פורום פסיכיאטריה - עמוד 1356
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
סימבלטה יסמין 12/04/2012 | 17:57דר קרני שלום לקחתי וייפקס37.5 שגרם לי להזעות לילה וטכיקרדיה עם פעימות מוקדמות בעת הנטילה וכן לאחר ההפסקה ( עד 145 דופק), אני אמורה להתחיל במקום סימבלטה (בעצת ראומטולוג בשל פיברומיאלגיה) וחושבת שהתופעה תחזור ואף באופן חמור יותר, מה דעתך והאם ניתן לקחת דרלין, עם הסימבלטה בעת הצורך ' בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 19/04/2012 | 14:52ליסמין שלום, אינני סבורה שהדופק המהיר גם תוך נטילת 37.5 מ"ג וויאפקס ובוודאי שלא לאחר ההפסקה נגרם על ידי התרופה. לדעתי, הדבר נגרם על ידי חרדות אשר ממשיכות גם כעת או על ידי בעיה בבלוטת התריס. אין מניעה לקחת דרלין בעת הצורך או באופן קבוע יחד עם הסימבלטה עד אשר הסימבלטה תרגיע את החרדות. בכבוד רב, דר' קרני רובין
הפסקת טיפול בציפרלקס 10 מג' חיים 22/03/2012 | 22:28שלום דר' נכבדה, אני נוטל ציפרלקס 10 מג' מזה מס' שנים. לאחרונה מזה שבועיים אינני לוקח את הכדור ולאמיתו של דבר אני מרגיש טוב וליתר דיוק מרגיש "חי" כלומר מחובר יותר לרגשותיי מה שיוצר תחושת חיות אשר שמתי לב שאיננה קיימת כבר הרבה זמן במהלך השנים ונטילת הכדור. לעומת זאת קיים אצלי חשש כבד "לא ליפול" שוב ולהכנס לדיכאון אשר קרה לי כבר בעבר מס' פעמים. לציין שלא ראיתי פסיכיאטר כבר הרבה זמן ואני נוטל את הכדור בדרך שבשיגרה. יש בי רצון עז להפסיק את נטילת הכדור ולהרגיש חי ומחובר לרגשותיי לעומת הפחד מנפילה. אשמח לשמוע דעתך ויעוצך. תודה מראש בהערכה ובכבוד! חייםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 29/03/2012 | 14:17לחיים שלום, הייתי ממליצה שתראה פסיכיאטר. אציין רק שכל פעם שמפסיקים טיפול ומחדשים אותו מגדילים את הסיכון ליצירת עמידות לתרופות. מאחר והיו לך מספר נפילות יש סיכוי סביר שיבוא עוד גל, אי אפשר לחזות אחרי כמה זמן. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
התיחסות לתשובתך..?חיים 29/03/2012 | 16:43דר' נכבדה, תודה על תשובתך ואכן אקח זאת לתשומת-ליבי..! אך הייתי שמח לשמוע התייחסותך לעניין ה"חיות" והחיבור לרגשות!! האם יתכן שנטילת ציפרלקס במהלך השנים אכן עוזרת "לא ליפול" שוב לדיכאון ומסייעת לי ל"התנהל" בצורה תקינה אך מצד שני גורמת להינתקות מהצד הריגשי,מהחיבור לרגש אשר נותן "חיות" ומשמעות אחרת לחיינו להבדיל מיצורים אחרים ואפילו רובוטים...?? כאמור כפי שכבר הבנת הרגש הינו חשוב ואולי הכי חשוב בעיניי להתנהלות כבני-אדם בחיינו! אשמח מאוד שתרחיבי ותתיחסי לשאלתי בתשובתך... בברכת חג-שמח,
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/04/2012 | 20:18לחיים שלום, אכן הSSRI'S כולל הציפרלקס מורידים את הרגישות כחלק ממנגנון הפעולה שלהם וגורמים לרגישות להפוך לנורמלית. באנשים שמאוד רגישים, זה נותן לעיתים תחושה של חוסר חיות, חוסר אכפתיות, למרות שזה לא כמו רובוטים אלא כמו אנשים מהשורה. ייתכן שסימבלטה או אפקסור פחות ייגרמו לתחושה הזאת. האם התחושה הזאת מופיעה גם עם מינון נמוך של ציפרלקס? כי במידה ולא אז אולי כדאי להמשיך ולקבל מנת החזקה נמוכה ואז אם מתחילה נפילה ניתן לעלות במינון בבת אחת. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
הורדת המינון של הציפרלקס...08/04/2012 | 02:17דר' נכבדה, תודה להתיחסותך ותשובתך... אכן בשלושת השבועות האחרונים לא לקחתי בכלל את הכדור.. אך מתוך הפחד והחשש לא ליפול שוב ( כנראה שהפכתי להיות "שבוי" בידי הכדור.. לצערי..) החלטתי על דעת עצמי להוריד את המינון לחצי..(תמיד לקחתי כדור שלם של 10 מג'..לשאלתך.) כלומר היום אני חוצה את הכדור ולמעשה מזה 3 ימים ירדתי ל5 מג' ביום ציפרלקס... לא ניראה לי הגיוני לחתוך את הכדור לרבעים..? אני מקווה שאני נוהג נכון..? ימים יגידו... שוב תודה, ואשמח לשמוע אם יש לך הערות/הארות בשבילי.. חג-שמח, חיים
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 15:40לחיים שלום, לא הייתי יורדת מתחת לחצי כדור בגלל הסיבות שהסברתי בתשובתי הקודמת. בברכה, דר' קרני רובין
המשך..17/04/2012 | 02:37
חיים 17/04/2012 | 02:44דר' נכבדה, מקבל המלצתך באהבה... מזה 12 ימים אני נוטל חצי כדור ביום.. ואני מתכוון להמשיך כך... תודה רבה על הכל! בברכה, חיים
הורדת מינון תרופות לאו סי די yony 12/04/2012 | 17:25שלום ד"ר. אני בן 19 וחצי, אובחניתי ב-או סי די לפני 4 שנים, הטריגר לכך היה יחס משפיל של תלמידים בבית הספר. ישלציין שאני רגיש מאוד. השיא היה התקף פסיכוטי יחיד שעברתי בגיל 16 אשר בעקבותיו לצערי אושפזתי למס' חודשים. אני מטופל בפרפנאן ובלוסטראל ומקבל טיפול קוגנטיבי במשך שנה. כיום אני מרגיש מצויין. האו סי די שלי התבטא אך ורק במחשבות טורדניות, שכיום הם כמעט אינן. עם ההטבה וצמוד למעקב פסיכיאטרי הורדנו במינון הפרפנאן ל 10 מ"ג נכון להיום. (התחלתי לפני 3 שנים ב 32והתופעות היו איומות, אקטיזיה נוראית עםפגיעה בדיבור) כיום אין שום תופעות. שאלתי: האם קיים חשש במינון נמוך להתקף נוסף? כל עוד אני מרגיש מצויין! והאם חובה להמשיך טיפול תרופתי של אנטי פסיכוטי לפחות 5 שנים מההתקף? אודה לתשובתךפתח בחלון חדש
טיפול קוגניטיביירון 12/04/2012 | 21:21היכן אתה מקבל טיפול קוגניטיבי אם אפשר לשאול?
טיפול קוגנטיבי13/04/2012 | 23:14אצל פסיכולוג קליני בכיר שמומחה גם ב סי בי טי. טיפול באופן פרטי
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 17:51שלום יוני, קשה לי לענות כך. נראה לי שניתן לעשות נסיון להוריד את הפרפאנן ל-8 מ"ג ואחר כך ל-4 מ"ג. מאחר ולא ברורה לי הפסיכוזה אינני יכולה להגיד האם ניתן להפסיק את הטיפול האנטי פסיכוטי לגמרי. מה שלא הייתי מפסיקה זה את הטיפול ב-SSRI כי יש סיכון גבוה לחזרה של ה-OCD על כל הסבל הכרוך בו. חשוב מאוד שתמשיך בטיפול הקוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 17:46שלום, על אילו תופעות לוואי אתה מדבר? בדרך כלל תופעות הלוואי הן הפיכות לגמרי למעט לדוגמא טרדיב דיסקינזיה. אם תשאל ספציפית אענה לך ספציפית. בברכה, דר' קרני רובין
מניה דיפרסיה זוהר 12/04/2012 | 12:28שלום וברכה, אני שמחה על פורום זה, תודה. שמי זוהר ואני נשואה ואמא לשניים. בשנת 98 אובחנתי כחולה במניה ומאז אני לוקחת ליתיום הליתיום מאזן אותי ואני חיה חיים טובים לאחרונה יצא לי פצע בעור ולא הבנתי מה זה, הלכתי לרופא עור שאמר לי שזו מחלת הפסוריאזיס- מחלת עור תהיתי מהיכן זה הגיע לכן פניתי לאינטרנט וקראתי על המחלה, מסתבר שאחת מתופעות הלוואי של הליתיום זו מחלת העור הזו אינני יודעת מה לעשות... אני אובדת עצות, מצד אחד הליתיום טוב לי , אך מצד שני המחלה הזו נוראית, מתפשטת ולא ניתנת לריפוי. מה דעתך, האם הליתיום גרם למחלה? האם יש תרופה חלופית לליתיום עם פחות תופעות לוואי? אשמח לקבל תשובות ממך. תודה מראש וחג שמח.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 17:44לזוהר שלום, נראה לי כי כדאי להתייעץ עם רופא עור לגבי דעתו על המשך הטיפול בליתיום. הליתיום עושה תופעות דמויות פסוריאזיס. צריך גם לעשות בדיקות לגבי מחלות אוטואימוניות. הייתי מתייעצת גם עם ריאומטולוג. יש תחליפי ליתיום אך הם כולם פחות יעילים ויש גם להם תופעות לוואי.ביניהם סרקוואל, אביליפאיי, ואלפורט וטגרטול. לאחר ההתייעצות עם המומחים אשמח לסייע לך הלאה. בברכה, דר' קרני רובין
דחוף הפרעות שינה מוטי רז 12/04/2012 | 07:21מכובדי ד"ר קרני שלום רב . בן 56, סובל שנים רבות מדיכאון מג'ורי, כולל נסיונות התאבדות שלא צלחו ואישפוזים חוזרים ונישנים במחלקות סגורות לתקופות ארוכות.. נטלתי כמעט את כ ל נוגדי הדיכאון הקיימים בשוק למעט נרדיל וזייבן. תרופה אחת בלבד הרימה אותי בזמנו: אנפרניל SR. אבל רק לתקופה של ארבע שנים. באפיזודה הבאה כבר לא עזרה. מזה כשלושה חודשים נוטל בעצת הפסיכיאטר המטפל לוסטראל במינון של 200 "מג ליום. 100 בבוקר ו100 לפני השינה.+ דפלפט 500 מ"ג אחד ליום.שאלתי הראשונה האם הדפלפט נחוצה או שיש אחרות יעילות יותר בעזרה ללוסטראל כגון: רספירדל, זיקפרסה?? לתדהמתי חשתי שיפור משמעותי ביותר תוך 3 שבועות מהרגע שהחילותי בנטילת התרופות הנ"ל, אפילו חוזר למעגל העבודה ביום א' הקרוב אחרי 5 שנים של סבל בלתי יתואר.בהן לא עבדתי וחייתי רק מקצבת נכות מביטוח לאומי.חושש וחרד ברמות מהתחתת העבודה. מקווה מאד שלא תופיע אפיזודה נוספת ואוכל להביא לידי ביטוי את יכולתיי הרבות. קיימת רק בעייה אקוטית אחת והיא חוסר היכולת לישון בכלל....... נטלתי:Vaben, valium, lorivan, bondormin, numbon, אני לא נירדמתי הכדור כן..... עברתי לקלונקס 2 מ"ג לפני השינה שמאפשר לי מכסימום 3 שעות שינה לא רציפות אפילו בלילה . יודע שאני מכור לתרופה אך לא הוצעה לי אלטרנטיבה אחרת. עייף כל היום ולא ממוקד בגין המחסור בשעות שינה. מאחר והנני טיפוס סקרן וחוקר הכל באינטרנט קראתי הרבה על תרופות נוספות שאינן ממשפחת הבזודיאפינים שבהחלט יכולים לעזור. חלקן תרופות אנטי פסיכוטיות,ועוד. אשמח לחות דעתך המיקצועית. כיצד אפשר לעזור לי. בכבוד רב וחג שמח לך ולבני ביתך. מוטי רזפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 17:40למוטי שלום, אם טוב לך מבחינת המצב רוח מדוע אתה רוצה להחליף? הייתי נשארת עם מה שגרם לשיפור. לגבי הפרעות השינה ניתן לשלב צירקדין (מלטונין ארוך פעולה) עם תרופה כמו סרקוואל במינון נמוך (אנטי-פסיכוטי אטיפי ואנטי-דיכאוני) או מינון נמוך של אטומין. בברכה, דר' קרני רובין
חן חן עבור חוות דעתך.מוטי 16/04/2012 | 17:43
טרזודיל "וסטלה"- התייחסות בבקשה:) מאי 11/04/2012 | 20:17הי,אני מבקשת שתענו לי בדחיפות אני כמה חודשים נוטלת טרזודיל ובכל מיני מינונים אני נהנת מהתרופה כי זה גורם לי להרגיש מרחפת ועייפה כשבא לי לפעמים לפני הלימודים אני לוקחת מה שבהתחלה לא הייתי עושה כי התמכרתי אני חושבת להרגשה לפני השינה הגברתי את המינון ל600 מ"ג אני בת 17 התחלתי לקחת את זה לחרדה ועם הפרעות אכילה כי סבלתי מנדודי שינה אני משחקת עם התרופה ועושה מה שבא לי ומתמכרת מהר לכל התרופות אני גם אוהבת לקחת משככי כאבים ואני לא יודעת איך לפנות לעזרה.... כלומר הפסיכיאטרית שלי יודעת שאני לוקחת טרזודיל ולוסטרל אבל בקשר למינונים אינני מיידעת אותה כי זה מפחיד אותי. מה עושים במצב כזה? אני גם ניראת מוזר בעייני החברים שלי לפעמים אומרים לי " מה יש לך ?! את נראית תוקפנית ומוזרה לאחרונה " ובא לי לצעוק עלייהם ולרצוח אותם לפעמים כי אני משתנה כל יום לפי המצבי רוח... הכדורים משפיעים עליי ...פתח בחלון חדש
ד"ר קרני אשמח בבקשה לתגובה !!!12/04/2012 | 15:38
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 17:31שלום מאי, נראה לי כי כדאי שתדברי עם הפסיכיאטרית שמטפלת בך על התמכרותך לטראזודון או נכון יותר לתחושת הסוטול שזה נותן לך. תרופה זו איננה בלתי מזיקה. להלן תופעות הלוואי הנפוצות של טראזודון: סחרחורת, בעיקר במעבר מהיר משכיבה לעמידה, טשטוש, יובש בפה, בחילה וכאב ראש. תופעות לווואי פחות נפוצות: ראייה מטושטשת, כאבי שרירים, התכווצויות שרירים, עצירות, עייפות. באופן נדיר יותר: פריחה, פריאפיזם, פגיעה בתפקוד המיני, והפרעות בקצב לב. פרטי תגובה עם תרופות אחרות: [עם נוגדי פרכוסים, כמו פניטואין, קארבאמאזפין, בארביטוראטים]: תיתכן הפרעה בריכוזי התרופות בדם (עלייה או ירידה), והשפעה על הפעילות בהתאם. יש להשתמש בזהירות בשילוב בין טראזודון לתרופות אלו. [תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית]: השפעתן על מערכת העצבים המרכזית עלולה להתארך ולהתחזק. ייתכן שיהיה צורך להקטין את מינונן. [נוגדי דיכאון, תרופות המשפיעות על רמות הסרוטונין במוח, היפריקום]: שילוב עם טראזודון עלול לגרום לתסמונת סרוטונין שביטויה מתח מוגבר בשרירים, רעד, עליה בלחץ הדם וקצב הלב, עליה בחום הגוף, בלבול ותגובה מופחתת לכאב, עד קומה. שילוב עם טראזודון אינו מומלץ בד"כ. במילים אחרות, מאחר והתמכרת לטאזודון (זו פעם ראשונה שאני נתקלת בכך) נראה לי שצריך להחליף את הכדור גם לצורך שינה. אציין רק שאת לוקחת מינונים מקסימליים וזה מגביר את החשש. אשר לנוגדי הכאב, על אילו מדובר? נראה לי כי הרוגזנות והתוקפנות שתיארת אולי נובעים מתסמיני גמילה לכדורים אלה. למעשה צריך "פשוט" להפסיק את נטילתן אך במידה ואינך מסוגלת להפסיק את משככי הכאבים עליך לפנות לרופא המשפחה או לפסיכיאטרית שלך ולקבל טיפול תרופתי חלופי לצורך גמילה. הגמילה, אגב, נעשית באשפוז וכוללת בין השאר מתן קורטיזון בעירוי. כ10%- מהנגמלים מפתחים התמכרות חוזרת. ראי את המאמר הבא ב-ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3924691,00.html בברכה, דר' קרני רובין
תופעות לוואי 11/04/2012 | 11:11לא הבנתי... בהנחה שה"קלונקס" יוצא מהגוף לאחר כמה שעות - אז מדוע כתוב בעלון מלא תופעות לוואי אם הכדור יוצא מהגוף? האם הקלונקס גורם לנזק מצטבר בגוף ולרמה קבועה בדם?פתח בחלון חדש
?13/04/2012 | 17:27
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 16:55שלום, תופעות הלוואי הרשומות בעלון הם כאשר לוקחים את הכדור ולא כאשר הקלונקס נעלם מהדם. תופעות לוואי רשומות אינן חייבות להופיע ווודאי לא כולן. הקלונקס אינו גורם לנזק מצטבר בגוף ואין רמה קבועה בדם אם לא לוקחים אותו באופן קבוע. הקלונקס נעלם מהדם תוך מספר ימים ומאז אין השפעות שלו. בברכה, דר' קרני רובין
טופיראמאט 11/04/2012 | 11:10אין לי אפילפסיה. אך יש לי תנועות בלתי רצוניות בצוואר. האם בלקיחת טופיראמאט פעמיים ביום 25 מ"ג למשך חודש - יכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים? האם לאחר חודש הכדורים נשארים בגוף? האם הטופיראנאט יכול לגרום לאפילפסיה?פתח בחלון חדש
טופיראמאטמאי 11/04/2012 | 20:20אני גם נוטלת את התרופה הזו וזה לא גורם לאפיליפסיה.. זו תרופה במקור אנטי אפטילפטית והיא ניתנת ללא התוויה רפואית לייצוב מצבי רוח וגם ידועה ממחקרים שהיא עוזרת לדחפים בהקאות( נתנו לי את זה לפני שנה וחצי) אני בת 17.. זו תרופה ממש טובה.! את צריכה להיות במעקב רפואי איתה. והמינון 25 מ"ג אולי לא מספיק טוב לך תדברי עם הרופא שלך.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 16:45שלום מאי, כל הכבוד! תשובתך נכונה למעט שכאשר נותנים טופיראמאט לייצוב מצב רוח נותנים אותה להתוויה לא רשומה בפנקס התכשירים ולא ללא התוויה. (התוויה זו סיבה שבגינה ניתנת תרופה). בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 16:52שלום, טופיראמאט הינה תרופה אנטי-אפילפטית שאינה גורמת לנזקים ובוודאי שלא לנזקים בלתי הפיכים. מינון של 25 מ"ג פעמים ביום הוא מינון נמוך ביותר וייתכן שגם לא מספיק. זמן מחצית החיים של טופיראמאט הוא קצר והוא יוצא מהדם תוך מספר ימים. ניתן ללמוד זאת גם מעצם העבודה שצריך לקחת את הטופיראמאט פעמיים ביום. ככדור אנטי-אפילפטי הוא בוודאי שלר כדור שגורם לאפילפסיה. ייתכן והפיתרון לתנועות הבלתי רצוניות בצוואר אינו בכדורים אלא בזריקות של בוטליניום. כדאי לך להתייעץ עם מרפאה להפרעות בתנועה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/04/2012 | 16:30לשי שלום, בהחלט. רופא המשפחה רשאי לרשום מרשם לטרנקסל. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד