פורום פסיכיאטריה - עמוד 1433
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מצב פסיכוטי לא פעיל
יואל 26/05/2011 | 09:04בוקר טוב! רציתי לשאול מה זה מצב פסיכוטי לא פעיל ומה ההבדל בינו לבין מצב פסיכוטי פעיל?פתח בחלון חדש-
תשובה?
31/05/2011 | 09:38 -
02/06/2011 | 11:04? -
תשובת מומחה
מצב פסיכוטי לא פעיל
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 19:38ליואל שלום, ההבדל בין מצב פסיכוטי פעיל או חריף לבין מצב פסיכוטי לא פעיל הוא קצת כמו ההבדל בין דלקת ריאות לבין שיעול מתמשך אחר כך. במצב החריף, החולה אינו מסוגל כלל לקלוט את המציאות ומגיב רק על פי הדלוזיות הביזאריות או ההלוצינציות מהסוגים השונים. במצב שבו יש נסיגה חלקית של הסימנים, על פי רוב, ההלוצינציות יכולות להמשיך ולהתקיים אך החולה מסוגל לתת להם פחות חשיבות ולעיתים בכלל לא להתייחס אליהם. מחלת הנפש מורכבת מסימפטומים ותפקוד. בפסיכוזה לא פעילה, החולה נמצא ברמיסיה מלאה, כל הסימפטומים חולפים לגמרי והתפקוד חוזר לתפקוד שקדם להתקף הפסיכוטי, נכון, תוך כדי טיפול תרופתי. בפסיכוזה פעילה חלקית, החולה נמצא ברמיסיה חלקית, יש נסיגה כללית בסימפטומים החיוביים והשליליים, אך אין חזרה לתפקוד הקודם ונותרים "סימפטומים מסויימים". בפסיכוזה לא פעילה, החולה נמצא ברמיסיה ויכולה להיות חזרה חלקית לתפקוד, בדרך כלל לתפקוד נמוך מהקודם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מחשבות קשות ואישפוז
אלעד 25/05/2011 | 20:17אני מאובחן עם OCD ודיכאון. מטופל תרופתית וקוגניטיבית בפגישה אחרונה מצב קצת ירוד וציינתי מחשבות אובדניות. האם זו עילה לאישפוז כפוי?פתח בחלון חדש-
תשובה?
אלעד 27/05/2011 | 10:47 -
תשובת מומחה
מחשבות קשות ואשפוז
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 19:30לאלעד שלום, עצם שאלתך מעידה על תובנה. הסיבה היחידה לאשפוז כפוי הוא כאשר אדם מתנגד לאשפוז. לגבי עצם האשפוז, במידה ויש לך סביבה תומכת ומסגרת טיפולית וכל עוד אין תכניות קונקרטיות, אני לפחות אינני ממליצה על אשפוז. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
אריה 25/05/2011 | 18:17האם יש קשר בין משקל הגוף למינון התרופה? בחור שהחל לקחת סימבלטה שקל 90 קג' וכעת משקלו 110. האם צריך לעלות את המינון עקב כך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סימבלטה
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 19:28לאריה שלום, הסיבה היחידה להעלאת המינון הינה תגובה לא מלאה. דהיינו, רמיסיה חלקית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרנדה
ד 25/05/2011 | 17:25שלום רב, יש לי מס' שאלות... 1. כיום אני נוטלת 150 מ"ג סרנדה ומאחר ואין שיפור מלא בהתקפי חרדה הרופא העלה לי את המינון ל-200 מ"ג. רציתי לדעת האם לא מדובר במינון גבוה מידי? והאם העלאה במינון יכולה לגורם לתופעות לוואי? 2. האם ניתן ליטול סרנדה עם האנטיביוטיקה מינוציקלין לאקנה? 3. אני סובלת מחרדות כבר כמה שנים . עד היום טופלתי בציפראמיל, ציפרלקס, סימבלתה ועכשיו בסרנדה ..היה לי שיפור עם התרופות הנ"ל אך אף אחת מהן לא הביאה לשיפור מלא של 100% מבחינת החרדות. האם ישנה תרופה אחרת שהיית ממליצה לי לקחת? כמו כן במידה ויש לך תרופה אחרת להמליץ לי חשוב לי שהיא תהיה בטוחה לשימוש בהריון. סליחה על "המגילה" . תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סרנדה
דר' קרני רובין 26/05/2011 | 21:32לד' שלום, 1. בדרך כלל, כשעולים בתרופות אלה למינון אפקטיבי, יש זמן קצר של התגברות של תופעות הלוואי ואחר כך היעלמות שלהם. 2. ניתן לקחת את הסרנדה עם האנטיביוטיקה. 3. אם החרדות לא ייעלמו, הייתי מנסה לעבור ללוסטרל עצמו או לסרטרלין. אם שינוי זה לא ישפר את המצב, ניתן לנסות את הסימבלטה שהיא מאוד יעילה כתרופה נוגדת חרדה. 4. חשוב להוסיף טיפול התנהגותי קוגניטיבי כדי ללמוד טכניקות להתמודד עם החרדות ולשנות את דפוסי החשיבה. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה נוספת
27/05/2011 | 16:19תודה על תשובתך. דבר נוסף, האם הסרנדה יכולה לגרום לקשיי ריכוז?? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/06/2011 | 19:26שלום, לדעתי, הסרנדה אינה גורמת לכך. מצבך הנפשי שלא השתפר יכול לגרום לכך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
וויאפקס ומירו
עופר 24/05/2011 | 23:28ד"ר שלום.אני בן 30 סובל מחרדה מתמשכת כרונית והתקפי פאניקה. ניסיתי טיפול בציפרלקס עד מינון 20MG למשך כמה חודשים ללא שיפור. התרופה הוחלפה לויאפקס XR עד מינון 225MG שוב ללא שיפור(אולי שיפור מינורי).הרופאה רוצה שאקח מירו במינון 45MG יחד עם הויאפקס במינון 225MG למשך 3 חודשים ואז אגיע לביקורת. האם שילוב תרופות במינונים אלו אינו מסוכן? האם שילוב זה יכול לעזור להפטר מתחושת המחנק בגרון הנובעת מחרדה?אודה לתשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
וויאפקס ומירו
דר' קרני רובין 26/05/2011 | 21:23לעופר שלום, השילוב איננו מסוכן. אינני יכולה לענות האם תיפטר או לא תיפטר מתחושת המחנק בגרון. יצויין כי מנסיוני, חרדות מגיבות טוב יותר לטיפול בסימבלטה מאשר בוויאפקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אינטראקציה בין תרופות
זיוה.א. 24/05/2011 | 16:17ויפאקס עם: אומפרדקס,לופרסור, אספירין,סימבקור,איזטרול.האם יש אינטראקציה שיש להזהר ממנה? מתי הכי נכון לקחת את הויפאקס?(בבוקר או ערב). אני בת 73 סובלת מחרדה בבוקר וגלי חום כל היממה. תודה על תשומת הלב.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אינטראקציה תרופתית
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:27לזיוה .א. שלום, אני מניחה שאת אותה זיוה שעניתי לה קודם. אני לא כל כך מבינה מה ההבדל משעות הבוקר לשעות אחר הצהריים. בבוקר, כתבת על טרנקסל ועכשיו על וויאפקס. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי אין אינטראקציה שלילית. אשר לחרדות בבוקר ולגלי החום, השאלה היא כמה זמן את לוקחת וויאפקס ובאיזה מינון. ייתכן שיש צורך להעלות את המינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
צחוק לא רצוי
יצחק 24/05/2011 | 15:26שלום לך דוקטור קרני אני בחור בן 32 בריא בדר"כ סובל מבעיה של צחוקים לא רצויים כל כמה זמן (בערך פעם בחודש חודשיים) יש לי צורך לצחוק וקשה לי לשלוט ולעצור את הצחוק זה יכול לקרות עם סיבה (משהו מצחיק אותי) וגם סתם ללא טריגר או אפילו כשקורה משהו עצוב אני כבר לא יודע מה לעשות בנידון האם יש כדור שיגרום לי להפסיק לצחוק בכלל (אני רציני)? בבקשה תעזרי לי תודה לךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צחוק לא רצוי
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:23ליצחק שלום, הרבה אנשים צוחקים כאשר הם במבוכה. יש גם שצוחקים כאשר משהו מכאיב להם, כדי לכסות על הכאב. האם שמת לב כמה קרוב הצחוק לבכי? אין כדור להפסיק את הצחוקים, אולי ניתן לעזור לך על ידי טיפול התנהגותי קוגניטיבי ובדרך זו ללמד אותך תגובות אלטרנטיביות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אינטראקציה תרופתית
זיוה.א. 24/05/2011 | 10:24האם יש השפעה שלילית כאשר לוקחים טרנקסל עם: אומפרדקס,לופרסור,אספירין,סימבקור,איזטרול. אני בת 73 מרגישה חרדות עם ההתעוררות בבוקר. תודה על תשומת הלב. ליתר דיוק:טרנקסל עם סטטין ואיזטרול בערב מאוחר. השאר בבוקר ובצהריים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אינטראקציה תרופתית
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:21לזיוה שלום, לדעתי, אין השפעה שלילית לשילוב התרופות. כנראה שהטרנקסל אינו מכסה את החרדות. בדרך כלל, התעוררות עם חרדה זו תוצאה של חלומות. מנסיוני, על פי רוב הטיפול בכך הוא בנוגדי דיכאון/חרדה ממשפחת ה-SSRI's. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבקור ובזליפ
שאול 24/05/2011 | 08:46שלום אני מטופל ב20 מג זיפרקסה 5 מג אביליפי ולוקח גם 1 סימבקור ו1 בזליפ אמרו לי שהכדורים נגד שומנים גורמים לכאבי שרירים וחולשה אנא האירי את עיני בנושא מה ההבדל בין שניהם ואם כבר איזה עדיף לקחת. מודה לך מאודפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילובי תרופות
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:18לשאול שלום, אינני מבינה האם כוונתך לזיפרקסה ולאביליפיי, או לסימבקור ולבזליפ. לגבי הזיפרקסה והאביליפיי - השילוב מעניין. 20 מ"ג זיפרקסה זה מינון אנטי פסיכוטי ואנטי מאני. האביליפיי במינון של 5 מ"ג הוא נוגד דיכאון. אני לא יודעת ממה אתה סובל באופן בסיסי, אך במידה ומדובר בהפרעה בי פולארית או סכיזואפקטיבית - כמו שאמרתי, השילוב מעניין ויכול להיות בו הגיון. אשר לבלזליפ והסימבקור, אנא שאל את רופא הליפידים או הרופא הפנימאי שלך. זה לא התחום שבו אני מרגישה מומחית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דיכאון חריף
ד 17/04/2011 | 17:13שלום רב! אני מבקש להתייעץ בנושא דחוף וכואב. אימי, בת 55, בריאה מבחינה גופנית. סובלת מזה חצי שנה מדיכאון עמוק ביותר, שהוא תורשתי במשפחתה. היא חדלה לעבוד או לעסוק בכל תחום שהוא, כולל תחביבים, ספורט ואפילו פעולות פשוטות כמו בישול הם אתגר מאוד גדול בשבילה. התקופה כללה גם נטיות אובדניות ממשיות. היא כמובן מטופלת בידי פסיכיאטר ונוטלת את התרופות הבאות: Morning Dates Anafranil 75 mg 1 tab From ~Dec 2010 Folic acid 5 mg 1 tab From Oct 2010 Vitamin C 1 gr 1 tab From Oct 2010 Edronax 6 mg 1½ tab From 4/4 - 15/4 (4mg). From 15/4 (6mg) Lunch Lexapro/Cypralex 20 mg 1 tab From ~Dec 2010. Glucofage 750 mg 1 tab From Jul-Oct (1500mg). From Oct-today (750mg) Night Zyprexa 5 mg 1/2 tab From ~Dic 2010. (not anymore from 16/3/11) Edagan 25 mg 1/8 tab From ~Dec 2010 Rivotril 1 mg 1/2 tab From Oct 2010 את התרופה Glucofage, היא נוטלת בהמלצת רופא מאחר והיא נמצאת בקבוצת סיכון עם נטייה לסוכרת (היא אינה חולת סוכרת ורמות הסוכר בדמה תקינות לעת עתה). אחיה סבלו גם הם ממצב דומה אך הוא אינו נמשך זמן רב כל כך והם חזרו לתפקוד מלא. גם היא בעצמה סבלה מדכאון קל יותר לפני כ10 שנים אך גם במקרה ההוא זה לא נשמך זמן רב. הסיפור מעט מורכב מאחר ואימי אינה אזרחית המדינה והיא נמצאת כאן איתנו לבקשתה מזה שלושה חודשים (כל המשפחה והילדים שלה עלו ארצה והיא מתגוררת עם בן זוגה בחו"ל). מכאן, שאין לה ביטוח רפואי בארץ ואת הטיפול הפסיכיאטרי אנו נאלצים לשלם באופן עצמאי דבר שלא נוכל להרשות לעצמנו בנוגע לאישפוז. יש לציין כי בן זוגה אינו שוהה בארץ מטעמי עבודה למרות תמיכתו המלאה בה. לפני כחודשיים היא חוותה תהליך הפוך המכונה "מאניה" (Mania), במהלכו היא אכלה יותר באופן קיצוני, בעיקר דברים מתוקים, בזבזה כספים בקניות מיותרות והיתה שמחה לכאורה. המצב נמשך קרוב לשבועיים, ולאחריו היא שקעה שוב בדכאון בהדרגה. לאחרונה חלה הדרדרות במצבה, לאחר תקופה של שיפור קל. היא מבלה ימים על גבי ימים במיטה ובעיניים עצומות, ממעיטה לאכול ולתקשר עם הסביבה. אני פונה לעזרה לאחר שניסינו בדרכים רבות להביא לשיפור במצבה. שיחות, הסחת הדעת על ידי חוגים, ספורט, עבודות יד, לוח זמנים קבוע וידוע מראש ואפילו דרכים נוקשות יותר כמו נעילת החדר כדי שלא תוכל לשכב שמשך היום במיטה. אך נראה כי אף דרך לא מועילה. לדבריה (כשהיא מעט מתאוששת) יש קול חזק בתוכה שאומר לה לשכב ולעצום עיניים ורגליה מרגישות כבדות מאוד. השאלה העיקרית היא איך אנחנו המשפחה אמורים להתנהג ומה נוכל לעשות כדי לעזור לה ולנו לצאת מהמצב הקשה הזה? האם הריפוי תלוי אך ורק בתרופות, כפי שהפסיכיאטרים טוענים? האם אכן אין מקום לטיפול פסיכולוגי בשלב הזה, כפי שהפסיכיאטרים טוענים? שאלה נוספת היא למה אנחנו אמורים לצפות מבחינת תהליך הריפוי וכמה זמן הוא בדרך כלל נמשך? כל מידע והכוונה יוכלו לעזור לנו מאוד! תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיכאון חריף
דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:40לד' שלום וחג שמח, גם לדעתי הריפוי תלוי בשלב זה בטיפול תרופתי עם תמיכה נפשית מכם. במצב כפי שאתה מתאר שום פסיכוטרפיה לא תעזור ואינה אפשרית. שאלה - האם גם בעבר היו גלים מאניים? יתכן והפתרון הוא בשילוב של למיקטל עד 75 מ"ג (צריך לעלות 25 מ"ג בשבוע) בשילוב עם סימבלטה 30-60 מ"ג שיורד לאחר שיש מעט עליה. לחילופין ניתן להוסיף אביליפי במינון של 5 מ"ג. מאיפה אמא? צריך גם לשקול את היצוב לפי התרופות המצויות במדינה בה היא חיה. האם אין מקום לשקול שיעלו ארצה? אשמח להוסיף מידע אם אדע מעט יותר. בברכת חג שמח דר' קרני רובין -
דיכאון חריף
ד 23/04/2011 | 21:33דר' רובין שלום! תודה רבה על תשובתך. אימי מגיעה מונצואלה והטיפול שהיא מקבלת כעת מבוסס ברובו על הטיפול שקיבלה שם, למעט הכדור אדרונקס שהוסף לאחרונה. האם לדעתך יהיה זה צעד נכון לשנות לחלוטין את הטיפול התרופתי לאחר תקופה ארוכה ולהשתמש בתרופות שעליהן את הממליצה? במה הן שונות מאלה שהיא נוטלת כעת? חשוב גם לציין שההדרדרות האחרונה במצבה קרתה לפני כחודש לאחר שהפסקנו את נטילת התרופה סיפרקסה, בהמלצת הפסיכיאטר. ביומיים האחרונים היא נוטלת אותה שוב ואנו מחכים להשפעתה. לא היו גלים מאניים נוספים לזה שתיארתי (לא ידועים לי פרטים לגבי התקף הדיכאון שהיא חוותה לפני 10 שנים). אנחנו מאמינים כי נושא העליה לארץ מהווה סיבה מרכזית למצבה מאחר והיא מאוד מעוניינת בכך ואילו בן זוגה לא מעוניין לעזוב שם את עסקיו ופרנסתו. אנחנו ממעיטים להעלות את הנושא בפניה לאחר ששמנו לב שזה משפיעה עליה לרעה. אשמח גם לדעת מה דעתך על הטיפול המגנטי TMC, שהדיעות ששמענו עליו חלוקות. שוב תודה מכל הלב וחג שמח! -
תשובת מומחה
דיכאון חריף
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 15:28לד' שלום, איתך הסליחה שלא עניתי עד עתה על המידע הנוסף שנתת. שאלתך הנוספת נבלעה בים השאלות, ורק במקרה ראיתי אותה כעת. אם מצבה טרם השתפר, בכל זאת הייתי ממליצה לערוך שינויים. מאחר ומדובר בגל מאני אחד בלבד, הייתי מנסה תחילה להוסיף לה אביליפיי 5 מ"ג בבוקר ואחר כך להוריד בהדרגה את האדרונקס. יצויין שהאביליפיי במינון של 5 מ"ג הוא אנטי דכאוני, אך במינון של 10-15 מ"ג הוא אנטי מאני ולכן הוא כדור נוח בכדי לייצב אותה. התוספת הזאת מאוד יעילה לדיכאון עמיד. אציין כי המטופלת בשילוב של מינונים נמוכים, ולכן אפילו לא ניתן לקרוא לה חולה הסובלת מדיכאון עמיד. אנא יידע אותי מה המצב כיום. אשתדל הפעם לא לפספס את תשובתך. בברכה, דר' קרני רובין -
דיכאון חריף
ד 07/05/2011 | 22:45דר' רובין שלום! בשבוע האחרון עברנו עליות וירידות חדות. כמה ימים לאחר שהחזרנו את נטילת התרופה סיפרקסה היא החלה להרגיש טוב יותר, לקום לבד בבוקר ולעשות דברים קלים באופן עצמאי. מצב הרוח שלה היה יציב, למעט כמה נפילות קלות שהתגברנו עליהן על ידי כך ששכנענו אותה לא להכנע להן ולא להכנס למיטה. יחד עם זאת לא הייתי אומר שהיא חוותה גל מאני נוסף מאחר ומצב רוחה לא היה טוב באופן קיצוני. במקביל להחזרת הסיפרקסה החלנו להוריד באופן הדרגתי את הכדור אדרונקס, שוב בהמלצת הפסיכיאטר וכעת היא אינה נוטלת אותו. לצערנו, ביומיים האחרונים אנו חווים נפילה חזקה נוספת. הפעם מעבר למצב הרוח הרע ולרצון לשכב כל הזמן במיטה, נראה שהיא חווה הזיות (היא שאלה אותנו איפה אנחנו נמצאים, ודיברה על ההורים שלה שנפטרו כשהיתה צעירה) חרדות ואי שקט. בעקבות ההדרדרות התיעצנו שוב עם הרופא המטפל והוא חושב שהיא נמצאת במצב של פסיכוזה והמליץ להכפיל את המינון של הסיפרקסה ל10 מיליגרם. תופעה נוספת היא הדחף לאכול דברים מתוקים. נראה כי היא מוצאת בסוכר נחמה, אך אנחנו מנסים להגביל זאת בעקבות הנטייה שלה לסוכרת. התופעה הזו התגברה מאוד בשבוע האחרון גם כשהמצב השתפר וגם בנפילה שלאחריו. מעבר לטיפול התרופתי, אנחנו נואשים להכוונה בנוגע לדרך שבה אנחנו אמורים לנהוג איתה. האם להכריח אותה לקום מהמיטה? האם לדרבן אותה לדבר על החרדות והמחשבות שלה, למרות שהדבר גורם לה לחוסר שקט? תשובתך חשובה לנו מאוד ואנו מודים לך עליה! -
תשובת מומחה
דיכאון חריף והזיות
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:39לד' שלום, ההזיות שתיארת נשמעות אורגניות. האם הם יותר שכיחות בלילה? או שהן מפוזרות שווה לאורך כל היום? בדרך כלל, זו יכולה להיות תופעה של תגובה לאחת מהתרופות או למצב מטבולי. דבר זה אומר שחייבים לעשות בדיקות דם מקיפות. הדבר היחידי שקופץ לעיניים זו העובדה שהמטמורפין (גלוקופאז') יכול לגרום לחסר בויטמין B12 כאשר הוא נלקח לאורך זמן. חסר כזה גורם, בין השאר, לעייפות, חולשה, קשיים בריכוז ודיכאון, בנוסף לסימנים נוירולוגיים. חשוב לדעת מה רמת הויטמין, כמו כן חשוב לדעת מה רמת הנתרן. אני לא חושבת שהוספת זיפרקסה 5 מ"ג תזיק, אך אני בספק אם הדבר יפתור את הבעיה. כאשר יש יציאה כזו מאיזון אני גורסת שיש מקום לשנות את התרופות, אך לפני כן לעשות בדיקות מקיפות בכדי לדעת במה אנו מטפלים. חשוב לא פחות לדעת מה תפקוד בלוטת התריס, מה רמת ההמוגלובין וכו'. במידה ואתה רוצה, התקשר אליי טלפונית: 050-3242021 מאחר והדו שיח המתמשך הזה וודאי שלא עזר לך במציאת פיתרון עד עתה. בברכה, דר' קרני רובין -
דיכאון חריף
ד' 23/05/2011 | 20:04היי ד"ר, אני אנסה לתרגם לך מסמך של הרופאה שטיפלה בה אז לפני 13 שנה. Age 44, major depression period, treated with Anafranil 125mg daily, after that she get into a hipomanic period then slowly decreasing the medicine until completely stop it. Ten months later she get into a new major depression period with psychotics symptoms. Treated with Anafranil 150mg and Alprazolam 2mg HS. The evolution was very slow. Idx: Bipolar Transtorn II -
דיכאון חריף
ד' 24/05/2011 | 20:26היי ד"ר, היום עשינו את הבדיקות. בבקשה תצרי איתי קשר. תודה! -
תשובת מומחה
דיכאון חריף
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:11לד' שלום, תתקשר אליי הביתה. בברכה, דר' קרני רובין -
דיכאון חריף
ד' 24/05/2011 | 21:16היי ד"ר, אין לי את המספר שלך של הבית.. תודה.
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
דיכאון קליני
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
טיפול בדיכאון וחרדה
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
קלומיפראמין
-
ברומאזפאם
-
מונחים קשורים
-
טרפנים
-
המפ, קנבוס
רופאים בתחום
ד"ר סמואל זיתון
פסיכיאטריה
5.0
( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
ד"ר רונן בן יוסף
גריאטריה
5.0
( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה.
דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריה
ד"ר עופר בר
מערכת אינפומד