כל תקח כוס מים ותרגע(אפשר גם רמדי..) אין פה שום קונספירציה ואני לא שייך לשום חברת תרופות.אני אדם פרטי לחלוטין שמנסה להבין דבר או שניים. מאחר ועד היום לא קיבלתי תשובות מאנשי רפואה בנושאים אלו, פניתי לפורומים. אנסה להסביר מה מטריד אותי. כששמעתי שהרמטכ"ל קיבל ברכה מהבאבא ברוך הרמתי גבה, כששמעתי שחברי כנסת הולכים להתייעץ עם הרב איפרגן הרנטגן, עם נומרולוגים אסטרולוגים ושאר עכו"מ, כבר הרגשתי אי נוחות אולם, כאשר נתקלתי ברופאים הנחשבים בעיני לאנשים חושבים ומשכילים ושאינם חשודים כנבערים מדעת, הפונים להומאופתיה או ממליצים על טיפול הומאופתי - התחלתי לאבד את האמון באנשים. ההומאופתיה מבוססת על הנחות הזויות ומעולם לא הוכחה כיעילה בשום צורה שהי. אני פשוט לא מצליח להבין איך רופא MD מסוגל לצודד בגישה כל כך מיסטית וחסרת רציונל. אני גם לא מסוגל להאמין שיש רופא או רוקח מוסמך המאמינים שלמים יש זכרון... ולכן, אני עושה כל שביכולתי על מנת לקבל תשובה משכנעת. בברכה, עמיר. -
תשובת מומחה
נסיון לענות
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 12:52לעמיר שלום, אני מוכרחה לומר שליעיתים אני מרגישה כמוך. כנראה שחלק מהעניין הוא הקושי לומר אני לא יודע או אין לי פתרון. חלק אחר נעוץ בכוחה של האמונה. אותה אמונה אשר גרמה לאנשים שהיו כביכול משותקים במשך שנים, לקום וללכת לאחר ברכה של "הצדיק". לאמונה ולדמיון כוח רב מאוד. למשל הפאקרים בהודו השוכבים על גחלים לוהטים ואינם נכווים. צד אחר של הדבר הוא היושרה המקצועית, למשל קרוב משפחה שלי הלך להומאופט בדרום אפריקה בגלל יתר לחץ דם. לאחר שובעיים משלא ירד לחץ דמו, אמר לו אותו הומאופט "אתה אינך בשבילי, לך לרפואה הקונבצוינאלית". יש דברים לא מוסברים, לדוגמא, אבי סיפר שכשהעלה אונית מעפילים, כל הנוסעים הקיאו מטלטלות הגלים, בעוד שכל המפקדים של האוניה לא סבלו מבחילות ולא הקיאו. הוא דווקא היה מאוד רגיש לטלטלות כשנסע סתם באוניה להנאתו. מקווה שעניתי לך ולו חלקית. בברכה, דר' קרני רובין -
מדוע רופאים MD ממליצים על הומאופתיה
עמיר 11/08/2011 | 14:33ד"ר רובין, תודה על תשובתך. למען האמת תשובתך די תואמת את המחשבות שלי בנושא זה. אני מניח שהרופאים MD העוסקים בהומאופתיה מתחלקים ל 3 סוגים עיקריים: - אלו שאינם מאמינים בהומאופתיה אך מצאו בה אפיק מסחרי אטרקטיבי - אלו שאינם מאמינים בהומאופתיה אך משתמשים בה כתרופת פלצבו לגיטימית בכוונת תחילה - אלו שאינם מאמינים בהומאופתיה אך ההתעסקות בה עונה על הרעב שלהם לעיסוק "רוחני" כלשהו או שמא יש גם קבוצה רביעית של רופאים שממש מאמינים בהומאופתיה ? בברכה, עמיר -
עמיר - אתה טועה ומטעה את החברה כאן
יעקוב 13/08/2011 | 05:27יש כאלה שרק האמונה החזקה שלהם תביא לריפואם אבל ישנם רבים ועבדך הנאמן נימצא ביניהם שלא מאמינים בכל מיני אוצ'קה בלוצ'קה כאלה שאומרים כי למדו את ההומופתיה,אבל בעצם הם שרלטנים כי אין עליהם את אימת האיגוד המיקצועי הרפואי הקונבנציונאלי -
יעקב
עמיר 13/08/2011 | 09:13לא ברור לי את מי אני מטעה ובמה בדיוק. אני מביע ומשתף בהרהורי. אם אתה חושב אחרת אשמח לשמוע דעתך. -
הומאופתיה היא רפואה לכל דבר
מירב כנפו 23/04/2014 | 14:57שלום לכל דורש הומאופתיה קלאסית היא רפואה לכל דבר מה שמאפיין את ההומאופתיה זו התאמה של תרופה לאחר איבחון מדוייק ,לכל פציינט ומאפייני החולי שלו . לא צריך להאמין בהומאופטיה ,אני דווקא מעדיפה פציינטים שבאים סקפטים ,כי הם הופכים לאנשי השיווק הכי טובים שלי . ההומאופתיה עובדת זו עובדה קיימת ,מעל 95% אחוזי הצלחה במאות מטופלים. בברכה מירב כנפו הומאופתית חיפה/רעננה/תל-אביב 0523560654 -
לגבי הפאקרים בהודו
הסקרן הרציונל 23/04/2014 | 23:02שלום לד"ר קרני,מצטער שאני נתפס לדקויות אבל דברייך עוררו בי את יצר הסקרנות. כתבת:"למשל הפאקרים בהודו השוכבים על גחלים לוהטים ואינם נכווים". נדהמתי בשומעי כי אדם יוכל לשכב על גחלים ולא להיכוות. לכן ניסיתי קצת לחקור את הנושא. מחקירתי עולה שהפאקרים *הולכים* על גחלים לוהטות ולא שוכבים. הם כן שוכבים על מיטת מסמרים אך כמובן שזה בהרבה פחות מרשים מאשר לשכב על גחלים לוהטות. והנה מה שיש למדע להגיד בנושא הגחלים: "פיזיקאים מודרניים חושפים את הכזב מאחורי האמונה הזו, ומראים כי כמות הזמן אשר בה כף הרגל נוגעת באדמה אינו מספיק על מנת ליצור כוויה ועובדה זו משתלבת עם היות הפחם מוליך חום לא טוב במיוחד" .מקור: http://www.pitt.edu/~dwilley/Fire/FireTxt/fire.html -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:50לעמיר שלום, קרוב לוודאי שיש גם קבוצה של רופאים שממש מאמינים בהומאופתיה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 18:00לסקרן הרציונל שלום, ראשית תודה על התיקון, אכן הפאקירים הולכים ולא שוכבים על גחלים. ייתכן ויש צדק במה שהמדענים טוענים. יחד עם זאת, במסגרת לימודי היפנוזה נוכחתי במו עיני כיצד במצב היפנוטי, כאשר פרופ' קליינהאוס אמר לאחד התלמידים בקורס לקחת מחט ולהעבירה דרך האצבע שלו ואחר כך להוציא את המחט, לא היה דימום מהאצבע. במילים אחרות, במצב היפנוטי ניתן לגרום לכיווץ כלי דם שמונע דמם שבאופן רגיל היה מופיע. ניתן גם לראות בפאקיר המהלך על גחלים, שהוא במצב היפנוטי ולכן כלי דמו מכווצים והוא איננו נכווה. מכל מקום, אילו תופעות מעניינות המעידות על הכח שיש למצב הנפשי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הומופאתיה
שיר 22/04/2014 | 02:28היי, לפני כשנה סיימתי טיפול ברואקוטן, הייתה לי תגובה אלרגית לכדור, לא ידיתי והמשכתי לקחת אותו לצערי, הכדור גרם לי לתופעות לוואי אכזריות, פיזיות ונפשיות, התמודדתי עם הקושי הרב והמצב הולך ומשתפר עם הזמן, כיום אני עדיין סובלת מחרדות, תחושת ניתוק, סטרס עצום וכעס על כל מה שנגרם לי מהכדור, אני מסרת לקחת כדורים ורציתי לשאול האם את חושבת שטיפול הומופאתי יכול לסייע לי או שהופאתיה בכלל לא עוזרת? אשמח אם תיתני לי את חוות דעתך, תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:19לשיר שלום, תסבירי לי מה ההבדל בין לקחת כדורים הומאופתיים לבין לקחת כדורים נוגדי חרדה? גם זה חומר וגם זה חומר. אני מאמינה שעדיף לקחת לבעיה אמיתית טיפול קונבנציונאלי. בברכה, דר' קרני רובין -
תופעות לוואי
שיר 22/04/2014 | 21:11ההבדל הוא תופעות הלוואי, זה הפחד שלי, בגלל זה אני מסרבת לקחת, יש לך עצה בשבילי ללא כדורים? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:25לשיר שלום, אין לי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה די דחופה
רפי 22/04/2014 | 15:10שלום רב לד"ר טופלתי בויפאקס 150 מ"ג כחודש הרופאה אמרה לי לעבור ישר לסימבלטה 60 מ"ג נטלתי אותה גם במשך חודש. יוצא שקצת יותר מחודשיים שלמים הייתי על תרופות ברציפות. הרופאה אמרה לי להפסיק לגמרי אבל לא בבת אחת אלא לרדת ל-30 מ"ג סימבלטה לשבוע אחד. השאלה שלי היא האם ההפסקה הזאת מהירה מדי ? אולי שבוע אחד על 30 זה לא מספיק? אני שואל זאת כי עשיתי כדבריה ואני מרגיש כבר כמה ימים מסוחרר וממש חולה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:49לרפי שלום, לא נתת לי מידע מדוע התחילו לך את הטיפול, מדוע החליפו אותו ומדוע כעת מפסיקים לך אותו. לאור זאת ספק אם אני יכולה לענות לך בצורה רצינית מעבר לתשובה כללית. ככלל טיפול של חודש במינון נמוך (60 מ"ג סימבלטה) איננו תקופה מספקת להחליט האם תקופה עזרה או לא. ככלל הורדה של תרופה נוגדת דיכאון מ60 מ"ג ל30 מ"ג היא בסדר אך הפסקה של הטיפול לחלוטין לאחר שבוע נראה לי מהיר מדי. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
רפי 23/04/2014 | 00:11שלום טופלתי בכדורים לחרדה. לאחר כחודש עם הויפאקס הרופאה אמרה שהיא לא רואה שיפור משמעותי והחליפה לי לסימבלטה. עם הסימבלטה התחילו לי כאבי ראש אחרי 20 יום,פשוט כאב ראש עמום כל היום אז היא אמרה לי שאני יכול להפסיק ולראות אם הכאב ראש מהכדור ואכן אחרי שהפסקתי לגמרי גם עם ה-30 מ"ג הכאבי ראש עברו לי. כתבת שזה נראה לך מהר, מה אני יכול לעשות עכשיו? ביום שבת הפסקתי לגמרי, האם כדאי לי לחזור ל-30 מ"ג או כבר לסבול עוד כמה ימים וזה יעבור? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/04/2014 | 17:24לרפי שלום, בנתיים עברו כבר 8 ימים ולכן לא הייתי מנסה לחזור לכדור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
-
שאלה לגבי סרוקאט מאוד מסוים!
ת. 15/04/2014 | 14:03שלום רב! רציתי לשאול לגבי סרוקסאט מאוד מסוים שלקחתי לפני כמה שנים. הסרוקסאט ההוא( בלינק שמצורף למטה) השפיע עליי לטובה...ועכשיו אחרי כמה שנים שוב קיבלתי מרשם לסרוקסאט(פרוטין 20) ואני מרגישה שהוא לא פועל לטובה. ניסיתי לברר האם אפשר לקבל את הסרוקסאט הקודם (באריזה האחרת) ואין אותו בכללית ולא מצאתי גם בסופרפארם או בית מרקחת פרטי. האם עדיין אפשר להזיג את הסורקסאט ההוא ואם כן באיזה דרך? רציתי רק לציין לדוגמא שלמרות שאדקס ו נורופן מאותה סוג תרופה משום מה אצלי הנורופן פועל טוב יותר אצלי לגבי כאבי מחזור ואילו האדקס לכאבי ראש... נראה לי שאולי אותו עקרון יכול להיות לגבי הסרוקסאט?!(ראיתי באחד הפוסטים שנכתבו כאן שגם את ציינת שיכולה להיות השפעה שונה לגבי חומר מסוים מחברות שונות או כמו שמישהו כתב כאן שאת אמרת זאת:"וקראתי באחת התגובות שלך שלפעמים חברות שונות של תרופות מגיבות שונה לאנשים") אם תרצי לדעת יותר...כמו את הרקע לפנייה וכו',מעבר לשאלה הטכנית, הייתי מעדיפה לא לעשות זאת ע"ג הפורום. זה הסרוקסאט הספציפי שאני מחפשת: http://www.unipharma-sy.com/en/MedicineView/47/132/Seroxat.aspx האם יש סיבה רפואית שזה לא נמצא בכללית?! (אני יושעת שלפעמים יש שיקולים מסחריים ואינטרסים זרים שמשפיעים על הבאת תרופות מחברות מסויימות ולכן השאלה...אבל מדובר כאן בתרופות ובמצבים רגישים.... ) אודה לתשובה (ראיתי שאת עם רקע ביוכימי וגם עם המון סבלנות ,מה שהקל עליי לכתוב כאן...למרות חוסר הנוחות/נעימות...)פתח בחלון חדש-
המשך
ת. 15/04/2014 | 14:12רק הרגע ראיתי בלינק שצירפתי שהתרופה מיוצרצת בסוריה?! יכול להיות שזה קשור לכך שלא משווקים אותה כאן יותר/ נותנים בכללית?! אה, שכחתי גם לכתוב חג שמח! בסוף הפוסט. אז חג שמח! -
מה זה משנה איפה היא מיוצרת
אני 18/04/2014 | 17:17מה את חושבת שבגלל שייצאו אותה בסוריה היא פחות טובה מאשר ייצרו אותה בסין נגיד או בארץ? -
תשובה
דר' קרני רובין 21/04/2014 | 21:33לת. שלום, אני מעבירה לך קישור אחר: http://www.medicines.org.uk/guides/seroxat/anxiety. סרוקסאט מיוצר באנגליה ולא בסוריה, ולמיטב ידיעתי יש חולים שקונים את הסרוקסאט המקורי בבתי מרקחת פרטיים. התרופות החלופיות יכולות להיות שונות אחת מהשנייה בגלל סיבות שונות: 1. הזמינות של החומר הפעיל לאתר עליו הוא פועל. למשל, עם אלטרוקסין הייתה בעיה שכאשר הוא יוצר על ידי חברה חדשה האדרוקסין הולבש על מולקולה (סוג של חלבון) גדולה מדי ולכן הוא לא זמין לאתר עליו הוא צריך לפעול. (תרופות נקשרות לאתרים שעליהם הן משפיעות) תוכלי לקרוא על כך במקומות שונים. 2. הדרישה מתרופה חלופית היא שהיא תהיה בפעילות של פלוס מינוס 20 אחוז. כלומר היא יכולה להיות יותר פעילה מתרופת האם או פחות פעילה מתרופת האם ב-20 אחוז. קופות החולים רשאיות למכור תרופות חלופיות אשר יותר זולות עבורם ורק אם יש בעיה עם התרופה החלופית אז הקופה מחויבת לתת את תרופת האם או תרופה חלופית אחרת. בברכה, דר' קרני רובין התחליפים שונים אחד מהשני בחומרי הדבק של הכדור -
המשך..
ת. 22/04/2014 | 15:02תודה על התשובה. נתת לי קישור שמדבר על התרופה. וכתבת שיש בתי מרקחת פרטיים שמוכרים עדיין את הסרוקסאט המקורי, כמו בתמונה, מהלינק שצירפתי?! הענין הוא שלא מצאתי בבאר שבע בית מרקחת כזה... האם את מכירה בבאר שבע בית מרקחת כזה או אפילו באזור רמת גן-תל אביב שאוכל לקנות שם?(כמובן עם מרשם מרופא...) תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:45לת. שלום, אינני מכירה בתי מרקחת בבאר שבע. אני יודעת שחולה שלי מאיזור המרכז משיגה את הסרוקסאט ללא קושי. תנסי לשאול בשור טבצ'ניק או כל בית מרקחת פרטי אחר באיזור המרכז. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה.על התשובה והסבלנות. אני כבר אמצא.
23/04/2014 | 12:27רציתי להגיד שמאוד טוב לדעת שיש אנשים נגישים ורגישים עדיין... תבורכי! -
תודה רבה.על התשובה והסבלנות. אני כבר אמצא.
ת. 23/04/2014 | 12:27רציתי להגיד שמאוד טוב לדעת שיש אנשים נגישים ורגישים עדיין... תבורכי!
-
-
פרפנאן
שירן 20/04/2014 | 00:30אבא שלי סובל תקופה ארוכה מהזיות רואה אנשים צועק עליהם והלכנו לרופא פסיכיאטר נתן לו פרפנאן 4 מג המצב לא הועיל והחל להתבלבל ולא לזהות אותנו הילדים שלו, חזרנו לרופא המליץ על 8 מג אך אמר שהכדור מקצר חיים ואחכ שפנינו לרופא המשפחה הוא אמר לה שהתכוון שכל כדור לא בריא. האם יכול להיות שהכדור לא עוזר? או שצריך להגדיל מינון? ולהתייעץ עם רופא אחר בנוסף לרופא הנ״ל? מתוסכלים מאוד וגם הוא , הוא טוען שעומד למות ומשתגע מזה אשמח לתשובתך המהירה תודהפתח בחלון חדש-
פרפאנן
שירן 20/04/2014 | 13:09שלחתי אתמול שאלה לגבי אבא שלי בן 75 וההזיות שיש לו ולקיחת הכדור הנל ועדין לא ענו לי בבקשה דחוףףף -
פרפאנן דחוףףףף
שירן 20/04/2014 | 23:03נא עני לי בבקשה על שאלתי -
פרפאנן
שירן 22/04/2014 | 11:19שלחתי שאלה ממזמן לגבי אבא וההזיות שלו למה לא עונים לי? בבקשה מחכה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:23לשירן שלום, ראשית אינני חדר מיון ואין סיכוי שאענה לכל אחד באותו יום וגם לא בתוך יומיים. יתרה מכך, האם אינך חושבת שזו חוצפה באותו יום ויומיים אחרי שכתבת את השאלה ועוד בחג לכתוב "למה לא עונים לי"? ככלל, אני עונה כפעם בשבוע. דר' קרני רובין. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 19:28לשירן שלום, 1. האם ההזיות הן בעיקר בערב?התיאור שלך מאוד מזכיר דליריום. לדעתי יש צורך לבדוק את כל הכדורים שהוא מקבל ובמיוחד כדורי השינה. 2. קורה שתרופה איננה עוזרת במיוחד אם איננה תרופה המתאימה. 3. אבא שלך הוא אדם צעיר יחסית ולכן אין שום סיבה בעולם שלא יוכל לסבול פרפנאן גם במינון גבוה יותר. 4. מאחר והתמונה מאוד לא ברורה ולדעתי מחייב בדיקות מקיפות הייתי פונה לייעוץ נוסף ובמיוחד למרפאה העוסקת באבחון מצבים מסוג זה כמו מרפאות לצד בתי החולים או מרפאת מרחב. בברכה, דר' קרני רובין -
פרפאנן
שירן 22/04/2014 | 19:47סליחה על התגובה הקודמת. אבא שלי סובל מההזיות במשך כל היום והלילה , בעבר זה היה רק בלילה. חשב שנכנסים מהחלון ויושבים בסלון שבעצם זה הכריות בסלון. אחכ הגיע למצב של בלבול ולא מתאים מזהה ויכול לדבר עם אמא שלי בלשון זכר. הרופא נתן לו גם כדור דיקנט שעשה לו המון רוק והפסיק אותו. ועדין לוקח פאפרנן 4 מג ולא עוזר , חושב שעומד למות ומשתגע וכל הזמן מדבר על הכסף שרוצים לקחת לו ולא זוכר כל כך את הערך של הכסף. שבוע שעבר הרופא אמר שאולי יתנו לו 8 מג אך הכדור מקצר חיים??! אחכ טען שכל כדור לא בריא ולא התכוון לזה. מתוסכלים מאוד -
פרפאנן
שירן 22/04/2014 | 19:47סליחה על התגובה הקודמת. אבא שלי סובל מההזיות במשך כל היום והלילה , בעבר זה היה רק בלילה. חשב שנכנסים מהחלון ויושבים בסלון שבעצם זה הכריות בסלון. אחכ הגיע למצב של בלבול ולא מתאים מזהה ויכול לדבר עם אמא שלי בלשון זכר. הרופא נתן לו גם כדור דיקנט שעשה לו המון רוק והפסיק אותו. ועדין לוקח פאפרנן 4 מג ולא עוזר , חושב שעומד למות ומשתגע וכל הזמן מדבר על הכסף שרוצים לקחת לו ולא זוכר כל כך את הערך של הכסף. שבוע שעבר הרופא אמר שאולי יתנו לו 8 מג אך הכדור מקצר חיים??! אחכ טען שכל כדור לא בריא ולא התכוון לזה. מתוסכלים מאוד -
פרפנאן
שירן 22/04/2014 | 19:58שוב אני ...שכחתי לציין שע"פ הרופא אחרי בדיקות שנעשו לאבא שלי הוא טוען שהיה לאבא מעין אירוע מוחי קל והדם לא זרם למקום ולכן המצב שכרגע הוא נמצא בו שהחל מהזיות ועבר למה שכרגע הזיות עם מצבי רוח, בלבול, ולפעמים אינו מזהה עם מי מדבר. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 20:18לשירן שלום, אני חוזרת על המלצתי שיש לקחת את אביך למרכז המתמחה בהפרעות קוגניטיביות (מחשבתיות). אין ספק שצריך לעשות לאבא CT ויתכן אף MRI ובדיקות מטאבוליות. סמוך לבתי החולים יש מרפאות המתמחות בכך וכן יש את מרפאת מרחב שאף היא מתמחה בכך. ייתכן שאבא עבר אירוע מוחי קל אך ייתכנו עוד הרבה אפשרויות ולכן המלצתי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 22/04/2014 | 20:18לשירן שלום, אני חוזרת על המלצתי שיש לקחת את אביך למרכז המתמחה בהפרעות קוגניטיביות (מחשבתיות). אין ספק שצריך לעשות לאבא CT ויתכן אף MRI ובדיקות מטאבוליות. סמוך לבתי החולים יש מרפאות המתמחות בכך וכן יש את מרפאת מרחב שאף היא מתמחה בכך. ייתכן שאבא עבר אירוע מוחי קל אך ייתכנו עוד הרבה אפשרויות ולכן המלצתי. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד